cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
  • Hotel Creta Maris, Kreta
1 / 16
Udogodnienia hotelu Creta Maris
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Creta Maris
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Creta Maris:
4.5 / 5
Średnia z 7 opinii
Szczegóły oceny hotelu Creta Maris:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    3.8
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 7 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018

Hotel Creta Maris w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • winda • pokój kominkowy • ogród • taras • basen główny (zewnętrzny, słodka woda) • basen "Bungalow" (zewnętrzny, słodka woda) • basen "Pithos" ( zewnętrzny, zintegrowany brodzik, słodka woda) • basen "Spira" (zewnętrzny, słodka woda) • basen "Relax" (zewnętrzny, słodka woda) • basen kryty (ogrzewany, słodka woda) • basen "Terra Building" (zewnętrzny, słodka woda)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • terminal internetowy • ręczniki kąpielowe (w cenie) • leżaki i parasole (przy basenach) • leżaki i parasole (na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• pralnia (płatna) • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • lekarz • parking • amfiteatr • centrum biznesowe (płatne) • room service (7.00-11.00, płatny) • bankomat

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

373 pokoje, 1 willa, 306 bungalowów

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00, wcześniejsze zakwaterowanie i późniejsze wykwaterowanie, płatne, na zapytanie) • hotel nie akceptuje zwierząt

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• plac zabaw • opieka nad dzieckiem (płatna) • basen dla dzieci (zewnętrzny, woda słodka, zjeżdżalnie: w cenie) • animacje dla dzieci (kilka razy w tygodniu) • animacje dla nastolatków (kilka razy w tygodniu, lipiec-sierpień) • minidyskoteka (kwiecień-październik, 21:00-21.45, kilka razy w tygodniu) • wysokie krzesełka • menu dla dzieci • miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat (pon.-sob.,10:00-13:00, 14:30-18:00) • klub dla nastolatków w wieku 12-15 lat (raz w tygodniu) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, konieczna rezerwacja, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • łucznictwo • minipiłka nożna • siatkówka plażowa • minigolf • 2 oświetlone korty tenisowe • wypożyczenie rakiet

Płatne • centrum fitness • strefa wellness Hammam Spa • łaźnia parowa • hammam • masaże • zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne • kajaki typu kanu • kajaki • skuter wodny • 18-dołkowe pole golfowe (oddalone 7 km od hotelu) 

Rozrywka

• zajęcia kulinarne

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• wieczory tematyczne

• zajęcia taneczne

• muzyka na żywo

• karaoke

• rzutki w cenie

• bilard za opłatą

• dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 50 m2 • widok na góry lub ogród • w budynku głównym lub bocznym • ostatnia całkowita renowacja w 2015 r. • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • sofa • telefon • żelazko • deska do prasowania • lodówka • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • czajnik elektryczny • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • szlafroki (w cenie) • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM3

• 2-3 os. • ok. 27 m2 • widok na morze • suszarka do włosów • kapcie • pokój dzienno-sypialny • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras • klimatyzacja • TV sat. • Wi-Fi (w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • czajnik • lodówka • sofa • sejf (w cenie) • telefon • moskitiera • żelazko • deska do prasowania

Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM4

• 2-3 os. • ok. 27 m2 • widok frontalny na morze • pokój dzienno-sypialny • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras • klimatyzacja • TV sat. • Wi-Fi (w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • czajnik • lodówka • sofa • sejf (w cenie) • telefon • moskitiera • żelazko • deska do prasowania

Pokój 2-osobowy classic z widokiem na morze DZM2

• 2-3 os. • ok. 27 m2 • widok na morze • w budynku głównym lub bocznym • ostatnia całkowita renowacja w 2018 r. • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • sofa • telefon • żelazko • deska do prasowania • lodówka • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • czajnik elektryczny • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • kapcie (w cenie) • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy deluxe DZX1

• 1-3 os. • ok. 27 m2 • widok na basen • w budynku głównym lub bocznym • ostatnia całkowita renowacja w 2015 r. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • lodówka • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • czajnik elektryczny • TV sat. • kapcie (w cenie) • pokój dzienno-sypialny • sejf (w cenie) • sofa • telefon • żelazko • deska do prasowania • Wi-Fi (w cenie) • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 2-3 os. • ok. 27 m2 • po renowacji w 2015 roku • WC • kapcie • klimatyzacja • moskitiera • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • czajnik • pokój dzienno-sypialny • sejf (w cenie) • sofa • telefon • żelazko • deska do prasowania • Wi-Fi (w cenie) • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00, w cenie
• obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu
• przekąski: co tydzień 10:00 - 00:00, w cenie
• napoje: wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 6

• główna restauracja "Cosmos Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, dania z grilla, menu dla niemowląt: w cenie, na zapytanie, dania dietetyczne: w cenie, potrawy bezglutenowe: w cenie, menu dla dzieci: w cenie, dania bez laktozy: w cenie, dania lekkostrawne: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, dania wegańskie: w cenie, pełnowartościowe posiłki: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, codziennie 07:00 - 10:00, 10:00 - 11:00, 12:30 - 14:30, 18:30 - 21:30, 22:00 - 00:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Cochlias Restaurant": rodzaje kuchni: dania z grilla, potrawy bezglutenowe: w cenie, dania bez laktozy: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, kilka razy w tygodniu 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Platia Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, a la carte, stałe menu, wymagana rezerwacja, w cenie, kilka razy w tygodniu 18:30 - 22:30, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Pithos Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, regionalna, żywność organiczna, a la carte, stałe menu, wymagana rezerwacja, w cenie, kilka razy w tygodniu 18:30 - 22:30, z klimatyzacją, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Almyra Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, regionalna, bufet, w cenie, codziennie 12:30 - 16:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
• główna restauracja "Estia Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, dania z grilla, menu dla niemowląt: w cenie, na zapytanie, dania dietetyczne: w cenie, potrawy bezglutenowe: w cenie, bufet dla dzieci: w cenie, dania bez laktozy: w cenie, dania lekkostrawne: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, dania wegańskie: w cenie, pełnowartościowe posiłki: w cenie, bufet, w cenie, codziennie 07:00 - 10:00, 10:00 - 11:00, 12:30 - 14:30, 18:30 - 21:30, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 7
• bar przy basenie "Ammos": codziennie 10:00 - 00:00
• bar "Idaia": codziennie 18:00 - 00:00
• bar "Kourites": codziennie 10:00 - 18:00
• bar "Spira": codziennie 10:00 - 18:00
• bar "Romantic": codziennie 09:00 - 00:00
• bar "Steki": codziennie 10:00 - 18:00
• bar tematyczny "Disco": 21:00 - 00:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Luksusowy, elegancki, w pięknym tradycyjnym stylu kreteńskiej wioski z niskimi białymi budynkami w ogromnym ogrodzie. Pozwala na totalne oderwanie od rzeczywistości i zanurzenie się w beztroskiej atmosferze greckich wakacji. Położony przy plaży, niedaleko od centrum, z typowymi lokalami i nocnymi klubami. Fantastycznie przygotowany na goszczenie rodzin, dzieci i dorośli świetnie się bawią dzięki wyjątkowo bogatym animacjom. Wizyta w hotelowym Spa Thalasso to pełen relaks i wyciszenie. Znakomita i urozmaicona kuchnia na bazie starannie dobranych produktów, przyjemnie zaaranżowane restauracje i bary. Hotel prowadzi politykę proekologiczną i został wyróżniony certyfikatami, świadczącymi o poszanowaniu środowiska.

 

POŁOŻENIE:

ok. 700 m od centrum HERSONISSOS z restauracjami, barami nocnymi, klubami i sklepami, obok siostrzanego hotelu Terra Maris, ok. 25 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 160 km od portu lotniczego w Chanii; ok. 500 m od przystanku autobusowego.

 

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, przy hotelu, parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

 

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, luksusowy, ostatnia renowacja w 2008 r., 534 pokoje, budynek główny i bungalowy, 2 piętra, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, menu dla dzieci na zamówienie; 4 restauracje à la carte: "Pithos" - kuchnia grecka (w hotelu Terra Maris), "Almyra On The Rocks" - ryby i owoce morza, "Cochlias" z widokiem na morze - kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, "Limoncello" - włoska (w hotelu Terra Maris); 6 barów: 2 przy basenach, "Disco", "Romantic" - z widokiem na morze, "Bowling", bar przy plaży, kącik telewizyjny, mini-market, pasaż handlowy, kantor; centrum kongresowe dla 5000 osób, taras z widokiem na morze, duży ogród; za opłatą: punkt Internetowy (ok. 5 EUR/godz.), Internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/godz.), room-service, lekarz, fryzjer, fotograf; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard, American Express, Diners Club.

 

POKÓJ:

budynek główny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 27 m², elegancki, luksusowy, stylowo urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: Internet (ok. 5 EUR/godz.), sejf (ok. 10 EUR/tydz.), mini-bar (na zamówienie); łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

 

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, woda słodka: główny - powierzchnia ok. 598 m², głębokość: 1,4-2,5 m; przy bungalowach - ok. 154 m², gł. 1-1,5 m, 2 brodziki dla dzieci; przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; basen kryty, słodka woda, ok. 99 m², gł.1,1-1,5 m, hydromasaż; siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, mini-klub (3-11 lat), amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji sportowych i rozrywkowych dla dorosłych i dzieci: gimnastyka, rzutki, bingo, szachy, quizy, nauka greckiego, konkursy taneczne, turnieje, wieczorki folklorystyczne; za opłatą: 3 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, golf, mini-golf, piłka nożna, tenis stołowy, bilard, bule, petanka, sporty wodne, centrum Spa: sauna, jacuzzi, hammam, thalassoterapia, hydroterapia, aromaterapia, bogaty wybór masaży, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało; Crete Golf Club - 18-dołkowe, ok. 7 km od hotelu.

 

 

Cena zawiera:

  • 7 lub 14 noclegów, 
  • wyżywienie: śniadania + obiadokolacje, 
  • opiekę rezydenta,
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko, 
  • ubezpieczenie KL i NW.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Luksusowy hotel usytuowany przy piaszczystej plaży. Odległość od turystycznej części Hersonissos wynosi ok. 1 km, od lotniska w Heraklionie ok. 24 km. Składa się z budynku głównego i piętrowych bungalowów znajdujących się w pięknym ogrodzie.   

Warunki mieszkalne:

Wszystkie (262) dwuosobowe pokoje z możliwością jednej dostawki posiadają indywidualną klimatyzację, łazienkę  (z suszarką do włosów), TV-SAT, telefon, radio, lodówkę, balkon lub taras. Sejf (za opłatą). 

Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracje, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, tawerna, mini-market, sklepiki z pamiątkami, sala konferencyjna, mini-klub i plac zabaw dla dzieci  (4-12 lat), sauna, jacuzzi, centrum talasoterapii, masaże, dyskoteka, dzienny i wieczorny program animacyjny,  leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.

Uprawianie sportów:

Bezpłatnie: 2 baseny, kryty basen, basen dla dzieci, boisko dla dzieci, siatkówka plażowa.
Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży (centrum nurkowe, windsurfing, narty wodne, kajaki, rowery wodne), 6 kortów tenisowych, tenis stołowy, minigolf.

Wyżywienie:

W cenie: śniadanie i obiadokolacja w formie bogatego szwedzkiego stołu.

Cena zawiera (PLN):

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00,
    kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu, 
  • podatek VAT,

Cena nie zawiera:

  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób
    przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie) w kwocie 40 PLN,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Ekskluzywny hotel pięciogwiazdkowy zlokalizowany w Hersonissos, w odległości ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 171 km.
Plaża:
Przy hotelu, w odległości ok. 100 m znajduje się plaża kamienista, natomiast ok. 250 m dzieli obiekt od plaży piaszczystej. Leżaki i parasole na plaży oraz ręczniki plażowe - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., restauracja główna (kuchnia lokalna, śródziemnomorska), restauracje a la carte - grecka i włoska oraz bary: główny, przy basenie, na plaży, baseny: zewnętrzne, basen kryty, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenach - bezpłatne. Płatne dodatkowo: butiki, wypożyczalnia samochodów, skuterów, rowerów i pralnia. Dla dzieci: zjeżdżalnia, plac zabaw, mini klub, mini disco (bezpłatne).
Pokoje:
Hotel urządzony w tradycyjnym kreteńskim stylu z niskimi białymi budynkami, otoczony ogrodem. Dysponuje 680 pokojami. Naszym gościom oferujemy 2-osobowy Bungalow Classic z widokiem na ogród (z możliwością jednej dostawki), pokój 2-osobowy z widokiem na morze (z możliwością dwóch dostawek), lub z widokiem na ogród (z możliwością jednej dostawki). Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV-sat, Internet Wi-Fi, lodówka. Bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat. W łazience wanna lub prysznic, WC i suszarka.
Uwaga!
Przy3 osobach w pokoju (4 w przypadku pokoju z widokiem na morze) brak możliwości wstawienia łóżeczka dla dziecka.
Wyżywienie:
All Inclusive - wczesne śniadania kontynentalne (wymagana rezerwacja dzień wcześniej) w godz. 6:00-7:00, śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), lunch (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30) oraz późne kolacje (22:00-00:00) w formie bufetu. Lunch i kolacja możliwe także w restauracjach tematycznych po wcześniejszej rezerwacji. Przekąski (10:00-00:00). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w godzinach (10:00-00:00).
Program sportowy i animacyjny:
Ciekawy program animacyjny: nauka tańca greckiego, karaoke, water polo. Dla gości również: mini golf, tenis stołowy, mini boisko do piłki nożnej, korty tenisowe (sprzęt w cenie), łucznictwo, siatkówka plażowa. Płatne dodatkowo: pole golfowe (w odległości ok. 7 km od obiektu), bilard, centrum sportów wodnych i wellness, lekcje tenisa.
Internet:
Dostęp do Internetu Wi-F - bezpłatny w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych. Możliwość dopłaty do wyższej prędkości Internetu.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.maris.gr
Naszym zdaniem:
Elegancki hotel z bogatym programem All inclusive, zapleczem sportowym, centrum wellness. Widok na piękną panoramę Morza Egejskiego tworzy prawdziwie wakacyjną, relaksującą atmosferę.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania, Bydgoszczy i Łodzi. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Kreta - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

Wycieczki lokalne

KNOSSOS I HERAKLION
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 6 EUR.
WYSPA SPINALONGA
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletu wstępu: ok. 2 EUR.
SAFARI 4X4
Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku.Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie. Cena: ok 75 EUR.
SANTORINI
Magiczna wyspa, uważana za jedną z najbardziej malowniczych z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach, a także zwiedzić znane stanowisko archeologiczne - "Egejskie Pompeje", zniszczone w wyniku erupcji wulkanu. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie kolejnej greckiej wyspy. Cena ok. 145 EUR. Cena nie zawiera transferu do/z portu ok. 15 EUR.
POZNAJ KRETĘ
Wycieczka oferująca znacznie więcej niż tylko morze i słońce. Oddalone od kurortów turystycznych miejsca, niezniszczone przez działalność człowieka umożliwią spojrzenie na prawdziwe życie na wsi. Możliwość spotkania z mieszkańcami, poznanie ich nawyków i obserwowaniae otoczenia, w którym funkcjonują. Trasa wycieczki biegnie przez liczne, małe wioski z ruinami kościołów, jaskiniami, źródłami wód, a także przez tereny ukazujące piękno przyrody - z różnymi gatunkami kwiatów i ziół. Lunch w lokalnej tawernie, dobrze znanej z serwowania greckich przysmaków. Niepowtarzalna okazja odkrycia innej odsłony Krety. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera lunchu oraz biletu wstępu do jaskini Sfendoni - 3 EUR
WYSPA CHRISSI
Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch. Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu. Cena ok. 62 EUR. Cena nie zawiera lunchu.
PŁASKOWYŻ LASITHI
Pierwszy punkt programu wycieczki to kościół Panagia Kera ozdobiony ściennymi malowidłami i pięknymi, bizantyjskimi ikonami. Kontynuując wspinaczkę wzdłuż zalesionej ścieżki ukaże się niesamowity widok z Płaskowyżu Lasithi na otaczające góry i klimatyczne, greckie wioski. Następny punkt w trakcie zwiedzania to Jaskinia Dikti (Psychro) - miejsce narodzin Zeusa. Przewodnik zabierze uczestników do samego serca góry, gdzie opowie niezwykłe historie mitologii greckiej. Podczas pobytu w wioskach Płaskowyżu Lasithi, przewidziana jest przerwa w tradycyjnej fabryce garncarstwa. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 7 EUR
WĄWÓZ SAMARIA
Wspaniała wyprawa dla uczestników żądnych przygód i kochających wędrówki. Wąwóz Samaria to najdłuższy i jeden z najpiękniejszych wąwozów w Europie, charakteryzujący się zróżnicowanymi widokami, gdzie dostrzec można kreteńską faunę i florę. Spacer wśród imponujących krajobrazów kończy się w Agia Roumeli, wiosce rybackiej, gdzie będzie czas wolny na wypoczynek i kąpiele morskie. Na koniec w programie rejs promem wzdłuż wybrzeża do Chora Sfakion lub Sougia i powrót autokarem do hotelu. Prawdziwa perełka Krety, której nie można ominąć! Cena ok. 69 EUR Cena nie zawiera biletów wstępu i opłaty za prom ok. 15 EUR.
Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Kreta

Opis hotelu

Ten wspaniały, wybudowany w egejskim stylu, hotel posiada międzynarodowy certyfikat jakości. Obiekt zlokalizowany jest tuż przy plaży w otoczeniu wypielęgnowanego, rozległego ogrodu. Luksusowy kompleks posiada wszelkie udogodnienia, jakich można oczekiwać od hotelu tej klasy. Eleganckie i komfortowe pokoje, bogate wyposażenie i doskonała obsługa na światowym poziomie sprawiają, że przebuwający tu goście mogą poczuć się naprawdę wyjątkowo. Creta Maris to hotel, który można polecać nawet najbardziej wymagającym klientom.





Lokalizacja:

w Hersonissos, przy plaży, 700 m od centrum, 24 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu, w pobliżu centrum rozrywki.



Plaża:

publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole, leżaki, ręczniki.



Sport i fitness:

piłka nożna, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), centrum fitness, SPA (płatne), sauna (płatna), kręgle (płatne), bilard (płatny), mini golf (płatny), boule, zabiegi lecznicze (płatne), lekcje tenisa ziemnego (płatne).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), siatkówka, rowery wodne (płatne), kajaki (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

dyskoteka, animacje.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna), menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.00­ - 10.00), obiad (12.30­ - 14.30), kolacja (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00 - 12.00, 16.00 - 17.00) i lekki lunch (12.30 - 16.00) w restauracji Almyra oraz przekąski w barze przy basenie (10.30 - 18.00); napoje bezalkoholowe ciepłe i chłodzące oraz lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe: piwo, wino, koktajle, alkohole wysokoprocentowe w wyznaczonych barach (11.00 - 24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.





Dodatkowe informacje:



Hotel oferuje specjalne pakiety dla nowożeńców.





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

liczba pokoi

675, restauracje: 4, bary: 10, windy: 14, baseny odkryte: 6, basen kryty, bar, bar na plaży, lobby, internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja, sala TV, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, fryzjer, skrzynka pocztowa, kwiaciarnia, bankomat, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pasaż handlowy, kino, amfiteatr, salon urody, kapliczka, opieka lekarska (płatna), tawerna, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, radio/muzyka, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, zestaw do parzenia kawy/herbaty.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób, w budynku głównym, z widokiem na ogród (możliwość dopłaty do widoku na morze)

BUNGALOW DE LUXE: pokoje dla max. 3 osób, z widokiem na ogród (możliwość dopłaty do widoku na morze)

Strona www

http://www.maris.gr

All inclusive

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

UWAGA!

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Położenie

ok. 500 m od centrum Chersonissos. Do lotniska w Heraklionie ok. 25 km.

Plaża

ładna, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatnie. Bar przy plaży.

Wyposażenie

wspaniały, komfortowy kompleks hotelowy, odnowiony w latach 2009-2017 oferuje 675 pokoi w 4 piętrowym budynku głównym i w bungalowach w części Maris i części Terra. Lobby, recepcja, kilka restauracji, 7 barów, pasaż handlowy. Na zewnątrz znajduje się 6 basenów ze słodką wodą, 2 bary. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. www.maris.gr

Dostęp do internetu

WiFi w pokojach I w większości pomieszczeń ogólnodostępnych gratis.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (E2-3B): classic. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (E2-3F): classic, 1 pokój.

Pokoje dwuosobowe de luxe (D1-3A/D2-3J)

klimatyzacja, tel., TV-sat., mini lodówka, sejf (za opłatą), balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe de luxe z widokiem na basen (D2-3K). Pokoje dwuosobowe de luxe sea front (2-3L). Pokoje rodzinne od strony ogrodu (D2-4F) 2 pokoje. Suite z widokiem na morze (D2-4H). Maksymalna ilość osób nie może być przekroczona o Infanta.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, gimnastyka, rzutki, szachy, 3 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, minigolf, minipiłka nożna, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, sporty wodne (lokalne agencje).

Dzieci

6 brodzików, basen ze zjeżdżalnią, plac zabaw, miniklub (4-11 lat), animacje, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla 1. dziecka do 2 lat bezpłatnie (dla 2. dziecka za opłatą).

Rozrywka

animacje, dyskoteka, wieczory folklorystyczne, muzyka na żywo, karaoke.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconych bufetów. Podczas obiadu i kolacji lokalne wino, piwo, napoje orzeźwiające i woda mineralna. Przekąski po południu, kawa, herbata. Wybór lokalnych napoi alkoholowych (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki i koktajle), wyselekcjonowane alkohole międzynarodowe i napoje bezalkoholowe w określonych barach (10:30-02:00). Duży wybór dań kuchni kreteńskiej i śródziemnomorskiej. 6 restauracji: 2 serwujące dania w formie bufetu, 4 restauracje à la carte za wcześniejszą rezerwacją, 7 barów.

Wcześniej = taniej

do 31.12.17 20% zniżki, 01.01-28.02.18 15% zniżki, 01.03-31.03.18 10% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

Data otwarcia:

5*

Odnowiony w 2012 r.

Położenie:

ok. 500 m od centrum HERSONISSOS, ok. 25 km od lotniska, przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

Plaża :

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

W hotelu:

restauracje: głż;wna Cosmos, Estia - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i śrż;dziemnomorska, Almyra - przekąski, restauracje a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): Pithos - kuchnia kreteńska, Cochlias - restauracja tematyczna, Limoncello - włoska, 6 barż;w: 2 bary przy basenie, bar przy plaży, Romantic, Disco oraz bar Steki przy bungalowach, kącik telewizyjny, centrum kongresowe dla 5,5 tys. osż;b, taras z widokiem na morze, duży ogrż;d, 6 basenż;w.

Pokoje :

w 4 piętrowym budynku głż;wnym i w bungalowach: 675 pokoi standardowych; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, TV SAT, telefon, lodż;wka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

Internet bezprzewodowy w lobby, siatkż;wka plażowa, amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji sportowych i rozrywkowych dla dorosłych i dzieci - gimnastyka, rzutki, szachy, quizy, konkursy taneczne, turnieje, wieczorki folklorystyczne; 3 korty tenisowe z oświetleniem i bezpłatną wypożyczalnią sprzętu, minigolf, minipiłka nożna, tenis stołowy, boule.

Płatne:

room-service (śniadanie do łż;żka; na zapytanie), lekarz, fryzjer, fotograf, bilard, sporty wodne (oferta zewnętrzna); ok. 7 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe w Crete Golf Club.

Dla dzieci:

6 brodzikż;w, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat); łożeczka dla dzieci, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie :

All inclusive


All inclusive (11:00 - 24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: restauracji a'la carte.



Tel./faks :


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Resort zlokalizowany bardzo urokliwym miejscu w miejscowości Hersonissos. Odległość od międzynarodowego portu lotniczego w Heraklionie wynosi ok. 25 km.

Plaża

Przy hotelu plaża piaszczysta o długości ok. 250 m z łagodnym zejściem do morza, druga plaża kamienista o długości ok. 100 m. Leżaki, materace, parasole i ręczniki dostępne są bezpłatnie.

Hotel

Kategoria lokalna 5* Luksusowy hotel w stylu greckim, położony na malowniczym terenie, otoczony kwiatami (ostatni remont w 2014). Łącznie posiada 675 pokoi rozmieszczonych w dwóch 4-piętrowych budynkach głównównych oraz w bungalowach, 14 wind.

Do dyspozycji gości

recepcja, parking, 2 restauracje główne (w budynkach Maris i Terra), restauracja Almyra (tylko lunch, w części Maris), restauracja tematyczna z muzyką na żywo (wymagana rezerwacja, za opłatą), restauracja Limoncello (pizza i pasta, wymagana rezerwacja), tradycyjna grecka tawerna Pithos (wymagana rezerwacja), 7 barów (Ammos, Kourites, Spira, Idaia, Romantic Bar, Steak, Disco Bar), . Ponadto obiekt wyposażony jest w: 6 basenów zewnętrznych (woda słodka) oraz 2 baseny kryte (woda słodka). Leżaki, materace, parasole i ręczniki dostępne są bezpłatnie. centrum konferencyjne o pow. ok. 6 tys. m2

Internet

kącik internetowy (bezpłatny), bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w pokojach i strefach ogólnodostępnych hotelu.

Konferencje/Incentive

komfortowo wyposażona sala konferencyjna

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: bogaty program animacji dziennej i wieczornej dla dzieci i dorosłych, mini golf, tenis stołowy, rzutki, mini boisko do piłki nożnej, aerobik w wodzie, 3 korty tenisowe. Za opłatą: centrum Wellness, siłownia, sauna, hydromasaż, łaźnia turecka, SPA, masaż, terapia wodna, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 7 km od hotelu), bilard, pokój gier, sporty wodne, lekcje gry w tenisa.

Dla dzieci

basen ze zjeżdżalnią, 6 brodzików, plac zabaw, miniklub, animacje, łóżeczko dla niemowlęcia.

Zakwaterowanie

Pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m2, elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą; bungalow: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym; bungalow za dopłatą; deluxe bungalow: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m2, odnowiony w 2013 r., wyposażenie jak w pokoju standardowym; deluxe bungalow za dopłatą; widok na morze za dopłatą.

Wyżywienie

All Inclusive Na terenie hotelu obowiązuje opcja All Inclusive bogate trzy posiłki główne: śniadanie (07:00-11:00), przekąski (10:00-18:30), lunch (12:30-14:30), lunch przy basenie (12:30-16:00), kolacja (18:30-21:30), późna kolacja (22:00-00:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 09:00-01:00.

Informacje dodatkowe

www.maris.gr holidaycheck 5.4  rekomendacja 88%

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Duży kompleks hotelowy znanej marki, usytuowany na rozległym terenie przy plaży. Niska zabudowa, oryginalny styl, piękna roślinność, certyfikat ekologiczny The Green Key, organiczne produkty. Relaks, sport, zabawa, bogaty pakiet all inclusive, prawdziwe kreteńskie jadło. Fantastyczne wakacje dla rodziny!

Położenie

Pół kilometra od rozrywkowego centrum Hersonissos, 25 km od lotniska, przy prywatnej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny serwis plażowy).

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, kącikiem wypoczynkowym, bezpłatnymi łączami internetowymi,  2 restauracje główne: Cosmos z częścią na zewnątrz i Estia (bufety,  kuchnia grecka, śródziemnomorska, także dania wegańskie i bezglutenowe), restauracje la carte Cochlias (specjalność: dania z grilla, owoce morza), restauracja  Pithos z widokiem na morze (kuchnia kreteńska, certyfikowane produkty organiczne), restauracja Almyra z greckimi przekąskami, tawerna grecka (na wszystkie kolacje wymagany odpowiedni strój), 2 bary przy basenie, bar przy plaży, Romantic Bar z widokiem na morze,  Idaia Bar pośród bungalowów z widokiem na morze,  bar w dyskotece, pasaż handlowy (sklepiki, butik, minimarket),  sale konferencyjne i centrum kongresowe, punkt wymiany walut, gabinet medyczny, pole z organicznymi uprawami, ogródek z ziołami kreteńskimi, room-service, amfiteatr, kaplica ortodoksyjna.

Pokoje

Standardowe o powierzchni ok. 27 m kw. w budynku głównym, wyposażone w   indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, wc), bezpłatne Wi-Fi, TV sat, telefon, lodówkę, czajnik, sejf, balkon (widok na ogród lub morze). Bungalowy (renowacja w 2013-14 r.) nawiązują stylem do wioski kreteńskiej, pokoje w nich są większe (30 m kw.), mają widok na ogród, basen lub morze. 

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, późne kolacje (godz. 22.00-24.00), przekąski, napoje bezalkoholowe, woda, kawa, herbata,  lokalne alkohole i limitowana ilość alkoholi międzynarodowych od godz. 11.00 do 23.00, kolacje w restauracjach tematycznych (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

6 basenów z tarasami słonecznymi (bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki), basen kryty, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe (możliwe lekcje tenisa z instruktorem), tenis stołowy, minigolf, bilard, program animacji, gimnastyka, małe boisko do piłki nożnej, rzutki, muzyka na żywo, lekcje tańca kreteńskiego, pokazy kulinarne, party na plaży, sporty wodne oferowane przez agencję zewnętrzną. W hotelu działa prestiżowy ośrodek spa (sauna, jacuzzi, hammam, zabiegi kosmetyczne na bazie ekologicznych produktów, hydroterapia, aromaterapia, masaże).

Dla dzieci

6 brodzików, zjeżdżalnia wodna, fontanna grzybkowa, plac zabaw, sala zabaw, miniklub, minidyskoteki i junior disco, pokój gier dla nastolatków, animacje, pokazy filmów, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

CRETA

Opis oferty:

hotel został otwarty w 1975 roku, ostatnio odnowiony w 2015 roku, położony w spokojnej okolicy, do dyspozycji gości: 6 restauracji, 6 barów, 6 basenów zewnętrznych, 1 basen kryty, centrum konferencyjne

POKOJE:

w hotelu znajduje się 680 pokoi: m.in. bungalow deluxe sea view (30 m²); single bungalow water front; bungalow deluxe water front (30 m²); standardowe w budynku głównym SV (27 m²); rodzinne (38-73 m²); single bungalow sea view; standardowe promocyjne; suite sea view (50-72 m²); suite VIP (53-103 m²); suite single sea view; single budynek główny sea view (27 m²); bungalow deluxe garden view; bungalow classic garden view; standard deluxe budynek główny GV; standard deluxe budynek główny SV (27 m²); suite deluxe sea view; creta maris pool villa (160 m²); top vip suites; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, balkon lub taras, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, mini lodówka, sejf, TV/SAT, internet bezprzewodowy (płatny)

DODATKOWO PŁATNE:

wypożyczalnia samochodów, lekarz, pralnia, room service, sklepiki, sporty wodne na plaży, bilard, centrum fitness, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, jacuzzi, masaże, sauna, hammam, centrum Spa & Wellness, łaźnia parowa, thalasoterapia

KONTAKT:

www.maris.gr

POŁOŻENIE:

Creta Maris - mała wioska, 500 m od centrum Hersonissos, 24 km od lotniska w Heraklionie

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; na plaży i przy basenie bezpłatne: leżaki, parasole, materace, ręczniki

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, napoje importowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne i alkohol wysokojakościowy

DLA DZIECI:

7 brodzików dla dzieci (w tym 1 ze zjeżdżalniami), animacje, łóżeczko dla najmłodszych dzieci, opiekunka (płatna), wysokie krzesełka w restauracji, mini klub, kino dla dzieci, plac zabaw

SPORT I ROZRYWKA:

dyskoteka, łucznictwo, rzutki, mini boisko do piłki nożnej, mini golf, korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, internet bezprzewodowy w lobby


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA LOKALNA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

5

Położenie

*    Creta Maris Hotel na Krecie oddalony zaledwie 24 km od międzynarodowego lotniska w Heraklionie znajduje się w pobliżu wioski rybackiej Hersonnisos - małej miejscowości z urokliwymi krętymi uliczkami, małymi placami pełnymi zapachów i kolorów wielu drzew i kwiatów (centrum miejscowości oddalone jest od hotelu o ok.500m),

Plaża

*    przy piaszczysto - kamienistej plaży z krystalicznie czystą wodą.Serwis plażowy i ręczniki gratis.

Zakwaterowanie

*    680 pokoje, 215 z nich jest usytuowanych w bungalowach (ponadto 19 pokoi dla niepełnosprawnych). *    typy pokoi: bungalowy, main building, familijne *    wyposażenie:łazienka z WC, wanna lub prysznicem, a także: klimatyzacja ( zapewniająca ogrzewanie lub chłodzenie), telewizja satelitarna, telefon, sejf, suszarka do włosów, lodówka. Room serwis działa 24h/dobę i jest dodatkowo płatny.

Restauracje i bary

*    6 restauracji (2 główne i 4 a'la carte); *    6 barów. 

Wyżywienie

*     All Inclusive: wczesne śniadania, śniadania, obiady, kolacje, późne kolacje, w międzyczasie przekąski. Lokalne napoje bezalkohole i alkoholowe dostępne w godzinach 10:00-24:00 w wyznaczonych barach.W 6 restauracjach można znaleźć tradycyjną kuchnię a także dania kuchni międzynarodowej, oferujące wspaniałe gastronomiczne specjały. Dla tych, którzy kładą nacisk na trzymanie się diety, Creta Maris oferuje potrawy dietetyczne o niskiej zawartości kalorii, ale mimo to smaczne.

Sport i Rozrywka

*    6 basenów zewnętrznych oraz jeden wewnętrzny, wszystkie z wodą słodką;  *    bezpłatnie: 2 korty tenisowe, mini boisko do piłki nożnej, mini golf, siatkówka plażowa,  tenis stołowy, zjeżdżalnia wodna dla dzieci; *    odpłatnie -bilard, lekcje gry w tenisa, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Klub dla dzieci Asterias jest nowy obiekt otwarty w czerwcu 2009. Istniejący budynek został przekształcony do stworzenia tego fantastycznego obiektu, który został zbudowany z myślą tylko dzieciach. Asterias jest bezpłatny dla dzieci w wieku od 3 do 11 lat. Dzieci do lat 3 mogą korzystać z klubu, ale w towarzystwie osoby dorosłej. Są tam m.in. drabinki, zjeżdżalnie, huśtawki-kosz, zabawki i wiele wiele innych rozrywek dla najmłodszych gości.

Pozostałe udogodnienia

*    Centrum konferencyjne o powierzchni 6.000m i mogące pomieścić w 68 salach konferencyjnych do 5.500 osób. Oprócz  sportowych oraz rozrywkowych zajęć hotel oferuje: restauracje i bary, przestronne baseny, kwitnące ogrody idealne na mały spacer, salę TV, salon fryzjerski, pokój medyczny, centrum thalassoterapii, kantor, teatr (gdzie odbywają się wieczorne przedstawienia) oraz galerię sztuki.Goście skorzystać mogą z bezpłatnego dostępu do Wi-Fi.

Naszym zdaniem

*    Dzięki swemu zróżnicowaniu Creta Maris jest oczywistym i najlepszym wyborem na wakacje, konferencje i spotkania.   Strona internetowa: www.maris.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Wyżywienie

All Inclusive

Opis

Wspaniały kompleks hotelowy, położony wzdłuż piaszczystej plaży, na tle przyrody i malowniczych widoków. Wymarzone miejsce na każdy rodzaj wypoczynku. Składa się z dwóch budynków głównych i bungalowu. Jest to pierwszy śródziemnomorski hotel, który otrzymał międzynarodowy certyfikat jakości ISO 9001. Creta Maris Beach Resort to unikalne połączenie kreteńskiej architektury i przepychu. Ogromny wybór komfortowych pokoi, 6 restauracji, 6 barów, 6 otwartych basenów, 7 basenów dla dzieci, kryte baseny, animacja, wspaniałe Hammam-SPA, mini klub. Hotel posiada jedno z najlepszych na Krecie centrów konferencyjnych, o powierzchni 6000 m. Czeka tu na Państwa przytulne otoczenie, ogromny wybór rozrywek i zajęć sportowych.

Położenie

500 m od centrum Hersonissos, 24 km od lotniska Nikos Kazandrakis w Heraklionie. 

Pokoje

 680  pokoi: 105 Double Rooms Main Building Garden View (około 27 m2), 140 Double Rooms Main Building Sea View (około 27 m2), 63 Deluxe Main Building Garden View(27 m2), 42 Deluxe Main Building Sea View (27 m2), 154 Deluxe Bungalows Garden View (około 30 m2), 53 Deluxe Bungalows Sea View (około 30 m2), 12 Deluxe Bungalows Water Front  (około 30 m2), 21 Family Rooms Garden View (około 38-73 m2), 11 Suites Sea View (około 50-72 m2), 15 Superior Suites Sea View (53-74 m2), 7 Vip Suites (1-Room or 2-Rooms Suites, około 53-139 m2), 1 Top Vip Suite (około 160 m2).
 
W pokojach: łóżko dwuosobowe lub dwa jednoosobowe, indywidualna klimatyzacja, mini-lodówka, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, bezpłatny internet, tv satelitarna, telefon, sejf, łazienka (wanna, prysznic), suszarka do włosów, balkon/taras.

Deluxe Bungalows, Superior Suites: odnowione pokoje. 
Family Room Garden View (Main Building or Bungalows): pokój  wielofunkcyjny (sypialnia z salonem), w łazience wanna. 
Suite Sea View (Main Building or Bungalows) & Superior Suite Sea View (Main Building or Bungalows): sypialnia, salon, 1 lub 2 łazienki, balkon. 
Suite Sea View (Main Building or Bungalows) & Superior Suite Sea View (Main Building or Bungalows): sypialnia, salon, 1 lub 2 łazienki, balkon. 
Bungalows Water Front: odnowione w 2013 roku.

VIP Suites
Suite 2-Bedroom Ambassador MB: główna sypialnia z łazienką (jacuzzi), salon z kominkiem, druga sypialnia z łazienką, osobne WC, część jadalna, taras.  
Presidential Suite MB SV: główna sypialna, oddzielny salon, strefa wypoczynkowa, stół obiadowy na 8 osób, biurko, łazienka z wanną i prysznicem, kuchnia, WC dla gości, druga sypialnia z kabiną prysznicową, taras, jacuzzi, prywatna sala do ćwiczeń (siłownia), internet, kilka linii telefonicznych (na zamówienie).
Suite Bungalows 2-Bedroom SV & Suite Panorama 2-Bedroom WF: 2 sypialnie, salon, 2 łazienki z wanną.
Deluxe Suite Water Front (około 53-77 m2): położone na nadbrzeżu. Składają się z jednej sypialni i 1-2 łazienek z wanną lub prysznicem, salonu, balkonu lub tarasu. Z tarasu rozciąga się bezpośredni widok na morze.

TOP VIP Suite 
Suite on the Rock 2-Bedroom private Pool: na parterze: łazienka, toaleta, jadalnia ze stołem obiadowym na 8 osób, kuchnia, kącik gościnny, wyjście do prywatnego ogrodu, krzesła, prysznic, prywatny basen i bezpośrednie wyjście nad morze. Na piętrze: sypialnia, łazienka z jacuzzi, strefa wypoczynkowa, mini-bar, balkon z widokiem na morze.

Pokoje dla osób niepalących.  
Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu. 

O wyżywieniu

All Inclusive

 

Restauracje

Główna restauracja Cosmos - oferuje dania kuchni lokalnej i śródziemnomorskiej (znajduje się w części Maris)

Wczesne śniadanie: 06:00-07:00, na życzenie. kreteńskie lub kontynentalne 

Śniadanie: 07:00-10:00, szwedzki stół

Późne śniadanie: 10:00-11:00, szwedzki stół

Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół

Kolacja: 18:30-21:30, szwedzki stół

Późna kolacja: 22:00-00:00

Cochlias - przytulna restauracja na wybrzeżu, znajduje się na terenie bungalowów. Otwarta 5 dni w tygodniu.

Kolacja: 19:00-22:00, wymaga wcześniejszej rezerwacji

 

Platia - Restauracja a la carte, znajduje się obok basenu Terra, wymaga wcześniejszej rezerwacji. Otwarta 6 dni w tygodniu. 

Kolacja: 18:30-22:30

 

Pithos - tradycyjna kreteńska tawerna, produkty ekologiczne. Otwarta 6 dni w tygodniu, wymagana wcześniejsza rezerwacja.

Kolacja: 18:30-22:30

 

Estia - główna restauracja, serwuje dania kuchni lokalnej i śródziemnomorskiej, znajduje się w części Terra. Czynna codziennie.

Dla osób zakwaterowanych w części Terra:

Śniadanie: 07:00-10:00, szwedzki stół

Późne śniadanie: 10:00-11:00, kreteńskie lub kontynentalne

Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół

Kolacja: 18:30-21:30, szwedzki stół

 

Restauracja Almyra - znajduje się obok głównego basenu w budynku Maris. Czynna codziennie.

Lunch: 12:30-16:00, szwedzki stół, podczas posiłku goście mogą wypić nieograniczoną ilość kreteńskiego wina, piwa, napojów bezalkoholowych, wody.

W restauracjach obowiązuje Dress Code.

 

Bary

Ammos: 10:00 -00:00, w części Maris, przy głównym basenie, kawa, napoje, koktajle, słodkie i pikantne przekąski, owoce.

Kourites: 10:00-18:00, w części Terra, kawa, napoje, koktajle, słodkie i pikantne przekąski, owoce.

Spira: 10:00-18:00, w części Maris, na plaży, kawa, napoje.

Idaia: 17:00 - 01:00, w części Terra.

Romantic: 09:00-00:30, w części Maris. 

Steki: 10:00-18:00, na terenie bungalowów, kawa, napoje, przekąski.

Disco: w części Maris, 6 dni w tygodniu, teatr Antygona

Mini disco: 21:00-21:45

Dyskoteka: 22:00-24:00

Bogaty wybór lokalnych i międzynarodowych napojów (niektóre ekskluzywne marki za dodatkową opłatą), koktajle, piwo, napoje bezalkoholowe, woda, kawa i herbata.

 

Uwaga

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany harmonogramu restauracji i barów. Wszelkie ewentualne zmiany służyć będą zadowoleniu gości.

Odległość od morza

100-150 m


Mapa Hotelu Creta Maris
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Creta Maris:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Creta Maris
https://youtu.be/NTd3NZm0klY

Opinie o Hotelu Creta Maris

Byliśmy na podróży poślubnej w hotelu Creta Maris, bardzo ładny i spokojny hotel w ogrodzie, piękne kwity. Jedzenie naturalne od lokalnych dostawców typowo kreteńskie. Bardzo blisko do centrum Hersonissos. Plaże są 2 przy hotelu, piaszczysta i ta bardziej kameralna skalista :) Bardzo dużo basenów. Pokój mieliśmy też w kreteńskim stylu z widokiem na morze. Kreta jak dla nas była super wyborem na podróż poślubną.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Naprawdę piękny hotel - basen, restauracja, plaża, recepcja. Mieszkaliśmy w bungalowach z widokiem na morze, jednak ich standard na pewno nie odpowiadał 5 gwiazdkom. Najgorzej wyglądały łazienki - małe i zapuszczone. Niestety nie były nawet porządnie sprzątane. Gdyby nie to, bylibyśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu. Zastanawiam się, czemu zawsze wyjazd na urlop - nawet bardzo drogi - wiąże się z loterią - jaki pokój tym razem wygramy? Czemu nie możemy przed wyjazdem mieć gwarancji, co kupujemy? I co najgorsze - nie ma mowy o zamianie pokoju. Zawsze w takich sytuacjach czuję się jak jakiś gówniarz, który nie ma prawa głosu. Bez sensu. I zawsze powtarza się pytanie: za co tak naprawdę płacę - za utrzymanie hotelu - który owszem ładny, ale mijam go idąc na plażę? Ja wolałabym mieć komfortowy pokój, aby czuć się naprawdę tak, jak lubię. To jeszcze widać nie ta epoka.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
3.9

Hotel duży. Zdecydowanie nie zasługujacy na 5 gwiazdek. 4 to max, w pokoju od strony ogrodu uważac na robale i wielkie karaluchy, które wieczorami przy otwartych drzwiach balkonowych potrafia włazic do pokoju. Sa wielkie i spasione. Widać, ze im równiez sprzyja klimat. Lokalizacja dobra, blisko centrum. Plaża przy basenie ładna. Wszelkie napoje i przekąski dodatkowo sporo płatne, np. piwo 0,33l 5euro, tost 7euro. Obsługa miła i kompetentna. Wycieczek fakultatywnych z Itaki nie proponuje bo są przynajmniej 40% drozsze jak w biurach na na mieście.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.7

Hotel znajduje się przy samej piaszczysto - kamienistej plaży, ma trzy baseny i trzy brodziki. W jego skład wchodzą bungalowy (ich kręte uliczki i schodki przypominają grecką wioskę) oraz część typowo hotelową. Pokoje bardzo czysto utrzymane, co drugi dzień zmieniana była pościel. Śniadania nieco monotonne, ale kolacje przepyszne (łącznie z owocami morza).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

pobyt w tym hotelu to przyjemnosc, servis obsluga hotelowa-czystosc-bez zastrzezen,obsluga w restauracjach mila-grzeczna ,sympatyczna-fantastyczna.Jakosc ,ilosc i roznorodnosc potraw na najwyzszym poziomie,konsumowanie tutaj to rzeczywiscie przyjemnosc,ogolnie pelna kultura-pobyt w tym hotelu z pakietem all inclusive-szczegolnie polecamy

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

piękny hotel, ładnie położony. Baseny czyste, jedzenie bardzo dobre. Polecam (byłem we wrześniu).

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Luksusowy hotel, naprawdę godny polecenia. Są dwa spore baseny, oddzielny dla dzieci. Plaża jest niewielka z kamienistym podejściem. Jedzenie na najwyższym poziomie, standard pokoi także. Można spożywac posiłki na świeżym powietrzu obserwując malownicze widoki. Czysto, pokoje codziennie porządnie sprzątane. Polecam dla wymagających. My byliśmy bardzo zadowoleni

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Creta Maris - możliwości zakwaterowania:

mountain or garden view deluxe mgv sd
sea view classic sv sd
run of the house family open plan sd
sea view suite sv sd
sea view suite sv
Pokoj Deluxe dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu dla niepalacych
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen od strony ogrodu dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen od strony ogrodu dla niepalacych
Pokoj Deluxe lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze dla niepalacych od strony morza
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Suite / Sea View
Family Room 1 Broom / _
FAMILY ROOM OPEN PLAN
FAMILY ROOM 1 BEDROOM
Double Classic / Sea View
DELUXE SEA VIEW SINGLE USE
DELUXE POOL VIEW
SUITE Z WIDOKIEM NA MORZE
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
DELUXE SEA FRONT SINGLE USE
CRETA MARIS POOL VILLA
Pokój rodzinny
DELUXE MOUNTAIN OR GARDEN VIEW
DELUXE POOL VIEW SINGLE USE
VIP SUITE
DELUXE SEA FRONT
TOP VIP SUITE
SUITE SEA VIEW SINGLE USE
DELUXE MOUNTAIN OR GARDEN VIEW SINGLE USE
DELUXE Z WIDOKIEM NA MORZE

Creta Maris - Możliwości wyżywienia:


Creta Maris - miasta wylotu:


Creta Maris - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Creta Maris? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00