Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
  • Wycieczka objazdowa Bawaria, Niemcy
1 / 44

Wycieczka objazdowa Bawaria

Niemcy
Ocena wycieczki objazdowej Bawaria:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2018

Wycieczka objazdowa Bawaria w ofercie Biura podróży:

Oskar

Szukasz wakacji do Niemiec?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Przejazd autokarem PREMIUM lub ULTRAPREMIUM

Realizacja imprezy autokarami PREMIUM oraz ULTRAPREMIUM to  gwarancja - transportu autokarami z roczników 2016 i 2017 produkcji Irizar i VDL indywidualnego, multimedialnego systemu rozrywki  - tablet z dotykowym ekranem w każdym zagłówku (filmy, gry, muzyka itp.). Możliwość podłączenia własnego nośnika danych poprzez wejście AUX lub USB.* najwyższej klasy skórzanych lub półskórzanych foteli z możliwością regulacji oparcia lub/i zagłówka największej w Polsce przestrzeni między siedzeniami małej półki przed każdym siedzeniem + siateczki na czasopisma, książki czy telefon bezpłatnego dostępu do sieci WiFi na terenie Polski** gniazdek elektrycznych 230V  wydajnej klimatyzacji sterowanej indywidualnie bogato wyposażonego barku udostępnionego w czasie jazdy WC na pokładzie autokaru Ważne - Autokar Premium i ULTRAPREMIUM jest autokarem docelowym. * Dotyczy tylko Autokarów ULTRAPREMIUM ** Jakość usług internetowych może różnić się w zależności od jakości sygnału Idealna i komfortowa podróż… ZAWSZE! Na ternie Polski GWARANTUJEMY, że wszystkie przejazdy realizowane są autokarem, busem lub samochodem osobowym. Zapewnimy komfortowy transport na każdym etapie podróży.

TOUR GUIDE oprowadzanie z indywidualnym systemem nagłośnieniowym

Mobilny zestaw audio - indywidulany zestaw słuchawkowy połączony bezprzewodowo z mikrofonem pilota/przewodnika.

Dostępne opcje zakwaterowania

pokój 2 osobowy pokój 3 osobowy dokwaterowanie (bez dopłat*) lub pokój 1 osobowy (dopłata) * dokwaterowanie - osoby wybierając się pojedynczo, które w momencie rezerwacji nie dokonują dopłaty do pokoju jednoosobowego, mogą zostać zakwaterowane z jedną lub kilkoma osobami tej samej płci w tzw. opcji dokwaterowania; jednakże w przypadku braku innej rezerwacji w opcji dokwaterowania w terminie do 7 dni przed rozpoczęciem imprezy wymagana jest dopłata do pokoju 1 osobowego w wysokości 300 zł

Dostępne opcje wyżywienia

Śniadania (w cenie) Obiadokolacje (obowiązkowa dopłata przy rezerwacji lub w autokarze)

Pakiet KOMFORT

gwarancja wyboru miejsca w autokarze docelowym napoje w autokarze w cenie (2x kawa, 2x herbata, 2x zimny napój 0,2l) cena - 50 zł/os

Pakiet PRESTIGE

gwarancja wyboru miejsca w autokarze docelowym napoje w autokarze w cenie (2x kawa, 2x herbata, 2x zimny napój 0,2l) nadbagaż 5 kg w cenie napoje bezalkoholowe do obiadokolacji (0,2l) cena - 100 zł/os

Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

W związku z powołaniem do życia w dniu 26.11.2016 Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego każdy klient Biura Podróży Oskar zobowiązany jest do zapłaty kwoty w wysokości 10zł/os. przy każdorazowej rezerwacji imprezy turystycznej (obowiązuje od dnia 26.11.2016). Kwota przeznaczona na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny zostanie automatycznie doliczona do wartości rezerwacji (w momencie jej dokonania). Wyjątkiem są imprezy turystyczne odbywające się w krajach posiadających granicę z Rzeczpospolitą Polską. Składka nie jest przychodem biura.

Karta Dużej Rodziny

www.oskar.com.pl/zalaczniki/karta_duzej_rodziny

Warunki promocji FIRST MINUTE

www.oskar.com.pl/zalaczniki/warunki_promocji

Ubezpieczenie

Warunki ubezpieczenia Bezpieczne Podróże Signal Iduna dokument do pobrania  www.oskar.com.pl/zalaczniki/owu Warunki ubezpieczenia Kosztów Imprezy Turystycznej Signal Iduna dokument do pobrania  www.oskar.com.pl/zalaczniki/owurg

Video

www.youtube.com/watch?v=cqra0E7fi8A&list=PLhcsd4nk5qIZJalq61mBQWyfAp0C6UJEq www.youtube.com/watch?v=t4XV6V4QVCU

Cena obejmuje

przejazd autokarem klasy PREMIUM (powiększona przestrzeń między siedzeniami, klimatyzacja, DVD, WC, barek) lub przejazd autokarem klasy ULTRAPREMIUM (powiększona przestrzeń między siedzeniami, indywidualny system multimedialny, klimatyzacja, DVD, WC, barek) oprowadzanie z systemem nagłaśniającym TOUR GUIDE (mobilny zestaw audio - indywidualny zestaw słuchawkowy połączony zakwaterowanie 4 noclegi w Hotelu *** w pokojach 2 - 3 osobowych z łazienkami wyżywienie BB - 4 śniadania ubezpieczenie KL, NNW, bagaż opiekę pilota

Dopłaty wymagane na miejscu

koszty programowe (bilety wstępu do zwiedzanych obiektów - zamki, Wieża Olimpijska, Wyspa Kwiatów Mainau, przejazdy komunikacją miejską - Monachium, rejsy po jeziorach - J.Chiemsee i J.Bodeńskie, lokalni przewodnicy, koszty rezerwacji biletów do zwiedzanych obiektów, podatki turystyczne, opłaty wjazdowe, opłaty klimatyczne - 140 euro/osoba - płatne obowiązkowo u pilota w autokarze; koszty nie podlegają rozliczeniu dopłata do wyżywienia HB przy rezerwacji lub u pilota w autokarze - 40 €/os.

Dopłaty opcjonalne

ubezpieczenie od chorób przewlekłych i nowotworowych KL 20000 euro, NNW 10000 zł, bagaż (utrata 500 zł) - 120 zł/os ubezpieczenie od kosztó rezygnacji 3,5% wartości rezerwacji pakiet premium lub pakiet prestige

Informacje dodatkowe

program ramowy obejmuje zwiedzanie obiektów z zewnątrz; zwiedzanie wewnątrz w indywidualnym zakresie w trakcie czasu wolnego dokumenty - paszport lub dowód osobisty (zgodnie z obowiązującymi przepisami ) zaleca się wyrobienie karty EKUZ

Program ramowy

Dzień 1 Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy autokarów. Dzień 2 Przyjazd do Salzburga - Miasta Mozarta. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem, podczas którego zobaczymy m.in. pałac arcybiskupi i ogrody Mirabell, najstarszą uliczkę miasta Getreidegasse, na której znajduje się Dom Mozarta, Katedra św. Ruprechta, Reisedenplatz, pomnik Mozarta, Arcyopactwo św. Piotra. Czas wolny na salzburdzkiej starówce, następnie przejazd autostradą alpejską do miejscowości Prien nad Jeziorem Chiemsee w Bawarii, rejs statkiem na wyspę Herreninsel, spacer po urokliwym parku do zamku Herrenchiemsee, największego zamku Ludwika Bawarskiego, będącego wierną kopią pałacu wersalskiego, spacer po ogrodach z licznymi fontannami, rejs powrotny i przejazd do hotelu zlokalizowanego w Alpach Tyrolskich na południe od Garmisch-Partenkirchen. Obiadokolacja. Nocleg. Dzień 3 Śniadanie. Przejazd do jednego z najpiękniejszych i najsłynniejszych zakątków Bawarii - zamku Neuschwanstein . Wjazd busikiem zamkowym na wzgórze, gdzie wśród przepaści i jezior położony jest zamek Neuschwanstein - najbardziej znany zamek Ludwika II, symbol zamków bawarskich, który był również inspiracją Walta Disneya (logo jest wzorowane na konturach zamku).  Kolejno spacer po Marienbruecke (Most Marii), który jest przerzucony naprzeciw zamku nad stumetrową przepaścią z wodospadem na dnie. Dla chętnych zejście Wąwozem Rzeki Pullat. Czas wolny na zakup pamiątek, następnie wizyta w centrum uroczego alpejskiego miasteczka Fussen zwanego miasteczkiem festiwalowym (związane jest to z tym, że odbywały się tam musicale związane z Ludwikiem II). Przejazd do hotelu w Alpach Bawarsko-Tyrolskich. Obiadokolacja. Nocleg. Dzień 4 Śniadanie. Przejazd malowniczymi trasami widokowymi Deutsche Alpenstrasse i Romastische Strasse do najmniejszego z zameczków króla Ludwika II - Linderhof, spacer wśród fontann z ogrodami królewskimi do pobliskiej sztucznej jaskini zbudowanej specjalnie na życzenie króla. Zwiedzanie kapliczek (Marokańskiej i Mauretańskiej), czas wolny, a następnie wizyta w klasztorze i bazylice w Ettal - jednego z najstarszych miejsc pielgrzymkowych w Niemczech. Możliwość zakupu wyrobów winiarskich i piwowarskich oraz wyśmienitych likierów Ettaler Klosterlikor wyrabianych od setek lat przez mieszkających tutaj Benedyktynów. Spacer po przyjemnym ryneczku, następnie podjazd pod masyw Zugspitze (2965 m.n.p.m.) - wjazd na najwyższy szczyt Niemiec kolejką linową, skąd przy dobrej widoczności można delektować się panoramą pięciu krajów - Niemiec, Austria, Szwajcarii, Włoch, Francji. Następnie przejazd do miasteczka położonego u stóp Zugspitze - Garmisch - Partenkirchen - zimowej stolicy Niemiec. Wizyta na Stadionie Olimpijskim, gdzie co roku odbywa się Turniej Czterech Skoczni. Obiadokolacja. Nocleg. Dzień 5 Śniadnie. Przejazd malowniczym alpejskim szlakiem nad pięknie położone na tle Alp Szwajcarskich Jezioro Bodeńskie - największe jezioro Niemiec. Krótkie zwiedzanie miasta Meersburg oraz spacer po promenadzie przypominającej nadmorskie bulwary krajów śródziemnomorskich. Przeprawa promowa na Wyspę Kwiatów Mainau . Kilkugodzinny pobyt rekreacyjno - wypoczynkowy w tamtejszym ogrodzie botanicznym. Rejs powrotny. Powrót do hotelu. Nocleg. Dzień 6 Śniadanie. Przejazd do stolicy Bawarii - Monachium. Spacer po rozległych terenach pałacowych Pałacu Nymphenburg, miejsca narodzin Ludwika Bawarskiego. Następnie przejazd do centrum miasta i zwiedzanie starówki, podczas którego zobaczymy między innymi - Frauenkirche - Kościół Mariacki, Kolumnę Mariacką, Nowy i Stary Ratusz, Odeonsplatz - miejsce puczu hitlerowskiego, Kościół Teatynów, w którym pochowana jest polska księżniczka Teresa Kunegunda - córka Jana III Sobieskiego, Rezydencję Książąt i Królów Bawarskich, gmach Bawarskiej Opery Narodowej, najbardziej znaną piwiarnię na świecie - Hofbrauhaus, która zasłynęła w świecie jako miejsce wygłaszania przemówień Adolfa Hitlera, a dziś znana głównie z wyśmienitego bawarskiego jadła i piwa. Następnie przejazd metrem do futurystycznej dzielnicy Monachium - BMW oraz Parku Olimpijskiego, gdzie w 1972 roku odbyły się XX Letnie Igrzyska Olimpijskie. Wjazd na Olympiatrum - wieżę olimpijską, z której rozciąga się widok na miasto. Pożegnanie z Bawarią. Wyjazd w godzinach wieczornych w stronę Polski. Dzień 7 Powrót do poszczególnych miast w Polsce zgodnie z rozkładem jazdy.

Komunikat

Informujemy, że w terminie 27.04 - 06.05.2018 r. wyjazd będzie realizowany autokarem spełniającym wszystkie udogodnienia i standardy oferty Premium. Gwarantujemy transport autokarami z roczników 2016-17 z powiększoną przestrzenią między siedzeniami, najwyższej klasy fotelami, bezpłatnym dostępem do WiFi na terenie Polski. Na dzień dzisiejszy nie zdążyliśmy jednak wyposażyć wszystkich autokarów w indywidualny system multimedialny.

Komunikat!

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że wszystkie wyjazdy organizowane przez Biuro Podróży OSKAR, realizowane są najnowocześniejszą flotą autokarową w Polsce, która spełnia wszystkie udogodnienia i standardy oferty Premium. Gwarantujemy transport autokarami z roczników 2015-2018, z powiększoną przestrzenią między siedzeniami, najwyższej klasy fotelami oraz bezpłatnym dostępem do sieci WiFi na terenie Polski. 1.    W przypadku dużej dostępności autokarów, należących do Biura Podróży OSKAR, w pierwszej kolejności realizujemy przejazdy autokarami kategorii ULTRAPREMIUM 2.    W przypadku spiętrzenia sprzedaży konkretnych ofert, istnieje możliwość realizacji przewozu  wynajętymi autokarami od sprawdzonych przewoźników, spełniających standardy i wymogi Biura Podróży OSKAR.


Opis hotelu Bawaria według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kraj

NIEMCY

BAWARIA

Bawaria urzeka turystów zabytkowymi miastami, stolicą Monachium - światową metropolią o wielkim sercu, baśniowymi zamkami i alpejskimi wioskami, stanowi także w potocznym odczuciu kwintesencję Niemiec - mężczyźni z kuflami piwa, w krótkich spodenkach, kapusta i kiełbaski czy krowy z dzwoneczkami.

PROGRAM IMPREZY

1 Dzień Wyjazd wg rozkładu jazdy. Przejazd nocny przez Niemcy do Monachium. 2 Dzień Zwiedzanie Monachium - Park Olimpijski, gdzie w roku 1972 odbyły się XX Letnie Igrzyska Olimpijskie, wjazd na Olympiaturm - wieżę olimpijską, skąd wieczorem rozciąga się wspaniały widok na rozległe miasto, następnie zwiedzanie monachijskiej starówki, wizyta m.in. w słynnym Frauenkirche - Kościele Mariackim, będącym symbolem stolicy Bawarii, Kolumna Mariacka, Nowy i Stary Ratusz, Odeonsplatz - miejsce puczu hitlerowskiego, Kościół Teatynów, w którym pochowana jest polska księżniczka Teresa Kunegunda - córka Jana III Sobieskiego, Rezydencja Książąt i Królów Bawarskich, gmach Bawarskiej Opery Narodowej, najbardziej znana piwiarnia na świecie - Hofbräuhaus, która zasłynęła w świecie jako ulubione miejsce Adolfa Hitlera, który w niej właśnie wygłaszał wielogodzinne mowy, obecnie zaś lokal słynie z wyśmienitego regionalnego jadła w bardzo przyzwoitych cenach oraz Maßbier - piwa podawanego w wielkich litrowych kuflach, czas wolny na monachijskiej starówce. Zwiedzanie Muzeum BMW, Obiadokolacja, Nocleg. 3 Dzień Śniadanie. Wyjazd do Fussen - zwiedzanie starego miasta. Przejazd do zamków - Neuschwenstein - inspiracja dla twórców bajkowego pałacu Walta Disneya, Hohenschwangau - odbudowanego po zniszczeniach z okresu wojen napoleońskich przez ojca Ludwika - Maksymiliana II. Wieskirche -zwiedzanie rokokowego kościoła, obiadokolacja. Nocleg. 4 Dzień Śniadanie. Przejazd do Linderhof - Zwiedzanie Zamku Ludwika II - jednego z trzech zamków króla Ludwika II, jedyny, w którym władca mieszkał przez dłuższy czas. Spacer wśród fontann ogrodami królewskimi do pobliskiej sztucznej jaskini zbudowanej specjalnie na życzenie króla, zwiedzanie kapliczek (Marokańskiej i Mauretańskiej). Przejazd do Ettal - jednego z najstarszych miejsc pielgrzymkowych w Niemczech, możliwość zakupu miejscowych wyrobów winiarskich i piwowarskich oraz wyśmienitych likierów Ettaler Klosterlikör wyrabianych od setek lat przez mieszkających tutaj Benedyktynów. Przejazd do Garmish Partenkirschen - panorama Alp, obiekty olimpijskie, dla chętnych wjazd kolejką na najwyższy szczyt Alp Bawarskich - Zugspitze (2962 m n.p.m.), wyjazd do Polski w godzinach wieczornych 5 Dzień Przyjazd do Polski w godzinach porannych.

OFERTA DLA SINGLI

Istnieje możliwość zakwaterowania - w pokoju dwuosobowym z możliwością dokwaterowania (1OS) lub - w pokoju na wyłączność/bez możliwości dokwaterowania (SGL).

CENA ZAWIERA

2 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami) 2 śniadania 2 obiadokolacje Ubezpieczenie KL 7000 EUR, KR 5000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna) Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV) Zwiedzanie wg programu Opiekę pilota

CENA NIE ZAWIERA

Biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 60 EUR/os., w terminie Oktoberfest 20-24.09.2017 100 EUR/os. Istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.

UWAGI

Biuro Podróży Index nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia autokarów i transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura (warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, strajki). Na trasach dojazdowych w Polsce połączenia mogą być realizowane przy minimum 10 osobach autokarami turystycznymi, mikrobusami lub transportem publicznym po wcześniejszej rezerwacji miejsc przez Organizatora imprezy. W zależności od wyjazdu jest możliwa przesiadka do właściwego autokaru w Katowicach, Krakowie lub Wrocławiu. Czas trwania przesiadek ok. 30 min. 2 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami), 2 śniadania, 2 obiadokolacje, Ubezpieczenie KL 7000 EUR, KR 5000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna), Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV), Zwiedzanie wg programu, Opiekę pilota Biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 60 EUR/os., w terminie Oktoberfest 20-24.09.2017 100 EUR/os.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Oskar, działającego na polskim rynku od 1998 roku. Wieloletnie doświadczenie oraz nieustanny rozwój stawiają Biuro Podróży Oskar w gronie godnych polecenia touroperatorów. Specjalizacją tego biura to krótkie wycieczki objazdowe po Europie oraz wakacje zagraniczne realizowane autokarem. Flota Biura Podróży Oskar to najnowocześniejsze autokary prowadzone przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.

Oferta Biura Podróży Oskar to wakacje w Hiszpanii, Bułgarii, Grecji, Albanii i Czarnogórze oraz interesujące objazdowe wycieczki autokarowe do najciekawszych zakątków Europy. To również szeroka oferta tak zwanych City Break, dzięki którym turyści odwiedzić mogą europejskie parki rozrywki, festiwale regionalne, czy spędzić udanego Sylwestra i Walentynki. Wśród nich mozna wymienic Festiwal Tulipanów w Holandii, Wodospad Rheinfall i Wyspa Mainau w Szwajcarii, zwiedzanie Budapesztu, Widnia, Bratysława w jednej podróży i tym podobne.

Wakacyjne kierunki podróży, kurorty wypoczynkowe oraz baza noclegowa znajdujące się w ofercie dobierane są starannie i z uwzględnieniem wymogów rynku. Biuro nieustannie unowocześnia flotę autokarową – obecnie posiada kilkanaście najwyższej klasy komfortowych autokarów, prowadzonych przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.


Index

Szukasz wakacji do Niemiec?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

NIEMCY

BAWARIA

Bawaria urzeka turystów zabytkowymi miastami, stolicą Monachium - światową metropolią o wielkim sercu, baśniowymi zamkami i alpejskimi wioskami, stanowi także w potocznym odczuciu kwintesencję Niemiec - mężczyźni z kuflami piwa, w krótkich spodenkach, kapusta i kiełbaski czy krowy z dzwoneczkami.

PROGRAM IMPREZY

1 Dzień - Wyjazd wg rozkładu jazdy. Przejazd nocny przez Niemcy do Monachium. 2 Dzień - Zwiedzanie Monachium- Park Olimpijski, gdzie w roku 1972 odbyły się XX Letnie Igrzyska Olimpijskie, wjazd na Olympiaturm - wieżę olimpijską, skąd wieczorem rozciąga się wspaniały widok na rozległe miasto, następnie zwiedzanie monachijskiej starówki, wizyta m.in. w słynnym Frauenkirche - Kościele Mariackim, będącym symbolem stolicy Bawarii, Kolumna Mariacka, Nowy i Stary Ratusz, Odeonsplatz - miejsce puczu hitlerowskiego, Kościół Teatynów, w którym pochowana jest polska księżniczka Teresa Kunegunda - córka Jana III Sobieskiego, Rezydencja Książąt i Królów Bawarskich, gmach Bawarskiej Opery Narodowej, najbardziej znana piwiarnia na świecie - Hofbräuhaus, która zasłynęła w świecie jako ulubione miejsce Adolfa Hitlera, który w niej właśnie wygłaszał wielogodzinne mowy, obecnie zaś lokal słynie z wyśmienitego regionalnego jadła w bardzo przyzwoitych cenach oraz Maßbier - piwa podawanego w wielkich litrowych kuflach, czas wolny na monachijskiej starówce. Zwiedzanie Muzeum BMW, Obiadokolacja, Nocleg. 3 Dzień - Śniadanie. Wyjazd do Fussen - zwiedzanie starego miasta. Przejazd do zamków - Neuschwenstein - inspiracja dla twórców bajkowego pałacu Walta Disneya, Hohenschwangau - odbudowanego po zniszczeniach z okresu wojen napoleońskich przez ojca Ludwika - Maksymiliana II. Wieskirche -zwiedzanie rokokowego kościoła, obiadokolacja. Nocleg. 4 Dzień - Śniadanie. Przejazd do Linderhof - Zwiedzanie Zamku Ludwika II -jednego z trzech zamków króla Ludwika II, jedyny, w którym władca mieszkał przez dłuższy czas. Spacer wśród fontann ogrodami królewskimi do pobliskiej sztucznej jaskini zbudowanej specjalnie na życzenie króla, zwiedzanie kapliczek (Marokańskiej i Mauretańskiej). Przejazd do Ettal - jednego z najstarszych miejsc pielgrzymkowych w Niemczech, możliwość zakupu miejscowych wyrobów winiarskich i piwowarskich oraz wyśmienitych likierów Ettaler Klosterlikör wyrabianych od setek lat przez mieszkających tutaj Benedyktynów. Przejazd do Garmish Partenkirschen- panorama Alp, obiekty olimpijskie, dla chętnych wjazd kolejką na najwyższy szczyt Alp Bawarskich - Zugspitze (2962 m n.p.m.), obiadokolacja, nocleg. 5 Dzień - Śniadanie, Przejazd do Prien, rejs statkiem po Jeziorze Chiemsee na Wyspę Herreninsel, spacer do Zamku Herrenchiemsee- ostatniego wielkiego przedsięwzięcia Ludwika II w którym mieszkał krótki czas tuż przed swoją śmiercią . Czas wolny. Wyjazd do Polski. 6 Dzień - Przyjazd do Polski w godzinach porannych.

OFERTA DLA SINGLI

Dopłata 50 zł do miejsca w pokoju dwuosobowym z możliwością dokwaterowania. Dopłata 150 zł do miejsca w pokoju dwuosobowym bez dokwaterowania (SGL).

CENA ZAWIERA

3 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami) 3 śniadania 3 obiadokolacje Ubezpieczenie KL 7000 euro, KR 5000 euro, NNW 7000 euro, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna) Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV) Zwiedzanie wg. programu Opiekę pilota

DOPŁATY

Cena nie zawiera biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 80 euro, w terminie Oktoberfest 19.09-24.09.2016 120 euro Istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.

UWAGI

Biuro Podróży Index nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia autokarów i transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura (warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, strajki). Na trasach dojazdowych w Polsce połączenia mogą być realizowane przy minimum 10 osobach autokarami turystycznymi, mikrobusami lub transportem publicznym po wcześniejszej rezerwacji miejsc przez Organizatora imprezy. W zależności od wyjazdu jest możliwa przesiadka do właściwego autokaru w Katowicach, Krakowie lub Wrocławiu. Czas trwania przesiadek ok. 30 min. 3 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami), 3 śniadania, 3 obiadokolacje, Ubezpieczenie KL 7000 euro, KR 5000 euro, NNW 7000 euro, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna), Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV), Zwiedzanie wg. programu, Opiekę pilota Cena nie zawiera biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 80 euro, w terminie Oktoberfest 19.09-24.09.2016 120 euro


Opis hotelu Bawaria według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kraj

NIEMCY

BAWARIA

Bawaria urzeka turystów zabytkowymi miastami, stolicą Monachium - światową metropolią o wielkim sercu, baśniowymi zamkami i alpejskimi wioskami, stanowi także w potocznym odczuciu kwintesencję Niemiec - mężczyźni z kuflami piwa, w krótkich spodenkach, kapusta i kiełbaski czy krowy z dzwoneczkami.

PROGRAM IMPREZY

1 Dzień Wyjazd wg rozkładu jazdy. Przejazd nocny przez Niemcy do Monachium. 2 Dzień Zwiedzanie Monachium - Park Olimpijski, gdzie w roku 1972 odbyły się XX Letnie Igrzyska Olimpijskie, wjazd na Olympiaturm - wieżę olimpijską, skąd wieczorem rozciąga się wspaniały widok na rozległe miasto, następnie zwiedzanie monachijskiej starówki, wizyta m.in. w słynnym Frauenkirche - Kościele Mariackim, będącym symbolem stolicy Bawarii, Kolumna Mariacka, Nowy i Stary Ratusz, Odeonsplatz - miejsce puczu hitlerowskiego, Kościół Teatynów, w którym pochowana jest polska księżniczka Teresa Kunegunda - córka Jana III Sobieskiego, Rezydencja Książąt i Królów Bawarskich, gmach Bawarskiej Opery Narodowej, najbardziej znana piwiarnia na świecie - Hofbräuhaus, która zasłynęła w świecie jako ulubione miejsce Adolfa Hitlera, który w niej właśnie wygłaszał wielogodzinne mowy, obecnie zaś lokal słynie z wyśmienitego regionalnego jadła w bardzo przyzwoitych cenach oraz Maßbier - piwa podawanego w wielkich litrowych kuflach, czas wolny na monachijskiej starówce. Zwiedzanie Muzeum BMW, Obiadokolacja, Nocleg. 3 Dzień Śniadanie. Wyjazd do Fussen - zwiedzanie starego miasta. Przejazd do zamków - Neuschwenstein - inspiracja dla twórców bajkowego pałacu Walta Disneya, Hohenschwangau - odbudowanego po zniszczeniach z okresu wojen napoleońskich przez ojca Ludwika - Maksymiliana II. Wieskirche -zwiedzanie rokokowego kościoła, obiadokolacja. Nocleg. 4 Dzień Śniadanie. Przejazd do Linderhof - Zwiedzanie Zamku Ludwika II - jednego z trzech zamków króla Ludwika II, jedyny, w którym władca mieszkał przez dłuższy czas. Spacer wśród fontann ogrodami królewskimi do pobliskiej sztucznej jaskini zbudowanej specjalnie na życzenie króla, zwiedzanie kapliczek (Marokańskiej i Mauretańskiej). Przejazd do Ettal - jednego z najstarszych miejsc pielgrzymkowych w Niemczech, możliwość zakupu miejscowych wyrobów winiarskich i piwowarskich oraz wyśmienitych likierów Ettaler Klosterlikör wyrabianych od setek lat przez mieszkających tutaj Benedyktynów. Przejazd do Garmish Partenkirschen - panorama Alp, obiekty olimpijskie, dla chętnych wjazd kolejką na najwyższy szczyt Alp Bawarskich - Zugspitze (2962 m n.p.m.), wyjazd do Polski w godzinach wieczornych 5 Dzień Przyjazd do Polski w godzinach porannych.

OFERTA DLA SINGLI

Istnieje możliwość zakwaterowania - w pokoju dwuosobowym z możliwością dokwaterowania (1OS) lub - w pokoju na wyłączność/bez możliwości dokwaterowania (SGL).

CENA ZAWIERA

2 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami) 2 śniadania 2 obiadokolacje Ubezpieczenie KL 7000 EUR, KR 5000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna) Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV) Zwiedzanie wg programu Opiekę pilota

CENA NIE ZAWIERA

Biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 60 EUR/os., w terminie Oktoberfest 20-24.09.2017 100 EUR/os. Istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.

UWAGI

Biuro Podróży Index nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia autokarów i transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura (warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, strajki). Na trasach dojazdowych w Polsce połączenia mogą być realizowane przy minimum 10 osobach autokarami turystycznymi, mikrobusami lub transportem publicznym po wcześniejszej rezerwacji miejsc przez Organizatora imprezy. W zależności od wyjazdu jest możliwa przesiadka do właściwego autokaru w Katowicach, Krakowie lub Wrocławiu. Czas trwania przesiadek ok. 30 min. 2 noclegi w pensjonacie (pokoje z łazienkami), 2 śniadania, 2 obiadokolacje, Ubezpieczenie KL 7000 EUR, KR 5000 EUR, NNW 7000 zł, Bagaż 800 zł (TU Signal Iduna), Przejazd autokarem LUX (barek, wc, klimatyzacja, TV), Zwiedzanie wg programu, Opiekę pilota Biletów wstępów oraz lokalnych przewodników ok 60 EUR/os., w terminie Oktoberfest 20-24.09.2017 100 EUR/os.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Index, które działa na polskim rynku od 1994 roku. Biuro Podróży Index jest liderem w Polsce w organizacji wyjazdów dla dzieci i młodzieży. Od lat łączy wiedzę z doświadczeniem i pasję z przyjemnością. Biuro należy do Śląskiej i Polskiej Izby Turystyki, posiada liczne certyfikaty i referencje oraz gwarancje ubezpieczeniową Signal Iduna.

W ofercie Biura Podróży Index znajduje się także mnóstwo wycieczek objazdowych do najciekawszych zakątków Europy - wycieczki do Rzymu, Paryża, Budapesztu i wiele innych, a także dłuższe programy. Można skorzystać także z propozycji wczasów zagranicznych autokarem w popularnej opcji all inclusive.

Każdego roku na wycieczki Biura Podróży Index wyjeżdża ponad 60 000 osób. Oferta obejmuje kolonie, obozy i wycieczki szkolne dla dzieci i młodzieży, wycieczki zagraniczne, wczasy autokarem oraz wyjazdy dla grup zorganizowanych.


Opinie o wycieczce objazdowej Bawaria

Bawaria - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokoj dwuosobowy
osoba na dokwaterowanie
miejsce w pok. 2-3 osobowym
Pokój Dwuosobowy dla 1 os. z Dokwaterowaniem
Pokój Dwuosobowy dla 1 osoby (Single)
Pokój Dwuosobowy
Pokój Trzyosobowy
Pokoj jednoosobowy
Pokoj trzyosobowy

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Bawaria? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00