cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
  • Hotel Hotel Puerto de la Cruz, Teneryfa
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
03.06 - 10.06
już od 1579 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.06 - 20.06
już od 1049 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Puerto de la Cruz
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Puerto de la Cruz
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Hotel Puerto de la Cruz:
4.7 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Puerto de la Cruz:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 czerwca 2021

Hotel Hotel Puerto de la Cruz w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum Puerto de la Cruz
  • ok. 700 m od basenów Lago Martianez
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum Puerto de la Cruz
  • ok. 700 m od basenów Lago Martianez
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • ok. 200 m od plaży
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • sejf
  • winda
  • ogród
  • taras
  • taras na dachu
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy
  • parking: za opłatą, rezerwacja wymagana
  • sale konferencyjne: 4

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

300

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • kaucja: za opłatą przy zameldowaniu ok. 50 €
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „Pool 1": zewnętrzny, podgrzewany
  • basen dla dzieci
  • basen „Pool 2": zewnętrzny
  • leżaki, parasole
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci 
    • łóżeczko dla dzieci: w cenie
    • plac zabaw
    • miniklub
    • animacje dla dzieci

    Sport i wellness

    Płatne
    • masaże 
    •  wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 1-osobowy z widokiem na morze EZM1
    • 1 os.
    • widok na morze
    • klimatyzacja: maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1 os.
    • klimatyzacja: maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita SUX1
    • 2-4 os.
    • widok na basen lub ogród
    • balkon
    • pokój dzienny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: maj - wrzesień
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • widok na basen lub ogród
    • klimatyzacja: maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • TV
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • widok na morze
    • klimatyzacja: maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • TV
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 2-3 os.
    • widok na wzgórze
    • na wyższych piętrach
    • klimatyzacja: maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • TV
    • kapcie
    • szlafroki
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX4
    • 2-3 os.
    • widok na morze
    • na wyższych piętrach
    • klimatyzacja: maj - wrzesień
    • kapcie
    • szlafroki
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30-10:00, w formie bufetu
    • obiad: 13:00-15:00
    • kolacja: 18:30-22:00, w formie bufetu
    • przekąski: 11:30-16:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe: 10:30-23:30
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:30-10:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30-22:00, w formie bufetu
    Śniadania
    • w formie bufetu: 07:30-10:00
    Restauracje i bary
  • restauracja: rodzaje kuchni: regionalna, śródziemnomorska, bufet, show cooking, styczeń - grudzień; w zależności od sezonu, 07:30-10:30, 13:00-15:00 i 18:30-22:00, wymagany odpowiedni strój (długie spodnie u panów)

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie

  • Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011, www.hotelpuertodelacruz.es

    GRATIS:

    Wi-Fibus do centrum


    Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 os., taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (11.00-16.30); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.30); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011, www.hotelpuertodelacruz.es

    GRATIS:

    Wi-Fi bus do centrum


    Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony w północnej części Teneryfy, w Puerto de la Cruz. Do centrum kurortu ok. 500 m - tam bary, restauracje, sklepy. Do Lago Martianez ok. 10 min spacerem. Do największego na wyspie ogrodu zoologicznego Loro Parku ok. 2,5km. Do centrum handlowego Piramides de Martianez oddalonego ok. 450 m dowozi hotelowy bus (rozkład dostępny w recepcji). Do lotniska Reina Sofia ok. 90 km.

    Plaża

    Do wulkanicznych, kamienistych plaż Martianez czy San Telmo ok. 700 m. Brak serwisu plażowego.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, lobby, windy, restauracja bufetowa, bary, dwa baseny dla dorosłych (1 podgrzewany sezonowo), brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), tarasy słoneczny z leżakami i parasolami, zadbany ogród, plac zabaw dla dzieci, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów (płatna), parking (płatny), sale konferencyjne. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatny depozyt ok. 10Eur).
    Podczas pobytu w hotelach na północy wyspy Teneryfy kontakt z rezydentem będzie jedynie telefoniczny (numery telefonów Klienci otrzymają w autokarze na tranferze do hoteli).

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji lub do All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, przekąski oraz lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w wyznaczonych barach w 10:30 - 17:00. Diety dla alergików dostępne po uprzednim zgłoszeniu. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serwowania posiłków.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel zapewnia dzienny i wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie (opłata za sprzęt ok. 10Eur): tenis ziemny, ping pong, Płatne: pokój gier, masaże.

    Internet

    Wi-Fi w hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Dobry hotel z wygodnymi pokojami, do tego dwie ładne strefy basenowe. Hotel chwalony za dobry serwis i sympatyczną, pomocną obsługę. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek z Rodziną lub w grupie znajomych oraz do eksplorowania szczególnie północnej części wyspy.

    Strona www


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO)
    CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
    Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
    CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami.
    CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia.
    CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy
    CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
    Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
    -wycieczka jeepami
    CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego!
    CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku.
    CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "

    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta
    EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny
    Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta
    Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy
    Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa
    Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje
    Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek.
    Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Eximtours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Puerto de la Cruz - w pobliżu centrum, sklepy, restauracje, dyskoteka, postój taksówek - ok. 1 km od kompleksu basenowego Lago Martinez - ok. 1,2 km od Parku Taoro - ok. 3 km od Loro Parku - ok. 86 km od lotniska

    Plaża

    - Playa Martinez - ok. 700 m od hotelu,  ciemny piasek z kamieniami - San Telmo - ok. 750 m od hotelu, piaszczysto-kamienista - Playa Jardin - ok. 2 km od hotelu, piaszczysta o łagodnym zejściu do oceanu - leżaki i parasole płatne (ok. 12 za dzień)  

    Pokoje

    Standard - ok. 25 m2 - telewizor, TV SAT, telefon - sejf (płatny) - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wc, wanna/prysznic, bidet, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na ocean za dopłatą Family room - ok. 30 m2 - wyposażenie podobnie jak w pokoju Standard

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - ogród - leżaki i parasole przy basenie - taras słoneczny Płatne - bilard - kort tenisowy (możliwość wypożyczenia sprzętu) - tenis stołowy - masaże

    Dla dzieci

    - plac zabaw - brodzik

    Wyżywienie

    SelfCatering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski pomiędzy posiłkami, lody. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w ustalonych przez hotel godzinach.  

    Restauracje i bary

    - restauracja bufetowa - bar

    Dodatkowe informacje

    - odnowiony w 2012 roku - 300 pokoi - 7 pięter - 3 windy - recepcja całodobowa - internet WiFi (bezpłatny) - parking (płatny) - pralnia (płatna) - www.smypuertodelacruz.com/en/

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

    Bagaż

    Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa  Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  390 PLN ( wyloty do 05.05)/ 565 PLN (od 01.06 - 30.09)/ 350 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  535 PLN ( wyloty do 05.05)/ 715 PLN(od 01.06 - 30.09)/ 490 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 220zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  620 PLN ( wyloty do 12.04 i od 01.06 - 30.09)/ 450 PLN (wyloty od 13.04 do 05.05)/ 470 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  780 PLN ( wyloty do 12.04 i od 01.06 - 30.09)/ 570 PLN (wyloty od 13.04 do 05.05)/ 600 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 370 PLN - 23 kg - 435 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)


    Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ten uroczy hotel jest idealny dla rodzin i jest usytuowany w Puerto de la Cruz. Usytuowana w odległości 500 metrów od centrum miasta, struktura umożliwia łatwy dostęp do wszystkich atrakcji oferowanych przez to miejsce. W odległości 3. 5 kilometrów od kwatery podróżujący mogą znaleźć najbliższe pole golfowe. W odległości spaceru podróżujący mogą znaleźć liczne połączenia transportu publicznego. Najbliższa plaża znajduje się w odległości 500 metrów od kwatery. Podróżujący mogą znaleźć lotnisko w odległości 15. 0 kilometrów. Ten hotel został zmodernizowany w roku 2005. Osoby przebywające w tym hotelu mogą być na bieżąco dzięki dostępowi do Wi-Fi. Recepcja jest otwarta przez całą dobę, przez 7 dni w tygodniu. Idealny dla rodzin podróżujących z dziećmi, Puerto de la Cruz oferuje kilka pokoi gościnnych wraz z łóżeczkami na życzenie dla małych dzieci. nullZwierzęta nie są dozwolone w Puerto de la Cruz. Oprócz tego, osoby podróżujące własnym pojazdem mogą wykorzystać udogodnienia parkingowe w Puerto de la Cruz. Goście przebywający w Puerto de la Cruz mogą skorzystać z oferowanej usługi transferu. Podróżujący naprawdę docenią udogodnienia restauracyjne nieruchomości, gdzie serwowanych jest wiele rodzajów potraw i napojów. Goście będą cieszyć się miłym pobytem w tej nieruchomości, z szeroką ofertą udogodnień rozrywkowych. Hotel może naliczać opłatę za niektóre z niniejszych usług.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Opis hotelu Hotel Puerto de la Cruz według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Świetnie położony, w centrum rozrywek, blisko sklepów i restauracji, niedaleko kompleksu basenowego Lago Martianez i słynnego Loro Park. Ceniony za miłą i pomocną obsługę, oferuje wygodne pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, otoczone zielonym, tropikalnym ogrodem oraz kort tenisowy. Z tarasu słonecznego przy jednym z basenów można podziwiać piękny widok na wulkan Teide. W ramach formuły all inclusive można korzystać z bezpłatnego internetu w pokoju, sejfu oraz minibaru. Warto wybrać się na jedną z czarnych, wulkanicznych plaż lub na zakupy do centrum handlowego, do którego dowozi bezpłatny bus hotelowy.

    POŁOŻENIE:

    w północnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum PUERTO DE LA CRUZ, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu, ogród botaniczny Jardin Botanico ok. 600 m od hotelu, historyczna część Puerto de la Cruz - Plaza del Charco ok. 1 km od hotelu, Loro Park ok. 2 km od hotelu; ok. 100 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy kursujący 8 razy dziennie (poniedziałek-piątek) do centrum handlowego w Puerto de la Cruz - Martianez.

    PLAŻA:

    Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście promenadą, bez serwisu plażowego, w bliskiej odległości od słynnego kompleksu basenowego Lago Martianez; Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2012 r., 300 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack-bar przy basenie; centrum konferencyjne dla 600 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min.), room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwść 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), sejf (ok. 2,2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; 

    junior suite:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, taras, większa łazienka; pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 240 m² i ok. 100 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 4 EUR za rakiety i piłki), tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, w sezonie letnim animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne show 2 razy w tygodniu; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.30-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922384011;, www.hotelpuertodelacruz.es



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Hotel Puerto de la Cruz
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Hotel Puerto de la Cruz

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel bardzo czysty , posiłki smaczne , blisko do morza , blisko do centrum , hotel fajnie usytuowany . Blisko do sieci basenów - fakt ze w nich woda lodowata lecz super pobyt . Polecam wszystkim hotel jak i miejscowość .

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel fajny, jedzenie dobre, animacje ciekawe. Byłam w lutym, pogoda piekna. Czas na plażowanie, zwiedzanie. Super miejsce. Polecam !!!! Blisko sklepy, markety. Piekne perfumerie, super ceny perfum, sklepy w centrum eksluzywne. Dobre ceny piwa , a w markecie bardzo tanio. Urokliwe widoki. Z jednej strony góry ośnieżone , a zdrugiej ocean. Jednym słowem , bajka.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel fajny, jedzenie dobre, animacje ciekawe. Byłam w lutym, pogoda piekna. Czas na plażowanie, zwiedzanie. Super miejsce. Polecam !!!! Blisko sklepy, markety. Piekne perfumerie, super ceny perfum, sklepy w centrum eksluzywne. Dobre ceny piwa , a w markecie bardzo tanio. Urokliwe widoki. Z jednej strony góry ośnieżone , a zdrugiej ocean. Jednym słowem , bajka.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Hotel Puerto de la Cruz - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    family room standard balcony or terrace
    2 os. Pokój Standardowy na wyższym piętrze
    2 os. Pokój Standardowy na wyższym piętrze z widokiem na ocean
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy promo
    Double Standard Balcony
    Double Standard Sea View Balcony
    Economy Double Standard Balcony
    2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
    1 os. pokój standadowy z widokiem na ocean
    Single Standard Balcony
    Pokój standardowy jednoosobowy
    Single Use Standard Sea View Balcony or Terrace
    Standard Sea View Balcony
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pok. 1 os.

    Hotel Puerto de la Cruz - Możliwości wyżywienia:


    Hotel Puerto de la Cruz - miasta wylotu:


    Hotel Puerto de la Cruz - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Hotel Puerto de la Cruz? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00