cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
1 / 31
Ocena
hotelu:
3.1 / 5
Najbliższy termin
27.09 - 04.10
już od 1259 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 04.10
już od 1259 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mediterraneo
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mediterraneo
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Mediterraneo:
3.1 / 5
Średnia z 7 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mediterraneo:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020

Hotel Mediterraneo w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • ok. 400 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • ok. 400 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • publiczna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • schody prowadzące do plaży
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • 2 windy
  • kącik telewizyjny
  • restauracja główna ze strefą dla niepalących
  • lobby bar
  • bar z przekąskami przy basenie
  • 2 baseny zewnętrzne ze słoną wodą (w tym jeden z 2 zjeżdżalniami) 
  • ogród 
  • taras słoneczny 

Wyposażenie

  •  winda
  • sala TV
  • bankomat
  • ogród
  • taras
  • recepcja
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

305

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 5
  • basen „main pool": kwiecień - październik, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci: kwiecień - październik, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • jacuzzi „AEGEAO SPA: kryte, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa, za opłatą
  • basen: maj - październik, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, lekko opadający, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • aquapark „MINI WATER PARK": maj - październik, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, zjeżdżalnia, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen typu activity: maj - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: za opłatą

Dla dzieci

  •  basen dla dzieci: kwiecień - październik, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • miniklub: od 4 do 12 lat, maj - sierpień i październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, pon.-pt. 10:00 - 14:00, w cenie
  • animacje dla dzieci: od 4 do 12 lat, kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, pon. - sob. 10:00 - 14:00 i 18:00 - 20:00
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: od 4 do 18 lat, kwiecień - sierpień i październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, pon.-pt. 20:30 - 21:00, w cenie
  • łóżeczko dla dziecka: w ceenie

Sport i wellness

W cenie
  •  sala fitness/siłownia
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa 
  • kort tenisowy
  • piłka nożna
Płatne
  • strefa spa „AEGEO SPA": sob., pon.-pt. 09:00 - 18:00
  • zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne
  • sauna na podczerwień
  • sauna parowa
  • masaże
  • hammam
  • sauny w ofercie firm zewnętrznych
  • golf: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe sezonowo
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia raz w tygodniu
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na morze lub boczny widok na morze
  • w budynku głównym lub bocznym
  • klimatyzacja: w cenie, wliczone w all inclusive, kwiecień - październik
  • TV sat.
  • telefon
  • lodówka: w cenie
  • sejf: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi: płatność gotówką, za dzień/za osobę ok. 2 €
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok boczny na morze
  • klimatyzacja: w cenie
  • TV sat.
  • telefon
  • lodówka: w cenie
  • sejf: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • balkon lub taras
  • w budynku bocznym lub głównym
  • Wi-Fi: płatność gotówką, za dzień/za osobę ok. 2 €

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 07:30 - 09:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: codziennie 11:00 - 17:00
  • ciasto: raz w tygodniu 17:00 - 18:00
  • lody: raz w tygodniu 11:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „MEDITERRANEO": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, 07:30 - 09:30, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „OLIVE GARDEN BUFFET - SNACK RESTAURANT": od 6 lat, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania lekkostrawne, bufet, w cenie, maj i październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 11:00 - 17:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: codziennie 11:00 - 23:00, w cenie
  • bar w lobby: 11:00 - 23:00, w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Ulokowany nieopodal popularnego Hersonissos, hotel łączy w sobie łatwy i szybki dostęp do centrum miasta - ok. 1 km, prywatność, spokój, wygodę i panoramiczny widok na morze. Na odwiedzających czeka tu szereg udogodnień i atrakcji, baseny, boiska sportowe, gry i zabawy. Najmłodsze pociechy oddadzą się beztroskiej zabawie na placu zabaw, w miniklubie lub w miniparku wodnym, podczas gdy rodzice zrelaksują się w centrum SPA.

    lokalizacja

    1 km od Hersonissos, 25 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 40000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2001 r. Odnowiony w 2012 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), 2 baseny odkryte.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    400 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, 200 m długości, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 21 budynkach: - 2 budynki główne (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) - 15 bungalowów (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) - 4 budynki deluxe (liczba pięter: 2, liczba wind: 1) Typy pokoi: - junior suity dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna (tylko w jednej sypialni), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras - wille private pool dla max. 2 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double standardowe dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Mediterraneo", restauracja z przekąskami "Olive Garden", bary (3) All Inclusive (11:00-23:00) - śniadanie (07:30-09:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej - przekąski (11:00-17:00) serwowane w restauracji z przekąskami - lody - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (2) - zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2) - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - siłownia - lekkie animacje

    płatne

    - kort to tenisa ziemnego - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - siatkówka - centrum SPA - masaż - sauna - jacuzzi - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Park wodny Star Beach jest oddalony o zaledwie 500 metrów od hotelu. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK - Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - NIE - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA - Jak będą serwowane posiłki? - PRZEZ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - MAX 1 OSOBA NA 1M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - ROZPAKOWANE - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK, CODZIENNIE - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - NIE - Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - NIE - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - NIE - Czy mini klub jest czynny? - NIE - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK, W CIĄGU DNIA I WIECZOREM - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - HOTEL PODEJMIE WSZYSTKIE DZIAŁANIA ZGODNE Z PROTOKOŁEM - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.W PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    25.08.2020 15:11

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Grecja/Kreta

    Kategoryzacja hotelu

    - Kat. Exim Tours 4* - Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 400 m od plaży - ok. 1 km od centrum Hersonissos - ok. 25 km od lotniska w Heraklionie - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, mini lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami dla dorosłych, leżaki i parasole przy basenie - fitness, siłownia, tenis, siatkówka plażowa, boisko do mini piłki nożnej - tenis stołowy, rzutki, szachy - dzienny program animacyjny - programy wieczorne dwa razy w tygodniu Płatne - spa, masaże, sauna, jacuzzi - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - basen, mini aquapark - plac zabaw - łóżeczko (bezpłatne)  

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lody dla dzieci, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar - bar przy basenie - lobby bar

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 305 pokojami - Wi Fi w lobby (bezpłatne), kawiarenka internetowa (płatna) - pralnia, sala TV - wypożyczalnia samochodów i rowerów - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.mediterraneohotel.gr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 10:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Grecja - Kreta

    Opis hotelu

    Hotel Mediterraneo położony jest na skraju kurortu Hersonissos - jednego z najbardziej znanych miejsc na Krecie. Na gości spędzających wakacje aktywnie czeka moc atrakcji w centrum miasta słynącego z tawern, pubów, barów i dyskotek. Wieczorami kwitnie tu życie towarzyskie, w ciągu dnia natomiast czas spędzać można na terenie hotelu położonego malowniczo na niewielkim wzniesieniu. To idealne miejsce do wypoczynku w ciszy i spokoju. Polecamy je osobom ceniącym kameralną atmosferę w miejscu zakwaterowania przy jednoczesnym dostępie do turystycznych atrakcji.





    Lokalizacja:

    ok. 600 m od plaży, ok. 400 m od centrum rozrywki.



    Sport i fitness:

    piłka nożna, siatkówka, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum fitness, rzutki, bilard, szachy.



    Dla dzieci:

    brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



    Wyżywienie:

    pakiet All Inclusive.



    All inclusive zawiera:



    śniadania (07.30 - 09.30), lunch (12.30 - 14.00) i kolacje (19.30 - 21.30) w formie bufetu. Woda, napoje bezalkoholowe, lokalne piwo oraz lokalne białe i czerwone wino podczas posiłków. W barze przy basenie od 11.00 do 17.00 przekąski oraz lody dla dzieci. Podwieczorek (kawa, ciasto) od 17.00 do 18.00. Kawa, herbata, lokalne alkohole (piwo, wino, ouzo, raki, brandy) do 23.00.





    Cena zawiera:

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Obsługa:

    Opieka polskiego przedstawiciela.

    Kategoria oficjalna

    ****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

    liczba pokoi

    145, restauracje: 1, bar przy basenie, lobby, internet, internet bezprzewodowy, recepcja, sklep z pamiątkami, parking, parking (płatny), parasole przy basenie, leżaki przy basenie.

    Opis pokoi

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka, telefon, taras/balkon, sejf (płatny), suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

    Na zapytanie dostępne również pokoje typu Junior Suite z bocznym widokiem na morze oraz Willa z prywatnym basenem.

    All inclusive

    TAK

    Standard

    ****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orbis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Hersonissos. Na wzniesieniu, ok. 400 m od plaży przejście przez główną ulicę lub niskim tunelem podziemnym), ok. 1 km od centrum miasta, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie, przystanek lokalnej komunikacji ok. 500 m od hotelu, ok. 500 m od Parku Wodnego "Star Beach".

    Hotel:

    300 pokoi. Restauracja, bar, kawiarnia, sala TV,.pokój do gier, kącik internetowy, sala TV, wynajem samochodów i skuterów, pralnia, pokój na bagaże, parking. ?2 baseny. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenie; na plaży płatne.

    Pokoje:

    We wszystkich pokojach standardowych (ok. 26 m²): łazienka z wanną lub z prysznicem (suszarka do włosó), WC, telefon, balkon lub taras, płatny minibar. Klimatyzacja w okresie 15.06-15.09 bezpłatna, w pozostałych okresach płatna (w willach - bez opłaty przez cały sezon. Sejf - za opłatą. Pokoje typu junior suite (ok. 32 m², dla maks. 4 osób) mają pokój dzienny z dwoma łóżkami i sypialnię z jednym łóżkiem; wille z prywatnym basenem (ok. 55m², dla maks. 5 osób) mają jedną dużą sypialnię i pokój dzienny z dwoma sofami. Pozostałe wyposażenie tak jak pokoje standardowe.

    Sport i rozrywka:

    Siatkówka, sala fitness. Bilard, tenis stołowy, sauna, jacuzzi, masaże, hamam, kort tenisowy, sporty wodne na plaży - za opłatą. Okresowo programy rozrywkowe.

    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje (bufet), przekąski, lody dla dzieci, kawa, herbata, ciasteczka, niektóre lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w naczyniach jednorazowych. All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych.

    Dla dzieci:

    2 baseny, plac zabaw.

    Cena obejmuje:

    • przelot,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie wg. pakietu,
    • transfer do/z hotelu,
    • ubezpieczenie KL i NNW,
    • opiekę rezydenta na miejscu,
    • podatek VAT.
    • Cena nie obejmuje:

    • opłat lotniskowych -  220 PLN - Katowice, 250 PLN - Warszawa,
    dopłaty do pokoju jednoosobowego.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Opis

    hotel zlokalizowany w bliskiej odległości od popularnego kurortu Hersonissos; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, 2 zjeżdżalnie dla dorosłych, mini water park dla dzieci, restauracja główna, restauracja Olive Garden, 3 bary, sala konferencyjna

    Położenie

    ok. 1 km od Hersonissos, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża znajduje się ok. 400 m od hotelu, serwis plażowy płatny

    Zakwaterowanie

    305 pokoi: pokoje standardowe (ok. 25 m2), pokoje junior suite (ok. 32 m²,, 2 sypialnie); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT, sejf (płatny), Wi-Fi (płatne), balkon lub taras

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie (07:32-09:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00-23:00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje, aerobik, siłownia, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boisko do mini piłki nożnej, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie za dodatkową opłatą), bezpłatne Wi-FI w lobby

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, sauna, łaźnia turecka i parowa, jacuzzi, bilard, pralnia, mini market, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub (4-12 lat), mini disco, 2 brodziki, mini water park, plac zabaw, lody (11:00-17:00), krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    WWW

    www.mediterraneohotel.gr ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności. Ważne informacje: WAŻNE: Podczas pobytu na Krecie Klienci będą mieli zapewnioną opiekę anglojęzycznego przedstawiciela naszego lokalnego kontrahenta. Od dnia 01.01.2018 zgodnie z decyzją rządu greckiego będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów:  1-2* podatek wynosi ok. 0.50 €/pokój/noc 3* podatek wynosi ok. 1,5 €/pokój/noc 4* podatek wynosi ok. 3 €/pokój/noc 5* podatek wynosi ok. 4 €/pokój/noc


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Grecja/Kreta

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    400m (przejście przez ulicę, przejście podziemne)

    - położenie

    Kreta/ Hersonissos

    - odległość od centrum Hersonissos

    1,5 km

    - odległość od lotniska

    25 kmPlaża - piaszczysta - leżaki, parasole płatne - ręczniki plażowe - depozyt 10 EUR, 50 euro centw za wymianęHotel

    - ilość gwiazdek

    4*

    - rok otwarcia

    2001r

    - rok odnowienia

    2009r

    - ilość pokoi

    305 pokoi w 15 budynkach

    - ilość basenw

    2 baseny zewnętrzne, basen z 2 zjeżdżalniamiDodatkowe usługi

    - bezpłatne

    siłownia, sala telewizyjna

    - płatne

    sejf w recepcji, sklepy, lekarz na wezwanie, pralnia, fotograf, SPA, sauna, masaże, jacuzziInternet - Wifi bezpłatne - kawiarenka internetowaPokoje

    - wyposażenie

    łazienka, suszarka do włosw, klimatyzacja indywidualna, Sat TV , mini lodwka, telefon, balkon - po. ok. 25m2Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna, restauracja tematyczna

    - Bary

    bar przy basenie 11:00-17:00, lobby bar 11:00-23:00Wyżywienie

    - godziny all inclusive

    napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole 11:00 - 23:00

    - posiłki

    śniadanie 07:30-09:30, obiad 12:30-14:30, przekąski 11:00-17:00, kolacja 19:00-21:30Rozrywka - animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia - wieczorne showSporty

    - bezpłatne

    siatkwka plażowa, dart, ping pong

    - płatne

    sporty wodne na plaży, bilardDla dzieci - brodzik, plac zabaw, mini klub, łżeczka, wysokie krzesełka w restauracji

    - płatne

    opiekunka, wypożyczenie wzka

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Kreta,Hersonissos

    Położenie

    Hotel znajduje się w Hersonissos, ok. 1 km od centrum. Odległość od międzynarodowego portu lotniczego w Heraklionie wynosi ok. 25 km. Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się ok. 200 m od hotelu. W odległości ok. 500 m zlokalizowany jest park wodny "Star Beach". Plaża: publiczna, oddalona od hotelu o ok. 500 m. Przejście do plaży tunelem pod ulicą. Leżaki, materace, parasole dodatkowo płatne (ok. 6 EUR/2 leżaki + parasol/dzień), kaucja za ręczniki plażowe.

    Hotel

    Kompleks składa się z 2 trzypiętrowych budynków głównych oraz 13 budynków typu bungalow, położonych na lekkim wzniesieniu. Na terenie do dyspozycji gości: recepcja, kącik TV restauracja główna, bar w lobby, terrace bar, bar przy basenie, sala konferencyjna na ok. 200 osób. Ponadto hotel posiada 2 baseny zewnętrzne oraz mini aquapark z 2 zjeżdżalniami. Leżaki, materace i parasole bezpłatne, depozyt na ręczniki plażowe. Dla najmłodszych: 2 baseny, mały basen ze zjeżdżalniami, plac zabaw. Udogodnienia dodatkowe: kącik internetowy, bezpłatny Internet bezprzewodowy w lobby, mini market, sklep z pamiątkami.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 304 pokojami, które mieszczą się w budynku głównym oraz bungalowach: pokoje standardowe (pow. ok. 26 m2), pokoje typu junior suite (pow. ok. 32 m2, pokój dzienny + sypialnia), ville z prywatnym basenem (pow. ok. 55 m2, pokój dzienny + sypialnia). Wyposażenie stanowią: łazienka (prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV SAT, telefon, mini bar (bezpłatny, pusty), sejf, balkon lub taras.

    Wyżywienie

    Hotel posiada formułę wyżywienia All inclusive: śniadanie (07:30 - 09:30), przekąski (11:00-17:00), lody dla dzieci (11:00-19:00), lunch (12:30-14:30), kolacja (19:30-21:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00-23:00.

    Sport i relaks

    Bezpłatnie: w sezonie 2 razy w tygodniu tematyczny program animacyjny, fitness, tenis, boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej, tenis stołowy, rzutki, gry karciane, szachy, backgammon. Za opłatą: pokój gier, sauna, hamam, jacuzzi, masaż, zabiegi na twarz i ciało.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + 2 dzieci na dostawkach, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła + dziecko na dostawce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Sympatyczny hotel  usytuowany na rogatkach miasta, ceniony za bogatą ofertę rekreacyjną, urozmaiconą kuchnię i panoramiczne widoki. Dogodne położenie, atrakcje sportowe, wspaniała atmosfera. 

    Położenie

    Na obrzeżach Hersonissos, 400 m od piaszczystej plaży (przejście podziemnym tunelem, serwis plażowy odpłatnie), 2 km od centrum miasta (liczne restauracje, kluby i sklepy), kilometr od centrum rozrywki Star Beach Water Park, 25 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hotel składa się z dwóch budynków głównych oraz kilku budynków bocznych. Do dyspozycji gości  recepcja z lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), bar przy basenie, bar w lobby, sklepik, Internet bezprzewodowy i płatny kącik internetowy.

    Pokoje

    Standardowo wyposażone, balkon lub taras, (widok na ogród, basen lub morze) lodówka (płatna), klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, telefon, sejf (płatny). W łazience wanna lub prysznic oraz suszarka do włosów. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 23:00.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za depozytem),  2 zjeżdżalnie wodne, boisko sportowe, rzutki, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, siłownia, okazjonalnie wieczorny program rozrywkowy. Płatne: bilard, sauna, masaże, łaźnia parowa, jacuzzi, salon piękności, sporty wodne w pobliskim parku wodnym. Ok. 5 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Brodziki z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA LOKALNA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    Hotel położony jest w popularnej miejscowości Hersonissos, 26 km od Heraklionu. Od centrum miasta dzieli go jedynie 1 km a od Star Beach Wather Park około 500m. Z hotelu rozciąga się piękny widok na morze.

    Plaża

    *    Od plaży dzieli go jedynie 400 m.  Leżaki i parasole są bezpłatne przy basenie, na plaży zaś płatne dodatkowo.

    Zakwaterowanie

    *    305 pokoi *    typy pokoi:pokoje standardowe (ok.25 m2) , junior suite (ok.32m2 - z oddzielną sypialnią) *    wyposażenie:klimatyzacja, łazienka z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów, TV, telefon, lodówka oraz sejf  (płatny) . Wszystkie pokoje wyposażone są w balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna z widokiem na morze oraz basen; *    3 bary:gówny i 2 przy basenie.

    Wyżywienie

    *     All Inclusive:śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu. Podczas posiłków dostępna jest woda i inne napoje bezalkoholowe oraz lokalne piwo, lokalne wino. W wybranych godzinach w barze przy basenie dostępne są przekąski oraz lody dla dzieci. Napoje bezalkoholowe lokalnej produkcji oraz  napoje alkoholowe lokalnej produkcji (ouzo, raki, brandy, piwo, wino) dostępne są w wyznaczonych barach w godzinach 11:00-23:00. 

    Sport i Rozrywka

    *    2 baseny , w sezonie 2012 oddano do użytku 2 zjeżdżalnie oraz basen z atrakcjami wodnymi dla dzieci - wszystkie baseny z wodą morską;  *    Bezpłatnie: kort tenisowy, boisko do siatkówki oraz  mini boisko do piłki nożnej, siłownia, tenis stołowy; *    Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, bilard, pokój gier, sporty wodne na plaży, centrum SPA.

    Dla dzieci

    *    Dla najmłodszych hotel oferuje plac zabaw oraz dwa brodziki jeden z wodnymi atrakcjami.Łózeczka niemowlęce na życzenie.

    Pozostałe udogodnienia

    *     Na terenie hotelu znajduje się sala konferencyjna na 200 osób, parking, amfiteatr w którym odbywają się różne pokazy. Istnieje ponadto możliwość skorzystania z darmowego dostępu do Wi-Fi przy recepcji. W hotelu znajduje się także mini-market, kawiarenka internetowa oraz sala telewizyjna.  

    Naszym zdaniem

    *    Hotel Mediterraneo oferuje bardzo dobry standard zakwaterowania oraz przyjemną atmosferę. Dzięki położeniu jest to także idealna propozycja dla osób, które zamierzają korzystać z uroków i życia nocnego Hersonissos.

    Strona internetowa

    *    www.mediterraneohotel.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    • bezpłatne Wi-Fi w lobby
    • dla rodzin
    • zjeżdżalnie wodne
    • 500 m. od parku wodnego

    Opis

    Hotel z przepięknym widokiem na morze. Składa się z 21 budynków. Położony 1 km od centrum Hersonissos. Oddaje do dyspozycji gości przyjemny teren z basenami, przestronne pokoje oraz wysoką jakość obsługi. W odległości 500 metrów znajduje się park wodny Water Park. Szczególnie polecany na rodzinne, aktywne wakacje.

    • parking
    • recepcja czynna całą dobę
    • restauracja
    • 2 bary
    • bezpłatne Wi-Fi w lobby, płatne w pokojach
    • zaplecze konferencyjne
    • 2 baseny z morską wodą

    Polozenie

    • wyspa Kreta
    • 1 km od centrum Hersonissos
    • 25 km od Heraklionu i lotniska
    • 500 m od Water Parku w hotelu Star Beach

    Hersonissos - Jedna z bardziej znanych miejscowości turystycznych Krety. Prawdziwy raj dla osób poszukujących rozrywki. W centrum znajdziemy dużą ilość barów, tawern, klubów i dyskotek. Bardzo dobrze rozwinięta jest również baza sportów wodnych. Rodziny mogą wybrać się do aquaparku oraz akwarium. Hersonissos to idealne miejsce na aktywny wypoczynek połączony z zabawą.

    Plaza

    • publiczna
    • 400 m od hotelu
    • przejście przez tunel
    • żwirowa
    • leżaki i parasole (płatne)

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    305 pokoi: Single, Standard Double (~25m2), 72 Junior Suite (~32m2), 8 Villas PP (~50m2).

    W pokojach: klimatyzacja, telefon, mini lodówka, płatne Wi-Fi, telewizja satelitarna, telewizor z płaskim ekranem, sejf (płatny), łazienka (wanna / prysznic), suszarka do włosów, balkon / taras.

    Standard Double: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.
    Junior Suite (Family): 2 pokoje, przechodnia i oddzielna sypialnia (łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze), 2 TV.
    Villa PP: oddzielna sypialnia z podwójnym łóżkiem (możliwa dostawka), pokój dzienny z 2 sofami lub kanapa i rozkładane łóżko, 2 telewizory, 2 klimatyzatory, zestaw do kawy/herbaty, prywatny basen (20m2).

    Ville tylko na zapytanie.
    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka:

    • animacja dla dzieci i dorosłych
    • sala fitness
    • tenis
    • mini-futbol
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    • rzutki
    • szachy
    • mini Water Park (w hotelu Star Beach (500 m), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych i oddzielny basen dla dzieci, 25/04-10/10, w zależności od warunków pogodowych)

    Dla dzieci:

    • plac zabaw
    • mini klub (4-12 lat)
    • 2 brodziki

    O wyzywieniu

    All Inclusive:
    Śniadanie: 07:30-09:30, szwedzki stół.
    Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół.
    Kolacja: 19:00-21:30, szwedzki stół.
    Lokalne napoje: woda, napoje bezalkoholowe, piwo z beczki i wino (czerwone, różowe, białe).
    Restauracja Olive Garden Snack
    11:00-17:00, przekąski, sałatki i lekkie dania w formie bufetu w pobliżu jednego z basenów (maj - połowa października).
    Bary: 11:00-23:00
    Lobby bar z tarasem i bar przy basenie.
    Lokalne napoje: filtrowana kawa, herbata, woda, napoje bezalkoholowe (cola, lemoniada, napoje gazowane).
    Lokalne alkohole: piwo z beczki,wino (czerwone, różowe, białe), wódka, rum, gin, ouzo, raki, brandy.
    Lody dla dzieci: 11:00-17:00
    Przerwa kawowa: 17:00-18:00, kawa, herbata, ciasto w lobby-barze.

    - Program All Inclusive działa w godzinach 11:00-23:00
    - W pobliżu basenu używane są plastikowe kubki i talerze (ze względów bezpieczeństwa).
    - Program obejmuje tylko napoje lokalnej produkcji.
    - Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia.

    Inne informacje

    - Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.
    - Niektóre usługi nie są świadczone na początku kwietnia i pod koniec października.
    - Niektóre części hotelu działają w zależności od warunków pogodowych.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Sympatyczny hotel  usytuowany na rogatkach miasta, ceniony za bogatą ofertę rekreacyjną, urozmaiconą kuchnię i panoramiczne widoki. Dogodne położenie, atrakcje sportowe, wspaniała atmosfera. 

    Położenie

    Na obrzeżach Hersonissos, 400 m od piaszczystej plaży (przejście podziemnym tunelem, serwis plażowy odpłatnie), 2 km od centrum miasta (liczne restauracje, kluby i sklepy), kilometr od centrum rozrywki Star Beach Water Park, 25 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hotel składa się z dwóch budynków głównych oraz kilku budynków bocznych. Do dyspozycji gości  recepcja z lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), bar przy basenie, bar w lobby, sklepik, Internet bezprzewodowy i płatny kącik internetowy.

    Pokoje

    Standardowo wyposażone, balkon lub taras, (widok na ogród, basen lub morze) lodówka (płatna), klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, telefon, sejf (płatny). W łazience wanna lub prysznic oraz suszarka do włosów. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 23:00.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za depozytem),  2 zjeżdżalnie wodne, boisko sportowe, rzutki, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, siłownia, okazjonalnie wieczorny program rozrywkowy. Płatne: bilard, sauna, masaże, łaźnia parowa, jacuzzi, salon piękności, sporty wodne w pobliskim parku wodnym. Ok. 5 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Brodziki z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Kreta/Hersonissos

    Opinia 7islands

    Wybudowany na kształt greckiej wioski wakacyjnej elegancki kompleks zlokalizowany blisko obfitującego w ofertę rozrywkową Hersonissos. Bogata formuła all inclusive, szeroko rozbudowana infrastruktura sportowa oraz przestronne pokoje to dodatkowe atuty tego hotelu.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Hersonissos, ok. 1 km od centrum, gdzie znajdują się liczne sklepy, bary oraz restauracje, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy zlokalizowany jest ok. 100 m od hotelu.

    Plaża

    Ok. 400 m od hotelu, piaszczysto-kamienista. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Rozległy, elegancki kompleks, na terenie którego znajduje się całodobowa recepcja, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, parking, Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, mini market. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 305 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, junior suite z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Przekąski dostępne są w barze w lobby w godzinach 11:00-17:00, lody dla dzieci w godzinach 11:00-19:00 natomiast kawa i herbata w godzinach 17:00-18:00. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w godzinach 11:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godz. 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny ze słoną wodą (leżaki i parasole bezpłatne), mini park wodny (2 zjeżdżalnie dla dorosłych oraz wodny plac zabaw dla dzieci, otwarty w okresie ok. 15.05-15.10), piłka nożna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny, rzutki, siłownia, lekkie animacje hotelowe. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, mini park wodny, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.mediterraneohotel.gr / tel. 00 30 289 707 53 28

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    ok. 1 km. od centrum Hersonissos. Lotnisko w Heraklonie oddalone o ok. 25 km. 

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, oddalona o ok. 400 m. od hotelu (dojście przez ulicę). Leżaki, parasole słoneczne za opłatą. 

    Wyposażenie

    hotel oferuje 305 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, pomieszczenia do wypoczynku, sala z TV, 2 restauracje (główna i restauracja bufetowa przy basenie), lobby bar i bar przy basenie, sklep z pamiątkami, minimarket. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen główny z morską wodą, basen relaksacyjny z wodą morską, mini aquapark ze zjeżdżalniami. Leżaki i parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby i barze w cenie. Wi-Fi w pokojach za opłatą 2 EUR/dzień. 

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe standard (DBL): ok. 25 m2, klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV-sat., telefon, balkon lub taras, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Junior Suite (JS/JS3): przestronniejsze, ok. 32 m2, z widokiem na morze lub bocznym widokiem na morze, dla max. 4 osób, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. 

    Sport

    siłownia, siatkówka plażowa, piłka nożna, kort tenisowy, rzutki. Za opłatą: bilard. 

    Wellness

    za opłatą Aego Spa: sauna, łaźnia parowa, hammam, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, masaże. 

    Rozrywka

    zajęcia sportowe, animacje w dzień i wieczorem, muzyka na żywo, okazjonalnie wieczorne przedstawienia i wieczory taneczne. 

    Dzieci

    miniklub dla dzieci 4-12 lat, animacje, plac zabaw, minidyskoteki, oddzielny brodzik z morską wodą oraz aquapark ze zjeżdżalniami i wodnymi atrakcjami. 

    All inclusive

    trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 11-17:00, kawa, ciasto 17-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. 

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

     1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

    Mocne strony hotelu 1

    Rodzinny hotel z mnóstwem atracji

    Mocne strony hotelu 2

    5 basenów i aquapark ze zjeżdżalniami

    Mocne strony hotelu 3

    Ciekawe animacje i programy sportowe

    Mocne strony strony 4

    All inclusive

    Mocne strony

    - Rodzinny hotel z mnóstwem atracji - 5 basenów i aquapark ze zjeżdżalniami - Ciekawe animacje i programy sportowe - All inclusive


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    na wzniesieniu, na skraju miejscowości Cherosnissos, do centrum ok. 800 m. Z lotniska w Heraklionie ok. 25 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży, łagodnie opadającej do morza ok. 400 m (przejście przez mały tunel). Leżaki i parasole za opłatą.

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone pokoje, z bocznym widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe (1-3C): standardowe, ok. 25 m, klimatyzacja indywidualna (od 15.06-15.09), sejf za opłatą, TV - sat. (polski kanał), telefon, sejf za opłatą (10,-Eur/tydz.), lodówka bezpłatna, balkon lub taras. Junior suite (2-4B): przestronniejsze, ok. 32 m, dwa pokoje: jeden z podwójnym łóżkiem, drugi z dwoma pojedynczymi łóżkami, wyposażone jak pok. 2C.

    Dzieci

    brodzik, zjeżdżalnia ośmiorniczka, plac zabaw, łóżeczko dla dziecko do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje wieczorem 2 razy w tygodniu, (od połowy maja do połowy października), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych (czynne 15.05-10.10.15).

    Dostęp do internetu

    kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

    Sport

    tenis, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, masaże, jacuzzi, sauna, hammam.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji piwo, wino (białe, czerwone i różowe) i napoje bezalkoholowe. Przekąski w lobby barze w godz. 11:00-17:00. Lody dla dzieci w godz. 11:00-17:00. Kawa, herbata, ciastka w godz. 17:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe (m.in. ouzo, raki, brandy, piwo, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych), napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola, cola light, lemoniada) w godz. 11:00-23:00 w godzinach otwarcia barów.

    Wcześniej = taniej

    do 28.02.16 20% zniżki, od 01.03.16-30.04.16 15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-13 LAT: pobyt gratis.

    Polecamy

    • nowy mini aquapark ze zjeżdżalniami
    • dla dużych i małych
    • wygodne przejście do piaszczystej plaży
    • wspaniała atmosfera


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    na wzniesieniu, na skraju miejscowości Cherosnissos, do centrum ok. 800 m. Z lotniska w Heraklionie ok. 25 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży, łagodnie opadającej do morza ok. 400 m (przejście przez mały tunel). Leżaki i parasole za opłatą.

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone pokoje, z bocznym widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe (2-3C): standardowe, ok. 25 m, klimatyzacja indywidualna (od 15.06-15.09), sejf za opłatą, TV - sat. (polski kanał), telefon, sejf za opłatą (10,-Eur/tydz.), lodówka bezpłatna, balkon lub taras.Junior suite (2-4C): przestronniejsze, ok. 32 m, dwa pokoje: jeden z podwójnym łóżkiem, drugi z dwoma pojedynczymi łóżkami, wyposażone jak pok.2C. Pokoje jednoosobowe (1C): z widokiem na ogród.

    Dzieci

    brodzik, zjeżdżalnia ośmiorniczka, plac zabaw, łóżeczko dla dziecko do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje wieczorem 2 razy w tygodniu, (od połowy maja do połowy października), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych (czynne 15.05-10.10.15).

    Dostęp do internetu

    kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

    Sport

    tenis, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, masaże, jacuzzi, sauna, hammam.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji piwo, wino (białe, czerwone i różowe) i napoje bezalkoholowe. Przekąski w lobby barze w godz. 11:00-17:00. Lody dla dzieci w godz. 11:00-17:00. Kawa, herbata, ciastka w godz. 17:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe (m.in. ouzo, raki, brandy, piwo, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych), napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola, cola light, lemoniada) w godz. 11:00-23:00 w godzinach otwarcia barów.

    Dla dzieci

    2-13 LAT: pobyt gratis.

    Polecamy

    • nowy mini aquapark ze zjeżdżalniami
    • dla dużych i małych
    • wygodne przejście do piaszczystej plaży
    • wspaniała atmosfera

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Mediterraneo
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Mediterraneo:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Mediterraneo!
    https://youtu.be/KjfrE48aXWM

    Opinie o Hotelu Mediterraneo

    2.1
    zdecydowanie odradzam

    Brud, robactwo, lekceważenie klienta. Hotel słaby, pokoje ze śmierdzącymi starymi meblami, nie są sprzątane bo COVID. Popsute wyposażenie. Dwie rolki papieru na rodzinę na 7 dni, zero wody w pokoju, kolejki do barów i w restauracji, basen tylko ze słoną wodą. Do plaży daleko, na niej wszystko płatne dodatkowo. W dniu przypływu plaży brak. Odradzam, tylko w desperacji.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    2.1
    2.1
    zdecydowanie odradzam

    Brud, robactwo, lekceważenie klienta. Hotel słaby, pokoje ze śmierdzącymi starymi meblami, nie są sprzątane bo COVID. Popsute wyposażenie. Dwie rolki papieru na rodzinę na 7 dni, zero wody w pokoju, kolejki do barów i w restauracji, basen tylko ze słoną wodą. Do plaży daleko, na niej wszystko płatne dodatkowo. W dniu przypływu plaży brak. Odradzam, tylko w desperacji.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    2.1
    2.1
    zdecydowanie odradzam

    Brud, robactwo, lekceważenie klienta. Hotel słaby, pokoje ze śmierdzącymi starymi meblami, nie są sprzątane bo COVID. Popsute wyposażenie. Dwie rolki papieru na rodzinę na 7 dni, zero wody w pokoju, kolejki do barów i w restauracji, basen tylko ze słoną wodą. Do plaży daleko, na niej wszystko płatne dodatkowo. W dniu przypływu plaży brak. Odradzam, tylko w desperacji.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    2.1
    3.7
    może być

    Z hotelu Mediterraneo rozpościeraja się bardzo ładne widoki na morze, góry. Jest basen z atrakcjami dla dzieci i 2 zjezdzalniami, blisko do Hersonissos, tam kupowaliśmy pamiątki i piliśmy pyszną frappe, bo z dzieckiem odpada życie nocne. Plaża średnia. Jedzenie smaczne. Pokoje ok, ale łazienki przydałoby się odnowić, czysto. Kreta bardzo ładna wyspa do zwiedzenia została nam jej zachodnia część jeszcze.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: może być
    3.7
    4.0
    polecam

    Fajny hotel obsługa bardzo miła, nie ma problemu, żeby dogadać się po angielsku. Mieliśmy wygodny pokój, sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane też każdego dnia. Przy hotelu są dwa baseny, ale my zwykle chodziliśmy na plażę (przejście niskim tunelem jest mało komfortowe, ale da się przeżyć, można też przejść ulicą). Drinki w opcji all dobre, nie smakowało nam jedynie wino. Posiłki główne super- smaczne i duży wybór, przekąski takie sobie, bardziej w stylu fast food. Ogólnie hotel godny polecenia!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Położenie hotelu będzie odpowiadało osobom, które nie lubią zgiełku i gwaru centrum, do którego idzie się kwadrans (hotel jest na obrzeżach). Dużym plusem jest też bliskość plaży. Nie spędzaliśmy całych dni w hotelu, bo byłoby chyba nudnawo, ale zwiedzaliśmy Kretę wypożyczonym autem, co bardzo polecam. Jest taniej niż na wycieczkach fakult., a znacznie więcej i wygodniej się zwiedza.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    3.9
    polecam

    jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, polecamy.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Mediterraneo - możliwości zakwaterowania:

    Double Standard
    single room standard
    Junior Suite
    Villa with Private Pool
    Suite Junior
    Room SingleUse Balcony or Terrace
    Room Standard Balcony or Terrace
    Junior Suite / _
    Single Room / _
    Double Standard / _
    DBL
    DBLW
    JS

    Mediterraneo - Możliwości wyżywienia:


    Mediterraneo - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Mediterraneo? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00