cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
  • Hotel Princess Flora, Rodos
1 / 18
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
07.05 - 14.05
już od 1447 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.05 - 24.05
już od 1332 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Princess Flora
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Princess Flora
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Princess Flora:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Princess Flora:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 maja 2021

Hotel Princess Flora w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

KATEGORIA

3*

REGION

Rodos

OPIS

Hotel położony w idealnej lokalizacji przy alei Kallithea na wyspie Rodos, blisko pięknego portu. Cieszy się dobrodziejstwem spokojnego otoczenia, z jednoczesnym dostępem do gwaru i tętniącego życiem centrum miasta.

lokalizacja

19 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 680 m2.

kategoria organizatora

3*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

1990 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), sejf w recepcji (płatny), basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w lobby płatne

plaża

290 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, dojście do plaży przez ulicę. Płatne: leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w budynku głównym (liczba pięter: 2, liczba wind: 1). Typy pokoi: - pokoje double superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna (płatna), sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double superior z łóżkiem piętrowym dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna (płatna), sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), telefon, łazienka (prysznic,WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bar All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- tenis stołowy

płatne

- kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - bilard DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK - Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - NIE - Jak będą serwowane posiłki? - PRZEZ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NA ŻYCZENIE - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK, BEZPŁATNE - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - MAX 140 GOŚCI NA 300M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - ROZPAKOWANE - Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK, PRZEZ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - HOTEL PODEJMIE WSZYSTKIE DZIAŁANIA ZGODNE Z PROTOKOŁEM PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

26.08.2020 09:42

usługi dostępne w hotelu

Tenis All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


3* Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 300 m od plaży, przejście ulicą do plaży - ok. 3 km od miasta Rodos, ok. 18 km od lotniska - przystanek autobusowy ok. 10 m od hotelu - w pobliżu znajdują się liczne sklepy i tawerny

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (płatne ok. 7 EUR/dzień/komplet)

Pokoje

- indywidualna klimatyzacja (bezpłatna od 01.07 do 31.08, w pozostałym okresie płatna) - TV-Sat, telefon, radio - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - basen ze słodką wodą, leżaki i parasole - tenis - dwa razy w tygodniu wieczorny program animacyjny Płatne - pokój gier - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - łóżeczko (bezpłatne)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wybranych barach w godzinach 10:00-22:30.

Restauracje i bary

- restauracja - lobby bar - snack bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 166 pokojami - kawiarenka internetowa (płatna), Wi Fi (płatne) - sejf w recepcji (płatny) - sala TV - wypożyczalnia samochodów - mini market - hotel nie przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.princessflora.gr

CENA

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce ), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Rodos

Opis

Princess Flora to dobry hotel w przystępnej cenie położony niedaleko słynnej zatoki Kalithea. W zadbanym ogrodzie hotelowym znajduje się odkryty basen otoczony tarasem słonecznym z miejscami do opalania. Pokoje są przytulne i gustownie urządzone, dzięki czemu zapewniają udany wypoczynek podczas słonecznych wakacji na wspaniałej wyspie Rodos.

Lokalizacja

w miejscowości Kalithea, ok. 500 m od plaży, w pobliżu centrum miasta, ok. 20 km od lotniska, ok. 50 m od głównej ulicy, ok. 1 km od centrum handlowego, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 1 km od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi: 166, restauracje: 1, windy: 2, bar przy basenie, sejf (płatny), lobby, internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, skrzynka pocztowa, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty ze słodką wodą, leżaki i parasole bezpłatnie; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka, telefon, taras/balkon, muzyka, łazienka z wanną Typ pokoju - STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci (łóżko piętrowe).

Plaża

publiczna, piaszczysto-kamienista, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

koszykówka, tenis ziemny, bilard (płatny).

Rozrywka

salon gier video (płatny), okazjonalnie program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, animacje.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 09.30), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wybranych barach między 10.00 a 23.00; przekąski (ciastka, lody) w barze przy basenie między 10.00 a 12.00.
Za opłatą: napoje i alkohole butelkowane.

Informacje dodatkowe

Klimatyzacja bezpłatna od 1 lipca do 31 sierpnia, poza tym terminem płatna.
Wymagane noszenie bransoletek All Inclusive.
Hotel oddalony ok. 3 km od term w Kalithei.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sunshine

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


3* Grecja/Rodos

Opis hotelu

Lokalizacja

- odległość od plaży

500m

- położenie

Kalithea

- odległość od centrum

2 km

- odległość od lotniska

20 km Plaża - publiczna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, parasole płatne Hotel

- ilość gwiazdek

3*

- ilość pokoi

165

- ilość basenów

basen zewętrzny, brodzik Dodatkowe usługi

- płatne

sejf,  pokój gier, mini market Internet - Wifi w lobby płatne Pokoje

- wyposażenie

łazienka , klimatyzacja ( bezpłatna os 01.07 do 31.08, poza tym okresem płatna dodatkowo), TV , mini lodówka, telefon, balkon - łóżko piętrowe w formie dostawki Restauracje i bary

- Restauracje

restauracja główna,

- Bary

bar przy basenie Wyżywienie

- All inclusive

Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00-22:30

-  posiłki

śniadanie 07:30-09:30, obiad 12:30-14:30, kolacja 18:30-20:30, przekąski 14:30-17:30 Sporty - ping pong

- płatne

sporty wodne na plaży, bilard Dla dzieci - brodzik, plac zabaw

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

OnHolidays

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

3

REGION

RODOS

OPIS

Usytuowany jest przy głównej trasie do miasta Kalithea ok 500m od małej, urokliwej piszczysto - żwirowej plaży. Odległość do miasta Rodos to ok 3km.   

HOTEL

   Ilość pokoi- 165 w 2-piętrowych budynkach Do dyspozycji gości- lobby z recepcją, pomieszczenie wypoczynkowe, kącik TV, klimatyzowana restauracja główna bufetowa, bar z tarasem, w ogrodzie znajduje się basen oraz częściowo zadaszony taras z barem z przekąskami, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, oddzielny brodzik dla dzieci, plac zabaw, dyskoteki (czerwiec - wrzesień). Dodatkowo płatne- leżaki i parasole na plaży, sejf, minimarket, kącik internetowy, WIFI w pokoju dostępne od 12.00, bilard, automaty do gry, kort tenisowy, telefon oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży. Darmowa klimatyzacja od 01.07 do 31.08   WYŻYWIENIE All inclusive Posiłki serwowane w formie bufetu Śniadania 07.30-09.30 Kawa, herbata,ciasta, lody, piwo, ouzo podawane w barze przy basenie - 10.00-12.30 Lunch 12.30-14.30 Przekąski,lody, kawa, herbata, kanapki, pizza,lokalne napoje alkoholowe podawane w barze przy basenie 14.30-17.30 Kolacja 18.30-20.30 Kawa, herbata, piwo,lokalne napoje alkoholowe (3 rodzaje drinków do wyboru) podawane w głównym barze - 17.30-22.30 Po godzinie 22.30 wszystkie napoje dodatkowo płatne   *Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz ich formy a także funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

POKOJE

Pokój 2-osobowy- klimatyzacja (sterowana indywidualnie, 1.07-31.08.- w cenie), lodówka, sejf (za opłatą), TV- sat., telefon, balkon lub taras, łazienka z wanną lub prysznicem, WC.Przy obłożeniu 4 osób, 2 osoby śpią na łóżku piętrowym. Pokój 2- osobowy promocyjny -klimatyzacja (sterowana indywidualnie, 1.07-31.08.- w cenie), lodówka, sejf (za opłatą), TV- sat., telefon, balkon lub taras, łazienka z wanną lub prysznicem, WC,pokoje od strony lądu,możliwe położenie na parterze. Przy obłożeniu 4 osób, 2 osoby śpią na łóżku piętrowym. ** Od 2018 roku Rząd Grecji ustanowił opłatę klimatyczną w Grecji. Nowa ustawa będzie obejmować osoby podróżujące do Grecji w roku 2018, które zobowiązane będą do uiszczenia podatku na miejscu. W zależności od standardu i rodzaju zakwaterowania nowy podatek będzie kształtował w następującej wysokości - Hotele - Opłata za dzień/ za pokój - 1* i 2* - 0,50 €, 3* - 1,50 €, 4* - 3,00 €, 5* - 4,00 €. Apartamenty - Opłata za dzień/ za pokój - 1* i 2* - 0,25 €, 3* - 0,50 €, 4* - 1,00 €.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

3

Region

Grecja/Rodos/Kalithea

Opinia 7islands

Położony w spokojnej okolicy w pobliżu malowniczej plaży w Kalithei. Niewielka odległość od stolicy wyspy sprawia ze hotel stanowi doskonałą bazę wypadową do zwiedzania wyspy. Odnowione pokoje, rozległy ogród oraz bliskość plaży są gwarantem udanego wypoczynku.

Położenie

Na wschodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Kalithea, ok. 2 km od centrum, gdzie znajdują się sklepy, restauracje, ok. 3 km od stolicy Rodos, ok. 19 km od lotniska.

Plaża

Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcja, restauracja główna, 2 bary (w tym 1 przy basenie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi, mini market. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 166 odnowionymi w 2016 roku pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (bezpłatną w okresie 01.07-31.08 z opcją wyżywienia All Inclusive), telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 15 euro/tydz.), klimatyzacja (przez cały sezon poza okresem 01.07-31.08, ok. 7 euro/dzień), Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe o podwyższonym standardzie z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-20:30). W barze przy basenie w godzinach 10:00-17:30 serwowane są lekkie przekąski, kawa i herbata. W godzinach 10:00-22:30 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 22:30 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), kort tenisowy. Odpłatnie: bilard, pokój gier, oświetlenie kortu tenisowego.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.princessflora.gr / Tel.: 00 30 224 106 20 10

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

spokojne, na obrzeżach miejscowości Kalithea, ok. 2 km od term oraz ok. 3 km od Miasta Rodos. Przystanek autobusu liniowego przy hotelu. W pobliżu hotelu (ok. 500 m) znajdują się sklepy, restauracje, bary.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, publiczna plaża Agia Marina, oddalona ok. 300 m od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

166 pokoi w kilku 2-piętrowych budynkach. Lobby z recepcją, 4 windy, sejfy (za opłatą), pomieszczenie do wypoczynku, kącik TV, klimatyzowana restauracja główna, bar z tarasem, minimarket. W ogrodzie znajduje się basen oraz częściowo zadaszony taras z barem z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. www.princessflora.gr

Kategoria lokalna

B.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (A1-3A/E2-3A): klimatyzacja (czynna w okresie 1.07-31.08; dla Gości z HB za opłatą; dla Gości z AI - gratis), TV sat., telefon, lodówka, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC. Pokoje - wariant ekonomiczny (A2-3S/E2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Studia (A2-4B/E2-4B): przestronne pomieszczenie dzienno-sypialne z wnęką kuchenną (ok. 22 m2); wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

2 x tydz. muzyka na żywo, dyskoteki (czerwiec - wrzesień).

Dostęp do internetu

kącik internetowy i WiFi za opłatą.

Sport

za opłatą: bilard, automaty do gry, kort tenisowy (dla Gości all inclusive - gratis) oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 10-12:00 oraz 14:30-17:30 (kanapki, pizza, ciasto, lody). Do posiłków serwowana woda, napoje orzeźwiające, lokalne piwo i lokalne wino. Kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne piwo, lokalne wino oraz ouzo dostępne w godz. 10-12:00, 14:30-17:30 (w barze przy basenie) oraz w godz. 17:30-23:00 w barze głównym.

Wcześniej = taniej

do 30.11.15 25% zniżki, 1.12.15-31.12.15 20% zniżki, 1.01-31.05.16 15% zniżki.

Dla singli

1A=2A bez dopłaty w terminach 1.05-18.06.16, 4.09-16.10.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • spokojnie położony hotel średniej kategorii
  • korzystne ceny
  • bogaty program all inclusive

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

spokojne, na obrzeżach miejscowości Kalithea, ok. 2 km od term oraz ok. 3 km od Miasta Rodos. Przystanek autobusu liniowego przy hotelu. W pobliżu hotelu (ok. 500 m) znajdują się sklepy, restauracje, bary.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, publiczna plaża Agia Marina, oddalona ok. 300 m od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

166 pokoi w kilku 2-piętrowych budynkach. Lobby z recepcją, 4 windy, sejfy (za opłatą), pomieszczenie do wypoczynku, kącik TV, klimatyzowana restauracja główna, bar z tarasem, minimarket. W ogrodzie znajduje się basen oraz częściowo zadaszony taras z barem z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. www.princessflora.gr

Kategoria lokalna

B.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (A1-3A/E2-3A): klimatyzacja (czynna w okresie 1.07-31.08; dla Gości z HB za opłatą; dla Gości z AI - gratis), TV sat., telefon, lodówka, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC. Pokoje - wariant ekonomiczny (A2-3S/E2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Studia (A2-4B/E2-4B): przestronne pomieszczenie dzienno-sypialne z wnęką kuchenną (ok. 22 m); wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

2 x tydz. muzyka na żywo, dyskoteki (czerwiec - wrzesień).

Dostęp do internetu

kącik internetowy i Wi-Fi za opłatą.

Sport

za opłatą: bilard, automaty do gry, kort tenisowy (dla Gości all inclusive - gratis) oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 10-12:00 oraz 14:30-17:30 (kanapki, pizza, ciasto, lody). Do posiłków serwowana woda, napoje orzeźwiające, lokalne piwo i lokalne wino. Kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne piwo, lokalne wino oraz ouzo dostępne w godz. 10-12:00, 14:30-17:30 (w barze przy basenie) oraz w godz. 17:30-23:00 w barze głównym.

Wcześniej = taniej

do 30.11.15 25% zniżki, 1.12.15-31.12.15 20% zniżki, 1.01-31.05.16 15% zniżki.

Dla singli

1A=2A bez dopłaty w terminach 1.05-18.06.16, 4.09-16.10.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • spokojnie położony hotel
  • średniej kategorii
  • korzystne ceny
  • bogaty program all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Princess Flora
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Princess Flora:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Princess Flora
https://youtu.be/H3f1O0qAsdU

Opinie o Hotelu Princess Flora

3.9
polecam

hotel jak na trzy gwiazdki fajny,pokoje skromne ale czyste,sprzątane co drugi dzień,obsługa miła ,dużo napoi,jedzenie dobre jedynie śniadania jednostajne menu;fajny basen i brodzik dla dzieci plaża trochę daleko około 200m przejście przez ulice

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Princess Flora - możliwości zakwaterowania:

Room Superior Double Balcony or Terrace
Room Superior Large w. Bunkbed
Room Superior Triple Balcony or Terrace

Princess Flora - Możliwości wyżywienia:


Princess Flora - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Princess Flora? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00