cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
  • Hotel Solimar Aquamarine, Kreta
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
28.04 - 05.05
już od 3575 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.05 - 19.05
już od 2400 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Solimar Aquamarine
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Solimar Aquamarine
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Solimar Aquamarine:
4.4 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Solimar Aquamarine:
  • Lokalizacja
    3.7
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Solimar Aquamarine to świetnej klasy hotel, usytuowany przy plaży, 14 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Chania ze sklepikami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, miłośników plażowania, rodzin z dziećmi (minizjeżdżalnie, plac zabaw, basen, brodzik) oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Pobyt w hotelu Solimar Aquamarine to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, blisko plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 4 km od centrum miejscowości Platanias i 14 km od zabytkowego miasta Chania
  • całkowicie wyremontowany, przestronne pokoje, możliwość rezerwacji pokoju z prywatnym basenem, zaplecze sportowo rekreacyjne
  • przepyszna, śródziemnomorska kuchnia w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Solimar Aquamarine w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Solimar Aquamarine to świetnej klasy hotel, usytuowany przy plaży, 14 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Chania ze sklepikami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, miłośników plażowania, rodzin z dziećmi (minizjeżdżalnie, plac zabaw, basen, brodzik) oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Pobyt w hotelu Solimar Aquamarine to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, blisko plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 4 km od centrum miejscowości Platanias i 14 km od zabytkowego miasta Chania
  • całkowicie wyremontowany, przestronne pokoje, możliwość rezerwacji pokoju z prywatnym basenem, zaplecze sportowo rekreacyjne
  • przepyszna, śródziemnomorska kuchnia w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kreta Zachodnia/Pirgos Psilonerou

All Inclusive

Warto podkreślić

- Całkowicie odnowiony na sezon 2017 - Pokoje z prywatnym basenem - Elegancki wystrój

Okiem Grecosa

Całkowicie odnowiony na sezon 2017 hotel zaspokoi oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Jego atutem jest pyszna, śródziemnomorska kuchnia oraz niewielka odległość od zabytkowej Chanii, pełnej barów i restauracji.

Położenie

• ok. 200m od plazy • ok. 4 km od miejscowości Platanias • ok. 25 km od miasta Chania • przystanek autobusowy ok. 20 m • ok. 35 km od lotniska w Chanii

Plaża

• plaża Pirgos Psilonerou • żwirkowo-kamienista • leżaki i parasole (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (kaucja) • łagodne wejście do morza

Hotel

• całkowicie odnowiony na sezon 2017 • trzy jednopiętrowe budynki położone na rozległym terenie • 4 windy • recepcja (24 h) • 2 restauracje- główna, a la carte (płatna) • 2 bary- przy basenie, na dachu • Wi-Fi (bezpłatnie) • udogodnienia dla niepełnosprawnych • 104 pokoje

Pokoje

Standard • 2-3 os. (ok. 30 m2) • dostawka dla 3. osoby • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie) • TV-SAT, telefon • sejf (bezpłatny) • lodówka (bezpłatnie), minibar (płatny) • zestaw do kawy i herbaty • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras Superior • 2-3 os. (ok. 37 m2) • dostawka dla 3. osoby • prywatny basen • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie) • TV-SAT, telefon • sejf (bezpłatny) • lodówka (bezpłatnie), minibar (płatny) • zestaw do kawy i herbaty • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą • prywatny basen za dopłatą Rodzinny • 3-4 os. (ok. 47-50 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby • 2 pomieszczenia • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie) • TV-SAT, telefon • sejf (bezpłatny) • lodówka (bezpłatnie), minibar (płatny) • zestaw do kawy i herbaty • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras • prywatny basen za dopłatą

Wyżywienie

All Inclusive • All Inclusive Premium za dopłatą • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • przekąski, ciasto, kanapki, kawa (10.30-12.30) • kawa, ciasto (15.30-17.00) • świeże owoce (16.00-17.00) • hot-dogi, hamburgery (16.30-17.30) • kolacja a la carte raz podczas pobytu (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-24.00)

All Inclusive Premium

• obiad w restauracji a la carte 2 razy podczas pobytu (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • minibar (bezpłatny) uzupełniany codziennie • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe

Pełen relaks

Bezpłatnie • basen ze słodką wodą (gł. 1,40-1,70m) • leżaki i parasole przy basenie • kort tenisowy • sprzęt do tenisa • tenis stołowy • siatkówka plażowa • rzutki • animacje hotelowe • siłownia

Odpłatnie

• centrum SPA

Dla dzieci

• mini zjeżdżalnie • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik • miniklub • plac zabaw • program animacyjny • krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie) • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat • Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko do 13 lat

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

II. Etap promocji F!RST DEAL! 2019 14-30.11.2018

GRATIS - Gwarancja najniższej ceny na rynku - Gwarancja niezmiennej ceny - Bezkosztowa zmiana rezerwacji - Dziecko pobyt gratis PONADTO - Rabaty do 40% - Gwarancja najniższej ceny z Last Minute 25zł/os. - Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji 12zł/os. - Rabat 2% dla Stałych Klientów


Opis hotelu Solimar Aquamarine według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel znany i lubiany, często wybierany na spokojny wypoczynek na Krecie. Zyskał uznanie m.in. dzięki komfortowym i zadbanym  pokojom ,  ich różnorodność zaspokoi oczekiwania wszystkich klientów, tych lubiących eleganckie wnętrza i poczucie kameralności. Do dyspozycji są pokoje standardowe, jak również suity z prywatnymi basenami. Dużym atutem jest również położenie hotelu w ładnym i zadbanym ogrodzie, z którego rozciąga się piękny widok na turkusowe morze. Hotel położony w spokojnym miejscu, blisko  kurortu Platanias (ok. 5 km) oraz miasta Chani (ok. 18km)- uznanego za najładniejsze miasto na wyspie.  Miejsce idealne na rodzinny wypoczynek, z gwarancją smacznej kuchni. Od lotniska w Heraklionie – 150 km, od lotniska w Chani – 40 km. Przy hotelu znajduje się przystanek komunikacji lokalnej.

Długa i szeroka plaża w pobliżu hotelu , w odległości  200 m,  publiczna z bezpłatnym serwisem plażowym (leżaki i parasole), ręczniki (kaucja ok. 10 EUR), żwirkowo- kamienista.

Kategoria lokalna hotelu – 4 *. Hotel zbudowany w 1996 roku, po remoncie w 2008 roku.

 

Do dyspozycji gości:

w budynku głównym przestronne lobby, elegancko urządzone, drink powitalny, winda,recepcja 24h, restauracja główna „Andomeda” , dania wegetariańskie, bar główny   „Menditteraneo”  (czynny w okresie sezonu), bar z przekąskami przy basenie, drink bar na dachu (czynny w godz. wieczornych);   basen główny, przy basenie prysznice, przebieralnie, WC; minimarket, kącik TV, punkt wymiany walut, taras z widokiem na morze;  płatne dodatkowo: internet bezprzewodowy (płatny ok. 3 EUR/godz., 5 EUR/dzień, 20 EUR/tydz.), punkt internetowy (płatny ok. 2,5 EUR/godz.), sejf w recepcji, room-service, pralnia, opiekunka ,  lekarz (na telefon), możliwość płatności  kartą kredytowa: Visa, MasterCard, American Express; zakwaterowanie- godz. 14:00, wykwaterowanie- godz. 12:00

 

Pokoje:

Liczba pokoi 102. Duży wybór,  komfortowe, zadbane i nowocześnie urządzone, usytuowane w 4 budynkach, 1-piętrowych.

Standardowy: 2-os. z możliwością 1 dostawki ( ok. 27 m2), łazienka (wanna, wc; suszarka), TV sat, telefon, lodówka, sejf (płatny ok. 20 EUR/tydz.); klimatyzowany (15.06.--15.09.),; balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka); widok na morze płatny dodatkowo;

rodzinny: 2-os.z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 35 m²), 2 pomieszczenia- pokój dzienny i sypialnia; klimatyzowany (jedno pomieszczenie), wyposażony jak pokój standardowy; balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka; suszarka); pokoje na parterze posiadają wyjście do ogródka, na piętrze z widokiem na morze;

superior z prywatnym basenem: 2-os. z możliwością 1 dostawki (ok. 29 m²), klimatyzowany; wyposażony jak pokój standardowy, na parterze, wyjście na prywatny taras (stolik i krzesełka; suszarka) z basenem (powierzchnia ok. 20 m²), 

superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze: 2-os. z możliwością 2 dostawek dla dzieci (ok. 52 m²), luksusowo urządzony, klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo TV sat  w 2 pokojach; usytuowany na parterze, z dużym tarasem, częściowo krytym, basen (powierzchnia ok. 27 m², leżaki i parasole;

superior junior suite z widokiem na morze: 2-os. Z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 48 m²), klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażony jak  pokój standardowy, usytuowany na 1 piętrze z balkonem (powierzchnia ok. 11 m² , z wyposażeniem typu  stolik i krzesełka, suszarka) ;

junior suite z prywatnym basenem: 2-os. Z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 52 m²),  klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażony jak  pokój standardowy; usytuowany na parterze z duży taras (częściowo kryty), basen (powierzchnia ok. 27 m², z leżakami i parasolem); 

Pokoje: rodzinny, superior z prywatnym basenem, superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze, superior junior suite z widokiem na morze, junior suite z prywatnym basenem dostępne za dodatkowa opłatą.

 

Wyżywienie:

all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu: śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.45-14.30), kolacja (19.00-21.30) serwowane w restauracji głównej Andomeda (kuchnia kreteńska i międzynarodowa); lody (10.00-12.00) w barze przy basenie, przekąski (15.00-17.00), kawa i ciastko (17.00-18.00),  napoje bezalkoholowe: ciepłe, chłodzące, lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe w barach (10.30-23.00). 

 

Sport i rozrywka:

basen  ze słodką wodą, powierzchnia ok. 450 m², głębokość do 1,4 m, położony w środkowej części hotelu, otoczony zadbanym ogrodem i drzewami palmowymi, parasole i leżaki przy basenie bez dodatkowej opłaty, ręczniki ( kaucja ok. 10 EUR); siatkówka, tenis stołowy, duża siłownia; amfiteatr, animacje w ciągu dnia dla dorosłych i dzieci; bilard (opłata ok. 2 EUR/gra), sauna (opłata ok. 6 EUR/30 min). 

 

Dla dzieci:

brodzik dla dzieci, ok. 25 m²  usytuowany obok basenu głównego, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat) , animacje w ciągu dnia, w restauracji dostępne menu i foteliki dla dzieci,  możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (przed przyjazdem).

 

Dane teleadresowe:

Hotel Solimar Aquamarine ****, Kontomari, P.O. Box 29, 73014 Chania, Kreta, Grecja
Tel.: 0030 2821 062668
Fax: 0030 2821 062647
E-mail: sales@solimarhotels.gr


Witryna hotelu: www.solimarhotels.gr/aquamarine

Dane GPS hotelu Solimar Aquamarine:

N 35º 31' 11.6987"
E 23º 51' 55.5364"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Solimar Aquamarine to świetnej klasy hotel, usytuowany przy plaży, 14 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Chania ze sklepikami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy dla najbardziej wymagających klientów, miłośników plażowania, rodzin z dziećmi (minizjeżdżalnie, plac zabaw, basen, brodzik) oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Pobyt w hotelu Solimar Aquamarine to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, blisko plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 4 km od centrum miejscowości Platanias i 14 km od zabytkowego miasta Chania
  • całkowicie wyremontowany, przestronne pokoje, możliwość rezerwacji pokoju z prywatnym basenem, zaplecze sportowo rekreacyjne
  • przepyszna, śródziemnomorska kuchnia w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Hotel lubiany przede wszystkim za komfortowe pokoje i suity z basenami, gwarantujące pełną prywatność. Do dyspozycji Gości kilka typów pokoi, wszystkie zadbane, co pozwala wybrać mniej lub bardziej luksusową opcję, zgodnie z indywidualnymi preferencjami. Idealne miejsce na rodzinny i aktywny wypoczynek. Hotel jest atrakcyjnie położony w dużym, pięknie utrzymanym, zielonym ogrodzie, tylko parę kroków od długiej plaży i 5 km od tętniącego życiem kurortu Platanias. Gospodarze hotelu, dobrze znając gusta Polaków, dokładają wszelkich starań, aby Goście poczuli się tu jak w domu - miła i pomocna obsługa, smaczne i obfite posiłki w ramach all inclusive to kolejne walory hotelu. Piękną oprawą greckich wakacji jest cudowny widok na turkusowe morze, roztaczający się z niemal każdego zakątka hotelu.

POŁOŻENIE:

w KONTOMARI, na lekkim wzniesieniu, w spokojnej i malowniczej okolicy, w pięknym ogrodzie, ok. 5 km od centrum Platanias, ok. 18 km na zachód od Chanii; ok. 40 km od portu lotniczego w Chanii, ok. 150 km od portu lotniczego w Heraklionie; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA:

publiczna, żwirkowo-kamienista, miejscami szary piasek, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, dno kamienisto-żwirkowe, ok. 200 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1996 r., odnowiony i przebudowany w 2008 r., 102 pokoje różnego typu, 4 budynki, 1 piętro, winda w budynku głównym, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia kreteńska i międzynarodowa, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar główny (czynny sezonowo), snack bar przy basenie, drink­ bar na dachu (czynny wieczorem); minimarket, kącik telewizyjny, taras z widokiem na morze, bardzo zadbany duży ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 3 EUR/godz., 5 EUR/dzień, 20 EUR/tydz.), punkt internetowy (ok. 2,5 EUR/godz.), room-service, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², elegancki, zadbany i nowoczesny, klimatyzowany (15.06.--15.09.), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (ok. 20 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², zadbany i nowoczesny, klimatyzowany (jedno pomieszczenie), pokój dzienny i sypialnia; wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka; suszarka); pokoje na parterze z wyjściem do ogródka, na piętrze z widokiem na morze;

superior z prywatnym basenem:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 29 m², elegancki, nowoczesny, komfortowo urządzony, klimatyzowany; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo prywatny taras (stolik i krzesełka; suszarka) z basenem o powierzchni ok. 20 m²;

superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 52 m², na parterze, elegancki, nowoczesny i luksusowy, klimatyzowany, pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo telewizja satelitarna w obydwu pokojach; duży, częściowo zadaszony taras, basen: ok. 27 m² (leżaki i parasole);

superior junior suite z widokiem na morze:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 48 m², na 1. piętrze, zadbany, elegancki i nowoczesny, klimatyzowany, pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, balkon: ok. 11 m² (stolik i krzesełka; suszarka);

junior suite z prywatnym basenem:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 52 m², na parterze, zadbany i nowoczesny, klimatyzowany, pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym; duży, częściowo zadaszony taras, basen: ok. 27 m² (leżaki i parasole); pokoje: rodzinny, superior z prywatnym basenem, superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze, superior junior suite z widokiem na morze, junior suite z prywatnym basenem za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen z łagodnym wejściem, słodka woda, ok. 450 m², gł. do 1,4 m, brodzik dla dzieci, ok. 25 m², przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); siatkówka, tenis stołowy, duża siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), sauna (ok. 6 EUR/30 min).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.45-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.00-17.00), kawa i ciastko (17.00-18.00), lody (10.00-12.00) w barze przy basenie; nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych: ciepłych, chłodzących, i lokalnych napojów alkoholowych: piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe w barach (10.30-23.00).

KONTAKT:

0030/2821062668, www.solimarhotels.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latserwis plażowy


Opis hotelu Solimar Aquamarine według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel znany i lubiany, często wybierany na spokojny wypoczynek na Krecie. Zyskał uznanie m.in. dzięki komfortowym i zadbanym  pokojom ,  ich różnorodność zaspokoi oczekiwania wszystkich klientów, tych lubiących eleganckie wnętrza i poczucie kameralności. Do dyspozycji są pokoje standardowe, jak również suity z prywatnymi basenami. Dużym atutem jest również położenie hotelu w ładnym i zadbanym ogrodzie, z którego rozciąga się piękny widok na turkusowe morze. Hotel położony w spokojnym miejscu, blisko  kurortu Platanias (ok. 5 km) oraz miasta Chani (ok. 18km)- uznanego za najładniejsze miasto na wyspie.  Miejsce idealne na rodzinny wypoczynek, z gwarancją smacznej kuchni. Od lotniska w Heraklionie – 150 km, od lotniska w Chani – 40 km. Przy hotelu znajduje się przystanek komunikacji lokalnej.

Długa i szeroka plaża w pobliżu hotelu , w odległości  200 m,  publiczna z bezpłatnym serwisem plażowym (leżaki i parasole), ręczniki (kaucja ok. 10 EUR), żwirkowo- kamienista.

Kategoria lokalna hotelu – 4 *. Hotel zbudowany w 1996 roku, po remoncie w 2008 roku.

 

Do dyspozycji gości:

w budynku głównym przestronne lobby, elegancko urządzone, drink powitalny, winda,recepcja 24h, restauracja główna „Andomeda” , dania wegetariańskie, bar główny   „Menditteraneo”  (czynny w okresie sezonu), bar z przekąskami przy basenie, drink bar na dachu (czynny w godz. wieczornych);   basen główny, przy basenie prysznice, przebieralnie, WC; minimarket, kącik TV, punkt wymiany walut, taras z widokiem na morze;  płatne dodatkowo: internet bezprzewodowy (płatny ok. 3 EUR/godz., 5 EUR/dzień, 20 EUR/tydz.), punkt internetowy (płatny ok. 2,5 EUR/godz.), sejf w recepcji, room-service, pralnia, opiekunka ,  lekarz (na telefon), możliwość płatności  kartą kredytowa: Visa, MasterCard, American Express; zakwaterowanie- godz. 14:00, wykwaterowanie- godz. 12:00

 

Pokoje:

Liczba pokoi 102. Duży wybór,  komfortowe, zadbane i nowocześnie urządzone, usytuowane w 4 budynkach, 1-piętrowych.

Standardowy: 2-os. z możliwością 1 dostawki ( ok. 27 m2), łazienka (wanna, wc; suszarka), TV sat, telefon, lodówka, sejf (płatny ok. 20 EUR/tydz.); klimatyzowany (15.06.--15.09.),; balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka); widok na morze płatny dodatkowo;

rodzinny: 2-os.z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 35 m²), 2 pomieszczenia- pokój dzienny i sypialnia; klimatyzowany (jedno pomieszczenie), wyposażony jak pokój standardowy; balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka; suszarka); pokoje na parterze posiadają wyjście do ogródka, na piętrze z widokiem na morze;

superior z prywatnym basenem: 2-os. z możliwością 1 dostawki (ok. 29 m²), klimatyzowany; wyposażony jak pokój standardowy, na parterze, wyjście na prywatny taras (stolik i krzesełka; suszarka) z basenem (powierzchnia ok. 20 m²), 

superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze: 2-os. z możliwością 2 dostawek dla dzieci (ok. 52 m²), luksusowo urządzony, klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo TV sat  w 2 pokojach; usytuowany na parterze, z dużym tarasem, częściowo krytym, basen (powierzchnia ok. 27 m², leżaki i parasole;

superior junior suite z widokiem na morze: 2-os. Z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 48 m²), klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażony jak  pokój standardowy, usytuowany na 1 piętrze z balkonem (powierzchnia ok. 11 m² , z wyposażeniem typu  stolik i krzesełka, suszarka) ;

junior suite z prywatnym basenem: 2-os. Z możliwością zakwaterowania dodatkowo 2 dzieci (ok. 52 m²),  klimatyzowany, 2 pomieszczenia - pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami; wyposażony jak  pokój standardowy; usytuowany na parterze z duży taras (częściowo kryty), basen (powierzchnia ok. 27 m², z leżakami i parasolem); 

Pokoje: rodzinny, superior z prywatnym basenem, superior suite z prywatnym basenem i widokiem na morze, superior junior suite z widokiem na morze, junior suite z prywatnym basenem dostępne za dodatkowa opłatą.

 

Wyżywienie:

all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu: śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.45-14.30), kolacja (19.00-21.30) serwowane w restauracji głównej Andomeda (kuchnia kreteńska i międzynarodowa); lody (10.00-12.00) w barze przy basenie, przekąski (15.00-17.00), kawa i ciastko (17.00-18.00),  napoje bezalkoholowe: ciepłe, chłodzące, lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe w barach (10.30-23.00). 

 

Sport i rozrywka:

basen  ze słodką wodą, powierzchnia ok. 450 m², głębokość do 1,4 m, położony w środkowej części hotelu, otoczony zadbanym ogrodem i drzewami palmowymi, parasole i leżaki przy basenie bez dodatkowej opłaty, ręczniki ( kaucja ok. 10 EUR); siatkówka, tenis stołowy, duża siłownia; amfiteatr, animacje w ciągu dnia dla dorosłych i dzieci; bilard (opłata ok. 2 EUR/gra), sauna (opłata ok. 6 EUR/30 min). 

 

Dla dzieci:

brodzik dla dzieci, ok. 25 m²  usytuowany obok basenu głównego, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat) , animacje w ciągu dnia, w restauracji dostępne menu i foteliki dla dzieci,  możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (przed przyjazdem).

 

Dane teleadresowe:

Hotel Solimar Aquamarine ****, Kontomari, P.O. Box 29, 73014 Chania, Kreta, Grecja
Tel.: 0030 2821 062668
Fax: 0030 2821 062647
E-mail: sales@solimarhotels.gr


Witryna hotelu: www.solimarhotels.gr/aquamarine

Dane GPS hotelu Solimar Aquamarine:

N 35º 31' 11.6987"
E 23º 51' 55.5364"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Mapa Hotelu Solimar Aquamarine
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Solimar Aquamarine:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Solimar Aquamarine!
https://youtu.be/RQEdkbpNimg

Opinie o Hotelu Solimar Aquamarine

3.6
polecam

My również wróciliśmy z wakacji, będąc w tym samym hotelu. Animatorzy SUUUPPPEEERRR ( no może koleżanka Kasia nie za bardzo, ale reszta przesympatyczna). Dzięki animatorom jest ogólnie co robić w hotelu, bo on z kolei położony jest na uboczu, więc tętniącego życiem miasteczka tam nie zastaniecie. Jenak i dla rozrywkowych osób nie jest to problem, bo można dojechać do Platanias lub Chanii. Jedzenie dobre ale po 3 dniach staje się trochę monotematyczne, czego brakowało - przede wszystkim kuchni z owocami morza i za mało kuchni lokalnej. Co do wycieczek organizowanych przez Itakę to popieram poprzednika, ale dodać trzeba jeszcze że jako tak to rezydent podczas wycieczki ( P. Kuba) raczej nie jest stworzony do tego; może traficie na kogoś innego. Ogólnie Hotel polecam i dobra rada brać udział w animacjach organizowanych tam przez polskich animatorów oraz poznawać ludzi tam też wypoczywających bo dzięki nim również my z żoną spędziliśmy fajne wakacje :).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.6
4.6
zdecydowanie polecam

Właśnie wróciliśmy z żoną i jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Aegan Palace :) jedyny mały minus to fakt że jeśli decydujecie się na wycieczkę fakultatywną z Itaki, przepadają zawsze dwa posiłki w ciągu dnia wycieczki a w zamian dostajecie, marne śniadanie z samego rana i suchy prowiant na cały dzień wycieczki... pozdrawiam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Byliśmy w tym hotelu tydzień w czerwcu 2011 roku, obsługa hotelu jest bardzo miła, jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie:) Pokoje czyściutkie codziennie sprzątane! Animacje były na bardzo wysokim poziomie i bardzo urozmaicone. Jedyne co nam przeszkadzało to odległość od centrum. Bardzo polecam wizytę w hotelu Aegean Palace!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.4
zdecydowanie polecam

Bardzo dobre animacje dla dzieci i dorosłych ( animatorzy naprawdę dużo dawali z siebie) . BARDZO Miła obsługa. Wyżywienie OK!!! Mogły być trochę milsze Panie rezydentki, ale ...nie wymagajmy za dużo. Ogólnie POLECAM!!!! Miło spędziliśmy 2 tygodniowy pobyt.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.6
polecam

Polecam pobyt w hotelu w tym miejscu.Każdy znajdzie coś dla siebie.Ja ciesze sie ,ze opinie przeczytałam po wykupieniu w biurze podróży.Na pewno gdybym zapoznała się z opiniami wcześniej zrezygnowałabym z tego miejsca.Teraz już wiem ,że opinie zależą od charakteru ludzi i są często jak w tym przypadku te negatywne bardzo przesadzone.Animatorzy -rewelacja młodzi pełni zapału im pomysłów .Marta,Marysia,Kasia,Kamil,Krzysztof i Tomek według mnie spisali się na 6.Doceniam ich pracę bo sama kiedyś pracowałam w tym zawodzie.Obiecałam sobie że umieszczę komentarz wcześniej ale tak wyszło.Byłam tam od 11 lipca.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Hotel w całości zajęty przez turystów z Polski. Rewelacyjny program animacyjny dla dzieci, młodzieży i dorosłych (oczywiście wszystko po polsku - aż 9 animatorów!). Świetna rodzinna atmosfera. Jedzenie świeże i smaczne, choć może mało zróżnicowane. Polecam pokój z basenem. Okolica cicha i spokojna. Do najbliższego miasteczka trzeba dojechać autobusem. Plaża mało ciekawa, ale życie tętni przy basenie i to wystarczy. Szczerze polecam pobyt w tym hotelu i gratulacje dla Itaki za organizację wypoczynku!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Solimar Aquamarine - możliwości zakwaterowania:

Pokój standard
Pokój rodzinny pryw. basen
Pokój rodzinny
Pokój superior prywatny basen
Pok. superior pryw. basen i wid. na morz

Solimar Aquamarine - Możliwości wyżywienia:


Solimar Aquamarine - miasta wylotu:


Solimar Aquamarine - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Solimar Aquamarine? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00