cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
  • Hotel CALIFORNIA RESORT, Albania
1 / 30
Ocena
hotelu:
5.0 / 5

Hotel CALIFORNIA RESORT
star 4

Albania
Ocena hotelu CALIFORNIA RESORT:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0

Hotel CALIFORNIA RESORT w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Albanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Albania / Durres

Opis oferty:

Położony w turystycznej dzielnicy, blisko piaszczystej plaży i niedaleko centrum Golem z licznymi sklepami i barami. Otoczony wypielęgnowanym ogrodem zapewnia doskonałą atmosferę, na miejscu są 2 restauracje i 2 bary. Goście mogą korzystać z 2 basenów, w tym basenu krytego, sauny i łaźni tureckiej. Do wyboru są komfortowe pokoje standardowe i przestronne pokoje duplex dla 4 osób.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy turystycznej Mali Robit, ok. 2,5 km od GOLEM, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu; ok. 40 km od lotniska w Tiranie; przystanek autobusowy ok. 2 km od hotelu (ok. 1 EUR/centrum Durres).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, dojście ulicą, na wydzielonym odcinku hotelowym bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 51 pokoi, 1 budynek, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia albańska i śródziemnomorska, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte - ryby i owoce morza, 2 bary; centrum konferencyjne dla 400 osób; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m2, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras;

duplex:

4-os., ok. 70 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 300 m², gł. 2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kryty basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 2 m, kryty brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 10 m², gł. 0,5 m; sauna, łaźnia turecka; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-20.00) w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-22.00).

KONTAKT:

00355/682032087, www.hotelcalifornia-al.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Albanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA ALBAńSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Położony 10 km od miejscowości Durres, ok. 50 km od lotniska w Tiranie.

PLAżA

Piaszczysta plaża znajduje się w odległości ok. 300 m od hotelu; leżaki i parasole są płatne.

ZAKWATEROWANIE

56 pokoi; Typy pokoi: standardowe; Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, telefon, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, bezpłatny dostęp do Internetu, balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna; Bary i kawiarnia.

Wyżywienie

HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej, napoje do kolacji dostępne za dodatkową opłatą.

SPORT I ROZRYWKA

Hotel oferuje basen zewnętrzny, basen kryty, saunę, siłownię.

DLA DZIECI

Możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

POZOSTAłE UDOGODNIENIA

Recepcja, sala konferencyjna, kantor, mini market, klimatyzacja, windy, bezprzewodowy Internet, pralnia, sejf w recepcji, prasa, parking, sklep z pamiątkami, pielęgniarka na dyżurze (odpłatnie), wypożyczalnia samochodów.

NASZYM ZDANIEM

Przyjemny obiekt położony blisko pięknej plaży oraz centrum miejscowości z licznymi restauracjami i barami. Stanowi idealną propozycję dla każdego, kto lubi kameralne hotele z przyjazną atmosferą.

STRONA INTERNETOWA

www.hotelcalifornia-al.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Regobis

Szukasz wakacji do Albanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

DURRES/ALBANIA

ALBANIA

Położona w sercu basenu Morza Środziemnego staje się coraz atrakcyjniejszym celem wyjazdów turystycznych. Wspaniały klimat, niezwykłe zabytki oraz pyszna kuchnia to główne atuty Albanii. Kraj ten słynie ze swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

DURRES

To jedno z najstarszych miast w Albanii, leżące u wybrzeży Adriatyku. Turystów przyciąga przede wszystkim szerokimi, piaszczystymi plażami, rzymskimi zabytkami, a także malowniczą dzielnicą portową. Durres to najchętniej wybierany kurort na wybrzeżu albańskim, stanowiący idealną propozycję dla osób znudzonych typowymi wakacyjnymi kierunkami. Znajdujące się tu Muzeum Historyczne, ruiny Starego Rynku oraz łaznie rzymskie zachęcają do zgłębienia tajników albańskiej kultury.

3 WYCIECZKI W CENIE!!!

- Tirana + Kruja - Berat - Macedonia (Ohryd)

WIOSENNA PROMOCJA II etap ważna 01.05 - 31.05.2015

- Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - ubezpieczenie to daje możliwośćrezygnacji z imprezy do 21 dni przed wyjazdem bez podawania przyczyny i ponoszenia dodatkowych kosztów, poza wniesioną opłatą za ubezpieczenie tj. 60 zł / os. - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 50 zł / os. - dotyczy grup 6-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin.

KATALOG ON-LINE

www.rego-bis.pl/bin/katalogi/2015/#/13

ATUTY

- dwa duże baseny; zewnętrzny i wewnętrzny - luksusowe pokoje z bezpłatną klimatyzacją - bezpłatne leżaki i parasole na plaży - polski program animacyjny STAGEMAN !!!

TRASA PRZEJAZDU

- Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Macedonia - Albania - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 €

POłOżENIE

W wypoczynkowej części miejscowości Durres, dzielnicy Mali Robit, 10km od centrum, 250 metrów od piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne). W pobliżu znajdują się restauracje, puby, sklepiki, możliwość wypożyczenia skuterów oraz samochodów. Odległość do stolicy państwa, Tirany to ok. 30 minut jazdy.

WYPOSAżENIE

Hotel posiada 2 restauracje, bar, windę, 2 baseny( wewnętrzny i zewnętrzny 150m2), saunę, jacuzzi, siłownię, salę konferencyjną, duży ogród. Do dyspozycji gości całodobowa recepcja z przestrzennym lobby, winda, oraz bezpłatny internet bezprzewodowy.

CENY W HOTELU

Coca-Cola 1€, Fanta 1€, Sprite 1€, Bravo 1,5€, Woda Mineralna 0,5€, Schweppes 1€, Ice Tea 1€, Biter 1€, Crodino 1,5€ Expresso 0,5€, Kawa po turecku 0,5€, Macchiato 0,6€, Duże Expresso 1€, Duże Macchiato 1,5€, Herbata 0,6€, Cocoa 1€, Gorąca czekolada 1,5€, Cappuccino 1,5€ Piwo Tirana 1,5€, Piwo Moreti 1,5€, Piwo Heineken 2,5€, Piwo Corona 3€, 40ml wódki 2 €, 40ml Jagermeister 2€, 40ml Jack Daniels 3€, Disaronno 2€, 40ml Rakija 1€, 40 ml Skanderbeg Cognac 1€, 40ml Fernet 1€

POKOJE

Hotel posiada 51 pokoi 2 osobowych z możliwością 1 lub 2 dostawek, wyposażonych w łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów, LCD TV z polskim kanałem, klimatyzację, mini-bar (dodatkowo płatny), WI-FI, małą lodówkę, balkon (krzesła i stolik). Pokoje sprzątane codzinnie, ręczniki wymieniane 4 razy na tydzień, pościel wymieniana 3 razy na tydzień.

WYżYWIENIE

HB- 2 posiłki dziennie - śniadania (08.00 - 09.00) i obiadokolacje w formie bufetu (19.00 - 20.00) lub FB - 3 posiłki dziennie(śniadanie, lunch, kolacja). Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

PLAżA

Piaszczysta, ok.250 metrów od hotelu, leżaki i parasole na plaży bezpłatne. Na plaży możliwość odpłatnie korzystania z szerokiej gamy sportów wodnych.

ZNIżKI

Dziecko do 12 lat stała cena 699 zł, 3 osoba w pokoju powyżej 12 lat zniżka 100 zł

CENA OBEJMUJE

• Przejazd autokarem z klimatyzacją, barkiem, WC, DVD • 9 noclegów w hotelu California Resort**** • Wyżywienie według zakupionej oferty

• Wycieczki fakultatywne

Tirana + Kruja, Berat, Ohryd • Opiekę polskiego pilota na trasie przejazdu • Opieke rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 10 000€, NNW 2 000€,bagaż 200€ (nie obejmuje chorób przewleklych) • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• Taksy klimatycznej 6 €/os. płatna w autokarze • Opłaty za przewodnikow lokalnych ok. 20 E/os. • Wycieczek fakultatywnych • Połączeń antenowych • Napoi do obiadokolacji

WAżNE

dot. przejazdu autokarem 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrocenie szczegolnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych. 10. Rego-bis zastrzega sobie prawo odwołania przejazdów na trasach dojazdowych z poszczególnych miast najpóźniej na 2 dni przed rozpoczeciem imprezy (wymagana ilość osób - 8 na każdej trasie).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu CALIFORNIA RESORT

5.0
zdecydowanie polecam

Byłem w tym hotelu w połowie lipca 2018 zdecydowanie polecam na wyjazd z rodziną, blisko plaża, super obsługa , jedzenie super. Swietna lokalizacja na wypady żeby pozwiedzać, miasto Tysiąca Okien -rewelacja polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Obsługa
    0
HolidayCheck
Ocena CALIFORNIA RESORT:
0 / 6

Polecam Hotel California Resort 2014-07-15
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Miejsce, w którym warto wypocząć 2015-08-16
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
California Resort to dobry wybór 2015-09-20
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Oferta dla rodzin z dziećmi 2016-07-06
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    4.3

Hotel mały kameralny o urokliwymi zielonym otoczeniu z dwoma basenami (wewnętrzny i zewnętrzny). Pok...
więcej

4.8
Nie dla rodzin z dziećmi - oraz ceniących spokój 2016-08-22
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    1.0

2.5
Podsumowanie hotelu 2016-08-22
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    2.2
  • Pokoje
    2.8
  • Wyżywienie
    2.3
  • Atrakcje
    2.3
  • Obsługa
    4.3

3.0
Nie dla ceniacych spokój 2016-08-29
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.3

Nie polecamy dla rodzin z dziecmi oraz osob ceniacych spokoj, do poznych godzin glosna muzyka wlaczn...
więcej

3.4
Najmniej udany urlop 2016-09-27
Szczegóły oceny hotelu CALIFORNIA RESORT:
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    1.0

2.0

Masz pytania o Hotel CALIFORNIA RESORT? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00