cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
  • Hotel Best San Diego, Costa Dorada
1 / 34
Udogodnienia hotelu Best San Diego
  • Bez paszportu

Hotel Best San Diego
star 3

Hiszpania: Costa Dorada
Ocena hotelu Best San Diego:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Best San Diego:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2018

Hotel Best San Diego w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Costa Dorada

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1973 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, recepcja 24h, pralnia (płatna), windy, sala konferencyjna, parking (bezpłatny), garaż (płatny ok. 12€/doba), basen odkryty.

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

150 m od hotelu, publiczna. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (działa 15.06-15.09), sejf (płatny ok. 3€/doba), TV, łazienkę (wanna, WC, suszarka), balkon. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku: pokoje standardowe , pokoje single

Wyżywienie

restauracja, 2 bary

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie i obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:30) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, wybrane przekąski (10:00-23:00 wyłączając pory posiłków) w wyznaczonym barze, wybrane lody w wyznaczonych godzinach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw opiekunka (płatna), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą (ok. 4€/doba + depozyt w wysokości ok. 25€) i w miarę dostępności, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, jacuzzi, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy, dyskoteka

płatne

bilard

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,5 €/os/doba, ok. 4* - 1 €/os/doba (Barcelona ok. 1,25 €/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,50 €/os/doba (Barcelona ok. 0,75 €/os/doba).Informacja dotycząca podróży na Costa Dorada w sezonie LATO 2016 W okresie letnim 2016 (tj. od 23.04.-02.10.2016) transfer grupowy z lotniska w Barcelonie do hoteli na Costa Dorada będzie realizowany w szczególnych przypadkach za pośrednictwem firmy zewnętrznej From2travel która ma swoją siedzibę na lotnisku w Barcelonie. Po przylocie na lotnisko w Barcelonie Klienci zostaną przywitani przez przedstawiciela Coraltravel/Wezyrholidays i pokierowani do wyznaczonego miejsca transferowego jednakże transfer odbędzie się wówczas bez obecności reprezentanta biura podróży. Podczas pobytu na Costa Dorada opiekować się będzie Państwem polskojęzyczny rezydent. Na miejscu będziecie mieli Państwo możliwość uczestniczenia w wycieczkach fakultatywnych z przewodnikiem angielsko lub rosyjskojęzycznym. Zorganizowanie wycieczki w języku polskim będzie możliwe na specjalne zamówienie u rezydenta.

Aktualizacja opisu

07.06.2016 14:59

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Disco Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy

Sale konferencyjne

Parking


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA DORADA/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • basen zewnętrzny • taras • restauracja • kawiarnia • sala TV

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (płatny) • garaż (płatny) • przechowalnia bagażu • sklep z pamiątkami

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

262

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Jedną z największych atrakcji na wybrzeżu Costa Dorada są dwa hiszpańskie parki rozrywki "Portaventura World" oraz otwarty w 2017 roku jedyny tego typu park w Europie "Ferrari Land". Parki położone są obok siebie i nieopodal turystycznej miejscowości Salou. Obiekty oferują rozrywkę dla każdej grupy wiekowej.

Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne tutaj.

Dla dzieci

• plac i pokój zabaw • miniklub • menu dla dzieci • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie • tenis stołowy

Płatne • jacuzzi

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja • TV • telefon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • przekąski (10.00-23.00) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.30) • lody (10.00-18.00)

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w centrum Salou, w pobliżu sklepy, bary i restauracje. Około 2 km od hotelu znajduje się stacja kolejowa (połączenia z Barceloną i Tarragoną). Około 150 m od hotelu znajduje się przystanek komunikacji lokalnej. Do lotniska w Reus ok. 13 km.
Plaża:
Hotel położony ok 300 m od niewielkiej piaszczystej, zatokowej plaży Capellans. Do głównej plaży w Salou - Levante ok. 700 metrów. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 7 Eur/os).
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, windy, restauracja, bar, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen, brodzik dla dzieci, zewnętrzne jacuzzi, sala konferencyjna, przechowalnia bagażu. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne ok. 2 Eur/dzień + depozyt ok. 5 Eur).
Uwaga!
Hotel, od października 2016 do maja 2017, planuje remont całego obiektu oraz będzie się starał o zmianę kategorii z 3* na 4*. Z przyczyn obiektywnych Rainbow nie jest w stanie tego zagwarantować. Opis infrastruktury hotelowej oraz pokoi został oparty o dane dotyczące sezonu Lato 2016. O postępie prac i ewentualnych zmianach w opisie poinformujemy na początku kwietnia 2017.
Pokoje:
W hotelu znajdują się 262 pokoje, rozlokowanych w 5-piętrowym budynku. Wszystkie funkcjonalne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), TVsat, telefonem, sejfem (ok. 5 Eur/dziennie + depozyt ok. 10 Eur) oraz z balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis - na potwierdzenie. Pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych na potwierdzenie. Hotel nie akceptuje zwierząt.
Pokoje standardowe
(pow. ok. 20m2) - dla max 4 osób, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka małżeńskie.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Możliwość dopłaty do All inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski między posiłkami, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach na terenie hotelu (10:00 - 23:30). Dieta bezglutenowa na zapytanie.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, wieczorem muzyka na żywo, Bezpłatnie: ping pong.
Internet:
Wi-fi na terenie całego hotelu gratis
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
http://www.besthotels.es/
Naszym zdaniem:
Bardzo porządne 3* z dobrym położeniem - w samym centrum i kilka minut spacerem od uroczej zatokowej plaży. Czyste pokoje, smaczne wyżywienie oraz uczynna obsługa to atuty hotelu. Bardziej dla par i grup znajomych.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu.Transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,5 Euro od osoby za dzień.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Costa Dorada - Informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR. Elektryczność
Napięcie
220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa Dorada
Costa Dorada nazywane "Złotym Wybrzeżem" obejmuje pas wybrzeża śródziemnomorskiego między ujściem rzeki Ebro, a Barceloną. Region ten słynie z pięknych, długich, piaszczystych plaż, których jest tu ponad 90 kilometrów, gdzieniegdzie poprzetykane niewielkimi zatoczkami calas tworzą piękną scenerię. Ten rejon Katalonii znany jest również z uprawy winorośli i produkcji wina - położone w zasięgu półdniowej wycieczki winnice w Penedes wprowadzają w tajniki uprawy i produkcji znanego wina Torres. Wzdłuż wybrzeża jeździ kolej, która ułatwia podróżowanie do Tarragony (stolica prowincji) oraz do samej Barcelony.
Miejscowości wakacyjne na Costa Daurada
Salou-
największa miejscowość turystyczna, pełna życia, kafeterii, barów i sklepów. Kurort charakteryzują 2 piękne, szerokie i piaszczyste plaże oraz szereg niewielkich zatoczek. W Salou znajduje się PortAventura - największy miasteczko rozrywki z kolejkami górskimi, karuzelami oraz parkiem wodnym.
Cambrils -
dawny port rybacki, a obecnie jeden z ważniejszych kurortów Costa Dorady. Swą popularność miasteczko zawdzięcza głównie rozległym plażom i licznym restauracjom rybnym. Wzdłuż wybrzeża biegnie promenada łącząca miasteczko z Salou.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Wycieczki lokalne
Costa Dorada to wybrzeże Katalonii, gdzie piasek mieni się złotem w promieniach słońca. To piękne plaże z łagodnym zejściem do morza, gdzie woda spokojnie obmywa stopy na tym złotym piasku. To ukryte w górach wodospady, winnice produkujące jedne z najlepszych hiszpańskich win, rzymskie dziedzictwo w Tarragonie i modernistyczna Barcelona widziana przez pryzmat architektury Gaudiego. To również moc atrakcji i adrenaliny w największym parku rozrywki PortAventura, a na tych lubiących bardziej obcować z naturą czeka park naturalny delty Ebro. Do tego kuchnia Hiszpanii - jak zwykle w najlepszym wydaniu. Zapraszamy na Costa Dorada - Złote Wybrzeże Hiszpanii.
Costa Dorada - Wycieczki lokalne
Barcelona
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia (z zewnątrz) oraz park Guell oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie, w czasie wolnym, możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur). Cena od ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 40 Eur za dziecko do 12 lat.
Walencja
Całodniowa wycieczka do trzeciego największego miasta Hiszpanii, będącego stolicą prowincji i wspólnoty autonomicznej. W programie panoramiczna wycieczka po mieście, następnie krótki spacer w trakcie którego zobaczymy m.in. Katedrę, Bazylikę Matki Boskiej Opuszczonych, Giełdę Jedwabiu, secesyjny budynek Hali Targowej. Po południu wizyta w "dzielnicy przyszłości" czyli Mieście Nauki i Sztuki, które zaprojektował słynny hiszpański architekt Santiago Calatrava. Wieczorem powrót do hoteli. Cena od ok. 90 Eur za osobę dorosłą, ok. 50 Eur za dziecko do 12 lat. Uwaga! Wyjazd z hoteli ok. 06:30 rano, a powrót około 22:00-23:00.
Tarragona
Zwiedzanie miasta, słynącego przede wszystkim z zabytków z czasów rzymskich, które stały się przyczyną wpisania Tarragony w 2000 roku na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Do najstarszych zalicza się m.in. pozostałości starożytnych murów miejskich, amfiteatr, rzymskie forty, cyrk, gdzie urządzano wyścigi rydwanów oraz akwedukt rzymski, nazywany do dnia dzisiejszego diabelskim mostem. Oprócz tego zapraszamy na spacer po średniowiecznej starówce ze wspaniałą katedrą oraz budowlami secesyjnymi z czasów nowożytnych. Cena ok. 35 Eur za osobę dorosłą i ok. 20 Eur za dziecko do 12 lat.
Winny szlak: Wina Torres i hiszpańska cava 
Zwiedzanie jednej z najznakomitszych bodeg w Katalonii należącej do rodziny Torres, sygnującej swoje wina własnym nazwiskiem. Następnie proponujemy zwiedzenie winiarni Freixenet - jednej z dwóch najbardziej liczących się producentów Cavy, czyli wina musującego produkowanego na recepturze szampana. Nazwa "Cava" pochodzi z języka katalońskiego i oznacza piwnicę do przechowywania wina. W 2001 roku Cava przewyższyła popularnością szampana stając się najbardziej pożądanym winem musującym świata. Cena ok. 35 Eur za osobę dorosłą.
Delta rzeki Ebro
Półdniowa wycieczka do Park Naturalny Delty Ebro, który jest drugim największym parkiem naturalnym w Hiszpanii, a jego krajobraz stanowią dzikie plaże z ruchomymi wydmami, nadmorskie mokradła oraz pola ryżowe. Miłośników ornitologii zachęci fakt, że miejsce to zamieszkuje lub odwiedza ponad 316 gatunków ptaków z koloniami flamingów na czele. Zapraszamy na rejs łodzią turystyczną do ujścia rzeki do Morza Śródziemnego, na wizytę na plantacji ryżu oraz na punkt widokowy na lagunę Ebro. Cena od ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko do 12 lat.
Z DZIEĆMI
Port Aventura
Jest to niezapomniane przeżycie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ciągu jednego dnia można odbyć wycieczkę dookoła świata i odwiedzić Chiny, Polinezję, Meksyk, Dziki Zachód oraz kraje śródziemnomorskie. Port Aventura oferuje wiele atrakcji dla osób szukających mocnych wrażeń, m.in. Dragon Khan - jedna z największych kolejek górskich w Europie pędząca z maksymalną prędkością ok. 100 km/h i Hurakan Condor - wieża o wys. 90 m, na którą najpierw powoli się wjeżdża, by za chwilę z niesamowitą prędkością spadać! Najmłodszych zapraszamy do części Sesamo Aventura, gdzie znajdą różnorodne kolejki, karuzele i huśtawki.
Karting Salou
Coś dla fanów motoryzacji i sportowej rywalizacji. Położony w Salou słynie z dobrze przygotowanych torów, doskonałego sprzętu i profesjonalnej obsługi. Fajna rozrywka dla całej rodziny. http://www.kartingsalou.com/ Bosc
Aventura Salou
-
pora na wspinaczkę!
Spróbuj swoich sił w parku linowym - mnóstwo atrakcji dla osób w każdym wieku zapewne dostarczy wiele emocji. Park znajduje się w centrum Salou, a ceny tras wahają się od 9 do 35 Eur. http://boscaventurasalou.com/Inicio.html
Pokaz tańczących fontann w Salou
Niesamowity pokaz wodny wieczorową porą! Wybierz się na Dancing Fountain Show, żeby spędzić miły wieczór w Salou. Zwiedzanie Sitges Jeden z najbardziej malowniczych kurortów Costa Dorada znajdujący się pomiędzy Tarragoną a Barceloną. Ładna promenada i starówka, 4 kilometrowa plaża i podobno najlepsze restauracje, a także kluby. Dodatkowo to miasto różnych festiwali, karnawału i parad.
Safari 4x 4
130 km trasa przemierzana samochodami terenowymi - na uczestników czekają ukryte pośród gór i lasów wodospady oraz urokliwe miejscowości, w których lokalne restauracje kuszą miejscowymi specjałami.
Cambrils - Torre de l'Ermita
Średniowieczna strażnica mieszcząca się obok Sanktuarium Mare de Deu del Camí w Cambrils, a w niej wystawa ukazującą miasto w okresie średniowiecza.
Relaks Stop w Bus Stop
W tym popularnym klubie w Salou muzyczne szaleństwo trwa do samego rana. Polecany szczególnie ceniącym dobrą zabawę. Muzyka na żywo w Victoria Pub Lokal ze świetną muzyką na żywo oraz karaoke, oferujący imponująco duży wybór różnych gatunków piwa. Czynny codziennie do późnych godzin nocnych. Świetna zabawa w klubie Pacha Tym, dla których wakacje oznaczają nocne życie i szaleństwo do białego rana proponujemy wizytę w najsłynniejszym klubie Costa Dorada - Pacha (La Pineda).

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Costa Dorada - Informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR. Elektryczność
Napięcie
220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa Dorada
Costa Dorada nazywane "Złotym Wybrzeżem" obejmuje pas wybrzeża śródziemnomorskiego między ujściem rzeki Ebro, a Barceloną. Region ten słynie z pięknych, długich, piaszczystych plaż, których jest tu ponad 90 kilometrów, gdzieniegdzie poprzetykane niewielkimi zatoczkami calas tworzą piękną scenerię. Ten rejon Katalonii znany jest również z uprawy winorośli i produkcji wina - położone w zasięgu półdniowej wycieczki winnice w Penedes wprowadzają w tajniki uprawy i produkcji znanego wina Torres. Wzdłuż wybrzeża jeździ kolej, która ułatwia podróżowanie do Tarragony (stolica prowincji) oraz do samej Barcelony.
Miejscowości wakacyjne na Costa Daurada
Salou-
największa miejscowość turystyczna, pełna życia, kafeterii, barów i sklepów. Kurort charakteryzują 2 piękne, szerokie i piaszczyste plaże oraz szereg niewielkich zatoczek. W Salou znajduje się PortAventura - największy miasteczko rozrywki z kolejkami górskimi, karuzelami oraz parkiem wodnym.
Cambrils -
dawny port rybacki, a obecnie jeden z ważniejszych kurortów Costa Dorady. Swą popularność miasteczko zawdzięcza głównie rozległym plażom i licznym restauracjom rybnym. Wzdłuż wybrzeża biegnie promenada łącząca miasteczko z Salou.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Costa Dorada to wybrzeże Katalonii, gdzie piasek mieni się złotem w promieniach słońca. To piękne plaże z łagodnym zejściem do morza, gdzie woda spokojnie obmywa stopy na tym złotym piasku. To ukryte w górach wodospady, winnice produkujące jedne z najlepszych hiszpańskich win, rzymskie dziedzictwo w Tarragonie i modernistyczna Barcelona widziana przez pryzmat architektury Gaudiego. To również moc atrakcji i adrenaliny w największym parku rozrywki PortAventura, a na tych lubiących bardziej obcować z naturą czeka park naturalny delty Ebro. Do tego kuchnia Hiszpanii - jak zwykle w najlepszym wydaniu. Zapraszamy na Costa Dorada - Złote Wybrzeże Hiszpanii.
Costa Dorada - Wycieczki lokalne
Barcelona
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia (z zewnątrz) oraz park Guell oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie, w czasie wolnym, możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur). Cena od ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 40 Eur za dziecko do 12 lat.
Walencja
Całodniowa wycieczka do trzeciego największego miasta Hiszpanii, będącego stolicą prowincji i wspólnoty autonomicznej. W programie panoramiczna wycieczka po mieście, następnie krótki spacer w trakcie którego zobaczymy m.in. Katedrę, Bazylikę Matki Boskiej Opuszczonych, Giełdę Jedwabiu, secesyjny budynek Hali Targowej. Po południu wizyta w "dzielnicy przyszłości" czyli Mieście Nauki i Sztuki, które zaprojektował słynny hiszpański architekt Santiago Calatrava. Wieczorem powrót do hoteli. Cena od ok. 90 Eur za osobę dorosłą, ok. 50 Eur za dziecko do 12 lat. Uwaga! Wyjazd z hoteli ok. 06:30 rano, a powrót około 22:00-23:00.
Tarragona
Zwiedzanie miasta, słynącego przede wszystkim z zabytków z czasów rzymskich, które stały się przyczyną wpisania Tarragony w 2000 roku na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Do najstarszych zalicza się m.in. pozostałości starożytnych murów miejskich, amfiteatr, rzymskie forty, cyrk, gdzie urządzano wyścigi rydwanów oraz akwedukt rzymski, nazywany do dnia dzisiejszego diabelskim mostem. Oprócz tego zapraszamy na spacer po średniowiecznej starówce ze wspaniałą katedrą oraz budowlami secesyjnymi z czasów nowożytnych. Cena ok. 35 Eur za osobę dorosłą i ok. 20 Eur za dziecko do 12 lat.
Winny szlak: Wina Torres i hiszpańska cava 
Zwiedzanie jednej z najznakomitszych bodeg w Katalonii należącej do rodziny Torres, sygnującej swoje wina własnym nazwiskiem. Następnie proponujemy zwiedzenie winiarni Freixenet - jednej z dwóch najbardziej liczących się producentów Cavy, czyli wina musującego produkowanego na recepturze szampana. Nazwa "Cava" pochodzi z języka katalońskiego i oznacza piwnicę do przechowywania wina. W 2001 roku Cava przewyższyła popularnością szampana stając się najbardziej pożądanym winem musującym świata. Cena ok. 35 Eur za osobę dorosłą.
Delta rzeki Ebro
Półdniowa wycieczka do Park Naturalny Delty Ebro, który jest drugim największym parkiem naturalnym w Hiszpanii, a jego krajobraz stanowią dzikie plaże z ruchomymi wydmami, nadmorskie mokradła oraz pola ryżowe. Miłośników ornitologii zachęci fakt, że miejsce to zamieszkuje lub odwiedza ponad 316 gatunków ptaków z koloniami flamingów na czele. Zapraszamy na rejs łodzią turystyczną do ujścia rzeki do Morza Śródziemnego, na wizytę na plantacji ryżu oraz na punkt widokowy na lagunę Ebro. Cena od ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko do 12 lat.
Z DZIEĆMI
Port Aventura
Jest to niezapomniane przeżycie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ciągu jednego dnia można odbyć wycieczkę dookoła świata i odwiedzić Chiny, Polinezję, Meksyk, Dziki Zachód oraz kraje śródziemnomorskie. Port Aventura oferuje wiele atrakcji dla osób szukających mocnych wrażeń, m.in. Dragon Khan - jedna z największych kolejek górskich w Europie pędząca z maksymalną prędkością ok. 100 km/h i Hurakan Condor - wieża o wys. 90 m, na którą najpierw powoli się wjeżdża, by za chwilę z niesamowitą prędkością spadać! Najmłodszych zapraszamy do części Sesamo Aventura, gdzie znajdą różnorodne kolejki, karuzele i huśtawki.
Karting Salou
Coś dla fanów motoryzacji i sportowej rywalizacji. Położony w Salou słynie z dobrze przygotowanych torów, doskonałego sprzętu i profesjonalnej obsługi. Fajna rozrywka dla całej rodziny. http://www.kartingsalou.com/ Bosc
Aventura Salou
-
pora na wspinaczkę!
Spróbuj swoich sił w parku linowym - mnóstwo atrakcji dla osób w każdym wieku zapewne dostarczy wiele emocji. Park znajduje się w centrum Salou, a ceny tras wahają się od 9 do 35 Eur. http://boscaventurasalou.com/Inicio.html
Pokaz tańczących fontann w Salou
Niesamowity pokaz wodny wieczorową porą! Wybierz się na Dancing Fountain Show, żeby spędzić miły wieczór w Salou. Zwiedzanie Sitges Jeden z najbardziej malowniczych kurortów Costa Dorada znajdujący się pomiędzy Tarragoną a Barceloną. Ładna promenada i starówka, 4 kilometrowa plaża i podobno najlepsze restauracje, a także kluby. Dodatkowo to miasto różnych festiwali, karnawału i parad.
Safari 4x 4
130 km trasa przemierzana samochodami terenowymi - na uczestników czekają ukryte pośród gór i lasów wodospady oraz urokliwe miejscowości, w których lokalne restauracje kuszą miejscowymi specjałami.
Cambrils - Torre de l'Ermita
Średniowieczna strażnica mieszcząca się obok Sanktuarium Mare de Deu del Camí w Cambrils, a w niej wystawa ukazującą miasto w okresie średniowiecza.
Relaks Stop w Bus Stop
W tym popularnym klubie w Salou muzyczne szaleństwo trwa do samego rana. Polecany szczególnie ceniącym dobrą zabawę. Muzyka na żywo w Victoria Pub Lokal ze świetną muzyką na żywo oraz karaoke, oferujący imponująco duży wybór różnych gatunków piwa. Czynny codziennie do późnych godzin nocnych. Świetna zabawa w klubie Pacha Tym, dla których wakacje oznaczają nocne życie i szaleństwo do białego rana proponujemy wizytę w najsłynniejszym klubie Costa Dorada - Pacha (La Pineda).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1973. Obiekt oferuje 262 pokoje. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu (odpłatnie) oraz na parkingu (odpłatnie). Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka medyczna, pobudka na życzenie i pralnia.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. W pokoju znajduje się sejf. Do wyposażenia należą również internet, telefon i telewizor. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Urozmaicony pobyt zapewnią Państwu nasze pozostałe propozycje jak golf, tenis stołowy, bilard, aerobik i spa. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.


Opinie o Hotelu Best San Diego

Best San Diego - możliwości zakwaterowania:

standard double standard
standard single standard
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój 2-osobowy

Best San Diego - Możliwości wyżywienia:


Best San Diego - miasta wylotu:


Best San Diego - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Best San Diego? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00