cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
  • Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda, Korfu
1 / 23

Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda
star 3

Grecja: Korfu
Ocena wycieczki objazdowej Bałkańska przygoda:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii

Wycieczka objazdowa Bałkańska przygoda w ofercie Biura podróży:

Regobis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

MACEDONIA/ALBANIA/GRECJA/KORFU

ZWIEDZANE MIEJSCA

MACEDONIA (OHRYD) - ALBANIA (DURRES, SARANDA) - GRECJA (KORFU)

PROMOCJA FIRST MINUTE

- Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - Bezkosztowa Zmiana Rezerwacji do 35 dni przed wyjazdem - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - ubezpieczenie to daje możliwość rezygnacji z imprezy do 21 dni przed wyjazdem bez podawania przyczyny i ponoszenia dodatkowych kosztów, poza wniesioną opłatą za ubezpieczenie tj. 60 zł / os.

TRASA PRZEJAZDU

- Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Macedonia - Albania - Grecja - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 €

PROGRAM IMPREZY

26.04.2015 - 1 dzień POLSKA Wyjazd z Polski, Przejazd przez Słowację i Węgry, Serbię. 27.04.2015 - 2 dzień MACEDONIA Przyjazd na nocleg do Macedonii nad Jezioro Ohryd, obiadokolacja, nocleg. Możliwość korzystania z udogodnień hotelu. 28.04.2015 - 3 dzień MACEDONIA - ALBANIA Po śniadaniu zwiedzanie Ochrydu, jednego z najstarszych miast na Bałkanch, spacer urokliwymi uliczkami miasta, zwiedzanie ruin twierdzy cara Samuela z XI wieku i starożytnego amfiteatru. Przejazd na południową część jeziora, zwiedzanie zabytkowego monastyru św. Nauma z IX w. Przejazd przez Elbasan do Durres. Zakwaterowanie. Obiadokolacja, nocleg. Możliwość korzystania z udogodnień hotelu. 29.04.2015 - 4 dzień ALBANIA Po śniadaniu wyjazd na wycieczkę Tirana + Kruja, Wycieczka do stolicy kraju Tirany. Tirana to tętniąca życiem metropolia pełna kontrastów. W Tiranie łączy się nowe ze starym, przepych z niskim statusem społecznym, a chaos po chwili bawi i rozśmiesza. W Tiranie zobaczymy ścisłe centrum miasta, Plac Skanderberga z meczetem Ehtem Beja i wieżą zegarową, piramidę Hoxhy. Spacer głównym bulwarem miejskim, przez dawną dzielnicę prominentów z domem Enverea Hoxhy do uniwersytetu i pomnika Matki Teresy. Opcjonalnie możliwość zwiedzenia Muzeum Narodowego (4750 eksponatów),w którym są prezentowane zbiory dokumentujące historię Albanii. Możemy tu prześledzić rozwój państwowości kultury narodu albańskiego od starożytności do czasów współczesnych. Następnym punktem jest położona na zboczu masywnego górskiego Kruja. W Kruji obejrzymy zamek oraz zabytkową starówkę, gdzie będzie się można oddać atmosferze zakupów w bazarowym osmańskim klimacie. Możliwość zwiedzania Muzeum Skandenrberga lub Muzeum Etnograficznego. Powrót do hotelu, zakwaterowanie. Obiadokolacja, nocleg. Możliwość korzystania z udogodnień hotelu. 30.04.2015 - 5 dzień ALBANIA - GRECJA - KORFU Po śniadaniu przejazd w kierunku Sarandy, wyjazd na punkt widokowy, skąd rozciąga się panorama na albańsko-greckie wybrzeże Morza Jońskiego. Przejazd do Iqumenitsy, przeprawa promowa do Corfu. Zakwaterowanie. Obiadokolacja, czas wolny, nocleg. 01.05.2015 - 6 dzień KORFU Po śniadaniu wyjazd na wycieczkę Island Tour podczas, której zobaczymy malownicze wioski, gaje oliwne, wąskie drogi, góry, pojedziemy wzdłuż morza - a wszystko to będzie przeplecione ciekawymi opowieściami o Korfu. W czasie wycieczki zwiedzimy wielką dumę Korfu - pałac Achillion, wzniesiony w XIX wieku dla cesarzowej Elżbiety, zwanej Sisi. Udamy się do rajskiej Paleokastritsy - jednego z najładniejszych zakątków w Grecji. Odwiedzimy męski klasztor położony na wzgórzu. Chętni popłyną na krótki rejs po bajecznych jaskiniach czy zjedzą pyszny obiad w lokalnej tawernie. Zobaczymy też Mysią Wyspę, poznamy smak korfickiego likieru kum kwatu, zobaczymy najstarszą wioskę usytuowaną wysoko w górach - Lakones. Powrót do hotelu, obiadokolacja, czas wolny, nocleg. 02.05.2015 - 7 dzień KORFU - POLSKA Po śniadaniu czas wolny, w godzinach południowych wyjazd w drogę powrotną do Polski, przeprawa promowa Corfu - Iqumenitsa, przejazd przez Macedonię, Serbię, Węgry, Słowację. 03.05.2015 - 8 dzień KORFU - POLSKA Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych.

ZNIżKI

Pierwsze dziecko do 16 lat stała cena 1199 zł, 3 osoba w pokoju powyżej 16 lat zniżka 50 zł

CENA ZAWIERA

• Przejazd autokarem z klimatyzacją, barkiem, WC, DVD • 1 nocleg w Macedonii w hotelu *** • 2 noclegi w Albanii w hotelu **** • 2 noclegi w Grecji - Wyspa Korfu w hotelu *** • Wyżywienie dwa posiłki dziennie

• Program zwiedzania

Ohryd, Tirana+Kruja, Corfu Island Tour • Opiekę polskiego pilota podczas trasy przejazdu • Opiekę rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 10.000€, NNW - 2.000€, bagaz- 200€ (nie obejmuje chorób przewlekłych) • podatek VAT.

CENA NIE ZAWIERA

• napoi do obiadokolacji, • biletów wstępów do zwiedzanych obiektów, lokalnych opłat administracyjnych oraz promu 50€ / os. • połączen antenowych

WAżNE

dot. przejazdu autokarem 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrocenie szczegolnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych. 10. Rego-bis zastrzega sobie prawo odwołania przejazdów na trasach dojazdowych z poszczególnych miast najpóźniej na 2 dni przed rozpoczeciem imprezy (wymagana ilość osób - 8 na każdej trasie).


Opis hotelu Bałkańska przygoda według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

KATEGORIA

****

REGION

OHRYD/SKOPJE/NAUM/MACEDONIA/DURRES/TIRANA/POGRADEC/ALBANIA

PROMOCJA FIRST MINUTE 2017

- Zaliczka 29% wartości imprezy płatna w momencie rezerwacji, dopłata do całości na 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności Ceny - GRATIS - Bezkosztowa możliwość wielokrotnej zmiany rezerwacji do 20 dni przed wyjazdem - GRATIS - "W grupie raźniej" - specjalny RABAT dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis

ATUTY

- przelot połączeniem czarterowym Katowice - Ochryda - Katowice - zwiedzanie Macedonii - Ohryd, Skopje, Święty Naum - zwiedzanie Albanii - Durres, Tirana, Pogradec - wyżywienie 3 x dziennie

PRZELOT

- Bezpośredni przelot Katowice - Ochryda - Szybki transfer z lotniska w Ochrydzie do hotelu ok. 15 km. - Limit bagażowy 20 kg osoba - Zbiórka 2h przed planowanym wylotem w Terminalu B, II piętro na stanowisku odpraw biur podróży. - Przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego min 6 miesięcy - EXTRA LEG ROOM - miejsca w rzędach 1-3 w samolocie (większa przestrzen na nogi - usługa dot. tylko osób dorosłych !) - dodatkowo płatne - Samolot wyposażony w bezprzewodową sieć AirFI, dzięki której będą Państwo mieli dostęp do multimediów na swoim urządzeniu mobilnym. - Lot poza strefę Unii Europejskiej - ceny w strefie wolnocłowej na alkohol wysokoprocentowy tańsze nawet o 60% !

ZAKWATEROWANIE

Hotele *** (5 noclegów w Macedonii w rejonie jeziora Ohryd, 2 noclegi w Albanii w Durres). Hotele posiadają recepcję, bar, restaurację. Pokoje 2 osobowe z możliwością dostawki z łazienkami, TV.

DZIEŃ 1

Przylot do Ochrydu w Macedonii. Na lotnisku będzie nasz przedstawiciel, który odbierze klientów i zapewni im transfer do hotelu nad jeziorem Ochrydzkim. Na miejscu obiad i nocleg w hotelu kat. ***.

DZIEŃ 2

Zbiórka zaraz po śniadaniu i wyjazd do Starego miasta Ochryd. Zwiedzanie zaczyna się przy górnej bramie, gdzie można poznać historię Ohrydu. W trakcie wycieczki odwiedzimy antyczny teatr, Galerię Ikon, twierdzę cara Samuela skąd można zobaczyć przepiękną panoramę miasta i jeziora Ochrydzkiego tam można również przejść do miejsca gdzie znajduje się symbol Ochrydu, cerkiew Św. Jana Teologa. Następnie wizyta w katedrze Św. Zofii, w której znajduje się piękny fresk z XI wieku. Kolejnym punktem zwiedzania będzie dom rodziny Robevci, w którym otwarto muzeum miasta Ochryd. Następnie obiad i nocleg kat. *** w okolicy jeziora Ochrydzkiego.

DZIEŃ 3

Po dobrej nocy i obfitym śniadaniu wizyta w Skopje stolicy kultury, gospodarki i polityki. Zwiedzanie rozpoczyna się na starym dworcu kolejowym, następnie muzeum Matki Teresy i przejście na plac gdzie znajdują się wszystkie najważniejszymi pomnikami. Po posiłku przejście przez Kamienisty most do starej części miasta i dawnego Tureckiego bazaru. Zwiedzanie kończymy w Narodowym muzeum Macedońskim i przejściem przez historię muzeum Daut Pasha Hamam. Czas wolny i powrót do hotelu kat. ***.

DZIEŃ 4

Śniadanie w hotelu. Tego dnia odbędzie się rejs łódką po jeziorze Ochrydkim do klasztoru Św. Nauma., który słusznie nazywany jest cudownym miejscem. Jest on położony bezpośrednio przy źródle rzeki Czarny Drin. Kompleks klasztorny znajduje się w jednej z części Parku Narodowego Galicica. W drodze powrotnej wizyta w muzeum na wodzie - Bay of Bones (zatoka kości) oraz lunch w restauracji znajdującej się w klasztorze. Przyjazd do hotelu kat. ***, kolacja i nocleg.

DZIEŃ 5

Albania. Po przekroczeniu granicy Macedońsko - Albańskiej jedziemy do Durres - drugiego największego miasta gdzie znajduje się główny port, po drodze podziwiając górski krajobraz. Miasto jest jednym z najbardziej obleganych przez turystów miast Albanii. Plaże tutaj są długie i piaszczyste. Tutaj zobaczymy amfiteatr, następnie lunch i czas wolny dla siebie i możliwość zwiedzania miasta. Obiad i nocleg w hotelu w Durres kat. ***.

DZIEŃ 6

Po śniadaniu wyjazd do Tirany, stolicy Albanii. Wzdłuż drogi zrobimy przystanek w małym mieście Kruji, miejscu narodzenia największego bohatera Narodowego, Skanderbega, gdzie możemy zwiedzić miasto. W Tiranie, która jest stolicą, a także największym i najbardziej rozwiniętym miastem Albanii, rozpoczniemy zwiedzanie od drobnego posiłku. Po posiłku spacer do centrum i zwiedzanie najważniejszych atrakcji; pomnika Skanderbega, rynku Matki Teresy, meczet Et'hem Bey, wieży zegarowej, które są najbardziej znanymi punktami orientacyjnymi w Tiranie. Powrót do Durres na kolację i nocleg w hotelu kat. ***.

DZIEŃ 7

Po śniadaniu powrót do Macedonii przez Pogradec and Lin. Lin to małe miasto z kamiennymi domami i ulicami, usytuowany na jedynym półwyspie Jeziora Ochrydzkiego, tutaj zobaczymy podwaliny bazyliki Chrystusa z IV-VI wieku. Dalej mamy okazję spróbować popularnego pstrąga Ochrydzkiego podczas obiadu. Zanim przekroczymy granicę zwiedzimy miasto Pogradec, leżące po Albańskiej stronie jeziora. Następnie powrót do Macedonii, obiad i nocleg w Ochrydzie kat. ***.

DZIEŃ 8

Śniadanie, transfer na lotnisko.

UWAGA

- Przedstawiony program jest ramowy, kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. - Realizacja imprezy odbywa się na podstawie dowodu osobistego lub paszportu (dokumenty powinny być ważne min. 3 m-ce od daty powrotu do Polski). - Pilot nie oprowadza po miastach oraz obiektach muzealnych.

CENA OBEJMUJE

• Przelot samolotem Katowice - Ochryda - Katowice • Opłaty lotniskowe 150 zł • 7 noclegów w hotelach kat. *** HB (5 Macedonia + 2 Albania) - śniadania i obiadokolacje • 5 obiadów / lunchów • Transfer lotnisko - hotel - lotnisko • Transfery między zwiedzanymi miejscami klimatyzowanym autokarem • Opieke pilota/rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 20 000€, NNW 2 000€,bagaż 200€ • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• Taksy klimatycznej + Opłaty meldunkowej 10 €/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt u rezydenta • Opłaty na fundusz gwarancyjny wegług rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji • Biletów wstępów do zwiedzanych obiektów, opłat lokalnych - koszt uczestnictwa w całym programi 120Euro /os. obowizkowo płatne u pilota. • Napoi do obiadokolacji



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji

Opinie o wycieczce objazdowej Bałkańska przygoda

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Bałkańska przygoda? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00