cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
  • Hotel Alegria Pineda Splash, Costa Brava
1 / 15
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
04.06 - 11.06
już od 2479 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.06 - 11.06
już od 2479 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alegria Pineda Splash
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Alegria Pineda Splash
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Alegria Pineda Splash:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alegria Pineda Splash:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 czerwca 2022

Hotel Alegria Pineda Splash w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Brava

Opis oferty:

Fantastyczna propozycja na aktywne, rodzinne wakacje w hiszpańskim klimacie! Na miejscu mnóstwo atrakcji dla rodzin z dziećmi: baseny ze zjeżdżalniami, wodny plac zabaw dla najmłodszych i miniklub. Goście chętnie też korzystają ze wspólnych animacji prowadzonych przez sympatycznych animatorów. Hotel oferuje popularną formułę all inclusive z napojami i przekąskami w ciągu dnia. Do wyboru są nowoczesne i praktycznie wyposażone pokoje standardowe oraz przestronne pokoje rodzinne. Warto wybrać się również do centrum Pineda de Mar z licznymi sklepami i restauracjami oraz na piękną, piaszczystą plażę. W 2020 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 400 m od centrum PINEDA DE MAR ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 60 km od Barcelony; ok. 38 km od lotniska w Gironie, ok. 70 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 350 m od hotelu (Barcelona).

PLAŻA:

Pineda, publiczna, piaszczysta, długa, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, przejście przez ulicę i dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet/dzień), promenada.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2017 r., 246 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary, w tym przy basenie; przechowalnia bagażu, sala telewizyjna; taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, pralnia, wypożyczalnia rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane zwierzęta domowe do 8 kg (płatne); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), 15 m² - 19 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LED), telefon, lodówka, żelazko; za opłatą: minibar, sejf (ok. 3 EUR/dzień), room service; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

dla 4 os. (dostawka - łóżko piętrowe), ok. 23 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,1-1,8 m, hydromasaż, basen na dachu dla dorosłych, słodka woda, ok. 150 m², gł. 1,1-1,8 m, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, ok. 40 m² i ok. 15 m², gł. 0,4 m, kilka małych zjeżdżalni, wodny plac zabaw, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); tenis stołowy; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, animacje dla dorosłych i dzieci, karaoke, muzyka na żywo; za opłatą: bilard; sporty wodne na plaży.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• transfer lotnisko-hotel-lotnisko: pojazd przystosowany do transportu osób niepełnosprawnych (na zapytanie)Pokój:    • 8 pokoi (na zapytanie)

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski serwowane w wyznaczonym barze (11.00-13.00, 16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach (11.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive (wymagany depozyt na poczet ewentualnych wydatków: 10 EUR).

KONTAKT:

0034/937670120, www.pinedasplashhotel.com/en 

GRATIS:

Wi-Fi 


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jestw spokojnejmiejscowości, do centrum ok. 200 m- restauracje, bary orazsklepy.Do lotniska w Geronie ok 40 km.
Plaża:
Do szerokiej i piaszczysto -żwirowej plaży około 300 metrów. Na plaży leżaki i parasole - płatne (ok. 5 Eur/os). Hotel nie zapewnia ręczników basenowych.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, winda, restauracja, barprzy basenie, taras słoneczny z leżakami,basen z jacuzzi, brodzik dla dzieci(w basenach słodka woda), mini klub, plac zabaw, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, parking płatny.
Pokoje:
Hotel dysponuje 250 pokojami rozlokowanych w dwóch budynkach. Pokoje standardowe (dla max 4 osób, ok 15-22m?), wszystkie wygodne, klimatyzowane,z łazienką (suszarka do włosów możliwa do wypożyczenia w recepcji, ilość suszarek limitowana), telefonem, TVsat, sejfem (płatny ok. 20 Eur/tydzień),balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu.Przekąski w ciągu dnia oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe wgodzinach 11:00 - 23:00.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel oferuje animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne show, mini-disco, muzykę na żywo. Niewielkie boisko multisportowe gratis. 
Internet:
Wi-fi gratis wlobby, na tarasie i wrestauracji. Kafejka internetowa płatna.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.fergushotels.com
Naszym zdaniem:
Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek: wygodne pokoje, całkiem duży teren z miniklubem i placem zabaw oraz bogate animacje. Do tego smaczne wyżywienie i rozsądna cena.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.

Świadczenia

Cena podstawowaobejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub10 lub11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Hiszpania - Costa del Maresme i Costa Brava
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Playa d'Aro
Tętniący życiem kurort, z licznymi sklepami, restauracjami, kafejkami i barami. Znany z licznych, letnich wydarzeń kulturalnych. Główna plaża w Playa d'Aro to 1,5 kilometrowy piaszczysty pas, dodatkowo w kurorcie znajduje się kilka niewielkich plaż, ukrytych wśród poszarpanych brzegów wybrzeża. Na obrzeżach miejscowości znajduje się park wodny Water World.
S'Agaro
Niewielka miejscowość turystyczna, do której niegdyś przyjeżdżały sławy światowego kina takie jak Charlie Chaplin, Ava Gardenr, Frank Sinatra, Humbery Bogart, Elizabeth Taylor czy Sean Connery. Kurort nęci zatokową i piaszczystą plażą oraz małymi calas.
San Feliu de Guixols
Tak jak Playa d'Aro kurort tętni życiem. Piaszczysta i zatokowa plaża zachęca do kąpieli słonecznych, a ciepłe wody Morza Śródziemnego oraz skaliste zatoczki wabią amatorów snorkowania i nurkowania. Do tego restauracje, bary i kafeterie, zabytkowy monastyr oraz muzeum szampana. Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 22 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 45 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 40 Eur za osobę dorosłą, ok. 25 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 65 Eur za osobę dorosłą, ok. 55 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 35 Eur za osobę dorosłą, ok. 25 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
. Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 48 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko do 12 lat.
Carcassonne i Wiśniowe Wybrzeże (wycieczka dostępna tylko dla Klientów z hoteli w Platja d'Aro i San Feliu de Guixols).
Po śniadaniu wyjazd do Francji, do Carcassonne - zwiedzanie najwspanialszej z europejskich średniowiecznych twierdzy, której mury obronne zostały wpisane na listę UNESCO. W drodze powrotnej wizyta w nadmorskim miasteczku Collioure, będącego niegdyś inspiracją nie tylko dla francuskich malarzy. Cena ok. 65 Eur za osobę dorosłą, ok. 55 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę. Podane powyżej ceny wycieczek lokalnych obowiązują dla Klientów pozostających w hotelach w Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Lloret de Mar. Dla Klientów, którzy wybrali hotele w Platja d'Aro i San Feliu de Guixols ceny będą wyższe.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Costa Brava

Kategoryzacja hotelu

- Kat. Exim Tours 3* - Kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 300 m od plaży - ok. 200 m od centrum Pineda de Mar - ok. 40 km od lotniska w Gironie - ok. 57 km od Barcelony - w pobliżu liczne sklepy, bary, restauracje oraz przystanek autobusowy i kolejka

Plaża

- piaszczysto - żwirowa - szeroka, długa - leżaki i parasole (ok. 4 EUR/dzień) - przejście tunelem pod ulicą - certyfikat Blue Flag

Pokoje

- klimatyzacja - TV, telefon

- płatne

sejf (ok. 20 EUR/1 tydz. + kaucja) - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras - pokoje 4 osobowe (na zapytanie)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen (09:00-19:00) - animacje - siatkówka, koszykówka, tenis stołowy Płatne - minigolf - bilard, salon gier - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, miniklub (4 - 12 lat), animacje - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).

All inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:30.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar (09:00-01:00) - snack bar (11:00-12:30 i 15:00-18:30)

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi lobby (ok. 5 EUR/h) - kącik internetowy (ok. 6 EUR/h) - pralnia - sala telewizyjna - 2 windy - wypożyczalnia samochodów - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych

- doba hotelowa trwa od 14

00do 10:00 - podczas kwaterowania w hotelu pobierana jest opłata klimatyczna w wysokości 0,50 EUR/os/dzień. W przypadku pobytu 2-tygodniowego - płatne tylko przez pierwszy tydzień. Dzieci do 16 roku życia bezpłatnie.

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 10:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Costa Brava,Pineda de Mar

Położenie

Hotel położony w miejscowości Pineda De Mar, ok. 200 m od centrum, gdzie znajdują się bary, restauracje oraz sklepy. Oddalony ok. 300 m od piaszczysto-żwirowej plaży (leżaki i parasole dodatkowo płatne ok. 6 EUR/os. na dzień) oraz ok. 70 km od lotniska w Barcelonie.

Hotel

Do dyspozycji gości hotel oddaje: całodobową recepcję, restaurację główną, duże lobby, bar przy basenie, basen z jacuzzi, brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne (brak ręczników basenowych). Ponadto mini klub, plac zabaw, kafejka internetowa (dodatkowo płatna) oraz pralnia (płatna). Przy hotelu znajduje się wypożyczalnia samochodów oraz parking dodatkowo płatny. Hotel przyjmuje zwierzęta do 8 kg. za opłatą 10 EUR/dzień (W pokoju może znajdować się tylko jedno zwierzę).

Pokoje

Pokoje standardowe wyposażone w łazienkę (z wanną lub prysznicem), TV SAT, telefon oraz klimatyzację. Wszystkie pokoje posiadają balkon. Dodatkowo hotel oferuje apartamenty - takie samo wyposażenie jak w pokojach typu standard. W apartamencie można zakwaterować nawet 6 osób dorosłych (na specjalna kalkulacje). Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci; 3 osób dorosłych + 1 dziecko oraz 4 osób dorosłych - w pokoju znajdują się maksymalnie 2 łóżka do podwójnego wykorzystania.

Wyżywienie

Hotel posiada formułę All inclusive, która obejmuje: śniadania (8:00-10:00), lunch (13:00-15:00), kolacja (18:30-21:00). Między posiłkami możliwe przekąski (kanapki, burgery, frytki oraz pizza) oraz lokalne napoje alkoholowe (wódka, gin, whisky, rum, koniak, wino oraz piwo) i bezalkoholowe. Napoje serwowane są w godzinach 11:00 - 23:00. Za opaski All inclusive pobierany jest depozyt w wysokości 5 EUR/osoba.

Sport i relaks

Hotel oferuje animacje dla dzieci (już od godziny 10.00) i dorosłych, wieczorne show, mini-disco, muzykę na żywo. Bezpłatnie: basen z jacuzzi, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boisko multi sportowe (piłka nożna, piłka ręczna, koszykówka). Dodatkowo płatne: bilard, rzutki oraz wypożyczalnia skuterów i rowerów

Dodatkowe informacje

Uwaga: Każdy turysta (od 15 roku życia) zobowiązany jest do zapłaty podatku turystycznego w recepcji hotelu w zależności od standardu hotelu: 3*-3,5 euro za pobyt, 4*-7 euro za pobyt.

Możliwości zakwaterowania

Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce, pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe + dwoje dzieci na dostawkach; pokoje dwuosobowe + dwie osoby dorosłe na dostawkach, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce + dziecko na dostawce; apartament (min 2+2, max 6 osób dorosłych).


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POLOŻENIE

W centrum Pineda De Mar z barami, restauracjami i sklepami, ok. 300 m od nadmorskiej promenady, ok. 50 km od Barcelony; ok. 40 km od portu lotniczego w Gironie. Przystanek autobusowy na przeciwko hotelu, ok. 300 m od stacji kolejki.

PLAŻA

Pineda Beach, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfkatem Błękitna Flaga, ok. 300 m od hotelu, przejście przez ulicę i przejście podziemne. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA *** Całkowicie wyremontowany w 2016 roku. Obiekt należący do sieci hotelowej Fergus, znanej z wyso- kiego standardu usług i doskonałej kuchni.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bar, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: wypożyczalnia skuterów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

WiFi i kącik internetowy za dodatkową opłatą.

SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen ze słodką wodą, parasole i leżaki przy basenie, hotelowe animacje Odpłatnie: tenis stołowy, bilard, badminton, mini-golf, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na życzenie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 260 pokoi. Pokoje standardowe dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek o powierzchni 20m2. Wyposażone w centralną klimatyzację z możliwością indywidualnej regulacji, łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), TV/SAT,  telefon, odpłatny sejf oraz  balkon (stolik i krzesełka).

WYŻYWIENIE

BB - śniadanie w formie bufetu. HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za opłatą. FB - śniadanie, obiad, kolacja. Napoje do obiadów i kolacji za opłatą. ALL INCLUSIVE - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:00.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

http://www.fergus-hotels.com/es/Hoteles-en-Costa-Barcelona/Pineda-de-Mar/Fergus-Pineda-Splash Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. Przy zakwaterowaniu pobierany jest depozyt 5 euro/osoby za opaskę all inclusive, która zwrócona będzie przy wykwaterowaniu. Hotel akceptuje małe zwierzątka do 8 kg (max 1 na pokój)

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta w regionach: Costa Brava i Majorka, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: 10 kg nieprzekraczający wymiarów 40 x 30 x 20 cm + podręczna walizka na kółkach nieprzekraczająca wymiarów  55 x 40 x 23 cm oraz WIZZ PRIORITY. Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Blisko plaży i centrum Dla rodzin z dziećmi All Inclusive

Jednym zdaniem

Hotel ze świetną lokalizacją, w sąsiedztwie barów i restauracji, w bliskiej odległości od piaszczystej plaży zapewni niezapomniane wakacje dla całej rodziny.

Opis miejscowości

Pineda de Mar to niewielki kurort na wybrzeżu Costa del Maresme w pobliżu Barcelony i Girony. Charakteryzuje się szeroką linią brzegową, która sprawia, że jest popularnym kurortem turystycznym. Dzięki świetnemu połączeniu kolejowemu z Barceloną stanowi idealny punkt wypadowy. Największym atutem miejscowości są czyste i piaszczyste plaże oraz doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych tj. windsurfing, narty wodne. Można znaleźć tu wszystko, co potrzebne jest do udanego wypoczynku: piaszczystą plażę, błękitną, czystą wodę, dyskoteki, nocne kluby i kawiarnie oraz liczne interesujące miejsca do zwiedzania. 

Budynek

zadbany i komfortowy, przyjazny rodzinom z dziećmi obiekt oferujący łącznie 250 pokoi. Hotel usytuowany jest w jednym ze spokojniejscych kurortów Costa Maresme. Blisko centrum (ok. 200 m) z licznymi barami, restauracjami i sklepami. W pobliżu hotelu stacja kolejki, którą można dojechać do Barcelony. Oficjalna kategoria lokalna ***.

Pokoje

funkcjonalnie urządzone pokoje 2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek; wszystkie pokoje posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem oraz WC, klimatyzację, lodówkę, TV SAT (depozyt 10 EUR/pobyt), telefon, balkon (część pokoi z widokiem na morze). Istnieje możliwość po wcześniejszym zgłoszeniu bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.

Do dyspozycji gości

całodobowa recepcja, basen zewnętrzny, brodzik dla dzieci (słodka woda), klimatyzowana restauracja główna (dania w formie bufetu, kuchnia hiszpańska i międzynarodowa), bar, snack bar,  Wi-Fi w lobby i przy basenie (bezpłatnie), przechowalnia bagażu, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami, mini klub dla dzieci, mini golf, bilard, parking (płatny dodatkowo 10 EUR/dzień). Hotel organizuje wieczorne programy animacyjne z muzyką i tańcami (czerwiec-sierpień).

Plaża

piaszczysta, publiczna znajduje się ok. 300 metrów (przejście przez deptak i tunel pod torami kolejki). Leżaki i parasole płatne dodatkowo (ok. 12 EUR/dzień/komplet). Hotel nie zapewnia ręczników kąpielowych. Na plaży, w wyznaczonych miejscach, znajdują się wypożyczalnie sprzętu sportowego (funkcjonujące sezonowo).

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne). Dostępna jest również opcja All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, między posiłkami przekąski (kanapki, burgery, frytki, sałatki). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 11:00-23:00. Orientacyjne godziny posiłków: śniadania (8:00-10:00), obiady (13:00-15:00), kolacje (18:30-21:00). Opcja All Inclusive kończy się o 11:00 w dniu wyjazdu. Dania kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej. 

Cena zawiera

7 lub 14 noclegów (samolot, dojazd własny ) * 9 noclegów (autokar) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL,NNW+ bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna Bezpieczne Podróże * podatek VAT * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna płatna na miejscu (0,5 EUR/dzień/osoba dorosła>16 lat) * komunikacja miejska w Paryżu płatne u pilota (10 EUR/osoba) - dotyczy tylko imprez autokarowych. Opcjonalne: leżaki i parasole przy plaży (około 12 EUR/dzień), napoje do obiadokolacji.

Uwaga

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz program wieczornych rozrywek z muzyką i tańcami mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu. DOTYCZY WYJAZDÓW AUTOKAROWYCH: w drodze powrotnej do Polski zaplanowane jest zwiedzanie Paryża (9 godzinny postój i zwiedzanie m.in. katedry Notre Dame, Placu Concorde z Polami Elizejskimi i Łukiem Triumfalnym, Wieży Eiffla (odpłatnie), wzgórza Montmartre z bazyliką Sacré Coeur, Moulin Rouge, Dzielnicy Łacińskiej z Sorboną). 


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

Lokalizacja

położony w spokojnej okolicy kurortu Pineda de Mar, a zarazem w niewielkiej odległości od licznych rozrywek, restauracji, sklepów i barów; szeroka i piaszczysta plaża ok. 300 m od hotelu (przejście tunelem pod torami kolejki)

Hotel

przestronny, wakacyjny kompleks należący do hiszpańskiej sieci hotelowej Fergus; obiekt składa się z 2 sekcji położonych w hotelowym ogrodzie. Do dyspozycji gości: duży, nowoczesny hol z recepcją i kącikiem wypoczynkowym, restauracja główna z tarasem, lobby bar z sekcją animacyjną, w sezonie głównym snack bar, TV room, kącik internetowy (lokalne opłaty), punkt wymiany walut, miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

250 - wygodnie, funkcjonalnie wyposażone, z łazienką (WC, prysznic/wanna), klimatyzacja, TV, płatny sejf, telefon, balkon. Pokoje 2 os. z możliwością 1 dostawki.

Sport/rozrywka

basen wśród zieleni otoczony tarasem słonecznym (leżaki bezpłatnie), jacuzzi, wielofunkcyjny plac gier m.in. siatkówka plażowa, piłka nożna, koszykówka; tenis stołowy, bilard, automaty do gier (lokalne opłaty); w sezonie głównym cykliczne programy animacyjne

Dzieci

brodzik, kącik zabaw, w sezonie głównym mini club dla dzieci 5-12 lat

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji i pakietu All inclusive

Kategoria lokalna

***

Nasza opinia

wygodny, wakacyjny kompleks hotelowy z bogatym zapleczem sportowo-rekreacyjnym. Możliwość wyboru pakietu All inclusive stwarza dogodne warunki do udanego wypoczynku zarówno dla rodzin z dziećmi i jak grupy przyjaciół. Z uwagi na bogaty serwis oraz na fakt iż standard obiektu jest wyższy niż w typowych hotelach 3* w regionie, nadaliśmy hotelowi kategorię wewnętrzną "4a "


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Costa Brava

Opis

Zakwaterowanie w pokojach do 5 osób, Duży odkryty basen, Hotel należący do renomowanej sieci hotelowej FERGUS,

Lokalizacja

w Pineda de Mar, ok. 300 m od plaży, ok. 65 km od lotniska w Gironie, ok. 57 km od Barcelony, ok. 400 m od dworca kolejowego, przy głównej ulicy

Wyposażenie

liczba pokoi - 249, restauracje - 1, bary - 2, recepcja 24h, ogród, snack bar, bar przy basenie, parking, taras słoneczny, informacja turystyczna, pokoje dla niepełnosprawnych.

Basen

basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, sejf (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 5 osób.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, szeroka, długa, przejście tunelem pod ulicą.

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, mini golf (płatny), bilard (płatny), masaże (płatne), rzutki.

Rozrywka

animacje.

Dla dzieci

plac zabaw, mini klub, łóżeczko dziecięce, wysokie krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i kolację w formie bufetu; przekąski w ciągu dnia w wybranych barach; Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe 11.00 - 23.00.

Cena zawiera

bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os/dzień pobieranej w hotelach 4*., dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - WYLOTY Z (Ryanair) - Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy Modlina do Barcelony - 15 kg - 315 zł/os/2 strony (wyloty od października do maja) 15 kg - 375 zł/os/2 strony (wyloty od czerwca do września) 20 kg - 439 zł/os/2 strony (wyloty od października do maja) 20 kg - 499 zł/os/2 strony (wyloty od czerwca do września) WYLOTY Z (Wizzair) - Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony - loty od października do maja (z wyłączeniem terminów pokrywających się z Bożym Narodzeniem i Sylwestrem) - 23 kg - 299 zł/os/2 strony loty od czerwca do września oraz Boże Narodzenie i Sylwester - 23 kg - 399 zł/os/2 strony DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY (max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 159 zł/os/2 strony WYLOTY z (Norwegian) Warszawy do Barcelony - 20 kg - 199 zł/os/2 strony , CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami ,

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i telefon kontaktowy).

Informacje wizowe

Unia Europejska - nie są wymagane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

COVID 19

HISZPANIA KONTYNENTALNA I MAJORKATEST:  NIERODZAJ TESTU: BEZ TESTUTEST DLA DZIECKA: BEZ TESTUWYMAGANE DOKUMENTY: Rejestracja i formularz na stronie https://www.spth.gob.es/ Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (równiez niemowlęta),nie wcześniej niż 48 h przed wylotem. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE >>>    HISZPANIA TENERYFATEST:  TAKRODZAJ TESTU: RT-PCR, ANTYGENOWY, TMA, LAMP TEST DLA DZIECKA: DZIECI DO LAT 12 ZWOLNIONE Z TESTUZWOLNIENIE Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCYWYMAGANE DOKUMENTY: Rejestracja i formularz na stronie https://www.spth.gob.es/ Przy zakwaterowaniu w obiektach turystycznych na Wyspach Kanaryjskich wymagane jest okazanie jednego z dokumentów: Unijny Certyfikat COVID dla Zaszczepionych/Ozdrowieńców lub negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim: antygenowy 48 godzin przed przylotem lub RT-PCR/RT-LAMP/TMA 72 godziny przed przylotem.

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

PRZELOT LINIAMI RESJOWYMI -WARUNKI

Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji).Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

RODZAJ OFERTY- DYNAMICZNE PAKIETOWANIE

W przypadku przelotów regularnymi liniami rejsowymi oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela (Costa Brava/Teneryfa) i anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (pozostałe kierunki hiszpańskie). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny zawiera transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMI LINIAMI LOTNICZYMI do Barcelony/Girony oraz na Teneryfę (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę polskojęzycznego przestawiciela biura, miejsca obok siebie i odprawę on line w przypadku przelotów linią Ryanair, transfer. Oferta z przelotami na pozostałe Wysypy Kanaryjskie oraz Majorkę nie zawiera obsługi polskojęzycznego przedstawiciela. Klienci otrzymują numer alarmowy do biura na 2 dni przed wylotem.Cena nie zawiera: bagażu głównego (możliwość dokupienia), standardowej obsługi rezydenta.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Barcelona, Hiszpania

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Alegria Pineda Splash w Pineda de Mar posiada 246 pokoi i został odnowiony w 2017 roku. Hotel położony jest 350 m od plaży piaszczysto-żwirowej. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, recepcję, 4 windy i klimatyzację. Personel mówi po hiszpańsku, francusku i angielsku. Do dyspozycji są 2 baseny. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, dworzec kolejowy, postój taksówek, supermarket, bary/restauracje i informacja turystyczna. Odległość od hotelu: Water World (18 km) i Marineland (8 km).

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, zajęcia animacyjne dla dzieci i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje rzutki, program zajęć animacyjnych i bilard. Alegria Pineda Splash posiada pokój do relaksu. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 24 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Alegria Pineda Splash

Opinie o Hotelu Alegria Pineda Splash

4.9
zdecydowanie polecam

Wspaniały hotel pyszne i urozmaicone jedzenie, obsługa hotelu bardzo profesjonalna i miła pokoje czyste codziennie sprzątane, polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Masz pytania o Hotel Alegria Pineda Splash? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00