cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
  • Hotel Citta Del Mare, Sycylia
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
07.06 - 14.06
już od 3009 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.06 - 14.06
już od 3009 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Citta Del Mare
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Citta Del Mare
star 3

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Citta Del Mare:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kompleks hotelowy, w którym każdy znajdzie dla siebie zajęcie! Hotel nastawiony na sport i zabawę

Hotel Citta Del Mare w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kompleks hotelowy, w którym każdy znajdzie dla siebie zajęcie! Hotel nastawiony na sport i zabawę

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Sycylia

Sycylia jest największą wyspą na Morzu Śródziemnym i od wieków fascynuje przybyszów z całego świata swoją egzotyką, bogactwem zabytków i fantastycznymi krajobrazami, które stały się natchnieniem dla wielu artystów. Już przez starożytnych nazywana Wyspą Słońca, Sycylia szczyci się największą w Europie liczbą godzin słonecznych w ciągu roku. Na gościnnej wyspie wypoczywali wielcy Rzymianie jak Cyceron i Cesarz Hadrian. Sycylia to ziemia mitów i legend ze wspaniałymi zabytkami z czasów antycznych, mozaika kultur i narodów, które uczyniły wyspę tak oryginalną i ekscytującą. Słoneczna wyspa jest pełna kontrastów: typowo śródziemnomorska roślinność, kwitnące gaje pomarańczowe, cytrynowe i oliwne w pasie przybrzeżnym oraz pustynny, dziki krajobraz wewnątrz wyspy. Większą część Sycylii zajmują wyżyny i góry, nad którymi dominuje masyw Etny, jednego z największych wulkanów na świecie. Wybrzeże Sycylii liczy ponad 3000 km. Można spotkać tu malownicze, urwiste skały, schodzące pionowo do morza, a także złote, piaszczyste plaże z bajkowymi zatokami. Zawsze niebieskie niebo, wspaniałe, sycylijskie słońce i cudowny klimat sprawiają, że sezon turystyczny trwa tu praktycznie cały rok. Dla miłośników historii i zabytków Sycylia jest otwartą szkatułką z klejnotami nagromadzonymi przez pokolenia. Urzekają majestatycznym pięknem świątynie Agrygentu, Selinuntu i Segesty. W architekturze miast widać wpływy arabskie, normańskie, elementy secesji i baroku. Na Sycylii nawet kuchnia jest sztuką. Wspaniałe, dojrzewające na słońcu owoce i warzywa, obfitość ryb i owoców morza są podstawą finezyjnej, śródziemnomorskiej kuchni.

 

Hotel Village Citta Del Mar ***+

 

Citta del Mare - Miasto Morza to fantastycznie położony kompleks hotelowy, oferujący gościom znakomicie zaplanowany pobyt. Szczególną uwagę zwraca się tu na utrzymanie gości w dobrej kondycji fizycznej, a także w znakomitym humorze. Hotel oferuje wiele zajęć sportowych, wspaniałe baseny i animacje od rana do wieczora.

 

Położenie:

 ok. 7 km od niedużej miejscowości TERRASINI i 19 km od portu lotniczego w Palermo, we wspaniałym, egzotycznym parku, z pięknym widokiem na zatokę Castellamare, tarasami schodzi do morza (dostęp do morza bezpośrednio ze skalistej platformy z miejscem do opalania); hotel ma prywatną, piaszczystą plażę z bezpłatnymi leżakami i parasolami, do której zapewnia ciągły, bezpłatny transport (ok. 5 km).

 

Hotel:

trzygwiazdkowy o podwyższonym standardzie, składa się z 20 budynków, zwróconych do morza, łącznie dysponuje 800 pokojami. Na terenie obiektu są 2 pizzerie, 4 bary, lodziarnia, 2 restauracje w tym jedna specjalizująca się w daniach z grilla; goście zakwaterowani w pokojach typu Village korzystają z restauracji "Le Isole", oferującej bogaty wybór dań w formie bufetu lub "Grill" czynnej od połowy czerwca do września; do dyspozycji gości fryzjer, butik, bazar, kiosk, fotograf, centrum urody z profesjonalnymi zabiegami, poczta, bankomat, sejf w recepcji; możliwość zakupu karty umożliwiającej korzystanie z Internetu (8 EUR/godz.).

 

Pokój:

typ Village: 2-os. (możliwość 1 dostawki), przestronny, klimatyzowany (od czerwca do września), lodówka, telewizja satelitarna, telefon, łazienka (prysznic, wc; suszarka), balkon z widokiem na park.

 

Sport i rozrywka:

4 baseny: basen olimpijski ze słodką wodą, Lago dei Fiori z łagodnie stopniowaną głębokością, słodką wodą i pięknym widokiem na zatokę, słynny Tobogan: 3 baseny ze słoną wodą połączone zjeżdżalniami prowadzącymi do morza, Piscina del Golfo z hydromasażem, składający się z trzech małych basenów na różnych poziomach, czynny czerwiec-wrzesień, 4 korty tenisowe (oświetlenie płatne), siatkówka, koszykówka, mini-golf, tenis stołowy, grupowe lekcje tenisa, gimnastyki, aerobiku, tańca, windsurfingu; za dopłatą wynajęcie sprzętu wodnego, lekcje nurkowania; bogaty program animacji, programy rozrywkowe w amfiteatrze, dyskoteka, zajęcia dla dzieci i młodzieży. 

 

Wyżywienie:

trzy posiłki.

 

Cena obejmuje:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie wg. oferty,
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opieka rezydenta,
  • ubezpieczenie KL i NW,

 

Cena za dziecko do 12 lat: 1190 zł

Zniżka za 1 dziecko do 12 lat: 500zł/tydz.

Zniżka za 3 os.: 100 zł/tydz.

Dopłata do pokoju 1 os.: 500 zł/tydz.

 

Informacje praktyczne:

 

Pilot: Turyści objęci są opieką polskiego rezydenta, do zadań którego należy pomoc przy przylocie, wylocie, podczas pobytu oraz przyjmowanie zapisów na wycieczki lokalne.

 

Wizy: Nie są wymagane. Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.

 

Czas przelotu: Warszawa - Palermo - ok. 2 godz. 45 min.

 

Czas lokalny: czas polski.

 

Powierzchnia: 25.400 km2

 

Ludność: 5,1 mln

 

Język: włoski.

 

Napięcie: 220V

 

Waluta: Euro (EUR); 1 EUR = ok. 4 PLN

 

Ceny w hotelu i restauracji: obiad od 12 EUR, wino od 9 EUR, woda mineralna od 1,5 EUR, piwo od 3 EUR, pizza 7-12 EUR.

 

Wynajem samochodów: od ok. 60 EUR/dzień

 

Plaże: wszystkie hotele z naszej oferty, dysponują prywatną plażą. Korzystanie z prywatnej plaży hotelowej, a także parasole i leżaki są bezpłatne dla gości hotelowych.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kompleks hotelowy, w którym każdy znajdzie dla siebie zajęcie! Hotel nastawiony na sport i zabawę

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Sycylia

Opis oferty:

Citta del Mare to położony fantastycznie nad samym morzem rozległy kompleks hotelowy w pięknym zielonym parku, oferujący znakomicie zaplanowany i pełen atrakcji pobyt. Raj dla aktywnych! Wspaniałe baseny, każdy inny, wszystkie z pięknymi widokami, korty tenisowe i rewelacyjnie prowadzone grupowe zajęcia sportowe pozwalają zadbać o kondycję na cały rok. Uważany za najlepszy na Sycylii team animatorów zabawia Gości od rana do wieczora pełnymi fantazji i humoru występami i konkursami, szczególnie dbając o dobry humor najmłodszych turystów.

POŁOŻENIE:

nad zatoką Castellamare, ok. 7 km od niedużej miejscowości TERRASINI, we wspaniałym, egzotycznym parku; ok. 19 km od lotniska w Palermo; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu; położony na powierzchni ok. 27 ha z otaczającym go parkiem.

PLAŻA:

Pontone - taras na skałach do opalania, wejście do morza bezpośrednio ze skalistej platformy; publiczna, wydzielony odcinek hotelowy, piaszczysta, ok. 5 km od hotelu, leżaki i parasole płatne (serwis plażowy dostępny w przybliżonym terminie: 1.06-10.10), bus hotelowy na plażę (płatny: ok. 3 EUR/os./dwie strony); przy plaży bar; możliwość korzystania ze sportów wodnych za opłatą (oferta zewnętrzna).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zajmuje rozległy teren, częściowo odnowiony w 1998 r. i w 2016-2018 r. (lobby, restauracja, ok. 210 pokoi). 800 pokoi, 21 budynków zwróconych w stronę morza, 2-5 pięter, duży hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Il Moro - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i sycylijska, restauracja The Grill - dania w formie bufetu, dania rybne i mięsne z grilla (czynna od połowy czerwca do września), pizzeria L'Oasi, kilka barów, lodziarnia; butik, bazar, kiosk, poczta, bankomat; centrum konferencyjne dla 500 osób, wielki tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w holu; za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz.), fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), wyremontowany, zadbany, ok. 22-26 m², klimatyzowany (czerwiec-wrzesień), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne: ok. 50 EUR/tydz. w czerwcu i wrześniu, ok. 70 EUR/tydz. w lipcu i sierpniu); balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda: olimpijski, ok. 1250 m², Lago dei Fiori, ok. 800 m², łagodnie stopniowana głębokość: do 0,8 m, Piscina del Golfo z hydromasażem i wodospadem, składający się z trzech małych basenów na różnych poziomach (czerwiec-wrzesień), słynny Toboggan: 3 baseny, gł. 1-1,2 m, połączone zjeżdżalniami prowadzącymi do morza, brodziki dla dzieci; 4 korty tenisowe (oświetlenie płatne), siatkówka, koszykówka, minigolf, tenis stołowy, grupowe lekcje gimnastyki, aerobiku, tańca; bardzo bogaty program włoskich animacji, zajęcia sportowe, programy rozrywkowe w amfiteatrze, dyskoteka, znakomicie przygotowane zajęcia i zabawy dla dzieci i młodzieży; za opłatą: siłownia; centrum wellness - łaźnia turecka, sauna, fontanna lodowa, aromaterapia, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, masaże, manicure i pedicure.

SOFT ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00­-9.00) w formie bufetu, obiad (13.00-14.30), kolacja (19.00­-21.00) w formie bufetu lub serwowana w wyznaczonej restauracji; nielimitowana woda i lokalne wino do obiadu i kolacji; wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne piwo, likiery i wino w wyznaczonym barze (10.00-22.00).

KONTAKT:

0039/0918687111, www.cittadelmare.it

GRATIS:

Wi-Fi


Europe Mountains

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kompleks hotelowy, w którym każdy znajdzie dla siebie zajęcie! Hotel nastawiony na sport i zabawę

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Terrasini

Pokój jednoosobowy Luksusowy z balkonem

balkon, klimatyzacja, minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, widok na morze, WI-FI we wszystkich pokojach

Superior pokój rodzinny dla 2-4 osób z balkonem

balkon, klimatyzacja, minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, widok na morze, WI-FI we wszystkich pokojach

Superior pokój dla 2-4 osób z balkonem Premium

balkon, klimatyzacja, minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, widok na morze, WI-FI we wszystkich pokojach

Luksusowy pokój dla 2 osób z balkonem

balkon, klimatyzacja, minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, widok na morze, WI-FI we wszystkich pokojach

W CENIE

Animacje dla najmłodszych - ważne od 11/04 do 27/10 we wszystkie dni, od 10.00 do 24.00 Dostęp do internetu Basen zewnętrzny - leżaki i parasole (w zależności od dostępności) Tenis stołowy Internet Wi-Fi Siatkówka plażowa - darmowe Łucznictwo Serwis plażowy Bar sałatkowy - do posiłków Lunch w formie bufetu Wino stołowe oraz woda do obiadokolacji - tylko wiini i piwo Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka - 10 EUR/dzień Masaże Centrum odnowy Kort tenisowy - za opłatą Łóżeczka dla dzieci na zapytanie - 10 EUR/dzień Karta klubowa - 6 EUR za noc od 26/05 do 29/09 Centrum SPA Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

INTERNET

WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum SPA, basen zewnętrzny, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, hydromasaż, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

tenis stołowy, kort tenisowy, ogród, taras, pobyt zaczyna się od lunch i kończy na śniadaniu, menu bezglutenowe - na prósbę.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, animacja zabaw dla dzieci, klub dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, pokój telewizyjny, sala konferencyjna, pokój spotkań, winda, bar, recepcja, serwis plażowy, bar przy basenie, śniadania w formie bufetu, bar sałatkowy, obiadokolacja w formie bufetu, lunch w formie bufetu, wino stołowe oraz woda do obiadokolacji, odległość do sklepów - około 0 m, odległość do restauracji/barów - około 7 km, odległość do apteki - około 7 km, odległość do szpitala - około 7 km, odległość do stacji kolejowej - około 7 km, odległość do centrum miasta - około 7 km.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kompleks hotelowy, w którym każdy znajdzie dla siebie zajęcie! Hotel nastawiony na sport i zabawę

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sycylia/Palermo, Włochy

Położenie

spokojne, na wzniesieniu w otoczeniu zieleni, na terenie parku o powierzchni 30 ha. Bezpośrednio przy morzu, dojście po schodach. Do centrum Terrasini ze sklepami, restauracjami i barami ok. 6 km. Lotnisko w Palermo oddalone o ok. 19 km.

Plaża

hotelowa, piaszczysta plaża (koniec kwietnia-połowa października) oddalona o ok. 7 km, kursuje bus hotelowy - za opłatą: 4 EUR od os. w okresie 1.05-14.07 oraz 16.09-23.09; 5 EUR od os. w okresie 15.07-15.09. Cena zawiera zestaw plażowy (2 leżaki, parasol).

Wyposażenie

rozległy ośrodek oferujący oferujący 800 pokoi w wielu kilkupiętrowych budynkach (Citta Del Mare Village 44635 A oraz Citta Del Mare Plus Village 44635 B). Recepcja (sejfy za opłatą), 2 restauracje, bary, kawiarnia, pizzeria, sala TV, fryzjer, sklepy, dyskoteka. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą (jeden o wymiarach olimpijskich, wyremontowany w 2012 r.), bar przy basenie. 3 baseny ze słoną wodą połączone kilkoma zjeżdżalniami, ostatni zjazd do morza. Taras słoneczny, parasole i leżaki przy basenach bez opłaty. www.cittadelmare.it Uwaga: obowiązuje opłata klimatyczna 1 EUR od. os./dzień (Goście powyżej 10 lat); płatne na miejscu w hotelu.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3B): standardowe, na parterze. Klimatyzacja (czerwiec-wrzesień), TV sat., telefon, lodówka, balkon lub taras od strony morza, z widokiem na park. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje czteroosobowe (A2-4D): obszerniejsze, poza tym wyposażone jak pokoje A2B. Pokoje superior (B1-3C): bardziej komfortowe, na wyższych piętrach, poza tym wyposażone jak pokoje A2B. Pokoje czteroosobowe superior (B2-4D): obszerniejsze, poza tym wyposażone jak pok. B2C. Dodatkowo dla Gości pokoi superior: drink powitalny, codziennie woda niegazowana, wino i woda do posiłków, shuttle bus na hotelową plażę gratis.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat, czerwiec-wrzesień), opieka nad dziećmi na zapytanie i za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 7-10  EUR/dzień - cena w zależności od sezonu, płatne na miejscu).

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (w jęz. włoskim i francuskim), przedstawienia. Dyskoteka.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Sport

tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, minigolf, boccia, strzelanie z łuku, koszykówka i siatkówka, aerobik. Za opłatą: nurkowanie, windsurfing, żeglowanie, rowery, jazda konna, sporty wodne na plaży.

Wellness

Za opłatą: sauna, masaże, whirlpool, łaźnia turecka.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Woda niegazowana do posiłków. Goście z pokoi superior spożywają śniadania i kolacje w oddzielnej restauracji "Belevedere" z rozszerzonym bufetem i pokazami gotowania.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Do obiadu i kolacji woda i wino domowe. Goście z pokoi superior spożywają śniadania, obiady i kolacje w oddzielnej restauracji "Belevedere" z rozszerzonym bufetem i pokazami gotowania. Open Bar Service: kawa, herbata, cappuccino, napoje orzeźwiające (np. coca-cola, Sprite, sok pomarańczowy, lemoniada), woda niegazowana, lokalne likiery, wina, lody w godz. 8-24:00.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 15% zniżki, 1.03-30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. Dopłata do all inclusive. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Citta Del Mare
Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
Cefalu, Sycylia, Włochy
Syrakuzy, Sycylia, Włochy
Monreale  na Sycylii we Włoszech
Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Citta Del Mare

4.9
zdecydowanie polecam

Piękny, zielony, z wspaniałymi basenami / w tym jeden olimpijski/ kompleks hotelowy. Piękne widoki,smaczne i obfite jedzenie, dobra i urozmaicona rozrywka wieczorami. Odległość do najbliższego miasteczka 7 km. Dojazd busem za 2,80 euro w obie strony. Ciekawe wycieczki fakultatywne. Zróżnicowany standard poszczególnych budynków hotelowych. Polecamy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.0
polecam

Hotel pięknie położony na skarpie w gaju oliwnym. Polecany jest dla ludzi aktywnych ceniących sobie rozrywkę. Przez cały tydzień nie mieliśmy chwili czasu na nudę. Baseny połączone zjeżdżalniami - świetna sprawa, trzeba koniecznie spróbować! Pokoje widać, że nie są najnowsze ale jest bardzo czysto i przyjemnie. Śniadania kontynentalne ale obiadokolacje dużo lepsze i bogatsze.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Obsługa
    4.3
HolidayCheck
Ocena Citta Del Mare:
4.6 / 6

Wspaniały hotel! 2008-07-31
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    2.8

Wybrałam ten hotel ze względu na świetną cenę w czerwcu. Dodatkowo moja mama nie ma paszportu więc o...
więcej

4.9
Było ok ja za cenę którą zapłaciliśmy 2008-08-28
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

3.4
Hotel godny polecenia 2008-08-30
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

5.5
Wspaniałe wakacje 2008-10-03
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Fantastyczny hotel z wspaniałymi animatorami! 2008-10-05
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Polecam każdej rodzinie z młodzieżą i z małymi dziećmi! nie ma czasu na nudę, cały czas sie coś dzie...
więcej

5.4
Zdecydowanie godny polecenia 2009-06-13
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
3 gwiadki za hotel ogółem, nie za pokoje 2009-07-05
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.5

3.3
Dobry hotel, fajne wakacje 2009-07-17
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

4.9
Jako taki, 3 gwiazdki to absolutne maksimium! 2009-08-31
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    3.5

3.8
Bardzo fajny hotel 2009-09-03
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

4.8
Polecam 2009-09-08
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

4.9
Udane wakacje 2009-09-18
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.0

4.1
Średni hotel 2010-03-05
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    3.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.0

4.0
Miejsce na wakacje życia! 2010-03-29
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Generalnie w porządku 2010-06-07
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Rewelka hotel - polecam! 2010-07-06
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.3

Hotel (właściwie małe miasteczko) położony kilkanaście kilometrów od Palermo(można dojechać busem ho...
więcej

4.8
Bardzo fajny ośrodek i świetna obsługa, polecam 2010-07-16
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    2.6
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Według mnie bardzo fajny Hotel. Świetne animacje i obsługa hotelu. Minusem jest brak miasteczek w po...
więcej

4.4
Polecam 2012-09-03
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Polecam. Hotel położony na terenie pięknego parku z własnym dostępem do morza. Doskonałe jedzenie. K...
więcej

5.4
Hotel dla niewymagających klientów, ale polecam 2013-08-12
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    3.3
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    3.7

Hotel polecam osobom ktorym nie przeszkadza glosna muzyka do poznych godzin nocnych ( w pokojach pom...
więcej

4.1
Świetne miejsce na wypoczynek 2013-08-30
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    3.0

5.0
Hotel przyjazny Rosjanom 2013-11-16
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

W hotelu przeważająca ilość Rosjan (50 % akcji hotelu należy do Rosjan i oni mają jakieś zniżki) i a...
więcej

5.2
Super wakacje 2014-06-10
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Wakacje last minute 2014-07-31
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

4.5
Wspaniałe wakacje w pięknym miejscu 2014-08-18
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Udane wakacje 2014-09-09
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Fantastyczne położenie, hotel przyjazny dzieciom 2014-09-29
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.0

3.8
Ok ale tylko dla okolicy i miejsca 2015-09-28
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    3.0

Hotel pięknie połozony ale bardzo juz zniszczony i potrzebujacy odswiżenia i modernizacji .. na wstę...
więcej

3.6
Więcej plusów niż minusów, wakacje udane 2016-08-18
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Udane wczasy w Citta del Mare z super zabawą 2016-12-16
Szczegóły oceny hotelu Citta Del Mare:
  • Lokalizacja
    3.2
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel z imponującymi widokami z każdego pokoju na zatokę. Ogromne tarasy, duże pokoje wyposażone w n...
więcej

5.2

Citta Del Mare - możliwości zakwaterowania:

Dvivietis + 1 pristatoma lova
Dvivietis + 2 pristatomos lovos
Dvivietis kambarys

Citta Del Mare - Możliwości wyżywienia:


Citta Del Mare - miasta wylotu:


Citta Del Mare - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Citta Del Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00