cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
  • Hotel Hotel Palia Las Palomas, Costa del Sol
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
03.06 - 10.06
już od 3316 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.06 - 10.06
już od 3316 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Palia Las Palomas
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Palia Las Palomas
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Hotel Palia Las Palomas:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Palia Las Palomas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 czerwca 2019

Hotel Hotel Palia Las Palomas w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol, Costa Tropical

Opis oferty:

Rewelacyjnie położony w centrum nadmorskiej miejscowości Torremolinos, blisko piaszczystej plaży, jest wymarzonym miejscem na pełne słońca, hiszpańskie wakacje. Ceniony za świetny standard obsługi i bardzo dobre warunki wypoczynku, oferuje przestronne i komfortowe pokoje, urządzone w nowoczesnym stylu. Do dyspozycji Gości jest duży basen z miejscami do opalania, restauracja i 2 bary serwujące fantazyjne drinki i koktajle 24 h na dobę! W okolicy jest wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, m.in. rodzinny park rozrywki Tivoli, blisko stąd także do zachwycającej architekturą Malagi.

POŁOŻENIE:

w centrum TORREMOLINOS, na wzniesieniu, najbliższe sklepy i restauracje ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu Puerto Marina, ok. 4 km od parku rozrywki Tivoli; ok. 9 km od lotniska w Maladze, ok. 128 km od lotniska w Granadzie; dworzec kolejowy ok. 900 m od hotelu (Torremolinos, Malaga, Fuengirola, Marbella, Estepona, Gibraltar; ok. 1,5-15 EUR).

PLAŻA:

Carihuela, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, przejście przez ulicę i nadmorską promenadę, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, wyremontowany w 2016 r., 289 pokoi, 7 pięter, windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary, w tym przy basenie, sklep z pamiątkami; przechowalnia bagażu, taras z widokiem na ogród, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień, 12 EUR/3 dni, 20 EUR/tydzień), pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, minibar, za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień, depozyt ok. 20 EUR), internet bezprzewodowy; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; część pokoi z balkonem.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 250 m², gł. 2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; pokój i plac zabaw dla dzieci, mini-klub, mini-disco, dyskoteka, siłownia, animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: bilard.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (8.00-10.00), późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (11.30-15.30 - hamburgery, hot dogi, kanapki, frytki; 15.30-17.30 - naleśniki, kanapki); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-22.30) w wyznaczonym barze; w godzinach 22.30-08.00 - przekąski i napoje bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonym miejscu; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/971213533, www.palia.es


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol

Opis oferty:

Rewelacyjnie położony w centrum nadmorskiej miejscowości Torremolinos, blisko piaszczystej plaży, jest wymarzonym miejscem na pełne słońca, hiszpańskie wakacje. Ceniony za świetny standard obsługi i bardzo dobre warunki wypoczynku, oferuje przestronne i komfortowe pokoje, urządzone w nowoczesnym stylu. Do dyspozycji Gości jest duży basen z miejscami do opalania, restauracja i 2 bary serwujące fantazyjne drinki i koktajle 24 h na dobę! W okolicy jest wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, m.in. rodzinny park rozrywki Tivoli, blisko stąd także do zachwycającej architekturą Malagi.

POŁOŻENIE:

w centrum TORREMOLINOS, na wzniesieniu, najbliższe sklepy i restauracje ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu Puerto Marina, ok. 4 km od parku rozrywki Tivoli; ok. 9 km od lotniska w Maladze, ok. 128 km od lotniska w Granadzie; dworzec kolejowy ok. 900 m od hotelu (Torremolinos, Malaga, Fuengirola, Marbella, Estepona, Gibraltar; ok. 1,5-15 EUR).

PLAŻA:

Carihuela, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, przejście przez ulicę i nadmorską promenadę, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, wyremontowany w 2016 r., 289 pokoi, 7 pięter, windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary, w tym przy basenie, sklep z pamiątkami; przechowalnia bagażu, taras z widokiem na ogród, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień, 12 EUR/3 dni, 20 EUR/tydzień), pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, minibar, za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień, depozyt ok. 20 EUR), internet bezprzewodowy; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; część pokoi z balkonem.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 250 m², gł. 2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; pokój i plac zabaw dla dzieci, mini-klub, mini-disco, dyskoteka, siłownia, animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: bilard.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (8.00-10.00), późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (11.30-15.30 - hamburgery, hot dogi, kanapki, frytki; 15.30-17.30 - naleśniki, kanapki); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-22.30) w wyznaczonym barze; w godzinach 22.30-08.00 - przekąski i napoje bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonym miejscu; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/971213533, www.palia.es


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel Club Palia Las Palomas znajduje się w miejscowości Torremolinos w dzielnicy Carihuela. Od przyciągającej wielu turystów nadmorskiej promenady, gdzie znaleźć można wiele restauracji, barów i kawiarni, dzieli go 350 m. W odległości ok. 10 minut spacerem od hotelu znajduje się dworzec kolejowy. Do lotniska w Maladze ok. 10 km.
Plaża:

Carihuela - publiczna piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do wody znajduje się ok. 200 m od hotelu. Parasole i leżaki na plaży dodatkowo płatne. Ręczniki plażowe płatne (7 Eur/tydz + 10Eur depozytu).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, sala telewizyjna, restauracja bufetowa, bar, basen, brodzik, jacuzzi, ogród i taras słoneczny z leżakami i parasolami, plac zabaw, mini klub, sklepik z pamiątkami, parking (płatny).
Pokoje:

W hotelu znajduje się 309 pokoi różnego typu rozlokowanych w 7 piętrowym budynku. Wszystkie pokoje klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), czajnikiem, TVsat, sejf (płatny ok. 4Eur dziennie + depozyt ok 10Eur). Większość pokoi posiada balkon. W hotelu znajdują się pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia , lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:30 - 22:30 (hotel zastrzega sobie możliwość zmiany tych godzin). Po godzinie 23:00aż do wczesnych godzin porannych hotel oferuje kącik All inclusive z ciepłymi i zimnymi napojami niealkoholowymi oraz przekąskami.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia animacje dla dzieci. Bezpłatnie: dyskoteka,niewielkasiłownia, rzutki. Płatne: kort tenisowy, sauna, masaże.
Internet:

Wifi na terenie hotelu dodatkowo płatne.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Hotel, należący do hiszpańskiej sieci hotelowej Palia, został odnowiony w 2016 roku. Klienci doceniają zadbane wnętrza i ogród, uprzejmą i pomocną obsługę oraz All Inclusive dostępne 24h. Do tego położenie blisko pełnej atrakcji plaży i promenady. Polecamy!
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.7/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 10 lub 11 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Granada Granada - Wycieczka wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (bilet wstępu do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (z zewnątrz). Cena ok. 80 EUR. Sewilla- stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Kordoba - miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Nerja, jaskinie i Frigiliana Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur. Maroko - Ceuta i Tetuan Wyprawa do Tangeru to niezapomniana przygoda, podróż do miejsc, gdzie mieszają się tradycje berberów, arabów, żydów i chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Tarify (najdalej na poludnie wysuniety punkt Europy) przez ciesnine Gibraltarska do Tangeru. W Tangerze pospacerujemy po tamtejszej medinie (stare miasto), gdzie można zobaczyć, jak żyją ludzie w xv wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili rok 1438) i poczuć wyjątkowy smak i zapach prawdziwego arabskiego targu. W trakcie spaceru odwiedzimy aptekę berberyjską, w której między innymi będziemy mieli możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynących ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego i oleju arganowego, a także przypraw i innych lokalnych wyrobów. Na koniec posmakujemy typowej kuchni marokańskiej w stylowej restauracji w samym centrum mediny. W trakcie naszego pobytu w Maroku pojedziemy także malownicza droga wiodaca wdluz wybrzeza do starożytnego miasteczka Assilah. Trasa rozciaga się między wybrzezem morza srodziemnego a stromymi zboczami gor Atlas. Cena ok. 100 EUR UWAGA! Konieczny paszport lub dowod osobisty.
Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
El Caminito del Rey - Ścieżka Króla Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
Ronda Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur
Inne

Costa del Solinformacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa del Sol
Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol

Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
Estepona
Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
Marbella / Puero Banus
To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical

Torrox
Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
Almunecar
Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa del Sol

Informacje Ogólne:

Palia Las Palomas w Torremolinos posiada 289 pokoi i został odnowiony w 2016 roku. Plaża piaszczysta znajduje się w odległości jedynie 350 m od hotelu, a miasto Benalmadena oddalone jest o 5 km. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Fuengirola (21 km). Pozostałe miasta: Marbella (47 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, recepcję, sklepy, 2 windy i klimatyzację. W 7-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada basen ze słodką wodą. W barze przy basenie można delektować się orzeźwiającymi napojami. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: teatr (10 km), Granada (135 km), sklepy (5 km), Mijas (22 km), Puerto Marina (3 km), lotnisko AGP (12 km), dyskoteka (300 m) i Malaga (15 km). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, bary/restauracje, supermarket, postój taksówek, informacja turystyczna i przystanek autobusowy. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka i sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię, sejfy i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Rodzaje wyżywienia:

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:30 - 22:30

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard i sala gier. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 4 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa, euroczek, American Express i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 210 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Warszawa Chopin (Norwegian); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 150zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

Ważna informacja

Ze względu na ograniczoną ilość dostępnych biletów do GRANADY , która jest jedną z najpopularniejszych, lokalnych wycieczek należy z wyprzedzeniem zgłosić chęć uczestnictwa w niej i zamówienia odpowiednich biletów wstępu. Koszt wycieczki to ok. 75 a dokładny jej opis znajduje się na naszej stronie internetowej w zakładce "nasze kierunki". Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie chęci uczestnictwa w wycieczce do Granady


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Hotel Palia Las Palomas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
Miejscowość Ronda na Costa del Sol
Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
La Cala de Mijas - Hiszpania

Opinie o Hotelu Hotel Palia Las Palomas

4.9
polecam

O hotelu, obsłudze , wyżywieniu i serwowanym atrakcjom mogę mówić tylko w samych superlatywach. Łyżką dziegciu jest dla mieszkańców trójmiasta w dalszym ciągu dojazd. Mimo zmiany lotniska przez Rainbow z Sewilli na Almerię, dojazd do hotelu się nie zmienił. Trasa mierzona w kilometrach wynosi dokładnie tyle samo, co oznacza dodatkową 3 godzinną jazdę autobusem z lotniska do hotelu. Przykro tym bardziej ,że klienci z Warszawy i ze Śląska latają z lotniska z pobliskiej Malagi.Szkoda bo rozważamy z żoną ponowny przyjazd w to miejsce.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

O hotelu, obsłudze , wyżywieniu i serwowanym atrakcjom mogę mówić tylko w samych superlatywach. Łyżką dziegciu jest dla mieszkańców trójmiasta w dalszym ciągu dojazd. Mimo zmiany lotniska przez Rainbow z Sewilli na Almerię, dojazd do hotelu się nie zmienił. Trasa mierzona w kilometrach wynosi dokładnie tyle samo, co oznacza dodatkową 3 godzinną jazdę autobusem z lotniska do hotelu. Przykro tym bardziej ,że klienci z Warszawy i ze Śląska latają z lotniska z pobliskiej Malagi.Szkoda bo rozważamy z żoną ponowny przyjazd w to miejsce.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.9

Hotel Palia Las Palomas - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy

Hotel Palia Las Palomas - Możliwości wyżywienia:


Hotel Palia Las Palomas - miasta wylotu:


Hotel Palia Las Palomas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hotel Palia Las Palomas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00