cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
  • Hotel Acacia Resort, Sycylia
1 / 47
Udogodnienia hotelu Acacia Resort
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Bez paszportu

Hotel Acacia Resort
star 4

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Acacia Resort:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Acacia Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 października 2018

Hotel Acacia Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Sycylia

Opis oferty:

Urządzony ze smakiem, w tropikalnym ogrodzie dochodzącym do samej plaży, zadowoli gusta najbardziej wymagających Gości. Wyrafinowany wystrój wnętrz, eleganckie pomieszczenia recepcyjne, znakomita kuchnia z sycylijskimi przysmakami, luksusowe pokoje z nowoczesnym, wykwintnym wystrojem i marmurowymi łazienkami, pozwalają spędzić wakacje w najlepszym włoskim stylu. Piękny, duży basen o nieregularnym kształcie, z wysepkami, jest harmonijnie wkomponowany w bujny ogród i nastrojowo podświetlony wieczorem.

POŁOŻENIE:

ok. 3 km od miasteczka CAMPOFELICE DI ROCELLA, ok. 15 km od Cefalu, w sąsiedztwie kompleksu hotelowego Fiesta Resort Sicilia, ok. 50 km od Palermo; ok. 80 km od lotniska w Palermo; bus hotelowy (ok. 6 EUR/w dwie strony/Cefalu, ok. 10 EUR/w dwie strony/Palermo; wymagane zgłoszenie w recepcji).

PLAŻA:

prywatna, zadbana, piaszczysto-żwirkowa, kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie do wody, bezpłatne parasole i leżaki (ograniczona ilość w terminie 1.06-8.10), ręczniki za opłatą (ok. 3 EUR; wymagana kaucja ok. 20 EUR; każda wymiana: ok. 3 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2006 r., 224 pokoje, 2 budynki 3-piętrowe, 2 windy i 3 parterowe bungalowy typu cottage; przestronny i elegancki hol, 2 restauracje, każda z zewnętrznym tarasem - dania w formie bufetu i obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa i lokalna, dostępne foteliki dla dzieci (na życzenie), bar główny, snack bar przy basenie, sklepik z pamiątkami, parking; sala konferencyjna dla 250 osób, piękny ogród o powierzchni ponad 40 000 m², bezpłatny internet bezprzewodowy w wyznaczonych miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 18-25 m², budynku głównym, elegancki, komfortowy i przestronny, klimatyzowany, łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); łóżeczko dla dziecka do 2 lat (ok. 10 EUR/dzień); balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokoje z widokiem na basen za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1300 m², gł. do 1,8 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (3 EUR; wymagana kaucja 20 EUR; każda wymiana: 3 EUR); kort tenisowy (płatne oświetlenie), bilard, tenis stołowy, piłkarzyki, siatkówka plażowa, minigolf; mały plac zabaw dla dzieci, mini-klub, piano bar, lekkie animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: centrum Spa & Wellness "Roof garden" z panoramicznym widokiem na góry i morze, basen zlokalizowany na dachu hotelu, hydromasaże, sauna, łaźnia turecka, masaże, siłownia.

KONTAKT:

0039/0921935400, www.acaciaresort.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki i luksusowy hotel, zlokalizowany na północnym wybrzeżu wyspy, położony na dużym obszarze (pow. ok. 40 tys. m?), w dobrze utrzymanym ogrodzie. Ok. 4 km od centrum Campofelice di Roccella (koszt przejazdu ok. 4 EUR/os./2 strony), ok. 13 km od Cefalu (kurs 3 x dziennie ok. 6 EUR/2 strony). Ok. 60 km od Palermo, ok. 170 km od lotniska w Katanii. Uwaga: przy zakwaterowaniu wymagana jest karta kredytowa do okazania w recepcji hotelu.


Plaża:

Obiekt usytuowany przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży z łagodnym zejściem do wody (zalecane obuwie ochronne). Bezpłatne leżaki i parasole na plaży.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby hotelowe, restauracja główna ze stolikami także na wolnym powietrzu, bar przy basenie, piano bar, butik, taras słoneczny. Dwa baseny, w tym jeden duży o ciekawym, nieregularnym kształcie dla dorosłych oraz brodzik dla dzieci. Bezpłatne parasole i leżaki przy basenie. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu depozytu ok. 20 EUR (ok. 3 EUR/wymiana).



Pokoje:

250 komfortowych pokoi 2-os. o pow. 14-22 m? (możliwość 1 dostawki) wyposażonych w: łazienkę (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację, mini lodówkę (konsumpcja płatna dodatkowo), telefon, TV Sat., sejf (ok. 2 EUR /dzień), balkon lub taras. W pokojach superior możliwość dopłaty do widoku na morze (na potwierdzenie) lub na basen. Pokoje standardowe znajdują się w niewielkich (parterowych) budynkach w ogrodzie lub na niskim parterze w budynku głównym, pokoje superior na wyższych piętrach w budynku głównym. Pokoje 1-os. na potwierdzenie. Łóżeczko dla dziecka do 2 roku życia dostępne na zapytanie i za dopłatą (ok. 12 EUR/dzień). Hotel pobiera podatek turystyczny - płatny obowiązkowo w recepcji hotelu w dniu przyjazdu - w wysokości ok. 1,50 EUR/os./dzień. Podatek turystyczny obowiązuje wyłącznie gości w wieku powyżej 12 lat.


Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje w formie bogatego bufetu lub serwowane do stolika podczas uroczystych kolacji. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dodatkową opłatą opcja full board - dodatkowo lunche serwowane do stolika. Napoje do obiadokolacji i lunchy płatne dodatkowo. Od czasu do czasu hotel organizuje imprezy tematyczne np. pizza party, wieczór sycylijski itp.



Program sportowy i animacyjny:

Boisko do siatkówki, kort tenisowy (korzystanie bezpłatne), siłownia, mini golf, tenis stołowy, bule, bilard (ok. 0,5 EUR/żeton). Wypożyczalnia sprzętów wodnych (rower wodny ok. 10 EUR/30 min.). W sezonie w ciągu dnia i wieczorem bogaty program animacji (gimnastyka, lekcje tańca karaibskiego, fitness, zumba, aqua aerobik, muzyka na żywo, dyskoteka od 22:00). Mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat. Ponadto bogate centrum SPA (wstęp ok. 15 EUR/2 godz.) zlokalizowane na dachu (m.in.: sauna, siłownia, basen).


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.acaciaresort.eu



Naszym zdaniem:

Elegancki hotel o bardzo wysokim standardzie z profesjonalną obsługą i komfortowymi pokojami w kameralnym otoczeniu. Bogate centrum SPA oraz obszerny śródziemnomorski ogród uprzyjemni pobyt każdego Gościa. Hotel polecamy wymagającym Klientom nastawionym na spokojny odpoczynek wśród pięknych krajobrazów. Hotel w ofercie od wielu sezonów, cieszący się bardzo dobrymi opiniami wśród naszych Klientów.



Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Klienci przylatujący na Sycylię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji. Klienci przylatujący wcześnie rano zaczynają świadczenia obiadem/obiadokolacją, a zakwaterowanie odbywa się w godz. 14-16 (jeżeli hotel nie dysponuje jeszcze wolnymi pokojami).

Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.

Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.

Inne
SYCYLIA informacje ogólne



Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wynajęcie samochodu
Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.

Czas
Jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).

Telefony
Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Sycylia
Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.

Giardini Naxos
Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.

Cefalu
Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry. Ponadto usytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.

Palermo
Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
Etna i Taormina
Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy miasta Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
Cena ok. 38 EUR z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 60 EUR z regionu Gioiosa Marea. Cena ok. 72 EUR z regionu Pozzallo.
Śladami Ojca Chrzestnego
Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie rodzina właścicielki Pani Maria wspomina o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
Cena ok. 35 EUR z regionu Taorminy.


Syrakuzy
Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
Cena ok. 55 EUR z regionu Taorminy.


Wyspy Liparyjskie (Eolskie)
Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy na archipelagu ,tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
Cena ok. 70 EUR z regionu Taorminy. Cena ok. 60 EUR z regionu Cefalu.


Palermo
Wycieczka do stolicy Sycylii jednego z największych i najważniejszych włoskich portów. W programie zwiedzanie: katedry, przebogato zdobionego Palazzo dei Normani, normańskich kościołów: La Martorana i San Giovanni degli Eremiti, barokowej świątyni San Giuseppe dei Teatini i Santa Caterina, krypty Kapucynów, targ Ballaro, Fontanna Wstydu, Cztery Kanty.
Cena ok. 70 EUR z regionu Taorminy.


Malta
Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu Wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto obronne, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie Obiad w restauracji - wliczony w cenę. Następnie zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzcziciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
Cena ok. 160 EUR (
z regionu Taorminy).


Etnaland
Wycieczka do największego aquaparku na Sycylii i we Włoszech południowych. Gwarantowana znakomita zabawa. Wysokie zjeżdżalnie, mnóstwo atrakcji, muzyka i animacja. Najlepszy park tematyczny w 2013 r., zdobył również 2 nagrody Parkmania Awards. Na terenie parku również bary i restauracje. Bilet wstępu nie wliczony w cenę. Powrót do hotelu na kolacje.
Cena transferu ok. 25 EUR.


Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Etna i Taormina
Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy miasta Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
Cena ok. 38 EUR z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 60 EUR z regionu Gioiosa Marea. Cena ok. 72 EUR z regionu Pozzallo.
Śladami Ojca Chrzestnego
Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie rodzina właścicielki Pani Maria wspomina o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
Cena ok. 35 EUR z regionu Taorminy.


Syrakuzy
Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
Cena ok. 55 EUR z regionu Taorminy.


Wyspy Liparyjskie (Eolskie)
Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy na archipelagu ,tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
Cena ok. 70 EUR z regionu Taorminy. Cena ok. 60 EUR z regionu Cefalu.


Palermo
Wycieczka do stolicy Sycylii jednego z największych i najważniejszych włoskich portów. W programie zwiedzanie: katedry, przebogato zdobionego Palazzo dei Normani, normańskich kościołów: La Martorana i San Giovanni degli Eremiti, barokowej świątyni San Giuseppe dei Teatini i Santa Caterina, krypty Kapucynów, targ Ballaro, Fontanna Wstydu, Cztery Kanty.
Cena ok. 70 EUR z regionu Taorminy.


Malta
Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu Wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto obronne, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie Obiad w restauracji - wliczony w cenę. Następnie zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzcziciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
Cena ok. 160 EUR (
z regionu Taorminy).


Etnaland
Wycieczka do największego aquaparku na Sycylii i we Włoszech południowych. Gwarantowana znakomita zabawa. Wysokie zjeżdżalnie, mnóstwo atrakcji, muzyka i animacja. Najlepszy park tematyczny w 2013 r., zdobył również 2 nagrody Parkmania Awards. Na terenie parku również bary i restauracje. Bilet wstępu nie wliczony w cenę. Powrót do hotelu na kolacje.
Cena transferu ok. 25 EUR.


Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

SYCYLIA informacje ogólne



Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wynajęcie samochodu
Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.

Czas
Jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).

Telefony
Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Sycylia
Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.

Giardini Naxos
Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.

Cefalu
Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry. Ponadto usytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.

Palermo
Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Europe Mountains
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Campofelice di Roccella

OPIS

Acacia Resort oferuje pokoje w miejscowości Campofelice di Roccella. Położony 5.4 km od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Sycylia.

Obiekt oferuje pokoje, których wyposażenie to m.in. balkon, klimatyzacja oraz sejf w pokoju. WI-FI w częściach wspólnych hotelu jest dostępny. Parking niestrzeżony daje możliwość pozostawienia samochodu.

Po całym dniu goście mogą naładować baterie w należącej do Acacia Resort strefie wellness. Znajdą w niej m.in. łaźnia parowa oraz sauna fińska.

W CENIE

Dostęp do internetu Parking Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Klapki Kącik internetowy Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka Zabiegi na ciało Wynajem rowerów Sejf w pokoju Masaże Minibar Sauna Solarium Łaźnia parowa Centrum odnowy Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 5.4 km.

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

solarium, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, kort tenisowy, klub fitness, ogród, taras, schowek na rowery.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, wynajem zabawek i gier, menu dla dzieci, bajki dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, jadalnia, restauracja, butik, przechowalnia bagaży, lounge, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, ogródek piwny, leżaki, czytelnia, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, serwis bagażowy, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, balkon, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, sofa, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, kapcie, pokoje dla alergików dostępne, część wypoczynkowa.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

SYCYLIA/WŁOCHY

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • windy • restauracja • cocktail bar • piano bar (10.00-24.15) • bar przy basenie (10.00-18.00, czynny w terminie od czerwca do września, w zależności od pogody) • ogród (ok. 40 000 m2) • taras • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą, ok. 1 300 m2) • amfiteatr

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) • leżaki, parasole (na plaży i przy basenie, w cenie) • ręczniki (płatne, ok. 3 €/zmiana, dodatkowo kaucja ok. 20 €)

Dodatkowe udogodnienia

• usługi konsjerża • przechowalnia bagażu • butik • sklep z pamiątkami • pralnia (płatna) • parking (niestrzeżony, w cenie) • sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

242

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny nie jest wliczony w cenę podroży. Wysokość podatku może wynosić ok. 1,5 - 2,5 EUR/os./dzień (dla osób od 16. r.ż., maksymalnie za 5 dni pobytu). Podatek należy opłacić w hotelu.

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych • z hotelu 2 razy dziennie kursuje autobus do Cefalu, raz dziennie do Palermo, na zapytanie w tygodniu do Campofelice di Roccella i Termini Imerese - płatne

Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw • łóżeczko (na zapytanie, płatne ok. 12 €/dzień) • wysokie krzesełka • miniklub dla dzieci (4-12 lat, w terminie od czerwca do września, w zależności od pogody) • międzynarodowe animacje dla dzieci (4-12 lat, w terminie od czerwca do września, w zależności od pogody) • brodzik

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia • aerobik • aqua aerobik • aqua fitness • joga • pilates • zumba • stretching • boisko do piłki nożnej • boisko do siatkówki • minigolf • kort tenisowy

Płatne • centrum spa & wellness (na tarasie na dachu, wstęp dla osób w wieku 16+) • basen zewnętrzny z atrakcjami wodnymi (na dachu hotelu) • sauna fińska • łaźnia turecka • deszczownice • pokój relaksacyjny • masaże • zabiegi kosmetyczne • solarium • wypożyczalnia rowerów górskich • rowery wodne • kajaki • pole golfowe (w odległości ok. 5 km, w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• muzyka na żywo • wieczory tematyczne • wieczory taneczne • program lekkich animacji (w terminie od czerwca do września, w zależności od pogody) • zajęcia sportowe (w terminie od czerwca do września)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4-5 os. • ok. 16 m2 • w głównym budynku • 2 osobne pokoje połączone drzwiami • biurko • balkon • klimatyzacja • 2 łazienki • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• 1-4 os. • ok. 16 m2 • w głównym budynku • biurko • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 2-4 os. • ok. 16 m2 • widok na basen • od strony basenu • w głównym budynku • biurko • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM1

• 2 os. • ok. 14 m2 • widok na morze • w głównym budynku • od strony morza • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 2 os. • ok. 20 m2 • widok na ogród • w głównym budynku • od strony basenu • biurko • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • szlafroki • kapcie • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Suita junior JSX1

• 2 os. • ok. 28 m2 • widok na ogród • w głównym budynku • od strony ogrodu • pokój dzienno-sypialny • sofa • biurko • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX4

• 1-4 os. • ok. 14 m2 • widok na ogród • taras • w bocznym budynku • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX5

• 2 os. • ok. 14 m2 • widok na ogród • taras z jacuzzi • w bocznym budynku • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX6

• 2 os. • ok. 14 m2 • widok na ogród • od strony ogrodu • taras • w bocznym budynku • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny ok. 2 €/dzień) • minibar (płatny)

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie (7.00-10.00, w formie bufetu) • kolacja (19.30-21.30, w formie bufetu)

Śniadania • w formie bufetu (7.00-10.00)

Dodatkowe informacje • wymagany odpowiedni strój • dostępne dania wegańskie, wegetariańskie i z produktów sezonowych (na zapytanie)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Orka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

REGION

WŁOCHY/SYCYLIA/CAMPOFELICE DI ROCELLA

Położenie

Luksusowy hotel położony około 3 kilometrów od miejscowości Campofelice di Rocella, około 70 kilometrów od międzynarodowego lotniska w Palermo, 16 kilometrów od Cefalu oraz ok. 2 h godzin drogi od lotniska w Katanii.

Plaża

Kompleks położony jest przy samym morzu z prywatną, piaszczysto - żwirową plażą, wyposażoną w bezpłatne leżaki i parasole. Wskazane obuwie plażowe.

Hotel

Nowoczesny, czterogwiazdkowy kompleks o podwyższonym standardzie, elegancki i komfortowy, położony we wspaniałym śródziemnomorskim ogrodzie, bezpośrednio przy plaży. Hotel dysponuje 224 pokojami, składa się z dwóch budynków 3-piętrowych, skierowanych w stronę morza, wspaniale wkomponowanych w egzotyczny ogród.

Do dyspozycji gości

Przestronny i elegancki hol, 2 restauracje, każda z zewnętrznym tarasem - dania w formie bufetu i obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa i lokalna, dostępne foteliki dla dzieci (na życzenie), bar główny, snack bar przy basenie, piano-bar, sklepik z pamiątkami; sala konferencyjna dla 250 osób, piękny ogród o powierzchni ponad 40 000 m2, za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), internet bezprzewodowy (ok. 10 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (na zamówienie); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

Pokoje

Hotel dysponuje pokojami typu Superior (dawniej Ellite) oraz Mini Suite. Wszystkie pokoje eleganckie, gustownie urządzone w stylu śródziemnomorskim o słonecznych barwach, posiadające balkon lub taras ze stolikiem i krzesełkami, mini-bar (uzupełnienie za dodatkową opłatą), łazienkę z wanną i prysznicem oraz suszarką, telewizję satelitarną, telefon i sejf. Pokoje Superior o podwyższonym standardzie z widokiem na basen i morze (za dodatkową opłatą). Pokoje superior znajdują się w budynku głównym.

Mini Suite

dwupomieszczeniowy suite dla maksymalnie 5 osób, znajduje się w budynku głównym.

Wyżywienie

HB - dwa posiłki dziennie, śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, raz w tygodniu uroczysta kolacja galowa. FB - pełne wyżywienie: śniadania, obiady i obiadokolacje. Urozmaicona, wyśmienita kuchnia śródziemnomorska. Napoje dodatkowo płatne. Za dodatkową opłatą room service - śniadania oraz kolacje na specjalne zamówienie.

Sport i rozrywka

Jeden bardzo duży basen o nieregularnym kształcie przystosowany dla dzieci zarówno bardzo małych (niemowląt) jak i osób dorosłych. Przybasenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki plażowe za kaucją (10 EUR). Mini club, baby dance, mini plac zabaw dla dzieci, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, korty tenisowe, mini-golf, siatkówka, tenis stołowy, łucznictwo, wypożyczalnia sprzętu wodnego (kajaki, rowery wodne). Centrum Spa & Wellness "Roof Garden" z panoramicznym widokiem na góry i morze - basen, hydromasaże, sauna, łaźnia turecka, masaże. W odległości 5 km od hotelu pole golfowe.

Dodatkowe informacje

bus hotelowy do Cefalu i Palermo w określonych godzinach (ok. 5 EUR/w dwie strony/Cefalu, ok. 7 EUR/w dwie strony/Palermo; wymagane zgłoszenie w recepcji)

Naszym zdaniem

Luksusowo wyposażony hotel czterogwiazdkowy o podwyższonym standardzie, w pięknym ogrodzie, z doświadczonym personelem, bezpośrednio przy plaży, oferujący wysokiej jakości usługi zadowoli gusta najbardziej wymagających klientów.

Uwaga!!!!

Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciągu 4h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 10-18)

KOD

DACACIA


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sycylia/Palermo, Włochy

Położenie

ok. 3 km do centrum Campofelice di Rocella, ok. 150 m od żwirowo piaszczystej plaży. Za opłatą hotelowy bus do Cefalu.

Wyposażenie

recepcja, 2 bary, restauracja. WLAN gratis w miejscach publicznych, na plaży za opłatą. Basen z brodzilkiem, leżaki i parasole przy basenie i na plaży bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

klimatyzacja, sejf, TV-sat., tel., minibar. B2A: pokój 2-os. od str. ogrodu. B2B: pokój 2-os. od str. basenu. B2C: pokój 2-os. typyu Deluxe od str. ogrodu. B2E: pokój 2-os. typu superior z widokiem na morze. B2F: pokój 2-os. mały w bud. bocznym w ogrodzie, na parterze z tarasem.

Rozrywka

animacje dla dzieci i dorosłych.

Sport

bez opłaty: siłownia.

Wyżywienie

śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu.

Parkowanie

w cenie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Włochy/Sycylia

Informacje Ogólne

Witamy Acacia Resort w Cefal. Hotel położony jest 100 m od plaży piaszczysto-żwirowej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to TERMINI IMERESE (16 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację. Personel mówi po włosku, hiszpańsku, niemiecku, francusku i angielsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą i brodzikiem. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: PALERMO (70 km), CEFALU (18 km), sklepy (18 km) i lotnisko PMO (75 km).

Udogodnienia

Hotel oferuje sejfy i usługi opiekunki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje minigolfa, bilard i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis, siatkówka plażowa i fitness. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje saunę.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Warszawa; Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 170 PLN (wyloty od 27.03 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 260 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) - 32 kg - 260 PLN (wyloty od 27,03 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 340 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo komfortowy hotel, położony wśród zieleni. Polecany wymagającym klientom!


Mapa Hotelu Acacia Resort
Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
Cefalu, Sycylia, Włochy
Syrakuzy, Sycylia, Włochy
Monreale  na Sycylii we Włoszech
Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy

Opinie o Hotelu Acacia Resort

mankamet to położenie hotelu/do najbliższej miejscowości kilka kilometrów/ i kamienista plaża z dość trudnym zejściem do morza, posiłki bardzo dobre ,dużo ryb ,owoce morza,extra makarony,obsługa hotelu ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Właśnie wróciłam z wypoczynku z Acacia. Hotel fantastyczny. Pokoje, wyżywienie, cała infrastruktura hotelu na najwyższym poziomie. Polecam wypad do Cefalu i Taorminy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Acacia Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. pokój standardowy, widok na basen
1 os. pokoj superior
1 os. pokój superior z widokiem na basen
1 os. Pokój Superior z widokiem na morze (na potwierdzenie)
1 os. Pokój Superior z widokiem na morze (na potwierdzenie)
2 os. pokoj standardowy
2 os. Pokój Standardowy, z widokiem na basen
2 os. pokoj superior
2 os. pokoj superior, widok na basen
2 os. Pokój Superior z widokiem na morze (na potwierdzenie)
2 os. Pokój Superior z widokiem na morze (na potwierdzenie)
Pokoj typu Comfort Garden 2 os..
Pok. standardowy superior 2 os.+1 dost.
Pok. standardowy superior 2 os.+2 dost.
Pok. standardowy superior 2 os.
Doppelzimmer
Doppelzimmer,Economy
Doppelz,Balk,Haupth.,Sup.
Doppelz,Balk,Pools.HHSup.
Doppelz,Balk,Delux,Haupth
Doppelz,Balk,Meerbl.,Sup.
Doppelz,Balk,Pools.,Delux
Pokoj 2 os.obowy typu deluxe
Pok. standardowy superior 2 os.+1 dost.
Pok. standardowy superior 2 os. w/basen
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokoj economy parter/w.ogrod
Pokoj economy parter/w.ogrod
Pokoj economy parter/w.ogrod
Einzel,Balk,Haupth.,Sup.
Pokój rodzinny
Junior suita
Pokój dla 2-4 osób z balkonem
Pokój dla 2-4 osób typu Economy
superior 2 os.. od strony basenu
superior z widokiem na morze
superior 2 os.. od strony basenu
superior z widokiem na morze
Pokoj 2 os.+1dost.SUPERIOR
Pokoj 2 os.+2dost.SUPERIOR
Pokoj SUPERIOR
Pokoj 1osobowy typ SUPERIOR
superior z widokiem na morze
superior 2 os.. od strony basenu
Superior pokój dla 2 osób

Acacia Resort - Możliwości wyżywienia:


Acacia Resort - miasta wylotu:


Acacia Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Acacia Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00