cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
  • Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood, Indie
1 / 30
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
09.12 - 17.12
już od 3999 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.12 - 17.12
już od 3999 zł / os
Sprawdź

Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood
star 3

Indie
Ocena wycieczki objazdowej Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2018

Wycieczka objazdowa Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

  Zakwaterowanie w hotelach *** wg kategorii lokalnej. 8 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi (2), Jaipur (2), Agra (1), Bombaj (2), 1 noc w pociągu. Możliwe dostawki (najczęściej łóżka polowe), klimatyzacja i/ lub wiatrak przysufitowy w pokojach. Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje, w pociągu kolacja w formie pakietu podróżnego.

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godz. przed wylotem samolotu. Przelot lotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi, z przesiadką w Dubaju. Wylot z Warszawy, przesiadka w jednym z portów międzynarodowych. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
Dzień 2
Przylot do New Delhi, po odprawie wizowo-paszportowej transfer do hotelu (skromny hotel ***, położony poza centrum). Następnie zwiedzanie Delhi. W programie m.in. Złota Świątynia sikhijska, grobowiec Humayuna (pierwowzór słynnego Taj Mahal). Z zewnątrz zobaczymy budynki rządowe: Sansad Bhawan (Parlament Indyjski) oraz Rashtrapati Bhawan (Dom Prezydencki). Kolejno udamy się pod India Gate - słynną bramę Indii. Po południu zwiedzanie Starego Delhi: z zewnątrz obejrzymy monumentalny Czerwony Fort zbudowany przez Szahjahana (przez lata służący jako koszary), zwiedzimy największy w Indiach Północnych meczet Jama Masjid oraz Raj Ghat - miejsce kremacji Mahatmy Gandhiego. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 40 km).
Dzień 3
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Jaipuru. Zakwaterowanie w hotelu i czas wolny na samodzielne odkrywanie miasta. Wycieczka do opanowanego przez małpy kompleksu świątyń w Galcie. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 330 km).
Dzień 4
Po śniadaniu wycieczka do fortecy Amber - wjazd do fortu na słoniach. Zwiedzanie części pałacowej kompleksu z XVI w. Wizyta w emporium dywanów, tekstyliów i kamieni szlachetnych. Po południu zwiedzanie Pałacu Miejskiego, siedziby Maharadży. Wizyta w unikalnym, zaskakującym futurystyczną architekturą Obserwatorium Astronomicznym Jantar Mantar, zbudowanym w połowie XVIII w. Zobaczymy również przepiękną fasadę Hawa Mahal, tzw. Pałacu Wiatrów - wizytówki miasta. Powrót do hotelu na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km).
Dzień 5
Po śniadaniu przejazd do Agry. Po drodze zwiedzimy Fatehpur Sikri - opuszczone miasto Wielkich Mogołów, wielki meczet oraz Buland Darwaza - Bramę Wolności kompleks zbudowany przez cesarza Akbara. Po południu zwiedzanie Taj Mahal, jednego z siedmiu współczesnych cudów świata, mauzoleum ufundowanego przez cesarza Szachjahana ku czci swojej żony Mumtaz Mahal, budowanego z białego marmuru przez 22 lata i 22 tys. rzemieślników. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do teatru w Agrze (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Agrze. (Trasa ok. 245 km).
Dzień 6
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu, zwiedzanie monumentalnego Fortu w Agrze - największego i najlepiej zachowanego mogolskiego pałacu. Następnie przejazd do New Delhi (ok. 230 km), by w godzinach popołudniowych wsiąść do "pociągu do Bollywood". Nocny przejazd do Bombaju. Kolacja w postaci pakietów podróżnych i nocleg w pociągu, przejazd w wagonie 2 klasy.
Dzień 7
Przyjazd do Bombaju w godzinach porannych. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, śniadanie, czas na odświeżenie się po podróży. Dzień zaczniemy od rejsu na wyspę Elefanta. Zobaczymy zespół siedmiu wykutych w skale świątyń, wszystkie z bogatą dekoracją rzeźbiarską. Jest to ważny, powstały w VIII - IX w. obiekt sakralny, związany głównie z kultem boga Śiwy. Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 40 km).
Dzień 8
Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Bombaju - najbardziej dynamicznego i kosmopolitycznego miasta Indii, będącego centrum indyjskiego biznesu, a także wytwórni filmowych Bollywood. Zobaczymy między innymi Wrota Indii usytuowane u wybrzeży Morza Arabskiego, stojące naprzeciwko ekskluzywnego hotelu Taj Mahal - oba obiekty są symbolem miasta. Następnie zobaczymy jeden z najpiękniejszych zabytków Bombaju, stację kolejową Terminal Wiktorii oraz neogotyckie zabudowania uniwersyteckie. Przejedziemy pod fontannę "Flora" położoną w samym sercu Bombaju. Zwiedzimy pięknie usytuowany na wyspie meczet świętego męża Haji Ali'ego. Możliwość zakupów na lokalnym bazarze. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do slumsów (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych) lub wytwórni filmów Bollywood (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych). Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km).
Dzień 9
Wczesne wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Bombaju (śniadanie w formie pakietów podróżnych). Wylot z Bombaju i przelot samolotem rejsowym do Warszawy, z przesiadką. Przylot do Warszawy.
Uwagi do programu
Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Należy pamiętać, iż drogi w Indiach nie są najlepszej jakości, podobnie ma się rzecz z autobusami i pociągami. Pociągi różnią się znacznie od tych europejskich, dlatego należy być przygotowanym na pewne niewygody i nie zawsze najczystsze warunki podróżowania. Wagony składają się z łóżek piętrowych umieszczonych w tzw. boxach, nie ma klasycznych przedziałów. Wagony sypialne klimatyzowane 2 klasy (6 miejsc sypialnych). Obsługa rozdaje poduszki, koce i czasami prześcieradła, ale niekoniecznie będą one śnieżnobiałe. Jednak podróż pociągiem to ciekawe przeżycie i okazja do poznania lokalnego kolorytu Indii. W przypadku braku możliwości realizacji przejazdu pociągiem (z powodu np. znaczących opóźnień, anulacji połączenia lub innych) w/w świadczenie zastąpione będzie przejazdem autokarem.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi, Bombaj - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe, 8 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 200 USD/os. płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD/os.) oraz wycieczek lokalnych.
Wycieczki lokalne:
teatr w Agrze (ok. 45 USD/os.), slumsy (ok. 30 USD/os.), wytwórnia filmów Bollywood (ok. 170 USD/os.).
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 31.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wycieczki lokalne

Teatr w Agrze (ok. 45 USD/os.).
Slumsy (ok. 30 USD/os.).
Wytwórnia filmów Bollywood (ok. 170 USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.
Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.
Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.
W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.
Na miejscu oraz wmiarę dostępności i za dodatkową opłatą istnieje możliwość zmiany przejazdu pociągiem na przelot samolotem. Informacja o dostępności i cenie wyłącznie u pilota na miejscu.
"
Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.3/6. Sprawdź opinie:
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje399 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wizy

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
META Description

Delhi i Brama Indii • Jaipur i wjazd do Fortu Amber na słoniach • małpy i świątynie w Galcie • mauzoleum Taj Mahal • zespół architektoniczny Fatehpur Sikri z listy UNESCO • obserwatorium astronomiczne Jantar Mantar • Bombaj - stolica Bollywood


Opis hotelu Indie - Złoty Trójkąt i Bollywood według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kategoria

**

Opis oferty

  Zakwaterowanie w hotelach *** wg kategorii lokalnej. 8 rozpoczętych dób hotelowych: New Delhi (2), Jaipur (2), Agra (1), Bombaj (2), 1 noc w pociągu. Możliwe dostawki (najczęściej łóżka polowe), klimatyzacja i/ lub wiatrak przysufitowy w pokojach. Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje, w pociągu kolacja w formie pakietu podróżnego.

Program

Dzień 1 Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2,5 godz. przed wylotem samolotu. Przelot lotem rejsowym na trasie Warszawa - New Delhi, z przesiadką w Dubaju. Wylot z Warszawy, przesiadka w jednym z portów międzynarodowych. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Dzień 2 Przylot do New Delhi, po odprawie wizowo-paszportowej transfer do hotelu (skromny hotel ***, położony poza centrum). Następnie zwiedzanie Delhi. W programie m.in. Złota Świątynia sikhijska, grobowiec Humayuna (pierwowzór słynnego Taj Mahal). Z zewnątrz zobaczymy budynki rządowe: Sansad Bhawan (Parlament Indyjski) oraz Rashtrapati Bhawan (Dom Prezydencki). Kolejno udamy się pod India Gate - słynną bramę Indii. Po południu zwiedzanie Starego Delhi: z zewnątrz obejrzymy monumentalny Czerwony Fort zbudowany przez Szahjahana (przez lata służący jako koszary), zwiedzimy największy w Indiach Północnych meczet Jama Masjid oraz Raj Ghat - miejsce kremacji Mahatmy Gandhiego. Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 40 km). Dzień 3 Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Jaipuru. Zakwaterowanie w hotelu i czas wolny na samodzielne odkrywanie miasta. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do Galty (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu. (Trasa ok. 330 km). Dzień 4 Po śniadaniu wycieczka do fortecy Amber - wjazd do fortu na słoniach. Zwiedzanie części pałacowej kompleksu z XVI w. Wizyta w emporium dywanów, tekstyliów i kamieni szlachetnych. Po południu zwiedzanie Pałacu Miejskiego, siedziby Maharadży. Wizyta w unikalnym, zaskakującym futurystyczną architekturą Obserwatorium Astronomicznym Jantar Mantar, zbudowanym w połowie XVIII w. Zobaczymy również przepiękną fasadę Hawa Mahal, tzw. Pałacu Wiatrów - wizytówki miasta. Powrót do hotelu na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km). Dzień 5 Po śniadaniu przejazd do Agry. Po drodze zwiedzimy Fatehpur Sikri - opuszczone miasto Wielkich Mogołów, wielki meczet oraz Buland Darwaza - Bramę Wolności kompleks zbudowany przez cesarza Akbara. Po południu zwiedzanie Taj Mahal, jednego z siedmiu współczesnych cudów świata, mauzoleum ufundowanego przez cesarza Szachjahana ku czci swojej żony Mumtaz Mahal, budowanego z białego marmuru przez 22 lata i 22 tys. rzemieślników. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do teatru w Agrze (płatna dodatkowo). Obiadokolacja i nocleg w hotelu w Agrze. (Trasa ok. 245 km). Dzień 6 Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu, zwiedzanie monumentalnego Fortu w Agrze - największego i najlepiej zachowanego mogolskiego pałacu. Następnie przejazd do New Delhi (ok. 230 km), by w godzinach popołudniowych wsiąść do "pociągu do Bollywood". Nocny przejazd do Bombaju. Kolacja w postaci pakietów podróżnych i nocleg w pociągu. Dzień 7 Przyjazd do Bombaju w godzinach porannych. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, śniadanie, czas na odświeżenie się po podróży. Dzień zaczniemy od rejsu na wyspę Elefanta. Zobaczymy zespół siedmiu wykutych w skale świątyń, wszystkie z bogatą dekoracją rzeźbiarską. Jest to ważny, powstały w VIII - IX w. obiekt sakralny, związany głównie z kultem boga Śiwy. Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 40 km). Dzień 8 Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Bombaju - najbardziej dynamicznego i kosmopolitycznego miasta Indii, będącego centrum indyjskiego biznesu, a także wytwórni filmowych Bollywood. Zobaczymy między innymi Wrota Indii usytuowane u wybrzeży Morza Arabskiego, stojące naprzeciwko ekskluzywnego hotelu Taj Mahal - oba obiekty są symbolem miasta. Następnie zobaczymy jeden z najpiękniejszych zabytków Bombaju, stację kolejową Terminal Wiktorii oraz neogotyckie zabudowania uniwersyteckie. Przejedziemy pod fontannę "Flora" położoną w samym sercu Bombaju. Zwiedzimy pięknie usytuowany na wyspie meczet świętego męża Haji Ali'ego. Możliwość zakupów na lokalnym bazarze. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do slumsów (płatna dodatkowo, w miarę możliwości czasowych). Powrót na obiadokolację i nocleg do hotelu. (Trasa ok. 50 km). Dzień 9 Wczesne wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Bombaju (śniadanie w formie pakietów podróżnych). Wylot z Bombaju i przelot samolotem rejsowym do Warszawy, z przesiadką. Przylot do Warszawy. Uwagi do programu Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. W dniu 26.01 część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki. Wycieczka może być dla niektórych uciążliwa ze względu na nocny przejazd pociągiem. Należy pamiętać, iż drogi w Indiach nie są najlepszej jakości, podobnie ma się rzecz z autobusami i pociągami. Pociągi różnią się znacznie od tych europejskich, dlatego należy być przygotowanym na pewne niewygody i nie zawsze najczystsze warunki podróżowania. Wagony składają się z łóżek piętrowych umieszczonych w tzw. boxach, nie ma klasycznych przedziałów. Wagony sypialne klimatyzowane 3 klasy (8 miejsc sypialnych), możliwość dopłaty do 2 klasy (6 miejsc sypialnych, na potwierdzenie). Obsługa rozdaje poduszki, koce i czasami prześcieradła, ale niekoniecznie będą one śnieżnobiałe. Jednak podróż pociągiem to ciekawe przeżycie i okazja do poznania lokalnego kolorytu Indii. W przypadku braku możliwości realizacji przejazdu pociągiem (z powodu np. znaczących opóźnień, anulacji połączenia lub innych) w/w świadczenie zastąpione będzie przejazdem autokarem. W sytuacji kiedy Klienci mają wykupioną "dopłatę do 2 klasy w pociągu", wysokość dopłaty zostanie zwrócona po zakończeniu imprezy (w miejscu jej zakupu). Wizy Wiza. Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje 290 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji. Świadczenia Cena podstawowa obejmuje: przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi, Bombaj - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe, 8 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 195 USD płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD) oraz wycieczek lokalnych. Wycieczki lokalne: Galta (ok. 15 USD), teatr w Agrze (ok. 35 USD), slumsy (ok. 30 USD). Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2017 r. i mogą ulec zmianie. Inne Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot liniami rejsowymi Warszawa - New Delhi, Bombaj - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe, 8 rozpoczętych dób hotelowych, przejazdy klimatyzowanym autokarem lub minibusem, śniadania i obiadokolacje wg programu, opiekę polskiego pilota, program turystyczny j.w., 1 butelka wody/os./dzień oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu oraz napiwków dla lokalnych przewodników, bagażowych, kelnerów, obsługi grupy w systemie TGS (ok. 195 USD płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: wydatków własnych, dodatkowych posiłków i napoi, wizy do Indii, opłat za fotografowanie i filmowanie (ok. 40 USD) oraz wycieczek lokalnych. Wycieczki lokalne: Galta (ok. 15 USD), teatr w Agrze (ok. 35 USD), slumsy (ok. 30 USD). Uwaga! Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/zloty-trojkat-i-bollywood/zakwaterowanie-inz

Wizy

Wiza. Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje 290 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.