cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
  • Hotel Orizzonte Blue, Kalabria
1 / 19
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
02.06 - 09.06
już od 2299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.09 - 29.09
już od 2199 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Orizzonte Blue
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Orizzonte Blue
star 3

Włochy: Kalabria
Ocena hotelu Orizzonte Blue:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Orizzonte Blue:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019

Hotel Orizzonte Blue w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel usytuowany w spokojnej miejscowości Santa Domenica di Ricadi na wzgórzu, zaledwie ok. 3 km od słynnej Tropei. Do historycznego centrum urokliwej Tropei, gdzie znajdują się liczne atrakcje, sklepy, kafejki, restauracje kilka razy dziennie dowozi bezpłatny bus hotelowy (płatny po godz. 19:00 ok. 1 EUR/os.). Do lotniska w Lamezia di Terme ok. 60 km. Konieczność uiszczenia opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień.
Plaża:

Obiekt usytuowany ok. 4 km od piaszczysto-żwirowej plaży w centrum Tropei. Dojazd do plaży bezpłatnym busem hotelowym w określonych godzinach między 09:00-19:00. Bezpłatnie 1 parasol i 2 leżaki na pokój ( 3 ostatnie rzędy, w miarę dostępności), ręczniki plażowe płatne (ok. 6 EUR/dzień).
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, lobby, winda, restauracja, 2 bary: przy basenie i w hotelu, taras na dachu z widokiem na panoramę okolicy, basen z bezpłatnymi leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe płatne (ok. 3 EUR/dzień). Ponadto: sala telewizyjna, pokój do czytania, punkt z Internetem. Dodatkowo płatny: wynajem samochodów, rowerów, motocykli, łodzi.
Pokoje:

Hotel oferuje 60 funkcjonalnie urządzonych pokoi, mieszczących się w 2 budynkach. Pokoje standardowe 2-os. (możliwość wstawienia 1 dostawki), z widokiem na panoramę Tropei i częściowym widokiem na morze, położonych w budynku głównym i budynku bocznym. Pokoje wyposażone w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (płatny: ok. 2 EUR/dzień/pokój depozyt ok. 5 EUR), mini lodówkę, niewielki balkon ze stolikiem i krzesłami (nie w każdym pokoju). Na potwierdzenie i za dopłatą: łóżeczko dla dziecka do 2 lat (ok. 5 EUR/dzień).
Wyżywienie:

Śniadania kontynentalne i obiadokolacje w formie bufetu (przy małej ilości gości obiadokolacje mogą być serwowane do stolika). W terminach do 01/06/2019 do obiadokolacji nielimitowana woda a w okresie 02/06 - 28/09/2019 do obiadokolacji nielimitowana woda i soki. Za dopłatą (opcja full board plus) lunche również w formie bufetu, woda i soki w cenie, pozostałe napoje płatne dodatkowo. Ponadto za dodatkową opłatą All-Inclusive Light- lokalne wino, bezalkoholowe napoje, woda, kawa, herbata. Raz w tygodniu hotel organizuje wieczór kalabryjski z degustacją typowych, regionalnych potraw.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel nie prowadzi animacji. Do dyspozycji gości: kort tenisowy (za dodatkową opłatą ok. 10 EUR/godz., konieczna rezerwacja), fitness, jazuzzi, plac zabaw dla dzieci, tenis stołowy, piłkarzyki. Okazjonalnie wieczory z muzyką na żywo.
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

www.orizzonteblu.it
Naszym zdaniem:

Kameralny hotel, którego głównymi atutami są dobra kuchnia oraz przyjemna, swobodna atmosfera, a także który może poszczycić się wspaniałymi widokami roztaczającymi się z tarasu przy basenie na panoramę Tropei, Capo Vaticano i Morze Tyrreńskie. Dodatkowy plus za bliskość Tropei - najpiękniejszego miasteczka w Kalabrii! Polecamy osobom szukającym wypoczynku w zacisznym miejscu.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.0/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Klienci przylatujący na Kalabrię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Copanello ok. 14 EUR/os./tydzień i ok. 20 EUR/os./2 tygodnie, okolice Pizzo i Tropei ok. 2 EUR/os./dzień, okolice Capo Vaticano ok. 1 EUR/os./dzień, okolice Ricadi ok. 1 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Wyspy Eolskie - Stromboli Nocą
To niepowtarzalna szansa obejrzenia nocnego spektaklu aktywności wulkanicznej na Stromboli i spędzenia kilku godzin w uroczym, portowym miasteczku San Vincenzo. Stromboli to jeden z nielicznych wulkanów na świecie, i jedyny we Włoszech, będący w stanie ciągłej aktywności. Z dużą regularnością wyrzuca on lawę na wysokość od kilku do kilkudziesięciu metrów, co najlepiej widać wieczorem i nocą. Po przypłynięciu na wyspę jest sporo czasu wolnego na spacer po miasteczku do punktu widokowego, z którego można podziwiać aktywność wulkanu. Powrót do hotelu nocą.
Cena ok. 55 EUR/os. + ok. 5 EUR/os. opłaty portowej.

Sycylia: Taormina
Po krótkiej przeprawie promowej na Sycylię, panoramiczną trasą poprzez Messynę dotrzemy do Taorminy. Malownicze uliczki, stare kamieniczki sprawiają, że wciąż czujemy tu charakterystyczny, średniowieczny klimat z Etną w tle. Koniecznie należy wybrać się do grecko-rzymskiego teatru będącego jednym z najsłynniejszych na świecie zabytków Sycylii. Będzie czas zarówno na zwiedzanie, jak i spacer, zakup pamiątek oraz skosztowanie sycylijskiej kuchni w porze obiadowej.
Cena ok.61 EUR/os.

Wyspy Liparyjskie (Eolskie)
Jedna z największych atrakcji regionu - rejs statkiem na Wyspy Eolskie. Proponujemy wersję całodniową z postojem na trzech najbardziej znanych wyspach archipelagu: Vulcano (na której można zażywać kąpieli w ciepłych błotach siarkowych oraz kąpieli morskich, m.in. na czarnej plaży wulkanicznej), Lipari (największa z wysp, oferuje możliwość zwiedzania, spacerów, zakupów i niesamowity klimat wąziutkich uliczek, ukwieconych balkonów) i Stromboli (zarówno wyspa, jak i najbardziej aktywny wulkan Europy. Podczas rejsu często towarzyszą nam delfiny (nie zawsze).
Cena ok.60 EUR/os. + ok. 5 EUR/os. opłaty portowej.

Pizzo, Tropea, Capo Vaticano - 3 perełki Wybrzeża Tyrreńskiego
Pizzo to miasteczko położone wysoko na skale przy dziedzińcu zamku, gdzie niegdyś więziony był Murat - szwagier Napoleona. W tym miejscu koniecznie trzeba spróbować lodów Tartufo. Następnie zagościmy w Tropei - samym sercu Kalabrii i ojczyźnie słynnej czerwonej cebuli z Tropei. Później przeniesiemy się na taras widokowy do Capo Vaticano, gdzie podziwiać będziemy najbardziej romantyczny widok Europy, czyli kalabryjskie lazurowe wybrzeże.
Cena ok. 55 EUR/os.

Czubek włoskiego buta - Reggio di Calabria - Scilla
Wizyta w Muzeum Narodowym (dla chętnych, ok. 8 EUR/os. wstęp), w którym zobaczymy słynne posągi z brązu z Riace (przypisywane Fidiaszowi!). Indywidualny spacer po najpiękniejszym kilometrze Włoch - nadmorskiej promenadzie Reggio di Calabria i eleganckiej ulicy handlowej Corso Garibaldi. W drodze powrotnej wzdłuż przepięknego "Costa Viola" zatrzymujemy się w Scilla - mitycznym czarującym miasteczku, u wybrzeża którego sam Odyseusz walczył z mitycznym potworem Scyllą, obecnie miejsce znane z połowów miecznika. Na koniec podróży spacer po starej dzielnicy rybaków Chianalea.
Cena ok. 46
EUR/os.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Minimalna ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

Informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W większości miejscowości turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku tzw. coperto.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Jak w Polsce.
Język urzędowy
włoski
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok. 1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,5 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach. Poczta czynna od poniedziałku do soboty od 8:30 do 12:30.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
Telefony
Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają na terenie całych Włoch. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KALABRIA
Położona na końcu "włoskiego buta", pełna zabytków i cudów natury, sennych miasteczek i malowniczych zatok z piaszczystymi plażami. Kalabria to nastrój włoskiego południa gdzie życie płynie powoli i czas jakby zatrzymał się w miejscu. Nie znajdzie się tu wielkomiejskiego zgiełku ani wielkich kurortów, jest natomiast piękna przyroda, słońce, smak południowego wina i owoców morza w lokalnej trattorii.
Reggio di Calabria
Jedno z bardziej znanych miast regionu, zwane miastem bergamotki, Bronzi di Riaci i Fatamorgany. To jedno z niewielu dużych miast. Promenada nadmorska (lungomare) nazwana została "najpiękniejszym kilometrem Włoch" ponieważ można z niej podziwiać Sycylię z charakterystycznym stożkiem wulkanicznym Etny. Wizyta tutaj to obowiązkowy punkt wakacji na południu Włoch.
Tropea
Ta znana i uznawana za najpiękniejszą na Kalabrii, nadmorska miejscowość jest cenionym uzdrowiskiem wznoszącym się na szczycie skalnego urwiska, które wpada do Morza Tyrreńskiego. Spacer po uliczkach tego miasta to nie tylko klimat niesamowitego południa Włoch, ale także niezapomniane widoki na morze i symbol miasta - Kościół na Wyspie (Santa Maria dell'Isola). Z tarasów widokowych w centrum można podziwiać Wyspy Liparyjskie z wulkanem Stromboli na pierwszym planie, a wieczorem- zachody słońca.
Soverato
Usytuowane przy jednej z najładniejszych i szerokich plaż nad Morzem Jońskim. Przyciąga miłą, śródziemnomorską atmosferą oraz dużą promenadą z licznymi sklepami i restauracjami. Ta "perła Morza Jońskiego" kiedyś była starożytną kolonią, dziś nowoczesnym miastem, które latem tętni życiem.
Catanzaro
Stolica Kalabrii, zbudowana na kilku wzgórzach połączonych olbrzymimi mostami. Dawne XVI-wieczne centrum produkcji jedwabiu. Obecnie to tętniącą życiem stolica z główną ulicą handlową Corso Mazzini, przy której znajdują się najważniejsze zabytki Catanzaro.
Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy / Kalabria

Opis oferty:

Nazwa hotelu: Błękitny Horyzont, jest całkowicie uzasadniona. Przepięknie położony na wzgórzu nad Tropeą, ma ładny basen z dużym tarasem, skąd podziwiać można spektakularne widoki na Morze Tyrreńskie i wyspę Stromboli. Niezapomniane zachody słońca to uczta dla oczu! Nieduży, kameralny, oferuje sympatyczną, rodzinną atmosferę. Hotel zapewnia bezpłatny dowóz zarówno do centrum Tropei, jak i do plaży z odcinkiem zarezerwowanym dla Gości hotelowych, z bezpłatnymi parasolami i leżakami.

POŁOŻENIE:

na zachodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Tyrreńskim, na dość stromym wzgórzu z widokiem na Tropeę i Capo Vaticano, ok. 1,5 km od słynnego kurortu TROPEA z barami, restauracjami, sklepami i nocnym życiem; ok. 60 km od portu lotniczego w Lamezia Terme; bezpłatny bus hotelowy do Tropei i do plaży kilka razy dziennie.

PLAŻA:

Tropea, publiczna, jedna z najładniejszych w Kalabrii, długa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 1,5 km od hotelu, bezpłatny bus hotelowy, bezpłatne parasole i leżaki (ograniczona ilość), ręczniki płatne (ok. 6 EUR/dzień).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1999 r., częściowo odnowiony w 2008 r., 55 pokoi, 2 piętra, 1 budynek, winda, hol, całodobowa recepcja, restauracja ­- dania w formie bufetu, á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa i włoska, dostępne foteliki dla dzieci, bar przy basenie; sala telewizyjna; przy basenie duży słoneczny taras z pięknym widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w obrębie recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 15-20 m², zadbany, funkcjonalnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny: ok. 2 EUR/dzień); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 5 EUR/dzień); balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 20 m², zadbany, w budynku głównym, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 120 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 6 EUR/dzień); na tarasie: tenis stołowy, piłkarzyki, rower treningowy i kilka przyrządów do ćwiczeń, mała sauna (sezonowa, zależnie od ilości Gości).

SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-9.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu lub serwowane; limitowana woda do obiadu i kolacji.

KONTAKT:

0039/0963669310, www.orizzonteblu.it

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus do centrum i na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Kalabria, Włochy

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

powyżej miasteczka Tropea z pięknym widokiem na region i wybrzeże. Do starego miasta i centrum miejscowości ok. 1,5 km (w ciągu dnia na zapytanie kursują bezpłatne autobusy). Piaszczysto-żwirowa plaża hotelowa z barem oddalona ok. 1,5 km (bezpłatny bus).

Wyposażenie

60 pokoi, małe lobby z recepcją, pomieszczenie klubowe, restauracja, winda. Basen (15 x 8 m) z panoramicznym tarasem słonecznym, leżaki, parasole i bar przy basenie.

Zakwaterowanie (A)

prysznic, WC, TV sat., mała lodówka (ok. 2 EUR/dzień), balkon z widokiem na morze. Klimatyzacja. Na życzenie i za opłatą: sejf.A1A/A2A: pokój 2-os.

Wyżywienie

śniadanie (tylko do 7.07 i od 2.09), 2 posiłki lub all inclusive.

Sport

piłkarzyki, taras z siłownią i tenisem stołowym. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów, sauna i masaże (na zapytanie od ok. 1.06-29.09).

Opłata klimatyczna

ok. 0,75 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat gratis.

Parkowanie

w cenie.

Zwierzę domowe

tak, małe (wymagana rezerwacja).

N Plus

serwis plażowy w cenie (2 leżaki + parasol/pokój).

All Inclusive

śniadanie w formie bufetu, w południe i wieczorem wybór menu i bufet sałatkowy. Lokalne wino, woda i napoje do posiłków. 10-22:00 lokalne napoje alkoholowe; wino, 4 rodzaje lokalnych amari (brak piwo) i bezalkoholowe; soki, woda, espresso, cappucino, herbata w barze przy basenie.

Wcześniej = taniej (A)

20% zniżki do 31.12, 15% do 30.04 (nie łączy się z innymi zniżkami).

Zniżki (A)

1-2 dzieci (do 13 lat): pobyt gratis, (od 14 lat): zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Orka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy/Kalabria/Tropea

Położenie

Hotel Orizzonte Blu usytuowany jest wysoko ponad wybrzeżem Kalabrii i oferuje odkryty basen oraz bar przy basenie. Goście mogą skorzystać z bezpłatnego transferu na oddaloną o 2 km prywatną plażę. Hotel znajduje się 60 km od lotniska Lamezia Terme.

Hotel

trzygwiazdkowy, oferuje 36 gustownie urządzonych pokoi. Hotel posiada salę telewizyjną, basen, jacuzzi, plac zabaw dla dzieci, parking oraz transfer do plaży i centrum miejscowości Tropea, punkt internetowy, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu oraz saunę.

Wyżywienie

hotel oferuje dwie opcje wyżywienia: BB (śniadania) i HB+ (2 posilki+1/4wina+1/2wody)

Zakwaterowanie

Jasne, funkcjonalnie urządzone pokoje w hotelu Orizzonte Blu wyposażone są w telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej i dysponują umeblowanym tarasem. W każdym pokoju znajduje się łazienka z prysznicem i suszarką do włosów. Z bezpłatnego bezprzewodowego dostępu do Internetu można korzystać w pomieszczeniach ogólnodostępnych i większości pokoi na 1. piętrze.

Rozrywka

Basen o nieregularnych kształtach. Ponadto Ośrodek dysponuje siłownią, sauną oraz kortem tenisowym. Na miejscu można także wypożyczyć rower. Goście mogą również korzystać ze zniżek na usługi plażowe.

KURS

Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,15 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

Kod

DORIZ


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Tropea

OPIS

Położony 8 minut jazdy samochodem od centrum miejscowości Tropea, hotel Hotel Orizzonte Blu oferuje komfortowe noclegi.
W pokojach goście mają do dyspozycji takie udogodnienia jak klimatyzacja. Dostępny jest także WI-FI w częściach wspólnych hotelu.
W obiekcie Hotel Orizzonte Blu jest strefa wellness, a w niej m.in. basen zewnętrzny, hydromasaż oraz sauna fińska. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.

W CENIE

Pościel Ręczniki Codzienne sprzątanie Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Garaż Opiekunka do dzieci Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 2.2 km.

PARKING

garaż.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu.

USŁUGI SPA I WELLNESS

basen zewnętrzny, hydromasaż, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, kort tenisowy, klub fitness, bilard, ogród, taras, public beach.

USŁUGI DLA DZIECI

wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, opiekunka do dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, recepcja 24-godzinna, pokój telewizyjny, leżaki, winda, bar, przechowalnia rowerów, beach service, umbrellas by the pool, pool bar, codzienne sprzątanie pokoju.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, ręczniki, pościel.


Mapa Hotelu Orizzonte Blue

Opinie o Hotelu Orizzonte Blue

Orizzonte Blue - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj economy
2 os. pokoj economy

Orizzonte Blue - Możliwości wyżywienia:


Orizzonte Blue - miasta wylotu:


Orizzonte Blue - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Orizzonte Blue? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00