cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
  • Hotel Evita Beach, Rodos
1 / 37
Ocena
hotelu:
3.3 / 5
Najbliższy termin
25.05 - 01.06
już od 1853 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.09 - 05.10
już od 1847 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Evita Beach
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Evita Beach
star 2

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Evita Beach:
3.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Evita Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w atrakcyjnej lokalizacji, w odległościok. 800 m od centrum Faliraki. Do stolicy wyspy - miasta Rodos jest tylko ok. 12 km (dogodne połączenie autobusem lubtaksówką). Oddalony od lotniska w Rodos ok. 22 km. W pobliżu kompleksu znajdują się mini-markety i tawerny.
Plaża:
Obiekt zlokalizowany ok. 400 m od plaży. Leżaki i parasole na plaży -dodatkowo płatne (ok.8 EUR/dzień/komplet: 2 leżaki + parasol).
Do dyspozycji gości:
Recepcja, basen oraz brodzik dla dzieci, restauracja, 2 bary (w tym jeden przy basenie), za dodatkową opłatą sejf. Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:
Obiekt oferuje 62 pokoje w budynku 1-piętrowym. Pokoje typu standard to skromnie, ale schludnie urządzone pokoje 2-osobowe (możliwość max. 1 dostawki), wyposażone w łazienkę (WC, prysznic lub wanna), lodówkę, telefon, TV oraz balkon lub taras. Klimatyzacja dostępna jest za dodatkową opłatą (ok. 7 EUR/dzień/pokój, płatne na miejscu w recepcji).
Wyżywienie:
Śniadania - bufet kontynentalny (07:00-10:00). Możliwa dopłata do wyżywienia HB (9 EUR/dzień/os.), oferującego dodatkowo obiadokolacje w formie bufetu (19:00-22:00). Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.
Program sportowy i animacyjny:
Za dodatkową opłatą możliwość gry w bilard. Na plaży baza sportów wodnych (oferta lokalnego biura, cennik dostępny na miejscu).
Internet:
W hoteluinternet Wi-Fi. - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
**
Strona www:
www.gondolahotel.gr
Naszym zdaniem:
Kameralny hotel stanowi doskonałą propozycję dla ludzi młodych, którzy w trakcie wakacji planują korzystać z uroków tętniącego życiem Faliraki, a jednocześnie najlepsze miejsce dla osób ceniących samodzielność i intensywnie zwiedzających wyspę.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, innych wydatków osobistych.

Inne

RODOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Rodos
Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos
Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos
Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki
Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia
Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

REJS NA WYSPĘ SYMI - cena ok. 45 EUR
Po krótkiej podróży promem dopływamy do portu w miasteczku Symi. Spacer z przewodnikiem oraz czas wolny. Symi jest wyspą znaną z naturalnych gąbek, które można nabyć u miejscowych poławiaczy (w programie wizyta i prezentacja u prawdziwego poławiacza!). Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Klasztor i kościół z 1783 r. poświęcone zostały Archaniołowi Michałowi.
BŁĘKITNY REJS - cena ok.50 EUR
Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Łodzie wyruszają z portu Mandraki lub Kolimbia i odwiedzają najpiękniejsze zatoki i plaże na wybrzeżu wschodnim. W zależności od pory w sezonie i pogody będą to: Kalithea, zatoka Anthony'ego Quinna, Tsampika, Stegna, Lindos, czy niedaleko miejscowości Charaki niespotykana plaża o czerwonym piasku. Na pokładzie serwowany jest lunch (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie i opalanie się. Jest to również doskonała okazja, aby spojrzeć na wyspę z innej perspektywy - od strony Morza Śródziemnego.
MIASTO RODOSNOCĄ-cena ok. 31 EUR
Doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Do stolicy wyspy wjeżdżamy wybrzeżem zachodnim, od strony wzgórza Monte Smith (zobaczymy tu starożytny akropol, pozostałości świątyni Apolla oraz stadion). W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy romantyczną Uliczką Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania czas wolny - aby lepiej poczuć klimat średniowiecznego miasta, wspaniale oświetlonego po zachodzie słońca.
DOOKOŁA WYSPY - cena ok. 45 EUR
Okazja do poznania historii i ciekawostek dotyczących życia mieszkańców Rodos dawniej i dziś. Zaczniemy od Petaloudes, czyli Doliny Motyli, gdzie zobaczymy podniebny show w wykonaniu nie motyli, a endemicznej na Rodos ćmy! Odwiedzimy starożytne Kamiros nazywane "Rodyjskimi Pompejami" - odkopane miasto, w którym możemy poczuć się niczym mieszkańcy starożytnej Grecji. Następnym punktem jest Siana, słynąca z produkcji miodu i miejscowej wódki, soumy. W Embonie skosztujemy tradycyjnych potraw greckich, a w lokalnej winiarni wytwarzanych tam trunków. Następnie zatrzymamy się na Monolithos, skąd ponad ruinami średniowiecznego joannickiego zamku roztacza się panorama Morza Egejskiego.
AKROPOL LINDOS - cena ok. 31 EUR
W godzinach porannych, zanim pojawi się tłum zwiedzających, udajemy się na jeden z najpiękniejszych akropoli w całej Grecji. Uliczki białego zabytkowego miasteczka doprowadzą nas na pielgrzymi szlak do świątyni mitycznej bogini Ateny. Będziemy świadkami niecodziennego połączenia starożytności i nowożytności - Lindos to niezwykłe polis, gdzie starożytne ruiny otoczone zostały średniowiecznym murem. Ze szczytu wzgórza roztacza się widok na bajeczną Zatokę św. Pawła. Po spacerze z przewodnikiem czas wolny.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Rodos

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1980 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, sejf w recepcji (płatny), basen odkryty.

internet

Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

400 m od hotelu.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku (liczba pięter: 3, liczba wind: 0) Typy pokoi: Standard Room dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

restauracja główna, bar All Inclusive (10:00-23:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej, lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

z myślą o dzieciach

animacje dla dzieci, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

w cenie

tenis stołowy, rzutki, animacje soft

płatne

bilard

Aktualizacja opisu

11.04.2019 15:24

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Rodos

Kraj

Grecja

Warto podkreślić

- Cicha spokojna okolica- W spacerowej odległości nocne życie miasta Faliraki- Możliwość korzystania ze zjeżdżalni w Evita Resort 4*
- Całkowicie odnowiony na sezon 2016

Okiem Grecosa

Kameralny obiekt zapewnia możliwość korzystania z pięknej piaszczystej plaży, jak i zabawy w centrum pełnego rozrywek Faliraki. Znakomite miejsce na spędzenie romantycznych wakacji we dwoje.

Położenie

• ok. 200 m od morza• centrum rozrywkowego Faliraki ok. 800 m• miasto Rodos ok. 12 km • lotnisko ok. 17 km

Plaża

• plaża Kathara ok. 200 m od hotelu (żwirkowa), nagardzana Błekitną Flagą
• plaża Mandomata ok. 500 m od hotelu (piaszczysta), nagradzana Błekitną Flagą• piaszczysta, łagodne wejście do wody• leżaki i parasole (płatne)• ręczniki plażowe (kaucja)

Hotel

• całkowicie odnowiony na sezon 2016
• budynek główny• recepcja 24 h• Wi-Fi w lobby i wyznaczonych strefach (bezpłatne)• restauracja główna i 2 bary - przy basenie i w lobby• hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej • 75 pokoi• lokalna kategoria 3*

Pokoje

Standard• 2-3 os. (ok. 20 m2)• dostawka dla 3. osoby• klimatyzacja (bezpłatna), TV, minilodówka • łazienka - prysznic, suszarka• sejf (płatny)• balkon lub taras

Wyżywienie

All Inclusive:• śniadanie, lunch, kolacja - w formie bufetu• przekąski lub ciasta między posiłkami (w wyznaczonych barach i godzinach)• lokalne napoje bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00–23.00)
• lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (11.00–23.00, mocne alkohole 12.30-23.00)• do kolacji obowiązuje strój formalny

Pełen relaks

Pełen relaks bezpłatnie:• basen• leżaki i parasole przy basenach• animacje hotelowe (15.06-30.09)• tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa• możliwość korzystania ze zjeżdżalni w Evita Resort 4* (wymagane wcześniejsze zgłoszenie)

Dla dzieci

• krzesełka w restauracji• menu w restauracji• basen dla dzieci• Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat

Cena obejmuje

Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

Cena nie obejmuje

*Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie zapewnia ochrony w przypadku choroby przewlekłej, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów.*

Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Grecja/Rodos

Opis

Niewielki i bardzo lubiany przez naszych klientów hotel Gondola usytuowany jest w spokojnej, południowej części Faliraki. W pobliżu znajduje się sławna zatoka Antoniego Quina. Niewątpliwą atrakcją jest bliskość centrum Faliraki pełnego barów, dyskotek, sklepów i restauracji, gdzie toczy się słynne nocne życie Rodos. Prosty wystrój pokoi rekompensuje łatwy dostęp do rozrywek oferowanych w okolicy. Atutem hotelu jest korzystna cena za oferowany standard.

Lokalizacja

w Faliraki, ok. 180 m od plaży, ok. 16 km od lotniska, ok. 500 m od głównej ulicy, ok. 1 km od centrum handlowego, ok. 400 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 1 km od centrum rozrywki, ok 250 m od małego portu

Wyposażenie

liczba pokoi - 62, restauracje - 1, bar przy basenie, koktajl bar, sejf (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, telefon.

Basen

basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja (płatna 7 EUR/dobę), telewizja, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, sejf w recepcji (płatny), lodówka. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, prysznic, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

snorkeling (płatny), siatkówka, surfing (płatny), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, bilard, gry.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu (7.00-10.00), możliwość dopłaty do obiadokolacji (19.00-22.00).

Informacje dodatkowe

hotel posiada trawiaste boisko do piłki nożnej.

Cena zawiera

Przelot z bagażem podręcznym 5kg, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

W przypadku przelotów liniami Smallplanet (wyloty z Katowic na Rodos we wtorki i piątki) bagażu rejestrowanego. - 20kg - 250zł/os - 32kg - 450zł/os Zapytaj sprzedawcę o szczegóły i warunki przewozu.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evita Beach to hotel usytuowany blisko pięknej plaży, w spacerowej odległości od centrum rozrywkowego kurortu Faliraki pełnego sklepów, barów, restauracji, tawern i klubów. Polecamy miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Evita Resort, animacje) oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w niedalekiej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • całkowicie odnowiony, nowoczesne wnętrza, zjeżdżalnie wodne w hotelu Evita Resort, animacje, klub Delfinki
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

3

Region

RHODOS

Opis oferty:

nowo otwarty w 2016 roku hotel położony jest w południowej części Faliraki; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, 2 bary (w tym jeden przy basenie)

POKOJE:

w hotelu znajdują się 72 pokoje: 50 pokoi dwuosobowych, 20 pokoi trzyosobowych, 2 pokoje jednoosobowe; wyposażenie: klimatyzacja (płatna), łazienka z wanną lub prysznicem, TV/SAT, mini lodówka

DODATKOWO PŁATNE:

sejf w recepcji, kantor, bilard, gry komputerowe, lekarz (na wezwanie), mini-market (w pobliżu hotelu), wszystkie sporty wodne na plaży

KONTAKT:

www.gondolahotel.gr

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od tętniącego życiem centrum Faliraki, ok. 12 km od miasta Rodos i 22 km od lotniska Rodos-Diagoras

PLAŻA:

ok. 180 m od piaszczystej plaży; leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, ręczniki - za depozytem; serwis plażowy - dodatkowo płatny

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu kontynentalnego w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, łóżeczko (na zapytanie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, ogród, boisko do gry w piłkę nożną, rzutki, bezpłatne Wi-Fi przy basenie


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mapa Hotelu Evita Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Evita Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gondola
https://youtu.be/Qt4ItyCncUM
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Evita Beach

2.9
odradzam

Polecam powiedzieć w biurze podróży w którym chcecie zarezerwować wakacje, że nie chcecie bungalowów. Ja tego nie zrobiłam , bo nie było o nich słowa zarówno na stronie internetowej jak i w umowie a na miejscu właśnie w nim nas zakwaterowano, bo podczas podpisywania umowy stanowczo nie powiedziałam ze nie wchodzi on w rachubę. Gdyby chociaż gdziekolwiek była informacja ze one wchodzą w skład hotelu. Basen zostawia wiele do życzenia. Większość kratek polamana. Popękane ściany w pokoju. I wszędzie pełno mrowek. Tv tez nie dziala. Zdecydowanie hotel dla mało wymagających

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.9
3.7
polecam

Hotel położony jest na obrzeżach miejscowości Faliraki, 200m od plaży. Jest dość kameralny. Pokoje są niewielkie, ale schludne. Przy basenie znajduje się knajpka prowadzona przez bardzo sympatyczna grecką rodzinkę. Jedzenie tam jest pyszne i niedrogie, a porcje bardzo duże. Nigdzie indziej nie ma takiej oferty. Śniadania hotelowe są niestety monotonne i niezbyt smaczne. Jedyne na co nie można narzekać to chleb - zawsze świeży i chrupiący. Warto dokupić we własnym zakresie np. płatki śniadaniowe etc. (chyba że ktoś lubi jeść codziennie jaja na twardo, dzem i wędlinę szynkopodoną). Niedaleko hotelu jest dużu sklepów, supermarketów, do centrum można przejść pieszo (ok. 15 min). Klimatyzacja włączana jest podobno od 4 lipca - ja byłam pod koniec czerwca i rzeczywiście ciężko było wytrzymać. Noce również są potwornie gorące i duszne. Generalnie hotel jest przyzwoity, a cena adekwatna do warunków. Nie miałam żadnych przykrych niespodzianek. Polecam go głownie osobom ceniacym spokoj i kameralne klimaty.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    3
  • Hotel
    1
  • Pokoje
    1
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Obsługa
    0
HolidayCheck
Ocena Evita Beach:
1.5 / 6

Fajnie 2010-06-16
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.0

3.8
Czysty, schludny hotel - polecam! 2010-08-16
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.8

Polecam goraca Hotel Gondola jest on zadbany ,codziennie zmieniana jest posciel i prane sa reczniki,...
więcej

4.7
Mały hotelik z super basenem i kiepską kuchnią 2010-09-15
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.7
  • Obsługa
    4.0

Bardzo fajna, krótka droga z hotelu na plażę i spokojna, beztroska okolica. Polecam, jeżeli ktoś wol...
więcej

3.7
Gondola, Faliraki, Rodos 2010-09-30
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel dla mało wymagających turystów , pokoje bardzo skromne ,mały balkon ,konieczne dokupienie klim...
więcej

4.8
Ok 2010-10-01
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

5.0
Gondola Faliraki -Rodos 2010-10-09
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

3.7
Super wakacje 2010-11-04
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

3.7
Bardzo miły, spokojny hotel 2011-07-25
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel polecam osobom niewymagającym, planującym spędzać czas na plaży:)) Istotnym atutem hotelu jest...
więcej

5.2
Tani, ale bardzo przyjazny hotelik 2012-07-25
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.3

Jak za takie pieniądze, to naprawdę nie ma co więcej wymagać. Gdyby nie komary i upały - siła wyższa...
więcej

4.8
Godny polecenia, ale dla mało wymagających. 2012-09-10
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Godny polecenia dla zbytnio niewymagających. 2013-07-03
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Polecam ten hotel na wakacje rodzinne z dziećmi ,dla osób starszych i osób młodych.Od hotelu blisko...
więcej

5.9
Nie wart więcej, niż dwóch gwiazdek 2014-08-21
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

2.8
Hotel słaby, obsługa dobra 2014-10-12
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    5.0

Hotel dla niewymagających, szczególnie słaby stan łazienki, chociaż sam pokój bez szału. Najważniejs...
więcej

3.6
Hotel słaby dla niewymagających!! 2015-09-16
Szczegóły oceny hotelu Evita Beach:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    4.0

Hotel bardzo słabo wyposażony ,masakryczna łazienka!!!!basen ok ,śniadania monotonne,bardzo ładna i...
więcej

3.9

Evita Beach - możliwości zakwaterowania:

Pokój standard
Pokój 1-os. standard

Evita Beach - Możliwości wyżywienia:


Evita Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Evita Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00