Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
  • Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy, Kenia
1 / 10

Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy
star 3

Kenia
Ocena wycieczki objazdowej Kenia co w buszu piszczy:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2018

Wycieczka objazdowa Kenia co w buszu piszczy w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

  Część objazdowa



Razem 6 rozpoczętych dób hotelowych. Safari: hotele kategorii *** - 1 doba w hotelu w Nairobi, 5 rozpoczętych dób hotelowych w lodgach - wygodne, często budowane w lokalnym stylu, położone bezpośrednio na terenach parków narodowych lub w ich pobliżu, często zlokalizowane przy wodopojach, gdzie zwłaszcza wieczorami gromadzą się zwierzęta, co pozwala obserwację zwierząt z hotelowego tarasu lub pokoju (możliwe zakwaterowanie w lodgach namiotowych). Pokoje: skromnie wyposażone z łazienkami (bez klimatyzacji, TV i telefonu), możliwość dostawki. Wyżywienie: śniadanie, lunch i obiadokolacja najczęściej w formie bufetu, choć w niektórych lodgach posiłki podawane są do stolika (możliwy lunch w postaci pakietów). Do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, bar, ogród, niekiedy sklepik z pamiątkami i basen. W Masai Mara możliwe 2 osobne safari w ciągu dnia lub 1 długie (w zależności od lokalizacji lodgy).


Część pobytowa



3 rozpoczęte doby hotelowe w hotelu na wybrzeżu Mombasy - Hotel *** (Mombasa Beach lub podobny) - kameralny hotel położony na północnym wybrzeżu Mombasy bezpośrednio przy plaży. W pobliżu hotelu sklepy, restauracje i inne rozrywki. Pokoje: 2-osobowe z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, klimatyzację, TV Sat., telefon, większość pokoi posiada balkon lub taras. Do dyspozycji gości: recepcja, sejf na recepcji (za opłatą), restauracja, bar, basen, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie przy plaży. Wyżywienie: śniadanie (7:30-09:30), lunch (12:30-14:30) i obiadokolacja (19:30-21:30). Wszystkie posiłki podawane są w formie bufetu i w standardach kuchni międzynarodowej. Napoje do lunchu i obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą możliwy pobyt w hotelu **** (Jacaranda Indian Ocean lub podobny).


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady. Przelot do Nairobi liniami rejsowymi z przesiadką w Stambule.

Dzień 2
Przylot do Nairobi. Po odprawie paszportowo-wizowej transfer do hotelu w Nairobi. Czas na odpoczynek, śniadanie, wykwaterowanie z hotelu i przejazd (ok. 250 km) do położonego na płaskowyżu, ok. 1600 m n.p.m., Masai Mara - najsłynniejszego rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Po dotarciu do lodgy przerwa na lunch i krótki odpoczynek. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, gepardy, hieny, szakale itd. Popołudniowe safari w parku Masai Mara. Powrót do lodgy w ok. Masai Mara, obiadokolacja i nocleg. (Trasa ok. 350 km).

Dzień 3
Wcześnie rano safari w Masai Mara. Powrót na śniadanie i czas wolny. Po południu kolejne safari w parku, do którego w okresie letnim migrują w poszukiwaniu pożywienia zwierzęta kopytne z Serengeti (tzw. wielka migracja). Masai Mara jest także domem słynnej afrykańskiej wielkiej piątki zwierząt: słonia, nosorożca, lwa, lamparta i bawołu. Lunch, obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Masai Mara. (Trasa ok. 150 km).

Dzień 4
Po wczesnym śniadaniu przejazd do słonego jeziora Elementaita (lub podobnego w tej okolicy). Jest to przepiękne miejsce z kilkoma wygasłymi wulkanami w tle, przypominającymi leżącą postać ludzką. Po drodze przerwa na lunch. Następnie popołudniowe safari w Parku Narodowym Lake Nakuru, położonym w ogromnej geologicznej niecce zwanej Rift Valley (Wielki Rów). Zwiedzanie terenu zamieszkałego przez kilkaset gatunków wodnego ptactwa, który stanowi wspaniałą ostoję flamingów różowych. Na miejscu zobaczyć można również nosorożce białe, zebry, bawoły i gazele. Lunch, obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Lake Nakuru. (Trasa ok. 400 km).

Dzień 5
Po śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Amboseli. Przerwa na lunch. Po południu safari i obserwacja zwierząt w jednym z najpiękniejszych parków narodowych Afryki. Przy sprzyjającej pogodzie możemy dostrzec Kilimandżaro - najwyższy szczyt Afryki. Teren parku rozciągającego się wokół malowniczego jeziora Amboseli porasta wilgotny las i gaje akacjowe. Żyją tam tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy i żyrafy. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 450 km).

Dzień 6
Po wczesnym śniadaniu przejazd do Parku Narodowego Tsavo West. Krótki postój i spacer przy Źródłach Mzima - źródła tworzą niewielkie jeziorka z krystalicznie czystą wodą. Przy odrobinie szczęścia możemy tu podziwiać hipopotamy, krokodyle oraz liczne gatunki ptactwa wodnego. Przejazd widokową trasą z wulkanicznym krajobrazem Wzgórz Chyulu do lodgy. Przerwa na lunch oraz krótki odpoczynek. Po południu safari w parku Tsavo West. Safari będzie okazją do spotkania m.in. słynnych "Czerwonych Słoni z Tsavo", licznych gatunków antylop, żyraf oraz drapieżników. Zakwaterowanie i nocleg w lodgy na terenie parku. (Trasa ok. 170 km).

Dzień 7
Po wczesnym śniadaniu transfer do Mombasy i zakwaterowanie w hotelu o wybranym standardzie. (Trasa ok. 260 km).

Dzień 8 - 9
Czas wolny na wypoczynek i plażowanie. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.

Dzień 10
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Czas wolny na plażowanie i kąpiele w oceanie. Ok. północy transfer na lotnisko w Mombasie. Nocny wylot do Warszawy. (Trasa ok. 40 km).

Dzień 11
Przylot do Warszawy.

Uwagi do programu
Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Należy wymienić dolary wydane tylko po 2005 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.

Wizy
Wiza


- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Kenii oraz wiza.

- Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow . Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy).

- Do wizy należy przesłać skanem:

• 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta),

• wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg.

Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem.

- Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

- Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (9 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i logdach ***, transfer lotnisko-hotel-lotnisko oraz transfery minibusami, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego pilota oraz lokalnego kierowcy-przewodnika podczas safari (j. angielski), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do Parków Narodowych ok. 430 USD/ os., obowiązkowych napiwków (ok. 60 USD/ os.), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wizy kenijskiej.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 20.09.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne
Porady ogólne
:

Na safari należy zabrać ze sobą elastyczną torbę, a nie sztywną walizkę. Niestety nie ma możliwości przepakowania bagaży na safari i pozostawienia walizki lotniczej w hotelu pobytowym w Mombasie, ze względu na przylot do Nairobi. Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Jeśli chodzi o obuwie, to w ciągu całego dnia należy wystrzegać się klapek i stosować buty zakrywające całą stopę - uchroni to przed ugryzieniem przez jakiegoś nieprzyjemnego insekta. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długim rękawem (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych. Uwaga! Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu.

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (9 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i logdach ***, transfer lotnisko-hotel-lotnisko oraz transfery minibusami, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego pilota oraz lokalnego kierowcy-przewodnika podczas safari (j. angielski), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do Parków Narodowych ok. 430 USD/ os., obowiązkowych napiwków (ok. 60 USD/ os.), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wizy kenijskiej.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 20.09.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne
:

Na safari należy zabrać ze sobą elastyczną torbę, a nie sztywną walizkę. Niestety nie ma możliwości przepakowania bagaży na safari i pozostawienia walizki lotniczej w hotelu pobytowym w Mombasie, ze względu na przylot do Nairobi. Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Jeśli chodzi o obuwie, to w ciągu całego dnia należy wystrzegać się klapek i stosować buty zakrywające całą stopę - uchroni to przed ugryzieniem przez jakiegoś nieprzyjemnego insekta. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długim rękawem (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych. Uwaga! Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza


- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Kenii oraz wiza.

- Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow . Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy).

- Do wizy należy przesłać skanem:

• 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta),

• wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg.

Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem.

- Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

- Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza


- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Kenii oraz wiza.

- Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow . Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy).

- Do wizy należy przesłać skanem:

• 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta),

• wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg.

Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem.

- Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

- Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

META Description

Kenia - Co w buszu piszczy - 11 dni • Spektakl natury - Wielka Migracja • słonie, żyrafy, antylopy i lwy • Masai Mara • flamingi różowe w Lake Nakuru • Amboseli - w cieniu Kilimandżaro • Tsavo - największy Park Narodowy w Kenii • Czerwone Słonie z Tsavo • Źródła Mzima • rajskie plaże nad Oceanem Indyjskim

Opinie klientĂłw

Klienci oceniają tę wycieczkę na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Opis hotelu Kenia co w buszu piszczy według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kategoria

***

Opis oferty

  Część objazdowa Razem9 rozpoczętych dób hotelowych: Safari: Hotele kategorii *** -1 doba w hotelu w Nairobi, 5 rozpoczętych dób hotelowych w tzw. lodge - wygodne, często budowane w lokalnym stylu, położone bezpośrednio na terenach parków narodowych lub w ich pobliżu, bardzo często z możliwością obserwacji zwierząt z hotelowego tarasu czy pokoju. Lodge często budowane są przy wodopojach, gdzie zwłaszcza wieczorami gromadzą się zwierzęta. Możliwe zakwaterowanie w lodgach namiotowych. Pokoje: skromnie wyposażone pokoje z łazienkami (bez klimatyzacji, TV i telefonu), możliwość dostawki. Wyżywienie: śniadania, lunch i obiadokolacje najczęściej w formie bufetu, choć w niektórych lodgach czasami posiłki podawane są do stolika (możliwy lunch w postaci pakietów podróżnych). Do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, bar, sklepik z pamiątkami oraz często ogród i basen. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych. W Masai Mara możliwe 2 osobne safari, lub 1 długie (w zależności od lokalizacji lodgy). Część pobytowa: Hotel *** - 3 rozpoczęte doby hotelowe w hotelu na wybrzeżu Mombasy - Reef Hotel, Mombasa Beach lub podobny. Przytulny i kameralny hotel położony na północnym lub południowym wybrzeżu Mombasy bezpośrednio przy plaży. W pobliżu hotelu sklepy, restauracje i inne rozrywki. Pokoje: 2-osobowe z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażone są w: łazienkę, klimatyzację, TV, telefon, większość pokoi posiada balkon lub taras. Do dyspozycji gości: basen, leżaki i parasole przy basenie oraz na trawniku przy plaży, bar, restauracja, recepcja. Sejf dostępny w recepcji (za opłatą). Za dopłatą również sporty wodne. Wyżywienie: All Inclusive: śniadanie (7:30-09:30), lunch (12:30-14:30), obiadokolacja (19:30-21:30), dodatkowo przekąski. Wszystkie posiłki podawane są w formie bufetu i w standardach kuchni międzynarodowej. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe dostępne w wybranych barach w godzinach ich otwarcia. Za dopłatą możliwy pobyt w hotelu **** (Voyager Beach, Amani Tiwi Beach, Neptune Beach lub podobnym)

Program

Dzień 1 Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady. Przelot do Nairobi liniami rejsowymi z przesiadką w Stambule. 14:55 Wylot z Warszawy. 18:35 Przylot do Stambułu. 19:40 Wylot z Stambułu. Dzień 2 02:25 Przylot do Nairobi. Po odprawie paszportowo-wizowej transfer do hotelu w Nairobi. Czas na odpoczynek, śniadanie, wykwaterowanie i przejazd (ok. 250 km - ok. 3,5 godz.) do położonego na płaskowyżu (ok. 1600 m n.p.m.) Masai Mara - najsłynniejszego rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Po drodze krótka przerwa na lunch w postaci lunch pakietów. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, gepardy, hieny, szakale itd. Popołudniowe safari w parku Masai Mara. Zakwaterowanie w lodgy w ok. Masai Mara, obiadokolacja i nocleg. (Trasa ok. 350 km). Dzień 3 Wcześnie rano safari w Masai Mara. Powrót na śniadanie i czas wolny. Po południu kolejne safari w parku, do którego w okresie letnim migrują w poszukiwaniu pożywienia zwierzęta kopytne z Serengeti (tzw. wielka migracja). Masai Mara jest także domem słynnej afrykańskiej wielkiej piątki zwierząt: słonia, nosorożca, lwa, lamparta i bawołu. Lunch, obiadokolacja i nocleg w ok. Masai Mara. (Trasa ok. 150 km). Dzień 4 Po wczesnym śniadaniu przejazd do słonego jeziora Elementaita (lub podobnego w tej okolicy). Miejsce to jest przepiękne, z kilkoma wygasłymi wulkanami w tle, przypominającymi leżącą postać ludzką. Po drodze przerwa na lunch. Następnie popołudniowe safari w Parku Narodowym Lake Nakuru, położonym w ogromnej geologicznej niecce zwanej Rift Valley (Wielki Rów). Zwiedzanie terenu zamieszkałego przez kilkaset gatunków wodnego ptactwa, znanego przede wszystkim jako wspaniała ostoja flamingów różowych. Na miejscu można zobaczyć także nosorożce białe, zebry, bawoły i gazele. Lunch, obiadokolacja i nocleg w ok. Lake Nakuru. (Trasa ok. 400 km). Dzień 5 Po śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Tsavo West. Lunch, a po południu safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych parków narodowych Afryki, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków. Teren parku porasta busz i gaje akacjowe, żyją tam tysiące dzikich zwierząt: słonie (tzw. czerwone słonie z Tsavo), lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 520 km). Dzień 6 Po śniadaniu przejazd do Parku Narodowego Tsavo East. Z wyjątkiem niewysokich skałek i wzniesień w pobliżu Voi, tworzy go rozległa równina pokryta buszem, z której tu i ówdzie strzelają ku niebu monstrualnych rozmiarów baobaby. Po drodze lunch. Popołudniowe safari w parku. Następnie obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo. (Trasa ok. 200 km). Dzień 7 Po wczesnym śniadaniu transfer do Mombasy i zakwaterowanie w hotelu o wybranym standardzie. (Trasa ok. 260 km). Dzień 8 - 9 Czas wolny na wypoczynek i plażowanie. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych. Dzień 10 Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Czas wolny na plażowanie i kąpiele w oceanie. Ok. północy transfer na lotnisko w Mombasie. Nocny wylot do Warszawy. (Trasa ok. 40 km). Dzień 11 03:45 Wylot z Mombasy do Warszawy z przesiadką w Stambule. 10:50 Przylot do Stambułu. 12:35 Wylot z Stambułu. 14:00 Przylot do Warszawy. Uwagi do programu Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Należy wymienić dolary wydane tylko po 2005 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane. Wizy Wiza - Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji. Świadczenia Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (9 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i logdach ***, transfery mikrobusami oraz transfer lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego pilota oraz miejscowego kierowcy-specjalisty podczas safari (j. angielski), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: opłat za wstępy do Parków Narodowych ok. 390 USD/ os. (w okresie 01.06 - 30.06) lub ok. 430 USD/ os. (w okresie 01.07-30.09), obowiązkowych napiwków (ok. 60 USD/ os.), dodatkowych posiłków (ok. 35 USD) i napoi, innych wydatków osobistych oraz wizy kenijskiej. Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 31.08.2015 r. i mogą ulec zmianie. Inne Porady ogólne: Na safari należy zabrać ze sobą elastyczną torbę, a nie sztywną walizkę. Niestety nie ma możliwości przepakowania bagaży na safari i pozostawienia walizki lotniczej w hotelu pobytowym w Mombasie, ze względu na przylot do Nairobi. Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Jeśli chodzi o obuwie, to w ciągu całego dnia należy wystrzegać się klapek i stosować buty zakrywające całą stopę - uchroni to przed ugryzieniem przez jakiegoś nieprzyjemnego insekta. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długim rękawem (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych. Uwaga! Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (9 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i logdach ***, transfery mikrobusami oraz transfer lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego pilota oraz miejscowego kierowcy-specjalisty podczas safari (j. angielski), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: opłat za wstępy do Parków Narodowych ok. 390 USD/ os. (w okresie 01.06 - 30.06) lub ok. 430 USD/ os. (w okresie 01.07-30.09), obowiązkowych napiwków (ok. 60 USD/ os.), dodatkowych posiłków (ok. 35 USD) i napoi, innych wydatków osobistych oraz wizy kenijskiej. Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 31.08.2015 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne: Na safari należy zabrać ze sobą elastyczną torbę, a nie sztywną walizkę. Niestety nie ma możliwości przepakowania bagaży na safari i pozostawienia walizki lotniczej w hotelu pobytowym w Mombasie, ze względu na przylot do Nairobi. Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Jeśli chodzi o obuwie, to w ciągu całego dnia należy wystrzegać się klapek i stosować buty zakrywające całą stopę - uchroni to przed ugryzieniem przez jakiegoś nieprzyjemnego insekta. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długim rękawem (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych. Uwaga! Na terenach parków telefony komórkowe nie mają zasięgu.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 6.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/kenia-co-w-buszu-piszczy/zakwaterowanie-kes

Wizy

Wiza - Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Opinie o wycieczce objazdowej Kenia co w buszu piszczy

Kenia co w buszu piszczy - możliwości zakwaterowania:

pokoj standardowy z wypoczynkiem w 3***
pokoj standardowy z wypoczynkiem w 4****
pokoj standardowy z wypoczynkiem w 3***
pokoj standardowy z wypoczynkiem w 4****

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Kenia co w buszu piszczy? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00