cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
  • Hotel Valtur Itaca Nausicaa, Kalabria
1 / 13
Ocena
hotelu:
4.3 / 5

Hotel Valtur Itaca Nausicaa
star 4

Włochy: Kalabria
Ocena hotelu Valtur Itaca Nausicaa:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Valtur Itaca Nausicaa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0

Hotel Valtur Itaca Nausicaa w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Kalabria

Opis oferty:

Położony pomiędzy zielonymi górami i błękitnym morzem, tuż przy pięknej, prywatnej plaży, doskonałej również dla amatorów aktywnego wypoczynku. Otoczony zielenią, wakacyjny kompleks to doskonały wybór na beztroskie, rodzinne wakacje - hotel słynie ze swobodnej atmosfery i świetnie przygotowanych animacji. Na miejscu są aż 3 baseny, 2 korty tenisowe i wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. Wieczorami w hotelu organizowane są przedstawienia i pokazy, w ciągu dnia można się wybrać do pobliskiego Aquaparku ODISSEA 2000 ze zjeżdżalniami i mnóstwem atrakcji nie tylko dla najmłodszych.

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Jońskim, w małym miasteczku Martucci, ok.12 km miejscowości ROSSANO, ok. 94 km od Crotone; ok. 158 km od lotniska w Lamezia Terme; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu (w sezonie).

PLAŻA:

hotelowa, piękna, zagospodarowana, długa, piaszczysto-żwirowa, przy wejściu do morza żwirkowo-kamienista, ok. 50-200 m od hotelu (w zależności od zakwaterowania), bezpłatne parasole i leżaki od 3-go rzędu.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, komfortowy, duży resort rodzinny, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2010 r., 360 pokoi, 3 budynki, 2 piętra, budynki położone szeregowo, lobby, recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, okazjonalnie wieczory tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży; butik, mały bazar sklepowy; taras z widokiem na basen i ogród; za opłatą: room-service, fotograf, lekarz na wezwanie, pomieszczenie do przygotowywania posiłków dla matek z małymi dziećmi, pralnia; udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; hotel akceptuje zwierzęta do 10 kg (na zamówienie, za opłatą: ok. 10 EUR/dzień; dodatkowo opłata za sprzątanie pokoju: ok. 50 EUR); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko piętrowe), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; niektóre pokoje posiadają balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, ok. 1050 m², gł. do 2,1 m, ok. 230 m², gł. do 1,2 m i ok. 200 m², gł. do 1,3 m, 2 baseny dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m² i ok. 30 m², gł. ok. 0,5 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, wymagane czepki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), boisko wielofunkcyjne, aqua aerobik; minikluby dla dzieci i młodzieży (13-18 lat; w określonym przez hotel terminie), dyskoteka La Sirene (napoje dodatkowo płatne), polskie i włoskie animacje dla dorosłych i dzieci: przedstawienia w amfiteatrze (połowa czerwca-połowa września), lekcje tańca, tenis stołowy, boccia, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku; za opłatą: sporty wodne na plaży (połowa czerwca-połowa września); oferta zewnętrzna: Aquapark ODISSEA 2000 (czynny od połowy czerwca do połowy września, termin otwarcia aquaparku może ulec zmianie, wstęp: ok. 16-25 EUR/os.; dla gości hotelu 1 bezpłatny wstęp/os./tydz. (dla pobytów: 7 i 14 noclegów), 1 bezpłatny wstęp/os./pobyt (dla pobytów: 10 i 11 noclegów),dodatkowe wejścia - 50% zniżki): 4 części, w tym część dla dzieci: zjeżdżalnie, wodny plac zabaw i strefa relaksu z leniwą rzeką, basenem ze sztuczną falą, hydromasażem i wodospadami, łącznie kilkanaście zjeżdżalni, m.in.: Titano Roller - najdłuższa zjeżdżalnia w Europie (dł. 318 m), Black Polifemo (dł. 190 m), Kamikaze, Big Olimpo - wodny rollercoaster (dł. 163 m) i Skyron Rocket (wys. 23 m); bary (wyłączone z formuły all inclusive).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.00) w formie bufetu w restauracji, nielimitowane piwo, wino, woda, napoje bezalkoholowe do obiadu i kolacji; przekąski w wyznaczonym barze; nielimitowane napoje (woda, wino, piwo, napoje bezalkoholowe, herbata oraz wybrane alkohole wysokoprocentowe) w wyznaczonym barze (10.00-22.00) i w barze na plaży (10.00-18.00).

KONTAKT:

0039/096745851

GRATIS:

serwis plażowywstęp do aquaparku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Kalabria

Opis oferty:

Położony pomiędzy zielonymi górami i błękitnym morzem, tuż przy pięknej, prywatnej plaży, doskonałej również dla amatorów aktywnego wypoczynku. Otoczony zielenią, wakacyjny kompleks to doskonały wybór na beztroskie, rodzinne wakacje - hotel słynie ze swobodnej atmosfery i świetnie przygotowanych animacji. Na miejscu są aż 3 baseny, 2 korty tenisowe i wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. Wieczorami w hotelu organizowane są przedstawienia i pokazy, w ciągu dnia można się wybrać do pobliskiego Aquaparku ODISSEA 2000 ze zjeżdżalniami i mnóstwem atrakcji nie tylko dla najmłodszych.

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Jońskim, w małym miasteczku Martucci, ok. 6 km miejscowości ROSSANO, ok. 94 km od Crotone; ok. 158 km od lotniska w Lamezia Terme; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu (w sezonie).

PLAŻA:

hotelowa, piękna, zagospodarowana, długa, piaszczysto-żwirowa, przy wejściu do morza żwirkowo-kamienista, ok. 50-200 m od hotelu (w zależności od zakwaterowania), bezpłatne parasole i leżaki od 3-go rzędu.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, komfortowy, duży resort rodzinny, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2010 r., 360 pokoi, 3 budynki, 2 piętra, budynki położone szeregowo, lobby, recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, okazjonalnie wieczory tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży; butik, mały bazar sklepowy; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych (ograniczony zasięg); za opłatą: room-service, fotograf, lekarz na wezwanie, pomieszczenie do przygotowywania posiłków dla matek z małymi dziećmi, pralnia; udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; hotel akceptuje zwierzęta do 10 kg (na zamówienie, za opłatą: ok. 10 EUR/dzień; dodatkowo opłata za sprzątanie pokoju: ok. 50 EUR); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko piętrowe), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; niektóre pokoje posiadają balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, ok. 1050 m², gł. do 2,1 m, ok. 230 m², gł. do 1,2 m i ok. 200 m², gł. do 1,3 m, 2 baseny dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m² i ok. 30 m², gł. ok. 0,5 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, wymagane czepki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), boisko wielofunkcyjne, aqua aerobik; minikluby dla dzieci i młodzieży (13-18 lat; w określonym przez hotel terminie), dyskoteka La Sirene (napoje dodatkowo płatne), polskie i włoskie animacje dla dorosłych i dzieci: przedstawienia w amfiteatrze (połowa czerwca-połowa września), lekcje tańca, tenis stołowy, boccia, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku; za opłatą: sporty wodne na plaży (połowa czerwca-połowa września); oferta zewnętrzna: Aquapark ODISSEA 2000 (czynny od połowy czerwca do połowy września, termin otwarcia aquaparku może ulec zmianie, wstęp: ok. 16-25 EUR/os.; dla gości hotelu 1 bezpłatny wstęp/os./tydz. (dla pobytów: 7 i 14 noclegów), 1 bezpłatny wstęp/os./pobyt (dla pobytów: 10 i 11 noclegów), dodatkowe wejścia - 50% zniżki): 4 części, w tym część dla dzieci: zjeżdżalnie, wodny plac zabaw i strefa relaksu z leniwą rzeką, basenem ze sztuczną falą, hydromasażem i wodospadami, łącznie kilkanaście zjeżdżalni, m.in.: Titano Roller - najdłuższa zjeżdżalnia w Europie (dł. 318 m), Black Polifemo (dł. 190 m), Kamikaze, Big Olimpo - wodny rollercoaster (dł. 163 m) i Skyron Rocket (wys. 23 m); bary (wyłączone z formuły all inclusive).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.00) w formie bufetu w restauracji, nielimitowane piwo, wino, woda, napoje bezalkoholowe do obiadu i kolacji; przekąski w wyznaczonym barze; nielimitowane napoje (woda, wino, piwo, napoje bezalkoholowe, herbata oraz wybrane alkohole wysokoprocentowe) w wyznaczonym barze (10.00-22.00) i w barze na plaży (10.00-18.00).

KONTAKT:

0039/096745851,

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku


Mapa Hotelu Valtur Itaca Nausicaa
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Valtur Itaca Nausicaa

4.3
zdecydowanie polecam

Jeśli natrafią Państwo na pokoję usytuowane bliżej morza to jest szansa, że hotel bardzo przypadnie Państwu do gustu. Ja akurat miałam to nieszczęście, że pokój znajdował się przy parkingac gdzie codziennie rano podjezdzaly autokary do aqua parku. Nie mniej jednak oceniam ten hotel na 5plus, bo w końcu pojechałam tam aby cieszyc sie pogodą, morzem i basenami, a nie siedzieć w pokoju. Animacje super! Obsługa przyjazna, kulturalna i bardzo starająca się zadowolić wszystkich gości bez względu na wiek. Jedzenie przepyszne! Zwłaszcza te na świezym powietrzu, gdzie kucharz na bieżąco przygotowuje makarony i owoce morza, szynka parmeńska, arbusy, melony, sery i inne smakołyki do woli. Oczywiście frytki i kalamry w ciescie tez się znajdą ale osobiście polecam menu pod chmurką ;-) A do tego pyszne wino! Cały teren hotelu zielony i bardzo zadbany, plaża czysta i na noc zamykana (prawdopodobnie przed napływającymi imigrantami z południa). Caly wyjazd oceniami na 5+. Dodatkowy atut to aqua park do ktorego mozna pojsc spacerkiem (5 min) i np. wrocic na lunch do hotelu aby poxniej pójsc raz jeszcze :) Super wakacje!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Valtur Itaca Nausicaa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Obsługa
    0
HolidayCheck
Ocena Valtur Itaca Nausicaa:
0 / 6

Inaczej niż w ofercie 2017-07-22
Szczegóły oceny hotelu Valtur Itaca Nausicaa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.0

2.0

Masz pytania o Hotel Valtur Itaca Nausicaa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00