cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
  • Wycieczka objazdowa Izrael, Izrael
1 / 18
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.11 - 29.11
już od 2299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.06 - 09.06
już od 2149 zł / os
Sprawdź

Wycieczka objazdowa Izrael

Izrael
Ocena wycieczki objazdowej Izrael:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2019

Wycieczka objazdowa Izrael w ofercie Biura podróży:

Matimpex

Szukasz wakacji do Izraela?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

weekend lotniczy / hotel ***

Region

Jerozolima / Izrael

TFG

Od 26 listopada 2016 Uczestnicy naszych wycieczek są objęci obowiązkową składką ubezpieczeniową na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG) - składka ta wynosi 13 zł/os, NIE JEST ZAWARTA W CENIE WYCIECZKI i ZOSTANIE DOLICZONA W OSTATNIM KROKU REZERWACJI!

WCZESNA REZERWACJA ZIMA 2018/2019

Obecnie obowiązuje III stopień promocji na wycieczki z sezonu zimowego (1 listopada 2018 - 25 marca 2018) - potrwa on do wyczerpania miejsc w promocyjnej cenie. III stopień promocji obejmuje - Zniżkę 100 zł/os od ceny katalogowej - Dodatkową zniżkę 50 zł/os dla Uczestników Programu Lojalnościowego Matimpex City Fun

PROGRAM RAMOWY

Jerozolima to najświętsze miasto trzech najważniejszych religii świata - Chrześcijaństwa, Islamu i Judaizmu. To też jedno z najbardziej fascynujących miast na świecie, gdzie funkcjonują obok siebie przedstawiciele różnych wyznań i narodów, tworząc prawdziwy kulturowy tygiel! Warto przyjechać tu w poszukiwaniu początków wielkich religii, aby posłuchać wielojęzycznego gwaru na uliczkach sprzed tysięcy lat, poczuć wyjątkową atmosferę i skosztować lokalnej kuchni. Mówi się, że to miasto, którego nie wystarczy zobaczyć - trzeba go doświadczyć! A przy okazji warto zajrzeć do nadmorskiego Tel Awiwu i fascynującej Masady oraz wykąpać się w najbardziej słonym morzu świata!

DZIEŃ 1

Zbiórka na wybranym lotnisku na 3 godziny przed wylotem, odprawa i przelot do Tel Awiwu. Transfer do hotelu w Betlejem, zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg.

DZIEŃ 2

Po śniadaniu zapraszamy na zwiedzanie Jerozolimy - w programie m.in. - Góra Oliwna, z której roztacza się wspaniały widok na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne wraz ze złotą Kopułą na Skale; kościół Pater Noster, gdzie znajdują się tabliczki z modlitwą Ojcze Nasz wypisaną w kilkunastu językach; zbudowany pośrodku cmentarza kościół Dominus Flevit w kształcie łzy; zejście do Ogrodu Getsemani, gdzie rosną drzewa oliwne pamiętające czasy Chrystusa - Przejście przez Bramę Gnojną i spacer przez stare miasto, aż do Zachodniego Muru, popularnie nazywanego Ścianą Płaczu - jedynej pozostałości po Drugiej Świątyni Jerozolimskiej, najświętszego miejsca Judaizmu, spacer po krętych uliczkach dzielnicy żydowskiej - Łącząca dzielnicę chrześcijańską z muzułmańską Via Dolorosa, po której, zgodnie z tradycją, prowadzono Chrystusa na ukrzyżowanie oraz Bazylika Grobu Pańskiego, w której mieści się Grób Jezusa - Dzielnica arabska wraz z tradycyjnym sukiem pełnym kramów z pamiątkami - W czasie zwiedzania będzie możliwość spróbowania potraw lokalnej kuchni - rugelach - tradycyjnych czekoladowych rogalików (ok. 3-5 $); słynnych bajgli z zatarem - ziołowo-sezamową przyprawą kuchni żydowskiej (ok. 2 $); ptitim, zwane izraelskim kuskusem (ok. 5-8 $), tradycyjnego hummusu czy różanego deseru malabi (ok. 5 $) Wieczorem powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg.

DZIEŃ 3

Po śniadaniu zapraszamy na zwiedzanie Jerozolimy - w programie m.in. - Spacer pozostałą z czasów bizantyjskich i rzymskich ulicą Cardo; Brama Dawida - jedna z ośmiu bram, którymi można się dostać w obręb murów starego miasta oraz Grób Dawida na Górze Syjon - Dla chętnych zwiedzanie podziemi Jerozolimy, gdzie historie pierwszych Chrześcijan nabierają innego wymiaru (ok. 3 $) - Jeśli czas pozwoli, zwiedzanie nowej Jerozolimy - spacer przez Bulwar Ben Yehuda oraz przez teren Instytutu Yad Vashem, tętniący życiem targ Mahane Yehuda Po południu powrót do Betlejem i zwiedzanie miasta - Bazylika Narodzenia Pańskiego, uznawana za jeden z najstarszych kościołów na świecie, w którym mieści się Grota Narodzenia, w której miał urodzić się Jezus Chrystus - Kościół Groty Mlecznej, zbudowany w miejscu, w którym Święta Rodzina znalazła schronienie podczas ucieczki przed Herodem Wieczorem powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg. Dla chętnych wieczorne wyjście do tradycyjnej arabskiej restauracji w Betlejem - podczas wieczoru będzie możliwość skosztowania specjałów arabskiej kuchni, m. in. aromatycznej jagnięciny, tutejszych oliwek i wspaniałego wina z okolicznych winnic (cena wg menu + taksówka z/do restauracji).

DZIEŃ 4

Po śniadaniu czas wolny lub udział w wycieczce fakultatywnej. Wieczorem powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg. Wycieczka fakultatywna - Masada i Morze Martwe Zapraszamy na wycieczkę fakultatywną do wpisanej na listę UNESCO Masady - starożytnej, potężnej fortecy, wybudowanej na szczycie kilkusetmetrowego płaskowyżu, na Pustyni Judejskiej. Wjazd kolejką linową na szczyt, na którym znajdują się pozostałości pałacu króla Heroda oraz osady zelotów i z którego można podziwiać widok na otaczającą pustynię i Morze Martwe. Następnie przejazd nad Morze Martwe, najniżej położony i najbardziej zasolony akwen na świecie. Czas wolny na kąpiel w morzu i okłady z leczniczego błota. Cena wycieczki to ok. 70-80 $ (płatne u pilota). Cena obejmuje przejazd busem oraz opiekę pilota i lokalnego przewodnika. Cena nie zawiera biletów na kolejkę linową (ok. 25 $). Wycieczka jest realizowana przy min. 8 zgłoszonych osobach.

DZIEŃ 5

Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Tel Awiwu. W programie - Dzielnica Neve Tzedek, w której narodził się Tel Awiw - Przejazd przez wpisane na listę UNESCO Białe Miasto - dzielnicę, w której znajdują się liczne budynki w modernistycznym stylu bauhaus; Bulwar Rothschilda - najważniejsza ulica w mieście z zabytkowymi kamienicami i nowoczesnymi wieżowcami, centrum kulturalne i biznesowe Jaffy i Tel Awiwu - Punkt widokowy z piękną panoramą starej Jaffy, jednego z najstarszych miast portowych na świecie, które obecnie stało się dzielnicą Tel Awiwu - Krótki czas wolny na plaży nad Morzem Śródziemnym Na trasie zwiedzania - przerwa na posiłek (cena lunchu w Tel Awiwie to ok. 17-20 $). Uwaga! W zależności od godzin przelotu, zwiedzanie Tel Awiwu może być realizowane w pierwszym lub ostatnim dniu wycieczki! Po południu transfer na lotnisko, odprawa i przelot do kraju.

HOTEL

HOTELE 3*/4* położone w niewielkim oddaleniu od ścisłego centrum Betlejem. Wszystkie hotele oferują zakwaterowanie w pokojach 2-osobowych (możliwość 1 dostawki) z łazienką, TV i telefonem. Uwaga! Ponieważ lokalne prawo nie reguluje kategoryzacji hoteli na ternie Betlejem, kategoria 4* odpowiada kategorii wskazanej w systemach rezerwacyjnych Booking.com oraz Tripadvisor. Hotele są odpowiednikiem polskich 3*.

WYŻYWIENIE

Śniadania i obiadokolacje (obydwa posiłki w formie bufetu)

ŚWIADCZENIA ZAWARTE W CENIE

- Przelot na wybranej trasie (wraz z opłatami lotniskowymi) - Bagaż podręczny (cena NIE zawiera bagażu głównego, istnieje możliwość dopłaty do dużej walizki) - Transfer lotnisko - hotel - lotnisko - Bus / autokar do dyspozycji grupy podczas programu zwiedzania - 4 noclegi w hotelu 3*/4* - Pokoje 2-osobowe z łazienkami - 4 śniadania + 4 obiadokolacje - Opieka pilota - Ubezpieczenie podstawowe Signal Iduna (KL do 10.000 €, NNW do 15.000 zł, CHP i bagaż do 1.000 zł) - Gwarancja niezmienności ceny

KOSZTY DODATKOWE

- Orientacyjny koszt realizacji programu zwiedzania to ok. 60-80 $ (w zależności od wielkości grupy) - kwota ta obejmuje bilety wstępu do zwiedzanych obiektów wraz z kosztami ich rezerwacji (Kościół Pater Noster), lokalnych przewodników oraz słuchawki podczas zwiedzania. - Cena nie zawiera obowiązkowych napiwków w wysokości ok. 5-8 $/os/dzień - Cena nie zawiera napojów do obiadokolacji. - Opcje dla chętnych (podziemia w Jerozolimie, wieczorne wyjście do restauracji, wycieczka fakultatywna) są dodatkowo płatne

INFORMACJE DODATKOWE

- Dopłata za pokój 1-osobowy +420 zł (nie ma możliwości dokwaterowania!) - Zniżka dla trzeciej osoby w pokoju -100 do -120 zł (w zależności od terminu)

BAGAŻ I REZERWACJA MIEJSC

- Wizzair - Cena wycieczki zawiera jedynie bagaż podręczny o wadze 10 kg i wymiarach 55x40x23 cm - Ryanair - Cena wycieczki zawiera jedynie bagaż podręczny o wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm oraz dodatkowy mały bagaż podręczny o wymiarach 35x20x20 cm - Istnieje możliwość wykupienia bagażu głównego - ceny bagażu zależą od przewoźnika, trasy i terminu wycieczki, a dodatkowy bagaż przypisany jest do konkretnej osoby. Ze względów organizacyjnych prosimy o ostateczny wybór opcji bagażu najpóźniej na 4 dni robocze przed planowanym terminem wycieczki - po tym terminie dodanie bagażu on-line może nie być możliwe. Z uwagi na zmieniające się stawki przewoźników, bagaż dodany po wykupieniu rezerwacji, może być droższy niż w bagaż wykupiony przy wystawieniu biletu. - Ryanair oraz Wizzair - Z uwagi na zmiany w warunkach bezpłatnej odprawy on-line w liniach lotniczych Ryanair oraz Wizzair, nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że Klienci z jednej rezerwacji będą w samolocie siedzieć obok siebie. Istnieje możliwość wykupienia miejsc w samolocie w opcji standard oraz premium (z większą przestrzenią na nogi). Z uwagi na zmieniające się stawki przewoźników, cena i dostępność miejsca w wybranej opcji będzie potwierdzona przez organizatora.

POZOSTAŁE UWAGI

- Do wjazdu do Izraela niezbędny jest paszport ważny przez 6 miesięcy od planowanej daty powrotu do kraju (nie ma możliwości wjazdu na dowód osobisty!). Stemple lub wizy z krajów muzułmańskich w paszporcie nie są podstawą do odmowy wjazdu na terytorium Izraela, jednakże osoby posiadające ww. stemple czy wizy powinny liczyć się z bardziej szczegółową kontrolą bezpieczeństwa podczas przekraczania granicy (dotyczy to zwłaszcza krajów takich jak Liban, Syria, Zjednoczone Emiraty Arabskie). Decyzje dotyczące wjazdu cudzoziemców na terytorium Izraela podejmowane są indywidualnie przez izraelskie służby graniczne. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za odmowę prawa wjazdu na teren Izraela! - Kolejność zwiedzania może ulec zmianie, jednak wszystkie punkty programu zostaną zrealizowane. Pilot nie oprowadza grupy po wnętrzach muzeów (zwiedzanie muzeów z przewodnikiem lokalnym) - Spotkanie z pilotem nastąpi na lotnisku w kraju lub w Izraelu po przylocie. W pojedynczych przypadkach transfer lotniskowy może być realizowany jedynie pod opieką lokalnego kierowcy - Transfery lotniskowe oraz przejazdy podczas zwiedzania realizowane są busem/autokarem - W przypadku przylotu w późnych godzinach wieczornych, zamiast obiadokolacji w formie bufetu może zostać podana kolacja na zimno. W przypadku wylotu we wczesnych godzinach porannych, zamiast śniadania mogą zostać przygotowane pakiety śniadaniowe. - Dokumenty podróży będą do odbioru na lotnisku (u pilota lub przedstawiciela naszego biura) lub zostaną wysłane wcześniej drogą mailową - w takiej sytuacji Klienci lecą sami, na podstawie kart pokładowych lub biletów. Na tydzień przed wylotem zostanie wysłane potwierdzenie ze wszystkimi informacjami dotyczącymi zbiórki i przekazania dokumentów - W grudniu 2017 MSZ wydało ostrzeżenie, aby zachować ostrożność przy podróżach do Jerozolimy (całość komunikatu na stronie www.polakzagranica.msz.gov.pl). Pozostała część Izraela, poza terenami przygranicznymi z Libanem i Syrią oraz Strefą Gazy została uznana za bezpieczną dla turystów.

UBEZPIECZENIE

Podczas naszej wycieczki Uczestnicy są objęci podstawowym ubezpieczeniem Signal Iduna. Pakiet podstawowy zawiera ubezpieczenie od kosztów leczenia (KL do 10.000 €), następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW do 15.000 zł), bagażu (do 1.000 zł), a także ubezpieczenie w przypadku chorób przewlekłych (CHP). Istnieje również możliwość skorzystania z opcji dodatkowego ubezpieczenia - Ubezpieczenie PLUS - rozszerzenie pakietu podstawowego. Pakiet PLUS zawiera ubezpieczenie KL do 20.000 €, NNW do 15.000 zł, CHP oraz bagażu do 1.000 zł - dopłata +20 zł; - Ubezpieczenie MAX - rozszerzenie pakietu podstawowego. Pakiet MAX zawiera ubezpieczenie KL do 30.000 €, NNW do 15.000 zł, CHP oraz bagażu do 2.000 zł - dopłata +60 zł; - Ubezpieczenie KR - ubezpieczenie od kosztów rezygnacji z wycieczki - dopłata +3% wartości wycieczki; - Ubezpieczenie KRCHP - ubezpieczenie od kosztów rezygnacji z wycieczki dla osób przewlekle chorych - dopłata +6% wartości wycieczki.


Opis hotelu Izrael według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

KRAJ

IZRAEL

IZRAEL (city break) 2017 TEL AVIV - JAFFADzień 1Zbiórka na Lotnisku Chopina w Warszawie, stanowisko odpraw LogosTour. Wylot do Tel Awiwu. Po przylocie przejazd przez nowy Tel Awiw do Jaffy - jednego z najstarszych miast świata, będącego dziś dzielnicą Tel Avivu. Spacer urokliwymi uliczkami, pieczołowicie odrestaurowanymi przez izraelską bohemę do kościoła św. Piotra. Zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem dla chętnych spacer do dzielnicy portowej zamienionej na centrum rozrywki - restauracje i puby. Nocleg w Tel Awiwie.JEROZOLIMADzień 2Przejazd do Jerozolimy. Zwiedzanie starego miasta w Jerozolimie. Przejście Drogą Krzyżową (Via Dolorosa). Po drodze - kościół św. Anny, sadzawka Bethesda, łuk Ecce Homo, bazylika Grobu Chrystusa. Spacer po żydowskiej części starego miasta - ulica Cardo, synagoga Hurva, Ściana Płaczu. Spacer na Górę Syjon, gdzie znajduje się kościół Zaśnięcia Najświętszej Marii Panny, Wieczernik, grób króla Dawida. Wieczorem fakultatywnie Jerozolima nocą; przejazd m.in. przez dzielnicę zamieszkaną przez ortodoksyjnych żydów - Mea Shearim, widok (z góry) na grobowce w Dolinie Jozafata. Spacer po nowej Jerozolimie - deptak Ben Yehuda z barami i pubami. Nocleg w Jerozolimie.JEROZOLIMA - MASADA - MORZE MARTWEDzień 3Wycieczka nad Morze Martwe, położone w najgłębszej depresji świata - 400 m poniżej poziomu morza. Przejazd przez Jerycho. Postój w miejscu, z którego oglądać można zawieszony na zboczu skały klasztor Dayr al-QaranĹŁal. Wjazd kolejką na wzgórze Masada. Zwiedzanie potężnej twierdzy wzniesionej przez króla Heroda i bohatersko bronionej przez żydowskich zelotów przed Rzymianami w I w. n.e. W jej skład wchodzi - pałac północny, zbudowany na trzech tarasach skalnych, łaźnie rzymskie z barwną mozaiką i malowidłami ściennymi, mykwa (rytualna łaźnia żydowska), synagoga. Krótki relaks nad Morzem Martwym oferującym przyjemność kąpieli w leczniczych, słonych wodach (zasolenie 30%). Powrót do Jerozolimy na kolację i nocleg.JEROZOLIMA - TEL AVIVDzień 4Zwiedzanie Instytutu Pamięci Yad Cashem, dokumentującym historię narodu żydowskiego w czasie Holocaustu, przejście aleją Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata . Przejazd przez nową, zachodnią Jerozolimę i postój przy budynku izraelskiego parlamentu - Knesecie. Zwiedzanie Muzeum Izraela - Sanktuarium Księgi i makieta Jerozolimy z czasów Chrystusa. Przejazd na lotnisko w Tel Aviv. Wylot do Polski. Przylot do Warszawy.I RATA1000 PLN płatna przy zapisieII RATApłatna na 35 dni przed wyjazdemCena obejmuje* przelot międzynarodowy, * przejazdy mikrobusem/autokarem z klimatyzacją, * zakwaterowanie w hotelach 3*w Tel Avivie i Jerozolimie, * pokoje 2-osob., dopłata do pok. 1-osob. 520 PLN, * śniadania, kolacje,, * bilety wstępu, * opiekę pilota, * usługi lokalnych przewodników, * ubezpieczenie Signal Iduna (KL, NW, bagaż).UWAGA !* Przy wpłacie II raty należy złożyć kserokopię paszportu.* Na zwyczajowe napiwki sugeruje się przeznaczyć ok. 30 USD.Terminy

06.10 - 09.10.2017, 3590.00 PLN20.10 - 23.10.2017, 3590.00 PLN10.11 - 13.11.2017, 3590.00 PLN



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Matimpex, jednego z pierwszych prywatnych biur podróży w Polsce z ponad 25-letnim doświadczeniem.

Biuro Podróży Matimpex współpracuje z zespołem najlepszych pilotów i przewodników, nieustannie ulepszając i powiększając swoją ofertę, wychodząc naprzeciw sugestiom i potrzebom rynku. Specjalizuje się w wycieczkach objazdowych do popularnych, najciekawszych zakątków i miast Europy - wycieczki do Rzymu, Barcelony, Budapesztu, madrytu, Paryżu i wielu innych.

Biuro Podróży Matipex słynie także z organizacji wycieczek na specjalne zamówienia grup, przygotowanych według ciekawych, zindywidualizowanych programów, których świadczenia ściśle dostosowane są do oczekiwań klientów. Wysoki standard oferowanych usług i zadowolenie klientów zostały potwierdzone certyfikatami "Dobre, bo Polskie" oraz "Najlepsze w Polsce".


Exim Tours

Szukasz wakacji do Izraela?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Egipt/Wycieczka objazdowa - Bliski Wschód [SSH]

Program

IzraelTRASA: SHARM EL SHEIKH / TABA - JEROZOLIMA - BETLEJEM - JEROZOLIMA - YAD VASHEM - TEL AWIW - CEZAREA - NAZARET - JEZIORO GALILEJSKIE - QUMRAN - MASADA - MORZE MARTWE - SHARM EL SHEIKH / TABA1 dzień Zbiórka na lotnisku 2 h przed wylotem. Odprawa paszportowo-celna. Przylot do Sharm El Sheikh. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, nocleg. 2 dzień Po śniadaniu wykwaterowanie i przekroczenie granicy egipsko - izraelskiej w godzinach popołudniowych. Przejazd do Betlejem, kolacja, nocleg. 3 dzień Po śniadaniu przejazd do Jerozolimy na Górę Oliwną. Z Góry Oliwnej ujrzymy najwspanialszą panoramę Jerozolimy. Zejście śladami Jezusa w stronę miejsca jego pojmania-Ogrodu Getsemani. W drodze zwiedzanie kościoła Dominus Flevit (Pan zapłakał). Wizyta w grobie Maryi, leżącym u stóp Góry Oliwnej. Następnie udamy się w kierunku Starego Miasta, zobaczymy Ścianę Płaczu, najświętsze miejsce dla każdego wyznawcy judaizmu, pozostałość Wielkiej Świątyni Jerozolimskiej. Odwiedzimy meczet Al-Aqsa oraz Świątynię Skały, miejsca święte dla muzułmanów. Następnie udamy się trasą Drogi Krzyżowej, ostatnią drogą Jezusa. Po drodze odwiedzimy Kościół św. Anny oraz miejsce więzienia Chrystusa. Na końcu Drogi Krzyżowej znajduje się najświętsze miejsce kultu chrześcijan-Bazylika Grobu wraz z Kaplicą Grobu Chrystusa. Zwiedzanie kończymy na wzgórzu Syjon, gdzie zobaczymy Wieczernik, miejsce ostatniej wieczerzy, Kościół Zaśnięcia oraz grób Króla Dawida. Powrót do hotelu na kolację, nocleg. 4 dzień Po śniadaniu zwiedzanie Betlejem, miasta gdzie narodził się Jezus i gdzie powstała Bazylika Narodzenia, najstarszy funkcjonujący kościół na świecie. Po zwiedzeniu Bazyliki, spacer betlejemskimi uliczkami w stronę Groty Mlecznej. Biała Grota jest miejscem, gdzie według wierzeń Jezus karmiony był przez matkę. Następnie ruszamy w stronę Pola Pasterzy w miejscowości Beit Sahour, skąd według tradycji pasterze mieli dostrzec Gwiazdę Betlejemską. Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczynamy od City tour", podczas którego zobaczymy nowoczesną (żydowską) część miasta, następnie przejazd do Instytutu Yad Vashem, którego oficjalna nazwa to Instytut Pamięci Męczenników i Bohaterów Holokaustu. Instytut składa się z kilku części, m.in. Nowego Muzeum Historycznego wraz z Salą Imion (przechowuje się tu dane ofiar Holokaustu), Izby Pamięci, Ogrodu Sprawiedliwych wśród Narodów Świata, Doliny Zabitych Wspólnot i Międzynarodowej Szkoły Nauczania o Holokauście. Powrót do hotelu na kolację, nocleg. 5 dzień Po śniadaniu, poranny wyjazd z hotelu w stronę Tel Awiwu. Przejazd przez Tel Awiw, największą aglomerację i centrum gospodarcze współczesnego Izraela. W drodze do Nazaretu, postój przy akwedukcie w Cezarei. Cezarea jest jednym z lepiej zachowanych miast rzymskich. Przejazd do Nazaretu. Zwiedzanie Bazyliki Zwiastowania, największej chrześcijańskiej świątyni na Bliskim Wschodzie. Przejazd nad Jezioro Galilejskie (rejs statkiem). Następnie zwiedzanie Góry Błogosławieństw, na której Jezus wygłosił swe najsłynniejsze kazanie. Z tego miejsca rozpościera się najwspanialszy widok na Jezioro Galilejskie. Następnie zobaczymy Kafarnaum, wioskę rybacką gdzie Jezus spędził dużą część swego dorosłego życia. Powrót do hotelu na kolację, nocleg. 6 dzień

Po śniadaniu możliwość uczestniczenia w wycieczce fakultatywnej (dodatkowo płatne)

Qumran-Masada-Morze Martwe. Przejazd w kierunku Qumran, gdzie odnaleziono, liczące niemal 2 tysiące lat, słynne zwoje znad Morza Martwego. Po zakończeniu zwiedzania zwiedzania ruszymy na wzniesienie Masada, miejsce to uświęcone jest krwią żydów poległych podczas obrony przed Rzymianami. Następnie przejazd nad Morze Martwe - plaża Kalia, gdzie zatrzymamy się na postój, podczas którego będzie możliwość kąpania się w Morzu Martwym. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg. 7 dzień Po śniadaniu wykwaterowanie i przekroczenie granicy izraelsko - egipskiej w godzinach popołudniowych. Zakwaterowanie w hotelu w miejscowości Taba/Nuweiba. Kolacja, nocleg. 8/15 dzień Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko w Sharm El Sheikh i wylot do Polski lub kontynuacja części pobytowej w wybranym hotelu.

Cena

Cena wycieczki zawiera:

-Przelot na trasie

Polska - Sharm El Sheikh - Polska.

-Podczas wycieczki objazdowej

zakwaterowanie w hotelach 3* HB w Nuweiba 3* HB w Jerozolimie lub okolicach.

-Podczas części pobytowej

7 nocy w hotelu -Przejazdy klimatyzowanym autokarem. -Polskojęzycznego pilota. Obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG). -Opłaty lotniskowe i paliwowe.

Dodatkowo płatne obowiązkowo

-Bilety wstępu do zwiedzanych obiektów i przewodnicy lokalni (ok. 40 USD/osobę).

-Opłaty graniczne

taksa izraelska, taksa egipska: ok. 95 USD/osobę, (wymagany oddzielny paszport dla dziecka). -Wiza Egipska 15 USD/osobę - płatna tylko przez osoby opuszczające półwysep Synaj, w celu odwiedzenia pozostałej części Egiptu, w innym przypadku wiza Sinai Only - bezpłatna -Napiwki dla kierowców, przewodników, za obsługę bagaży 15 USD/osoba.

Dodatkowo płatne fakultatywnie

- wycieczka fakultatywna Qumran-Masada-Morze Martwe - ok. 66 USD/osoba -Obiady, napoje do obiadów i kolacji.

Ważne informacje

Uwaga: Program jest ramowy i kolejność zwiedzania może ulec zmianie. Uzależnione jest to od godzin otwarcia obiektów, czasów przejazdów oraz kolejek do miejsc zwiedzanych. Imprezy fakultatywne odbywają się przy minimalnej liczbie chętnych określonej przez pilota. Ceny biletów mogą ulec zmianie.

Długość trasy

Długość objazdu 1100 km Sharm El Sheikh - Taba 180 km Taba-Jerozolima 250 km (Sharm El Sheikh-Jerozolima 430 km) Jerozolima - Betljem 10 km Jerozolima - Tel Awiw 60 km Tel-Awiw - Nazaret 90 km Nazaret - Jezioro Galilejskie - Masada 80 km Masada - Taba 250 km Taba - Sharm El Sheikh 180 km


Opis hotelu Izrael według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

KRAJ

IZRAEL

IZRAEL (city break) 2017 TEL AVIV - JAFFADzień 1Zbiórka na Lotnisku Chopina w Warszawie, stanowisko odpraw LogosTour. Wylot do Tel Awiwu. Po przylocie przejazd przez nowy Tel Awiw do Jaffy - jednego z najstarszych miast świata, będącego dziś dzielnicą Tel Avivu. Spacer urokliwymi uliczkami, pieczołowicie odrestaurowanymi przez izraelską bohemę do kościoła św. Piotra. Zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem dla chętnych spacer do dzielnicy portowej zamienionej na centrum rozrywki - restauracje i puby. Nocleg w Tel Awiwie.JEROZOLIMADzień 2Przejazd do Jerozolimy. Zwiedzanie starego miasta w Jerozolimie. Przejście Drogą Krzyżową (Via Dolorosa). Po drodze - kościół św. Anny, sadzawka Bethesda, łuk Ecce Homo, bazylika Grobu Chrystusa. Spacer po żydowskiej części starego miasta - ulica Cardo, synagoga Hurva, Ściana Płaczu. Spacer na Górę Syjon, gdzie znajduje się kościół Zaśnięcia Najświętszej Marii Panny, Wieczernik, grób króla Dawida. Wieczorem fakultatywnie Jerozolima nocą; przejazd m.in. przez dzielnicę zamieszkaną przez ortodoksyjnych żydów - Mea Shearim, widok (z góry) na grobowce w Dolinie Jozafata. Spacer po nowej Jerozolimie - deptak Ben Yehuda z barami i pubami. Nocleg w Jerozolimie.JEROZOLIMA - MASADA - MORZE MARTWEDzień 3Wycieczka nad Morze Martwe, położone w najgłębszej depresji świata - 400 m poniżej poziomu morza. Przejazd przez Jerycho. Postój w miejscu, z którego oglądać można zawieszony na zboczu skały klasztor Dayr al-QaranĹŁal. Wjazd kolejką na wzgórze Masada. Zwiedzanie potężnej twierdzy wzniesionej przez króla Heroda i bohatersko bronionej przez żydowskich zelotów przed Rzymianami w I w. n.e. W jej skład wchodzi - pałac północny, zbudowany na trzech tarasach skalnych, łaźnie rzymskie z barwną mozaiką i malowidłami ściennymi, mykwa (rytualna łaźnia żydowska), synagoga. Krótki relaks nad Morzem Martwym oferującym przyjemność kąpieli w leczniczych, słonych wodach (zasolenie 30%). Powrót do Jerozolimy na kolację i nocleg.JEROZOLIMA - TEL AVIVDzień 4Zwiedzanie Instytutu Pamięci Yad Cashem, dokumentującym historię narodu żydowskiego w czasie Holocaustu, przejście aleją Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata . Przejazd przez nową, zachodnią Jerozolimę i postój przy budynku izraelskiego parlamentu - Knesecie. Zwiedzanie Muzeum Izraela - Sanktuarium Księgi i makieta Jerozolimy z czasów Chrystusa. Przejazd na lotnisko w Tel Aviv. Wylot do Polski. Przylot do Warszawy.I RATA1000 PLN płatna przy zapisieII RATApłatna na 35 dni przed wyjazdemCena obejmuje* przelot międzynarodowy, * przejazdy mikrobusem/autokarem z klimatyzacją, * zakwaterowanie w hotelach 3*w Tel Avivie i Jerozolimie, * pokoje 2-osob., dopłata do pok. 1-osob. 520 PLN, * śniadania, kolacje,, * bilety wstępu, * opiekę pilota, * usługi lokalnych przewodników, * ubezpieczenie Signal Iduna (KL, NW, bagaż).UWAGA !* Przy wpłacie II raty należy złożyć kserokopię paszportu.* Na zwyczajowe napiwki sugeruje się przeznaczyć ok. 30 USD.Terminy

06.10 - 09.10.2017, 3590.00 PLN20.10 - 23.10.2017, 3590.00 PLN10.11 - 13.11.2017, 3590.00 PLN



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


PBP Olsztyn

Szukasz wakacji do Izraela?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

IZRAEL

Trasa zagraniczna

Betlejem (4) - Jerozolima - Masada - Morze Martwe - Cezarea - Tel Awiw

DZIEŃ 1

Zbiórka na lotnisku w Warszawie, 2 godz. przed wylotem, spotkanie z pilotem, wylot do Tel Awiwu. Po przylocie do Tel Awiwu odprawa paszportowo-celna, transfer do hotelu w Betlejem. Późna kolacja i nocleg w hotelu.

DZIEŃ 2

Śniadanie, przejazd do Jerozolimy na Górę Oliwną z przepiękną panoramą Starego Miasta i zachodnią Jerozolimę. Wizyta na Wzgórzu Świątynnym, gdzie kiedyś stała Wielka Świątynia Jerozolimska, a dziś sanktuarium Złotej Kopuły na Skale i meczet al-Aqsa. Następnie przejście częścią trasy Drogi Krzyżowej – Via Dolorosa, wąskimi uliczkami pełnymi orientalnych straganów, muzułmańskiej i chrześcijańskiej dzielnicy starego miasta. Bazylika Grobu Pańskiego z Golgotą i miejscem Zmartwychwstania Jezusa. Czas wolny na Starym Mieście. Następne Ściana Płaczu, gdzie Żydzi od wieków modlą się opłakując zburzoną świątynię. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.

DZIEŃ 3

Śniadanie, wycieczka na pustynię Judzką. Wjazd kolejką linową do jednego z najcenniejszych zabytków Izraela - Masady - twierdzy z czasów Heroda Wielkiego. Następnie Qumran, miejsce odnalezienia słynnych zwojów znad Morza Martwego. Czas wolny nad Morzem Martwym (430 m. p.p.m. – największa depresja na świecie) z możliwością kąpieli i zakupów kosmetyków z minerałami z Morza Martwego. Wizyta w Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego z Grotą Narodzenia. Spacer po starówce w Betlejem. Powrót na kolację i nocleg do hotelu.

DZIEŃ 4

Śniadanie, Przejazd na wzgórze Herzl, do Muzeum Historii Holocaustu Yad Vashem. Przejazd do Cezarei Nadmorskiej, niegdyś ważnego i strategicznego portu Imperium Rzymskiego, zbudowanego przez króla Heroda. Powrót do hotelu, kolacja. Nocna wycieczka: „Jerozolima nocą” (fakultatywnie): dzielnica ultraortodoksyjnych Żydów Me’a Shea’rim, Kneset - izraelski parlament, słynna Menora oraz Muzeum Księgi (z zewnątrz), nocleg w hotelu.

DZIEŃ 5

Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Tel Awiwu: dzielnica Neve Tzedek, w której narodził się Tel Awiw. Przejazd przez wpisane na listę UNESCO Białe Miasto - dzielnicę, w której znajdują się liczne budynki w modernistycznym stylu bauhaus; Bulwar Rothschilda - najważniejsza ulica w mieście z zabytkowymi kamienicami i nowoczesnymi wieżowcami. Spacer urokliwymi uliczkami Jaffy, najstarszej części miasta, liczącej ponad 4 tys. lat. Czas wolny na promenadzie i plaży nad Morzem Śródziemnym. Następnie transfer na lotnisko w Tel Awiwie i wylot do Polski. Program jest ramowy, kolejność odwiedzanych miejsc może ulec zmianie.

CENA IMPREZY OBEJMUJE

- przelot na trasie: Warszawa – Tel Awiw – Warszawa (koszt biletu zawiera: 1 szt. bagażu podręcznego oraz bagaż rejestrowany do 20 kg na osobę) - transfery - 4 noclegi w hotelu***, pokoje 2 – osobowe z łazienką - 4 śniadania, 4 obiadokolacje (bez napojów) - opiekę pilota - ubezpieczenie Signal Iduna (KL 30.000 EUR, NNW 15.000 PLN, bagaż 1.000 PLN) - Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł)

DODATKOWO PŁATNE

- pakiet do realizacji programu: 125 USD (bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, zwyczajowe napiwki i inne opłaty lokalne, zestaw słuchawkowy Tour – Guide) płatny obligatoryjnie pilotowi wycieczki

DOPŁATY OPCJONALNE

- dopłata do pokoju 1-osobowego: 460 zł - wycieczka "Jerozolima nocą": 25 USD (wymagane minimum 15 osób)

WAŻNE INFORMACJE

1. Wycieczka zostanie zrealizowana przy minimum 20 osobach zgłoszonych. 2. Wycieczka może zostać anulowana 7 dni przed rozpoczęciem z powodu nie osiągnięcia zakładanego minimum grupy. 3. Wycieczka będzie realizowana na miejscu w zależności od ilości uczestników w grupie: autokarem lub wygodnym busem. 4. Godziny wylotów mogą ulec zmianie. 5. Pakiet do realizacji programu (rezerwacje i wstępy do zwiedzanych obiektów, usługi przewodnickie, bilety komunikacji miejskiej, opłaty klimatyczne, koszty zestawu słuchawkowego Tour Guide i inne) nie jest ujęty w cenie imprezy wyrażonej w PLN. Cena pakietu do realizacji programu podana jest przy opisie wycieczki i jest ściśle związana z ilością uczestników na wycieczce. Obligatoryjny koszt pakietu jest kalkulowany przy grupie 30 osób. Cena pakietu może być podwyższona ze względu na mniejszą ilość osób w grupie i zostanie podana do wiadomości uczestników przed wycieczką. Powyższa zmiana nie upoważnia Podróżnego do rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce. Obligatoryjny pakiet do realizacji programu nie podlega rozliczeniu. 6. Osoby podróżujące samotnie, które nie chcą dopłacać do pokoju 1–osobowego, będą dokwaterowane do innej osoby tej samej płci w pokoju 2–osobowym. W przypadku braku drugiej osoby na dokwaterowanie Podróżny będzie zobligowany do zapłaty połowy stawki dopłaty do pokoju 1–osobowego. 7. W cenie podstawowej oraz przy dopłacie do obiadokolacji PBPO zapewnia realizację posiłków zgodnie z ofertą, natomiast nie gwarantuje realizacji diet specjalistycznych i eliminacyjnych (np. dieta bezglutenowa, dieta wegańska i inne). 8. Ww. wycieczka nie jest przystosowana dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

UWAGA

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu do Polski Należy pamiętać o stosownym ubiorze podczas zwiedzania obiektów kultu religijnego: długie spodnie/spódnice, kobiety – nakrycia głowy. Zalecane: wygodne buty, ciepła kurtka, strój kąpielowy.


Opis hotelu Izrael według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

KRAJ

IZRAEL

IZRAEL (city break) 2017 TEL AVIV - JAFFADzień 1Zbiórka na Lotnisku Chopina w Warszawie, stanowisko odpraw LogosTour. Wylot do Tel Awiwu. Po przylocie przejazd przez nowy Tel Awiw do Jaffy - jednego z najstarszych miast świata, będącego dziś dzielnicą Tel Avivu. Spacer urokliwymi uliczkami, pieczołowicie odrestaurowanymi przez izraelską bohemę do kościoła św. Piotra. Zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem dla chętnych spacer do dzielnicy portowej zamienionej na centrum rozrywki - restauracje i puby. Nocleg w Tel Awiwie.JEROZOLIMADzień 2Przejazd do Jerozolimy. Zwiedzanie starego miasta w Jerozolimie. Przejście Drogą Krzyżową (Via Dolorosa). Po drodze - kościół św. Anny, sadzawka Bethesda, łuk Ecce Homo, bazylika Grobu Chrystusa. Spacer po żydowskiej części starego miasta - ulica Cardo, synagoga Hurva, Ściana Płaczu. Spacer na Górę Syjon, gdzie znajduje się kościół Zaśnięcia Najświętszej Marii Panny, Wieczernik, grób króla Dawida. Wieczorem fakultatywnie Jerozolima nocą; przejazd m.in. przez dzielnicę zamieszkaną przez ortodoksyjnych żydów - Mea Shearim, widok (z góry) na grobowce w Dolinie Jozafata. Spacer po nowej Jerozolimie - deptak Ben Yehuda z barami i pubami. Nocleg w Jerozolimie.JEROZOLIMA - MASADA - MORZE MARTWEDzień 3Wycieczka nad Morze Martwe, położone w najgłębszej depresji świata - 400 m poniżej poziomu morza. Przejazd przez Jerycho. Postój w miejscu, z którego oglądać można zawieszony na zboczu skały klasztor Dayr al-QaranĹŁal. Wjazd kolejką na wzgórze Masada. Zwiedzanie potężnej twierdzy wzniesionej przez króla Heroda i bohatersko bronionej przez żydowskich zelotów przed Rzymianami w I w. n.e. W jej skład wchodzi - pałac północny, zbudowany na trzech tarasach skalnych, łaźnie rzymskie z barwną mozaiką i malowidłami ściennymi, mykwa (rytualna łaźnia żydowska), synagoga. Krótki relaks nad Morzem Martwym oferującym przyjemność kąpieli w leczniczych, słonych wodach (zasolenie 30%). Powrót do Jerozolimy na kolację i nocleg.JEROZOLIMA - TEL AVIVDzień 4Zwiedzanie Instytutu Pamięci Yad Cashem, dokumentującym historię narodu żydowskiego w czasie Holocaustu, przejście aleją Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata . Przejazd przez nową, zachodnią Jerozolimę i postój przy budynku izraelskiego parlamentu - Knesecie. Zwiedzanie Muzeum Izraela - Sanktuarium Księgi i makieta Jerozolimy z czasów Chrystusa. Przejazd na lotnisko w Tel Aviv. Wylot do Polski. Przylot do Warszawy.I RATA1000 PLN płatna przy zapisieII RATApłatna na 35 dni przed wyjazdemCena obejmuje* przelot międzynarodowy, * przejazdy mikrobusem/autokarem z klimatyzacją, * zakwaterowanie w hotelach 3*w Tel Avivie i Jerozolimie, * pokoje 2-osob., dopłata do pok. 1-osob. 520 PLN, * śniadania, kolacje,, * bilety wstępu, * opiekę pilota, * usługi lokalnych przewodników, * ubezpieczenie Signal Iduna (KL, NW, bagaż).UWAGA !* Przy wpłacie II raty należy złożyć kserokopię paszportu.* Na zwyczajowe napiwki sugeruje się przeznaczyć ok. 30 USD.Terminy

06.10 - 09.10.2017, 3590.00 PLN20.10 - 23.10.2017, 3590.00 PLN10.11 - 13.11.2017, 3590.00 PLN



Wycieczka pochodzi z oferty PBP Olsztyn, który jest polskim touroperatorem specjalizującym się w wycieczkach objazdowych autokarowych i samolotowych po Europie. Założeniem biura jest tworzenie oferty wycieczek, które kształcą i na długo zapadają w pamięć turysty. Programy tworzone są w oparciu o doświadczenie i pracę wykwalifikowanej kadry, tak aby spełniały oczekiwania polskiego rynku. Jako bezpośredni organizator wycieczek angażuje się w tworzenie i realizację wycieczek objazdowych zapewniając wysoką jakość i dobre warunki zarówno transportu jak i wypoczynku.

Najlepszym dowodem na niezawodności usług PBP Olsztyn jest wiele pozytywnych opinii zadowolonych klientów oraz owocna współpraca z agencjami turystycznymi.


Opinie o wycieczce objazdowej Izrael

Izrael - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2 osobowy
Miejsce w pokoju
Osoba
pokoj 1 osobowy
Pokoj 3-osobowy

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Izrael? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00