cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
  • Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club, Fuerteventura
1 / 27
Udogodnienia hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 września 2019

Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club w ofercie Biura podróży:

Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Hiszpania/ Fuerteventura

Strefa

Family, Prestige

Kategoria

****+

Dzieci

- 1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 4 lat- opłata tylko za przelot

Lokalizacja

północna część wyspy, pomiędzy słynnymi plażami Cotillo i Corralejo, znanych z przepięknych plaż z białym piaskiem i wydmami wioska rybacka Majanicho z małą, dziką plażą - ok. 700m od hotelu stolica wyspy Puerto Del Rosario - ok. 30 km lotnisko - ok. 32 km

Atuty

- urządzony w nowoczesnym stylu, ciekawy design - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem - wspaniały aqua park dla dzieci - GRATIS - w pobliżu najwspanialszych plaż Fuerteventury - doskonała kuchnia i wspaniały serwis - gwarancja jakości dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances - hotel posiada certyfikat Golden Star, przyznawany dla hoteli, które stale otrzymują najlepsze noty od naszych Klientów, odznaczają się wzorowym serwisem i obsługą oraz najlepszym stosunkiem jakości do ceny

Plaża

ok. 700 m od hotelu mała, dzika piaszczysto- żwirkowa plaża, hotel realizuje bezpłatny transfer na najsłynniejszą i największą plażę na wyspie z białym piaskiem i wydmami - Playa de Las Dunas de Corralejo, w każdy piątek transfer na znaną z pięknych zachodów słońca - Playa del Cotillo, czas przejazdu na plaże w obu przypadkach trwa ok. 30 min., w przypadku Corralejo pierwszy przystanek jest w mieście przy hotelu RIU, drugi na plaży, wymagana bezpłatna rezerwacja dzień wcześniej w recepcji, leżaki i parasole na plaży płatne ok. 13EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

nowy hotel oddany do użytku w kwietniu 2014 roku, posiada kategorię 4*, zaprojektowany w stylu eleganckiej wioski wakacyjnej położonej przy oceanie, wśród skał wulkanicznych, składa się z 323 luksusowych willi z ogródkami skupionych w 5 "oaz", z których każda wyposażona jest w basen z brodzikiem oraz dużą liczbą leżaków i parasoli, kompleks urządzony jest w nowoczesnym i eleganckim stylu z wielką dbałością o szczegóły, na obszarze 40 000 m2 oprócz willi i basenów znajdują się również 2 restauracje, 3 bary, aqua park dla dzieci oraz bardzo dobrze wyposażone zaplecze sportowe

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, bankomat, centrum biznesowe, supermarket, zewnętrzna i wewnętrzna scena, przechowalnia bagażu, pralnia, parking, opieka medyczna (na życzenie), wypożyczalnia samochodów i skuterów, wypożyczalnia rowerów (ok. 30 EUR/3 dni), ręczniki plażowe płatne ok. 5 EUR + depozyt 10 EUR, udogodnienia oraz pokoje dla niepełnosprawnych

Internet

bezpłatne WiFi w lobby oraz w villach

Pokoje

villa standardowa - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, urządzone w nowoczesnym stylu o powierzchni ok. 37 m2,składające się z sypialni, pokoju dziennego z TV SAT, kuchni wyposażonej w lodówkę, ceramiczną płytę grzewczą, zmywarkę, ekspres do kawy, sztućce, szklanki, talerze itp., łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, sejf (płatny ok. 10 EUR/tydzień), żelazko, klimatyzacja indywidualnie sterowana, dodatkowo każda willa posiada swój taras z zadbanym ogródkiem studio - jednopomieszczeniowe, 2 os., bez możliwości dostawek, urządzone jak willi standard, o tej samej powierzchni, jednak składające się z jednego pomieszczenia rodzinne wille - z dwoma sypialniami o powierzchni ok. 52 m2, z możliwością zakwaterowania do 6 osób, wyposażenie jak w willi standard

Restauracje i bary

restauracja główna MaunaLoa - dania kuchni międzynarodowej restauracja a'la carte Chimborazo bar przy basenie / pool bar Krakatoa pool bar / lobby bar Etna Sports Bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen tylko dla dorosłych o pow. ok. 165 m2 (podgrzewany sezonowo), elegancko zaprojektowany z kamiennymi leżakami zanurzonymi w wodzie oraz bezpłatnymi leżakami i parasolami, umieszczony przy głównym budynku, ponadto na terenie całego obiektu pomiędzy willami znajdują się 3 baseny (pow. ok 300 m2) z brodzikami, zajmujący 5000 m2 CraterAqua Park - inspirowany wulkanami aqua park ze zjeżdżalniami, basenem ze sztucznymi falami, kaskadami i instalacjami do wodnego szaleństwa dla dzieci, boisko sportowe do gry w piłkę nożną, koszykówkę oraz siatkówkę, fitness, siłownia, zumba, rzutki, tenis stołowy, petanque, boule, zespół kilkunastu animatorów dba o to aby każdy z gości dobrze się bawił przy dziennych animacjach oraz wieczornych zabawach i występach

Płatne

tenis ziemny oraz mini golf, luksusowe centrum Spa oferujące różnego rodzaju masaże oraz zabiegi odnowy biologicznej (spa czynne przy wysokim obłożeniu hotelu), komplety wypoczynkowe z baldachimami na terenie aqua parku ok.25 EUR/dzień, wstęp do restauracji a'la carte Chimborazo, wypożyczalnia sprzętów wodnych

Dla dzieci

CraterAqua Park, plac zabaw, Mini Klub (3-5 lat), Kids Klub (6-8 lat), Junior Klub (9-12 lat), Ados Klub (13-17 lat), dyskoteka dla młodzieży Le Spot, animacje, mini disco, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do lat 2 płatne dodatkowo ok. 2 EUR/noc lub 10 EUR/tydzień, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci w restauracji głównej

Program All Inclusive

08.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Mauna Loa, kawa espresso, kawa z mlekiem, kawa bezkofeinowa, czekolada, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Mauna Loa, różne rodzaje sałatek, przystawek, owoców deserów, typowe dania kuchni śródziemnomorskiej, hiszpańskiej, kanaryjskiej, kolacje tematyczne, dana wegetariańskie, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone 18.30-22.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej MaunaLoa, różne rodzaje sałatek, przystawek, owoców, deserów, typowe dania kuchni śródziemnomorskiej, hiszpańskiej, kanaryjskiej, kolacje tematyczne, show cooking, dania wegetariańskie, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone, podczas kolacji wymagany tzw. dresscode - Panowie długie spodnie i zakryte buty 11.30-12.45 oraz 15.30-17.30 przekąski np. kanapki, ciasteczka, lody serwowane w restauracji głównej Mauna Loa oraz Etna Bar 10.30-17.30 lody oraz lokalne napoje orzeźwiające np. cola, fanta, sprite, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone, wino musujące, sangria, rum, wódka, brandy, whisky, likiery oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w pool bar Krakatoa 10.30-00.00 lokalne napoje orzeźwiające np. cola, fanta, sprite, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone, wino musujące, sangria, rum, wódka, brandy, whisky, likiery oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby bar Etna 10.00-22.00 kanapki w barze Etna 17.00-00.00 lokalne napoje orzeźwiające np. cola, fanta, sprite, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone, wino musujące, sangria, rum, wódka, brandy, whisky, likiery oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w Sports Bar (otwarty z okazji wielkich wydarzeń sportowych) - leżaki i parasole przy basenach i w CraterAqua Park - bezpłatny transfer na 2 plaże (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - polski animator od 01.07 - dzienne animacje i wieczorne występy - Mini Klub dla dzieci 3-5 lat - Kids Klub dla dzieci 6-8 lat - Junior Klub dla dzieci 9-12 lat - Ados Klub oraz dyskoteka Le Spot dla młodzieży 13-17 lat Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Uwaga

zgodnie z polityką hotelu, przy kwaterowaniu, recepcja prosi o pozostawienie numeru karty kredytowej lub kaucji w wysokości 200 EUR Wstęp do Oasis Parku gratis dla Twoich dzieci! Pierwsze dziecko do 12 lat, drugie do 4 lat GRATIS! Promocja ważna przy zakupie 2 biletów normalnych.

Strona www hotelu

www.origomarefuerteventura.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***+ Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Tesoros Fuerteventura

Trasa wycieczki prowadzi przez takie miejsca jak La Pared- Ajuy (wulkaniczne skały i jaskinie)-Pajara (ładne miasteczko o typowej kanaryjskiej zabudowie)- Betancuria (dawna stolica wyspy)- latarnia morska w Faro de la Entallada- wytwórnia kosmetyków i produktów naturalnych z aloesu AloeVera. Zobaczymy m.in. piękne klifowe wybrzeże, magiczne zatoczki, plaże, typowa architekturę kanaryjską, zjemy lunch w malej restauracyjce na trasie, zajrzymy do gospodarstwa produkującego sery kozie i produkty regionalne. Wycieczka całodniowa po najpiękniejszych zakątkach wyspy Fuerteventura z przewodnikiem w j. polskim. Cena ok. 55 EUR/os., dzieci ok. 28,5 EUR/os.

Lanzarote

Po dotarciu do portu w Corralejo przeprawiamy sie promem do Playa Blanca na wyspie Lanzarote. Tam oczekuje na nas autokar/bus, który zabierze nas pod Górę Ognia, gdzie można podziwiać wspaniały krajobraz. W Isole de Hilario możemy zaobserwować ciekawe zjawiska geotermalne. Kolejny punkt programu to degustacja win Lanzarote. Na trasie zapewniamy lunch. Zobaczymy też Jameos, to niewielki fragment długiego łańcucha korytarzy lawowych powstałych na skutek wybuchu wulkanu La Corona. Wracamy na prom do Playa Blanca na 17.00 i z Corralejo autokarem udajemy się do hotelu. Cena ok. 84 EUR/os.(z południowej części wyspy)/ ok. 81EUR/os.(z północnej części wyspy), dzieci ze zniżką 50%

Jeep Beach Norte - północna cześć wyspy

Nie ma lepszego sposobu by zwiedzić północną cześć wyspy niż przejażdżka jeepami, w czasie której poruszamy się po drogach o rożnej nawierzchni. Można podziwiać miejsca takie jak Calderon Hondo, wioskę La Oliva, świętą górę Tindaya, wspaniale klify, piaszczyste plaże Majanicho, i naturalne jezioro El Cotillo, gdzie można zażywać kąpieli. W cenie lunch z napojem. Prosimy o zabranie sportowego obuwia, kostiumu kąpielowego i aparatu fotograficznego z zapasową kartą i baterią. Wycieczka z przewodnikiem w j. polskim. Cena ok. 59 EUR/os., dzieci ok. 29,5 EUR/os.

Jeep Beach Cofete - południowa cześć wyspy

Nasze jeepy zabiorą Państwa na wycieczkę wokół półwyspu Jandia, który jest Parkiem Narodowym, oraz na plażę Cofete - która jest uważana za najpiękniejszą plażę Hiszpanii. Krajobraz jest zróżnicowany i unikalny. Zatrzymamy się też na pięknej, cichej plaży Juan Gomez. W czasie wycieczki zapewniamy lunch i napoje. Prosimy o zabranie sportowego obuwia, kostiumu kąpielowego i aparatu fotograficznego. Wycieczka z przewodnikiem w j. polskim Cena ok. 65 EUR/os., dzieci ok. 35 EUR/os.

Rejs Trzy Wyspy

Wyprawa rozpoczyna się w porcie w Corralejo, płyniemy w okolice Playa de Papagayo na wyspie Lanzarotte. Tam będzie czas na pływanie i snurkowanie (udostępnimy odpowiedni sprzęt). Zapewniamy lunch na pokładzie. Kolejnym celem jest wybrzeże wyspy Lobos, gdzie możemy podziwiać urok kolejnej wyspy. Na trasie rejsu poprzez szklane dno łodzi możemy zaobserwować życie na dnie morza. Powrót na Fuerteventurę ok. 16.00. Cena ok. 50 EUR/os., dzieci ok. 25 EUR/os.

Lobos Catamaran

Rejs luksusowym katamaranem z Corralejo do "raju" wyspy Lobos. Zarzucimy kotwice w jednej z zatoczek, gdzie będą Państwo mogli pływać w krystalicznie czystej wodzie (maski dostępne na pokładzie), relaksować się na słońcu i odwiedzić wyspę Lobos. Zapewniamy lunch. Cena ok. 50 EUR/os., dzieci ok. 25 EUR/os.

GoletaParadise/MagicCatamaran

Magiczny półdniowy rejs wzdłuż wybrzeży Fuerteventury w dwóch wariantach jeden to tradycyjna turecka galeta o nazwie Paradise, drugi to katamaran. Rejs zaczyna się z MorroJable, skąd płyniemy na południe półwyspu Jandia do Punta de Jandia, mijając po drodze malownicze klify, maleńkie porty, puste plaże. Możemy wygodnie ułożyć się na pokładzie, utrwalić naszą opaleniznę, sączyć drinki i podziwiać piękne widoki. W Punta de Jandia zobaczymy latarnie morską stojąca na skałach. Możemy ochłodzić się pływając w oceanie. Po smacznym lunchu mamy jeszcze szanse na zrobienie pięknych zdjęć na tle latarni, po czym wyruszymy w drogę powrotna. Rejs rozpoczyna sie o godz. 10.00. Cena goleta ok. 65 EUR/os., katamaran ok. 52 EUR/os., dzieci 50% zniżki.

Oasis Park

Park Oasis w La Lajita jest urozmaiconym naturalnym rajem o powierzchni ok. 80ha. Znajduje się on na południu Fuerteventury i ma wiele do zaoferowania.Podzielony jest na zoo, safari z wielbłądami i ogród botaniczny. W parku znajdują się 3 restauracje, sklep z pamiątkami, centrum botaniczne, kilka placów zabaw dla dzieci. Oprócz tego możliwa jest bezpłatna przejażdżka "Busem Dżungli", który jeździ co 10 minut od ogrodu botanicznego do parku zwierząt. Zoo zamieszkuje ok. 250 gatunków zwierząt. Pokazy papug, lwów morskich, gadów czy ptaków drapieżnych są tam szczególną atrakcją. Dużą atrakcję stanowi możliwość karmienia słoni i żyraf oraz bezpośredni kontakt z wieloma zwierzętami, które mieszkają w naturalnych warunkach, takich samych jak w miejscu ich pochodzenia. Kto kocha naturę i zwierzęta musi z pewnością odwiedzić ogród botaniczny z mnogością palm, kaktusów i innych tropikalnych roślin. Tu znajduje się największa w Europie kolekcja kaktusów. Dodatkowo można skorzystać z tzw. interakcji czyli bliskiego przebywania z lemurami (m.in. karmienie zwierząt w ich klatce; lemury są bardzo przyjazne) lub pływanie z lwami morskimi. Interakcje są dodatkowo płatne. Cena ok. 32 EUR/os., dzieci ok. 19 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Duże wakacyjne miasteczko położone w wiosce rybackiej Majanicho. Najbliższe miasto to Corralejo oddalone o ok. 15 km. Do lotniska w Puerto del Rosario ok. 45 km.



Plaża:

Hotel położony jest ok. 1 km od brzegu oceanu i małej piaszczysto - kamienistej plaży. Najbliższe piaszczyste plaże znajdują się w Parku Narodowym Las Dunas w Corralejo (ok. 15 km). Do plaż Las Dunas dowozi bus (1 przejazd dziennie gratis).



Do dyspozycji gości:

Przy zakwaterowaniu pobierany będzie obowiązkowy depozyt zwrotny w wysokości 200€/pokój.



Hotel wybudowany w 2014 roku. Recepcja, lobby, restauracja główna, restauracja a'la carte (czynna sezonowo), 3 bary, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, główna strefa basenowa: basen główny tylko dla dorosłych (całorocznie podgrzewany) oraz park wodny ze zjeżdżalniami, sztuczną falą i kaskadami, 5 stref basenowych na terenie całej wioski (w każdej strefie basen dla dorosłych i brodzik), miniklub, plac zabaw, supermarket, pralnia (płatna), przechowalnia bagażu wypożyczalnia rowerów i samochodów (płatna). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne dodatkowo ok. 5 Eur/os + ok. 10 Eur depozyt). Hotel akceptujepsy do max 25kg z aktualnymi szczepieniamina wściekliznęi aktualną książeczką. Psy mogą przebywać jedynie w pokoju. Pies nie może przebywać wmiejscach ogólnodostępnych (restauracja, strefa basenowa, bary, lobby etc.). Opłata za psa to ok. 60 Eur/tydz.


UWAGA: Od 19/11/2018 do 21/12/2018 Park Wodny Crater Park zamknięty.


Pokoje:

Hotel oferuje zakwaterowanie w 323 willach o różnym standardzie rozlokowanych na dużym terenie. Wszystkie wille wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), z sejfem (płatny ok.20 Eur/tydz.), TVsat, żelazkiem, aneksem kuchennym (czajnik, kuchenka, ekspres do kawy, mała lodówka) i balkonem lub tarasem (meble ogrodowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na potwierdzenie (płatne ok. 10 Eur/tydz.).Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju. UWAGA: Dziecko do lat 2 na potwierdzenie!


Willa z 1 sypialnią (pow. ok.37 m2) - dla max 4 osób, osobna sypialnia, pokój dzienny z rozkładaną sofą.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (8:30-10:30), obiady (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-22) w formie bufetu, podwieczorek, przekąski w wyznaczonych miejscach przez hotel, lokalne napoje alkoholowe oraz napoje bezalkoholowe (10:30-24:00). Dieta bezglutenowa na potwierdzenie.


Program sportowy i animacyjny:

Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: boisko multisportowe siłownia, tenis stołowy. Dodatkowo płatne: korty tenisowe (ok. 10 Eur/godzina), mini golf (ok. 5 Eur/gra), bilard (ok. 1 Eur/gra).


Internet:

Wifi w budynku głównym gratis. Nie ma wifi w pokojach. Stanowiska internetowe płatne ok. 6 Eur/godz.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .

Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.

Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.

Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.

Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.

Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.

Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.

Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Wycieczki lokalne
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura Atrakcje i wycieczki lokalne

Zapraszam na słoneczną i wietrzną Fuerteventurę, zwaną plażą wysp kanaryjskich. Niesamowite widoki, szerokie białe i złote plaże, cynamonowe wzgórza w interiorze wyspy, maleńkie kanaryjskie wioski i miasteczka oraz pyszne jedzenie, to tylko kilka powodów, żeby nas odwiedzić. Bliskość Lanzarote pozwala na zobaczenie dwóch wysp kanaryjskich w trakcie jednego urlopu. Do zobaczenia na Fuercie!

Małgosia Wolska Rezydent Rainbow

Wycieczki lokalne

Gran Tour Fuerteventura
Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu (wliczony w cenę wycieczki), czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 48 Eur za osobę dorosłą, ok. 28 Eur za dzieci 3-11 lat

Oasis Park Fuerteventura
Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezentujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi. Cena ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat Uwaga! O aktualne oferty i promocje zapytaj rezydenta!

Lanzarote
Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 93 Eur za osobą dorosłą, ok. 46,50 Eur za dziecko 3-11 lat, ok. 5,50 EUR za dziecko do 3 lat.

TAJEMNICZA COFETE
Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofete. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Cena ok. 55 Eur - zależy od lokalizacji hotelu zakwaterowania Klientów oraz długości wycieczki (półdniowa lub całodniowa).

Wyspa Lobos
Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 2-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. Cena ok. 54 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych


Raj dla surferów i kite/wind surferów Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.

Trekking
Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.

Przyroda


Wydmy w Corralejo
Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.

Plaża Sotavento
Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.

Aloe Vera Finca
Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.

Relaks


Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a. Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura Atrakcje i wycieczki lokalne

Zapraszam na słoneczną i wietrzną Fuerteventurę, zwaną plażą wysp kanaryjskich. Niesamowite widoki, szerokie białe i złote plaże, cynamonowe wzgórza w interiorze wyspy, maleńkie kanaryjskie wioski i miasteczka oraz pyszne jedzenie, to tylko kilka powodów, żeby nas odwiedzić. Bliskość Lanzarote pozwala na zobaczenie dwóch wysp kanaryjskich w trakcie jednego urlopu. Do zobaczenia na Fuercie!

Małgosia Wolska Rezydent Rainbow

Wycieczki lokalne

Gran Tour Fuerteventura
Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu (wliczony w cenę wycieczki), czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 48 Eur za osobę dorosłą, ok. 28 Eur za dzieci 3-11 lat

Oasis Park Fuerteventura
Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezentujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi. Cena ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat Uwaga! O aktualne oferty i promocje zapytaj rezydenta!

Lanzarote
Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 93 Eur za osobą dorosłą, ok. 46,50 Eur za dziecko 3-11 lat, ok. 5,50 EUR za dziecko do 3 lat.

TAJEMNICZA COFETE
Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofete. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Cena ok. 55 Eur - zależy od lokalizacji hotelu zakwaterowania Klientów oraz długości wycieczki (półdniowa lub całodniowa).

Wyspa Lobos
Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 2-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. Cena ok. 54 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych


Raj dla surferów i kite/wind surferów Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.

Trekking
Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.

Przyroda


Wydmy w Corralejo
Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.

Plaża Sotavento
Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.

Aloe Vera Finca
Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.

Relaks


Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a. Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .

Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.

Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.

Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.

Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.

Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.

Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.

Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4+

Położenie

*    Resort wypoczynkowy otwarty w 2014r., znajduję się w północno-zachodniej części wyspy, 1 km od małego miasteczka Majanicho. 45 km od portu lotniczego. 

PLAŻA

*    Hotel znajduję się pomiędzy dwoma popularnymi i pięknymi plażami z białym piaskiem Cotillo (15 km) oraz Corralejo (22km), codziennie od Poniedziałku do Czwartku na plaże Waikiki w pobliżu Corrajelo dowozi darmowy bus, w Piątki autobus zawozi Gości na plażę Cotillo. Najbliższa plaża położona jest 1 km od hotelu.

ZAKWATEROWANIE

*    323 ville; *    Typy pokoi: one bedroom villa (37 m2, sypialnia, pokój dzienny, na zewnątrz taras z ogrodem); 5 pokoi dostosowanych dla osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: wyposażony aneks kuchenny, lodówka, łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja, sejf (płatny) telefon, telewizor, balkon lub taras.

RESTAURACJE I BARY

*   Restauracja główna; *   4 bary, piekarnia.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski, lody, ciasteczka. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w poszczególnych barach w godz.10:00-24.00.

SPORT I ROZRYWKA

*    Aquapark ze zjeżdżalniami, 6 basenów (w tym jeden klimatyzowany o temp. ok. 24°C - tylko dla dorosłych); *    Bezpłatnie: boiska do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, piłki ręcznej, tenis stołowy, fitness; *    Odpłatnie: 3 korty tenisowe, mini golf, siłownia, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

*    Aquapark ze zjeżdżalniami, 5 brodzików, plac zabaw, mini klub (3-17 lat), animacje, menu dla dzieci, mini disco. Wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt (na zapytanie).

 POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Sklepy, piekarnia, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia samochodów, opieka lekarska, pralnia samoobsługowa, parking (płatny), dyskoteka, hotel akceptuje zwierzęta domowe (dodatkowo płatne), bezpłatny bezprzewodowy dostęp do internetu Wi-Fi w pobliżu recepcji.

NASZYM ZDANIEM

*    Nowoczesny otwarty w 2014 roku ośrodek wypoczynkowy to miejsce przyjazne dla dzieci oraz ich rodziców, bogata infrastruktura hotelowa w której skład wchodzą m.in. liczne baseny, Aquapark, boiska sportowe z pewnością umilą pobyt na wyspie. Przestronne i komfortowe ville zapewnią wymarzony urlop dla całej rodziny.

STRONA INTERNETOWA

*    www.pierreetvacances.com

INFORMACJE

*   Hotel po przylocie na miejsce prosi o podanie numeru karty kredytowej w ramach gwarancji (blokada 200 euro). W momencie skorzystania z usług które nie są wliczone w cenę, kwoty automatycznie są naliczane i ściągane z karty, jeżeli Klient nie posiada karty, płaci za usługę gotówką w momencie złożenia zamówienia. *   Uprzejmie informujemy iż wykwaterowanie następuje do godziny 10.00 ostatniego dnia pobytu.


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

FUERTEVENTURA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • 2 baseny zewnętrzne (1 bez krawędzi dla dorosłych) • taras słoneczny • 3 bary (bar przy basenie, bar sportowy, lobby bar) • restauracja • aquapark (z kompleksem basenów, zjeżdżalniami i sztuczną falą, czynny 10.00-17.00)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby i barze, w cenie) • leżaki, parasole (przy basenie, w cenie) • łóżka balijskie (płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• pralnia (płatna) • minimarket • parking (w cenie)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

323

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje zwierzęta (płatne, na zapytanie)

Dla dzieci

• animacje dla dzieci i młodzieży • miniklub dla dzieci (4-12 lat) • osobny basen • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie • piłka nożna • siatkówka • wielofunkcyjne boisko sportowe • przechowalnia rowerów

Płatne • siłownia • 2 korty tenisowe • wypożyczalnia rowerów • minigolf • badminton • centrum wellness • masaże

Rozrywka

• dzienne i wieczorne programy animacyjne

Pokoje

Willa VIX1

• 2-4 os. • ok. 37 m2 • 1 sypialnia • pokój dzienny • taras • kuchnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • lodówka

Willa VIX2

• 2 os. • ok. 52 m2 • 2 sypialnie • pokój dzienny • taras • kuchnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • lodówka

Willa VIX3

• 2-4 os. • ok. 37 m2 • 1 sypialnia • pokój dzienny • taras • kuchnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • lodówka

Willa VIX4

• 2 os. • ok. 52 m2 • 2 sypialnie • pokój dzienny • taras • kuchnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • lodówka

Studio STX1

• 1-2 os. • ok. 37 m2 • pokój dzienno-sypialny • taras • kuchnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • lodówka

Studio ekonomiczne STZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe • przekąski • restauracja a la carte (płatna)

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)

Śniadania • w formie bufetu

Bez wyżywienia Wyżywienie we własnym zakresie


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

W Origo Mare Club możesz cieszyć się zakwaterowaniem Villa Suite w uprzywilejowanej lokalizacji. Liczymy także z przestronnymi i jasno oświetlonymi wnętrzami, udekorowanymi ze szczegółami, aby twój pobyt był jak najbardziej przyjemny i komfortowy. Niezapomniane miejsce, idealne na podróżowanie z twoją parą, rodziną lub przyjaciółmi. W Origo Mare dostosowujemy Twój pobyt w zależności od Twoich preferencji i potrzeb. Położony 3 km od plaży, 8 km od Lajares, 13,5 km od Corralejo, 16 km od zamku Tostón i 44 km od lotniska Fuerteventura.

Udogodnienia i serwisy zawierają restauracje, bary, baseny, basen dla dzieci, zjeżdżalnie wodne, zabiegi spa (płatne), salon piękności (płatny), siłownię, plac zabaw, minigolf (płatny), kort tenisowy (za dodatkową opłatą), klubik dla dzieci (+4), parking i 24-godzinna recepcja.

Apartamenty posiadają: aneks kuchenny, lodówkę, toster, czajnik, ekspres do kawy / herbaty, bezprzewodowy Internet, TV, telefon, sejf (płatny), klimatyzację, łazienkę, suszarkę do włosów i balkon / taras.

Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych / sezonowych.

Adres: Ctra Majanicho 100, 35650 Lajares, Fuerteventura, Hiszpania.


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


Europe Mountains
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między słynnymi plażami Cotillo i Corralejo - przepięknym plaż z białym piaskiem, jednych z najpiękniejszych na Fuerteventurze
  • nowoczesny styl, ciekawy design, świetna kuchnia i bardzo wysoka jakość obsługi, bardzo bogata infrastruktura hotelowa, Aqua Park dla dzieci
  • komfortowe wille - standardowe pokoje to prywatne wille z ogrodem

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Lajares

OPIS

Na miejscu jest możliwość wykupienia wyżywienia (śniadania, obiadokolacje, pełne wyżywienie, all inclusive).

W CENIE

Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny. Informację, jakie dodatkowe świadczenia zawarte są w cenie otrzymacie Państwo w trakcie procesu rezerwacji.

PŁATNE NA MIEJSCU

Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

basen zewnętrzny, basen zewnętrzny podgrzewany.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, kort tenisowy, klub fitness, koncerty, wieczorki taneczne, karaoke, klub nocny, program rozrywkowy, paddle boats, pole golfowe, żeglarstwo, plaża, kite surfing, nurkowanie z butlą, surfing, park wodny, turnieje sportowe, skutery wodne.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, bar z przekąskami, sklepy, bar.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, ręczniki, zmywarka, toster, pościel, ekspres do kawy, stół śniadaniowy z krzesłami.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.


Opis hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Origo Mare to rewelacyjna wioska wakacyjna usytuowana w pobliżu najpiękniejszych plaż Fuerteventury. Wszystko jest urządzone w nowoczesnym stylu, a jakość gwarantowana jest dzięki francuskiej sieci Pierre and Vacances. Hotel Origo Mare polecamy miłośnikom ciekawych wnętrz, najbardziej wymagającym Klientom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. To także świetna propozycja dla aktywnych klientów ze względu na 5 stref basenowych na terenie całej wioski. Pobyt w hotelu Origo Mare to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.


Mapa Hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie
Filmy hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Origo Mare!
https://youtu.be/elO0Q-6rSws

Opinie o Hotelu Origo Mare Pierre Vacances Village Club

Z hotelu Origo Mare wróciliśmy miesiąc temu, super obiekty, bardzo nowoczesny,nowy, pokoje czyste, duże. Na terenie hotelu dzieje się, jest mnóstwo atrakcji dla dzieci, a największą jest aquapark z którego nie chciały wyjść. Tylko jest jeden problem z plażami bo daleko, ale jezdzi bus i można się zabrać, albo dojść ok 1km. Miejscowość w jakiej jest hotel to Majanicho małe miasteczko. Jedzenie w hotelu bardzo nam smakowało.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Polecam wakacje na Fuertaventurze. Super atmosfera, piękna pogoda, super plaża. Dla nas to były chyba najlepsze jak do tej pory wakacje :) Hotel Origo Mare P&V Village Club bajka, ładny, zadbany, pokoje czyste i ładnie urządzone, bardzo dobre jedzenie i bogaty wybór. Jednym minusem była odległość do plaży, można było co prawda przejść jakieś 15-20 min do najbliższej ale ogólnie był transfer do plaży położonej jakieś 20 km od hotelu ale rzeczywiście plaża robiła wrażenie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Origo Mare Pierre Vacances Village Club - możliwości zakwaterowania:

wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Studio wanna lub prysznic WC klimatyzacja Z aneksem kuchennym Telewizor Telefon
1 os. willa z jedną sypialnią
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. Willa z jedną sypialnią
Studio wanna lub prysznic WC klimatyzacja Z aneksem kuchennym Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Superior apartament z trzema sypialniami
Apartament z trzema sypialniami dla 7
Apartament z jedną sypialnią dla 4
Studio dla 3
Studio
Studio w supercenie
Superior apartament z dwiema sypialniami
Superior apartament z dwiema sypialniami
Willa
Willa
Willa
Willa
Apartament z dwiema sypialniami dla 6

Origo Mare Pierre Vacances Village Club - Możliwości wyżywienia:


Origo Mare Pierre Vacances Village Club - miasta wylotu:


Origo Mare Pierre Vacances Village Club - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Origo Mare Pierre Vacances Village Club? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00