cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
  • Hotel Mediterraneo, Kreta
1 / 62
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
31.03 - 04.04
już od 572 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.04 - 04.04
już od 324 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mediterraneo
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mediterraneo
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Mediterraneo:
3.9 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mediterraneo:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 31 marca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2019

Hotel Mediterraneo w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta Ulokowany nieopodal popularnego Hersonissos, hotel łączy w sobie łatwy i szybki dostęp do centrum miasta - ok. 1 km, prywatność, spokój, wygodę i panoramiczny widok na morze. Na odwiedzających czeka tu szereg udogodnień i atrakcji, baseny, boiska sportowe, gry i zabawy. Najmłodsze pociechy oddadzą się beztroskiej zabawie na placu zabaw, w miniklubie lub w miniparku wodnym, podczas gdy rodzice zrelaksują się w centrum SPA.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2012 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, room service (płatny), pralnia (płatna), winda, minimarket, sklep z pamiątkami, kącik TV, wypożyczalnia samochodów i rowerów, 2 baseny odkryte, 2 zjeżdżalnie wodne (otwarte w godzinach: 11:00-17:00 od 25.04 do 15.10). Program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych. Park wodny Star Beach jest oddalony o zaledwie 500 metrów od hotelu.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne Wi-Fi w pokojach płatne ok. 2€/doba/urządzenie

plaża

400 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, publiczna, 200 m długości. Przejście do plaży ulicą lub tunelem. Parasole, leżaki i ręczniki (płatne).

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (płatny ok. 10€/tydzień), minibar (pusty), łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 trzypiętrowych budynkach głównych i bungalowach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych , junior suity dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja serwująca przekąski "Olive Garden" (otwarta od maja do 15.10), lobby bar, bar przy basenie All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-09:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (11:00-17:00) w restauracji "Olive Garden", lody dla dzieci (11:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00) w wyznaczonym barze, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, minidisco, wodny plac zabaw (otwarty od 25.04 do 15.10 w zależności od warunków pogodowych), 2 brodziki plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy, rzutki, szachy, kort tenisowy, lekkie animacje (6 dni w tygodniu), animacje dzienne i wieczorne

płatne

centrum SPA, masaż , sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, rakiety i piłki do tenisa , siatkówka

Aktualizacja opisu

17.05.2018 12:45

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • 2 windy
  • kącik telewizyjny
  • restauracja główna ze strefą dla niepalących
  • lobby bar
  • bar z przekąskami przy basenie
  • 2 baseny zewnętrzne ze słoną wodą (w tym jeden z 2 zjeżdżalniami) 
  • ogród 
  • taras słoneczny 

Wyposażenie

  •  winda
  • sala TV
  • bankomat
  • ogród
  • taras
  • recepcja
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

305

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  •  sala fitness/siłownia
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa 
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa
  • zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne
  • sauna na podczerwień
  • sauna parowa
  • masaże
  • hammam
  • sauny w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe sezonowo
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia raz w tygodniu
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na morze lub boczny widok na morze
  • w budynku głównym lub bocznym
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • lodówka
  • sejf (płatny)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok boczny na morze
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • lodówka
  • sejf (płatny)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • balkon lub taras
  • w budynku bocznym lub głównym

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 07:30 - 09:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: raz w tygodniu 11:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • ciasto: raz w tygodniu 17:00 - 18:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • lody: raz w tygodniu 11:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „MEDITERRANEO": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, 07:30 - 09:30, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „OLIVE GARDEN BUFFET - SNACK RESTAURANT": od 6 lat, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania lekkostrawne, bufet, w cenie, maj i październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 11:00 - 17:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: codziennie 11:00 - 23:00, w cenie
  • bar w lobby: 11:00 - 23:00, w cenie
  • W okolicy

    • ok. 1 km od centrum miasta
    • ok. 400 m od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja - Kreta

    Opis hotelu

    Hotel Mediterraneo położony jest na skraju kurortu Hersonissos - jednego z najbardziej znanych miejsc na Krecie. Na gości spędzających wakacje aktywnie czeka moc atrakcji w centrum miasta słynącego z tawern, pubów, barów i dyskotek. Wieczorami kwitnie tu życie towarzyskie, w ciągu dnia natomiast czas spędzać można na terenie hotelu położonego malowniczo na niewielkim wzniesieniu. To idealne miejsce do wypoczynku w ciszy i spokoju. Polecamy je osobom ceniącym kameralną atmosferę w miejscu zakwaterowania przy jednoczesnym dostępie do turystycznych atrakcji.





    Lokalizacja:

    ok. 600 m od plaży, ok. 400 m od centrum rozrywki.



    Sport i fitness:

    piłka nożna, siatkówka, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum fitness, rzutki, bilard, szachy.



    Dla dzieci:

    brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



    Wyżywienie:

    pakiet All Inclusive.



    All inclusive zawiera:



    śniadania (07.30 - 09.30), lunch (12.30 - 14.00) i kolacje (19.30 - 21.30) w formie bufetu. Woda, napoje bezalkoholowe, lokalne piwo oraz lokalne białe i czerwone wino podczas posiłków. W barze przy basenie od 11.00 do 17.00 przekąski oraz lody dla dzieci. Podwieczorek (kawa, ciasto) od 17.00 do 18.00. Kawa, herbata, lokalne alkohole (piwo, wino, ouzo, raki, brandy) do 23.00.





    Cena zawiera:

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Obsługa:

    Opieka polskiego przedstawiciela.

    Kategoria oficjalna

    ****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

    liczba pokoi

    145, restauracje: 1, bar przy basenie, lobby, internet, internet bezprzewodowy, recepcja, sklep z pamiątkami, parking, parking (płatny), parasole przy basenie, leżaki przy basenie.

    Opis pokoi

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka, telefon, taras/balkon, sejf (płatny), suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

    Na zapytanie dostępne również pokoje typu Junior Suite z bocznym widokiem na morze oraz Willa z prywatnym basenem.

    All inclusive

    TAK

    Standard

    ****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Orex

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel otwarty w 2001 roku, częściowo odnowiony w 2012 roku; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, mini aquapark, restauracja główna, 3 bary

    Położenie

    ok. 1 km od centrum Hersonissos, ok. 4 km od miejscowości Malia, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie

    Plaża

    publiczna piaszczysto –żwirowa plaża znajduje się ok. 400 m od hotelu; leżaki i parasole przy basenie – bezpłatnie, na plaży – za dodatkową opłatą

    Zakwaterowanie

    305 pokoi: 225 pokoi standardowych, widok na ogród lub morze (ok. 25 m2), 72 pokoi typu junior suite składające się z pokoju z łóżkiem podwójnym i pokoju z dwoma łóżkami pojedynczymi (ok. 32m2), 8 willi z prywatnym basenem, składających się z 2 pokoi (ok.50m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT, mini lodówka, sejf (płatny, ok. 10€ /za tydzień)

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej, podczas posiłków bezpłatnie: woda, napoje bezalkoholowe, piwo, lokalne wino; przekąski w restauracji Olive Garden (11.00-17.00), Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w 3 barach (lobby, terrace, pool) w godzinach 11.00-23.00, lody dla dzieci (11.00-17.00), kawa i ciasteczka (17.00-18.00 w Lobby bar); dodatkowo płatne: napoje butelkowane, napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki i napoje energetyczne

    Sport i rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, siłownia, kort tenisowy, siatkówka plażowa, tennis stołowy, rzutki, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dodatkowo płatne

    sauna, jacuzzi, masaże, pralnia, salon gier, wszystkie sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    2 brodziki, mini klub , mini disco, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    www

    www.mediterraneohotel.gr ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności. Ważne informacje: Od dnia 01.01.2018 zgodnie z decyzją rządu greckiego będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów:  1-2* podatek wynosi ok. 0.50€/pokój/noc 3* podatek wynosi ok. 1,5€/pokój/noc 4* podatek wynosi ok. 3€/pokój/noc 5* podatek wynosi ok. 4€/pokój/noc


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    na wzniesieniu, na skraju miejscowości Cherosnissos, do centrum ok. 800 m. Z lotniska w Heraklionie ok. 25 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży, łagodnie opadającej do morza ok. 400 m (przejście przez mały tunel). Leżaki i parasole za opłatą.

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone pokoje, z bocznym widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe (1-3C): standardowe, ok. 25 m, klimatyzacja indywidualna (od 15.06-15.09), sejf za opłatą, TV - sat. (polski kanał), telefon, sejf za opłatą (10,-Eur/tydz.), lodówka bezpłatna, balkon lub taras. Junior suite (2-4B): przestronniejsze, ok. 32 m, dwa pokoje: jeden z podwójnym łóżkiem, drugi z dwoma pojedynczymi łóżkami, wyposażone jak pok. 2C.

    Dzieci

    brodzik, zjeżdżalnia ośmiorniczka, plac zabaw, łóżeczko dla dziecko do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje wieczorem 2 razy w tygodniu, (od połowy maja do połowy października), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych (czynne 15.05-10.10.15).

    Dostęp do internetu

    kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

    Sport

    tenis, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, masaże, jacuzzi, sauna, hammam.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji piwo, wino (białe, czerwone i różowe) i napoje bezalkoholowe. Przekąski w lobby barze w godz. 11:00-17:00. Lody dla dzieci w godz. 11:00-17:00. Kawa, herbata, ciastka w godz. 17:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe (m.in. ouzo, raki, brandy, piwo, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych), napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola, cola light, lemoniada) w godz. 11:00-23:00 w godzinach otwarcia barów.

    Wcześniej = taniej

    do 28.02.16 20% zniżki, od 01.03.16-30.04.16 15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-13 LAT: pobyt gratis.

    Polecamy

    • nowy mini aquapark ze zjeżdżalniami
    • dla dużych i małych
    • wygodne przejście do piaszczystej plaży
    • wspaniała atmosfera


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Sympatyczny hotel  usytuowany na rogatkach miasta, ceniony za bogatą ofertę rekreacyjną, urozmaiconą kuchnię i panoramiczne widoki. Dogodne położenie, atrakcje sportowe, wspaniała atmosfera. 

    Położenie

    Na obrzeżach Hersonissos, 400 m od piaszczystej plaży (przejście podziemnym tunelem, serwis plażowy odpłatnie), 2 km od centrum miasta (liczne restauracje, kluby i sklepy), kilometr od centrum rozrywki Star Beach Water Park, 25 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hotel składa się z dwóch budynków głównych oraz kilku budynków bocznych. Do dyspozycji gości  recepcja z lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), bar przy basenie, bar w lobby, sklepik, Internet bezprzewodowy i płatny kącik internetowy.

    Pokoje

    Standardowo wyposażone, balkon lub taras, (widok na ogród, basen lub morze) lodówka (płatna), klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, telefon, sejf (płatny). W łazience wanna lub prysznic oraz suszarka do włosów. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 23:00.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za depozytem),  2 zjeżdżalnie wodne, boisko sportowe, rzutki, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, siłownia, okazjonalnie wieczorny program rozrywkowy. Płatne: bilard, sauna, masaże, łaźnia parowa, jacuzzi, salon piękności, sporty wodne w pobliskim parku wodnym. Ok. 5 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Brodziki z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    na wzniesieniu, na skraju miejscowości Cherosnissos, do centrum ok. 800 m. Z lotniska w Heraklionie ok. 25 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży, łagodnie opadającej do morza ok. 400 m (przejście przez mały tunel). Leżaki i parasole za opłatą.

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone pokoje, z bocznym widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe (2-3C): standardowe, ok. 25 m, klimatyzacja indywidualna (od 15.06-15.09), sejf za opłatą, TV - sat. (polski kanał), telefon, sejf za opłatą (10,-Eur/tydz.), lodówka bezpłatna, balkon lub taras.Junior suite (2-4C): przestronniejsze, ok. 32 m, dwa pokoje: jeden z podwójnym łóżkiem, drugi z dwoma pojedynczymi łóżkami, wyposażone jak pok.2C. Pokoje jednoosobowe (1C): z widokiem na ogród.

    Dzieci

    brodzik, zjeżdżalnia ośmiorniczka, plac zabaw, łóżeczko dla dziecko do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje wieczorem 2 razy w tygodniu, (od połowy maja do połowy października), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych (czynne 15.05-10.10.15).

    Dostęp do internetu

    kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

    Sport

    tenis, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, masaże, jacuzzi, sauna, hammam.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji piwo, wino (białe, czerwone i różowe) i napoje bezalkoholowe. Przekąski w lobby barze w godz. 11:00-17:00. Lody dla dzieci w godz. 11:00-17:00. Kawa, herbata, ciastka w godz. 17:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe (m.in. ouzo, raki, brandy, piwo, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych), napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola, cola light, lemoniada) w godz. 11:00-23:00 w godzinach otwarcia barów.

    Dla dzieci

    2-13 LAT: pobyt gratis.

    Polecamy

    • nowy mini aquapark ze zjeżdżalniami
    • dla dużych i małych
    • wygodne przejście do piaszczystej plaży
    • wspaniała atmosfera


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Grecja/Kreta

    Kategoryzacja hotelu

    - Kat. Exim Tours 4* - Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 400 m od plaży - ok. 1 km od centrum Hersonissos - ok. 25 km od lotniska w Heraklionie - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, mini lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami dla dorosłych, leżaki i parasole przy basenie - fitness, siłownia, tenis, siatkówka plażowa, boisko do mini piłki nożnej - tenis stołowy, rzutki, szachy - dzienny program animacyjny - programy wieczorne dwa razy w tygodniu Płatne - spa, masaże, sauna, jacuzzi - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - basen, mini aquapark - plac zabaw - łóżeczko (bezpłatne)  

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lody dla dzieci, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar - bar przy basenie - lobby bar

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 305 pokojami - Wi Fi w lobby (bezpłatne), kawiarenka internetowa (płatna) - pralnia, sala TV - wypożyczalnia samochodów i rowerów - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.mediterraneohotel.gr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 10:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA LOKALNA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    Hotel położony jest w popularnej miejscowości Hersonissos, 26 km od Heraklionu. Od centrum miasta dzieli go jedynie 1 km a od Star Beach Wather Park około 500m. Z hotelu rozciąga się piękny widok na morze.

    Plaża

    *    Od plaży dzieli go jedynie 400 m.  Leżaki i parasole są bezpłatne przy basenie, na plaży zaś płatne dodatkowo.

    Zakwaterowanie

    *    305 pokoi *    typy pokoi:pokoje standardowe (ok.25 m2) , junior suite (ok.32m2 - z oddzielną sypialnią) *    wyposażenie:klimatyzacja, łazienka z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów, TV, telefon, lodówka oraz sejf  (płatny) . Wszystkie pokoje wyposażone są w balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna z widokiem na morze oraz basen; *    3 bary:gówny i 2 przy basenie.

    Wyżywienie

    *     All Inclusive:śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu. Podczas posiłków dostępna jest woda i inne napoje bezalkoholowe oraz lokalne piwo, lokalne wino. W wybranych godzinach w barze przy basenie dostępne są przekąski oraz lody dla dzieci. Napoje bezalkoholowe lokalnej produkcji oraz  napoje alkoholowe lokalnej produkcji (ouzo, raki, brandy, piwo, wino) dostępne są w wyznaczonych barach w godzinach 11:00-23:00. 

    Sport i Rozrywka

    *    2 baseny , w sezonie 2012 oddano do użytku 2 zjeżdżalnie oraz basen z atrakcjami wodnymi dla dzieci - wszystkie baseny z wodą morską;  *    Bezpłatnie: kort tenisowy, boisko do siatkówki oraz  mini boisko do piłki nożnej, siłownia, tenis stołowy; *    Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, bilard, pokój gier, sporty wodne na plaży, centrum SPA.

    Dla dzieci

    *    Dla najmłodszych hotel oferuje plac zabaw oraz dwa brodziki jeden z wodnymi atrakcjami.Łózeczka niemowlęce na życzenie.

    Pozostałe udogodnienia

    *     Na terenie hotelu znajduje się sala konferencyjna na 200 osób, parking, amfiteatr w którym odbywają się różne pokazy. Istnieje ponadto możliwość skorzystania z darmowego dostępu do Wi-Fi przy recepcji. W hotelu znajduje się także mini-market, kawiarenka internetowa oraz sala telewizyjna.  

    Naszym zdaniem

    *    Hotel Mediterraneo oferuje bardzo dobry standard zakwaterowania oraz przyjemną atmosferę. Dzięki położeniu jest to także idealna propozycja dla osób, które zamierzają korzystać z uroków i życia nocnego Hersonissos.

    Strona internetowa

    *    www.mediterraneohotel.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    * darmowe Wi-Fi w lobby* dla rodzin

    Opis

    Przyjemny teren z basenami, przestronne pokoje, wysoka jakość obsługi. Hotel położony w pobliżu turystycznej miejscowości. • bezpłatny parking• restauracja• 2 bary• bezpłatne Wi-Fi w lobby, płatne w pokojach• zaplecze konferencyjne• 2 baseny z morską wodąHotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • wyspa Kreta• 1 km od centrum Hersonissos• 25 km od Heraklionu i lotniska• 500 m od Water Parku w hotelu Star Beach

    Plaza

    • publiczna• 400 m od hotelu• przejście prez tunel• żwirowa• leżaki i parasole płatne

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    305 pokoi: Single, Standard Double (~25 m2), 72 Junior Suite (~32 m2), 8 Villas PP (~50 m2).W pokojach: klimatyzacja, telefon, mini lodówka, płatne Wi-Fi, telewizja satelitarna, telewizor z płaskim ekranem, sejf (płatny), łazienka (wanna / prysznic), suszarka do włosów, balkon / taras.Standard Double: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.Junior Suite (Family): 2 pokoje, przechodnia i oddzielna sypialnia (łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze), 2 TV.Villa PP: oddzielna sypialnia z podwójnym łóżkiem (możliwa dostawka), pokój dzienny z 2 sofami lub kanapa i rozkładane łóżko, 2 telewizory, 2 klimatyzatory, zestaw do kawy/herbaty, prywatny basen (20 m2).Ville tylko na zapytanie.Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka:• animacja dla dzieci i dorosłych• sala fitness• tenis• mini-futbol• siatkówka plażowa• tenis stołowy• rzutki• szachy• mini WATER PARK (hotelu Star Beach (500 m), 2 zjeżdżalnie dla dorosłych i oddzielny basen dla dzieci, 25/04-10/10, w zależności od warunków pogodowych)Dla dzieci:• plac zabaw• mini klub (4-12 lat)• 2 brodziki

    O wyzywieniu

    All Inclusive 2019Śniadanie: 07:30-09:30, szwedzki stółLunch: 12:30-14:30, szwedzki stółKolacja: 19:00-21:30, szwedzki stółLokalne napoje: woda, napoje bezalkoholowe, piwo z beczki i wino (czerwone, różowe, białe).NEW! Restauracja OLIVE GARDEN SNACK 11:00-17:00, przekąski, sałatki i lekkie dania w formie bufetu w pobliżu jednego z basenów (maj - połowa października). Bary: 11:00-23:00Lobby-bar z tarasem i bar przy basenie.Lokalne napoje: filtrowana kawa, herbata, woda, napoje bezalkoholowe (cola, lemoniada, napoje gazowane).Lokalne alkohole: piwo z beczki,wino (czerwone, różowe, białe), wódka, rum, gin, ouzo, raki, brandy.Lody dla dzieci: 11:00-17:00Przerwa kawowa: 17:00-18:00, kawa, herbata, ciasto w lobby-barze.Dodatkowe informacje:Sala fitness, tenis, mini-piłka nożna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, szachy.Leżaki i parasole przy basenie.Parking jest bezpłatny.Wi-Fi w lobby i miejscach ogólnodostępnych, w pokojach płatne.MINI WATER PARK: 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i oddzielny basen dla dzieci z zabawkami wodnymi (25/04-15/10, w zależności od warunków pogodowych).Animacja (międzynarodowy zespół 4 animatorów) - 1 (sport), 1 (mini-klub), 2 (gry i rozrywka).Co wieczór mini-disko dla dzieci i wieczorne programy rozrywkowe dla dorosłych, w tym pokazy, karaoke, dyskoteki, bingo itp.Program All Inclusive działa w godzinach 11:00-23:00!! W pobliżu basenu używane są plastikowe kubki i talerze (ze względów bezpieczeństwa).!! Program obejmuje tylko napoje lokalnej produkcji.!! Niektóre usługi nie są świadczone na początku kwietnia i pod koniec października.!! Niektóre części hotelu działają w zależności od warunków pogodowych.!! Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia.  All Inclusive 2018Śniadanie: 07:35-09:30, szwedzki stół.Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół.Kolacja: 19:00-21:30, szwedzki stół, pokazy gotowania.Lokalne napoje i alkohole: woda, zimne napoje bezalkoholowe, piwo i wino (czerwone, różowe, białe).NOWOŚĆ! Restauracja - OLIVE GARDEN SNACK: 11:00-17:00, od początku maja do połowy października, przekąski, sałatki i lekkie posiłki w stylu bufetu, w pobliżu jednego z basenów.Bar przy basenie i lobby bar: 11:00-23:00.Lokalne napoje: kawa przelewowa, herbata, woda, napoje bezalkoholowe (cola, lemoniada, soda).Lokalne alkohole: piwo i wino (czerwone, różowe, białe), wódka, rum, gin, ouzo, rakija, brandy.Przekąski: 11:00-17:00, 3 rodzaje przekąsek, w lobby-barze.Lody dla dzieci: 11:00-17:00.Kawa i ciastka: 17:00-18:00, w lobby-barze.Dodatkowe informacje:Godziny all inclusive: 11:00-23:00.W pobliżu basenu używane są plastikowe kubki i talerze (ze względów bezpieczeństwa).W all inclusive wchodzą tylko lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.Niektóre usługi nie są oferowane na początku kwietnia i pod koniec października.Działanie niektórych części hotelu uzależnione jest od warunków atmosferycznych.Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia.

    Odleglosc od morza

    400 m


    BestReisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Sympatyczny hotel  usytuowany na rogatkach miasta, ceniony za bogatą ofertę rekreacyjną, urozmaiconą kuchnię i panoramiczne widoki. Dogodne położenie, atrakcje sportowe, wspaniała atmosfera. 

    Położenie

    Na obrzeżach Hersonissos, 400 m od piaszczystej plaży (przejście podziemnym tunelem, serwis plażowy odpłatnie), 2 km od centrum miasta (liczne restauracje, kluby i sklepy), kilometr od centrum rozrywki Star Beach Water Park, 25 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hotel składa się z dwóch budynków głównych oraz kilku budynków bocznych. Do dyspozycji gości  recepcja z lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), bar przy basenie, bar w lobby, sklepik, Internet bezprzewodowy i płatny kącik internetowy.

    Pokoje

    Standardowo wyposażone, balkon lub taras, (widok na ogród, basen lub morze) lodówka (płatna), klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, telefon, sejf (płatny). W łazience wanna lub prysznic oraz suszarka do włosów. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 23:00.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za depozytem),  2 zjeżdżalnie wodne, boisko sportowe, rzutki, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, siłownia, okazjonalnie wieczorny program rozrywkowy. Płatne: bilard, sauna, masaże, łaźnia parowa, jacuzzi, salon piękności, sporty wodne w pobliskim parku wodnym. Ok. 5 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Brodziki z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Kreta/Hersonissos

    Opinia 7islands

    Wybudowany na kształt greckiej wioski wakacyjnej elegancki kompleks zlokalizowany blisko obfitującego w ofertę rozrywkową Hersonissos. Bogata formuła all inclusive, szeroko rozbudowana infrastruktura sportowa oraz przestronne pokoje to dodatkowe atuty tego hotelu.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Hersonissos, ok. 1 km od centrum, gdzie znajdują się liczne sklepy, bary oraz restauracje, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy zlokalizowany jest ok. 100 m od hotelu.

    Plaża

    Ok. 400 m od hotelu, piaszczysto-kamienista. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Rozległy, elegancki kompleks, na terenie którego znajduje się całodobowa recepcja, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, parking, Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, mini market. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 305 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, junior suite z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Przekąski dostępne są w barze w lobby w godzinach 11:00-17:00, lody dla dzieci w godzinach 11:00-19:00 natomiast kawa i herbata w godzinach 17:00-18:00. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w godzinach 11:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godz. 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny ze słoną wodą (leżaki i parasole bezpłatne), mini park wodny (2 zjeżdżalnie dla dorosłych oraz wodny plac zabaw dla dzieci, otwarty w okresie ok. 15.05-15.10), piłka nożna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny, rzutki, siłownia, lekkie animacje hotelowe. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, mini park wodny, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.mediterraneohotel.gr / tel. 00 30 289 707 53 28

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Mapa Hotelu Mediterraneo
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Mediterraneo:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Mediterraneo!
    https://youtu.be/KjfrE48aXWM

    Opinie o Hotelu Mediterraneo

    3.7
    może być

    Z hotelu Mediterraneo rozpościeraja się bardzo ładne widoki na morze, góry. Jest basen z atrakcjami dla dzieci i 2 zjezdzalniami, blisko do Hersonissos, tam kupowaliśmy pamiątki i piliśmy pyszną frappe, bo z dzieckiem odpada życie nocne. Plaża średnia. Jedzenie smaczne. Pokoje ok, ale łazienki przydałoby się odnowić, czysto. Kreta bardzo ładna wyspa do zwiedzenia została nam jej zachodnia część jeszcze.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: może być
    3.7
    4.0
    polecam

    Fajny hotel obsługa bardzo miła, nie ma problemu, żeby dogadać się po angielsku. Mieliśmy wygodny pokój, sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane też każdego dnia. Przy hotelu są dwa baseny, ale my zwykle chodziliśmy na plażę (przejście niskim tunelem jest mało komfortowe, ale da się przeżyć, można też przejść ulicą). Drinki w opcji all dobre, nie smakowało nam jedynie wino. Posiłki główne super- smaczne i duży wybór, przekąski takie sobie, bardziej w stylu fast food. Ogólnie hotel godny polecenia!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.0
    polecam

    Położenie hotelu będzie odpowiadało osobom, które nie lubią zgiełku i gwaru centrum, do którego idzie się kwadrans (hotel jest na obrzeżach). Dużym plusem jest też bliskość plaży. Nie spędzaliśmy całych dni w hotelu, bo byłoby chyba nudnawo, ale zwiedzaliśmy Kretę wypożyczonym autem, co bardzo polecam. Jest taniej niż na wycieczkach fakult., a znacznie więcej i wygodniej się zwiedza.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    3.9
    polecam

    jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, polecamy.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Mediterraneo - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Telewizor Telefon
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Internet Safe Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy boczny widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras boczny widok na morze Internet Safe Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Telewizor Telefon
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze Internet Safe Telewizor
    prywatny basen lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Internet Safe Telewizor
    Pok. dwuosobowy boczny widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras boczny widok na morze Internet Safe Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Telewizor Telefon
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze Internet Safe Telewizor
    prywatny basen lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Internet Safe Telewizor
    Pok. dwuosobowy boczny widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras boczny widok na morze Internet Safe Telewizor Telefon
    prywatny basen lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Internet Safe Telewizor
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Junior Suite / _
    Single Room / _
    Double Standard / _
    Pokój 2-osobowy
    Junior suita z widokiem na morze
    Room Standard Balcony or Terrace
    Suite Junior
    Room SingleUse Balcony or Terrace

    Mediterraneo - Możliwości wyżywienia:


    Mediterraneo - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Mediterraneo? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00