cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
  • Hotel Sabbie d\'oro e Santa Lucia, Sycylia
1 / 18
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
28.04 - 05.05
już od 3049 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.05 - 02.06
już od 2129 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sabbie d'oro e Santa Lucia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Sabbie d'oro e Santa Lucia
star 3

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Sabbie d'oro e Santa Lucia:
4.2 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sabbie d'oro e Santa Lucia:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Hotel Sabbie d'oro e Santa Lucia w ofercie Biura podróży:

Orka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

WŁOCHY/SYCYLIA/CEFALU

Położenie

Hotel położony w zachodniej części zatoki Cefalu, ok. 70 km od Palermo, Transfer z lotniska w Palermo trwa 1 godzinę , z lotniska w Katanii 2h i 20 minut. Położony przy deptaku - promenadzie prowadzącej do centrum tętniącego życiem miasteczka Cefalu, oddalony od starówki około 15 -20 minut spacerem. W pobliżu hotelu przebiega linia kolejowa (słyszalna, nieuciążliwa, biegnie wzdłuż całego wybrzeża). Przejeżdżające z różną częstotliwością pociągi nie zakłócają wypoczynku. W nocy nie jeżdżą. Zaledwie 3 km od miasteczka Aquafun i centrum odnowy biologicznej w Hotelu Costa Verde, możliwość dojazdu autobusem 5 razy dziennie za opłatą. Hotel o świetnym położeniu, z pięknym widokiem na skałę La Rocca, katedrę Normandzką i zatoczkę. W okolicy hotelu są 2 restauracje, pizzeria ok. 300 m od hotelu i najbliższy supermarket 600 m od hotelu.

Plaża

prywatna, piaszczysto - żwirowa, oddalona około 150 metrów od hotelu. Zejście na plażę po łagodnych schodkach (około 100). Leżaki i parasole dla gości hotelu bezpłatnie. W sezonie 2017 serwis plażowy do 1 października.

Hotel

Składa się z 3 połączonych ze sobą 6-piętrowych budynków. Wszystkie pokoje o takim samym standardzie. W hotelu restauracja, 2 bary, jeden bar czynny od porannych godzin do godz. 24.00 , ogólnie otwarty dla wszystkich klientów,nie tylko gości hotelowych, winda, WI-FI bezpłatny internet w hotelu.

Pokoje

W hotelu znajduje się 257 dwuosobowych (możliwość 1 lub 2 dostawek, wszystkie łóżka są pełnowymiarowe ) przyjemnie urządzonych, o wielkości ok 18mkw, wyciszonych i utrzymanych w czystości pokoi. Wszystkie po remoncie i klimatyzowane. Klimatyzacja sterowana indywidualnie, bezpłatna w okresie 15.06-15.09. Pokoje standard, część bez balkonów, pokoje z możliwością wykupienia gwarancji balkonu, pokoje z widokiem na morze i gwarancją balkonu. Pokoje z widokiem na morze znajdują się w budynku z nową elewacją, ukończoną w maju 2016r.

W skład pokoi wchodzą

łazienka (prysznic lub wanna, wc, suszarka do włosów), przedpokój , mini bar , TV satelitarna,telefon, sejf . Na podłodze terakota. Niektóre pokoje bez balkonów. Możliwość rezerwacji pokoi rodzinnych łączonych wspólnymi drzwiami,w miarę dostępności.

Wyżywienie

Posiłki w formie bufetu. Do wyboru różne opcje wyżywienia. HB - śniadania i obiadokolacje, Fb - trzy posiłki dziennie. Możliwość zakupu napoi do posiłków 1/2 l wody i 1/4 l wina. Opcja All Inclusive Light - trzy posiłki dziennie plus 1/2 l wody i 1/4 l wina do lunchu i obiadokolacji.

Sport i rozrywka

Basen dla dorosłych i dla dzieci, tenis stołowy, animacje ( nie głośne) aerobik w wodzie w basenie, nad morzem, zabawy dla najmłodszych. Raz w tygodniu uroczysta kolacja z muzyką na żywo i inne atrakcje specjalne organizowane specjalnie dla gości , raz w tygodniu kolacja Sycylijska-regionalne dania sycylijskie. Wieczory z muzyką elektrniczną lub na żywo.

Naszym zdaniem

Hotel dla osób ceniących sobie atrakcyjną lokalizację, bliskość plaży i miasta, niezależność w poruszaniu się po Cefalu i Sycylii oraz dobrą cenę.

Uwaga

TAKSA KLIMATYCZNA PŁATNA MIEJSCU (1EURO/OS/DZIEŃ). Maksymalna opłata za 10 dni, to 10euro. Opieka rezydenta gwarantowana. Możliwość dopłaty do pokoju 1-osobowego. Możliwość dopłaty do pokoju z widokiem na morze. Możliwość dopłaty do wyżywienia pełnego lub wykupienia 1/4 l wina i 1/2 l wody do posiłków Możliwość dopłaty do wyżywienia all inclusive soft.

PALERMO I MONREALE

Naszą wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do katedry w Monreale. Niezwykły kompleks, którego budowę rozpoczął władca normański Wilhelm II (został tu pochowany) w XII wieku. Katedra słynie ze swych wspaniałych mozaik, które pokrywają 6,5 tyś metrów kwadratowych powierzchni ścian i sufitu. Tylko Hagia Sofia w Istanbule ma ich więcej!!! Nad powstaniem mozaik pracowało przez trzy lata 150 artystów. Ułożyli oni 132 duże obrazy. W sklepieniu głównej absydy tronuje Chrystus Pantokrator czyli Wszechmogący. Na uwagę zasługuje również dziedziniec klasztorny. Następnie przejedziemy do centrum Palermo gdzie odwiedzimy, katedrę Il Duomo, gdzie znajdują się sarkofagi władców Sycylii. Panoramiczny objazd Palermo, podczas którego zobaczymy różne oblicza miasta, oraz wizyta w Klasztorze Kapucynów, z katakumbami mieszczącymi mumie mnichów i osób świeckich, szlachetnie urodzonych. Katakumby stały się miejscem spoczynku dla ponad 8000 osób, niezwykłe wrażenie robi bardzo dobrze zachowane i zabalsamowane ciało Rozalii. Dziewczynka sprawia wrażenie jakby spała! Po skończonym programie przejazd pod Teatr Massimo gdzie będzie około 2 godzin czasu wolnego na spacer i obiad. Powrót do hoteli około godziny 17;00.

WYSPY EOLSKIE (LIPARYJSKIE)

Wyspy wzięły nazwę od Eola (władcy wiatru), który jak pisze Homer miał dać Odyseuszowi miech z zamkniętymi wewnątrz wiatrami, które miały go zaprowadzić do domu. Wór nieopatrznie otworzyli druhowie bohatera w nadziei, ze jest w nim wino. Wypuszczone wichry pognały okręt Odyseusza z powrotem na Lipari. Archipelag jest jednym z dwudziestu miejsc typowanych na zatopiona Atlantydę. W jego skład wchodzą następujące wyspy; Lipari, Stromboli, Vulcano, Salina, Filicudi, Alicudi, Panarea. Program wycieczki; Zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy na archipelagu (9,5 na 5 km), tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Dwanaście wulkanów wpłynęło na charakter, historię i krajobraz tej ziemi. Na wyspie wydobywa się pumeks. Jego pokłady pokrywają jedna piąta powierzchni Lipari. Czas wolny w miasteczku, a dla chętnych możliwość wykupienia wycieczki objazdowej po wyspie w jez. polskim (za dodatkową opłatą). Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię

ETNA I TAORMINA

Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy, miejsce zamieszkania kulawego boga Hefajstosa. Gorące wnętrze krateru służyło mu jako palenisko kuźni, w której wykuwał zbroje dla innych bogów. Niezwykle aktywny wulkan, który posiada 4 stożki główne i około 200 pasożytniczych! Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2.000 m n.p.m gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, sklepy i bary. Jednak aby poczuć siłę i wielkość Etny doradzamy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3.000 m (za dodatkową opłatą € 60). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy miasta Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Greco, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiekniejszy widok swiata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.

SYCYLIA NIEZNANA

Sycylia to nie tylko antyczne świątynie, czy tętniące życiem miasta. Sycylia to również małe wioski, gdzie czas zatrzymał się w miejscu. Położone jak orle gniazda na szczytach skał, ze średniowieczną zabudową. Na tej wycieczce zabierzemy Państwa do takich właśnie miasteczek, pokażemy zwykle życie sycylijczyków, dotrzemy tam, gdzie turystom, lokalni przyglądają się z ciekawością, ale witają zawsze z uśmiechem!!! Wjedziemy w łańcuch gór Madonie, który zajmuje obszar 40 tysięcy hektarów. Charakteryzuje się bardzo różnorodną roślinnością (drzewa korkowe, gaje oliwne, dęby, kasztany, liczne kwiaty itp.) i przepięknymi wysokogórskimi krajobrazami. Najwyższym szczytem jest Pizzo Carbonara - 1977 m n.p.m. przez pół roku pokryty śniegiem. Od 1989 roku tereny te są Parkiem Narodowym. Odwiedzimy Miasteczko Castelbuono, gdzie znajduje się zamek należący w przeszłości do rodziny Ventimiglia, Gratteri i inne miasteczka posiadające średniowieczną zabudowę i liczne kościoły, malownicze uliczki i zaułki. Po zwiedzaniu udamy się do tradycyjnej, rustykalnej restauracji, gdzie zjemy sycylijski obiad, do którego będzie podane domowej roboty wino!!! Na zakończenie udamy się na taras widokowy gdzie będziemy podziwiać panoramę Cefalu. Uroczego średniowiecznego miasta, gdzie znajduje się jedna z najpiękniejszych katedr na Sycylii wybudowana w czasach normańskich. Podczas całej wycieczki przewodnik zapozna Państwa z obyczajami sycylijskimi, mentalnością, specjałami kuchni.

STROMBOLI i PANAREA

Stromboli wydaje się najbardziej fascynującą z Wysp Liparyjskich. Jest to najbardziej aktywny wulkan w Europie, zamieszkały przez ludzi, obecnie ok. 400 osób. Jest on nieprzerwanie aktywny od co najmniej 2.000 lat. Jego nazwa pochodzi od greckiego strongyle - okrągła lub strombos - jedno ujście. Obecnie wyspa nazywana jest iddu, od odgłosu jaki wydaje wulkan podczas wybuchu. Zajmuje 12,6 km2, a jej stożek ma wysokość 924 m n.p.m. Wulkan Stromboli charakteryzują eksplozje, podczas których bomby wulkaniczne, lapille, popioły i bloki skalne wyrzucane są na 10-20 m w górę. Te eksplozje nazywane są "stromboliańskimi", występują co 15-20 min i należą do "zwykłej" aktywności wulkanu. Przypominają one fajerwerki, są najlepiej widoczne w nocy. Dzięki nim Stromboli nazywane jest ,,Latarnią Morza Śródziemnego". Roberto Rossellini nakręcił na wyspie w 1949 r. film Stromboli, Terra di Dio (Stromboli, Ziemia Boga) z Ingrid Bergman w roli głównej. Na wyspie można zobaczyć dom, w którym rozkwitła miłość między piękną aktorką, a reżyserem. Wyspa Panarea ma 3,4 km2, jest najmniejszą, ale za to najstarszą formacją geologiczną archipelagu - powstała ok. 600 tys. lat temu. Jest to najbardziej ekskluzywna z wysp, nazywana wyspą VIPów. To ulubione miejsce wypoczynku najbogatszych tego świata, artystów, aktorów, piosenkarzy, projektantów mody i polityków. Jest to także najbardziej

ukwiecona wyspa. Panarea otoczona jest wysepkami o ciekawych nazwach

Spinazzola (Kolczasta), Lisca Bianca (Biała Ość), Dattilo (Palec), Lisca Nera (Czarna Ość) i Formiche (Mrówki). Tworzą one razem unikalny basen magmatyczny, który w 1997 r. został objęty ochroną, na jego obszarze utworzono Rezerwat Naturalny Wyspy Panarea i Pobliskich Raf. Około 300 mieszkańców Panarei przeżywa co roku najazd tysięcy turystów. Na południu wyspy można odwiedzić plażę Zimmari lub zatokę Junco z pozostałościami po prehistorycznej osadzie z epoki brązu.

Opis wycieczki

Dojazd z hotelu autokarem do portu w Cefalu. Statek wypływa o godz. 11.00 i kieruje się na wyspę Panarea, rejs trwa ok. 2,5 h. Podczas wycieczki podziwiają

Państwo wszystkie wyspy archipelagu

po drodze widzimy wyspy Alicudi, Filicudi, Salinę, Lipari i Vulcano. Na wyspie Panarea mają Państwo ok. 2,5 h czasu wolnego do dyspozycji, możliwość odwiedzenia typowej eolskiej osady, plażowania w zatoczkach Zimmari lub Junco, czy zjedzenia najlepszej granity na archipelagu. Po czasie wolnym czeka Państwa rejs wokół mniejszych wysepek, tj. Basiluzzio i Spinazzola, po 45 min dopływamy na Stromboli. Na wyspie zatrzymujemy się do zachodu słońca (ok. 3 h czasu wolnego), tam czeka nas plażowanie, kąpiel u stóp aktywnego wulkanu i spacer po miasteczku do tarasu z kościółkiem San Vincenzo. Po zmroku wyruszamy w rejs do bazaltowej skały z latarnią Strombolicchio oraz miejsca nazywanego Sciara del fuoco - pole lawy, gdzie podziwianie aktywności wulkanu z pokładu statku. Powrót do portu w Cefalu ok. 23.30 i transport do hotelu.

Kod

CTASANTAL www.lesabbiedoro.it


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy / Sycylia

Opis oferty:

Bardzo popularny wśród naszych Gości, którzy doceniają świetne położenie i dobry serwis hotelowy. Do ślicznego Cefalu dojść można mniej więcej w 20 min, spacerowym krokiem, przyjemną nadmorską promenadą lub dojechać komunikacją publiczną spod hotelu. Zabytkowe miasteczko uwiedzie każdego kolorowymi uliczkami i niezliczonymi miejscami do zabawy i jedzenia. Romantyczny widok na La Rocca, majestatyczną skałę, dominującą nad Cefalu, podziwiać można także z hotelowej plaży i zadbanego basenu.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum pełnego życia CEFALU, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 70 km od Palermo, w pobliżu hotelu przebiega linia kolejowa (słychać przejeżdżające pociągi, ale nie jest to uciążliwe); ok. 100 km od lotniska w Palermo; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1-2 EUR/1 strona/Cefalu).

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysto-żwirkowo-kamienista (ilość kamieni jest uzależniona od pory roku; zalecane obuwie ochronne), zejście ok. 100 schodami, bezpłatne parasole i leżaki (w przybliżonym terminie: 15.06-15.09; ilość parasoli i leżaków ograniczona).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2006 r., 2014 r. (restauracja) i w 2016-2018 r. (remont elewacji), 257 pokoi, 2 połączone ze sobą budynki: 6 i 3 piętra, windy, hol, całodobowa recepcja, restauracja - bufet i obsługa kelnerska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie, bar Santa Lucia, Blu Bar, bar przy basenie (1.06-30.09); taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w pobliżu recepcji; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany, ok. 18 m², klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; minibar (płatny według konsumpcji), łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 8 EUR/dzień); bez balkonu; pokój z balkonem i pokój z balkonem i widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 325 m², gł. 0,9-1,6 m, z wydzieloną częścią dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy; animacje dla dorosłych i dla dzieci (15.06-15.09), raz w tygodniu uroczysta kolacja z muzyką, raz w tygodniu bufet sycylijski (regionalne dania sycylijskie).

SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-9.30), obiad (13.00-14.30) i kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu; do obiadu i kolacji limitowane woda i wino.

KONTAKT:

0039/0921421565, www.lesabbiedoro.it

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony na skarpie, w spokojnej części Cefalu (ok. 1,5 km od historycznego centrum miasteczka), do którego można dotrzeć plażą lub promenadą w ok. 20 min. pieszo lub dojechać komunikacją (przystanek przed hotelem, ok. 1,5 EUR/1 strona). W zabytkowym Cefalu znajduje się mnóstwo sklepików, restauracji, kafejek i niezwykle malowniczych zakątków. W pobliżu hotelu przebiega trasa kolejowa, która nie jest uciążliwa. Do stacji kolejowej ok. 1 km, skąd można dojechać do Palermo (ok. 65 km, koszt ok. 5 EUR/1 strona). Do lotniska w Katanii ok. 180 km. Hotel pobiera podatek turystyczny - płatny obowiązkowo w recepcji hotelu w dniu przyjazdu - w wysokości ok. 2 EUR/os./dzień. Podatek turystyczny obowiązuje wyłącznie gości w wieku powyżej 12 lat.
Plaża:

Obiekt usytuowany ok. 50 m od piaszczysto-żwirowej plaży (zejście schodami, łagodne wejście do morza, zalecane obuwie ochronne). Bezpłatne leżaki i parasole na plaży od połowy czerwca do połowy września. Poza sezonem brak serwisu plażowego.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, 4 windy, restauracja główna ze stolikami dostępnymi także na tarasie (wysokie krzesełka dla dzieci na zapytanie), 3 bary: bar przy basenie (09:00-13:00 i 16:00-19:00), Blu Bar czynny wieczorem i bar hotelowy (06:00-24:00). Basen ze słodką wodą z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, taras słoneczny, brak ręczników kąpielowych. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenie.
Pokoje:

256 standardowych pokoi 2-os. (pow. ok. 26 m?, max. 2 dostawki dla dzieci) zlokalizowanych w 2 budynkach. Wyposażone są w: łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację (bezpłatna w sezonie od połowy czerwca do połowy września, poza sezonem płatna ok. 8-10 EUR/dzień/pokój), TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, mini lodówkę, okno lub balkon. Za dopłatą pokoje z widokiem na morze i z balkonem. Pokoje 3-os. i 4-os. na potwierdzenie. Bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat dostępne na zapytanie.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. W cenie: 1/2 l wody i 1/4 l wina do obiadokolacji na osobę. Raz w tygodniu uroczysta kolacja w formie bufetu oraz bufet sycylijski.
Program sportowy i animacyjny:

Tenis stołowy, animacje w ciągu dnia przy basenie i wieczorem przy barze od połowy czerwca do połowy września w języku angielskim, francuskim i włoskim, tańce grupowe, aqua aerobik, dyskoteka, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo. Ok. 7 km od hotelu znajduje się aqua park (dorośli ok. 14 EUR, dzieci ok. 7 EUR). Możliwość wypożyczenia samochodów lub skuterów przez hotel (za dodatkową opłatą).
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.lesabbiedoro.it
Naszym zdaniem:

Dobra lokalizacja w pobliżu centrum tętniącego życiem, urokliwego miasteczka Cefalu, pełnego atrakcji i zabytków. Hotel polecany i lubiany przez naszych Gości. Doskonały jako baza wypadowa do zwiedzania północno-wschodniej części wyspy. Dużym atutem hotelu jest smaczna kuchnia oraz bardzo sympatyczna obsługa hotelowa.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.1/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Klienci przylatujący na Sycylię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji. Klienci przylatujący wcześnie rano zaczynają świadczenia obiadem/obiadokolacją, a zakwaterowanie odbywa się w godz. 14-16 (jeżeli hotel nie dysponuje jeszcze wolnymi pokojami).
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Etna i Taormina
Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR/os.). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
Cena ok. 45 EUR/os. z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Gioiosa Marea i Cefalu. Cena ok. 77 EUR/os. z regionu Pozzallo. Cena z regionu Palermo ok. 85 EUR/os.
Śladami Ojca Chrzestnego
Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie właściciele wspominają o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
Cena ok.40 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

Syrakuzy
Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
Cena ok. 55 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

Wyspy Liparyjskie (Eolskie)
Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy archipelagu, gdzie odwiedzimy tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy. Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Cefalu.

Nocna wycieczka na wyspy Eolskie.
Rejs w kierunku Panarea. Czas wolny na zwiedzanie miasteczka, kąpiel lub obiad w lokalnych restauracjach (nie wliczone w cenę). Wyjazd z Panarea, rejs dookoła wyspy, Baia di Calajunco oraz plaży Zimmari i przejazd na Stromboli. Postój naprzeciw malowniczego miasteczka Ginostra, rejs dookoła wyspy i postój w porcie Scari aż do zachodu słońca. Powrót na statek i przejazd pod Sciara del Fuoco, aby obejrzeć z morza, spektakularne fontanny lawy. Powrót do portu w Milazzo o godz. 22.30 a do hotelu po północy.
Cena ok. 85 EUR/os. tylko
z regionu Cefalu.

Palermo i Monreale
Palermo - stolica Sycylii, pełne jest zabytków będących świadkami bogatej historii miasta. W programie między innymi: Pałac Normanów z Kaplicą Palatyńską, słynącą z przepięknych mozaik, Katedra z grobowcami sycylijskich władców, Teatro Massimo, Plac Wstydu, Martorana, Quatro Canti. Polecamy wizytę w Klasztorze Kapucynów i katakumbach, w których spoczywa ponad kilka tysięcy zmumifikowanych ciał. Następnie przejazd do Monreale i wizyta w katedrze wybudowanej w oryginalnym stylu arabsko-normańskim, której wnętrze w całości jest udekorowane mozaikami przedstawiającymi sceny z Nowego i Starego Testamentu. Wejście na krużganki Klasztoru Benedyktynów za dodatkową opłatą. Czas wolny na zakupy.
Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy
i Gioiosa Marea
. Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.

Malta
Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty, w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie obiad w restauracji - wliczony w cenę i zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzciciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
Cena ok. 155 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

Sycylia nieznana
Sycylia to nie tylko antyczne świątynie, czy tętniące życiem miasta. Sycylia to również małe wioski, gdzie czas zatrzymał się w miejscu. Położone jak orle gniazda na szczytach skał, ze średniowieczną zabudową. Na tej wycieczce zabierzemy Państwa do takich właśnie miasteczek, aby pokazać zwykle życie sycylijczyków, dotrzemy tam, gdzie turystom, lokalni przyglądają się z ciekawością, ale witają zawsze z uśmiechem!!! Wjedziemy w łańcuch gór Madonie, który zajmuje obszar 40 tysięcy hektarów. Charakteryzuje się bardzo różnorodną roślinnością (drzewa korkowe, gaje oliwne, dęby, kasztany, liczne kwiaty itp.) i przepięknymi wysokogórskimi krajobrazami. Najwyższym szczytem jest Pizzo Carbonara - 1977 m n.p.m. Od 1989 roku tereny te są Parkiem Narodowym. Odwiedzimy miasteczko Castelbuono, gdzie znajduje się zamek należący w przeszłości do rodziny Ventimiglia, Gratteri i inne miasteczka posiadające średniowieczną zabudowę i liczne kościoły, malownicze uliczki i zaułki. Po zwiedzaniu udamy się do tradycyjnej, rustykalnej restauracji, gdzie zjemy sycylijski obiad, do którego będzie podane wino!!! Na zakończenie zatrzymamy się na punkcie widokowym, gdzie będziemy podziwiać panoramę Cefalu, uroczego średniowiecznego miasta, gdzie znajduje się jedna z najpiękniejszych katedr na Sycylii wybudowana w czasach normańskich. Podczas całej wycieczki prowadzący zapozna Państwa z obyczajami sycylijskimi, mentalnością, specjałami kuchni.
Cena ok. 55 EUR/os. tylko z regionu Cefalu.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

SYCYLIA informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wynajęcie samochodu
Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
Czas
Jak w Polsce.
Język urzędowy
włoski
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
Telefony
Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Sycylia
Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.
Giardini Naxos
Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.
Cefalu
Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry orazusytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.
Palermo
Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
"
Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy / Sycylia

Opis oferty:

Bardzo popularny wśród naszych Gości, którzy doceniają świetne położenie i dobry serwis hotelowy. Do ślicznego Cefalu dojść można mniej więcej w 20 min, spacerowym krokiem, przyjemną nadmorską promenadą lub dojechać autobusem spod hotelu. Zabytkowe miasteczko uwiedzie każdego kolorowymi uliczkami i niezliczonymi miejscami do zabawy i jedzenia. Romantyczny widok na La Rocca, majestatyczną skałę, dominującą nad Cefalu, podziwiać można także z prywatnej hotelowej plaży i zadbanego basenu.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum pełnego życia CEFALU, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 70 km od Palermo, w pobliżu hotelu przebiega linia kolejowa (słychać przejeżdżające pociągi, ale nie jest to uciążliwe); ok. 100 km od lotniska w Palermo; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1-2 EUR/1 strona/Cefalu).

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysto-żwirkowo-kamienista (ilość kamieni jest uzależniona od pory roku; zalecane obuwie ochronne), zejście ok. 100 schodami, bezpłatne parasole i leżaki (15.06-15.09; ilość parasoli i leżaków ograniczona).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2006 r., 2014 r. (restauracja) i w 2016-17 r. (remont elewacji), 257 pokoi, 2 połączone ze sobą budynki: 6 i 3 piętra, windy, hol, całodobowa recepcja, restauracja - bufet i obsługa kelnerska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie, bar Santa Lucia, Blu Bar, bar przy basenie (1.06-30.09); taras z widokiem na morze, bezpłatny internet przy recepcji; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany, ok. 18 m², klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; minibar (płatny według konsumpcji), łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 8 EUR/dzień); pokój z balkonem i pokój z balkonem i widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 325 m², gł. 0,9-1,6 m, z wydzieloną częścią dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy; animacje dla dorosłych i dla dzieci (15.06-15.09), raz w tygodniu uroczysta kolacja z muzyką, raz w tygodniu bufet sycylijski (regionalne dania sycylijskie).

SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-9.30), obiad (13.00-14.30) i kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu; do obiadu i kolacji limitowane woda i wino.

KONTAKT:

0039/0921421565, www.lesabbiedoro.it

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sycylia/Palermo, Włochy

Położenie

do centrum Cefalu ze sklepami, barami i restauracjami ok. 2 km. Przystanek autobusu liniowego przed hotelem. Lotnisko w Palermo oddalone o ok. 100 km.

Plaża

hotelowa, piaszczysto-żwirowa plaża oddalona o ok. 200 m, dojście po schodach oraz przejściem podziemnym pod torami. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

256 pokoi w 2 budynkach, windy, sala TV, sklepik. W hotelu Santa Lucia duży bar, w hotelu Le Sabbie d"Oro recepcja, restauracja oraz taras śniadaniowy. Na zewnątrz basen ze słodką wodą (otwarty od ok. 1.05), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. Uwaga: obowiązuje opłata klimatyczna w wysokości 1 EUR od os./ dzień, płatne na miejscu w hotelu (Goście powyżej 10 lat).

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja (ok. 15.06-15.09), sejf, TV sat., telefon, lodówka, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-2B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): bez balkonu, poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

Dzieci

brodzik, miniklub (5-11 lat, ok. 1.06-31.08). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (ok. 1.05-15.09), przedstawienia muzyczne na tarasie.

Sport

tenis stołowy.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami: śniadanie kontynentalne, obiad oraz kolacja w formie bufetu.

Zniżki (A)

do 31.01.16 15% zniżki, 1.02-30.04.16 10% zniżki.

Parkowanie

gratis, w miarę możliwości.

Dni gratis (A)

 7=6, 14=12 w terminach 1.04-12.06.16, 17.09-31.10.16 (nie łączą się z ofertą wcześniej=taniej).

Polecamy

  • lubiany hotel na obrzeżach Cefalu
  • serwis plażowy gratis
  • w sezonie głównym atrakcje dla dzieci i dorosłych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Włochy/Sycylia

Informacje Ogólne

Santa Lucia & Sabbie d'Oro znajduje się w odległości 100 m od plaży piaszczysto-żwirowej ( zejście ok. 100 schodami). Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to CEFALU (2 km). Pozostałe miasta: PALERMO (70 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację. Personel mówi po niemiecku, francusku i angielsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają własny program animacji. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą i brodzikiem. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket i przystanek autobusowy. Odległość od hotelu: PALERMO (70 km), AGRIGENTO (156 km) i lotnisko PMO (100 km).

Udogodnienia

Hotel oferuje sejfy i usługi opiekunki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Warszawa; Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 170 PLN (wyloty od 27.03 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 260 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) - 32 kg - 260 PLN (wyloty od 27.03 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 340 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Europe Mountains

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cefalù

OPIS

Hotel Santalucia Le Sabbie d'Oro oferuje komfortowe pokoje w miejscowości Cefalù. Położony 2.4 km od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Sycylia.
W pokojach goście mają do dyspozycji takie udogodnienia jak balkon, telewizja satelitarna oraz klimatyzacja. Dostępny jest także WI-FI w częściach wspólnych hotelu.

W CENIE

Sejf w pokoju Dostęp do internetu Parking Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka Wynajem rowerów Minibar Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 2.4 km.

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, ogród, taras, schowek na rowery.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, wynajem zabawek i gier, menu dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, jadalnia, restauracja, winiarnia, przechowalnia bagaży, lounge, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, ogródek piwny, leżaki, czytelnia, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, sala konferencyjna, serwis bagażowy, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, balkon, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, pokoje dla alergików dostępne.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dla osób ceniących bliskość miasta i nocne życie. Idealny dla par w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja 
  • sejf (w recepcji)
  • sala TV
  • winda
  • ogród
  • taras
  • taras na dachu
  • Wi-Fi (w całym hotelu) 
  • kawiarenka internetowa
  • pralnia
  • usługi konsjerża 
  • serwis bagażowy
  • parking (niestrzeżony, płatny, zależności od dostępności)
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

256

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny nie jest wliczony w cenę podroży. Wysokość podatku może wynosić ok. 1,5 - 2,5 EUR/os./dzień (dla osób od 16. r.ż., maksymalnie za 5 dni pobytu). Podatek należy opłacić w hotelu.
  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.

rozrywka

  • zajęcia sportowe od lipca do sierpnia
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych od lipca do sierpnia
  • lekki program animacyjny od lipca do sierpnia
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na morze
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (w cenie w terminie od 15 czerwca do 15 września)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi
  • sejf (w cenie)
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na góry
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (w cenie w terminie od 15 czerwca do 15 września)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi
  • sejf (w cenie)
  • minibar

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: kontynentalne, 7:00 - 9:30
  • kolacja: w formie bufetu, 19:30 - 21:00
Restauracje i bary
  • restauracja główna; rodzaje kuchni: kuchnia włoska i międzynarodowa; dnia bezglutenowe, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, strefa dla palących 
  • bar
  • W okolicy

    • w Cefalu, ok. 1,7 km od stacji kolejowej
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Mapa Hotelu Sabbie d'oro e Santa Lucia
    Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
    Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
    Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
    Cefalu, Sycylia, Włochy
    Syrakuzy, Sycylia, Włochy
    Monreale  na Sycylii we Włoszech
    Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
    Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
    Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy

    Opinie o Hotelu Sabbie d'oro e Santa Lucia

    4.1
    polecam

    W państwa opisie położenia hotelu zaskakująco lekko komentujecie fakt przebiegu linnii kolejowej w pobliżu hotelu. Może pisał to ktoś, kto lubi przejeżdżające pociągi???? Myśmy się musieli do tego hałasu przyzwyczaić. No i super sprawa - kilka wesel w ciągu tygodnia w pomieszczeniach hotelowych. Goście wokół basenu (nie ma mowy o pływaniu!), dyskoteka do późnych godzin nocnych, fajerwerki wystrzeliwane z tarasu hotelowego.. A chciałoby się mieć wieczory, w czasie których można posiedzieć na balkonie, popatrzeć na morze i poczytać książkę....... Piszę o tym wszystkim, ale nie sądzę żeby moje uwagi miały jakieś praktyczne znaczenie, że coś się zmieni, że pociąg przestanie hałasować, że Sycylijczycy nie będą się bawić w tym hotelu.... Pozdrawiam. Anna i Bogdan

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Hotel polecamy głównie ze względu na położenie - rzut beretem od malowniczego Cefalu, w którym spędzaliśmy mnóstwo czasu spacerując wąskimi uliczkami, jedząc pyszne włoskie lody, robiąc zdjęcia :) Można dostać się tam z hotelu drogą lub piaszczystą plażą. Sama plaża długa i szeroka - a morze czyste i cieplutkie. Hotel ma prosty wystrój i raczej polecamy go Klientom o małych wymaganiach, takim, którzy lubią aktywnie spęczać wakacje, zwiedzać i szwędać się po okolicy. To jedne z naszych lepszych wakacji! :)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.0
    polecam

    hotel średniej klasy ale położenie rewelacja. To właśnie lokalizacja tuż przy Cefalu spowodowała, że zdecydowaliśmy się na ten hotel. To bardzo klimatyczna miejscowość, pełna wąskich uliczek. Sam hotel w porządku, pokoje skromne ale czyste, bardzo ładna plaża. Wróciliśmy bardzo zadowoleni

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel w bardzo dobrym położeniu blisko miasteczko , jedzenie dobre A obsługa miła. Plaża hotelowa czysta jedyna wada brak toalety na plaży i za potrzeba wspinaczka 100 schodów do góry.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    3.9
    polecam

    Hotel jest wspaniale polozony, od pełnego atrakcji i ślicznego Cefalu dzieli go jedynie 20 minut spaceru promenadą wzdłuż morza. Standard hotelu jest skromny, ale hotel jest czysty i zadbany, jedzenie w porzadku, pokoje sprzatane. Warto doplacic do widoku na morze, jest naprawde piekny. Kolejka kolo hotelu nie przeszkadza. 10min od hotelu najblizsza dyskoteka na plazy, polecam dla osob lubiących sie pobawic, pochodzic a nie siedziec w hotelu

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    3.6
    może być

    W ubiegłym tygodniu wróciliśmy z tygodniowego wypoczynku w Santa Lucia. Hotel bardzo przyjemny, pokoje czyste, skromnie urządzone. Jest to idealny hotel dla osób które planują zwiedzić całą wyspę a wieczory spędzić w typowo wloskim miasteczku Cefalu

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: może być
    3.6

    Sabbie d'oro e Santa Lucia - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    Standard 2+1
    Standard 2+2 - balkon
    Standard 2+2- výhled na moře
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    Pok. 2 os.+1 dost. balkon
    Pok. 2 os.+2 dost. balkon
    Pok. 2 os. balkon
    pokoj z balkonem
    Pokoj 2-os z dost. widok morze
    Pok˘j 2+2 z balkonem
    Pokoj 2 os. z 2dost. widok morze
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    pokoj z balkonem
    Pok. 2 os.
    Doppelzimmer
    Doppelz,Balkon,Meerblick
    Pok. 2 os.+1 dost. balkon w/morze
    Pok. 2 os.+2 dost. balkon w/morze
    Pok. 2 os. balkon w/morze
    Einzelzimmer
    Pok. 1 os.

    Sabbie d'oro e Santa Lucia - Możliwości wyżywienia:


    Sabbie d'oro e Santa Lucia - miasta wylotu:


    Sabbie d'oro e Santa Lucia - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sabbie d'oro e Santa Lucia? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00