Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
  • Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu, Nicea
1 / 8

Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu

Francja: Nicea
Ocena wycieczki objazdowej Sylwester w Paryzu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 grudnia 2018

Wycieczka objazdowa Sylwester w Paryzu w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Paryż Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Doskonała okazja do włączenia się, przynajmniej na kilka dni, w rytm życia miasta artystów, świata mody, galerii i niezliczonych modnych barów i kawiarni. Po intensywnym zwiedzaniu warto skorzystać z propozycji wspólnego wieczoru w renomowanym paryskim kabarecie. Rejs po Sekwanie, podczas którego można podziwiać piękne widoki i romantyczne zakątki, a także miejsca, gdzie tworzyła się historia Europy oraz pamiątki po najsłynniejszych ludziach minionych epok pozwalają wczuć się w niepowtarzalną atmosferę miasta. W programie kolacja sylwestrowa z tańcami w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do Paryża. Transfer do hotelu. Nocleg.

2. DZIEŃ.

Śniadanie. Rejs statkiem po Sekwanie. Z pokładu statku zobaczyć można m.in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Następnie wjazd na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Przejazd metrem na Montmartre. Zwiedzanie bazyliki Sacré-Coeur wzniesionej na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jednego z najbardziej malowniczych zakątków Paryża. Spacer rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez plac Pigalle do placu Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji metrem. Kolacja sylwestrowa. Powrót do hotelu autokarem o godz. 2.00, nocleg.

3. DZIEŃ.

Wczesne śniadanie. Przejazd metrem na Île de la Cité będącą najstarszą częścią miasta. Znajdują się tu m.in. Pałac Sprawiedliwości i Conciergerie. Najbardziej znane miejsce Île de la Cité to katedra Notre-Dame - serce Paryża. Zwiedzanie katedry. Spacer po Dzielnicy Łacińskiej: paryski uniwersytet Sorbona, zwiedzanie Panteonu - miejsce spoczynku m.in. Victora Hugo, Marii Skłodowskiej-Curie i Woltera, gwarny bulwar Saint-Michel, Ogrody Luksemburskie, bulwar Saint-Germain z kawiarniami, restauracjami, butikami i sklepikami z antykami. Zwiedzanie Luwru, uważanego za najwspanialsze muzeum na świecie. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): kolacja przy muzyce na żywo w restauracji w Dzielnicy: Łacińskiej lub Opery. Fakultatywnie: wieczór w kabarecie Moulin Rouge (za dodatkową opłatą na miejscu). Powrót do hotelu, nocleg.

4. DZIEŃ.

Śniadanie. Wykwaterowanie. Zdeponowanie bagażu w hotelowej przechowalni. Przejazd metrem na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie podziwiać można Łuk Triumfalny - symbol Francji i Champs-Elysées cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata. Spacer po Avenue Montaigne i rue du Faubourg Saint-Honoré, gdzie skupili swoje sklepy najbardziej znani projektanci mody, twórcy haute couture, piękny plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet, symbolizującymi największe miasta Francji. Powrót do hotelu, odbiór bagaży. Transfer na lotnisko i przelot do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** w centrum Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania • kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przelot • transfery: lotnisko-hotel-lotnisko, restauracja-hotel • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, lokalny przewodnik, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Opłaty fakultatywne: spektakl (spektakl + 1/2 butelki szampana) w kabarecie Moulin Rouge: ok. 117 EUR; kolacja w restauracji w Dzielnicy Łacińskiej (aperitif; do wyboru z karty: przystawka, danie główne, deser; napoje bez ograniczeń: wino białe, wino czerwone, piwo, soki owocowe, woda mineralna): ok. 38 EUR.Przejazdy po Paryżu środkami komunikacji miejskiej.


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Lekier

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

FRANCJA

Opis

SYLAPL8_CITYKRK "Szalony Nowy Rok" u stóp Łuku Triumfalnego i Pól Elizejskich. Wyśmienita kolacja w formie szwedzkiego bufetu we wspanialej, animowanej atmosferze. Potem Night Club "Duplex" gdzie świętować będziemy Nowy 2017 Rok. Butelka szampana dla 2 osób w prezencie. Oto menu sylwestrowego bufetu. Przystawki:Ciepłe grzanki z Foie Gras;Piramida wędzonego łososia z Norwegii; Owoce morza we kremie adwokatowym z kolendrą. Dania Główne: Szlachetny drób w sosie z smardzami; Przegrzebki z szafranem i świeże warzywa; Cielęcina w sosie Périgueux. Desery: Czekoladowa fontanna ze świeżymi owocami; Asortyment Francuskich wypieków; Kaskada pysznych deserów. Wino bez ograniczeń. Animacje podczas kolacji: Orientalna Tancerka - Wiolinista - Iluzjonista. Zakwaterowanie w hotelu 3* w Paryżu, na przykład AMBASSADEUR, 153 Rue Legendre, 75017 Paris lub innym. Program Wycieczki: Dzień 1 Przylot do Paryża. Spotkanie z przedstawicielem biura Lekier. Transfer do Paryża. Samochodowo - piesza Panorama Paryża - City Tour z ciekawym muzyczno-słownym komentarzem. Z okien samochodu zobaczymy: Łuk Triumfalny, Pola Elizejskie, Plac Concorde, Pałac Inwalidów, Most Aleksandra, Plac Trocadero. Zatrzymamy się pod wieżą Eiffla, przejedziemy ulicą Rivoli aż do wyspy La Cité ze wspaniałą katedrą Notre Dame, zobaczymy najstarszy most Paryża, Pont Neuf, Luwr i muzeum Orsay. Jadąc dalej brzegiem Sekwany, miniemy zawsze oblegane stoiska bukinistów i Dzielnicę Łacińską. Na zakończenie przejedziemy przez plac Concorde, usłyszymy spadająca gilotynę i szum jęk francuskiej rewolucji. Zakwaterowanie. Spotkanie z przewodnikiem - zwiedzanie wzgórza Montmartre. Przez długie lata w XIX wieku, była to dzielnica artystów i nowatorskiego świata bohemy. To właśnie tutaj żyli i tworzyli m. in. Picasso, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, czy Utrillo. W jednej z kawiarni Montmartre narodził się impresjonizm, a w słynnej pracowni artystów Bateau Lavoir powstały "Panny z Awinionu". W trakcie spaceru poznamy życiorysy największych artystów, którzy zamieszkiwali wzgórze. Zgłębimy historię legendarnych kabaretów i kawiarni, w której przesiadywała bohema: Moulin Rouge, Lapin Agile, Chat Noir, czy Moulin de la Galette. Wśród tłumu na placu du Tertre, pełnym obrazów i rysowników, przekonasz się na własnej skórze, czy najlepsze kasztany są na Placu Pigalle i jak dużo zostało ducha bohemy w urokliwych kawiarniach i uliczkach dzielnicy. Zwiedzanie Montmartre zakończymy w bazylice Sacre Coeur. Posiłek dwudaniowy w restauracji samoobsługowej przy Łuku Triumfalnym. Oto przykładowe dwudaniowe (przystawka lub deser + danie główne) menu: Przystawki (do wyboru): 1/2 awokado w sosie vinaigrette, pasztet wiejski, sałatka "Monte Carlo" (szynka, ser, pomidory, kukurydza). Danie główne (do wyboru): duszona wołowina z papryką, panierowany kotlet z indyka w sosie grzybowym, potrawka z kurczaka w musztardzie po staroświecku, filet rybny w estragonie z ryżem Basmati. Deska serów. Desery( do wyboru): ciasto francuskie z gruszką, jogurt z jagodami, jogurt z brzoskwiniami, karmelowy krem. Nocleg. Dzień 2 Nocleg i śniadanie w hotelu. Zwiedzanie Paryża z przewodnikiem: Paryż nad Sekwaną i Paryż - Dwóch Wysp. Spacer wzdłuż Sekwany z przewodnikiem dostarczy nie tylko pięknych widoków, ale również wiedzy o sercu Paryża. Z całą pewnością można powiedzieć, że Sekwana dała życie Paryżowi, a dwie wyspy znajdujące się na niej są samym sercem miasta. Historia powstania Paryża wiąże się z najważniejszą rzeką Francji. Na jednej z jej dwóch wysp powstało miasto, założone przez celtyckie plemię Paryzjów. Nazwali je Lutecją, co znaczyło w ich języku "mieszkanie pośrodku wody". Paryscy bukiniści. Wzdłuż nabrzeża Sekwany na odcinku ok. 3 km, pomiędzy pont Royal, a Pont de Sully rozciągają się małe zielone budki pełne książek. Od połowy XVI wieku sprzedają je paryscy bukiniści. Ich handel trwa siedem dni w tygodniu, niezależnie od pogody i świąt. 200 budek skrywa w sobie stare książki, mapy, stare pocztówki i płyty winylowe.. Pont du Carrousel. Most łączący Ogrody Tuileries z lewym brzegiem Sekwany pochodzi z XIX wieku, za czasów panowania króla Ludwika Filipa. Pont des Arts. Następny most na Sekwanie to Pont des Arts, czyli Most Sztuki. Jest przeznaczony jedynie dla pieszych, a jego nazwa pochodzi od Dziedzińca Sztuki, czyli jednego z dziedzińców Luwru. Akademia Francuska. Utrzymany w stylu barokowo klasycystycznym budynek z niewielką kopułą projektu Louis Le Vau, mieści założoną w 1795 roku Akademię Francuską. Pont Neuf. Najstarszy dziś most na Sekwanie ma ponad 400 lat i co ciekawe nazywa się Pont Neuf, czyli Nowy Most. Conciergerie. Na wyspie Ile de Cite wznosi się monumentalny budynek z czarnymi stożkowatymi daszkami. Jest to Conciergerie, średniowieczny budynek. Niegdyś była to siedziba konsjerża - królewskiego szambelana, który zarządzał dworem. Conciergerie jest najstarszym więzieniem Paryża, gdzie więziono Marię Antoninę i Ludwika XVI. Sainte Chapelle. Sanktuarium Sainte Chapelle powstało na polecenie króla Ludwika IX, jako oprawa i miejsce przetrzymywania relikwii Męki Pańskiej - korony cierniowej Chrystusa. Katedra Notre Dame, czyli Katedra Najświętszej Marii Panny to, można powiedzieć, nie budowla, lecz osoba, która mówi o osiemset letniej historii miasta. Zwiedzamy ją z mapa i audio- przewodnikiem po polsku przygotowanym prze nasze biuro. Nie zapomnimy o miejscach szczególnie ważnych dla Polaków. Na wyspie świętego Ludwika, na Quai de Béthune pod numerem 36 mieszkała do swojej śmierci Maria Curie Skłodowska. Przeprowadziła się tutaj po ujawnieniu przez brukową prasę jej historii miłosnej z profesorem fizyki Paul'em Langevin, wcześniejszym przyjacielem i współpracownikiem małżeństwa Curie. Pałac Lambert. Po upadku powstania listopadowego pałac na wyspie św. Ludwika, nazywany Pałacem Lambert, został kupiony przez księcia Adama Czartoryskiego. XVII-wieczny pałac stał się największym centrum politycznym, kulturalnym i socjalnym dla Polaków żyjących na obczyźnie. Luwr - "Wielki Luwr", jak określają przewodnicy, to największe muzeum na świecie, gromadzące dzieła sztuki z czasów od starożytności do połowy XX. Luwr jest jednocześnie główną atrakcją turystyczną Paryża. Wspaniała budowla Luwru, z charakterystycznymi piramidami ze szkła, to dziś najczęściej odwiedzane muzeum świata. Bilet na rejs statkiem po Sekwanie - Podczas rejsu po Sekwanie pokładzie statku Bateaux Parisiens przepłyniesz pod 22 mostami i zobaczysz najważniejsze zabytki Paryża z perspektywy rzeki: Wieżę Eiffla, Katedrę Notre Dame, Muzeum Orsay czy Grand Palais. Czas trwania wycieczki około godziny. Późnym wieczorem radosne przywitanie Nowego 2017 Roku w restauracji Duplex u stóp Łuku Triumfalnego i Pól Elizejskich. Transfer do hotelu ok. 3h30. Dzień 3 - 7 Śniadania i noclegi w hotelu. Zwiedzanie z przewodnikiem - Dzielnica Opery - około 2 godziny. Przewodnik pokaże jedną z najładniejszych dzielnic Paryża okolice Opery Garnier. Zobaczymy plac Zgody, Kościół świętej Magdaleny i plac Vendôme przy którym znajduje się sławny hotel Ritz. W muzeum Grevin w Paryżu spotkasz woskowe podobizny postaci historycznych i bohaterów kreskówek, obejrzysz całe sceny przybliżające najważniejsze wydarzenia francuskie - umierającą na stosie Joannę d'Arc lub scenę uśmiercenia Henryka IV. Grevin to niepowtarzalna okazja aby na chwilę przenieść się do świata wybitnych i sławnych ludzi. Tylko tutaj w jednym miejscu spotkasz woskowe sobowtóry do złudzenia przypominające prawdziwych ludzi. Muzeum perfum Fragonard w Paryżu - zwiedzanie wyjątkowo pachnącego muzeum w Paryżu. Muzeum Perfum Fragonard oferuje bogaty asortyment perfum, kosmetyków, wód toaletowych dokonując prezentacji swoich wyrobów w języku ojczystym zwiedzającego. Podczas wizyty poznamy historię powstania muzeum, ciekawe historie jego założycieli, a każdy turysta będzie mógł wypróbować różne zapachy. Tutaj wszystko pachnie i kusi subtelnymi aromatami perfum czy wód toaletowych. Dlatego właśnie w Muzeum Perfum Fragonard w Paryżu można odnaleźć coś pięknego i francuskiego czy też wybrać pachnącą pamiątkę z Paryża. Obiad na Wieży Eiffel - Restauracja 58 Tour Eiffel to nie tylko menu obejmujące wyborne dania kuchni francuskiej, ale też imponujący widok na panoramę miasta. W restauracji można wybierać potrawy bazujące na mięsach, rybach, czy owocach morza, a kelner chętnie pomoże wybrać do tego odpowiednie wino. Taka obiad to nie tylko niezapomniane doznania smakowe, ale też świetny sposób na poznanie kultury i słynącej na cały świat kuchni francuskiej. Rejs po Sekwanie na pokładzie statku Bateaux Parisiens. Podczas rejsu po Sekwanie przepłyniesz pod 22 mostami i zobaczysz najważniejsze zabytki Paryża z perspektywy rzeki: Hotel des Invalides, Katedrę Notre Dame, Muzeum Orsay, Grand Palais, czy Łuk Triumfalny. Oprócz wycieczkowych kursów korporacja organizuje rejsy z obiadami i kolacjami, a także popołudniowe herbatki przy akompaniamencie zespołu muzycznego lub śpiewie artysty. Wjazd na wieżę Montparnasse - Kontrowersyjny czarny wieżowiec, który jest jedynym drapaczem chmur w Paryżu, dominuje w dzielnicy Montparnasse. Widok z tarasu widokowego na wysokości ponad 200 metrów dostarczy zachwycających widoków, szczególnie wieczorową porą przy zachodzie słońca. Wersal - Czas spędzony w tej dawnej rezydencji królewskiej będzie z pewnością niezapomnianym przeżyciem - zarówno dla miłośników historii, sztuki, architektury, jak i dla tych, którzy po prostu lubią cieszyć oczy pięknymi widokami. Bogactwo i barokowy przepych Wersalu są znane na całym świecie i co roku przyciągają do siebie rzesze turystów. Zwiedzanie tej paryskiej siedziby Ludwika XIV (legendarnego Króla Słońce), obejmuje królewskie komnaty, apartamenty i sale balowe, o których w ciekawy sposób opowiada audio-przewodnik dostępny w języku polskim. Najznakomitszą z nich jest tak zwana Galeria Zwierciadlana, zawdzięczająca swoją nazwę znajdujących się w niej 357 lustrom, które tworzą niesamowite efekty wizualne. Nie można zapomnieć o przepięknych ogrodach, które wraz z pałacem tworzą rozległy kompleks zachęcający wręcz do wielogodzinnych spacerów. Transfer w obie strony. Dodatkowo proponujemy (patrz - dodatkowo płatne pakiety): Całodzienna zabawa w parku Disneyland w Paryżu będzie niezapomnianym przeżyciem i dla najmłodszych i dla tych nieco starszych. Transfer do i z Disneyland Paris. Teren Disneyland to nie tylko karuzele, kolejki i atrakcje, ale też sieć restauracji i kawiarni. W parku znajduje się również wiele sklepów oraz butików z gadżetami i pamiątkami. Polecamy Fast passy, czyli bezpłatne bilety, dzięki którym nie stoimy w kolejkach do poszczególnych atrakcji Disneylandu. Taki bilet otrzymujemy w specjalnych kasownikach, po włożeniu do nich biletu wstępu do parku. Całodniowy pobytu w parku Walt Disney Studios. W tym tematycznym, Parku Disneya zapoznać się można z kulisami pracy kinematografii jak i odkryć tajniki powstawania efektów specjalnych. To tu na oczach widza ożywa fascynujący świat kina i telewizji. Przeżyj trzęsienie ziemi, wybuch wulkanu, poczuj dreszcz emocji podczas przejażdżki Rock'N'Roller Coaster, spotkaj spider-Mena. Transfer z hotelu do parku i z parku do hotelu. Dzień 8 Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer na lotnisko na 3 godziny przed odlotem. Wylot do Krakowa. Uwaga: Kolejność zwiedzania (dzień, godzina) ustalana jest według możliwości realizacji danego świadczenia.

Cena zawiera

- butelka szampana na 2 osoby - przelot w obie strony - transfery z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko - dwugodzinna samochodowo-piesza panorama Paryża z komentarzem audio - 7 noclegów ze śniadaniami w hotelu*** w Paryżu - kolacja Sylwestrowa i zabawa w restauracji Duplex z transferem do hotelu - obiad na wieży Eiffel - dwie obiadokolacje dwudaniowe - miejscowy przewodnik na zwiedzanie "Cite - Historyczny Paryż" - miejscowy przewodnik na zwiedzanie "Montmartre" - miejscowy przewodnik na zwiedzanie "Elegancki Paryż" - bilet do Luwru z audio przewodnikiem i mapa - bilet i transfery do Pałacu Wersal - bilet na wieżę Montparnasse - bilet na rejs po Sekwanie - bilet do muzeum figur woskowych Grevin - bilety RER lub metra na dojazd do centrum Paryża podczas pobytu - opieka francusko-polskiego biura w czasie pobytu - ubezpieczenie wariant podstawowy KL, NNW, BP-TU AXA

Cena nie zawiera

- Dodatkowych posiłków - Fakultatywnych wycieczek - Własnych wydatków i napiwków - Bagaż rejestrowany do luku - 15 kg RYNAIR - 23 kg WIZZAIR. - 375 zł WIZZ AIR Bagaż rejestrowany do luku do 23 kg. Wizz Air oferuje również możliwość przewozu bagażu podręcznego w dwóch opcjach, ale ściśle przestrzega zasady "jeden bagaż podręczny na pasażera". Mały bagaż podręczny wliczony w cenę biletu - bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42 x 32 x 25 cm (bezpłatnie). Duży bagaż podręczny dodatkowo płatny - jeśli wymiary bagażu podręcznego są większe niż wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie przekraczają 56 x 45 x 25 cm. RYANAIR Bagaż rejestrowany do luku do 15 kg. Bagaż podręczny wliczony w cenę biletu - każdy pasażer może wnieść na pokład jedną torbę podręczną o wadze do 10 kg i maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35 x 20 x 20 cm.


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Lekier. Jest to touroperator z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem na polskim rynku turystycznym. Biuro Podróży Lekier specjalizuje się w wycieczkach do Francji, głównie city break do Paryża czy wyjazdy do parków rozrywki. Oprócz gotowych programów obejmujących zwiedzanie z kompetentnymi przewodnikami Paryża i jego największych atrakcji czy pobliskich parków rozrywki istnieje możliwość doboru indywidualnego programu dla grupy o dowolnych oczekiwaniach.

Profesjonalna opieka pilotów i przewodników zapewnia obsługę na najwyższym poziomie i daje okazję na spędzenie wymarzonych wakacji dla całej rodziny.


PBP Olsztyn

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

FRANCJA

Trasa zagraniczna

Niemcy (1) - Paryż - ok. Paryża (2) - Wersal - Bruksela

DZIEŃ 1

Zbiórka uczestników i wyjazd z kraju według rozkładu. Przejazd na nocleg tranzytowy na terenie Niemiec.

DZIEŃ 2

Śniadanie. Przyjazd do Paryża. Spacer na wyspę Cite ze wspaniałymi zabytkami: katedra Notre Dame, Pałac Sprawiedliwości, najstarszy paryski most: Pont Neuf. Wizyta w galerii handlowej Lafayette z przepiękną secesyjną kopułą oraz kunsztownymi świątecznymi ozdobami. Wjazd na wieżę Eiffla. Obiadokolacja (fakultatywnie), zakwaterowanie w hotelu, nocleg.

DZIEŃ 3

Śniadanie. Wycieczka do Wersalu, barokowej rezydencji Ludwika XIV i Ludwika XV - zwiedzanie kompleksu pałacowego. Powrót do Paryża, zwiedzanie Luwru, jednego z najstarszych i najwspanialszych muzeów na świecie, wśród ekspozcji m.in.: Nike z Samotraki, Venus z Milo, Mona Lisa Leonardo da Vinci. Rejs statkiem po Sekwanie. Spacer po Polach Elizejskich: Łuk Triumfalny, ekskluzywne sklepy, restauracje, teatry. Obiadokolacja (fakultatywnie). Powrót do hotelu, indywidualne przygotowania do zabawy sylwestrowej. Dla chętnych przywitanie Nowego Roku na Polach Elizejskich lub kolacja sylwestrowa w paryskiej restauracji (fakultatywnie). Powrót do hotelu około godz. 01:30, nocleg.

DZIEŃ 4

Śniadanie. Zwolnienie pokoi w hotelu. Przejazd środkami komunikacji miejskiej do dzielnicy Montmartre: zwiedzanie bazyliki Sacre Coeur, spacer na plac Artystów - Place du Tertre - położony w najwyższym punkcie miasta z barwnymi kawiarenkami i restauracjami. Kabaret Moulin Rouge oraz plac Pigalle. Wyjazd z Paryża. W drodze do Polski wizyta w Brukseli, spacer po zabytkowym centrum z przepiękną świąteczną iluminacją: Grand Place, Ratusz z XVw., Dom Królewski, domy cechowe, kościół św. Mikołaja oraz symbol Brukseli Manneken Pis (siusiający chłopiec). Obiadokolacja (fakultatywnie), nocny przejazd przez Niemcy do kraju.

DZIEŃ 5

Przyjazd do Polski. Powrót do poszczególnych miejscowości. Powyższy program jest ramowy. Kolejność zwiedzania może ulec zmianie. Termin: 29.12.2017 - 02.01.2018 Cena katalogowa: 1259 zł

CENA IMPREZY OBEJMUJE

- przejazd autokarem (wc, barek, dvd, klimatyzacja), - 3 noclegi w hotelach**/*** w pokojach 2 - osobowych z łazienką, - 3 śniadania w formie bufetu, - opiekę pilota, program turystyczny, - ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL, bagaż

DODATKOWO PŁATNE

Pakiet do realizacji programu: 110 EUR (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, rejs statkiem po Sekwanie, bilety komunikacji miejskiej, zestaw słuchawkowy Tour Guide) płatny obligatoryjnie pilotowi wycieczki.

DOPŁATY OPCJONALNE

- dopłata do pokoju 1-osobowego: 360 zł - dopłata do 3 obiadokolacji (bez napojów): 210 zł - dopłata do kolacji sylwestrowej w paryskiej restauracji: 380 zł

WAŻNE INFORMACJE

1. Wycieczki będą realizowane w zależności od ilości uczestników w grupie: wygodnymi autokarami lub wygodnymi busami. 2. Niektóre połączenia krajowe mogą być realizowane innymi środkami transportu niż autokar (bus, samochód osobowy, autokar liniowy, pociąg). Trasy antenowe obsługiwane są bez pilota. 3. Wyjazd *antenkowy za dopłatą z wybranego miasta organizowany przy minimum 6 os. wsiadających. W przypadku braku wymaganego min. 6 osób PBP OLSZTYN ma prawo anulować wyjazd z danej miejscowości. Anulacja wyjazdu nie upoważnia do bezkosztowej rezygnacji z wycieczki. W takim przypadku Klient wybiera wyjazd z innej miejscowości gwarantowanej. 4. Podczas przejazdów krajowych w ramach niektórych wycieczek możliwe są przesiadki. 5. Godziny i miejsca wsiadania mogą ulec zmianie, po wcześniejszym poinformowaniu Klienta. 6. Pakiet do realizacji programu (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, bilety komunikacji miejskiej, opłaty klimatyczne oraz koszty zestawu słuchawkowego Tour Guide lub inne) nie jest ujęty w cenie imprezy wyrażonej w PLN. Cena pakietu do realizacji programu podana jest przy opisach poszczególnych wycieczek. Obligatoryjny koszt pakietu dotyczący realizacji programu jest kalkulowany przy grupie min. 40 osób. Przy mniejszej ilości uczestników cena pakietu zostanie przeliczona na odpowiednią ilość osób w grupie i podana do wiadomości uczestników przed wycieczką. Cena pakietu może być podwyższona maksymalnie o 25% podanej ceny w EUR/GBP/inna waluta. Powyższa zmiana nie upoważnia Klienta do rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce. 7. Osoby podróżujące samotnie, które nie chcą dopłacać do pokoju 1-osobowego, będą dokwaterowane do innej osoby tej samej płci w pokoju 2-osobowym. W przypadku braku drugiej osoby na dokwaterowanie Klient będzie musiał zapłacić połowę stawki dopłaty do pokoju 1 - osobowego. 8. Kolejność zapisów na wycieczkę decyduje o zajmowaniu miejsc w głównym transporcie.


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Wycieczka pochodzi z oferty PBP Olsztyn, który jest polskim touroperatorem specjalizującym się w wycieczkach objazdowych autokarowych i samolotowych po Europie. Założeniem biura jest tworzenie oferty wycieczek, które kształcą i na długo zapadają w pamięć turysty. Programy tworzone są w oparciu o doświadczenie i pracę wykwalifikowanej kadry, tak aby spełniały oczekiwania polskiego rynku. Jako bezpośredni organizator wycieczek angażuje się w tworzenie i realizację wycieczek objazdowych zapewniając wysoką jakość i dobre warunki zarówno transportu jak i wypoczynku.

Najlepszym dowodem na niezawodności usług PBP Olsztyn jest wiele pozytywnych opinii zadowolonych klientów oraz owocna współpraca z agencjami turystycznymi.


Regent

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

FRANCJA Zapraszamy na Sylwestra do Paryża - nazywanego stolicą mody i kultury, miastem zakochanych, gdzie można zjeść wytworną kolację, a zarazem "zadowolić" się bagietką, która nigdzie nie smakuje tak jak w stolicy Francji. Żaden przewodnik nie jest w stanie oddać niesamowitego nastroju panującego podczas wieczornego spaceru na Champs Elysees, klimatu francuskich kawiarenek czy feerii świateł oglądanych podczas rejsu po Sekwanie, dlatego trzeba to przeżyć samemu!

1 dzień

Odprawa na lotnisku i przelot do Paryża - stolicy Francji. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, czas wolny na korzystanie z lokalnych atrakcji w zależności od godzin przylotu.

2 - 3 dzień

Kolejne dwa dni to czas na poznanie niepowtarzalnej atmosfery miasta oraz jego najważniejszych miejsc, takich jak - Muzeum Luwr - najpiękniejszy paryski pałac z ogromnym Muzeum Sztuki, gdzie znajdują się najsłynniejsze światowe dzieła, takie jak Stela z Kodeksem Hammurabiego, Mona Lisa czy Pieta z Avinionu - Arc du Carrousel, który został zaprojektowany na zlecenie cesarza Napoleona, wzorowany na łuku Konstantyna w Rzymie, upamiętniający wojskowe i dyplomatyczne zwycięstwa Napoleona - Ogrody Tuileries będące największymi i najdawniejszymi ogrodami w stylu francuskim w Paryżu, które w przeszłości otaczały rezydencję królów Francji - Plac de la Concorde z egipskim obeliskiem oraz dwiema dużymi fontannami - Fontanna Rzek i Fontanna Mórz, dodatkowo w narożnikach placu znajduje się osiem kobiecych posągów będących symbolami głównych miast francuskich - Pola Elizejskie - reprezentacyjna aleja Paryża z licznymi teatrami, restauracjami, kinami i ekskluzywnymi sklepami będąca miejscem często odwiedzanym przez turystów - Łuk Triumfalny na Placu de Gaulle'a zbudowany dla uczczenia tych, którzy walczyli i polegli za Francję w czasie rewolucji francuskiej i wojen napoleońskich - Wyspa Cite, gdzie obok najbardziej znanych średniowiecznych budynków, takich jak Katedra Notre Dame, Sainte Chapelle, Conciergerie, można zobaczyć także Palais de Justice, Hotel-Dieu, Pont-Neuf, la Prefecture oraz trzy skwery - Vert-Galant, l'Ile-de-France, Jana XIII - Dzielnica Łacińska - uniwersytecka część miasta, gdzie podziwiać można m.in. kompleks klasztorny benedyktynów Val-de-Grace, zamieniony po rewolucji francuskiej w szpital wojskowy, dawne opactwo Port-Royal, Kolegium Francuskie, Sorbonę oraz Panteon - Dzielnica Montmartre, gdzie na szczycie wzgórza, z którego roztacza się przepiękny widok na stolicę Francji, znajduje się słynna bazylika Sacre-Coeur, a poniżej pierwszy kościół żelbetowy Saint Jean de Montmartre, można tu zajrzeć także na najsłynniejszy paryski pchli targ i targowisko księgarzy - Plac Trocadero, nazwany tak na pamiątkę wygranej bitwy pod Trocadero w Hiszpanii, przy którym na wzgórzu znajduje się Palais de Chaillot, gdzie w 1948 r. została podpisana międzynarodowa Deklaracja Praw Człowieka - Wieża Eiffla - symbol Paryża, jest magnesem, który od początku swojego istnienia przyciąga do siebie miliony turystów z całego globu - Pola Marsowe, na których w przeszłości odbywały się ćwiczenia wojskowe, później wydarzenia rewolucyjne, próby lotów balonem oraz wystawy światowe, których główną atrakcją była wieża Eiffla - Opera Garnier - arcydzieło architektury i największy budynek opery w Europie - Plac Vendome będący symbolem ducha i stylu paryskiego, gdzie Napoleon poślubił Józefinę, a w jednej z kamienic zmarł Fryderyk Chopin W przerwach podczas zwiedzania proponujemy czas wolny na posiłek, podczas którego będzie możliwość spróbowania francuskich potraw, takich jak bouillabaisse, brandada, ratatouille, czy tarta tartin oraz suflet i creme brulee (płatne indywidualnie wg zamówienia).

Ponadto Paryż oferuje szeroki wachlarz atrakcji, realizowanych w czasie wolnym, w którym każdy znajdzie coś dla siebie

- Bazylika Saint-Denis - imponująca gotycka bazylika z przepięknym wnętrzem przepełnionym zabytkowymi posągami i sarkofagami, będąca miejscem pochówku niemal wszystkich królów francuskich m.in. Ludwika XVI i Marii Antoniny (ok. 8 euro/os.) - Museum d'Orsay, gdzie znajdują się zbiory zawierające głównie sztukę francuską młodszą od tej prezentowanej w Luwrze, ale starszą od zbiorów Centre Georges Pompidou (ok. 15 euro/os.) - Rejs statkiem spacerowym po Sekwanie - świetna okazja do podziwiania zabytków i blasku świateł miasta z zupełnie innej perspektywy (ok. 14 euro/os.) - Katakumby Paryża - ciągnące się kilometrami podziemne korytarze, pełne szczątków ludzkich, gdzie Victor Hugo umieścił akcję "Nędzników", a w czasie II wojny światowej spotykali się członkowie francuskiego ruchu oporu (ok. 16 euro/os.) - Shakespeare and Company Bookstore - wizyta w małej, magicznej księgarni jak z bajek, gdzie obok najróżniejszych książek znajdziemy piętro z mini czytelnią, pianinem oraz wygodnym miejscem, aby usiąść i chłonąć atmosferę świątyni czytelnictwa (płatne indywidualnie wg zakupów) - Centre Pompidou - budynek, w którym mieści się m.in. muzeum sztuki współczesnej, z dziełami artystów reprezentujących głównie surrealizm, kubizm, ekspresjonizm i fowizm, a nowoczesny wygląd budynku pobudza wyobraźnię każdego zwiedzającego (ok. 14 euro/os.) - Stade de France, gdzie podczas wizyty można śledzić trasę, jaką przemierzają najwięksi sportowcy, poczuć atmosferę szatni, przejść tunel prowadzący na murawę, zamknąć oczy i poczuć emocje największych wydarzeń sportowych (ok. 15 euro/os.)

Wieczorami proponujemy słynne paryskie rozrywki, które świetnie oddają ducha tego miasta

- Kabarety Paryża - słynne "Moulin Rouge", czy "Lido", które olśniewają i zachwycają, pełne przepychu rewie, piękne stroje, taniec i muzyka (od 70 euro/os.) - Wieczór francuski - tradycyjna kolacja francuska złożona z kilku tradycyjnych dań podawanych przy akompaniamencie muzyki regionalnej (od 45 euro /os.) (min. 10 osób) - Kolacja na Wieży Eiffla - niezwykle miejsce na romantyczny wieczór, z zapierającym dech w piersiach widokiem na wieczorny Paryż (od 90 euro/os.) - Hard Rock Caffe, gdzie można zatrzymać się na pyszny posiłek, orzeźwiający koktajl, wyjątkowe zakupy czy niezapomniane wydarzenie na żywo (płatne indywidualnie wg zamówienia)

4 - 7 dzień

Proponujemy jako dni wolne, które można przeznaczyć na zakupy w galerii Lafayette, butikach Versace, Hermes, Chanela, czy Diora lub wiosce outletowej La Vallée, lokalne atrakcje lub udział w wybranej wycieczce fakultatywnej. - Pałac w Wersalu jest niekwestionowanym symbolem królewskiej Francji i jednym z najpiękniejszych zabytków na całym świecie, w którego murach niejednokrotnie rozstrzygały się losy świata. Odwiedzimy barokowy Wersal, z ponad 120 salami takimi jak Galeria Luster, Kaplica Pałacowa, czy Apartamenty Królewskie, który otoczony jest wspaniałymi ogrodami i parkiem z oryginalnymi fontannami oraz Aleją Królewską. Cena wycieczki ok. 17 euro/os. + bilety wstępów. - Zamki pod Paryżem - zwiedzimy dwa piękne zespoły pałacowo - parkowe. Wycieczkę zaczniemy od Fontainbleau - położonej w rozległym lesie, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO, dawnej rezydencji królewskiej, z której powstaniem związani byli francuscy malarze reprezentujący tzw. szkołę Fontainebleau oraz elita włoskich architektów, rzeźbiarzy i malarzy. Następnie przejedziemy do Vaux Le Vicomte - pałacu wybudowanego w stylu klasycyzującego baroku, zwanego stylem Ludwika XIV, stanowiącego przykład założenia w typie "entre cour et jardin", będący, obok Wersalu, najwybitniejszym XVII-wiecznym zespołem parkowo-pałacowym we Francji. Cena wycieczki ok. 45 euro/os. + bilety wstępów. - Disneyland Resort Paris - udamy się do najczęściej odwiedzanego parku rozrywki w Europie, składającego się z 5 krain tematycznych, stworzonych na podstawie opowieści i bajek Disneya - Main Street - klasyczna uliczka z miasta amerykańskiego początków XX wieku, Dziki Zachód z Indianami i kowbojami, Kraina Przygód z piratami, Robinsonem Crusoe i Indiana Jonesem, Kraina Odkryć z Michaelem Jacksonem, rakietą kosmiczną i światem przyszłości, wreszcie Kraina Fantazji, gdzie wszystkie najpiękniejsze postaci z filmów Disneya odżywają jak za dotknięciem magicznej różdżki. Znajdziemy tam także mnóstwo pięknych restauracji, kawiarni i sklepików z pamiątkami, słowem wszystko, czego dusza może zapragnąć. Cena wycieczki ok. 25 euro/os. + bilet wstępu. - Beauvais - zwiedzimy stare miasto i jedną z najpiękniejszych świątyń francuskich - Katedrę św. Piotra z najwyższym w całym kraju sklepieniem, XVI - wiecznymi witrażami oraz zegarem astronomicznym, które zrobią wrażenie na każdym odwiedzającym. Cena wycieczki ok. 35 euro/os. Wieczorami proponujemy odwiedzić lokalne puby i restauracje, w których będziemy mieli niepowtarzalną możliwość smakowania specjałów kuchni francuskiej oraz skosztowania słynnych francuskich win, calvados, czy oryginalnego szampana (płatne indywidualnie wg zamówienia).

8 dzień

Wymeldowanie z hotelu, czas wolny w zależności od godzin wylotu, transfer na lotnisko, przelot do Polski.

Powitanie Nowego Roku (do wyboru)

- na ulicach i placach Paryża (we własnym zakresie) - kolacja w restauracji z muzyką(cena - 550zł/os.)

Zakwaterowanie

Hotele 3* położone w pobliżu środków komunikacji miejskiej/podmiejskiej, w odległości kilku przystanków od największych atrakcji Paryża. Wszystkie hotele oferują wygodnie urządzone i zadbane pokoje 2 osobowe (możliwość 1 dostawki) z łazienką, TV i telefonem. Wyżywienie - śniadania kontynentalne Hotele m.in. Ibis Sud Stade de France, Campanille Bobigny

Informacje dodatkowe

- Spotkanie z pilotem/przedstawicielem organizatora nastąpi na lotnisku w Polsce lub po przylocie w Paryżu. - Transfery z/na lotnisko są realizowane busem/autokarem lub komunikacją miejską i/lub podmiejską w zależności od ilości osób, natomiast przejazdy podczas zwiedzania komunikacją miejską i/lub podmiejską. - Kolejność dni zwiedzania może ulec zmianie. - Pilot nie oprowadza wewnątrz obiektów. - Dojazd do centrum Paryża na Powitanie Nowego Roku i powrót do hotelu oraz dojazd do/z restauracji na kolację sylwestrową we własnym zakresie. - W przypadku wylotu z Paryża w godzinach porannych zamiast śniadania może być wydany pakiet śniadaniowy. - Linia lotnicza i godziny przelotów mogą ulec zmianie. - "Single" - bez dopłaty, przy dokwaterowaniu do pokoju 2 lub 3 osobowego (opcja na zapytanie). - "Zniżki dla dzieci" - dotyczą dziecka do 12 lat zakwaterowanego wspólnie z 2 osobami pełnopłatnymi.

WAŻNE

Bardzo prosimy o dokładne wypełnianie formularza rezerwacyjnego w szczególności podania pełnego nazwiska i imienia zgodnego z dokumentem, którym będą się Państwo posługiwali podczas podróży, daty urodzenia oraz obywatelstwa. Prosimy też o sprawdzenie terminu ważności tego dokumentu.

Cena zawiera

- przelot samolotem na wybranej trasie - opłaty i podatki lotniskowe - koszt przewozu bagażu podręcznego (WIZZAIR o wymiarach 55x40x23cm, waga do 10 kg, RYANAIR o wymiarach 55x40x20cm, waga do 10 kg) - 7 noclegów w hotelu 3* - zakwaterowanie w pokoju 2-osobowym - 7 śniadań - opiekę polskojęzycznego pilota/przedstawiciela Regent - podstawowe ubezpieczenie KL, NW, bagażu - gwarancję niezmienności ceny

Cena nie zawiera

- Orientacyjnego kosztu uczestnictwa w programie ramowym, na który należy przeznaczyć dodatkowo ok. 110 - 150 euro/osoba. Kwota ta obejmuje transfery z/na lotnisko, opłatę za podatek turystyczny, bilety wstępów do zwiedzanych atrakcji, bilety komunikacji miejskiej i/lub podmiejskiej podczas realizacji programu zwiedzania oraz usługi lokalnych przewodników. - Kosztu organizacji Powitania Nowego Roku na ulicach i placach Paryża. - Kosztu wycieczek fakultatywnych i atrakcji poza programowych. - Kosztu posiłków zamawianych indywidualnie. - Kosztu usługi przewozu bagażu głównego (rejestrowego), którego waga uzależniona jest od linii lotniczej realizującej przelot (WIZZAIR - do 20kg; RYANAIR - do 20kg). Usługę tę można nabyć opcjonalnie dla wszystkich lub tylko wybranych podróżujących osób za dodatkową opłatą. - Dopłaty do pokoju jednoosobowego (800 PLN/os.) Niniejsza oferta nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a dane w niej zawarte mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie.


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Regent, które istnieje na polskim rynku od roku 1997 i specjalizuje się w organizacji wycieczek City Break. Dzięki wysokiemu poziomowi świadczonych usług, profesjonalizmowi i wykwalifikowanej kadrze przewodników oraz pilotów biuro zdobyło w Polsce pozycje lidera w ofertach krótkich wyjazdów.

W ofercie Biura Podróży Regent znajdują się liczne programy wycieczek do Barcelony, Mediolanu, Londynu, Paryża, Rzymu czy Lizbony. Niezapomniane wrażenia oraz spójny, ciekawy program gwarantowany. Jest to interesująca alternatywa dla osób, które oprócz wypoczynku lubia także spędzać czas aktywnie i poznawać kulturę odwiedzanego regionu.


Index

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

FRANCJA

SYLWESTER W PARYŻU

Paryż - stolica Francji, kolebka kultury europejskiej, miasto o niepowtarzalnej atmosferze, niezliczonych zabytkach, nieustannie dyktuje wszelkie mody, przyciąga, wyzwala wyobraźnię, pobudza talent artystów. Proponujemy zatem wielostronne, bezpośrednie skonfrontowanie atmosfery zabytków, atrakcji, rozrywek miasta z paryskim mitem i własnymi wyobrażeniami. Aby poczuć ten niepowtarzalny klimat zapraszamy do Serca Europy.

TAK SIĘ BAWIMY

Na Zabawę Sylwestrową zapraszamy na Pola Elizejskie, gdzie tysiące ludzi z całego świata świętuje nadejście Nowego Roku lub uroczystą kolację w restauracji w centrum Paryża.

RAMOWY PROGRAM IMPREZY

1 Dzień Wyjazdy według rozkładu jazdy, nocny przejazd przez Niemcy do Francji 2 Dzień Przyjazd do Paryża w godzinach rannych, zwiedzanie miasta zaczynamy od Luwru - dawnego pałacu królewskiego, obecnie muzeum sztuki - jednego z największych i najczęściej odwiedzanych na świecie. Czas wolny. Spacer przez Ogrody Tuilieres i plac Concorde na Champs Elysees, najbardziej reprezentacyjną paryską aleję, następnie Pałac Inwalidów z grobem Napoleona, Łuk Triumfalny z możliwością wyjścia na taras widokowy i podziwiania panoramy Paryża, czas wolny. Fakultatywnie - obiadokolacja w restauracji w centrum Paryża. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg. 3 Dzień Śniadanie. Przejazd na Plac Trocadero, przejście pod Wieżę Eiffela, rejs statkiem po Sekwanie. Następnie zwiedzanie centrum historycznego Paryża, La Cite - najstarsza część i kolebka Paryża z katedrą Notre Dame i Saint Chapelle. Dzielnica Łacińska - Ogrody i Pałac Luksemburski, Panteon - miejsce spoczynku Marii i Piotra Curie oraz zasłużonych dla Francji, Sorbona. Zabawa sylwestrowa na Polach Elizejskich. Fakultatywnie - uroczysta kolacja sylwestrowa w restauracji. Po przywitaniu Nowego Roku przejazd do hotelu (około 2.00). 4 Dzień Śniadanie, wymeldowanie z hotelu. Przejazd na Plac Pigalle, Moulin Rouge, Plac du Tertre, spacer po wzgórzu Montmartre z malownicza panoramą miasta, zwiedzanie Bazyliki Sacre Coeur, czas wolny. Wyjazd do Polski w godzinach wieczornych. 5 Dzień Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych/wieczornych.

ZAKWATEROWANIE

HOTEL PREMIERE CLASSE ROISSY PARIS NORD 2 - nowoczesny hotel położony na przedmieściach Paryża, 5 minut od lotniska Charles de Gaulle, 20 minut drogi do Paryża i stadionu Stade de France oraz parków rozrywki - Astérix i Disneyland. Posiada własny bezpłatny transport (od 5.00 do 01.05 co 20 minut), który dowiezie Państwa do lotniska CDG bądź najbliższego dworca kolejowego. Wszystkie pokoje są wyposażone w klimatyzację, bezpłatny dostęp do Wi-Fi, płaski telewizor, biurko, łazienkę z prysznicem, Ofertę gastronomiczna dopełniają restauracje usytuowane w pobliżu hotelu.

OFERTA DLA SINGLI

Istnieje możliwość zakwaterowania - w pokoju dwuosobowym z możliwością dokwaterowania (DOK) lub - w pokoju na wyłączność/bez możliwości dokwaterowania (SGL).

CENA ZAWIERA

2 noclegi w hotelu Premiere Classe 2 śniadania kontynentalne w formie samoobsługowego bufetu Zabawa Sylwestrowa na Polach Elizejskich Ubezpieczenie KL 10000 EUR, KR 6000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna) Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV) Zwiedzanie wg programu Opiekę pilota Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

DOPŁATY OBOWIĄZKOWE

30 EUR/os. płatne u pilota (zestawy słuchawkowe, metro, parkingi, taxa miejska)

DOPŁATY FAKULTATYWNE

Bilety wstępu do zwiedzanych obiektów (fakultatywnie) - ok. 87 EUR/os. (płatne u pilota) w tym - Wieża Eiffela ok. 25 EUR/os. - Rejs po Sekwanie ok. 14 EUR/os. - Karta Muzealna - Paris Museum Pass ok. 48 EUR/os. (obejmuje wejścia m. in. do Hotel des Invalides z grobem Napoleona, Łuk Triumfalny, Panteon, Luwr) Bezpośrednio przy dokonywaniu rezerwacji wycieczki istnieje możliwość wykupienia - Uroczystej Kolacji Sylwestrowej - 260 zł/os. - obiadokolacja z obsługa kelnerską w restauracji w centrum Paryża w godzinach 22:00-24:00. W menu - aperitif, przystawka, danie główne, deska serów francuskich, deser, wino, szampan, woda. W cenie - obiadokolacja oraz przejazd autokarem hotel-restauracja-hotel. - 1 obiadokolacji (w dn. 30.12.) - 70 zł/os. - ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.

UWAGI

- W przypadku wyjazdu na imprezę zagraniczną KAŻDY uczestnik bez względu na wiek, zobligowany jest do posiadania przy sobie ważnego i odpowiedniego dokumentu tożsamości (w większości krajów ważny min. 30 dni od daty zakończenia imprezy), który uprawnia go do przekroczenia granicy z danym państwem (paszport lub dowód osobisty). - Podany przy ofercie program imprezy jest programem ramowym - kolejność zwiedzania może ulec zmianie, a decyzje o kolejności zwiedzania podejmuje pilot. - Podane przy ofercie kwoty na bilety wstępu/ceny biletów wstępu są orientacyjne i mogą one ulec zmianie niezależnie od BP INDEX, dlatego też prosimy o powiększenie funduszu na pokrycie ewentualnych podwyżek cen biletów. - W dniu wyjazdu należy pojawić się na miejscu zbiórki około 15 minut przed planowaną godziną wyjazdu. - BP INDEX nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia autokarów i transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura (warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, strajki). Na trasach dojazdowych w Polsce połączenia mogą być realizowane przy min. 10 osobach autokarami turystycznymi, mikrobusami lub transportem publicznym po wcześniejszej rezerwacji miejsc przez BP INDEX. W zależności od wyjazdu możliwa jest przesiadka do właściwego autokaru w Katowicach, Krakowie lub Wrocławiu. Czas trwania przesiadek ok. 30 min. - Istnieje możliwość wykupienia dodatkowego ubezpieczenia Kosztów Imprezy Turystycznej pokrywającego koszty rezygnacji z wyjazdu w przypadku wystąpienia sytuacji losowych (np. choroby). Ubezpieczenie wynosi 2,6 % ceny wyjazdu i można je wykupić w momencie dokonywania rezerwacji imprezy poprzez wybranie w formularzu rezerwacji dopłaty "Ubezpieczenie wszystkich uczestników od kosztów rezygnacji wg OWU KR Standard Signal Iduna". - Faktury za wyjazd wystawiamy na prośbę klienta, ale nie wcześniej niż 30 dni przed wyjazdem i po opłaceniu całości należności. W celu otrzymania faktury prosimy o wypełnienie formularza na stronie www.indexpolska.com.pl/faktury - Z ważnymi uwagami dla podróżnych oraz najczęściej zadawanymi pytaniami (FAQ) można zapoznać się na stronie www.indexpolska.com.pl/uwagi_dla_podroznych 2 noclegi w hotelu Premiere Classe, 2 śniadania, Zabawa Sylwestrowa na Polach Elizejskich, Ubezpieczenie KL 10000 EUR, KR 6000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna), Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV), Zwiedzanie wg programu, Opiekę pilota, Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

DOPŁATY OBOWIĄZKOWE

30 EUR/os. płatne u pilota (zestawy słuchawkowe, metro, parkingi, taxa miejska); DOPŁATY FAKULTATYWNE: Bilety wstępu do zwiedzanych obiektów (fakultatywnie) - ok. 87 EUR/os. (płatne u pilota)


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Index, które działa na polskim rynku od 1994 roku. Biuro Podróży Index jest liderem w Polsce w organizacji wyjazdów dla dzieci i młodzieży. Od lat łączy wiedzę z doświadczeniem i pasję z przyjemnością. Biuro należy do Śląskiej i Polskiej Izby Turystyki, posiada liczne certyfikaty i referencje oraz gwarancje ubezpieczeniową Signal Iduna.

W ofercie Biura Podróży Index znajduje się także mnóstwo wycieczek objazdowych do najciekawszych zakątków Europy - wycieczki do Rzymu, Paryża, Budapesztu i wiele innych, a także dłuższe programy. Można skorzystać także z propozycji wczasów zagranicznych autokarem w popularnej opcji all inclusive.

Każdego roku na wycieczki Biura Podróży Index wyjeżdża ponad 60 000 osób. Oferta obejmuje kolonie, obozy i wycieczki szkolne dla dzieci i młodzieży, wycieczki zagraniczne, wczasy autokarem oraz wyjazdy dla grup zorganizowanych.


Rainbow

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Opis oferty

 

Zakwaterowanie:
Hotele** klasy turystycznej - położone na peryferiach Paryża, w pobliżu stacji metra lub kolejki RER. Pokoje: funkcjonalnie urządzone, 2 - osobowe (możliwość dostawki), wszystkie z WC i łazienkami, telefonem i TV-sat.
Do dyspozycji gości:
w hotelu zazwyczaj znajduje się restauracja oraz bar
Wyżywienie:
śniadania kontynentalne (najczęściej rogalik, dżem, kawa lub herbata)
Kategoria lokalna:
**

Program

Dzień 1 - 29.12.
Wyjazd z Polski według rozkładu. Przejazd nocny przez Niemcy, Holandię i Belgię. Podczas przejazdu organizowane są krótkie postoje co kilka godzin.
Dzień 2 - 30.12.
Przyjazd do Paryża w godzinach przedpołudniowych. Zwiedzanie miasta: wjazd na Wieżę Eiffla- symbol Paryża i najbardziej znana na świecie żelazna budowla. Zakwaterowanie w hotelu i czas na odpoczynek po podróży lub na realizację indywidualnego programu.
UWAGA!
Program realizowany komunikacją miejską.
Dzień 3 - 31.12.
Po śniadaniu zwiedzanie Paryża, zaczniemy od Wyspy Cite czyli najstarszej części miasta z Katedrą Notre Dame. Będzie też czas na zakupy pamiątkowe.Kolejnympunktem programu będzie jedno z największych muzeówna świecie -Luwr, w którym znajduje sięimponująca kolekcja dzieł sztuki europejskiej, między innymi Mona Lisa, Wenus z Milo czyNike z Samotraki. Następnie odwiedzimy La Defense - nowoczesna dzielnica biurowo-mieszkaniowa nazywana "Manhattanem Paryża". Wieczorem dla chętnych wyjazd autokarem do jednej z paryskich restauracjinakolację sylwestrową (od godziny 20.00), dla osób nie korzystających z kolacji wyjazd na Pola Elizejskie, gdzie każdego roku organizowana jest zabawa sylwestrowa. Powrót do hotelu około godziny 02.00.
Dzień 4 - 01.01.
Późne śniadanie, a po południu ciąg dalszy zwiedzania Paryża: spacer po Cmentarzu Pere Lachaise - najsłynniejszej nekropolii Paryża z mauzoleum Abelarda i Heloizy, grobowcami Chopina, Walewskiej, Piaf, Balzaca i Morrisona. Kolejnym punktem programu będzie przejazd na Pola Elizejskie - najpiękniejszą ulicę Paryża ze wspaniałymi sklepami, salonami mody, kinami i restauracjami. Zobaczycie Państwo również Plac Gwiazdy i słynny napoleoński Łuk Triumfalny. Wieczorem proponujemy Państwu rejs statkiem po Sekwanie. Powrót do hotelu, nocleg.
Dzień 5 - 02.01.
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i ciąg dalszy zwiedzania Paryża: (Uwaga! Program realizowany metrem). Zaczniemy od wizyty w Muzeum Figur Woskowych, gdzie zobaczycie Państwo 250 figur z wosku znanych aktorów, piosenkarzy, sportowców i polityków. Tego dnia chcielibyśmy również zaprosić Państwa do Muzeum Perfum firmy Fragonard - jednej z najstarszych francuskich wytwórni perfum (możliwość zakupienia słynnych zapachów po cenach fabrycznych). Wczesnym popołudniem proponujemy spacer po wzgórzu Montmartre: plac du Tertre, biała bazylika Sacre Coeur, kabaret Moulin Rouge oraz Plac Pigalle . Wyjazd do Polski w godzinach popołudniowych. Podczas przejazdu organizowane są krótkie postoje co kilka godzin.
Dzień 6 - 03.01.
Przyjazd do Polski w godzinach rannych (Torzym ok. 09.00).
Uwagi do programu
- Pilot nie oprowadza po muzeach. - Ze względu na okres świąteczny program może nieznacznie ulec zmianie.
Świadczenia
Cena obejmuje:
przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, bar i WC), zakwaterowanie w hotelu (3 rozpoczęte doby hotelowe), 3 śniadania- program turystyczny j. w., opieka pilota, ubezpieczenie Europa SA (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
biletów metra, wstępów do zwiedzanych obiektów, systemu Tour Guide (Jest to bezprzewodowy system oprowadzania grup, umożliwiający Klientowi wygodny sposób zwiedzania. Przeczytaj więcej o tour guide) oraz dodatkowych posiłków. Orientacyjny koszt ok. 140 EUR + ok. 15 EUR komunikacja miejska.
KOLACJA SYLWESTROWA
Zorganizowana w godzinach 20.00 - 01.00 w restauracji w centrum miasta. Zimne przystawki i gorąca trzydaniowa kolacja, kawa lub herbata. Butelka wina i pół butelki szampana na parę. Inne napoje dodatkowo płatne. Zabawa przy zespole muzycznym (mały parkiet do tańca).

Świadczenia

Cena obejmuje:
przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, bar i WC), zakwaterowanie w hotelu (3 rozpoczęte doby hotelowe), 3 śniadania- program turystyczny j. w., opieka pilota, ubezpieczenie Europa SA (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
biletów metra, wstępów do zwiedzanych obiektów, systemu Tour Guide (Jest to bezprzewodowy system oprowadzania grup, umożliwiający Klientowi wygodny sposób zwiedzania. Przeczytaj więcej o tour guide) oraz dodatkowych posiłków. Orientacyjny koszt ok. 140 EUR + ok. 15 EUR komunikacja miejska.
KOLACJA SYLWESTROWA
Zorganizowana w godzinach 20.00 - 01.00 w restauracji w centrum miasta. Zimne przystawki i gorąca trzydaniowa kolacja, kawa lub herbata. Butelka wina i pół butelki szampana na parę. Inne napoje dodatkowo płatne. Zabawa przy zespole muzycznym (mały parkiet do tańca).

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.1/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/sylwester-w-paryzu/zakwaterowanie-spl


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Francji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2015 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2015 Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2015 Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2016 Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2016 Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji, i Champs - Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2016 Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd komfortowym autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 85 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2. i 5. środkami komunikacji miejskiej. 


Opis hotelu Sylwester w Paryzu według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Region

Francja / Francja

Opis oferty:

Sylwester w Paryżu to niezapomniane dni pełne wrażeń! Wspólne odkrywanie najpiękniejszych miejsc i podróż śladami wybitnych osobistości i artystów w odświętnej atmosferze powitania Nowego Roku. Wspaniała lekcja historii i sztuki w jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miast na świecie. Sprawdzony hotel klasy turystycznej, klasyczny program zwiedzania Paryża, komfortowy autokar, profesjonalny pilot i oczywiście zabawa sylwestrowa w restauracji w centrum Paryża. Zapowiada się szampańska zabawa!

1. DZIEŃ.

29.12.2017 Zbiórka uczestników. Wyjazd do Francji.

2. DZIEŃ.

30.12.2017Przyjazd do hotelu na przedmieściach Paryża, zakwaterowanie. Po krótkim odpoczynku przejazd do centrum PARYŻA sławnym paryskim metrem (RER): bazylika Sacré Coeur, wzniesiona na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre - jedno z najbardziej malowniczych miejsc Paryża. Spacer Rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy - Au Lapin Agile, przez Place Pigalle do Place Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Powrót do hotelu, nocleg.

3. DZIEŃ.

31.12.2017Śniadanie. Przejazd autokarem do centrum Paryża. Zwiedzanie: Centrum Pompidou - jedna z najbardziej rozpoznawalnych budowli miasta, Hôtel de Ville - siedziba administracji, katedra Notre-Dame wzniesiona na wyspie La Cité, Dzielnica Łacińska: Panteon, Sorbona, gwarny bulwar Saint-Michel, bulwar Saint-Germain z licznymi restauracjami, kawiarniami i butikami. Powrót do hotelu. Przygotowanie do uroczystej kolacji sylwestrowej z muzyką i tańcami. Przejazd do restauracji w centrum Paryża. Wyjazd z restauracji o godz. 1:00. Nocleg.

4. DZIEŃ.

1.01.2018Śniadanie. Przejazd do eleganckiej dzielnicy Marais, pełnej małych sklepów, designerskich butików i interesujących galerii. Spacer: efektowny plac Wogezów i Rue des Rosiers - serce dzielnicy żydowskiej. Spacer po Polach Marsowych. Fakultatywnie: wjazd lub wejście na wieżę Eiffla, uważaną za symbol Paryża. Rejs statkiem po Sekwanie. Z jego pokładu zobaczyć można m. in.: fasadę Muzeum d'Orsay, Pont Neuf - najstarszy most Paryża, katedrę Notre-Dame, budynek Conciergerie i Grand Palais. Powrót do hotelu i nocleg.

5. DZIEŃ.

2.01.2018Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd (RER) do centrum Paryża. Zwiedzanie, w jego trakcie przejazdy metrem. Przejazd na plac Charles'a de Gaulle'a. Następnie: Łuk Triumfalny - pomnik narodowy, symbol Francji i Champs Elysées, cieszące się sławą najpiękniejszej ulicy świata, imponujący plac de la Concorde z obeliskiem z różowego marmuru i ośmioma posągami kobiet symbolizującymi największe miasta Francji. Zwiedzanie neoklasycznego kościoła de la Madeleine. Spacer Boulevard des Capucines na plac Opery. Opéra Garnier to jeden z najpiękniejszych i największych teatrów muzycznych świata. Zwiedzanie muzeum perfum Fragonard. Spacer Rue de la Paix do placu Vendôme, przy którym stoi m. in. słynny hotel Ritz. Wyjazd do Polski.

6. DZIEŃ.

3.01.2018Przyjazd do Polski.

ŚWIADCZENIA:

3 noclegi w hotelu*** na przedmieściach Paryża; 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki) z łazienkami • wyżywienie: 3 śniadania, kolacja sylwestrowa (aperitif, przekąski, przystawki, danie główne, deska serów, deser, butelka wina i wody dla 2 osób, lampka szampana, DJ) • przejazd autokarem • opieka pilota • ubezpieczenie KL i NW

UWAGI:

Obowiązkowe opłaty na miejscu: bilety wstępu, rejs po Sekwanie, tour guide, bilety komunikacji miejskiej i taksa klimatyczna: ok. 90 EUR.Przejazdy po Paryżu w dniu 2 i 5 środkami komunikacji miejskiej.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Opinie o wycieczce objazdowej Sylwester w Paryzu

Sylwester w Paryzu - możliwości zakwaterowania:

Pok. 4 os. (2 pok. 2 os.)
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 1 os.

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Sylwester w Paryzu? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00