cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
  • Hotel Evelyn Beach, Kreta
1 / 18
Ocena
hotelu:
2.4 / 5
Najbliższy termin
23.06 - 30.06
już od 1993 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.07 - 07.07
już od 1099 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Evelyn Beach
  • Golf
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Evelyn Beach
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Evelyn Beach:
2.4 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Evelyn Beach:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    2.3
  • Pokoje
    2.7
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    i sport
    1.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 lipca 2021

Hotel Evelyn Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 26 km od centrum Heraklionu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 26 km od centrum Heraklionu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • żwirowa
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • ręczniki za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • sala TV
  • Wi-Fi, w całym hotelu: za tydzień ok. 10 €
  • pralnia: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

76

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: za dzień ok. 5 €

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • widok na morze
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: za dzień ok. 2 €
  • telefon
  • Wi-Fi: za tydzień ok. 10 €
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • widok na ląd
  • w budynku głównym
  • telefon
  • TV
  • radio
  • prysznic
  • wanna
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: za dzień ok. 2 €
  • Wi-Fi: za tydzień ok. 10 €
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 2-3 os.
  • widok boczny na morze
  • lodówka
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • balkon lub taras
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: za dzień ok. 2 €
  • Wi-Fi: za tydzień ok. 10 €
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:30 - 09:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 13:30, w formie bufetu, lunch box
  • kolacja: 18:30 - 20:30, w formie bufetu
  • ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: 07:30 - 09:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 20:30, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, bufet
  • bar przekąskowy: 11:00 - 23:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje lub za opłatą All inclusive: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe (woda, soki owocowe, kawa, herbata) oraz lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo, wódka, gin, rum, whisky, brandy, ouzo) serwowane w barach (10:00-23:00).

    Program sportowy i animacyjny

    Obiekt nie prowadzi animacji. Za dodatkową opłatą bilard, tenis stołowy oraz sporty wodne na plaży.

    Internet

    Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu w pokojach oraz częściach ogólnodostępnych hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Jest to wspaniały hotel dla par, z doskonałą bazę wypadową do odkrywania wspaniałych plaż oraz innych miejsc, dzięki którym będziemy mogli doświadczyć niezrównanej wspaniałości Krety.

    Strona www


    Położenie

    Hotel Evelyn Beach znajduje się w spokojnej części tętniącego życiem kurortu Hersonissos, na urokliwej wyspie Krecie. W odległości ok. 28 km od międzynarodowego lotniska w Heraklionie. W okolicy jest pełno małych tawern, sklepów z pamiątkami, barów i kawiarni. Obszar Hersonissos składa się z małych wiosek Koutouloufari, Piscopiano i Old Hersonissos, które znajdują się w odległości spaceru.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Publiczna, piaszczysto-żwirkowa plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Do dyspozycji gości

    24h recepcja, lobby, restauracja główna, bar, bar przy plaży, przechowalnia bagażu, mini market, winda, punkt wymiany walut, pralnia.

    Pokoje

    Obiekt z 76 wygodnymi pokojami dwuosobowymi i jednoosobowymi. Wszystkie pokoje są o takim samym wyposażeniu, różniące się jedynie widokiem. W każdym pokoju (o powierzchni ok. 25 m2) jest indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV- sat, mini lodówka, sejf (za dodatkową opłatą), telefon, balkon lub taras.

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Wyspa Spinalonga oraz Agios Nikolaos

    Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są dobrze zachowane pozostałości weneckich fortyfikacji, tureckich koszar oraz greckiego leprazorium. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta.
    Cena ok. 65 EUR.
    Cena nie zawiera biletu wstępu:
    ok. 8 EUR
    .
    Santorini

    Magiczna wyspa, przez wielu uważana za najpiękniejszą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Sprawdziliśmy ! Polecamy !
    Cena ok. 162 EUR.

    Knossos i Heraklion

    To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego.
    Cena ok. 58 EUR.
    Cena nie zawiera biletów wstępu
    ok. 16 EUR.

    Safari 4x4

    Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie.
    Cena: ok 75 EUR.

    Wyspa Chrissi

    Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką między wydmami przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch.Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu.
    Cena ok. 59 EUR.
    Cena nie zawiera lunchu.
    Zaszalej w Aquaplus

    Park wodny z mnóstwem atrakcji dla gości w każdym wieku. Można tu spędzić wiele godzin korzystając z atrakcji wodnych, promieni słonecznych lub wpaść do jednego z barów na przekąskę, czy drinka. Dzień w takiej scenerii będzie udany.
    Cena ok. 44 EUR
    za pakiet z jedzeniem (dziecko 36 EUR). Cena bez jedzenia 3
    0EUR
    (dziecko 22 EUR).
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Inne

    Kreta - informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KRETA
    Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko.
    Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
    3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    4.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    6. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:

    Adresy hoteli:
    Aldermar Creta Village
    Hersonissos
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Aldermar Knossos Royal
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Aldermar Royal Mare
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Alexander House
    Agia Pelagia
    P.O Box 71500
    Heraklion
    Blue Aegean Hotel & Suites
    Thermopylon , Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Dessole Dolphin Bay
    Gazi - Ammoudara
    P.O Box - 71005
    Heraklion
    Dessole Malia
    Malia
    P.O Box 70007
    Heraklion
    Despo
    Kato Gouves , Gouves
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Irilena Apartments
    Stalida
    P.O Box 700 07
    Heraklion
    Mary Evans
    Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

    Wizy

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
    3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
    4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    5.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    7. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:
    Adresy hoteli:
    Aldermar Creta Village
    Hersonissos
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Aldermar Knossos Royal
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Aldermar Royal Mare
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Alexander House
    Agia Pelagia
    P.O Box 71500
    Heraklion
    Blue Aegean Hotel & Suites
    Thermopylon , Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Dessole Dolphin Bay
    Gazi - Ammoudara
    P.O Box - 71005
    Heraklion
    Dessole Malia
    Malia
    P.O Box 70007
    Heraklion
    Despo
    Kato Gouves , Gouves
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Irilena Apartments
    Stalida
    P.O Box 700 07
    Heraklion
    Mary Evans
    Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Komfortowy hotel z panoramicznym widokiem na Morze Śródziemne. Wyróżnia się dobrą lokalizacją w samym sercu Hersonissos i bliskim dostępem do lokalnej plaży, a także kawiarni, barów i sklepów.

    lokalizacja

    100 m od Hersonissos, 27 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 1800 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1992 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (2), pralnia (płatna).

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    20 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, 100 m długości, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 4, liczba wind: 1) Typy pokoi: - pokoje standardowe double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double side sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double front sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a la carte, bary (2)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:30-10:00), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej All Inclusive - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej - podwieczorek (15:30-17:30) serwowany w lobby barze - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. - "Beach House" międzynarodowa

    płatne

    - tenis stołowy - bilard - sporty wodne na plaży DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Jak często są sprzątane pokoje? - RAZ NA TYDZIEŃ - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 100 GOŚCI NA 1000 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (ZA OPŁATĄ, ROZPAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (CODZIENNIE) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - NIE - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK, NA PODSTAWIE PROTOKOŁÓW ZDROWIA - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - IZOLACJA W POKOJU, WEZWANIE LEKARZA, TRANSFER ZAKAŻONEGO NA KWARANTANNĘ DO SPECJALNIE WYZNACZONEGO HOTELU PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    03.12.2020 13:21

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Grecja/Kreta

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

    Położenie

    - Hersonissos - ok. 20 m od plaży - ok. 500 m od centrum miejscowości - ok. 1 km od parku wodnego - ok. 7 km od miejscowości Malia - ok. 27 km od lotniska w Heraklionie

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne), ręczniki plażowe (płatne)

    Pokoje

    Pokój standardowy - widok na ogród - klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT - mini-bar/lodówka - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC) - balkon/taras - pokoje z bocznym widokiem na morze ora z z widokiem na morze za dopłatą

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Płatne: - bilard - tenis stołowy - kort tenisowy ok. 3 km od hotelu - pole golfowe ok. 6 km od hotelu - sporty wodne na plaży

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna (w hotelu Golden Beach, ok. 200 m od hotelu Evelyn Beach) - bar w lobby, bar na plaży

    Dodatkowe informacje

    - 76 pokojów - całodobowa recepcja z lobby (w hotelu Golden Beach, ok. 200 m od hotelu Evelyn Beach) - winda - sala TV - internet Wi-Fi  (bezpłatny) - sejf na recepcji (płatny) - mini market i sklep z pamiątkami - parking (bezpłatny) - wypożyczalnia samochodów i rowerów - przystanek komunikacji lokalnej ok. 60 m od hotelu - najbliższy sklep ok. 100 m od hotelu - hotel nie przyjmuje zwierząt - evelynbeach-hotel.gr/

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Lotnisko Heraklion Katowice, Berlin Tegel (Corendon) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg; Berlin Schonefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze: - 15 kg - 335 PLN - 23 kg - 380 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa, Katowice, Poznań (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Lotnisko Chania Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 300 PLN - 23 kg - 330 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa, Kraków, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa; Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa; Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław, Kraków (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. - w przypadku przelotów liniami Enter Air cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    Przytulny hotel nad morzem, komfortowe pokoje, bezpłatne Wi-Fi, restauracja, bar, wysoka jakość świadczonych usług.

    Polozenie

    Północne wybrzeże wyspy, 500 m od centrum Hersonissos, 22 km na wschód od Heraklionu i 21 km od lotniska Nikos Kazantzakis. 

    Plaza

    Piaszczysto-żwirowa plaża 20 m od hotelu. Leżaki i parasole (płatne), ręczniki plażowe (płatne).

    Wyzywienie

    All Inclusive, Half Board

    Pokoje

    76 pokoi:  Double Room (~28 m2), Double Room for Sgl (~28 m2), Double Room Side Sea View (~28 m2), Double Room Front Sea View (~28 m2).

    W pokoi: klimatyzacja, lodówka, telewizja satelitarna, bezpłatne Wi-Fi, sejf
    (za opłatą), łazienka (wanna/prysznic), umeblowany balkon/taras.

    Double Room (~ 28 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Double Room for Sgl (~ 28 m2) Łóżko podwójne lub 1 łóżko pojedyncze.
    Double Room Side Sea View (~ 28 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Double Room Front Sea View (~ 28 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.

    Codzienne sprzątanie  pokoi, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

    O wyzywieniu

    All inclusive 2020

    Wyżywienie

    Główna restauracja

    Śniadanie 07:30 - 10:00
    Obiad 12:30 -14:00
    Kolacja 19:00 - 21:30
    Dress Code podczas kolacji.
    Napoje zawarte w menu kolacji i obiadu to lokalnie produkowane napoje bezalkoholowe, piwo, wino.
    Bar na plaży (10:00 - 18:00) i bar główny (10:00 - 23:00)
    Lokalne napoje
    Napoje bezalkoholowe, piwo z beczki, domowe wino, ouzo, raki, brandy, wódka, gin, rum,
    Herbata, kawa (15:30 - 17:30) w głównym barze.

    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie All Inclusive bez uprzedniego powiadomienia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel Evelyn Beach znajduje się zaledwie kilka metrów od plaży. Hotel posiada całodobową recepcję, windę oraz salę telewizyjną. Przy basenie leżaki są dostępne bezpłatnie. Hotel oferuje taras słoneczny, usługę prania, możliwość kontaktu z centrum medycznym. Odległości Lotnisko: ok. 24 km Sport i rekreacja: bilard, sporty wodne na plaży. Szczegółowe informacje na temat dostępnych atrakcji oraz cen Klienci otrzymują na miejscu.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu CZARTEREM cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu); wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, TFP, TFG, bagaż główny i bagaż podręczny. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze). W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMIM LINIAMI LOTNICZYMI (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, bagaż zgodnie z usługą wykupioną w wybranej linii lotniczej, TFP, TFG. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia),obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze).

    INFORMACJE DODATKOWE

    Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach wykupionego pakietu (All Inclusive, śniadania i obiadokolacje, pełen wyżywienie, śniadania) Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu. Serwis różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    COVID 19

    Od 19 kwietnia 2021 r. wszyscy obywatele UE i krajów należących do Strefy Schengen nie zostaną poddani kwarantannie po przybyciu do Grecji, jeśli spełnią jeden z poniższych warunków: * posiadają negatywny wynik testu PCR, wykonany najpóźniej 72 godziny przed przylotem, * zostali zaszczepieni obiema dawkami szczepionki, a ostatnią dawkę otrzymali co najmniej 14 dni przed przybyciem. Wymagany jest dowód szczepienia wydany przez władze publiczne i sporządzony w języku angielskim. Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji. Przesyłanie formularzy PLF pozostaje obowiązkowe, a szybkie testy po przybyciu będą nadal wykonywane. Przed wjazdem do Grecji (najpóźniej 24 h przed wylotem) turyści muszą wypełnić formularz podróżny (Passenger Locator Form, PFL) na stronie https://travel.gov.gr    W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym. W dniu 05.11.2020 r. Grecja ogłosiła ogólnokrajową kwarantannę i ograniczenia w przemieszczaniu się osób (lockdown), obowiązujące w okresie od 7 listopada 2020 r. do odwołania.  Zaleca się, aby wymeldowanie z hoteli nastąpiło do 10 rano, a zameldowanie od godziny 15:00, aby pokoje zostały dokładnie wyczyszczone i zdezynfekowane oraz miały zapewnioną naturalną wentylację. Prosimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.

    PRZELOTY LINIAMI REJSOWYMI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Warunki przewozów wybranych przewoźników: Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg. CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY - DYNAMICZNE PAKIETOWANIE

    Oferta z przelotami samlotami liniowymi (regularne linie lotnicze) pochodzi z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania/rezerwacji przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia jej przez Touroperatora, cena oferty może ulec zmianie.  Klienci przylatujący do Grecji są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny nie zawiera transferu lotnisko-hotel-lotnisko.

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Resort zlokalizowany w trochę spokojniejszej części Hersonissos - miasteczka uznanego za centrum rozrywki i nocnego życia, w pobliżu wielu dyskotek, barów i restauracji, ok. 1 km od Parku Wodnego, w pobliżu centrum sportów wodnych, ok. 26 km od Heraklionu, niedaleko Heronissos pole golfowe. Plaża piaszczysta około 15 m od hotelu.

    Hotel

    Recepcja, bar, restauracja, widna

    Pokoje

    2-os. z możliwością 1 dostawki, gustownie urządzone, łazienka z prysznicem lub wanną, telefon, klimatyzacja, sejf (dodatkowo płatny), TV, lodówka, balkon.

    Wyżywienie

    Resort posiada opcje HB, All Inc. oraz FB

    Sport i relaks

    Basen położony ok. 15 m od budynku(uwaga: nie wolno zabierać ze sobą napojów na basen) leżaki i parasole bezpłatne. Sporty wodne na plaży za opłatą. Raz w tygodniu zamiennie muzyka na żywo lub wieczór grecki.

    Dodatkowe informacje

    www. evelynbeachhotel.gr

     

    Cena obejmuje

    • zakwaterowanie
    • wyżywienie
    • przelot samolotem czarterowym
    • transfer lotnisko-hotel lotnisko
    • ubezpieczenie KL I NNW
    • opiekę rezydenta

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA GRECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel położony w Hersonissos, około 26 km od lotniska oraz około 150 m od centrum turystycznego.

    Plaża

    Mała piaszczysto - żwirowa plaża bezpośrednio przy hotelu, dojście do plaży przez promenadę; dostęp do serwisu plażowego dodatkowo płatny.

    Zakwaterowanie

    76 pokoi; Typy pokoi: standardowe; Wyposażenie: telefon, faks, sejf (płatny), telewizja satelitarna, dostęp do Wi-Fi (płatny), mini lodówka, centralna klimatyzacja, wanna lub prysznic, balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna; Bar w lobby.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu; All inclusive: śniadania, obiady, podwieczorek oraz kolacje serwowane w formie bufetu; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 11:00 - 23:00.

    Sport i rozrywka

    Dostęp do basenu w sąsiednim hotelu (dodatkowa opłata); Odpłatnie: bilard; hotel może zorganizować wieczór Grecki.

    Dla dzieci

    Na specjalne życzenie dostępne łóżeczka dla niemowląt.

    Pozostałe udogodnienia

    Recepcja z lobby, kącik telewizyjny, kantor, wypożyczalnia samochodów, pralnia (płatna), usługi medyczne. W odległości około 1,3 km znajduje się Star Beach Water Park (wejście dodatkowo płatne).

    Naszym zdaniem

    Hotel położony około 150 m od tętniącego życiem, pełnego barów, dyskotek Hersonissos. Ze względu na położenie polecamy młodym osobom chcącym korzystać z nocnych uroków miasta, ale także tym, którzy chcą zażywać kąpieli słonecznych w krystalicznych wodach.

    Strona internetowa

    www.evelynbeach-hotel.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Nieduży hotel doskonale usytuowany: przy plaży i blisko centrum. Skromne wyposażenie, malowniczy widok, miła obsługa, dobry stosunek jakości do ceny.

    Położenie

    W spokojniejszej części Hersonissos, przy niedużej publicznej plaży oddzielonej od hotelu deptakiem, 200 m od jego centrum z licznymi barami, tawernami, sklepami itp. Niedaleko hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Lobby z recepcją, salą wypoczynkową z TV, odpłatny Internet (bezprzewodowe łącza i kącik internetowy), punkt wymiany walut, restauracja z tarasem (widok na morze), bar z tarasem (czynny do północy), pralnia.

    Pokoje

    Gustownie wyposażone, przestronne, ok. 28 m kw., z łazienką (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV sat, klimatyzacja centralnie sterowana (w wyznaczonych godzinach), lodówka, balkon (widok na ogród lub morze), odpłatnie: sejf, Wi-Fi.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-09.30), obiady (12.30-13.30), kolacje w formie bufetów, słodki podwieczorek (16.00-17.00), woda, napoje chłodzące, lokalne piwo i wino w czasie posiłków głównych, kawa filtrowana, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w barze od godz. 11.00 do 23.00.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, leżakami i parasolami w sąsiednim siostrzanym hotelu (wstęp płatny: 3 euro), sporty wodne przy plaży. W hotelu brak animacji i rozrywek. Ok. kilometr dalej znajduje się park wodny.

    Dla dzieci

    Łóżeczka niemowlęce - odpłatnie.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    BestReisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Nieduży hotel doskonale usytuowany: przy plaży i blisko centrum. Skromne wyposażenie, malowniczy widok, miła obsługa, dobry stosunek jakości do ceny.

    Położenie

    W spokojniejszej części Hersonissos, przy niedużej publicznej plaży oddzielonej od hotelu deptakiem, 200 m od jego centrum z licznymi barami, tawernami, sklepami itp. Niedaleko hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Lobby z recepcją, salą wypoczynkową z TV, odpłatny Internet (bezprzewodowe łącza i kącik internetowy), punkt wymiany walut, restauracja z tarasem (widok na morze), bar z tarasem (czynny do północy), pralnia.

    Pokoje

    Gustownie wyposażone, przestronne, ok. 28 m kw., z łazienką (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV sat, klimatyzacja centralnie sterowana (w wyznaczonych godzinach), lodówka, balkon (widok na ogród lub morze), odpłatnie: sejf, Wi-Fi.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-09.30), obiady (12.30-13.30), kolacje w formie bufetów, słodki podwieczorek (16.00-17.00), woda, napoje chłodzące, lokalne piwo i wino w czasie posiłków głównych, kawa filtrowana, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w barze od godz. 11.00 do 23.00.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, leżakami i parasolami w sąsiednim siostrzanym hotelu (wstęp płatny: 3 euro), sporty wodne przy plaży. W hotelu brak animacji i rozrywek. Ok. kilometr dalej znajduje się park wodny.

    Dla dzieci

    Łóżeczka niemowlęce - odpłatnie.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja, Kreta, HERSONISSOS

    Położenie

    bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży. Do centrum ok. 700 m.

    Wyposażenie

    hotel dysponuje 76 pokojami. Hol powitalny z recepcją, winda, świetlica z TV-Sat, restauracja ze strefą dla niepalących, bar z tarasem. W sąsiednim hotelu Armava wstęp na basen za opłatą (leżaki i parasole bez opłaty).

    Dzieci

    łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą.

    Kategoria grecka

    A.

    Pokoje dwuosobowe (53237A 1-3A)

    funkcjonalnie wyposażone. Wanna, WC, suszarka, TV-Sat i lodówka (na zapytanie i za opłatą, w opcji AI bez opłaty), kanał muzyczny, sejf (za opłatą), telefon, klimatyzacja (czerwiec-wrzesień, godzinowo), balkon. Pokoje jednoosobowe z prysznicem.

    Pokoje z widokiem na morze (53237A 2-3B)

    wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych pierwsze dziecko 2-12 lat otrzymuje stałą cenę, drugie 2-12 lat zniżkę procentową.

    Rozrywka

    możliwość rozrywki w centrum.

    Sport

    Za opłatą: sporty wodne na plaży (w sezonie).

    Wyżywienie:

    All inclusive. wszystkie posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00-23.00, po południu kawa, herbata, ciasto w godz. 16.00-17.00.

    Cena nie zawiera:

    Ubezpieczenia KL, NW i bagaż

    Uwaga:

    Cena uzależniona jest od rodzaju pokoju


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    w miejscowości turystycznej Hersonissos. Restauracje, bary i sklepy w odległości 150 metrów. Do centrum Hersonissos około 700 metrów. Przystanek autobusowy ok. 200 m. Do lotniska w Heraklionie ok. 25 km. Connected service  w jęz. polskim.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    popularny hotel średniej klasy oferuje 76 pokoi w 3 piętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: lobby z recepcją, windy, kącik TV - sat., restauracja serwująca dania w formie bufetu, bar z tarasem. Za opłatą basen z brodzikiem dla dzieci w sąsiednim hotelu Armava (leżaki i parasole w cenie ). Bar przy basenie również w sąsiednim hotelu Armava. www.evelynbeachhotel.gr

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (2-3A): standardowe, wygodnie urządzone, lodówka, klimatyzacja (w sezonie, uruchamiana godzinowo), płatny sejf, telewizja satelitarna, telefon, łazienka z wanną (zintegrowany prysznic), WC, suszarka do włosów, balkon. Pokoje z widokiem na morze (2-3B). Pokoje jednoosobowe (1A).

    Rozrywka

    w kurorcie Herosnissos bary, tawerny, sklepy, restauracje.

    Sport

    za opłatą: Park wodny "Star Beach" i obiekty sportowe (ok. 700m).

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo, ouzo, raki, brandy, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe w godz. 11:00 - 23:00. W godzinach popołudniowych (16:00-17:00) kawa, herbata i ciasteczka.

    Polecamy

    Hotel z miłą atmosferą, tuż przy plaży, popularny wśród stałch Gości. Idealne miejsce zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i plażowania! Położony w sercu największego kurortu turystycznego na wschodnim wybrzeżu Krety. W pobliżu bary, restauracje, tawerny i puby. Wakacje w prawdziwie greckim klimacie.


    Mapa Hotelu Evelyn Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km

    Opinie o Hotelu Evelyn Beach

    2.4
    odradzam

    Hotel na uboczu więc cichy. Jest to ewidentny plus. Jednocześnie bardzo blisko głównej ulicy więc szybko można znaleźć się w pobliżu komunikacji, restauracji czy sklepów. Wady - przeciętna czystość, brak basenu przy hotelu (można chodzić na sąsiedni, ale płatny), brudna zaniedbana plaża obok hotelu i naprawdę okropne posiłki.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: odradzam
    2.4
    2.3
    odradzam

    Brak klimatyzacji. Fatalne wyposażenie łazienki - do wanny dorosłą osoba się nie zmieści, kanalizacja wylewa, 1 półeczka i to połamana. Nie ma gdzie postawić kosmetyków. Brak basenu w hotelu.Basen w pobliżu (kiepski) dodatkowo płatny. Brak jakichkolwiek rozrywek w hotelu. Brak udogodnień dla ludzi starszych czy rodzin z dziećmi. Dramatycznie fatalne jedzenie, małe ilości i monotonia. To na pewno nie jest poziom gwiazdek 3+ (sam hotel określa siebie - nie wiadomo na jakiej podstawie- na 4 gwiazdki!)

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.3
    2.3
    odradzam

    Byliśmy z żoną we wrześniu b.r. Temperatury dochodziły do 38 st. a klimatyzację hotel włączał dopiero po 22.00 i to tylko do 3.00 w nocy. Skandal. Budziliśmy się zlani potem nad ranem w mokrej pościeli.Interwencje nic nie dawały - hotel ma taki zwyczaj. Jedzenie w restauracji hotelowej marnej jakości, niezbyt smaczne , w ogóle nie urozmaicone. Co gorsza donoszone w ilościach naprawdę małych. 2 rodzaje owoców na deser. Pokoje sprzątane byle jak. W TV 3 programy obcojęzyczne.Brak basenu - można korzystać z sąsiadującego,ale za dodatkową opłatą (!). Hotel udaje , że ma 4*. Tak naprawdę to naciągana 3.

    POLECAM:
    Podsumowanie: odradzam
    2.3
    2.4
    odradzam

    Lokalizacja dobra. Dość cicho,bo na uboczu ale bardzo blisko do centrum miasta. Brak basenu - basen obok dodatkowo płatny. Plaża przy hotelu bardzo brudna, straszliwie zatoczona. Brak klimatyzacji w pokojach wciągu dnia. Radia nie działają. TV w pokojach ma jedynie 3 odbierające programy (bez polskiego). Jedzenie okropne i serwowane w małych ilościach. Donoszą dopiero jak turyści się upomną.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.4
    2.4
    odradzam

    Brak basenu (!), pokoje sprzątane na odczepnego, klimatyzacja jedynie w nocy (mimo temp. do 36 st.C na zewnątrz. Jedzenie monotonne, bardzo mało urozmaicone i na dodatek nie smaczne. W restauracji ciągle trzeba biegać za personelem, żeby doniósł jedzenie, które się skończyło. Donoszą minimalne ilości i turyści praktycznie biją się o michę. Plaża obok brudna, pełna niedopałków i papierków, na dodatek bardzo mała i przez to okropnie zatłoczona.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: odradzam
    2.4

    Evelyn Beach - możliwości zakwaterowania:

    DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI STANDARD
    JEDNOOSOBOWY STANDARD
    DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI Z BOCZNYM WIDOKIEM NA MORZE
    DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI Z WIDOKIEM NA MORZE
    single room
    1 os. pokoj standardowy
    pokój 2-osobowy twin/ double room
    twin/ double room
    twin/ double room side sea view
    twin/double room front sea view
    2 os. pokoj standardowy
    Double Standard Garden View Balcony
    Double Standard Lateral Sea View Balcony
    Double Standard Sea Front Balcony
    Room Double SideSeaView
    Room Standard SingleUse
    DOUBLE STANDARD ROOM
    Single Use Standard Garden View Balcony
    Room Double SeaFront
    Double Room / _
    Double Room / Side Sea View
    Double Room / Front Sea View

    Evelyn Beach - Możliwości wyżywienia:


    Evelyn Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Evelyn Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00