cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
  • Hotel Fiesta Resort Sicilia, Sycylia
1 / 42
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
20.06 - 28.06
już od 7088 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 10.10
już od 5099 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Fiesta Resort Sicilia
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Fiesta Resort Sicilia
star 4

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Fiesta Resort Sicilia:
4.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Fiesta Resort Sicilia:
  • Lokalizacja
    3.7
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

Hotel Fiesta Resort Sicilia w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 23 km od Cefalu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji 
  • sejf: w recepcji
  • winda
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • taras na dachu
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • sale konferencyjne: 5

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

530

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych
  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji. 
  • zakwaterowanie od 16:00, wykwaterowanie do 12:00 
  • hotel dla niepalących
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 2 €/os./dzień, max. 5 dni, dzieci do lat 12: bez opłat

Dla dzieci

  • plac zabaw
  • pokój zabaw
  • opieka nad dziećmi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • aerobik 
  • aqua aerobik
  • trening wysiłkowy
  • stretching
  • łucznictwo
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa
  • minigolf
  • tenis stołowy
  • korty tenisowe: 3
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
Płatne
  • oświetlenie kortu tenisowego 

rozrywka

  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-4 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie, 07:30 - 10:30, kontynentalne, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:30 - 11:30
  • obiad: codziennie 12:45 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: codziennie 10:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie, 07:30 - 10:30, kontynentalne, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:30 - 11:30
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: maj - październik, codziennie 10:00 - 18:00
  • bar w lobby: codziennie 07:30 - 00:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Włochy / Sycylia

    Opis oferty:

    Od wielu lat cieszy się ogromną popularnością wśród naszych Gości. Piękny tropikalny ogród, który prowadzi wprost na plażę, fantazyjne baseny, międzynarodowa atmosfera, świetna kuchnia, bogaty program rozrywkowy oraz znakomite animacje dla dzieci stwarzają idealne warunki do wypoczynku dla całej rodziny. Mimo wysokiego standardu zachowuje pogodny, wakacyjny klimat. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 4 km od niedużej miejscowości CAMPOFELICE DI ROCCELLA z kilkoma restauracjami, barami i sklepami, ok. 15 km od Cefalu, we wspaniałym, egzotycznym ogrodzie, ok. 45 km od miasta Palermo, stolicy Sycylii; ok. 70 km od lotniska w Palermo; busy hotelowe do Cefalu, Termini Imerse i Palermo (płatne; właściwy termin i częstotliwość kursowania busów określa hotel); przystanek autobusowy w pobliżu hotelu.

    PLAŻA:

    prywatna, zadbana, piaszczysto-żwirkowo-kamienista, kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ohronne, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 300 m w zależności od zakwaterowania), dojście ścieżką przez ogród, bezpłatne leżaki i parasole (ilość leżaków i parasoli ograniczona).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, składa się z dwóch części: spokojnej Fiesta Garden Beach i animacyjnej Fiesta Ath?nee Palace, należących do renomowanej międzynarodowej sieci Fiesta. Fiesta Garden Beach - częściowo odnowiony w 2009 r., 232 pokoje, 2 budynki, 3 piętra, 2 windy, kilkanaście parterowych bungalowów; Fiesta Ath?nee Palace - zbudowany w 2004 r., 273 pokoje, 4 piętra, 5 wind; w każdym z hoteli: eleganckie lobby z barem, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia międzynarodowa, śródziemnomorska i sycylijska, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, show cooking; na terenach hotelowych: sklepik z pamiątkami, pizzeria Sikania (otwarta w czasie obiadów i kolacji; wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary, w tym bar przy plaży, sklep z pamiątkami, rozległy ogród; centrum konferencyjne dla 200 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy przy recepcji; za opłatą: punkt internetowy (4 EUR/godz.), pralnia, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 18-24 m², położony w budynkach Fiesta Garden Beach lub Fiesta Ath?nee Palace, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka; za opłatą: sejf (ok. 4 EUR/dzień), minibar (na zamówienie); łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 10 EUR/dzień); balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokoje z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 20-25 m², położony na wyższych piętrach w budynkach głównych Fiesta Garden Beach oraz Fiesta Ath?nee Palace, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior na zamówienie, za dopłatą;

    bungalow:

    2-os., ok. 25 m², położony w ogrodzie w części Fiesta Garden Beach, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna z hydromasażem; bungalow na zamówienie, za dopłatą; zakwaterowanie w bungalowach możliwe tylko przy zakupie formuły all inclusive;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 36 m², zlokalizowane w bungalowach, pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w bungalow; junior suite na zamówienie, za dopłatą; zakwaterowanie w junior suite możliwe tylko przy zakupie formuły all inclusive.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, słodka woda: przy Fiesta Garden Beach, ok. 200 m², gł. 0,8-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, przy Fiesta Ath?nee Palace, ok. 200 m², gł. 0,8-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, basen, ok. 20 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR; każda zmiana: 2,5 EUR); kryty basen z jacuzzi; siłownia, 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne: 10 EUR/godz.), tenis stołowy, minigolf, siatkówka plażowa, piłka nożna, łucznictwo, boule, aerobik; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), wieczorne programy rozrywkowe w amfiteatrze, piano bar, dyskoteka, minidisco, całodzienne animacje dla dorosłych i dla dzieci; raz w tygodniu wieczór sycylijski z muzyką na żywo i specjalnościami kuchni lokalnej; część programów rozrywkowych dostępna jest w okresie 15.06-15.09; centrum wellness & spa (płatne; wymagana wcześniejsza rezerwacja): sauna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.45-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonej restauracji; popołudniowe przekąski, kawa, herbata; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; all inclusive do godz. 24.00; dodatkowo w ramach all inclusive: bezpłatny sejf, bezpłatne ręczniki plażowe, minibar uzupełniany co dwa dni w wodę i napoje bezalkoholowe.

    KONTAKT:

    0039/0921935053, www.palladiumhotelgroup.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Włochy / Sycylia

    Opis oferty:

    Od wielu lat cieszy się ogromną popularnością wśród naszych Gości. Piękny tropikalny ogród, który prowadzi wprost na plażę, fantazyjne baseny, międzynarodowa atmosfera, świetna kuchnia, bogaty program rozrywkowy oraz znakomite animacje dla dzieci stwarzają idealne warunki do wypoczynku dla całej rodziny. Mimo wysokiego standardu zachowuje pogodny, wakacyjny klimat.

    POŁOŻENIE:

    ok. 4 km od niedużej miejscowości CAMPOFELICE DI ROCCELLA z kilkoma restauracjami, barami i sklepami, ok. 15 km od Cefalu, we wspaniałym, egzotycznym ogrodzie, ok. 45 km od miasta Palermo, stolicy Sycylii; ok. 70 km od lotniska w Palermo; busy hotelowe do Cefalu, Termini Imerse i Palermo (płatne; właściwy termin i częstotliwość kursowania busów określa hotel); przystanek autobusowy w pobliżu hotelu.

    PLAŻA:

    prywatna, zadbana, piaszczysto-żwirkowo-kamienista, kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ohronne, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 300 m w zależności od zakwaterowania), dojście ścieżką przez ogród, bezpłatne leżaki i parasole (ilość leżaków i parasoli ograniczona).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, odnowiony na przełomie 2019/2020 r., planowane otwarcie na wiosnę 2020 r., składa się z dwóch części: spokojnej Garden Beach (113 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 2 windy) i animacyjnej Ath?nee Palace (243 pokoi, w tym 102 bungalowy, 4 piętra, 5 wind), w każdej części: eleganckie lobby z barem, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia międzynarodowa, śródziemnomorska i sycylijska, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, show cooking, 3 restauracje á la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja (do 12.00 danego dnia, w miarę wolnych miejsc): włoska, dania mięsne z grilla i azjatycka; na terenach hotelowych: sklepik z pamiątkami, 6 barów, w tym bar przy plaży i Sport Bar; sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne dla 200 osób, rozległy ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; przy zakwaterowaniu wymagane jest podanie danych karty debetowej/kredytowej na poczet potencjalnych wydatków w hotelu.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 23-27 m², położony w budynkach Garden Beach lub Ath?nee Palace, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka, minibar (na zamówienie), sejf; łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 10 EUR/dzień); balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokoje z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą;

    bungalow romance:

    2-os., ok. 25 m², położony w ogrodzie w części Garden Beach, wyposażenie jak w pokoju deluxe; bungalow romance na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, słodka woda: przy Garden Beach, ok. 200 m², gł. 0,8-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, przy Ath?nee Palace, ok. 200 m², gł. 0,8-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, basen, ok. 20 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; kryty basen z jacuzzi; siłownia, 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne: 10 EUR/godz.), tenis stołowy, minigolf, siatkówka plażowa, piłka nożna, łucznictwo, boule, aerobik; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), wieczorne programy rozrywkowe w amfiteatrze, piano bar, dyskoteka, minidisco, całodzienne animacje dla dorosłych i dla dzieci; raz w tygodniu wieczór sycylijski z muzyką na żywo i specjalnościami kuchni lokalnej; część programów rozrywkowych dostępna jest w okresie 15.06-15.09; centrum wellness & spa (płatne; wymagana wcześniejsza rezerwacja): sauna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało.

    ULTRA ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonej restauracji lub kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie (11.00-12.00), do posiłków na życzenie butelkowana woda gazowana lub niegazowana, dodatkowo butelka wybranego wina: białego, czerwonego lub różowego; ciepłe przekąski w barze przy basenie i przy plaży (10.00-12.30 i 15.30-18.00); zimne przekąski (chipsy, orzeszki, oliwki) w wyznaczonych barach (9.00-18.00); lody w barze przy basenie (9.00-18.00); kawa, herbata i ciasta dostępne w wyznaczonym barze (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-1.00), Xtra Time Sports Bar czynny 24h (przekąski, napoje bezalkoholowe, piwo 2.00-8.00).

    KONTAKT:

    0039/0921935053, www.palladiumhotelgroup.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel zlokalizowany na północnym wybrzeżu Sycylii w odległości ok. 4 km od centrum Campofelice di Roccella z licznymi restauracjami i sklepikami. Do lotniska w Katanii ok. 80 km, do miejscowości Cefalu 15 km.

    Plaża

    Szeroka kamienista plaża znajduje się tuż przy hotelu (zalecamy obuwie ochronne). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe dostępne bezpłatnie.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, przestronne lobby, windy, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte serwujące dania azjatyckie, śródziemnomorskie oraz orientalne (raz na pobyt wymagana wcześniejsza rezerwacja), 6 różnych barów, m.in.: lobby bar, basen przy baseni, bar z przekąskami, sports bar. Duży basen o nieregularnych kształtach, basen relaksacyjny oraz brodzik dla dzieci.

    Pokoje


    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie (07:30-10:30), późne śniadanie, lunch (13:00-15:00), obiadokolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia w barach i restauracjach. Napoje bezalkoholowe, lokalne alkoholowe oraz część importowanych dostępne w różnych barach w godzinach otwarcia.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny w dzień oraz wieczorne show: aerobik w wodzie, gimnastyka, siatkówka plażowa, boccia, mini football, minigolf, tenis stołowy. Za dodatkową opłatą kort tenisowy oraz wypożyczalnia rowerów. Ponadto dodatkowo płatne: zabiegi kosmetyczne, masaże, jacuzzi. Dla najmłodszych dostępne: Baby klub (0-3 lat), mini klub (4-11 lat) oraz junior klub (12-16 lat) oraz plac zabaw.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach i ogólnodostępnych częściach hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Położenie na zadbanym terenie tuż przy szerokiej plaży, bogata formuła All Inclusive oraz komfortowo urządzone pokoje to główne zalety tego hotelu. Jest to idealne miejsce na wypoczynek zarówno we dwoje, jak również z dziećmi ze względu na liczne atrakcje i dobre położenie nieopodal turystycznych miejscowości.

    Strona www

    www.palladiumhotelgroup.com

    Program

    Dzień 1

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący na Sycylię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji. Klienci przylatujący wcześnie rano zaczynają świadczenia obiadem/obiadokolacją, a zakwaterowanie odbywa się w godz. 14-16 (jeżeli hotel nie dysponuje jeszcze wolnymi pokojami).
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Włoch obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i wszystkich środkach transportu oraz 2-metrowy dystans społeczny. W środkach transportu obowiązuje 50% obłożenia.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje
    : przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.
    .
    Uwaga!

    Istnieje możliwość zakupienia usługi indywidualnego transferu z lotniska do hotelu oraz z hotelu na lotnisko zgodnie z cenami poniżej. W celu zakupu i potwierdzenia indywidualnego transferu prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji.
    Hotele:
    Atlantis Palace Hotel, Caesar Palace, Corallo Hotel Taormina, Da Peppe, Diamond Naxos Taormina, Hellenia Yachting Hotel, Baia Sporting & Villa Athena, Hotel Albatros, Hotel Antares, Hotel Ariston, Hotel delle Palme, RG Naxos Hotel (ex. Hilton Giardini Naxos), San Pietro, UNA Hotels Naxos Beach Sicilia (ex. Ata Hotel Naxos Beach)
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 125 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 190 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    La Corte del Sole, Voi Arenella Resort
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 150 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 200 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Acacia Resort, Baia del Capitano Hotel, Cefalu Sea Palace, Costa Verde, Dolcestate, Hotel Victoria Palace, Santa Lucia e le Sabbie d'Oro, Torre Normanna, Capo Calava, Capo Skino Park Hotel
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 275 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 350 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Baia del Sole, Club Conte di Cabrera
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 225 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 325 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Baia Azurra, Baia Degli Dei, La Scogliera
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 185 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 235 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Wycieczki lokalne

    Etna i Taormina
    Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR/os.). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
    Cena ok. 45 EUR/os. z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Gioiosa Marea i Cefalu. Cena ok. 77 EUR/os. z regionu Pozzallo. Cena z regionu Palermo ok.100 EUR/os.

    Śladami Ojca Chrzestnego
    Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie właściciele wspominają o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
    Cena ok.40 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Syrakuzy

    Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
    Cena ok. 55 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Wyspy Liparyjskie (Eolskie)

    Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy archipelagu, gdzie odwiedzimy tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy. Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena z regionu Palermo ok. 80 EUR/os.

    Nocna wycieczka na wyspy Eolskie.

    Rejs w kierunku Panarea. Czas wolny na zwiedzanie miasteczka, kąpiel lub obiad w lokalnych restauracjach (nie wliczone w cenę). Wyjazd z Panarea, rejs dookoła wyspy, Baia di Calajunco oraz plaży Zimmari i przejazd na Stromboli. Postój naprzeciw malowniczego miasteczka Ginostra, rejs dookoła wyspy i postój w porcie Scari aż do zachodu słońca. Powrót na statek i przejazd pod Sciara del Fuoco, aby obejrzeć z morza, spektakularne fontanny lawy. Powrót do portu w Milazzo o godz. 22.30 a do hotelu po północy.
    Cena ok. 85 EUR/os. tylko
    z regionu Cefalu.

    Palermo i Monreale

    Palermo - stolica Sycylii, pełne jest zabytków będących świadkami bogatej historii miasta. W programie między innymi: Pałac Normanów z Kaplicą Palatyńską, słynącą z przepięknych mozaik, Katedra z grobowcami sycylijskich władców, Teatro Massimo, Plac Wstydu, Martorana, Quatro Canti. Polecamy wizytę w Klasztorze Kapucynów i katakumbach, w których spoczywa ponad kilka tysięcy zmumifikowanych ciał. Następnie przejazd do Monreale i wizyta w katedrze wybudowanej w oryginalnym stylu arabsko-normańskim, której wnętrze w całości jest udekorowane mozaikami przedstawiającymi sceny z Nowego i Starego Testamentu. Wejście na krużganki Klasztoru Benedyktynów za dodatkową opłatą. Czas wolny na zakupy.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy i Gioiosa Marea. Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.65 EUR/os. z regionu Palermo.

    Malta

    Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty, w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie obiad w restauracji - wliczony w cenę i zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzciciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
    Cena ok. 155 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Sycylia nieznana

    Sycylia to nie tylko antyczne świątynie, czy tętniące życiem miasta. Sycylia to również małe wioski, gdzie czas zatrzymał się w miejscu. Położone jak orle gniazda na szczytach skał, ze średniowieczną zabudową. Na tej wycieczce zabierzemy Państwa do takich właśnie miasteczek, aby pokazać zwykle życie sycylijczyków, dotrzemy tam, gdzie turystom, lokalni przyglądają się z ciekawością, ale witają zawsze z uśmiechem!!! Wjedziemy w łańcuch gór Madonie, który zajmuje obszar 40 tysięcy hektarów. Charakteryzuje się bardzo różnorodną roślinnością (drzewa korkowe, gaje oliwne, dęby, kasztany, liczne kwiaty itp.) i przepięknymi wysokogórskimi krajobrazami. Najwyższym szczytem jest Pizzo Carbonara - 1977 m n.p.m. Od 1989 roku tereny te są Parkiem Narodowym. Odwiedzimy miasteczko Castelbuono, gdzie znajduje się zamek należący w przeszłości do rodziny Ventimiglia, Gratteri i inne miasteczka posiadające średniowieczną zabudowę i liczne kościoły, malownicze uliczki i zaułki. Po zwiedzaniu udamy się do tradycyjnej, rustykalnej restauracji, gdzie zjemy sycylijski obiad, do którego będzie podane wino!!! Na zakończenie zatrzymamy się na punkcie widokowym, gdzie będziemy podziwiać panoramę Cefalu, uroczego średniowiecznego miasta, gdzie znajduje się jedna z najpiękniejszych katedr na Sycylii wybudowana w czasach normańskich. Podczas całej wycieczki prowadzący zapozna Państwa z obyczajami sycylijskimi, mentalnością, specjałami kuchni.
    Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.70 EUR/os. z regionu Palermo.

    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    SYCYLIA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wynajęcie samochodu

    Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
    Czas
    Jak w Polsce.
    Język urzędowy

    włoski
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.
    Poczta

    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Sycylia

    Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.
    Giardini Naxos

    Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.
    Cefalu

    Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry orazusytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.
    Palermo

    Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Osoby przyjeżdżające do Włoch od 07 marca 2022 r. mają obowiązek:
    W przypadku osób zaszczepionych lub ozdrowieńców:
    1) zarejestrowania swojego przyjazdu na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić oświadczenie autodichiarazione)
    oraz
    2) przedstawienia certyfikatu unijnego w języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw. green pass, paszport covidowy) zaświadczającego o:
    - ukończeniu całego cyklu szczepień co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    - przebytej chorobie COVID-19 (maksymalnie 6 miesięcy wcześniej certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    - przedstawienia negatywnego wyniku testu wymazowego w języku włoskim lub angielskim, wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch w przypadku testu antygenowego albo 72 godzin w przypadku testu molekularnego
    !!UWAGA!! We Włoszech ważność certyfikatów unijnych (tzw. green pass) wydanych po ukończeniu podstawowego cyklu szczepień wynosi 6 miesięcy od szczepienia. Dotyczy to wszystkich certyfikatów, również tych wydanych poza Włochami. Przyjęcie dawki przypominającej automatycznie wydłuża ważność certyfikatu na czas nieokreślony.
    Jeśli Twój certyfikat szczepienia jest starszy niż 6 miesięcy, musisz równocześnie z tym certyfikatem przedstawić negatywny wyniku testu antygenowego (ważny 48 h) lub molekularnego (ważny 72 h).
    Ponadto należy pamiętać, że: z obowiązku przedstawienia green pass zwolnione są dzieci poniżej 6 roku życia. Do dzieci powyżej 6 roku życia mają zastosowanie reguły dotyczące osób dorosłych.
    !!!UWAGA!!! Nieprzedstawienie zielonego certyfikatu skutkuje koniecznością poddania się 5-dniowej kwarantannie i niezwłocznego poinformowania o przybyciu do IT Departamentu Prewencji ośrodka służby zdrowia właściwego. W związku z tym osoby niezaszczepione nie mogą brać udziału w programie.
    Jedynie osoby zaszczepione przynajmniej jedną dawką szczepionki (lub ozdrowieńcy) mogą korzystać z m.in. restauracji i barów, hoteli, wyciągów narciarskich, transportu zbiorowego i muzeów. Dotyczy to wszystkich, którzy ukończyli 12 r.ż.
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys. 400-1000 EUR zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w regionie Sycylia (Włochy) trwa od połowy czerwca do połowy września.

    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Osoby przyjeżdżające do Włoch od 07 marca 2022 r. mają obowiązek:
    W przypadku osób zaszczepionych lub ozdrowieńców:
    1) zarejestrowania swojego przyjazdu na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić oświadczenie autodichiarazione)
    oraz
    2) przedstawienia certyfikatu unijnego w języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw. green pass, paszport covidowy) zaświadczającego o:
    - ukończeniu całego cyklu szczepień co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    - przebytej chorobie COVID-19 (maksymalnie 6 miesięcy wcześniej certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    - przedstawienia negatywnego wyniku testu wymazowego w języku włoskim lub angielskim, wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch w przypadku testu antygenowego albo 72 godzin w przypadku testu molekularnego
    !!UWAGA!! We Włoszech ważność certyfikatów unijnych (tzw. green pass) wydanych po ukończeniu podstawowego cyklu szczepień wynosi 6 miesięcy od szczepienia. Dotyczy to wszystkich certyfikatów, również tych wydanych poza Włochami. Przyjęcie dawki przypominającej automatycznie wydłuża ważność certyfikatu na czas nieokreślony.
    Jeśli Twój certyfikat szczepienia jest starszy niż 6 miesięcy, musisz równocześnie z tym certyfikatem przedstawić negatywny wyniku testu antygenowego (ważny 48 h) lub molekularnego (ważny 72 h).
    Ponadto należy pamiętać, że: z obowiązku przedstawienia green pass zwolnione są dzieci poniżej 6 roku życia. Do dzieci powyżej 6 roku życia mają zastosowanie reguły dotyczące osób dorosłych.
    !!!UWAGA!!! Nieprzedstawienie zielonego certyfikatu skutkuje koniecznością poddania się 5-dniowej kwarantannie i niezwłocznego poinformowania o przybyciu do IT Departamentu Prewencji ośrodka służby zdrowia właściwego. W związku z tym osoby niezaszczepione nie mogą brać udziału w programie.
    Jedynie osoby zaszczepione przynajmniej jedną dawką szczepionki (lub ozdrowieńcy) mogą korzystać z m.in. restauracji i barów, hoteli, wyciągów narciarskich, transportu zbiorowego i muzeów. Dotyczy to wszystkich, którzy ukończyli 12 r.ż.
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys. 400-1000 EUR zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Orka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy plaży. Ze względu na bogaty program animacyjno-rozrywkowy polecany jest dla rodzin z dziećmi!

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    WŁOCHY/SYCYLIA/CAMPOFELICE DI ROCELLA

    Położenie

    Hotel Fiesta Sicilia Resort położony jest we wspaniałym śródziemnomorskim ogrodzie. Oddalony jest ok. 5 km od miejscowości CAMPOFELICE DI ROCELLA, ok. 70 km od międzynarodowego portu lotniczego w Palermo, ok. 45 km od Palermo (1 dziennie autobus) i 15 km od Cefalu (2 razy dziennie autobus).

    Plaża

    Prywatna, bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto - żwirkowo - kamienista (zalecane obuwie kąpielowe) kamieniste zejście do morza, bezpłatne leżaki i parasole, dostępne ręczniki kąpielowe (przy każdej wymianie na życzenie gości płatne EUR 1,50).

    Hotel

    Składa się z dwóch bliźniaczych części - rodzinnej Fiesta Garden Beach i bardziej rozrywkowej Fiesta Athenee Palace. Oba należą do renomowanej międzynarodowej sieci Fiesta wchodzącej w skład Palladium Hotel Group. Fiesta Garden Beach został częściowo odnowiony w 2009 r., dysponuje 232 pokojami położonymi w 2 trzypiętrowych budynkach (2 windy) oraz kilkunastu parterowych bungalowach; Fiesta Athenee Palace został zbudowany w 2004 r., posiada 273 pokoje rozłożone na 4 piętrach budynku głównego (5 wind).

    Do dyspozycji Gości

    Lobby, recepcja, bary (w lounge i przy plaży), bardzo duży ogród, 4 baseny w tym 1 dla dzieci, taras słoneczny , 2 restauracje (bufetowa Sala Himera i a la carte Sicania Pizzeria), butik, parking, centrum wellness & spa, pralnia, mini club dla dzieci 4-8 lat (12.04 - 01.10.), junior club 9-14 lat (12.04 - 01.10.), częściowo zacieniony plac zabaw, oddzielny brodzik dla dzieci.

    Sport i rozrywka

    - 3 baseny ze słodką wodą i wydzieloną częścią dla dzieci - przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR; każda zmiana; 2,5 EUR) - 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne), - wielofunkcyjne boisko sportowe, minigolf, siatkówka plażowa, piłka nożna, łucznictwo, bule, aerobik, sauna w spa - plac zabaw dla dzieci, - codzienna animacja - piano bar, dyskoteka, minidisco, - raz w tygodniu wieczór sycylijski z muzyką na żywo i specjalnościami kuchni lokalnej

    Pokoje

    Pokoje typu standard (2-osobowy z możliwością 1 lub 2 dostawek) - położone w budynku głównym, posiadają balkon (1 piętro) lub taras (parter), wyposażone w; wannę lub prysznic, WC, suszarkę, małą lodówkę, sejf (płatny, ok. 2,5 €/noc), klimatyzację (centralnie sterowana, 15.06 - 15.09), telefon , TV sat. Pokoje typu superior (2-osobowy z możliwością 1 lub 2 dostawek) - położone w budynku głównym, na wyższych piętrach (2 i 3), zlokalizowane są od strony ogrodu, posiadają balkony, wyposażone są w; wannę lub prysznic, WC, suszarkę, małą lodówkę, sejf (płatny, ok. 2,5 €/noc), klimatyzację (centralnie sterowana, 15.06 - 15.09), telefon , TV sat. Bungalowy (2-osobowy) - położone od strony ogrodu, posiadają taras, wyposażone są w; wannę z hydromasażem, WC, suszarkę, małą lodówkę, sejf (płatny, ok. 2,5 €/noc), klimatyzację (centralnie sterowana, 15.06 - 15.09), telefon , TV sat. Junior suite (2-osobowy z możliwością 1 lub 2 dostawek) - znajdują się w bungalowach, jest to pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, wyposażone są w; wannę lub prysznic, WC, suszarkę, małą lodówkę, sejf (płatny, ok. 2,5 €/noc), klimatyzację (centralnie sterowana, 15.06 - 15.09), telefon , TV sat.

    Wyżywienie

    Urozmaicona, wyśmienita kuchnia sycylijska i włoska, bufet dla dzieci.

    All inclusive

    - posiłki w formie bufetów z show cooking - wczesne śniadanie kontynentalne (05.00 - 07.30) - śniadanie w formie międzynarodowego bufetu (07.30 - 10.30) - śniadanie dla śpiochów (10.30 - 11.30) - kontynentalne serwowane w barze na plaży - obiad w formie bufetu (12.45 - 14.00) - kolacja (19.30-21.30) - bufet międzynarodowy i tematyczny 7 razy w tygodniu, - raz w tygodniu uroczysta kolacja poprzedzona koktajlem powitalnym, - cooking show podczas śniadań, obiadów i kolacji - bar na plaży - ciepłe i zimne przekąski, lody, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00 w sezonie wysokim, 10.00 - 18.00 w sezonie niskim)(godziny otwarcia uzależnione od warunków pogodowych) - A'la Carte restauracja Scania (19.30 - 23.30) - barbecue raz w tygodniu - kawa i ciasta (16.00 - 17.00) - lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne we wszystkich barach i restauracjach w godzinach 10.00 - 24.00 - minibar w pokojach uzupełniany co 2 dni napojami orzeźwiającymi i wodą - kawa/herbata uzupełniana w pokojach codziennie

    Dodatkowe informacje

    - Opieka rezydenta gwarantowana - Możliwość dopłaty do pokoju 1-osobowego - Zwierzęta nie są akceptowane - Opłata klimatyczna płatna na miejscu

    Kod

    PMOFIESTA www.fiestahotelgroup.com


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Mapa Hotelu Fiesta Resort Sicilia
    Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
    Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
    Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
    Cefalu, Sycylia, Włochy
    Syrakuzy, Sycylia, Włochy
    Monreale  na Sycylii we Włoszech
    Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
    Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
    Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy

    Opinie o Hotelu Fiesta Resort Sicilia

    3.9
    polecam

    Hotel składa się z dwóch części położnyych w pieknym, ogromnym ogrodzie. Plaża jest średnia, piaszczysto-żwirowa i dość wąska, ale w zamian hotel oferuje 3 baseny i mnóstwo animacji i zajęć sportowych. Miła obsługa, smaczne jedzenie, spory wybór. Mieliśmy opcję HB, ale ponieważ w bliskiej okolicy nie ma sklepu ani restauracji to warto dopłacić do All tym bardziej, że wtedy goście mają naprawdę wszystko w cenie (a dokupienie samego lunchu jest drogie, ponad 30EUR za osobę)> Fajny dla rodzin z dziećmi, ludzi lubiących zieleń i ładne zachody słońca. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.1
    polecam

    OK

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.0
    polecam

    Hotel położony w dużym ogrodzie. Pokoje w bungalowach po remoncie są bardzo fajne. Znajomi zakwaterowani byli w tzw przyziemiu - standard nieco niższy ale tragedii nie było. Trzeba się cieszyć urokami pięknej wyspy a nie szukać jakichś niedociągnięć!!!

    POLECAM:
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Fiesta Resort Sicilia - możliwości zakwaterowania:

    room deluxe balcony
    room deluxe balcony sea view
    room romance bungalow
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    3 os. pokój standardowy
    pokoj deluxe
    3 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    pokoj bungalow
    Bungalow deluxe 2 os.
    Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
    Pok. deluxe 2 os.
    Pokój deluxe 2 os. boczny widok na morze
    Pokój deluxe 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
    Pokój deluxe 2 os. widok na morze

    Fiesta Resort Sicilia - Możliwości wyżywienia:


    Fiesta Resort Sicilia - miasta wylotu:


    Fiesta Resort Sicilia - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Fiesta Resort Sicilia? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00