cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 05.10
już od 2095 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.12 - 14.12
już od 1534 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
3.8 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 minut od tętniącego życiem centrum handlowego Naama Bay
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • sala konferencyjna
  • klinika medyczna
  • parking
  • Wi-Fi (w cenie)
  • pralnia (płatna)
  • pasaż handlowy

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

131 pokojów

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • miniklub
  • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
Płatne
  • boiska sportowe
  • strefa spa
  • klub fitness
  • centrum nurkowe

rozrywka

  • pokój gier za opłatą
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • widok na basen
  • TV sat.
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • minilodówka
  • taras lub balkon
  • sejf
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • widok na ogród
  • TV sat.
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • minilodówka
  • taras lub balkon
  • sejf
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • widok na basen
  • TV sat.
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • minilodówka
  • taras lub balkon
  • sejf

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: 13:00 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:00, w formie bufetu
  • napoje: usługa all inclusive jest dostępna od 10:00 do 23:00, wino serwowane tylko podczas posiłków (jeden kieliszek na gościa), zarówno napoje bezalkoholowe, jak i napoje alkoholowe podawane są w szkle w barze w lobby
Restauracje i bary
  • główna restauracja: w formie bufetu, a la carte, potrawy różnorodne
  • bar w lobby
  • bar przy basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Ładna architektura hotelu, z budynkami ułożonymi w kształcie litery U, urozmaicona jest strumykiem ze sztucznymi skałkami, kaskadą i ogrodem z palmami, w który wkomponowane są dwa baseny. Raj dla kochających morze i słońce: do wyboru cztery plaże z bezpłatnym dojazdem oferowanym przez hotel, w tym El Fanar, szczególnie polecana amatorom snurkowania i nurkowania. Goście doceniają wygodne, zadbane pokoje i uśmiechniętą, zawsze pomocną obsługę.

     

    POŁOŻENIE:

    w SHARM EL SHEIKH w rejonie Om El Sid Cliff, na wzniesieniu, w pobliżu nowoczesne centrum handlowe Il Marcato, centrum rozrywki orientalnej Fantasia, kino, park wodny, ok. 5 km od centrum Old Market, ok. 10 km od rozrywkowego Naama Bay, ok. 20 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh; bezpłatny bus hotelowy do Naama Bay w wyznaczonych godzinach.

     

    PLAŻA:

    Marhaba, piaszczysta, ok. 3 km od hotelu, dowóz hotelowym busem 6 razy dziennie; Sharm Reef, hotelowa, z rafą koralową, piaszczysto-kamienista, zejście do morza po schodach, pomost, zalecane obuwie ochronne, płatna (ok. 4 USD/os.), ok. 500 m od hotelu, dostępna pieszo lub dowóz busem 2 razy dziennie; Fanar, hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, idealna do snurkowania i nurkowania, pomost, płatna (ok. 2 USD/os.), ok. 1 km od hotelu, dowóz busem 2 razy dziennie; na wszystkich plażach bezpłatne parasole, leżaki, materace; ręczniki należy zabrać z hotelu; bezpłatny dowóz hotelowym busem; przy plażach płatne bary.

     

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., 131 pokoi, 6 budynków, 2 piętra, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar w holu, bar przy basenie (nie objęty all inclusive), pasaż handlowy, ogród; za opłatą: punkt Internetowy (ok. 5 EUR/30 min), bezprzewodowy Internet w holu (ok. 5 USD/30 min), room-service, lekarz na wezwanie, fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard.

     

    POKÓJ:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf, lodówka/mini-bar (płatny); łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

     

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, głębokość 1-1,6 m, powierzchnia ok. 300 m², wydzielona część dla dzieci, i ok. 400 m², hydromasaż otwarty; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, boisko do koszykówki i piłki nożnej; plac zabaw dla dzieci, dyskoteka (napoje płatne), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 4 USD/godz.), centrum nurkowe; Spa Anna: za opłatą: sauna, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, masaże, do 2 dni po przylocie 15 min masażu gratis, później 25% zniżki na masaże, peelingi i saunę, bezpłatna siłownia.

     

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata i ciasto (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    Cena zawiera:

    • 7 lub 14 noclegów, 
    • wyżywienie: all inclusive
    • opiekę rezydenta,
    • przelot samolotem,
    • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko, 
    • ubezpieczenie KL i NW.

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej.
    • dopłat do wylotów z lotnisk lokalnych

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Kameralny hotel, otoczony zadbanym ogrodem, położony w dzielnicy Um El-Sid Cliff, w miejscowości Sharm El Sheikh. W pobliżu znajdują się m.in. nowoczesne centrum handlowe Il Marcato (ok. 5 min. spacerem), centrum rozrywki Fantasia (ok. 10 min. spacerem ) oraz Old Market (ok. 5 km). Ponadto hotel oddalony 10 min. jazdy od centrum Naama Bay, do którego kursuje bus hotelowy w wyznaczonych godzinach (płatny 20 EGP za osobę) oraz w odległości ok. 20 km od lotniska w Sharm El Sheikh.
    Plaża:

    Możliwość korzystania z kilku plaż:
    - El Kheima - piaszczysta, w odległości ok. 3 km od hotelu (dowóz hotelowym busem dwa razy dziennie - zależnie od liczby gości),
    - Fanar - piaszczysto-żwirkowa, położona ok. 2 km od hotelu (dowóz busem raz dziennie), idealna do snurkowania i nurkowania, płatna (opłata w recepcji przez wyjazdem),
    - Sharm Reef - piaszczysto-kamienista z dostępem do rafy koralowej, (zejście do morza po schodach lub z pomostu, zalecane obuwie ochronne), położona ok. 1 km od hotelu (dowóz busem raz dziennie), płatna (opłata w recepcji przed wyjazdem). Na wszystkich plażach parasole, leżaki, materace - bezpłatne. Dowóz hotelowym busem - bezpłatnie.
    Wstęp na plażę Fanar i Sharm Reef odpłatny
    Do dyspozycji gości:

    Skromny, kameralny hotel zbudowany w 2006 r., składa się z budynku głównego oraz sześciu piętrowych willi.
    Do dyspozycji gości recepcja 24-godz., lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa),bar w lobby oraz przy basenie (czynny okresowo), sklepiki z pamiątkami, pralnia. Ponadto 2 baseny ze słodką wodą, jeden z wydzieloną częścią dla dzieci. Przy basenach parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne.
    Pokoje:

    Hotel oferuje swoim gościom zakwaterowanie w ponad 130 skromnychpokojach. Standardowe pokoje 2-osobowe (brak dostawki, dziecko do 14 lat śpi z rodzicami, łóżeczko dla niemowlęcia dostępne bezpłatnie, na zamówienie przed przyjazdem) lub 3-osobowe . Wyposażone w łazienkę (prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, sejf, mini bar (dodatkowo płatny). Większość pokoi z balkonem. Dla rodzin 2+2 oferowane są pokoje rodzinne.
    Wyżywienie:

    All Inclusive obejmujące śniadania (07:00-10:00), obiady (13:00-15:00) oraz kolacje (19:00-21:00) w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia w wyznaczonych barach serwowane są lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00). All Inclusive nie obejmuje importowanych alkoholi,wina (serwowane tylko przy kolacji - lampka naosobę),napoi butelkowanych, świeżo wyciskanych soków oraz korzystania z baru na plaży (wszystkie napoje dodatkowo płatne). Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Dla dzieci i dorosłych: gry i zabawy, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siłownia. Ponadto za dodatkową opłatą: bilard, centrum nurkowe, małe centrum Spa oferujące zabiegi kosmetyczne, masaże oraz saunę. Dla najmłodszych klientów przygotowano plac zabaw oraz brodzik.
    Internet:

    W recepcji internet Wi-Fi - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

    Wyjazd autobusem z Sharm el Sheikh w godzinach wieczornych w kierunku protektoratu Święta Katarzyna. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz.). Na szczycie góry (2285m.n.p.m.) podziwiać można przepiękny i wyjątkowy wschód słońca. Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
    Cena ok. 55 USD.

    KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

    Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
    Cena ok. 60 USD.

    PETRA
    (Jordania - autobus/jacht)
    Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
    Cena ok. 285-315 USD.

    JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)

    Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
    Cena ok. 160 USD.

    BIAŁY KANION

    Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
    Cena ok. 65 USD.

    SUPER JEEP SAFARI

    Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
    Cena ok. 65 USD.

    CITY TOUR

    Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
    Cena ok. 17 USD

    PARK NARODOWY RAS MOHAMED (statkiem)

    Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
    Cena ok. 70 USD.

    KAIR 1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze)
    .
    Zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Dla chętnych proponujemy również rejs feluką po Nilu. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo). Należy zabrać paszport z wizą (dodatkowo płatna 25 USD).
    Cena ok. 130 USD autokarem i 275 USD samolotem
    .
    SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
    Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
    Cena ok. 50 USD

    SAFARI NA PUSTYNI - quady

    Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
    Cena - 1 osoba na motorze 35 USD, 2 osoby na motorze 45 USD
    .
    Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
    PETRA - samolotem (cena ok. 425 USD), DELFINARIUM SHOW (cena ok. 35 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 180 USD), AQUA PARK (cena ok. 50 USD), NURKOWANIE -z polskojęzycznym instruktorem (cena od 85 USD/dzień nurkowy), KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 50 USD).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Język urzędowy

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy czerwca do połowy września. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych(do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Sharm El Sheikh

    kategoria organizatora

    3*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    2006 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), centrum biznesowe (płatne), basen odkryty.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    2 km od hotelu. 2 plaże hotelowe El Khaima Beach - bezpłatna i El Fanar Beach - płatna. Na plaże 3 razy dziennie dowozi bus hotelowy (10 min. jazdy).

    pokoje

    Zlokalizowane są w 5 budynkach:budynek główny (liczba pięter: 2), 3 bloki (liczba pięter: 2), budynek deluxe (liczba pięter: 2) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max 4 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras , pokoje rodzinne dla max 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras

    Wyżywienie

    restauracja główna, bary (2)

    śniadanie

    śniadanie (07:00-10:00) , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:00) , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:00) , wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje dla dzieci, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, koszykówka, siatkówka, miniboisko do piłki nożnej, siłownia, animacje , jacuzzi

    płatne

    bilard, centrum SPA, masaż, sauna, salon piękności, centrum nurkowe

    Aktualizacja opisu

    24.04.2019 14:04

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Siłownia All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Usytuowany w malowniczej okolicy w Sharm El-Sheikh. Idealnie miejsce dla miłośników nurkowania.

    Położenie

    Oddalony ok.10 min od plaży (dowóz hotelowym busem w określonych godzinach) położony na wzniesieniu Um El Sid Cliff ok.10 km od centrum rozrywkowego w Naama Bay i ok. 20 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja, głowna restauracja, bar w holu, bar przy basenie (nie obejmuje all inclusive), ogród, xero, sklepy z pamiątkami. Bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki (należy zabrać z hotelu). Odpłatnie: wi-fi bezprzewodowe, wypożyczalnia samochodów, pralnia, lekarz w klinice dostępny całą dobę, hotelowy bus (dowóz do Naama Bay w wyznaczonych godzinach).

    Pokoje

    Pokoje standardowe dwuosobowe z balkonem lub tarasem mające widok na basen. Wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, LED TV, telefon. Odpłatnie: sejf, minibar.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje All inclusive - Śniadania (od 7:00 do 10:00), lunch (od 13:00 do 15:00) oraz kolacje (od 19:00 do 22:00), zakres obowiązywania formuły all inclusive dostępny jest w recepcji hotelu.   Wymagane noszenie opasek all inclusive

    Sport i rozrywka

    Dwa duże baseny, mały basen, pokój gier oraz program animacyjny. Odpłatnie: centrum SPA, centrum nurkowe, bilard, centrum fitness.

    Dla dzieci

    Basen dla dzieci, kids club, animacje dla dzieci. Odpłatnie: Opiekunka do dzieci na życzenie.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.   


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Egipt/Sharm El Sheikh

    Położenie

    Hotel zlokalizowany w drugiej linii brzegowej, na szczycie klifu Um El Sid, w pobliżu jednego z lepszych miejsc do nurkowania, 20 km od lotniska w Sharm El Sheikh, do centrum Naama Bay ok. 10 minut drogi mini busem. W pobliżu 4 plaże, najbliższa plaża (piaszczysto-żwirowa) oddalona ok. 5 minut jazdy bezpłatnym busem hotelowym.

    Wyposażenie

    Recepcja, lobby, restauracja, bary, pralnia (za dodatkową opłatą), mały pasaż handlowy, lekarz na zapytanie.

    Pokoje

    94 pokoje standardowe, 33 pokoje rodzinne, wyposażone - telefon, sejf, TV sat., lodówka, klimatyzacja, łazienka z prysznicem, WC, suszarka, balkon lub taras z widokiem na ogród/basen. Pokoje typu standard składają się z 1 pomieszczenia. Pokoje rodzinne mają pokój dzienny z aneksem kuchennym i osobną sypialnię.

    Sport i rozrywka

    2 duże baseny, pokój gier, bilard, siłownia, masaże, sauna.

    Dzieci

    1 basen dla dzieci, plac zabaw, mini klub.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadanie 7-10, obiad 13-15, kawa, herbata, ciasto 16-17, kolacja 19 – 22, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Oaza ciszy i spokoju! Wyróżniający się spośród innych ze względu na niespotykaną architekturę i zapierające dech w piersiach widoki. Polecamy go również dla amatorów nurkowania.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    20 min. drogi od lotniska, 10 min od Naama Bay, 5 min od bazaru w Old Market oraz 28km od Parku Narodowego Ras Mohamed.

    Plaża

    na plaże dowozi bezpłatnie hotelowy bus. Droga trwa ok 3 min.

    Zakwaterowanie

    131 pokoi; Typy pokoi: 94 pokoi typu standard (ok. 40m2), 37 pokoi rodzinnych (pokój dzienny oraz sypialna); Wyposażenie: łazienka z suszarką do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, telewizor, lodówka, sejf.

    Restauracje i bary

    restauracja główna; 2 bary: w lobby, przy basenie oraz namiot beduiński w którym można zapalić shishę.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne od 10:00 do 23.00.

    Sport i Rozrywka

    2 baseny, zewnętrzne jacuzzi Bezpłatnie: koszykówka, piłka nożna, siłownia,; Odpłatnie: centrum nurkowe, bilard i pokój gier.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw.

    Pozostałe udogodnienia

    Salon piękności (sauna, jacuzzi, łaźnia, masaże), recepcja 24 h, pralnia, sklep z pamiątkami, Wi-Fi (bezpłatne), bus hotelowy do Naama Bay (bezpłatny).

    Naszym zdaniem

    Resort położony jest na szczycie klifu Um El Sid - jednego z bardziej atrakcyjnych miejsc polecanych amatorom snurkowania. Hotel polecamy mniej wymagającym Klientom.

    Strona internetowa

    www.coralhillsresorts.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh

    3.7
    polecam

    hotel w bardzo spokojnej okolicy, ładny i zadbany, tuż przy pięknej plaży z rafą koralową. super pokoje, przestronne i jasne, często sprzątane. jeśli chodzi o jedzenie to dania bardzo smaczne, ale i mało urozmaicone, pod koniec tygodnia się przejada. polecam wycieczki fakultatywne u rezydenta

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.7
    3.9
    polecam

    raczej dla nie wymagających z ograniczonym budżetem. spodoba się osobą lubiącym plażowanie i wycieczki, na terenie hotelu nie ma za bardzo co robić. z zalet to napewno darmowe busy na plaże i do miasta (tylko jedna plaża z rafą jest płatna kilka dolarów), jedzenie całkiem dobre i czystość w hotelu

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.0
    polecam

    Bardzo udany wyjazd! Hotel jest bardzo ładny, malowniczy, ma kilka basenów. Na plaże dowozi hotelowy bus, jest trochę tłoczno, ale naprawdę warto, bo widoki są niezapomniane. Pokoje w porządku, trochę wysłużone, ale sprzątane gruntownie i codziennie. Jedzenie smaczne, chociaż monotonne, ale to normalne i można się przyzwyczaić w Egipcie. Animacje słabe, po pierwszym wieczorze zrezygnowałem. Hotel raczej dla osób nastawionych na odpoczynek niż na sport.

    POLECAM:
    singlom, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    3.6
    może być

    Byłem od 12.03. do 19.03.2013r. Hotel schludny, jedzenie dobre, recepcja O.K. - wnoszą i znoszą bagaże bez ogladania się na napiwek, baseny fajnie urządzone - ręczniki (również na plażę) mozna wymieniać codziennie, plaze: Farana (płatna 2 USD) - 3 razy dowóz/dzień - atrakcyjna urozmaicona, ale strasznie tłoczno ustawione leżanki, Mahaba - bezpłatna, dowóz 2 razy/dzień z dobrym (łagodnym) wejściem do morza, piaszczysta, trochę luźniej ustawione leżanki. Odległość hotelu od Naama Bay : 4 USD taksówką. Bar - b. kiepski: naczynia plastikowe, często niedomyte, podobnie, jak te w restauracji, żeby dostać w szkle trzeba się wykłócić lub pójść na skargę do własciciela, piwo podają w "naparstkach" (ok. 150 ml), wino w ogóle niechłodzone, barmani bezczelni, ciągle marudzący po arabsku, jakby robili łaskę. Rezydenci ITAKI - O.K. Nikt w recepcji nie wiedział o darmowym masażu 15 min., a więc go NIE MA - wbrew opisowi tak, jak dowozu do plaży Mahaba 6 razy dziennie. Wycieczka do Jerozolimy - super przewodniczka 125 USD z obiadem (szwedzki stół, napoje dodatkowo płatne). Ogólnie udany wyjazd.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: może być
    3.6
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      4.9
    • Hotel
      4.8
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      i sport
      4.5
    • Obsługa
      4.8
    HolidayCheck
    Ocena Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    4.7 / 6

    Odpoczynek 2018-03-12
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Godny polecenia 2008-08-09
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo dobry, z miłą obsługą,czysty, cichy z małą ilością rosjan(nie każdy musi ich lubić).Pol...
    więcej

    5.7
    Bardzo polecam 2009-03-18
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      4.8

    Bardzo polecam. Pokoje są olbrzymie, wszystko było w najlepszym porządku. Obsługa hotelu b. sympatyc...
    więcej

    5.6
    Hotel bardzo fajny - chętnie bym tam wróciła 2009-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.5

    5.0
    Spokojny hotelik dla ludzi cieniących ciszę 2010-05-06
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.8
    Tylko jako nocleg dla nurków 2010-10-06
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      3.8
    • Pokoje
      3.3
    • Wyżywienie
      3.3
    • Atrakcje
      1.8
    • Obsługa
      2.3

    Hotel bardzo skromny, dwa niewielkie baseny. Pomimo, że sporo gości wybywało na plażę lub wycieczki ...
    więcej

    2.8
    Fatalne jedzenie, ubogi all inclusive 2010-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    3.3
    Zasługuje jedynie na 3 gwiazdki, a nie na 4 2011-04-19
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      6.0

    4.3
    Bardzo obiektywna ocena 2012-01-22
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    3.2
    Bardzo słaby hotel 2012-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      5.0

    3.0
    Cena, jakość: dobry 2013-04-02
    Szczegóły oceny hotelu Coral Hills Resort Sharm el Sheikh:
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    Za hotel zapłaciliśmy naprawdę śmiesznie niską cenę, tak że nie mogę narzekać. Jedzenia dużo do wybo...
    więcej

    3.9

    Coral Hills Resort Sharm el Sheikh - możliwości zakwaterowania:

    FAMILY ROOM
    Room Family
    dbl standard room
    STANDARD ROOM
    FAMILY ROOM
    Room Family
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    fr family room
    fr family room
    POKÓJ RODZINNY SUPERIOR
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    STANDARD ROOM

    Coral Hills Resort Sharm el Sheikh - Możliwości wyżywienia:


    Coral Hills Resort Sharm el Sheikh - miasta wylotu:


    Coral Hills Resort Sharm el Sheikh - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Coral Hills Resort Sharm el Sheikh? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00