Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
  • Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś, Rosja
1 / 11

Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś
star 3

Rosja
Ocena wycieczki objazdowej Rosja Wczoraj i Dziś:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 września 2018

Wycieczka objazdowa Rosja Wczoraj i Dziś w ofercie Biura podróży:

PBP Olsztyn

Szukasz wakacji w kraju Rosja?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

ROSJA

Trasa zagraniczna

Łotwa (1) - Psków - Sankt Petersburg (3) - Carskie Sioło - Peterhof - Nowogród Wielki (1) - Moskwa (3) - Łotwa (1) - Wilno

DZIEŃ 1

Zbiórka uczestników i wyjazd z kraju według rozkładu. Przejazd na Łotwę. Zwiedzanie miasta nad Dźwiną - Dyneburg: Krzyż Legionów, Wzgórze 4 Świątyń. Przejazd i zakwaterowanie w hotelu. Kolacja, nocleg. Trasa: ok. 650 km.

DZIEŃ 2

Śniadanie. Wyjazd w kierunku Sankt Petersburga. Przekroczenie granicy łotewsko-rosyjskiej. Przejazd przez Rosję. Na trasie postój w Pskowie, w którym zobaczymy m.in.: Kreml oraz cerkiew św. Trójcy. Obiadokolacja. Przejazd do hotelu w Sankt Petersburgu. Późne zakwaterowanie, nocleg. Trasa: ok. 600 km.

DZIEŃ 3

Śniadanie. Wyjazd do Peterhofu - letniej rezydencji Piotra I. Zwiedzanie Parku Dolnego z fontannami i kaskadami. Przejazd do Carskiego Sioła (25 km na południe od miasta). Zwiedzanie Pałacu Katarzyny Wielkiej wraz z Bursztynową Komnatą oraz Wielką Salą Tronową. Powrót do Sankt Petersburga. Objazdowa wycieczka po mieście, m.in.: cerkiew i klasztor Smolny, zabudowania Wyspy Wasilewskiej, nabrzeże Uniwersyteckie i Pałacowe, Admiralicja, budynek Sztabu Generalnego, pomnik Piotra I - Miedziany Jeździec. Obiadokolacja. Dla chętnych program - przedstawienie folklorystyczne w Pałacu Mikołajewskim: rosyjskie pieśni i tańce ludowe oraz "poczęstunek rosyjski" z kawiorem, szampanem lub wódką. Nocleg. Trasa: ok. 70 km.

DZIEŃ 4

Śniadanie. Dalsze zwiedzanie miasta, m.in.: Pałac Zimowy z jednym z największych muzeów świata Ermitażem; krążownik Aurora (z zewnątrz) - symbol rewolucji październikowej, Plac św. Izaaka, sobór św. Izaaka (wnętrza), Newski Prospekt - główna arteria miasta, katedra Kazańska, Twierdza Pietropawłowska (najstarsza budowla miasta) z soborem św. Piotra i Pawła (miejsce spoczynku rosyjskich carów). Po południu rejs stateczkiem po rzekach i kanałach Sankt Petersburga. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg. Trasa: ok. 50 km.

DZIEŃ 5

Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Nowogrodu Wielkiego, gdzie zaczęła się historia państwa rosyjskiego. Miasto-muzeum bogate w architekturę z XI-XVII wieku, m.in.: stary Kreml (na liście dziedzictwa światowego UNESCO) i sobór św. Sofii. Zwiedzanie skansenu, gdzie zachowały się drewniane budowle, izby mieszkalne, cerkwie i kaplice z XVII-XIX stulecia. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie. Obiadokolacja, nocleg. Trasa: ok. 250 km.

DZIEŃ 6

Śniadanie. Wyjazd do Moskwy. Przejazd autokarem przez biznesowe dzielnice Moskwy oraz nowoczesne centrum wielkiej rosyjskiej metropolii. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie. Obiadokolacja i nocleg. Trasa: ok. 550 km.

DZIEŃ 7

Śniadanie. Wycieczka objazdowa po Moskwie: przejazd wybrzeżem Sofijskim - panorama Kremla z drugiej strony rzeki Moskwy. Przejazd na Plac Czerwony, oglądanie z zewnątrz: soboru Kazańskiego, soboru Wasyla Błogosławionego, Muzeum Historyczne, Główny Powszechny Dom Towarowy (GUM), mauzoleum Lenina. Zwiedzanie największej świątyni prawosławnej - Cerkwi Chrystusa Zbawiciela. Przejazd do wybudowanego w 1524 roku klasztoru Nowodziewiczego i krótka wizyta na najsłynniejszej moskiewskiej nekropolii. Powrót do hotelu, obiadokolacja. Nocleg. Trasa: ok. 40 km.

DZIEŃ 8

Śniadanie. Dalsze zwiedzania miasta: Kreml z soborami, Zbrojownia z kolekcją koron carskich, jajek Faberze i tronów carskich, armata Car-Działo i największy na świecie dzwon Car-Dzwon. Galeria Trietiakowska - największy i zarazem najbardziej znaczący zbiór sztuki rosyjskiej, zwiedzanie najokazalszych stacji metra Moskiewskiego, spacer słynnym Arbatem. Plac Teatralny i Teatr Wielki - najbardziej znana i ceniona placówka kulturalna Rosji. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg. Trasa: ok. 20 km.

DZIEŃ 9

Śniadanie. Pożegnanie ze stolicą Rosji. Przejazd na nocleg tranzytowy na Łotwie. Zakwaterowanie, obiadokolacja, nocleg. Trasa: ok. 780 km.

DZIEŃ 10

Śniadanie. Przejazd do stolicy Litwy na krótki spacer starówką wileńską. Popołudniu wyjazd do kraju. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych. Uwaga: powrót do niektórych miejscowości w godzinach porannych dnia następnego. Trasa: ok. 650 km. Całość trasy: ok. 3690 km. Program imprezy jest ramowy, kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

TERMINY I CENY KATALOGOWE (zł)

28.04-07.05 2999 21.05-30.05 3099 10.06-19.06 3499 30.06-09.07 3499 23.07-01.08 3099 13.08-22.08 2999 08.09-17.09 2899

CENA IMPREZY OBEJMUJE

- przejazd autokarem (klimatyzacja, dvd, barek, wc) lub małym autokarem (klimatyzacja, dvd) - 9 noclegów w hotelach**+/*** w pokojach 2-osobowych z łazienką - 9 śniadań i 9 obiadokolacji - opiekę pilota - ubezpieczenie Signal Iduna (KL+CP 30.000 EUR, NNW 15.000 PLN, bagaż 1.000 PLN)

DODATKOWO PŁATNE

- pakiet do realizacji programu: 200 EUR (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, komunikacja miejska, rejs statkiem po rzekach i kanałach Petersburga, zestaw słuchawkowy Tour Guide) płatne obligatoryjnie pilotowi wycieczki - przedstawienie folklorystyczne w Pałacu Mikołajewskim: 45 EUR (fakultatywnie)

DOPŁATY OPCJONALNE

dopłata do pokoju 1-osobowego: 900 zł dopłata do wizy rosyjskiej: 400 zł

30 dni przed wyjazdem należy dostarczyć do PBP Olsztyn dokumenty niezbędne do uzyskania wizy

1) prawidłowo wypełniony, wydrukowany i podpisany osobiście wniosek wizowy 2) 1 zdjęcie (wymiar 3,5 x 4,5 cm, biometryczne - twarz na wprost, kolorowe, na białym tle, nie starsze niż 6 miesięcy) 3) paszport ważny minimum pół roku od zakończenia ważności wizy, posiadający minimum 2 wolne strony.

WAŻNE INFORMACJE

1. Wycieczki będą realizowane w zależności od ilości uczestników w grupie: wygodnymi autokarami lub wygodnymi busami. 2. Niektóre połączenia krajowe mogą być realizowane innymi środkami transportu niż autokar (bus, samochód osobowy, autokar liniowy, pociąg). Trasy antenowe obsługiwane są bez pilota. 3. Wyjazd *antenkowy za dopłatą z wybranego miasta organizowany przy minimum 6 os. wsiadających. W przypadku braku wymaganego min. 6 osób PBP OLSZTYN ma prawo anulować wyjazd z danej miejscowości. Anulacja wyjazdu nie upoważnia do bezkosztowej rezygnacji z wycieczki. W takim przypadku Klient wybiera wyjazd z innej miejscowości gwarantowanej. 4. Podczas przejazdów krajowych w ramach niektórych wycieczek możliwe są przesiadki. 5. Godziny i miejsca wsiadania mogą ulec zmianie, po wcześniejszym poinformowaniu Klienta. 6. Pakiet do realizacji programu (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, bilety komunikacji miejskiej, opłaty klimatyczne oraz koszty zestawu słuchawkowego Tour Guide lub inne) nie jest ujęty w cenie imprezy wyrażonej w PLN. Cena pakietu do realizacji programu podana jest przy opisach poszczególnych wycieczek. Obligatoryjny koszt pakietu dotyczący realizacji programu jest kalkulowany przy grupie min. 40 osób. Przy mniejszej ilości uczestników cena pakietu zostanie przeliczona na odpowiednią ilość osób w grupie i podana do wiadomości uczestników przed wycieczką. Cena pakietu może być podwyższona maksymalnie o 25% podanej ceny w EUR/GBP/inna waluta. Powyższa zmiana nie upoważnia Klienta do rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce. 7. Osoby podróżujące samotnie, które nie chcą dopłacać do pokoju 1-osobowego, będą dokwaterowane do innej osoby tej samej płci w pokoju 2-osobowym. W przypadku braku drugiej osoby na dokwaterowanie Klient będzie musiał zapłacić połowę stawki dopłaty do pokoju 1-osobowego. 8. Kolejność zapisów na wycieczkę decyduje o zajmowaniu miejsc w głównym transporcie.


Opis hotelu Rosja Wczoraj i Dziś według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kraj

ROSJA

Wyloty z

Warszawy, Berlina, Kaliningradu

Trasa zagraniczna

Sankt Petersburg (3) - Carskie Sioło - Peterhof - Nowogród Wielki (1) - Moskwa (3)

DZIEŃ 1

Zbiórka uczestników na lotnisku. Wylot do Petersburga. Krótka objazdowa wycieczka po mieście, transfer do hotelu. Obiadokolacja. Nocleg.

DZIEŃ 2

Śniadanie. Wyjazd do Peterhofu - letniej rezydencji Piotra I. Zwiedzanie Parku Dolnego z fontannami i kaskadami. Przejazd do Carskiego Sioła (25 km na południe od miasta). Zwiedzanie Pałacu Katarzyny Wielkiej wraz z Bursztynową Komnatą oraz Wielką Salą Tronową. Powrót do St. Petersburga, który był ukochanym dzieckiem Piotra I. Objazdowa wycieczka po mieście, m.in.: cerkiew i klasztor Smolny, Teatr Mariński, zabudowania Wyspy Wasilewskiej, nabrzeże Uniwersyteckie i Pałacowe, Admiralicja, budynek Sztabu Generalnego, pomnik Piotra I - Miedziany Jeździec, Plac Sztuki. Obiadokolacja. Dla chętnych program (fakultatywnie) - przedstawienie folklorystyczne w Pałacu Mikołajewskim: rosyjskie pieśni i tańce ludowe oraz "bufet rosyjski" z kawiorem, szampanem lub wódką. Nocleg.

DZIEŃ 3

Śniadanie. Dalsze zwiedzanie miasta, m.in.: Pałacu Zimowego z jednym z największych muzeów świata Ermitażem; krążownik Aurora (z zewnątrz) - symbol rewolucji październikowej, Plac św. Izaaka, Sobór św. Izaaka (wnętrza), Newski Prospekt - główna arteria miasta, Katedra Kazańska, Sobór Zmartwychwstania Pańskiego, Twierdza Pietropawłowska (najstarsza budowla miasta) z Soborem św. Piotra i Pawła (miejsce spoczynku rosyjskich carów). Rejs stateczkiem rzekami i kanałami Sankt Petersburga. Powrót do hotelu. Obiadokolacja, nocleg.

DZIEŃ 4

Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Nowogrodu Wielkiego, gdzie zaczęła się historia państwa rosyjskiego. Miasto-muzeum bogate w dawną architekturę z XI-XVII wieku, m.in.: stary Kreml (na liście dziedzictwa światowego UNESCO) i sobór św. Sofii. Zwiedzanie skansenu, gdzie zachowały się drewniane budowle, izby mieszkalne, cerkwie i kaplice z XVII-XIX stulecia. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie. Obiadokolacja, nocleg.

DZIEŃ 5

Śniadanie. Wyjazd do Moskwy. Przejazd autokarem przez biznesowe dzielnice Moskwy oraz nowoczesne centrum wielkiej rosyjskiej metropolii. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie. Obiadokolacja i nocleg.

DZIEŃ 6

Śniadanie. Wycieczka objazdowa po Moskwie: plac widokowy na Worobiowych Górach z których można podziwiać budynki Uniwersytetu Moskiewskiego i całą panoramę miasta. Plac Czerwony, oglądanie z zewnątrz Soboru Kazańskiego, Soboru Wasyla Błogosławionego, Muzeum Historyczne, Główny Powszechny Dom Towarowy (GUM), Mauzoleum Lenina. Przejazd wybrzeżem Sofijskim - panorama Kremla z drugiej strony rzeki Moskwy. Zwiedzanie największej świątyni prawosławnej - Cerkwi Chrystusa Zbawiciela. Przejazd do wybudowanego w 1524 roku klasztoru Nowodziewiczego. Powrót do hotelu, obiadokolacja. Nocleg.

DZIEŃ 7

Śniadanie. Przejazd metrem na ciąg dalszy zwiedzania miasta. Kreml z Soborami, Zbrojownia z kolekcją koron carskich, jajek Faberze i tronów carskich, armatą Car-Działem i największym na świecie dzwonem Car-Dzwonem. Galeria Trietiakowska - największy i zarazem najbardziej znaczący zbiór sztuki rosyjskiej, zwiedzanie najokazalszych stacji metra Moskiewskiego, spacer słynnym Arbatem. Powrót do hotelu, obiadokolacja. Nocleg.

DZIEŃ 8

Śniadanie. Pożegnanie ze stolicą Rosji. Przejazd na nocleg tranzytowy na Łotwie. Zakwaterowanie, obiadokolacja, nocleg.

DZIEŃ 10

Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Czas wolny na zakupy rosyjskich specjałów. Transfer na lotnisko. Wylot do kraju. Program imprezy jest ramowy, kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

TERMINY I CENY KATALOGOWE (zł)

30.04 - 17.06 4899 10.06 - 17.06 4999 15.07 - 22.07 4999 11.08 - 18.08 4899

CENA IMPREZY OBEJMUJE

- przelot samolotami rejsowymi - opłaty lotniskowe i paliwowe - 7 noclegów w hotelach**+/*** w pokojach 2-osobowych z łazienką - 7 śniadań i 7 obiadokolacji - opiekę polskojęzycznego rezydenta - ubezpieczenie Signal Iduna (KL 30.000 EUR, NNW 15.000 PLN, bagaż 1.000 PLN)

DODATKOWO PŁATNE

- pakiet do realizacji programu: 240 EUR (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, transfery oraz transport podczas zwiedzania, komunikacja miejska, rejs statkiem po rzekach i kanałach Petersburga, zestaw słuchawkowy Tour Guide) płatne obligatoryjnie pilotowi wycieczki - przedstawienie folklorystyczne w Pałacu Mikołajewskim: 40 EUR (fakultatywny)

DOPŁATY OPCJONALNE

dopłata do pokoju 1 - osobowego: 700 zł dopłata do wizy rosyjskiej: 350 zł

30 dni przed wyjazdem należy dostarczyć do PBP Olsztyn dokumenty niezbędne do uzyskania wizy

1) prawidłowo wypełniony, wydrukowany i podpisany osobiście wniosek wizowy 2) 1 zdjęcie (wymiar 3,5 x 4,5 cm, biometryczne - twarz na wprost, kolorowe, na białym tle, nie starsze niż 6 miesięcy) 3) paszport ważny minimum pół roku od zakończenia ważności wizy, posiadający minimum 2 wolne strony.

WAŻNE INFORMACJE

1. Wycieczki będą realizowane w zależności od ilości uczestników w grupie: wygodnymi autokarami lub wygodnymi busami. 2. Godziny przelotów mogą ulec zmianie po wcześniejszym poinformowaniu Klienta. 3. Pakiet do realizacji programu (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, bilety komunikacji miejskiej, opłaty klimatyczne oraz koszty zestawu słuchawkowego Tour Guide lub inne) nie jest ujęty w cenie imprezy wyrażonej w PLN. Cena pakietu do realizacji programu podana jest przy opisach poszczególnych wycieczek. Obligatoryjny koszt pakietu dotyczący realizacji programu jest kalkulowany przy grupie min. 40 osób. Przy mniejszej ilości uczestników cena pakietu zostanie przeliczona na odpowiednią ilość osób w grupie i podana do wiadomości uczestników przed wycieczką. Cena pakietu może być podwyższona maksymalnie o 25% podanej ceny w EUR/GBP/inna waluta. Powyższa zmiana nie upoważnia Klienta do rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce. 4. Osoby podróżujące samotnie, które nie chcą dopłacać do pokoju 1-osobowego, będą dokwaterowane do innej osoby tej samej płci w pokoju 2-osobowym. W przypadku braku drugiej osoby na dokwaterowanie Klient będzie musiał zapłacić połowę stawki dopłaty do pokoju 1 - osobowego.



Wycieczka pochodzi z oferty PBP Olsztyn, który jest polskim touroperatorem specjalizującym się w wycieczkach objazdowych autokarowych i samolotowych po Europie. Założeniem biura jest tworzenie oferty wycieczek, które kształcą i na długo zapadają w pamięć turysty. Programy tworzone są w oparciu o doświadczenie i pracę wykwalifikowanej kadry, tak aby spełniały oczekiwania polskiego rynku. Jako bezpośredni organizator wycieczek angażuje się w tworzenie i realizację wycieczek objazdowych zapewniając wysoką jakość i dobre warunki zarówno transportu jak i wypoczynku.

Najlepszym dowodem na niezawodności usług PBP Olsztyn jest wiele pozytywnych opinii zadowolonych klientów oraz owocna współpraca z agencjami turystycznymi.