cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
  • Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik, Włochy
1 / 29
Ocena
hotelu:
1.0 / 5
Najbliższy termin
26.03 - 01.04
już od 1210 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.10 - 28.10
już od 1078 zł / os
Sprawdź

Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik
star 2

Włochy
Ocena wycieczki objazdowej Włoski Niezbędnik:
1.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 marca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 października 2022

Wycieczka objazdowa Włoski Niezbędnik w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Hotele **/*** klasy turystycznej lub obiekty "villaggio turistico" o charakterze wioski wakacyjnej, położone w miastach satelickich (30-65 km do centrum), na trasach pomiędzy zwiedzanymi miastami. 4 rozpoczęte doby hotelowe: Wenecja/Lido di Jesolo/Padwa (1), Florencja/Chianciano Terme (1), Rzym/Fiuggi (2).

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja lub bar.

Pokoje

Skromnie urządzone pokoje 2 i 3-osobowe z łazienkami.

Wyżywienie

Śniadania kontynentalne (pieczywo, masło, dżem, kawa, mleko) oraz za dopłatą obiadokolacje (możliwe w pobliskiej włoskiej restauracji), napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

Kategoria lokalna

**/***

Program

Dzień 1

Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię. Po drodze planowane są krótkie postoje. (Trasa ok. 950 km).
Dzień 2

W godzinach porannych przyjazd do Wenecji na parking Punta Sabbioni lub Tronchetto. Następnie rejs barką turystyczną na Plac św. Marka. Spacer po dzielnicy San Marco, która skupia najważniejsze zabytki miasta: Bazylikę św. Marka, Pałac Dożów i Wieżę Dzwonniczą - najwyższą budowlę w mieście. Zwiedzanie zakończymy przy słynnym Moście Rialto. Następnie czas wolny. Po południu rejs gondolami po kanałach weneckich. Wieczorem przejazd do hotelu w ok. Wenecji. (Trasa ok. 100 km).
Dzień 3

Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, przejazd do Florencji, gdzie zobaczymy Kościół św. Krzyża z nagrobkami sławnych Florentyńczyków, Plac Ratuszowy, malowniczy Most Złotników, Katedrę Santa Maria del Fiore przykrytą wspaniałą kopułą zaprojektowaną przez Brunelleschiego oraz najstarszy budynek miasta, czyli Baptysterium, do którego prowadzą słynne Rajskie Wrota. Czas wolny, podczas którego będzie możliwość realizacji wycieczki lokalnej do Padwy (płatna dodatkowo). Przejazd do hotelu w ok. Chianciano Terme. (Trasa ok. 350 km).
Dzień 4

Po śniadaniu przejazd do Watykanu. Zwiedzanie Muzeów Watykańskich, gdzie znajdują się jedne z największych zbiorów sztuki na świecie z eksponatami od antyku po wiek dwudziesty oraz Kaplicy Sykstyńskiej ze słynnymi freskami Michała Anioła. Następnie wizyta w Bazylice św. Piotra, gdzie szczególnej uwadze polecamy Pietę Michała Anioła - wspaniały baldachim wykonany przez Berniniego, posąg św. Piotra, jak również wizytę przy grobie św. Jana Pawła II. Na zakończenie dnia proponujemy wieczór włoski w stylowej restauracji (płatny dodatkowo). Późnym wieczorem przejazd do hotelu w ok. Rzymu (w tym dniu nie ma obiadokolacji w hotelu). (Trasa ok. 220 km).
Dzień 5

Śniadanie, przejazd do Rzymu. Zapraszamy na wyjątkowy spacer po centrum historycznym miasta. Zwiedzanie rozpoczniemy od barokowej części miasta: Plac Navona, Plac Hiszpański z fontanną Barcaccia w kształcie łodzi, Schody Hiszpańskie z kaskadą balustrad i balkonów oraz słynną Fontanną di Trevi. Kolejno zobaczymy zabytki antyczne, przejdziemy śladami starożytnych Rzymian przez Panteon, Kapitol, Forum Romanum, Koloseum i Łuk Konstantyna (podziwiane z zewnątrz). Wieczorem powrót do hotelu w ok. Rzymu. (Trasa ok. 150 km). W tym dniu możliwość realizacji fakultetu na Monte Cassino (dodatkowo płatne).
Dzień 6

Po wczesnym śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Asyżu - miasta św. Franciszka. Krótkie zwiedzanie Bazyliki św. Franciszka: kościół dolny z grobowcem świętego oraz górny z pięknymi freskami Giotta. Krótki spacer po średniowiecznych, pełnych uroku uliczkach miasta. Następnie wyjazd do Polski. Po drodze planowane są krótkie postoje. (Trasa ok. 1350 km).
Dzień 7

Przyjazd do Polski w godzinach przedpołudniowych (Woszczyce ok. 10:00).
Uwagi do programu

Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych, centrach historycznych i innych obiektach turystycznych. Z uwagi na przepisy dotyczące ruchu turystycznego w Rzymie przy zwiedzaniu konieczne będzie korzystanie ze środków komunikacji miejskiej. Taksy klimatyczne płatne na miejscu, bezpośrednio w hotelach.
Na terenie Włoch obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i wszystkich środkach transportu oraz 2-metrowy dystans społeczny. W środkach transportu obowiązuje 50% obłożenia.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przejazd komfortowym autokarem (WC, klimatyzacja, bar, video), zakwaterowanie w hotelach (4 rozpoczęte doby hotelowe), 4 śniadania kontynentalne, za dopłatą kolacje (3), program turystyczny jw., opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdów komunikacją miejską (w tym rejsu barką turystyczną i gondolami w Wenecji oraz metra w Rzymie), lokalnych przewodników, kosztów rezerwacji biletów do zwiedzanych obiektów, obsługi grupy w systemie TGS, podatków turystycznych. Orientacyjny koszt uczestnictwa w programie ok. 175 EUR/os. płatne pilotowi jako pakiet. Nie obejmuje podatków turystycznych - łącznie dodatkowo ok. 8 EUR/os. (płatne bezpośrednio w hotelach), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wycieczek lokalnych.
Wycieczki lokalne: wieczór włoski w Rzymie ok. 40 EUR/os., Padwa ok.20 EUR/os., Monte Cassino ok.30 EUR/os. (wycieczki odbywają się przy znacznej liczbie chętnych). Uwaga! Powyższe ceny oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień25.02.2021 r. i mogą ulec zmianie.
Uwaga! Wycieczki fakultatywne są realizowane przy min. 42 uczestnikach wycieczki.
Uwaga! 29.06 i 15.08 Muzea Watykańskie wraz z Ogrodami zamknięte dla zwiedzających. W zamian realizacja Zamku Anioła.

Uwaga!!!
Wejście do Muzeów Watykańskich jest możliwe wyłącznie dla osób posiadających tzw. "paszport Covid". Do wejścia do Muzeów Watykańskich nie upoważnia negatywny wynik testu na COVID-19.
Zniżki obowiązują dla:
- uczniów, studentów - bilety ulgowe za okazaniem legitymacji uczniowskiej/ studenckiej.
- niepełnosprawnych - za okazaniem legitymacji ze stopniem niepełnosprawności.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Uwaga! Wycieczki fakultatywne są realizowane przy min. 42 uczestnikach wycieczki.

Inne

Obsługa grupy w systemie TOUR GUIDE.

Jest to bezprzewodowy system oprowadzania grup, umożliwiający Klientowi wygodny sposób zwiedzania. Przeczytaj więcej o tour guide.

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek: 
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
"

META Description

Włoski Niezbędnik - 7 dni • Wenecja - rejs gondolami po Canale Grande • Florencja - stolica Toskanii i Renesansu • Most Złotników • Rzym - potęga Imperium • Watykan • Rezerwacja do Muzeów Watykańskich • Asyż - miasto św. Franciszka

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.4/6. Sprawdź opinie: "

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
"


Opis hotelu Włoski Niezbędnik według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Kategoria

**

Opis oferty

  Położenie: Hotele **/ *** klasy turystycznej, położone w miastach satelickich (30-65 km do centrum), na trasach pomiędzy zwiedzanymi miastami. 4 rozpoczęte doby hotelowe: Wenecja/ Lido di Jesolo/ Padwa (1), Florencja/ Chianciano Terme (1), Rzym/ Fiuggi (2). Do dyspozycji gości: Recepcja, restauracja lub bar. Pokoje: skromnie urządzone pokoje 2 i 3-osobowe z łazienkami. Wyżywienie: śniadania kontynentalne (pieczywo, masło, dżem, kawa, mleko) oraz za dopłatą obiadokolacje (możliwe w pobliskiej włoskiej restauracji), napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Kategoria lokalna: **/ ***

Program

Włoski Niezbędnik - 7 dni • Wenecja - rejs gondolami po Canale Grande • Florencja - stolica Toskanii i Renesansu • Most Złotników • Rzym - potęga Imperium • Watykan - audiencja papieska • Rezerwacja do Muzeów Watykańskich • Asyż - miasto św. Franciszka Dzień 1 Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię. Po drodze planowane są krótkie postoje. (Trasa ok. 950 km). Dzień 2 W godzinach porannych przyjazd do Wenecji na parking Punta Sabbioni lub Tronchetto. Następnie rejs barką turystyczną na Plac św. Marka. Spacer po dzielnicy San Marco, która skupia najważniejsze zabytki miasta: Bazylikę św. Marka, Pałac Dożów i Wieżę Dzwonniczą - najwyższą budowlę w mieście. Zwiedzanie zakończymy przy słynnym Moście Rialto. Następnie czas wolny. Po południu rejs gondolami po kanałach weneckich. Wieczorem przejazd do hotelu w ok. Wenecji. (Trasa ok. 100 km). Dzień 3 Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, przejazd do Florencji. Zwiedzanie miasta rozpoczniemy od Kościoła św. Krzyża z nagrobkami sławnych Florentyńczyków, Placu Ratuszowego, malowniczego Mostu Złotników oraz Katedry Santa Maria del Fiore przykrytej wspaniałą kopułą zaprojektowaną przez Brunelleschiego i najstarszego budynku miasta czyli Baptysterium, do którego prowadzą słynne Rajskie Wrota. Czas wolny. Możliwość realizacji wycieczki lokalnej do Padwy (płatna dodatkowo). Przejazd do hotelu w ok. Chianciano Terme. (Trasa ok. 350 km). Dzień 4 Po śniadaniu przejazd do Watykanu. Zwiedzanie Muzeów Watykańskich (jedne z największych zbiorów sztuki na świecie z eksponatami od antyku po wiek dwudziesty) oraz Kaplicy Sykstyńskiej ze słynnymi freskami Michała Anioła. Kolejno zwiedzanie Bazyliki św. Piotra, szczególnej uwadze polecamy Pietę Michała Anioła - wspaniały baldachim wykonany przez Berniniego oraz posąg św. Piotra. W programie także wizyta przy grobie św. Jana Pawła II. Na zakończenie dnia proponujemy wieczór włoski w stylowej restauracji (płatny dodatkowo). Późnym wieczorem przejazd do hotelu w ok. Rzymu (w tym dniu nie ma obiadokolacji w hotelu). (Trasa ok. 220 km). Dzień 5 Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Watykanu na audiencję generalną (podczas pobytu Papieża w Rzymie). Następnie zapraszamy na wyjątkowy spacer po Rzymie. Zwiedzanie rozpoczniemy od części barokowej: Plac Navona, Plac Hiszpański z fontanną Barcaccia w kształcie łodzi, schody hiszpańskie z kaskadą balustrad i balkonów oraz słynną Fontanną di Trevi. Kolejno zabytki antyczne, przejdziemy śladami starożytnych Rzymian przez Panteon, Kapitol, Forum Romanum, Koloseum (podziwiane z zewnątrz) i Łuk Konstantyna. Wieczorem powrót do hotelu w ok. Rzymu. (Trasa ok. 150 km). Dzień 6 Po wczesnym śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Asyżu - miasta św. Franciszka. Krótkie zwiedzanie Bazyliki św. Franciszka: dolnej z grobowcem świętego oraz górnej z pięknymi freskami Giotta. Krótki spacer po średniowiecznych, pełnych uroku uliczkach miasta. Następnie wyjazd do Polski. Po drodze planowane są krótkie postoje. (Trasa ok. 1350 km). Dzień 7 Przyjazd do Polski w godzinach przedpołudniowych (Woszczyce ok. 10:00). Uwagi do programu Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych, centrach historycznych i innych obiektach turystycznych. Z uwagi na przepisy dotyczące ruchu turystycznego w Rzymie przy zwiedzaniu konieczne będzie korzystanie ze środków komunikacji miejskiej. Taksy klimatyczne płatne na miejscu, bezpośrednio w hotelach.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przejazd komfortowym autokarem (WC, klimatyzacja, bar, video), zakwaterowanie w hotelach (4 rozpoczęte doby hotelowe), 4 śniadania kontynentalne, za dopłatą kolacje (3), program turystyczny j.w., opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdów komunikacją miejską (w tym rejsu barką turystyczną i gondolami w Wenecji oraz metra w Rzymie), lokalnych przewodników, kosztów rezerwacji biletów do zwiedzanych obiektów, obsługi grupy w systemie TGS, podatków turystycznych. Orientacyjny koszt uczestnictwa w programie ok. 125 EUR płatne obowiązkowo pilotowi jako pakiet. Nie obejmuje podatków turystycznych - łącznie dodatkowo ok. 4 EUR (płatne bezpośrednio w hotelach), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wycieczek lokalnych. Wycieczki lokalne: wieczór włoski w Rzymie ok. 30 EUR, Padwa ok. 12 EUR (wycieczka odbywa się przy znacznej liczbie chętnych). Uwaga! Powyższe ceny oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 31.08.2016 r. i mogą ulec zmianie. Zniżki obowiązują dla: - uczniów, studentów - bilety ulgowe za okazaniem legitymacji uczniowskiej/ studenckiej. - niepełnosprawnych - za okazaniem legitymacji ze stopniem inwalidztwa.

Inne

Obsługa grupy w systemie TOUR GUIDE. Jest to bezprzewodowy system oprowadzania grup, umożliwiający Klientowi wygodny sposób zwiedzania. Przeczytaj więcej o tour guide.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.4/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/wloski-niezbednik/zakwaterowanie-vro

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Opinie o wycieczce objazdowej Włoski Niezbędnik

1.0
zdecydowanie odradzam

Pokoje i jedzenie w tych hotelach jest poprostu nie do przyjecia. Psuja ci chumor i cala wycieczke. Obrzydliwe najtancze jedzenie, kawa i wyliczone takze trzeba jesc na miescie zanim przyjedziesz do hotelu bo hotel jest w lokacji gdzie nic nie znajdziesz. Hotele brudne, stare, bez klimy, karaluchy. W kabinach prysznica normalna osoba sie czesto nie miesci, zagrzybione, zatkane umywaliki, smierdzi, nie ma wentylacji. Bylem w szoku i nigdy wiecej. Nie wiem jak inne wycieczki ale Wloski Niezbednik to wrogowi nie polecam.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.0
1.0
zdecydowanie odradzam

Pokoje i jedzenie w tych hotelach jest poprostu nie do przyjecia. Psuja ci chumor i cala wycieczke. Obrzydliwe najtancze jedzenie, kawa i wyliczone takze trzeba jesc na miescie zanim przyjedziesz do hotelu bo hotel jest w lokacji gdzie nic nie znajdziesz. Hotele brudne, stare, bez klimy, karaluchy. W kabinach prysznica normalna osoba sie czesto nie miesci, zagrzybione, zatkane umywaliki, smierdzi, nie ma wentylacji. Bylem w szoku i nigdy wiecej. Nie wiem jak inne wycieczki ale Wloski Niezbednik to wrogowi nie polecam.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.0

Włoski Niezbędnik - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy

Masz pytania o Wycieczkę objazdową Włoski Niezbędnik? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00