Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
  • Hotel Pegasos Beach, Rodos
1 / 14
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
19.05 - 23.05
już od 2616 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.10 - 13.10
już od 824 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Pegasos Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Pegasos Beach
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Pegasos Beach:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Pegasos Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Pegasos Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum Faliraki
  • w pobliżu sklepów i restauracji, ok. 14 km od miasta Rodos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • ok. 2 km od centrum Faliraki
  • w pobliżu sklepów i restauracji, ok. 14 km od miasta Rodos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie 
  • minimarket
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • sala konferencyjna
  • jubiler
  • pralnia: za opłatą
  •  sejf: w recepcji, za opłatą 
  •  amfiteatr 
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

396

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: kwiecień - listopad; w zależności od sezonu, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 1, w zależności od sezonu
  • brodzik dla niemowląt: w zależności od sezonu, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 1
    • brodzik dla niemowląt: zewnętrzny, ze słodką wodą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: w cenie
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lata, maj - październik, w cenie
    • animacje dla dzieci
    • plac zabaw
    • minidyskoteka
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja

    Sport i wellness

    W cenie
    • minipiłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    Płatne
    •  tenis 
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenis 
    • strefa spa
    • masaże
    • salon kosmetyczny 
    • siłownia
    •  windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • kitesurfing
    • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych
    • skutery wodne
    • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM3
    • 1-2 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny superior z widokiem na morze FZM2
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwnymi drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwnymi drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny superior FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na góry lub ląd
    • w budynku głównym
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwnymi drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na ląd lub ogród
    • w budynku głównym
    • sejf: za opłatą
    • wanna
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na ląd lub ogród
    • w budynku głównym
    • sejf: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na basen lub ogród
    • sejf
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • taras: wspólny taras
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: 10:00 - 18:00, ciasto, lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 23:30
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • wybór obiadu lub kolacji
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Ambrosia": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, bufet dla dzieci, dania bez laktozy: w cenie, na zapytanie, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, wliczona w all inclusive, w zależności od sezonu, codziennie 07:00 - 10:00, codziennie 12:30 - 14:30, codziennie 18:30 - 21:30, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „ELIA": rodzaje kuchni: grecka, a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, kwiecień - październik; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu 18:30 - 21:00, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „FOURNAIO- PIZZERIA": w cenie, wliczona w all inclusive, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, codziennie
  • restauracja specjalistyczna „CHOCO- CREPERIE": w cenie, wliczona w all inclusive, w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 18:00
  • restauracja specjalistyczna „MEAT THE GREEK-GYROS CORNER": w cenie, wliczona w all inclusive, codziennie 12:00 - 18:00

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pearl": codziennie 10:00 - 23:30
  • bar „NECTAR": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, codziennie 17:00 - 01:00
  • Dodatkowe informacje
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Rodos

    Opis oferty:

    Znany i popularny, od prawie 30 lat gości turystów z całego świata, których wita charakterystyczna rzeźba mitycznego Pegaza. W ładnym śródziemnomorskim ogrodzie jest basen, brodzik, a także zjeżdżalnia dla dzieci. Jednym z atutów hotelu jest wspaniała plaża, jedna z najlepszych na Rodos. Szeroka, długa i piaszczysta jest wręcz stworzona na leniwy wypoczynek. Do Faliraki, najbardziej znanego kurortu na wyspie, który kochają imprezowicze, można dojechać autobusem spod hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum tętniącego życiem kurortu FALIRAKI, przy dość ruchliwej drodze, ok. 600 m od najbliższej dyskoteki, ok. 1 km od parku wodnego Faliraki, ok. 13 km od miasta Rodos, ok. 41 km od Lindos; ok. 18 km od portu lotniczego na Rodos; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 2 EUR/Faliraki, 3 EUR/Rodos, 5 EUR/Lindos).

    PLAŻA:

    Pegasos Beach, publiczna, piaszczysta z małymi kamykami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 50 m od recepcji, dojście przez ogród hotelowy, parasole i leżaki z materacami płatne (ok. 7 EUR/komplet: 2 leżaki i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1985 r., odnowiony w 2010/2011 r., 290 pokoi w budynku głównym i 95 pokoi deluxe w budynku bocznym, 6 pięter, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia grecka, śródziemnomorska i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy lobby, bar przy basenie, snack bar przy basenie; kilka sklepów: minimarket, jubiler, pamiątki; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i barze głównym oraz na tarasie; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko pojedyncze lub piętrowe), ok. 20 m², klimatyzowany (bezpłatnie: 15.06-20.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 2 EUR/2 godz., 6 EUR/24 godz.), sejf (ok. 20 EUR/tydz., ok. 25 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 20 m², elegancki i nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; pokoje superior na zamówienie, za dopłatą;

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 24 m², elegancki i nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: szlafrok i kapcie, przybory toaletowe, telewizor LCD, widok na morze, jacuzzi (dodatkowo płatne); pokoje deluxe na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen w kształcie litery L, ok. 560 m², gł. 1-1,6 m, brodzik dla dzieci, woda słodka, ok. 20 m², gł. 0,4 m, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci, słodka woda, ok. 40 m², przy basenach bezpłatne parasole i leżaki z materacami, bezpłatne ręczniki basenowe (do odbioru na podstawie karty); siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (2-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: piłka wodna, joga, aerobik, rzutki, co wieczór show, raz w tygodniu wieczór grecki i muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy (ok. 8 EUR/godz.), tenis stołowy, bilard (ok. 6 EUR/1 godz.), sauna, gry video; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-21.30) w snack barze lub w restauracji głównej; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.30) w barach.

    KONTAKT:

    0030/2241085103, www.pegasoshotel.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Rodos

    Opis oferty:

    Znany i popularny, od prawie 30 lat gości turystów z całego świata, których wita charakterystyczna rzeźba mitycznego Pegaza. W ładnym śródziemnomorskim ogrodzie jest basen, brodzik, a także zjeżdżalnia dla dzieci. Jednym z atutów hotelu jest wspaniała plaża, jedna z najlepszych na Rodos. Szeroka, długa i piaszczysta jest wręcz stworzona na leniwy wypoczynek. Do Faliraki, najbardziej znanego kurortu na wyspie, który kochają imprezowicze, można dojechać autobusem spod hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum tętniącego życiem kurortu FALIRAKI, przy dość ruchliwej drodze, ok. 600 m od najbliższej dyskoteki, ok. 1 km od parku wodnego Faliraki, ok. 13 km od miasta Rodos, ok. 41 km od Lindos; ok. 18 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 2 EUR/Faliraki, 3 EUR/Rodos, 5 EUR/Lindos).

    PLAŻA:

    Pegasos Beach, publiczna, piaszczysta z małymi kamykami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 50 m od recepcji, dojście przez ogród hotelowy, parasole i leżaki z materacami płatne (ok. 7 EUR/komplet: 2 leżaki i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1985 r., odnowiony w 2016/2017 r., 396 pokoi w budynku głównym i 95 pokoi deluxe w budynku bocznym, 6 pięter, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia grecka, śródziemnomorska i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Pizzaria Fournaio - pizza, Creperie Choco - naleśnikarnia, Meat the Greek - grecka; bar przy lobby, bar przy basenie; kilka sklepów: minimarket, jubiler, pamiątki; centrum konferencyjne dla 120 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy; udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 20 m², elegancki i nowoczesny, klimatyzowany (bezpłatnie: 15.06-20.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf (ok. 20 EUR/tydz., ok. 25 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju superior, łazienka (jacuzzi lub prysznic, wc; suszarka), dodatkowo: szlafrok i kapcie, przybory toaletowe, zestaw do kawy/herbaty, widok na morze; pokój deluxe na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen w kształcie litery L, ok. 560 m², gł. 1-1,6 m, brodzik dla dzieci, woda słodka, ok. 20 m², gł. 0,4 m, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci, słodka woda, ok. 40 m², przy basenach bezpłatne parasole i leżaki z materacami, bezpłatne ręczniki basenowe; siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (2-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: piłka wodna, joga, aerobik, rzutki, co wieczór show, raz w tygodniu wieczór grecki i muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy (ok. 8 EUR/godz.), tenis stołowy, bilard (ok. 6 EUR/1 godz.), sauna, gry video; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-21.30) w snack barze lub w restauracji głównej; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.30) w barach.

    KONTAKT:

    0030/2241085103, www.pegasoshotel.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Rodos

    OPIS

    Bliskość do plaży, basen, zjeżdżalnia wodna czy udogodnienia dla rodzin z dziećmi, to tylko niektóre spośród atutów tego miejsca. Pakiet All Inclusive i wygodne pokoje dodadzą komfortu wypoczynkowi.

    lokalizacja

    2 km od Faliraki, 17 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 20000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1988 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje, bary (2), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty, 1 zjeżdżalnia wodna (czynna w godzinach 9:00-17:00)Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Bezpłatne: ręczniki plażowe, płatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 2 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 2)- 1 aneks (liczba pięter: 7, liczba wind: 2)Typy pokoi:- pokoje classic mountain view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje classic pool view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras- pokoje classic sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje superior mountain view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje superior sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje deluxe sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- suity rodzinne deluxe dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Ambrosia", restauracje z przekąskami, restauracja a la carte, bary (2)All Inclusive(10:00-23:30)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej- przekąski (10:00-18:00) serwowane w wyznaczonych restauracjach- lody- napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- płatna. Wymagana rezerwacja.- lokalna/śródziemnomorska

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)- możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- lekkie animacje- jacuzzi

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego- oświetlenie kortu- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- bilard- centrum SPA- masażDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - NIE- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD, I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - SAMOOBSŁUGA LUB OBSŁUGA KELNERSKA NA ŻYCZENIE GOŚCIA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 100 GOŚCI NA 200 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (09:00-17:00)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - POTENCJALNIE ZAKAŻONY GOŚĆ BĘDZIE PRZEBADANY PRZEZ LEKARZA I WYSŁANY DO SZPITALA NA WYKONANIE TESTU NA OBECNOŚĆ WIRUSA- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - ZAKAŻONY GOŚĆ BĘDZIE IZOLOWANY, A UPRZEDNIO POINFORMOWANE WŁADZE POMOGĄ OKREŚLIĆ DALSZE KROKI POSTĘPOWANIAPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    29.01.2021 09:40

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiPrzy plażySPASiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Grecja/Rodos

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Faliraki - budynek główny oraz część deluxe wybudowana w 2013 r. - ok. 20 m od plaży - ok. 2 km od centrum - ok. 13 km od miasta Rodos - ok. 17 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta, hotelowa - leżaki i parasole (płatne), ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój superior - ok. 20 m2 - widok na góry - klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT - telefon, mini bar/lodówka - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą Pokój deluxe - ok. 25 m2 - widok na morze - szlafrok i kapcie hotelowe - zestaw do przygotowania kawy/herbaty - pozostałe wyposażenie jak w pokoju superior  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie: - lekki program animacyjny w ciągu dnia wieczorne show - basen (woda słodka), leżaki i parasole, ręczniki basenowe - tenis stołowy - siatkówka plażowa Płatne: - SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże - sauna - bilard - kort tenisowy - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik - program animacyjny dla dzieci, mini klub dla dzieci 4-12 lat - plac zabaw - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel. Podczas kolacji wymagany jest strój formalny.

    Restauracje i bary

    - restauracja, pizzeria - bar w lobby, bar przy basenie, naleśnikarnia

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1985 r., wyremontowany w sezonie 2016/2017. - 401 pokojów - całodobowa recepcja z lobby - sala TV - mini market - internet Wi-Fi  (bezpłatny) - sala konferencyjna - hotel przyjmuje zwierzęta o wadze max 2 kg (na potwierdzenie) - http://www.pegasoshotel.gr/home/en

    Bagaż

    Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa; Berlin Tegel (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (wyloty 30.03-31.05 oraz 01.10-31.10) / 310 PLN (wyloty 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa; Katowice (Corendon Airlines) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg;  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Atur

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Hotel info

    okazały, elegancki hotel doskonale usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż wyspy Rodos, w słynącym z rozrywki kurorcie Faliraki. Obiekt ceniony jest nie tylko ze względu na dogodną lokalizację, ale też za dobry serwis i jakość obsługi. Doskonale znany i lubiany hotel - mityczny, uskrzydlony Pegaz od ponad 30 lat dumnie wita przybyłych gości. Wypoczynkowi sprzyja przyjazny personel i bogaty wybór atrakcji. Wśród bujnej zieleni hotelowego ogrodu położony jest basen otoczony tarasami słonecznymi, a najmłodsi znajdą tu brodzik i niewielką zjeżdżalnię. Miłośnicy aktywnych wakacji skorzystać mogą z oferty sportowej, a amatorów nocnych rozrywek ucieszy bliskość tętniącego życiem centrum kurortu. Wyśmienita jest również oferta hotelowych restauracji i barów, które serwują dania smacznej kuchni, a swoje menu urozmaicając kolacjami tematycznymi. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Faliraki, obrzeża tętniącej życiem miejscowości, ok. 2km od centrum, przy dość ruchliwej ulicy. Najbliższe kluby ok. 800m od hotelu, park wodny ok. 1km, miasto Rodos ok. 15km, Lindos ok. 40km. W sąsiedztwie hotelu przystanek komunikacji lokalnej. Lotnisko Rodos ok. 18km

    Plaża

    bezpośrednio przed hotelem, piaszczysta, miejscami żwirowa, długa i szeroka, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim wydzielony odcinek dla gości hotelowych, leżaki i parasole bezpłatnie.

    Hotel

    481 pokoi, 2 budynki - główny i boczny, 6 pięter, elegancki hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, sezonowa restauracja Meet the Greek z kuchnią grecką, pizzeria Fournaio i naleśnikarnia Creperie Choco, taras z widokiem na morze, ogród, butik, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    elegancki, wygodny pokój typu standard (STD) - w różnej kolorystyce, klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny (sezon letni), sezonowo basen z 1 niewielką zjeżdżalnią, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Tenis stołowy, siatkówka plażowa. Płatne - bilard, tenis, sauna, masaż. Sezonowo, cykliczne animacje, wieczorne show lub muzyka na żywo. Rozrywki i atrakcje centrum Faliraki.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw, sezonowy miniklub (4-12 lat)

    Opcje wyżywienia

    - śniadania (BB)- śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. W okresie do ok. 15.06 i od ok. 15.09 klimatyzacja w pokoju za opłatą. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    elegancki, stylowy i wygodny. Dobry standard serwisu i bogate zaplecze rekreacyjne. Niezwykłym atutem jest sąsiedztwo szerokiej, piaszczystej plaży.201218

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.EasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Hotel Pegasos Beach****

     

    Opis hotelu:

    Hotel znajduje się na wschodnim wybrzeżu w znanej, nadmorskiej miejscowości wypoczynkowej Faliraki. Korzystna lokalizacja obiektu i dobre połączenia autobusowe dają możliwość korzystania z rozrywek w turystycznym centrum, przy zakwaterowaniu w spokojnej okolicy pozbawionej hałasu dużego miasta. Hotel oferuje całkowicie odnowione, luksusowe pokoje z nowoczesnym wyposażeniem. W dwóch restauracjach z oddzielnymi sektorami dla palących i niepalących można popróbować greckiego smaku i zagranicznych przysmaków kuchni międzynarodowej. Na hotelowym tarasie można smakować wieczorną kawę obserwując codzienne pokazy greckich tańców i występy artystyczne z muzyką "na żywo". Romantyczny spacer w ogrodzie można połączyć z wizytą w tradycyjnej tawernie.

     

    Lokalizacja hotelu:

    plaża - przy hotelu, przystanek autobusowy - przy hotelu, centrum miejscowości - 2 km.

     

    Wyposażenie hotelu:

    liczba pokoi: 280, restauracje: 2, baseny odkryte: 1, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), lobby, internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, fryzjer, pasaż handlowy, jubiler, tawerna, parasole przy basenie, leżaki przy basenie.

     

    Wyposażenie pokoi:

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka, telefon, taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów.

     

    Plaża:

    prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne).

     

    Sport i fitness:

    koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, sauna (płatna), bilard (płatny), siłownia.

     

    Rozrywka:

    muzyka na żywo, wieczorne animacje, program artystyczny.

     

    Dla dzieci:

    brodzik, plac zabaw.

     

    Wyżywienie:

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • hotel,
    • transfery,
    • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje,
    • podatek VAT,
    • opiekę polskiego pilota.

     

    Cena nie zawiera:

    • opłat lotniskowych i paliwowych,
    • obowiązkowego ubezpieczenia KL NW,  

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Rodos/Faliraki

    Opinia 7islands

    Długa plaża, idealna do romantycznych spacerów, tętniąca życiem miejscowość Faliraki, stolica Rodos z uroczym średniowiecznym Starym Miastem w połączeniu z pobytem w tym popularnym hotelu to gwarancja udanego urlopu. Wspaniała oferta zarówno dla zakochanych par jak i dla rodzin z dziećmi.

    Położenie

    W miejscowości Faliraki, ok. 2km od centrum miejscowości, ok. 13km od miasta Rodos, ok. 16,5km od lotniska. Przystanek autobusowy bezpośrednio przy hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysto-żwirowa, z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole płatne dodatkowo, ręczniki plażowe bezpłatne (depozyt).

    Hotel

    Sześciopiętrowy budynek, gruntownie odnowiony w 2010 r. W hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, sala konferencyjna, kantor, mini-market, 2 restauracje, bar główny, snack bar, bar przy basenie, basen (leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe bezpłatne). Odpłatnie: kawiarenka internetowa, internet WI-FI w lobby, pralnia. Kategoria lokalna A.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 272 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (działa okresowo 15.06-20.09), suszarkę, telewizor, telefon, lodówkę. Odpłatnie: sejf (ok.20 euro/tydzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, napoje dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do All Inclusive. All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:15). Snack bar z przekąskami czynny w godzinach 09:30-17:30. Lokalne alkohole (piwo, wino), napoje bezalkoholowe, woda dostępne w wybranych barach w godzinach 11:00-22:00. Importowane i markowe alkohole wydawane są odpłatnie. Wszelkie napoje podawane są w szklankach lub kubkach plastikowych.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: animacje dzienne i wieczorne (m.in greckie tańce i muzyka na żywo), siatkówka plażowa, tenis stołowy. Odpłatnie: masaże, kort tenisowy, bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, zjeżdżalnia wodna, animacje dzienne dla dzieci.

    Kontakt do hotelu

    www.pegasoshotel.gr / tel.: 0030 22410 85103

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Mouzenidis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Rodes

    Opis

    Przyjemny teren, pierwsza linia brzegowa, prywatna plaża, wybór komfortowych pokoi, restauracje, bary, basen, internet, sport, wysoka jakość obsługi.

    Polozenie

    2 km od Faliraki, 13 km od Rodos, 12 km od lotniska. 5-piętrowy budynek, 1 linia brzegowa.

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    384 pokoje: Doubles Superior LV/SV (~20 m2), Doubles Deluxe LV/SV (~24 m2), Doubles Deluxe New Wing SV (~25 m2), Suites Family New Wing SV (~50 m2), Double Bungalows SV (~20 m2).
    W pokojach: klimatyzacja, telefon, lodówka, TV SAT, Wi-Fi (płatne), sejf (płatny), wanna/prysznic, suszarka do włosów, umeblowany balkon/taras.
    Double Deluxe New Wing SV Położone w nowym budynku, wybudowanym w 2013 r.
    Suite Family New Wing SV Położone w nowym budynku, wybudowanym w 2013 r. 2 oddzielne sypialnie, 1 łazienka.
    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

    O wyzywieniu

    All Inclusive

    Restauracje i bary
    Główna restauracja
    Śniadanie (szwedzki stół) 07:00-10:00
    Śniadanie do pokoju (room service, za dopłatą) 07:00-12:00
    Lunch 12:30-14:30 (szwedzki stół)
    Kolacja 18:45-21:30 (szwedzki stół)

    Snack-bar
    09:30-17:30 - przekąski, lody, desery, kawa.  
    Główny bar 16:00-01:00 - koktajle, greckie wina, zimne piwo.
    Bar przy basenie
    09:30-00:00 zimne napoje, piwo, koktajle.

    Napoje w głównym barze i barze przy basenie w all inclusive: napoje bezalkoholowe (cola, soda, lemoniada, woda), filtrowana kawa, frappe, herbata, espresso, soki (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy), lokalne piwo i wino (czerwone, białe, różowe), ouzo, lokalne likiery, brandy, gin z tonikiem, rum z colą, whisky z colą, wódka z sokiem pomarańczowym, koktajle: San Francisco, Paradise, Thalassa, Pegasos, Flamingo, Daiquiri.

    Ogólne informacje
    Po przyjeździe: butelka wody i sok dla dzieci.
    Lunch-pakiet - za dopłatą (kanapka, woda, sok, owoce).
    Przy późnym przyjeździe w barze serwowana jest pizza, przekąski, napoje i piwo. 
    Gościom w programie all inclusive oferowane są przekąski w barze po zamknięciu restauracji  (do 23:30).
    Wczesne śniadanie jest możliwe po rezerwacji w recepcji poprzedniego dnia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Na plaży dostępne są ręczniki plażowe. Hotel _PEGASOS BEACH RESORT wyposażony jest w Wi-Fi, jacuzzi oraz miejsca parkingowe. Na basenie można wypożyczyć parasole za opłatą. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni.Catering O dobre samopoczucie fizyczne dba bar przy basenie.Sport i rekreacja Strefa wellness oferuje masaże (za dodatkową opłatą).Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

    COVID 19

    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

    1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

    Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.- standardowej opieki rezydenta.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Pegasos Beach to rewelacyjnie usytuowany hotel - przy jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos - długiej i szerokiej, piaszczystej Faliraki Beach, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego i tętniącego życiem kurortu Faliraki - ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, 2 km od centrum kurortu Faliraki
    • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, kor tenisowy, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Na wschodnim wybrzeżu Rodos, kilka kroków od piaszczystej plaży Falirak. Kilka minut od słynnego pomnika Kalithea Springs i 15 minut od wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO średniowiecznego miasta Rodos". Kk. 20 km od lotniska na Rodos.

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysta z małymi kamykami, z łagodnym zejściem do morza, przy hotelu. Leżaki i parasole za opłatą.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4*Kompleks hotelowy zbudowany w 1985 r., odnowiony w 2016/2017 r. Hotel jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje, grupy, romantyczne wakacje.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, eleganckie lobby, restauracja główna Ambrosia, restauracja a'la carte Elia serwująca kuchnię lokalną, Fornaio -pizza włoska, bar Pearl przy basenie, Creperie Choco - naleśnikarnia, Meat the Greek - grecka, bar przy lobby, sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    Bezpłatny internet bezprzewodowy.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Sala konferencyjna na 150 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci, siatkówka plażowa,Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, centrum Spa, sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka dla 2 osób na zamówienie przed wylotem.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje superior, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w łazienki (wanna lub prysznic i suszarka do włosów), klimatyzację, TV/SAT, mini lodówkę, bezpłatne WiFI oraz bakon. Pokoje z widokiem na morze za dopłatą.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania (7.00-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski (11.00-21.30) w snack barze lub w restauracji głównej. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinacg 11.00-23.30.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.pegasoshotel.gr

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy [dla czarterów bagaż 20kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład; przy lotach EasyJet bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna, która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)  // dla lotów rejsowych LOT oraz Aegean Airline, Smart Wings  tylko bagaż podręczny 8kg, bagaż rejestrowany 23 kg płatny ekstra ok. 300pln / szt]; opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta jeśli nie jest zaznaczone inaczej przy opisie hotelu; oferta na Santorini, Mykonos, Kos i Rodos -  bez rezydenta!, Kreta opieka PLjęzycznego rezydneta tylko w śćisłym sezonie (lipiec-sierpień),  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: obowiązkowego podatku turystycznego, bagażu rejestrowanego przy połączeniach rejsowych (nie czarter) -  opłaty za bagaż rejestrowany ok. 250pln-600pln za 1 sztukę bagażu do 23 kg, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych, a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), miejsc obok siebie w samolocie, wycieczek fakultatywnych.Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/nocW przypadku połączeń rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ I MIEJSCA OBOK SIEBIE W SAMOLOCIE

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera) W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż zgodnie z cennikiem danego przewoźnika.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 600 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 350 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji w przypadku chęci dokupienia bagażu rejestrowanego indywidualna wycena przez przewoźnika.Możliwość dokupienia miejsc obok siebie na przelotach Wizzair, Ryanair, Easy Jet - koszt ok.100,00PLN/ os w dwie strony

    Covid- 19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Utrzymany jest  bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą ( nie później niż do godziny 22:00 polskiego czasu w dniu poprzedzającym wyjazd.)W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.WJAZD DO GRECJIOsoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu:*     PCR (wykonanego nie wcześniej niż 72 h przed przyjazdem)*     testu antygenowego (wykonanego nie wcześniej niż 48 h przed przyjazdem)Test należy przeprowadzić w laboratorium. Zaświadczenie o negatywnym wyniku powinno zostać sporządzone w j. angielskim. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci które ukończyły 12 lat), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Zaświadczenia o negatywnym wyniku testu PCR nie wymaga się od osób:* w pełni zaszczepionych, jeżeli przedstawią świadectwo szczepienia wydane przez uprawniony organ publiczny (przy założeniu, że od podania ostatniej dawki minęło 14 pełnych dni). Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim lub greckim. Zaświadczenie może być pobrane z portalu https://pacjent.gov.pl/ Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.* osób, które okażą pozytywny wynik testu PCR wykonanego w okresie 2-9 miesięcy przed planowanym wjazdem. Oryginalny wynik musi być wydany w jednym z języków: grecki, angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański lub rosyjski. Wynik w j. polskim może zostać przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na j. grecki lub j. angielski, lub* osób, posiadających wynik testu serologicznego na przeciwciała wykonanego w okresie 2-9 miesięcy przed planowanym wjazdem. Oryginalny wynik musi być wydany w jednym z języków: grecki, angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański lub rosyjski. Wynik w j. polskim może zostać przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na j. grecki lub j. angielski. W przypadku, gdy podróżny nie dysponuje wynikiem wcześniej wykonanego testu (np. go zgubił), może zwrócić się do laboratorium, które wykonało test i pozyskać zaświadczenie o wykonanym teście w jednym z wymienionych wyżej języków.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji.Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane. Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania, z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty.* obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DNI PRZED WYLOTEM.PRZY POŁĄCZENIACH LINIAMI LOTNICZYMI TYPU LOW COST: *WIZZAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)*RYANAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 24 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Pegasos Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
    Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
    Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
    Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
    Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
    Miasto Rodos z portem Mandraki
    Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
    Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
    Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
    Filmy hotelu Pegasos Beach:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Pegasos Beach
    https://youtu.be/YqRIbLEroyk

    Opinie o Hotelu Pegasos Beach

    4.6
    polecam

    Polecam bardzo dobrakuje kuchnia, miła obsługa,

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.6
    4.3
    polecam

    fajny hotel, ładnie położony, bo przy rozległej plaży i tuż obok Faliraki

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Pegasos Beach - możliwości zakwaterowania:

    double superior room mountain view double/twin superior room mountain view
    pokój deluxe z widokiem na morze
    pokój superior z widokiem na morze
    Superior Land View DBL
    Superior Sea View DBL
    2 os. Superior Double Sea View
    Deluxe z widokiem na morze
    Superior
    Superior z widokiem na morze
    premium suite premium
    superior dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami superior
    deluxe z widokiem na morze dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami deluxe z widokiem na morze
    standard pokój standard
    z widokiem na morze z prywatnym basenem bungalow z widokiem na morze z prywatnym basenem
    dbl dlx balcony/terrace sv
    presidential suite
    superior room land view
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
    Pok. deluxe 2 os.
    Pokój superior 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
    Pokój superior 2 os. widok na morze
    Pok. superior 1 os.
    Pokój typu superior

    Pegasos Beach - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Pegasos Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00