Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Iberostar Costa Del Sol, Costa del Sol
1 / 13
Udogodnienia hotelu Iberostar Costa Del Sol
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Costa Del Sol
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Iberostar Costa Del Sol:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Costa Del Sol:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2018

Hotel Iberostar Costa Del Sol w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa del Sol

Informacje Ogólne:

Iberostar Costa del Sol(ex Playabella) znajduje się w odległości 100 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Estepona (10 km) i Marbella (17 km). Pozostałe miasta: Ronda (60 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, salon, 6 windy, recepcję, salon fryzjerski, sklepy, klimatyzację i lobby. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć rower. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Puerto Banus (12 km), Gibraltar (60 km), lotnisko AGP (73 km), dyskoteka (10 km) i sklepy (20 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada garaż dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię, serwis pokojowy, usługi opiekunki, opiekę medyczną i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, usługi opiekunki i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 3 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Rodzaje wyżywienia:

SelfCatering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje minigolfa, strzelanie z łuku, program zajęć animacyjnych, bilard, grę boccia i tenis stołowy. Iberostar Costa del Sol(ex Playabella) posiada saunę, masaże wodne, łaźnię turecką i jacuzzi. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i siatkówka. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 3 km.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważna informacja

Szanowni Klienci, ze względu na zmianę zasad zakupów biletów do Grenady niezbędna jest wcześniejsza rezerwacja oraz opłacenie wycieczki. W tym celu prosimy o kontakt z naszym partnerem, który organizuje dla Państwa wycieczki na miejscu, koszt wycieczki ok. 80 EUR Kontakt: info@carlatravelservice.com (j.polski) - prosimy o przesłanie Państwa danych tj. imię i nazwisko, data przylotu i wylotu oraz nazwę hotelu. Wycieczki odbywają się na warunkach i zasadach określonych przez lokalne biuro.

Dla Twojego komfortu

Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

Bagaż

Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 250 PLN (wyloty od 17.06 - 16.09) - 32 kg - 320 PLN (wyloty od 17.06 - 16.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Chopin (Norwegian); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 150zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony pomiędzy Puerto Banus (Marbella) a Esteponą. Przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu, skąd odjeżdżają autobusy do Estepony i Puerto Banus (co 30-40 min). Do lotniska w Maladze ok. 75 km. Do lotniska w Sevilli ok. 245 km.



Plaża:

Hotel położony jest przy szerokiej i piaszczystej (ciemny piasek) plaży Playa del Sol Villacana. W okolicy kilka lokalnych restauracji. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 15 Eur/komplet). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (wymiana ok. 1 Eur, depozyt ok. 10€). Na plaży restauracja i klub plażowy SeaSoul (dodatkowo płatne).



Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, restauracje, bary, tarasy słoneczne w ogrodzie z leżakami, basen ze zjeżdżalnią, brodzik, jacuzzi, mini klub, plac zabaw, sklepik z pamiątkami, sala konferencyjna, parking (za opłatą).



Pokoje:

Hotel oferuje 265 pokoi o różnym standardzie w trzypiętrowym budynku. Wszystkie z łazienką (suszarka do włosów), klimatyzacją, telefonem, TV-sat, minibarem (dodatkowo płatny), sejfem (ok. 4€/dzień, 20Eur/tydzień) oraz balkonem lub tarasem. Hotel posiada pokoje/udogodnienia dla osób niepełnosprawnych - pokoje na potwierdzenie.



Pokoje standardowe (pow. ok.35 m2) - dla maksymalnie 2 dorosłych i 1 dziecka.



Pokoje rodzinne (pow. ok. 46 m2) - dostępne tylko w konfiguracji 2+2. W pokoju rodzinnym znajduja się dwa łóżka małżeńskie (1,35 x 2 m) i nie ma możliwości wstawienia dodatkowych łóżek.



Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu.



Istnieje możliwość rozszerzenia wyżywienia:


Do All inclusive : śniadania,lunche i obiadokolacje kolacje w formie bufetu. Przekąski podczas dnia, lody, napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w wyznaczonych godzinach. Dieta bezglutenowa na potwierdzenie.


LUB



Do usługi Unlimited Services obejmującej cały program All iInclusive jak wyżej oraz dodatkowo: Kolacja w restauracji a'la carte (raz na pobyt, konieczna wcześniejsza rezerwacja), w pełni wyposażony, codziennie uzupełniany mini bar w pokoju, świeżo wyciskane soki owocowe, smoothies, alkohole Premium, wszystkie napoje oferowane w SeaSoul menu. Dodatkowo, bezpłatnie: sejf w pokoju, parking, leżaki na plaży, Wi-fi Premium, pralnia, nielimitowany dostęp do strefy wodnej SPA, 45 minutowy masaż (raz na pobyt, konieczna wcześniejsza rezerwacja), niemotorowe sporty wodne oraz możliwość korzystania z infrastruktury sportowej hotelu (konieczna wcześniejsza rezerwacja).


Klienci z wykupioną opcją Unlimited Services mają pierwszeństwo przy rezerwacji dodatkowych usług hotelowych.



Program sportowy i animacyjny:

Animacje w ciągu dnia oraz wieczorem, muzyka na żywo. SPA - sauna, zabiegi na twarz i ciało oraz masaże (dodatkowo płatne). Na plaży sporty wodne (płatne dodatkowo).



Internet:

Wi-Fi na terenie całego hotelu bezpłatnie.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 10 lub 11 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Granada
Granada - wizyta w Alhambrze, Alhambra to ostatni bastion Maurów na ziemi hiszpańskiej. Program obejmuje dojazd autokarem do Granady, następnie zwiedzanie pałacu Nasrydów, Alkazaby oraz zachwycających Ogrodów Generalife. Program zawiera również wizytę w centrum miasta, gdzie zobaczycie państwo katedrę, Kaplicę Królewską, w której znajdują się groby królów katolickich, oraz pospacerują Państwo po Alcaceria czyli dawnym arabskim bazarze. (wejście do katedry i kaplicy królewskiej we własnym zakresie) w programie również wizyta w dzielnicy Albaizyn skąd roztacza się wspaniały widok na Alhambrę i Góry Sierra Nevada. Cena ok. 80 Eur. Dopłata do obiadu ok. 15 Eur.

Sewilla
Sewilla - stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.

Kordoba
Kordoba - miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.

Nerja, jaskinie i Frigiliana
Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.

Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji
Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.

Maroko - Ceuta i Tetuan
Maroko - wyprawa do Tetuanu to niezapomniana przygoda, podróż do miasta gdzie mieszają się tradycje Berberów, Arabów, Żydów i Chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Algeciras do Ceuty, tam krótkie zwiedzanie tej hiszpańskiej enklawy a następnie przejazd do Maroka - do Tetuanu. W Tetuanie spacer po tamtejszej medinie (stare miasto) gdzie mogą Państwo zobaczyć jak żyją ludzie w XV wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili 1394 rok). w trakcie spaceru wizyta w aptece berberyjskiej gdzie miedzy innymi mają Państwo możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynącego ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego, przypraw i innych wyrobów. Następnie zobaczą Państwo pokaz dywanów oraz innych wyrobów typu skóry, ceramika. Na koniec typowa kuchnia marokańska w stylowej restauracji w centrum mediny. UWAGA: Konieczny paszport! Cena za osobę ok. 105 Eur.

Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę
Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.

El Caminito del Rey - Ścieżka Króla
Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.

Ronda


Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur



Inne

Costa del Solinformacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Costa del Sol
Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.

Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol


Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.

Estepona
Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.

Marbella / Puero Banus
To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.

Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical


Torrox
Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.

Almunecar
Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa del Sol, Hiszpania

Położenie

pomiędzy miejscowościami Marbella i Estepona, do Puerto Banus ok. 10 km. Lotnisko w Maladze oddalone ok. 70 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży Playa del Sol Villacana, leżaki i parasole na plaży i przy basenie za opłatą.

Wyposażenie

hotel w stylu śródziemnomorskim składa się z 265 pokoi rozmieszczonych na 3 piętrach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja a'la carte,bary. W ogrodzie hotel posiada basen, tarasy słoneczne i bar przy basenie (w wysokim sezonie). www.iberostar.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-2A, A1-2B, A1-2C) klimatyzacja, minibar, sejf, TV-SAT, łazienka z prysznicem, wanna z hydromasażem, WC, suszarka do włosów, balkon lub taras. A1-2B z balkonem i bocznym widokiem na morze. A1-2C z widokiem na morze i dodatkowym pomieszczeniem mieszkalnym. Pokoje z dostępem do basenu (A2-3D) dwie sypialnie i pomieszczenie mieszkalne, dwie łazienki, balkon lub taras z widokiem na morze, dostęp do basenu tylko dla Gości tego typu pokoi. Pokoje typu Suite z dostępem do basenu (A2-3E) z widokiem na morze i dostępem do basenu tylko dla Gości tego typu pokoi. Pokoje rodzinne (A2F) dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci, wyposażone podobnie jak pokoje dwuosobowe. Pokoje wariant ekonomiczny (A2S) wyposażone podobnie jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

miniklub i juniorklub (maj-październik), brodzik dla dzieci, plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i w pokojach w cenie.

Sport

za opłatą pole golfowe w okolicy, sporty wodne na plaży.

Wellness

basen kryty, whirlpool. Za opłatą strefa spa z masażami i zabiegami pielęgnacyjnymi.

Wyżywienie

Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:30-24:00. Po południu przekąski i kanapki. Program All Inclusive w dniu wyjazdu obowiązuje do godziny 12:00.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 10% zniżki, do 31.03.16 5% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA DEL SOL/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • restauracja główna (bufetowa) • basen zewnętrzny (podgrzewany) • taras słoneczny • basen kryty (w strefie wellness)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki, parasole (przy basenie, w cenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (płatny) • garaż (płatny) • sala konferencyjna • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

268

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Uwaga: Wybrane pokoje mają takie samo wyposażenie, różni je jedynie cena - DZX1=DZX2, DZX3=DZX4, DZX5=DZX6, FZX1=FZX2

Dla dzieci

• miniklub (4-12 lat) • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie • siłownia

Płatne • centrum spa • basen kryty • sauna fińska • masaże • zabiegi kosmetyczne

Pokoje

Pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze FZX1

• 2-4 os. • boczny widok na morze • balkon lub taras • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi

Pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze FZX2

• 2-4 os. • boczny widok na morze • balkon lub taras • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-2 os. • ok. 58 m2 • widok na morze • dostęp do basenu dzielonego z innymi pokojami • taras • wanna • prysznic • klimatyzacja • wentylator sufitowy • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi • sejf (płatny)

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-4 os. • ok. 58 m2 • widok na morze • dostęp do basenu dzielonego z innymi pokojami • taras • sypialnia • salon • wanna • prysznic • klimatyzacja • wentylator sufitowy • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi • sejf (płatny)

Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze DZX3

• 2-3 os. • widok boczny na morze • balkon lub taras • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi

Pokój 2-osobowy Basic DZX1

• 2 os. • balkon lub taras • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi

Pokój 2-osobowy Basic DZX2

• 2 os. • balkon lub taras • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

Pełne wyżywienie • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
Miejscowość Ronda na Costa del Sol
Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
La Cala de Mijas - Hiszpania

Opinie o Hotelu Iberostar Costa Del Sol

Iberostar Costa Del Sol - możliwości zakwaterowania:

standard standard balcony or terrace
standard singleuse standard balcony or terrace
family room standard balcony or terrace
standard singleuse standard lateralseaview balcony or terrace
standard standard lateralseaview balcony or terrace
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Suita z widokiem na morze

Iberostar Costa Del Sol - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Costa Del Sol - miasta wylotu:


Iberostar Costa Del Sol - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Costa Del Sol? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00