cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
  • Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?, Indie
1 / 19
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.11 - 03.12
już od 5012 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.11 - 03.12
już od 5012 zł / os
Sprawdź

Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka?
star 3

Indie
Ocena wycieczki objazdowej Herbata u Radży czy kawa u Szejka?:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 listopada 2018

Wycieczka objazdowa Herbata u Radży czy kawa u Szejka? w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

  Zakwaterowanie w hotelach *** wg kategorii lokalnej. 11 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi (2), Jaipur (2), Agra (1), Bombaj (1), 1 noc w pociągu, Dubaj (4). Brak możliwości dostawki, klimatyzacja i/lub wiatrak przysufitowy w pokojach. Wyżywienie: śniadania, obiadokolacje, lunch (wg programu imprezy).

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godz. przed wylotem samolotu. Przelot lotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi, z przesiadką w Dubaju. Wylot z Warszawy, przesiadka w jednym z portów międzynarodowych. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
Dzień 2
Przylot do New Delhi, po odprawie wizowo-paszportowej transfer do hotelu (skromny hotel ***, położony poza centrum). Następnie zwiedzanie Delhi. W programie m.in. Złota Świątynia sikhijska, grobowiec Humayuna (pierwowzór słynnego Taj Mahal). Z zewnątrz zobaczymy budynki rządowe: Sansad Bhawan (Parlament Indyjski) oraz Rashtrapati Bhawan (Dom Prezydencki). Kolejno udamy się pod India Gate - słynną bramę Indii. Po południu zwiedzanie Starego Delhi: z zewnątrz obejrzymy monumentalny Czerwony Fort zbudowany przez Szahjahana (przez lata służący jako koszary), zwiedzimy największy w Indiach Północnych meczet Jama Masjid oraz Raj Ghat - miejsce kremacji Mahatmy Gandhiego. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 40 km).
Dzień 3
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Jaipuru. Zakwaterowanie w hotelu i czas wolny na samodzielne odkrywanie miasta. Następnie wycieczka do opanowanego przez małpy kompleksu świątyń w Galcie. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 330 km).
Dzień 4
Po śniadaniu wycieczka do fortecy Amber - wjazd do fortu na słoniach. Zwiedzanie części pałacowej kompleksu z XVI w. Wizyta w emporium dywanów, tekstyliów i kamieni szlachetnych. Po południu zwiedzanie Pałacu Miejskiego, siedziby Maharadży. Wizyta w unikalnym, zaskakującym futurystyczną architekturą Obserwatorium Astronomicznym Jantar Mantar, zbudowanym w połowie XVIII w. Zobaczymy również przepiękną fasadę Hawa Mahal, tzw. Pałacu Wiatrów - wizytówki miasta. Powrót do hotelu na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km).
Dzień 5
Po śniadaniu przejazd do Agry. Po drodze zwiedzimy Fatehpur Sikri - opuszczone miasto Wielkich Mogołów, wielki meczet oraz Buland Darwaza - Bramę Wolności kompleks zbudowany przez cesarza Akbara. Po południu zwiedzanie Taj Mahal, jednego z siedmiu współczesnych cudów świata, mauzoleum ufundowanego przez cesarza Szachjahana ku czci swojej żony Mumtaz Mahal, budowanego z białego marmuru przez 22 lata i 22 tys. rzemieślników. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do teatru w Agrze (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Agrze. (Trasa ok. 245 km).
Dzień 6
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu, zwiedzanie monumentalnego Fortu w Agrze - największego i najlepiej zachowanego mogolskiego pałacu. Następnie przejazd do New Delhi (ok. 230 km), by w godzinach popołudniowych wsiąść do "pociągu do Bollywood". Nocny przejazd do Bombaju. Kolacja w postaci pakietów podróżnych i nocleg w pociągu, przejazd w wagonie 2 klasy.
Dzień 7
Przyjazd do Bombaju w godzinach porannych. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, śniadanie, czas na odświeżenie się po podróży. Następne udamy się na zwiedzanie Bombaju - najbardziej dynamicznego i kosmopolitycznego miasta Indii, będącego centrum indyjskiego biznesu, a także wytwórni filmowych Bollywood. W programie między innymi Wrota Indii usytuowane u wybrzeży Morza Arabskiego, stojące naprzeciwko ekskluzywnego hotelu Taj Mahal - oba obiekty są symbolem miasta. Zobaczymy też jeden z najpiękniejszych zabytków Bombaju, stację kolejową Terminal Wiktorii oraz neogotyckie zabudowania uniwersyteckie. Przejedziemy pod fontannę "Flora" położoną w samym sercu Bombaju. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do slumsów (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych) lub wytwórni filmów Bollywood (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych). Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 40 km).
Dzień 8
Dzień zaczniemy od rejsu na wyspę Elefanta. Zobaczymy zespół siedmiu wykutych w skale świątyń, wszystkie z bogatą dekoracją rzeźbiarską. Jest to ważny, powstały w VIII - IX w. obiekt sakralny, związany głównie z kultem boga Śiwy. Lunch po powrocie z wyspy a potem odwiedzimy meczet świętego męża Haji Ali'ego. Możliwość zakupów na lokalnym bazarze. Wieczorem transfer na lotnisko w Bombaju i wylot do Dubaju. W tym dniu nie ma obiadokolacji. Po przylocie przejazd do hotelu w Dubaju lub okolicy. Zakwaterowanie i nocleg. (Trasa ok. 50 km).
Dzień 9
Po śniadaniu skierujemy się ku starym częściom miasta, gdzie przespacerujemy się po pieczołowicie odrestaurowanej dzielnicy Al Fahidi. Wąskimi uliczkami dojdziemy do Muzeum Kawy (możliwość spróbowania parzonej lokalnym sposobem kawy arabskiej), fragmentów murów miejskich i odwiedzimy jeden z tradycyjnych domów. Przejdziemy wzdłuż dubajskiej zatoki do przystani łódek abra, którymi przeprawimy się na przeciwległy brzeg, oglądając miasto od strony wody i znajdziemy się na dubajskich targach ze złotem i przyprawami. Następnie dzielnica finansowa, gdzie odwiedzimy największe centrum handlowe świata, Dubai Mall. Przejdziemy też obok jego głównych atrakcji, m.in. akwarium, lodowiska oraz wodospadów ze skoczkami. Wjedziemy na taras widokowy najwyższego budynku świata - Burdż Chalify. Po południu czas wolny. Dla chętnych półdniowa wycieczka na pustynne safari (za dodatkową opłatą). Powrót do hotelu (w tym dniu nie ma obiadokolacji). (Trasa ok. 100 km).
Dzień 10
Po śniadaniu zwiedzanie nowych części Dubaju. Dzielnica najwyższych apartamentowców świata, Marina, a dla chętnych rejs jachtem kanałami pomiędzy drapaczami chmur (za dodatkową opłatą). Kolejno przejazd na archipelag sztucznie usypanych wysp Palm Jumeirah, by w hotelu Atlantis odwiedzić akwarium Lost Chambers zamieszkiwane przez ok. 65000 zwierząt. Powrót na ląd kolejką magnetyczną Mono Rail i przejazd na plażę Jumeirah, gdzie nie tylko będzie okazja sprawdzić temperaturę wody w Zat. Perskiej, ale również sfotografować nawiązujący kształtem do żagla hotel Burj Al-Arab. Odwiedzimy kompleks Madinat Jumeirah, nazywany Dubajską Wenecją i centrum handlowe Mall of the Emirates z krytym stokiem narciarskim a na koniec do ogrodów Dubai Miracle Gardens (czynne sezonowo, zwykle od przełomu listopada i grudnia do początku maja). Powrót do hotelu (w tym dniu nie ma obiadokolacji). (Trasa ok. 100 km).
Dzień 11
Po śniadaniu przejazd do Abu Zabi, stolicy ZEA. Zobaczymy imponujący meczet Szejka Zayeda - najważniejszą atrakcję miasta. Następnie przejazd do centrum i zdjęcia w punkcie widokowym na hotel Emirates Palace i pałac Prezydenta. Kolejno odwiedzimy Qasr Al. Hosn- muzeum, gdzie poznamy sposób życia dawnych mieszkańców Abu Zabi (przed petrodolarowym boomem). Dalej przejazd promenadą Corniche, rynek z daktylami i Wyspa Szczęścia - Saadiyat Island, w której krajobrazie wyróżnia się kopuła muzeum Luwr Abu Dhabi. Powrót do hotelu na obiadokolację (płatna dodatkowo) i nocleg. (Trasa ok. 300 km).W tym dniu, po wizycie w meczecie Szejka Zayeda - możliwa wycieczka do Ferrari World (płatna dodatkowo). Dla korzystających z tej opcji dojazd na własną rękę i brak możliwości udziału w dalszym zwiedzaniu. Powrót z grupą do Dubaju.
Dzień 12
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Dubaju (śniadanie w formie pakietów podróżnych). Wylot z Dubaju. Przylot do Warszawy.
Uwagi do programu
Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Należy pamiętać, iż drogi w Indiach nie są najlepszej jakości, podobnie ma się rzecz z autobusami i pociągami. Pociągi różnią się znacznie od tych europejskich, dlatego należy być przygotowanym na pewne niewygody i nie zawsze najczystsze warunki podróżowania. Wagony składają się z łóżek piętrowych umieszczonych w tzw. boxach, nie ma klasycznych przedziałów. Wagony sypialne klimatyzowane 2 klasy (6 miejsc sypialnych). Obsługa rozdaje poduszki, koce i czasami prześcieradła, ale niekoniecznie będą one śnieżnobiałe. Jednak podróż pociągiem to ciekawe przeżycie i okazja do poznania lokalnego kolorytu Indii. W przypadku braku możliwości realizacji przejazdu pociągiem (z powodu np. znaczących opóźnień, anulacji połączenia lub innych) w/w świadczenie zastąpione będzie przejazdem autokarem.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi z przesiadką, Bombaj - Dubaj, Dubaj - Warszawa, opłaty lotniskowe, 11 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 340 USD/os. płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD/os.), wycieczek lokalnych oraz taksy turystycznej w Dubaju (ok. 14 USD/pokój/objazd - płatne bezpośrednio w hotelach).
Wycieczki lokalne:
teatr w Agrze (ok. 45 USD/os.), slumsy (ok. 30 USD/os.), wytwórnia filmów Bollywood (ok. 170 USD/os.), Ferrari World (ok. 95 USD/os.), safari (ok. 75 USD/os.), rejs jachtem (ok. 30 USD/os.), Burj Al. Arab (ok. 140 USD/os. - możliwe dla osób od 21 lat), Mariott Marina - 40 USD/os. - możliwe dla osób od 21 lat).
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 31.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wycieczki lokalne

Teatr w Agrze
(ok. 45 USD/os.). Slumsy (ok. 30 USD/os.).
Wytwórnia filmów Bollywood
(ok. 170 USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.
Pustynne safari
- 6-os. samochody terenowe, z napędem na 4 koła - W ramach safari m.in.: przejazd samochodami po wydmach, przejażdżka wielbłądem, tatuaże z henny, pokaz tańca brzucha, kolacja z daniami z grilla (ok.75 USD/os.).
Rejs jachtem kanałami pomiędzy drapaczami chmur
- najlepsza sposobność do podziwiania tej dzielnicy (ok. 30 USD/os.).
Ferrari World
- ok. 95 USD/os.
Burj Al. Arab
- ok. 140 USD/os - możliwe dla osób od 21 lat.
Mariott Marina
- 40 USD/os - możliwe dla osób od 21 lat.
Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii. Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.
Przy wejściu do Meczetu Szejka Zayeda w Abu Dhabi - Wymagany ubiór zasłaniający dokładnie całe ciało, luźny nie podkreślający kształtów ciała. Żadna część ubioru nie może być przezroczysta lub prześwitująca. Kolor biały lub jego odcienie są uznawane za prześwitujące bez względu na fakturę materiału. Dla Pań wymagane nakrycie głowy zasłaniające włosy. Obuwie jest nieistotne bo zdejmowane przy wejściu do Meczetu. Nie ma możliwości wypożyczenia odpowiedniego stroju a jedynie zakup za kwotę ok.20-30 USD.
Uwaga! Burj Al. Arab i Mariott Marina - osoby poniżej 21 lat mogą korzystać z tej oferty ale nie w podstawowej wersji i nie będą miały serwowanego alkoholu (szczegóły u pilota na miejscu).
"
Wizy - informacje dla sprzedawców

Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi z przesiadką, Bombaj - Dubaj, Dubaj - Warszawa, opłaty lotniskowe, 11 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 340 USD/os. płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD/os.), wycieczek lokalnych oraz taksy turystycznej w Dubaju (ok. 14 USD/pokój/objazd - płatne bezpośrednio w hotelach).
Wycieczki lokalne:
teatr w Agrze (ok. 45 USD/os.), slumsy (ok. 30 USD/os.), wytwórnia filmów Bollywood (ok. 170 USD/os.), Ferrari World (ok. 95 USD/os.), safari (ok. 75 USD/os.), rejs jachtem (ok. 30 USD/os.), Burj Al. Arab (ok. 140 USD/os - możliwe dla osób od 21 lat), Mariott Marina - 40 USD/os - możliwe dla osób od 21 lat).
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 31.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Obywatele Polscy nie potrzebują wiz. Obywatele polscy mogą podróżować do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na podstawie paszportuważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 4.9/6. Sprawdź opinie:
META Description

Delhi i Brama Indii • Jaipur i wjazd do Fortu Amber na słoniach • małpy i świątynie w Galcie • mauzoleum Taj Mahal • zespół architektoniczny FatehpurSikri z listy UNESCO • Bombaj - stolica Bollywood• nad Zatoką Perską - bogactwo Dubaju i Abu Dabi


Opis hotelu Herbata u Radży czy kawa u Szejka? według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kategoria

***

Opis oferty

  Zakwaterowanie w hotelach *** wg kategorii lokalnej. 8 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi (2), Jaipur (2), Agra (1), Bombaj (2), 1 noc w pociągu. Możliwe dostawki (w Indiach najczęściej łóżka polowe), klimatyzacja i/ lub wiatrak przysufitowy w pokojach. Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje, w pociągu kolacja w formie pakietu podróżnego.

Program

Dzień 1 Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godz. przed wylotem samolotu. Przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi z przesiadką. Wylot z Warszawy, przesiadka w jednym z portów międzynarodowych. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Dzień 2 Przylot do New Delhi, po odprawie wizowo-paszportowej transfer do hotelu (skromny hotel ***, położony poza centrum). Następnie zwiedzanie Delhi. W programie m.in. Złota Świątynia sikhijska, grobowiec Humayuna (pierwowzór słynnego Taj Mahal). Z zewnątrz zobaczymy budynki rządowe: Sansad Bhawan (Parlament Indyjski) oraz Rashtrapati Bhawan (Dom Prezydencki). Kolejno udamy się pod India Gate - słynną bramę Indii. Po południu zwiedzanie Starego Delhi: z zewnątrz obejrzymy monumentalny Czerwony Fort zbudowany przez Szahjahana (przez lata służący jako koszary), zwiedzimy największy w Indiach Północnych meczet Jama Masjid oraz Raj Ghat - miejsce kremacji Mahatmy Gandhiego. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 40 km). Dzień 3 Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Jaipuru. Zakwaterowanie w hotelu i czas wolny na samodzielne odkrywanie miasta. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do Galty (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 330 km). Dzień 4 Po śniadaniu wycieczka do fortecy Amber - wjazd do fortu na słoniach. Zwiedzanie części pałacowej kompleksu z XVI w. Wizyta w emporium dywanów, tekstyliów i kamieni szlachetnych. Po południu zwiedzanie Pałacu Miejskiego, siedziby Maharadży. Wizyta w unikalnym, zaskakującym futurystyczną architekturą Obserwatorium Astronomicznym Jantar Mantar, zbudowanym w połowie XVIII w. Zobaczymy również przepiękną fasadę Hawa Mahal, tzw. Pałacu Wiatrów - wizytówki miasta. Powrót do hotelu na obiadokolację i nocleg. (Trasa ok. 50 km). Dzień 5 Po śniadaniu przejazd do Agry. Po drodze zwiedzimy Fatehpur Sikri - opuszczone miasto Wielkich Mogołów, wielki meczet oraz Buland Darwaza - Bramę Wolności kompleks zbudowany przez cesarza Akbara. Po południu zwiedzanie Taj Mahal, jednego z siedmiu współczesnych cudów świata, mauzoleum ufundowanego przez cesarza Szachjahana ku czci swojej żony Mumtaz Mahal, budowanego z białego marmuru przez 22 lata i 22 tys. rzemieślników. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do teatru w Agrze (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Agrze. (Trasa ok. 245 km). Dzień 6 Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu, zwiedzanie monumentalnego Fortu w Agrze - największego i najlepiej zachowanego mogolskiego pałacu. Następnie przejazd do New Delhi (ok. 230 km), by w godzinach popołudniowych wsiąść do "pociągu do Bollywood". Nocny przejazd do Bombaju. Kolacja w postaci pakietów podróżnych i nocleg w pociągu. Dzień 7 Przyjazd do Bombaju w godzinach porannych. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, śniadanie, czas na odświeżenie się po podróży. Dzień zaczniemy od rejsu na wyspę Elefanta. Zobaczymy zespół siedmiu wykutych w skale świątyń, wszystkie z bogatą dekoracją rzeźbiarską. Jest to ważny, powstały w VIII - IX w. obiekt sakralny, związany głównie z kultem boga Śiwy. Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 40 km). Dzień 8 Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Bombaju - najbardziej dynamicznego i kosmopolitycznego miasta Indii, będącego centrum indyjskiego biznesu, a także wytwórni filmowych Bollywood. Zobaczymy między innymi Wrota Indii usytuowane u wybrzeży Morza Arabskiego, stojące naprzeciwko ekskluzywnego hotelu Taj Mahal - oba obiekty są symbolem miasta. Następnie zobaczymy jeden z najpiękniejszych zabytków Bombaju, stację kolejową Terminal Wiktorii oraz neogotyckie zabudowania uniwersyteckie. Przejedziemy pod fontannę "Flora" położoną w samym sercu Bombaju. Zwiedzimy pięknie usytuowany na wyspie meczet świętego męża Haji Ali'ego. Możliwość zakupów na lokalnym bazarze. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do slumsów (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych). Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km). Dzień 9 Wczesne wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Bombaju (śniadanie w formie pakietów podróżnych). Wylot z Bombaju, przylot do Dubaju. Transfer do hotelu i zakwaterowanie. Śniadanie. Czas na odpoczynek po podróży. Po śniadaniu udamy się do ogrodów Dubai Miracle Gardens (czynne sezonowo od przełomu listopada i grudnia). Następnie skierujemy się ku starym częściom miasta, gdzie przespacerujemy się po dzielnicy Al Fahidi i wąskimi uliczkami dojdziemy do Muzeum Kawy (możliwość spróbowania parzonej lokalnym sposobem kawy arabskiej), fragmentów murów miejskich oraz odwiedzimy jeden z tradycyjnych domów. Przejdziemy do przystani łódek abra, którymi przeprawimy się na przeciwległy brzeg, oglądając miasto od strony wody. Tym samym znajdziemy się na słynnych dubajskich targach ze złotem i przyprawami. Czas wolny na zakupy. Powrót do hotelu i czas wolny, a dla chętnych półdniowe pustynne safari (płatne dodatkowo przejazd samochodami terenowymi po wydmach, przejażdżka wielbłądem, tatuaże z henny, pokaz tańca brzucha, kolacja z daniami z grilla). Obiadokolacja i nocleg w Dubaju lub okolicach. (Trasa ok. 60 km). Dzień 10 Po śniadaniu odwiedzimy dzielnicę najwyższych apartamentowców świata - Marinę. Dla chętnych rejs jachtem kanałami pomiędzy drapaczami chmur (płatne dodatkowo). Przejazd na archipelag sztucznie usypanych wysp Palm Jumeirah z hotelem Atlantis na jego końcu, gdzie zobaczymy akwarium Lost Chambers zamieszkiwane przez ok. 65000 zwierząt. Powrót na ląd kolejką magnetyczną Mono Rail i przejazd na plażę Jumeirah, gdzie nie tylko będzie okazja sprawdzić temperaturę wody w Zatoce Perskiej, ale też sfotografować ikonę miasta - nawiązujący kształtem do żagla hotel Burj Al-Arab. Odwiedzimy kompleks Madinat Jumeirah, nazywany Dubajską Wenecją i centrum handlowe Mall of the Emirates z krytym stokiem narciarskim. Powrót do hotelu i czas wolny, a dla chętnych (płatny dodatkowo) przejazd metrem do Mariny i wjazd na 52 piętro hotelu Dubai Harbour Marriott z widokiem na port jachtowy, wieżowce i Palm Jumeirah (z degustacją dwóch drinków w barze). Nocleg. (Trasa ok. 40 km). Dzień 11 Po śniadaniu przejazd do Abu Zabi, gdzie zobaczymy meczet Szejka Zayeda - najważniejszą atrakcję miasta, zatrzymamy się na zdjęcia przy bramie najbardziej luksusowego hotelu świata - Emirates Palace i odwiedzimy Heritage Village - tradycyjną wioskę, w której poznamy sposób życia dawnych mieszkańców Abu Zabi i ewolucję miasta od biednej rybackiej wioski do jednej z najpiękniejszych metropolii świata. Następnie przejedziemy promenadą Corniche w stronę portu, zatrzymując się na zdjęcia w jej centralnym odcinku i odwiedzimy rynek z daktylami. Kolejno znajdziemy się na Wyspie Szczęścia - Sadiyat Island, w której krajobrazie wyróżnia się kopuła muzeum Luwr Abu Dhabi. Powrót do hotelu i czas wolny, a dla chętnych po opcjonalnej obiadokolacji zwiedzanie wnętrz Burj Al-Arab z degustacją 2 wybranych drinków - pierwszy 7 * hotel na świecie! Nocleg. (Trasa ok. 300 km). W tym dniu, po wizycie w meczecie Szejka Zayeda - możliwa wycieczka do Ferrari World (płatna dodatkowo). Dla korzystających z tej opcji dojazd na własną rękę i brak możliwości udziału w dalszym zwiedzaniu. Dzień 12 Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Dubaju (śniadanie w formie pakietów podróżnych). Wylot z Dubaju. Przylot do Warszawy. Uwagi do programu Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. W dniu 26.01 część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki. Wycieczka może być dla niektórych uciążliwa ze względu na nocny przejazd pociągiem. Należy pamiętać, iż drogi w Indiach nie są najlepszej jakości, podobnie ma się rzecz z autobusami i pociągami. Pociągi różnią się znacznie od tych europejskich, dlatego należy być przygotowanym na pewne niewygody i nie zawsze najczystsze warunki podróżowania. Wagony składają się z łóżek piętrowych umieszczonych w tzw. boxach, nie ma klasycznych przedziałów. Wagony sypialne klimatyzowane 3 klasy (8 miejsc sypialnych), możliwość dopłaty do 2 klasy (6 miejsc sypialnych, na potwierdzenie). Obsługa rozdaje poduszki, koce i czasami prześcieradła, ale niekoniecznie będą one śnieżnobiałe. Jednak podróż pociągiem to ciekawe przeżycie i okazja do poznania lokalnego kolorytu Indii. W przypadku braku możliwości realizacji przejazdu pociągiem (z powodu np. znaczących opóźnień, anulacji połączenia lub innych) w/w świadczenie zastąpione będzie przejazdem autokarem. W sytuacji kiedy Klienci mają wykupioną "dopłatę do 2 klasy w pociągu", wysokość dopłaty zostanie zwrócona po zakończeniu imprezy (w miejscu jej zakupu). Wizy Wiza do Indii. Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje 290 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Obywatele Polscy nie potrzebują wiz. Obywatele polscy mogą podróżować do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na podstawie paszportuważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji. Świadczenia Cena podstawowa obejmuje: przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi z przesiadką, Bombaj - Dubaj, Dubaj - Warszawa, opłaty lotniskowe, 11 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 295 USD płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD), wycieczek lokalnych oraz taksy turystycznej w Dubaju (ok.14 USD/pokój/objazd - płatne bezpośrednio w hotelach). Wycieczki lokalne: Galta (ok. 15 USD), teatr w Agrze (ok. 35 USD), slumsy (ok. 30 USD), Ferrari World (ok. 85 USD), safari (ok. 70 USD), rejs jachtem (ok. 25 USD), Dubai Harbour Marriott (ok. 40 USD), Burj Al-Arab (ok. 140 USD). Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2017 r. i mogą ulec zmianie. Inne Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi z przesiadką, Bombaj - Dubaj, Dubaj - Warszawa, opłaty lotniskowe, 11 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 295 USD płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD), wycieczek lokalnych oraz taksy turystycznej w Dubaju (ok.14 USD/pokój/objazd - płatne bezpośrednio w hotelach). Wycieczki lokalne: Galta (ok. 15 USD), teatr w Agrze (ok. 35 USD), slumsy (ok. 30 USD), Ferrari World (ok. 85 USD), safari (ok. 70 USD), rejs jachtem (ok. 25 USD), Dubai Harbour Marriott (ok. 40 USD), Burj Al-Arab (ok. 140 USD). Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/herbata-u-radzy-czy-kawa-u-szejka/zakwaterowanie-ine-indie

Wizy

Wiza do Indii. Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje 290 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Obywatele Polscy nie potrzebują wiz. Obywatele polscy mogą podróżować do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na podstawie paszportuważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.