Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
  • Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy, Indie
1 / 14

Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy
star 3

Indie
Ocena wycieczki objazdowej W krainie Wysokich Przełęczy:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 września 2018

Wycieczka objazdowa W krainie Wysokich Przełęczy w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje wg programu. 3 śniadania możliwe w postaci pakietów.



Internet:

Hotele *** wg kategorii lokalnej (13 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi - 3, Srinagar - 1, Kargil -1, Leh - 5, Nubra - 2, Agra - 1). Pokoje: 2-osobowe (brak możliwości dostawek).


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie, na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi - Warszawa z przesiadką, przeloty wewnętrzne New Delhi - Śrinagar oraz Leh - New Delhi (limit bagażu 15 + 5 kg), opłaty lotniskowe, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub mini busem, zwiedzanie według programu, 13 rozpoczętych dób hotelowych, 13 śniadań, 12 obiadokolacji, opiekę polskiego pilota, 1 butelka wody/osobę/dzień, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
opłaty za procedurę wizową do Indii, biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów (ok. 215 USD płatne obowiązkowo pilotowi, jako pakiet), dodatkowych posiłków (niewyszczególnionych w programie), wydatków własnych, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD), wycieczek lokalnych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.

"

Wizy

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 290 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza
- Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie Travella i kosztuje 290 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres

META Description

Indie - W Krainie Wysokich Przełęczy - 14 dni • Delhi i Brama Indii • Śrinagar - miasto na wodzie • Sonamarg - "Łąka Boga" • Leh i Kraina Wysokich Przełęczy • klasztory Ladakhu • Dolina Nubra • mauzoleum Taj Mahal • Fort w Agrze

Opinie klientĂłw

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie:


Opis hotelu W krainie Wysokich Przełęczy według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kategoria

***

Opis oferty

  Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje wg programu.3 śniadania możliwe w postaci pakietów Internet: Hotele *** wg kategorii lokalnej - (13 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi - 3, Srinagar - 1, Kargil -1, Leh - 5, Nubra - 2, Agra - 1). Pokoje: 2 - osobowe (brak możliwości dostawek).

Program

Dzień 1 Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie, na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl. Przelot do New Delhi liniami rejsowymi z przesiadką. Dzień 2 Przylot do New Delhi w godzinach porannych, transfer do hotelu. Śniadanie. Następnie zwiedzanie New Delhi. W programie m.in.: Złota Świątynia sikhijska, grobowiec Humayuna (pierwowzór słynnego Taj Mahal). Z zewnątrz zobaczymy budynki rządowe: Sansad Bhawan (Parlament Indyjski) oraz Rashtrapati Bhawan (Dom Prezydencki). Kolejno udamy się pod India Gate (słynną bramę Indii). Po południu zwiedzanie Starego Delhi: obejrzymy z zewnątrz monumentalny Czerwony Fort zbudowany przez Szahjahana (przez lata służący jako koszary), zwiedzimy największy w Indiach Płn. meczet Jama Masjid oraz Raj Ghat - miejsce kremacji Mahatmy Gandhiego. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 40 km). Dzień 3 Śniadanie, wykwaterowanie i transfer na lotnisko w New Delhi. Przelot do stolicy Kaszmiru - miasta Śrinagar. Sercem miasta jest Jezioro Dal, na którym spędzimy noc w tzw. houseboatach - drewnianych domach na wodzie. Wizyta w ogrodach Shalimar Bagh, będących przykładem ogrodów perskich zaprojektowanych przez samego sułtana Jahangira. Ogrody to wijące się kanały, naturalne źródła, fontanny, kaskady wodne, tarasy, aleje, zatopione w bujnej roślinności zarówno kwiatów jak i drzew, a wszystko to z przedgórzami Himalajów w tle. W pobliże ogrodów dostaniemy się łódkami - shikarami, które są głównym środkiem transportu po jeziorze. Spędzimy popołudnie i nocleg na wodach jeziora Dal. (Trasa ok. 40 km, wysokość 1700 m n.p.m.). Dzień 4 Wczesne śniadanie, wykwaterowanie z łodzi i przejazd w kierunku Ladakhu. Przejazd jedną z piękniejszych górskich dróg świata, z zapierającymi dech w piersiach widokami na Himalaje, do Kargil, niewielkiego miasta zagubionego wśród gór i wysokich przełęczy. Zatrzymamy się w Sonamarg (2800 m n.p.m.) - to miasteczko zwane "łąką Boga" położone jest u stóp wiecznie ośnieżonych szczytów w lodowcowej dolinie. Kolejno pokonamy przełęcz Zoji La (3529 m n.p.m.), a następnie zatrzymamy się w małej wiosce Drass na rozgrzewającą gorącą herbatę, bo to przecież najzimniejszy punkt na terenie całych Indii! Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Kargil (2676 m.n.p.m.). (Trasa ok. 220 km, wysokość max. 3529 m n.p.m.). Dzień 5 Śniadanie, wykwaterowanie i przejazd w kierunku Leh. Będziemy kontynuować podróż przez wysokie himalajskie przełęcze: Namika La (3800 m n.p.m.) i Fatu La (4100 m n.p.m.). Na trasie w wiosce Mulbekh powita nas pierwszy wykuty w skale posąg Buddy - ta kamienna średniowieczna forteca była niegdyś bramą do Ladakhu. Mniej więcej w połowie drogi zobaczymy sylwetkę pięknie położonego klasztoru Lamayuru, to pierwsza lokalna gompa. Kolejno skierujemy się do Alchi, jednej ze starszych ladackich wiosek, gdzie w X wieku założony został duży kompleks klasztorny, który stał się jednym z ważniejszych uniwersytetów buddyjskich. Jego wnętrze zdobią malowidła będące arcydziełami sztuki buddyjskiej. Pod wieczór dotrzemy do stolicy "Krainy Wysokich Przełęczy" - w ten sposób literacko określany jest Ladakh - do królewskiego miasta Leh. Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Leh (3500 m n.p.m.). (Trasa ok. 240 km, wysokość max. 4100 m n.p.m.). Dzień 6 Po śniadaniu całodniowe zwiedzanie Leh, które zaczniemy od wizyty w Pałacu Królewskim z XVII w., który choć znacznie mniejszy i dziś częściowo zniszczony, swoją sylwetką przypomina Potalę - Pałac Dalajlamów z Lhasy, stolicy Tybetu. Przejedziemy do położonego w pobliżu Leh buddyjskiego monasteru Spituk z XV w., który jest jednym z najstarszych klasztorów porządku Gelugpa w Dolinie Indusu. Kolejnym punktem zwiedzania będzie Shanti Stupa, wybudowana współcześnie przez japońskiego buddystę w myśl szerzenia pokoju na świecie, stanowi wspaniały punkt widokowy na miasto Leh i otaczające je góry. Dzień zakończymy wizytą na lokalnym targu. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 50 km, wysokość max. 3500 m n.p.m.). Dzień 7 Po śniadaniu udamy się na zwiedzanie najsłynniejszego w regionie klasztoru Hemis, którego początki sięgają XI w. Tętniący życiem kompleks składa się ze świątyni, sali zgromadzeń i zabudowań klasztornych z kwaterami mnichów. Wokół roztacza się surowy himalajski krajobraz. Następnie przejedziemy do malowniczo położnego na wzgórzu ogromnego klasztoru Thiksey - najpotężniejsza budowla Ladakhu. Kompleks słynie z bogatych rzeźb i malowideł przedstawiających lamaistyczne wierzenia. Znajduje się tu ogromna figura Buddy w pozycji siedzącej, która zajmuje dwie kondygnacje budynku. Z klasztornego tarasu rozciąga się piękny widok na dolinę Indusu. Powrót na obiadokolacje i nocleg do hotelu w Leh. (Trasa ok. 100 km, wysokość max. 3500 m n.p.m.). Dzień 8 Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd w kierunku Doliny Nubra jedną z najwyżej na świecie położnych dróg jezdnych. Po drodze zatrzymamy się na zdjęcia na przełęczy Khardung La (5 358 m n.p.m.) - tym samym znajdziemy się w najwyżej położonym punkcie na trasie naszej wyprawy! Następnie, widokowy zjazd do wiosek Khardung i Khalsar oraz przejazd na zwiedzanie gompy Diskit, znajdującej się przy największej wiosce w dolinie. Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Dolinie Nubra na wysokości ok. 3100 m n.p.m. (Trasa ok. 150 km, wysokość max. 5358 m n.p.m.). Dzień 9 Śniadanie. Ten dzień spędzimy na terenie Doliny Nubra. Dolina Nubra ograniczona jest rzekami Shyok i Nubra, które są dopływami Indusu i stanowi spokojny zielony teren oddzielający Ladakh od wysokiego pasma Karakorum. To idealne miejsce dla miłośników gór, spokoju, ciszy i prawdopodobnie jedno z najbardziej oddalonych od wszelkiej cywilizacji miejsce, w jakim przyszło nam się znaleźć! Dla chętnych, safari na bakryjskich wielbłądach po górskiej pustyni (płatne dodatkowo ok. 13 USD). Obiadokolacja i nocleg w hotelu na terenie Doliny Nubra (Trasa ok. 40 km, wysokość max. 3100 m n.p.m.). Dzień 10 Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Następnie udamy się w drogę powrotną do miejscowości Leh. Raz jeszcze pokonamy malowniczą trasę prowadzącą przez krainę Ladakh, zatopioną pomiędzy głównym pasmem Himalajów a górami Karakorum. Surowe górskie krajobrazy, przeplatane turkusowymi wodami rzek i jezior z pewnością długo pozostaną w Państwa pamięci. W takich miejscach wręcz poczuć można siłę natury. Będzie to kolejna okazja by przyjrzeć się górskim szczytom, przepastnym dolinom i utrwalić te piękne widoki w obiektywie aparatu fotograficznego, aby zabrać ze sobą chociaż namiastkę tych zapierających dech w piersi widoków. Po powrocie czas na zasłużony odpoczynek w hotelu lub samodzielne odkrywanie stolicy Ladakhu. Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Leh. (Trasa ok. 150 km, wysokość max. 3500 m n.p.m.). Dzień 11 Po śniadaniu przejazd nad położone na granicy z Tybetem wysokogórskie Jezioro Pangong (4550 m n.p.m.). Po drodze zobaczymy zabudowania monasterów Shey i Thiksey, malownicze tereny Doliny Indusu oraz przełęcz Chang La (5290 m n.p.m.). To bezodpływowe jezioro otaczają lodowce i pokryte śniegiem pasma górskie Pang-Gong i Chang-Chenmo, których sylwetki odbijają się w niebieskiej tafli wody. Powrót na obiadokolację i nocleg do Leh. (Trasa ok. 320 km, wysokość max. 5290 m n.p.m.). Dzień 12 Po śniadaniu transfer na lotnisko w Leh i przelot do Delhi. Następnie przejazd do Agry i zwiedzanie Taj Mahal - wspaniałego mauzoleum ufundowanego przez cesarza Szachjahana ku czci swojej żony Mumtaz Mahal, budowane przez 22 lata i 22 tyś. rzemieślników, jest uznawany za jedną z najpiękniejszych budowli sztuki sepulkralnej, a także jeden z siedmiu cudów współczesnego świata. Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Agrze. Możliwość realizacji wycieczki do teatru w Agrze (płatne dodatkowo, ok. 35 USD). (Trasa ok. 240 km). Dzień 13 Po śniadaniu wykwaterowanie i zwiedzanie monumentalnego Fortu w Agrze - największego i najlepiej zachowanego mogolskiego pałacu. Czas na wspólne zakupy. Przejazd do Delhi. Czas na odpoczynek przed powrotem do domu. Obiadokolacja i nocleg do hotelu w Delhi. (Trasa ok. 240 km). Dzień 14 Śniadanie i wczesne wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko. Wylot z New Delhi liniami rejsowymi z przesiadką. Przylot do Warszawy. Uwagi do programu Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Rozkład lotów jest orientacyjny i może różnić się w zależności od grupy. Wyjazd ma znamiona wyprawy. Będziemy przebywać na dużych wysokościach, jeździć i spacerować po górach. Nie będą to trudne podejścia, trzeba jednak zabrać wygodne zakryte buty na piesze wycieczki i przeciwdeszczową kurtkę. Ze względu na skromną infrastrukturę drogową w Kaszmirze i Ladakhu przemieszczać się będziemy minibusami, z bagażem umieszczonym na dachu. Należy pamiętać, iż drogi w Indiach nie są najlepszej jakości, podobnie ma się rzecz z autobusami i pociągami. Wizy Wiza - Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie Travella i kosztuje 290 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl - Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji. Świadczenia Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi - Warszawa z przesiadką, przeloty wewnętrzne New Delhi - Śrinagar oraz Leh - New Delhi (limit bagażu 15 + 5 kg), opłaty lotniskowe, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub mini busem, zwiedzanie według programu, 13 rozpoczętych dób hotelowych, 13 śniadań, 12 obiadokolacji, opiekę polskiego pilota, 1 butelka wody/osobę/dzień, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: opłaty za procedurę wizową do Indii, biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów (ok. 215 USD płatne obowiązkowo pilotowi, jako pakiet), dodatkowych posiłków (niewyszczególnionych w programie), wydatków własnych, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD), wycieczek lokalnych. Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 31.08.2016 r. i mogą ulec zmianie. Inne Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi - Warszawa z przesiadką, przeloty wewnętrzne New Delhi - Śrinagar oraz Leh - New Delhi (limit bagażu 15 + 5 kg), opłaty lotniskowe, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub mini busem, zwiedzanie według programu, 13 rozpoczętych dób hotelowych, 13 śniadań, 12 obiadokolacji, opiekę polskiego pilota, 1 butelka wody/osobę/dzień, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: opłaty za procedurę wizową do Indii, biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów (ok. 215 USD płatne obowiązkowo pilotowi, jako pakiet), dodatkowych posiłków (niewyszczególnionych w programie), wydatków własnych, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD), wycieczek lokalnych. Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość pakietu świadczeń podane zostały na dzień 31.08.2016 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Wizy

Wiza - Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie Travella i kosztuje 290 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl - Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.