cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
  • Hotel Club Calimera Yati Beach, Djerba
1 / 36
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
06.12 - 13.12
już od 794 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.01 - 28.01
już od 682 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club Calimera Yati Beach
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Club Calimera Yati Beach
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Club Calimera Yati Beach:
4.7 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Calimera Yati Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 stycznia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

Hotel Club Calimera Yati Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Midoun
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 6 km od centrum Midoun
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w lobby, w pokojach i w barze, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • parking
  • sala konferencyjna
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • recepcja

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

326

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy. Godziny otwarcia i dostępność barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pogody.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 5
  • basen: marzec - listopad, zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia
  • basen relaksacyjn: marzec - listopad, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen: kryty, ze słodką wodą, zadaszony, w strefie spa
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia, leżaki, parasole
  • jacuzzi
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • leżaki: w cenie, wliczone w all inclusive, parasole: w cenie, wliczone w all inclusive
  • Dla dzieci

    • program animacyjny
    • miniklub: 3-12 lat
    • minidyskoteka
    • klub dla nastolatków: 13-17 lat
    • basen dla dzieci ze zjeżdżalniami
    • łóżeczko: na zapytanie, w cenie
    • plac zabaw
    • pokój gier
    • opieka dla dziecka: za opłatą

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • nordic walking
    • aerobik
    • łucznictwo
    • siatkówka plażowa
    • minigolf
    • 4 korty tenisowe
    Płatne
    • jazda konna
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne
    • oferta sportów wodnych: katamaran, windsurfing, kitesurfing, kajaki, łódka typu banan, nurkowanie, narty wodne
    • strefa spa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój ekonomiczny DZZ2
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 4 os.
    • ok. 38 m2
    • składający się z 2 dwuosobowych pokojów oddzielonych drzwiami
    • balkon
    • klimatyzacja
    • łóżko piętrowe
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny FZX2
    • 4 os.
    • ok. 31 m2
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • klimatyzacja
    • łóżko piętrowe
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 31 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 2 os.
    • ok. 31 m2
    • balkon: z miejscami do siedzenia
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 31 m2
    • od strony ogrodu
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna w pokoju
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 31 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-2 os.
    • ok. 31 m2
    • dla osób 55+
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
    • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski, przekąski o północy, ciasto
    • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 24 h, wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 24 h
    Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, ryby/owoce morza, bufet dla dzieci, bufet, show cooking, marzec - grudzień, codziennie 07:00 - 10:00, codziennie 12:30 - 14:00, codziennie 18:30 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 5
  • bar koktajlowy
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar na plaży
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Tunezja / Djerba

    Opis oferty:

    Rozległy ośrodek wybudowany w mauretańskim stylu tuż przy hotelowej plaży, świetnej do uprawiania sportów wodnych. Bogata oferta sportowa: 3 baseny, 4 korty tenisowe i wielofunkcyjne boisko sportowe zadowolą wielbicieli aktywnego wypoczynku. Dla dzieci przygotowano ciekawe animacje, 2 minikluby i plac zabaw. Świetny dla wielbicieli plażowania i wodnych szaleństw.

    POłOżENIE:

    ok. 6 km od centrum MIDOUN ze sklepami, ok. 25 km od Houmt Souk; ok. 30 km od portu lotniczego Djerba-Zarzis; przystanek autobusowy przy hotelu (Houmt Souk/ok. 1 EUR).

    PLAżA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., częściowo odnowiony w zimie 2010 r., 336 pokoi, budynek główny, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, 2 restauracje á la carte: tunezyjska i włoska (raz na pobyt w ramach all inclusive, wymagana wcześniejsza rezerwacja), dostępne foteliki dla dzieci oraz punkt przygotowania posiłków dla dzieci; 3 bary, 2 bary przy basenach, bar w lobby, kawiarnia mauretańska, kantor; centrum konferencyjne; za opłatą: punkt internetowy w lobby (ok. 3 EUR/godz., 2 EUR/30 min), sejf w recepcji (10 EUR/tydz.), opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 31 m², zadbany, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze i pokój z 2 dostawkami za dopłatą;

    rodzinny superior:

    4-os. (maks. 3-os. dorosłe), ok. 38 m², dwie sypialnie oddzielone ścianką: jedna z łóżkiem małżeńskim, druga z 2 pojedynczymi łóżkami, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna, suszarka), osobne wc; wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ogród; pokój rodzinny superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnia przy jednym z basenów, basen kryty (podgrzewany w sezonie zimowym), przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 4 korty tenisowe, aerobik, piłka nożna, rzutki, boule, pokój gier, siatkówka, aqua aerobik; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), shisha (ok. 2 EUR), dyskoteka (wstęp płatny po 24.00), animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, pokazy artystyczne, disco; za opłatą: bilard, sporty motorowodne na plaży (windsurfing, katamarany, parasailing, jet ski), lekcje tenisa, golf, wypożyczalnia rowerów, jazda konna (oferta zewnętrzna), pole golfowe (oferta zewnętrzna); centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, sauna (16.00-18.00), jacuzzi (9.00-12.00 oraz 14.00-19.00), płatne: zabiegi thalasso, hammam, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kolacja dla dzieci (19.00-19.30); przekąski przy basenie: kawa, herbata, ciasta (15.30-16.30), późne przekąski (23.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe przy basenie i barze głównym (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00216/75746650, www.calimera.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja / Djerba

    Opis oferty:

    Rozległy ośrodek wybudowany w mauretańskim stylu tuż przy hotelowej plaży, świetnej do uprawiania sportów wodnych. Bogata oferta sportowa: 3 baseny, 4 korty tenisowe i wielofunkcyjne boisko sportowe zadowolą wielbicieli aktywnego wypoczynku. Dla dzieci przygotowano ciekawe animacje, 2 minikluby i plac zabaw. Świetny dla wielbicieli plażowania i wodnych szaleństw.

    POŁOŻENIE:

    ok. 6 km od centrum MIDOUN ze sklepami, ok. 25 km od Houmt Souk; ok. 30 km od lotniska Djerba-Zarzis; przystanek autobusowy przy hotelu (Houmt Souk/ok. 1 EUR).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., częściowo odnowiony w zimie 2010 r., 336 pokoi, budynek główny, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, 2 restauracje á la carte: tunezyjska i włoska (raz na pobyt w ramach all inclusive, wymagana wcześniejsza rezerwacja), dostępne foteliki dla dzieci oraz punkt przygotowania posiłków dla dzieci; 5 barów; kantor; centrum konferencyjne; za opłatą: punkt internetowy w lobby (ok. 3 TND/30 min., 5 TND/1h), sejf w recepcji (10 EUR/tydz.), opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 31 m², zadbany, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    rodzinny: 

    4-os. (maks. 3 os. dorosłe), ok. 38 m², dwie sypialnie oddzielone ścianką: jedna z łóżkiem małżeńskim, druga z 2 pojedynczymi łóżkami, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna, suszarka), osobne wc, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnia przy jednym z basenów, basen kryty (podgrzewany w sezonie zimowym), przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 4 korty tenisowe, aerobik, piłka nożna, rzutki, boule, pokój gier, siatkówka, aqua aerobik; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), shisha (ok. 2 EUR), dyskoteka (wstęp płatny po 24.00), animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, pokazy artystyczne, disco; za opłatą: bilard, sporty motorowodne na plaży (windsurfing, katamarany, parasailing, jet ski), lekcje tenisa, golf, wypożyczalnia rowerów, jazda konna (oferta zewnętrzna), pole golfowe (oferta zewnętrzna); centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, sauna (16.00-18.00), jacuzzi (9.00-12.00 oraz 14.00-19.00), płatne: zabiegi thalasso, hammam, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kolacja dla dzieci (19.00-19.45); przekąski przy basenie (14.30-15.00), kawa, herbata (15.30-16.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe przy basenie i barze głównym (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00216/75746650, www.calimera.com


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel znajduje się w Midoun - nadmorskim i spokojnym kurorcie turystycznym. Najbliższe sklepy, bary i restauracji dostępne są w centrum miejscowości Midoun oddalonej od obiektu o ok. 6 km. Odległość od głównej miejscowości oraz stolicy wyspy, Houmt Souk, to ok. 25 km, a od lotniska Djerba - Zarzis ok. 30 km.

    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży. Parasole i leżaki dostępne na plaży bezpłatnie dostępny serwis ręczników plażowych (wymagany depozyt).

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, lobby, punkt wymiany walut, winda, 3 zewnętrzne baseny ze słodką wodą (w tym jeden ze zjeżdżalniami), brodzik dla dzieci, leżaki i parasole kąpielowe przy basenach - bezpłatnie, dostępny serwis ręczników plażowych (wymagany depozyt). Goście mogą korzystać z restauracji głównej, 2 restauracji a la carte oraz 5 barów. Na terenie hotelu znajduje się dyskoteka (wejście po g. 24:00 oraz napoje dodatkowo płatne). Ponadto dodatkowo płatne: centrum spa z jacuzzi (bezpłatnie i w wyznaczonych godzinach sauna, cennik zabiegów pielęgnacyjnych dostępny w hotelu), sejf w recepcji oraz fryzjer.

    Pokoje

    Hotel dysponuje ponad 336 komfortowo urządzonymi pokojami, z których każdy posiada balkon lub taras. Pokoje standardowe o powierzchni ok. 30 m2 wyposażone są w klimatyzację (czynna od połowy czerwca do połowy września), TV-sat, mini lodówkę, telefon, łazienkę (wanna z prysznicem, wc i suszarką do włosów) oraz sejf. Dostępne bezpłatne łóżeczka dla dzieci poniżej 2 roku (dostępne w recepcji w ramach dostępności).

    Wyżywienie

    All Inclusive
    : śniadania, późne śniadania, lunche oraz kolacje w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje niealkoholowe oraz alkohole dostępne w barach na terenie hotelu w godzinach 10:00 - 24:00. W ciągu dnia w wyznaczonych godzinach przekąski przy basenie oraz przerwa kawowa. 1x na pobyt możliwość skorzystania z kolacji w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem (w tym zajęcia sportowe, gry zespołowe, pokazy wieczorne, muzyka na żywo i inne). Dla dzieci i młodzieży: plac zabaw oraz mini club. Za dodatkową opłatą: sporty wodne na plaży, wypożyczalnia rowerów, 4 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu za kaucją) oraz bilard.

    Internet

    Dodatkowo płatny punkt internetowy w lobby.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Lubiany przez Klientów hotel o dobrym standardzie, położony przy pięknej piaszczystej plaży. Spokojna okolica zapewni wakacje pełne relaksu.

    Strona www


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
    - poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
    Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
    OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
    - niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
    Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
    FARMA KROKODYLI
    - sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
    Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
    REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
    - PÓŁ DNIA
    - środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
    To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Djerba
    Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
    Miejscowości wakacyjne na Djerbie

    Houmt Souk
    Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
    Midoun
    Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji. Dokument ten musi posiadać każdy uczestnik wycieczki, w tym także dziecko.
    Formularz dostępny jest online na:
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

    Wizy

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji. Dokument ten musi posiadać każdy uczestnik wycieczki, w tym także dziecko.
    Formularz dostępny jest online na:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Djerba

    OPIS

    Hotel w stylu mauretańskim zbudowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży z turkusową wodą. Chociaż lokalizacja jest cicha, można stąd z łatwością dotrzeć do pobliskiego Midoun - drugiego co do wielkości miasta na Djerbie. W obiekcie dostępne są lokale gastronomiczne, a także basen i zjeżdżalnie wodne. Odnowione pokoje, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, a także szereg atrakcji dedykowanych dla lubiący aktywny wypoczynek lub pełen relaks - dla każdego znajdzie się tutaj coś dobrego.

    lokalizacja

    Midoun, 30 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 35000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2001 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (6), pralnia (płatna), basen kryty, basen odkryty, 3 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-19:00).

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 250 m długości.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym: (liczba pięter: 3, liczba wind: 1)Typy pokoi:- pokoje standardowe double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 10:00-23:00), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje standardowe double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 10:00-23:00), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne z 2 sypialniami dla max. 4 os.: drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 10:00-23:00), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (5), kawiarniaUltra All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej- obiad (12:30-15:00) serwowane w restauracji na plaży- przekąski (15:00-17:00) serwowane w barze z przekąskami- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- 1 wizyta podczas pobytu w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.- "Beach Restaurant" śródziemnomorska- "Berber Tend" lokalna

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz kluby dla dzieci w wieku 4-12 lat,13-15 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy, rzutki- siatkówka plażowa- minigolf- aerobik- siłownia- lekkie animacje- jacuzzi

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (4)- oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- dyskotekaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    14.09.2021 12:51

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiPrzy plażySPADiscoSiłowniaTenisMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalniePokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/Wyspa Djerba

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna - w trakcie kategoryzacji na 4*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 5 km od Midoun - ok. 20 km od stolicy Houmt Souk - ok. 30 km od lotniska - ok. 2 km od pola golfowego

    Plaża

    - piaszczysta - szeroka, długa - leżaki i parasole (bezpłatnie)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - płatne lodówka - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - widok na morze (płatny)

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty, 3 zjeżdżalnie, leżaki i parasole, ręczniki (kaucja) - gimnastyka wodna, aerobik - korty tenisowe - tenis stołowy, minigolf - siatkówka - fitness - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard (ok. 1 EUR/gra) - welless, sauna, jacuzzi, masaże - jazda konna - rowery - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - miniklub (3-12 lat) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar - bar przy basenie - kawiarnia mauretańska

    Dodatkowe informacje

    - kącik internetowy (opłatny) - sejf w recepcji (płatny) - lekarz (na życzenie), fryzjer, sklepy - dysokteka - www.calimera.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Djerba

    Położenie

    Sklepy, restauracje, kawiarnie ok. 500mPola golfowe ok. 2 kmCentrum Midoun ok. 6 kmCentrum Houmet Souk ok. 20 kmLotnisko Djerba ok. 30 km

    Plaża

    Piaszczysta, bezpośrednio przy hoteluLeżaki i parasole na plaży i przy basenach bezpłatneMaterace na plaży płatne (ok. 3 TND/ Dzień)Ręczniki plażowe bezpłatne (wymagany depozyt ok. 10 Euro/sztuka)Bar (otwarty w wysokim sezonie)

    Pokoje

    Pokój Standard ok 31m²Klimatyzacja (od 15.06 – 15.09)Łazienka z prysznicem lub wanną, toaleta, suszarka do włosówTV-Sat, telefonMini lodówka - bezpłatna (wypłeniona wodą w dniu przyjazdu)Sejf - bezpłatnyBalkon lub tarasPokój Standard z widokiem na morzePokój FamilyWyposażony jak w pokój standardDodatkowo łóżko piętrowe

    Wyżywienie

    Ultra all inclusive:Śniadania, obiady oraz kolacje w formie buffetuPóźne śniadania od 10:00 do 11:00Lekkie przekąski w określonych godzinach w ciągu dnia w wybranych barachJedna kolacja w restauracji à la carte (tunezyjska lub włoska, bezpłatnie raz na pobyt po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji)Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji serwowane w wybranych barach hotelowych w godzinach ich otwarcia. Napoje alkoholowe od 10:00 - 24:00, bezalkoholowe dostępne 24h/dobęAlkohole importowane są dodatkowo płatne

    Opis hotelu

    5 restauracji w tym 2 a la carte, wymagany odpowiedni strój4 bary w tym 1 przy basenie i 1 na plaży (otwarte od czerwca do października)4 Baseny (w tym brodzik)ZjeżdżalnieKawiarnia mauretańskaDyskotekaMiniklub, plac zabawSklepyFryzjer (płatny)Lekarz (płatny)Pralnia (płatna)Oficjalna kategoria 4*

    Internet

    Wi-fi w hotelu - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Water polo, areobic, mini golf, siatkówka, piłka nożna, tenis (bez oświetlenia), tenis stołowy, wieczorne pokazy folklorystyczneOdpłatnie: Sporty wodne, centrum SPA, siłownia, bilard

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Tunezji.W Tunezji obowiązuje podatek turystyczny, pobierany jednorazowo podczas zameldowaniu w hotelu, jego wysokość zależy od standardu obiektu:

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TUNEZJA

    Położenie

    ok. 6 km od centrum MIDOUN ze sklepami, ok. 25 km od Houmt Souk; ok. 30 km od lotniska Djerba-Zarzis; przystanek autobusowy przy hotelu (Houmt Souk/ok. 1 EUR).

    Plaża

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    Wyposażenie

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., częściowo odnowiony w zimie 2010 r., 336 pokoi, budynek główny, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna – dania w formie bufetu, 2 restauracje à la carte: tunezyjska i włoska (raz na pobyt w ramach all inclusive, wymagana wcześniejsza rezerwacja), dostępne foteliki dla dzieci oraz punkt przygotowania posiłków dla dzieci; 5 barów; kantor; centrum konferencyjne; za opłatą:  sejf w recepcji (10 EUR/tydz.), opiekunka do dziecka, fryzjer.  3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnia przy jednym z basenów, basen kryty (podgrzewany w sezonie zimowym), przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 

    Zakwaterowanie

    pokój dwuosobowy (możliwość 1 dostawki), ok. 31 m², zadbany, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; pokój rodzinny: 4-os. (maks. 3 os. dorosłe), ok. 38 m², dwie sypialnie oddzielone ścianką: jedna z łóżkiem małżeńskim, druga z 2 pojedynczymi łóżkami, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna, suszarka), osobne wc, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; pokój rodzinny za dopłatą.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie (7:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej; kolacja dla dzieci (19:00-19:45); przekąski przy basenie (14:30-15:00), kawa, herbata (15:30-16:30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe przy basenie i barze głównym (10:00-24:00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    Internet

     punkt internetowy w lobby (ok. 3 TND/30 min., 5 TND/1h)

    Sport

     4 korty tenisowe, aerobik, piłka nożna, rzutki, boule, pokój gier, siatkówka, aqua aerobik; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), shisha (ok. 2 EUR), dyskoteka (wstęp płatny po 24:00), animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, pokazy artystyczne, disco; za opłatą: bilard, sporty motorowodne na plaży (windsurfing, katamarany, parasailing, jet ski), lekcje tenisa, golf, wypożyczalnia rowerów, jazda konna (oferta zewnętrzna), pole golfowe (oferta zewnętrzna).

    Wellness

     bezpłatnie: kryty basen, sauna (16:00-18:00), jacuzzi (9:00-12:00 oraz 14:00-19:00), płatne: zabiegi thalasso, hammam, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    Ważne informacje

     Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy ośrodek wybudowany w oryginalnym, mauretańskim stylu, położony tuż przy przepięknej plaży. Szeroka oferta sportowa oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Idealny hotel dla rodzin z dziećmi. Wybudowany w stylu mauretańskim, położony bezpośrednio przy pięknej, szerokiej piaszczystej plaży, oferuje dwa baseny, w tym jeden ze zjeżdżalniami, bogatą ofertę sportów i zabaw, ceniony za przyjazną, rodzinną atmosferę.

    Położenie

    ok. 5 km od centrum Midoun, ok. 25 km od Houmt Souk.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka i piaszczysta plaża, leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki dodatkowo płatne.

    Hotel

    Internet: WiFi bezpłatne w lobby, przy recepcji. Kompleks hotelowy składający się z 326 pokoi. W hotelu winda, przestronne lobby, punkt wymiany walut, fryzjer (dodatkowo płatny). Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic), suszarka do włosów, TV-sat, lodówka, telefon, sejf, balkon lub taras, napięcie 220V. Standardowy - 2-osobowy z możliwością dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka. Pokój rodzinny - 2 osobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci.Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka lub sofy. Pokoje z widokiem na morze i pokoje o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wybrania lokalizacji pokoju.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Basen w części głównej i w strefie relaksacyjnej, basen kryty, zjeżdżalnie - bezpłatne parasole i leżaki. Bezpłatnie przykładowe animacje i zajęcia sportowe: korty tenisowe, łucznictwo, aerobik, aqua aerobik, tenis stołowy, mini golf, piłka nożna, wieczorne przestawienia. Dodatkowo płatne: sporty wodne na plaży (poza ofertą hotelu), bilard, golf, kurs gry w tenisa, sauna oraz masaże.

    Dla dzieci

    Mini klub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), brodzik, animacje.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej (kawa i herbata do śniadań), późne śniadania i przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 10.00 do 24.00).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, bar na plaży, disco bar, bar w lobby, bar przy basenie, kawiarnia mauretańska.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy się o godz. 12:00),, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * bezpośrednio przy plaży * duży basen główny * basen ze zjeżdżalniami * animacje dla dzieci i dorosłych * widok z tarasu słonecznego


    Mapa Hotelu Club Calimera Yati Beach

    Opinie o Hotelu Club Calimera Yati Beach

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Super jestem z mezem pod wrażeniem Spokój odpoczynek wrażenia po dostatkiem Jedzenie super na sachare wyjazd z miłym panen Zbyszkiem i nie zapominanym kierowca który czowal przed kierownica jedzenie pychota obsługa super atrakcji duzo dla każdego cos polecam i Pana z kawa arabska wyśmienita chce się wrucic polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Super jestem z mezem pod wrażeniem Spokój odpoczynek wrażenia po dostatkiem Jedzenie super na sachare wyjazd z miłym panen Zbyszkiem i nie zapominanym kierowca który czowal przed kierownica jedzenie pychota obsługa super atrakcji duzo dla każdego cos polecam i Pana z kawa arabska wyśmienita chce się wrucic polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Bardzo relaksujące, spokojne wakacje! Piękna plaża, super animacje (p. Agata zajmująca się dziećmi, Polka), jedzenie pyszne, głównie kuchnia lokalna, restauracja a'la carte nieszczególna. Warto dokupić kilka wycieczek i lepiej poznać piękną Djerbę. W okolicy jest kilka sklepików, można kupić pamiątki i inne drobiazgi. Polecam każdemu!

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.4
    polecam

    Sympatyczny hotel, wybraliśmy go ze względu na polskie animacje w sezonie. One były w porządku, dzieci miały sporo radochy. Goście to przeważnie Niemcy i głównym językiem który obsługuje personel to niemiecki. Przepiękna plaża, piaszczysta i bardzo szeroka. Dobry wybór jedzenia, każdy może coś dla siebie znaleźć. Na rodzinny wypoczynek bardzo fajne miejsce :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Club Calimera Yati Beach - możliwości zakwaterowania:

    Room Standard Single With Child
    Room Standard Single With Child SeaView
    4-os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    Room Standard Single Sea View
    Room Standard Single
    Room Family 2 Bedrooms
    Room Standard Double
    Room Standard Double Sea View
    fr family room
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Budżet
    Pokój dwuosobowy - Economy
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój trzyosobowy
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view

    Club Calimera Yati Beach - Możliwości wyżywienia:


    Club Calimera Yati Beach - miasta wylotu:


    Club Calimera Yati Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Club Calimera Yati Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00