cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
  • Hotel Senegambia, Gambia
1 / 20
Udogodnienia hotelu Senegambia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Senegambia
star 3

Gambia
Ocena hotelu Senegambia:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Senegambia:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 lipca 2019

Hotel Senegambia w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Obszerny kompleks położony w samym sercu największego w tym rejonie kurortu turystycznego jakim jest miejscowość Kololi. Hotel usytuowany w pięknym parku, w pobliżu najbardziej rozpoznawalnej gambijskiej ulicy - Senegambia. Miasto oferuje mnóstwo lokalnych sklepów, barów, restauracji, targowiska i wiele straganów z pamiątkami. Okolica jest rajem dla miłośników egzotycznej fauny i flory. Małpy, niespotykane motyle, mnóstwo kolorowych ptaków to tylko część atrakcji. Miejsce to nazywane jest mekką miłośników ornitologii. Spacerując z pomocą miejscowego przewodnika, możemy poznać ich około 100 gatunków. W pobliżu hotelu znajduje się Park Narodowy Bijilo. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok 30 min.



Plaża:

Kompleks położony przy piaszczystej plaży, która sprzyja spacerom, uprawianiu joggingu i jazdy konnej. Serwis plażowy - bezpłatny.



Do dyspozycji gości:

Zaprojektowane w afrykańskim stylu budynki hotelu, zostały wkomponowane w bajecznie zieloną, tropikalną oazę. Codzienny spacer wśród pięknej roślinności umilają odgłosy zwierząt, które tu zamieszkują. Recepcja 24 - godz. z lobby, sklep z pamiątkami, butik, minimarket, dwa duże baseny z osobnym brodzikiem dla dzieci, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie i na plaży, wypożyczalnia samochodów, możliwość wymiany waluty na miejscu, w czwartki i niedziele targ z rękodziełem i pamiątkami. Na terenie obiektu znajduje się restauracja główna z tarasem zewnętrznym serwująca śniadania typu bufet (oprócz międzynarodowego menu można tu spróbować miejscowych specjałów charakterystycznych dla regionu), restauracje a'la carte Flamingo, bar przy plaży serwujący dania z grilla, bar przy basenie.



Pokoje:

Hotel posiada 328 pokoi 2-osobowych z możliwością jednej dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej. Znajdują się w 2-kondygnacyjnych budynkach, rozmieszonych w tropikalnym ogrodzie. Wszystkie pokoje posiadają taras lub balkon (stolik, krzesła ogrodowe).



Hotel dysponuje pokojami typu Standard oraz pokojami typu Superior, które są bardziej przestronne niż pokoje Standard i posiadają nowsze umeblowanie. We wszystkich pokojach podwójne lub pojedyncze łózka, łazienka (prysznic), lodówka, TV-sat, telefon, sejf (za opłatą ok. 3 EUR/dzień), indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatna).



Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu. Możliwość dokupienia obiadokolacji.



Program sportowy i animacyjny:

Całodzienny program sportowo - animacyjny dla dzieci i dorosłych. Na terenie obiektu: boiska do squasha, piłki siatkowej, koszykówki, tenisa ziemnego. Istnieje możliwość skorzystania z pola golfowego z instruktorem (ok. 8 EUR/godz.). Każdego dnia prowadzone są animacje przy klimatycznej afrykańskiej muzyce, pokazy lokalnych tańców, programy karaoke.


Internet:

W lobby przy recepcji - bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi.



Kategoria lokalna:

***



Strona www:

www.senegambiahotel.com



Naszym zdaniem:

Hotel Senegambia to jeden z najbardziej znanych obiektów w regionie, słynący ze świetnej atmosfery. Klienci są bardzo zadowoleni z imponującego ogrodu, bliskości zwierząt i prawdziwej, energetycznej, afrykańskiej muzyki jakiej można tu posłuchać. Bliskość wielu bardzo dobrych i naprawdę tanich restauracji sprawia, ze opcja BB jest najkorzystniejsza dla klienta.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.5/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem technicznym na Wyspach Kanaryjskich lub w Afryce Płn. (na trasie WAW/BJL/WAW od 02.11.2018-30.11.2018, KTW/BJL/KTW od 02.11.2018 - 28.12.2018), bezpośredni przelot samolotem czarterowym (na trasie WAW/BJL/WAW od 07.12.2018-30.03.2019, KTW/BJL/KTW od 04.01.2019 - 30.03.2019), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
Szczepienia
Żadne szczepienia nie są wymagane. Miejsca, które odwiedzamy praktycznie nie są zagrożone przez takie choroby jak żółta febra. WHO informuje jednak o profilaktycznych szczepieniach przeciwko żółtej febrze (jeden zastrzyk na 10 lat). Wyjątek stanowią klienci, którzy przybywają z krajów zagrożonych tą chorobą, wtedy wymagane jest szczepienie. W rejonie Senegalu, Gambii i Gwinei Bissau zalecana jest profilaktyka antymalaryczna (leki doustne, dodatkowo polecamy zabranie repelentów ze środkiem DEET, ubrań zakrywających ciało, szczególnie wieczorami i w nocy).

Waluta
1 dalasi GMD (1 EUR = ok. 50 GMD). Niewiele jest automatów obsługujących karty kredytowe, zaleca się więc zabranie gotówki. Euro (EUR), dolary amerykańskie (USD) oraz Franki Afrykańskiej Wspólnoty Finansowej (XAF) - środek płatniczy w krajach sąsiednich - uznawane są np. na targu lub przy zakupie pamiątek.

Czas
-2 godziny w stosunku do czasu polskiego

Wiza
W roku 2013 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz gambijskich dla obywateli Polski. Wymagana ważność paszportu min. 6 miesięcy od daty powrotu.

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie ok. 5-10 EUR, woda 1 l. - ok. 0,5 EUR, piwo w barze ok. 1 EUR, kawa w kawiarni ok. 1 EUR

Elektryczność
Napięcie 220V/50 Hz. W większości hoteli wtyczki dostosowane do naszych urządzeń elektrycznych. Występują również wtyczki typu G (używanymi w Wielkiej Brytanii). Warto więc zaopatrzyć się w odpowiednią przejściówkę.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie na terenie całej Gambii. Koszty oraz dostępność prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Bezpieczeństwo
Gambia to kraj bardzo przyjazny turystom, jego mieszkańcy są bardzo mili, uprzejmi i nienachalni. Zdecydowanie dobrym kontaktom sprzyja obowiązujący tu język angielski, który w Gambii jest językiem urzędowym. Oczywiście zaleca się ostrożność i rozwagę, każdy hotel dysponuje sejfami, gdzie należy zdeponować dokumenty i wartościowe rzeczy.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwyczajowo wręcza się je bagażowym, kierowcom, kelnerom, obsłudze hotelu.

W regionie


Banjul -
stolica i czwarte co do wielkości miasto Gambii (największe jest pobliskie miasto Serrekunda), usytuowane na wyspie St. Mary (albo Banjul Island) u ujścia rzeki Gambii do Oceanu Atlantyckiego.

Wycieczki lokalne
Makasutu Culture Forest - Park przyrody Makasutu
Całodzienna wycieczka do bardzo dużego, zróżnicowanego Parku Przyrodu Makasutu, położonego nad brzegiem pięknego dopływu meandrującej rzeki Gambia. Na terenie tego parku znajdziemy wiele różnych ekosystemów. Sawanny, lasy mangrowe, afrykański busz i łąki to dom wielu gatunków zwierząt, m.in. spotkać tu można setki gatunków ptaków, 3 gatunki małp, warany, jelenie karłowate. W programie wycieczki tradycyjna obserwacja ptaków i zwierząt z lokalnych łódek, spacer po parku z przewodnikiem. Tutaj rowniez bedziemy mogli zobaczyc zbieranie ostryg. Następnie udamy się na lunch, gdzie będziemy mogli spróbować najlepszych, afrykańskich dań w tym regionie. Podczas lunchu pokaz lokalnych tańców z muzyką.
Cena ok. 45 EUR/os.


Roots
Rejs śladami Kunta Kinte, bohatera słynnego serialu "Korzenie". Serial opowiada o korzeniach oraz losach pierwszych afroamerykańskich mieszkańcow USA. Wycieczkę rozpoczniemy w Banjul, skąd popłyniemy do Albredy, która niegdyś była francuskim punkten handlowym w epoce niewolnictwa. Zwiedzimy muzeum niewolnictwa, kościół, jeden z pierwszych w Gambii oraz flagę wolności. Następnie udamy się do Juffureh, wsi, w której znajduje się dom słynnego niewolnika, na podstawie którego losów, powstał serial. Następnie rejs łodzią na wyspę James, druga nazwa wyspa Kunta Kinteh. Znajduje się tu Fort James, który wraz z kilkoma historycznymi budowlami w pobliskiej Albredzie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Historia tej wyspy jest niezwykla i niestety jej istnienie jest zagrożone ze względu na stale podnoszący się poziom wod, które obmywają ruiny dawnego fortu. Rejs powrotny bo Banjul, transfer do odpowiednich hoteli.(na statku lunch, w cenie wycieczki).
Cena ok. 45 EUR/os.


Banjul
Wycieczkę do stolicy Gambii rozpoczniemy od odwiedzenia wioski rybackiej Bakau. Zatrzymamy się przy najbardziej ruchliwym porcie, gdzie będziemy mogli zobaczyć rybaków w trakcie wyładunku swoich połowów, kobiety w trakcie czyszczenia ryb, które są ważnym składnikiem lokalnej kuchni. Przejazd do Serrekundy, największego miasta Gambii, czas wolny na zakupy pamiątek. Następnie kierujemy się w stronę Banjul. Poznamy historię okolicy i miasta. Zatrzymamy się przy Muzeum Narodowym, gdzie poznamy więcej szczegółow na temat kultury, tradycji i tutejszych obyczajów. W trakcie spaceru po mieście zatrzymamy się na rynku św. Alberta. Przerwa na lunch w nowej restauracji Bachus, gdzie w formie bufetu podawane są najlepsze afrykańskie dania. Ostatnim punktem wycieczki jest łuk triumfalny Arch 22, z którego można podziwiać widok na całe miasto.
Cena ok. 35 EUR/os.


Uwaga!
Organizatorem wycieczek nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Gambii Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem technicznym na Wyspach Kanaryjskich lub w Afryce Płn. (na trasie WAW/BJL/WAW od 02.11.2018-30.11.2018, KTW/BJL/KTW od 02.11.2018 - 28.12.2018), bezpośredni przelot samolotem czarterowym (na trasie WAW/BJL/WAW od 07.12.2018-30.03.2019, KTW/BJL/KTW od 04.01.2019 - 30.03.2019), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Makasutu Culture Forest - Park przyrody Makasutu
Całodzienna wycieczka do bardzo dużego, zróżnicowanego Parku Przyrodu Makasutu, położonego nad brzegiem pięknego dopływu meandrującej rzeki Gambia. Na terenie tego parku znajdziemy wiele różnych ekosystemów. Sawanny, lasy mangrowe, afrykański busz i łąki to dom wielu gatunków zwierząt, m.in. spotkać tu można setki gatunków ptaków, 3 gatunki małp, warany, jelenie karłowate. W programie wycieczki tradycyjna obserwacja ptaków i zwierząt z lokalnych łódek, spacer po parku z przewodnikiem. Tutaj rowniez bedziemy mogli zobaczyc zbieranie ostryg. Następnie udamy się na lunch, gdzie będziemy mogli spróbować najlepszych, afrykańskich dań w tym regionie. Podczas lunchu pokaz lokalnych tańców z muzyką.
Cena ok. 45 EUR/os.


Roots
Rejs śladami Kunta Kinte, bohatera słynnego serialu Korzenie". Serial opowiada o korzeniach oraz losach pierwszych afroamerykańskich mieszkańcow USA. Wycieczkę rozpoczniemy w Banjul, skąd popłyniemy do Albredy, która niegdyś była francuskim punkten handlowym w epoce niewolnictwa. Zwiedzimy muzeum niewolnictwa, kościół, jeden z pierwszych w Gambii oraz flagę wolności. Następnie udamy się do Juffureh, wsi, w której znajduje się dom słynnego niewolnika, na podstawie którego losów, powstał serial. Następnie rejs łodzią na wyspę James, druga nazwa wyspa Kunta Kinteh. Znajduje się tu Fort James, który wraz z kilkoma historycznymi budowlami w pobliskiej Albredzie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Historia tej wyspy jest niezwykla i niestety jej istnienie jest zagrożone ze względu na stale podnoszący się poziom wod, które obmywają ruiny dawnego fortu. Rejs powrotny bo Banjul, transfer do odpowiednich hoteli.(na statku lunch, w cenie wycieczki).
Cena ok. 45 EUR/os.


Banjul
Wycieczkę do stolicy Gambii rozpoczniemy od odwiedzenia wioski rybackiej Bakau. Zatrzymamy się przy najbardziej ruchliwym porcie, gdzie będziemy mogli zobaczyć rybaków w trakcie wyładunku swoich połowów, kobiety w trakcie czyszczenia ryb, które są ważnym składnikiem lokalnej kuchni. Przejazd do Serrekundy, największego miasta Gambii, czas wolny na zakupy pamiątek. Następnie kierujemy się w stronę Banjul. Poznamy historię okolicy i miasta. Zatrzymamy się przy Muzeum Narodowym, gdzie poznamy więcej szczegółow na temat kultury, tradycji i tutejszych obyczajów. W trakcie spaceru po mieście zatrzymamy się na rynku św. Alberta. Przerwa na lunch w nowej restauracji Bachus, gdzie w formie bufetu podawane są najlepsze afrykańskie dania. Ostatnim punktem wycieczki jest łuk triumfalny Arch 22, z którego można podziwiać widok na całe miasto.
Cena ok. 35 EUR/os.


Uwaga!
Organizatorem wycieczek nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Gambii Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

"

Inne

Szczepienia
Żadne szczepienia nie są wymagane. Miejsca, które odwiedzamy praktycznie nie są zagrożone przez takie choroby jak żółta febra. WHO informuje jednak o profilaktycznych szczepieniach przeciwko żółtej febrze (jeden zastrzyk na 10 lat). Wyjątek stanowią klienci, którzy przybywają z krajów zagrożonych tą chorobą, wtedy wymagane jest szczepienie. W rejonie Senegalu, Gambii i Gwinei Bissau zalecana jest profilaktyka antymalaryczna (leki doustne, dodatkowo polecamy zabranie repelentów ze środkiem DEET, ubrań zakrywających ciało, szczególnie wieczorami i w nocy).

Waluta
1 dalasi GMD (1 EUR = ok. 50 GMD). Niewiele jest automatów obsługujących karty kredytowe, zaleca się więc zabranie gotówki. Euro (EUR), dolary amerykańskie (USD) oraz Franki Afrykańskiej Wspólnoty Finansowej (XAF) - środek płatniczy w krajach sąsiednich - uznawane są np. na targu lub przy zakupie pamiątek.

Czas
-2 godziny w stosunku do czasu polskiego

Wiza
W roku 2013 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz gambijskich dla obywateli Polski. Wymagana ważność paszportu min. 6 miesięcy od daty powrotu.

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie ok. 5-10 EUR, woda 1 l. - ok. 0,5 EUR, piwo w barze ok. 1 EUR, kawa w kawiarni ok. 1 EUR

Elektryczność
Napięcie 220V/50 Hz. W większości hoteli wtyczki dostosowane do naszych urządzeń elektrycznych. Występują również wtyczki typu G (używanymi w Wielkiej Brytanii). Warto więc zaopatrzyć się w odpowiednią przejściówkę.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie na terenie całej Gambii. Koszty oraz dostępność prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Bezpieczeństwo
Gambia to kraj bardzo przyjazny turystom, jego mieszkańcy są bardzo mili, uprzejmi i nienachalni. Zdecydowanie dobrym kontaktom sprzyja obowiązujący tu język angielski, który w Gambii jest językiem urzędowym. Oczywiście zaleca się ostrożność i rozwagę, każdy hotel dysponuje sejfami, gdzie należy zdeponować dokumenty i wartościowe rzeczy.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwyczajowo wręcza się je bagażowym, kierowcom, kelnerom, obsłudze hotelu.

W regionie


Banjul -
stolica i czwarte co do wielkości miasto Gambii (największe jest pobliskie miasto Serrekunda), usytuowane na wyspie St. Mary (albo Banjul Island) u ujścia rzeki Gambii do Oceanu Atlantyckiego.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Gambia, Gambia

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

w centrum kurortu Kololi, w pobliżu znanej ulicy Senegambia. Transfer z lotniska ok. 40 minut.

Plaża

piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole wliczone w cenę.

Wyposażenie

obszerny kompleks hotelowy położony w pięknym parku z licznymi zwierzętami i roślinami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja, serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja a la carte,  kilka barów, sklepy. W zadbanym ogrodzie 2 baseny z brodzikiem dla dzieci i barem przy basenie. www.senegambiahotel.com.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Karty kredytowe

Visa, Mastercard.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3B): w dwukondygnacyjnych budynkach w ogrodzie, lodówka, TV, telefon, sejf za opłatą, klimatyzacja, łazienka, taras lub balkon. Junior suity (A2-3C): z oddzielna sypialnią.

Rozrywka

program animacyjny dla dzieci i dorosłych.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty.

Sport

siatkówka plażowa, siłownia, boccia, tenis (rakiety za opłatą), tenis stołowy. Za opłatą golf.

Wellness

za opłatą masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


TUI

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/GAMBIA

Wyposażenie

• recepcja • kącik internetowy: za opłatą • Wi-Fi • pralnia: za opłatą • ogród • taras słoneczny • minimarket • butik •sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

350

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

• plac zabaw • brodzik

Sport i wellness

W cenie • minigolf • siatkówka plażowa • kort tenisowy • tenis stołowy • siłownia

Płatne • masaże • strefa spa

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2-3 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 2-3 os. • balkon lub taras • klimatyzacja indywidualnie sterowana • Wi-Fi: w cenie • lodówka • telefon • prysznic • wanna • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • balkon lub taras • klimatyzacja indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą, ok. 17 euro/tydzień • prysznic • WC

Wyżywienie

Śniadania • w formie bufetu

Restauracje i bary • restauracje: 3
• restauracja na plaży
• Domordula Restaurant
• Oasis Pool Restaurant

• bary i inne: 2
• Safari Bar
• Atlantic Beach Bar: bar na plazy



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka R

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Gambia / Gambia

Opis oferty:

Położony przy piaszczystej plaży, w zielonym ogrodzie i jednocześnie w samym centrum znanego kurortu Kololi jest świetną propozycją na wyjazd z przyjaciółmi. Hotel oferuje swoim Gościom zaprojektowane w afrykańskim stylu przestronne, wygodnie urządzone pokoje. Idealnym miejscem na odprężenie i relaks jest duży basen z barem typu swim-up.

POŁOŻENIE:

w centrum KOLOLI, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 5 km od Serrekundy; ok. 25 km od lotniska Bandżul.

PLAŻA:

Kololi, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1982 r., odnowiony w 2016 r., 354 pokoje, 22 budynki, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Domordula - dania w formie bufetu, kuchnia afrykańska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja przy plaży - á la carte, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, pizzeria Portofino - á la carte, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary: przy plaży, swim-up, przy basenie; kiosk, parking; centrum konferencyjne dla 80 osób; ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 21 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon; sejf (ok. 3,5 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, ok. 200 m², gł. 1,2-1,8 m, nieregularny kształt, słodka woda, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, siatkówka plażowa, aerobik, plac zabaw dla dzieci, kilka razy w tygodniu występy afrykańskie, wieczorne show, muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy (ok. 4 EUR/godz.), minigolf.

KONTAKT:

00220/2000348,

GRATIS:

serwis plażowy


Mapa Hotelu Senegambia

Opinie o Hotelu Senegambia

Senegambia - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standard
1 os. pokoj superior
2 os. pokoj standard
2 os. pokoj superior
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie

Senegambia - Możliwości wyżywienia:


Senegambia - miasta wylotu:


Senegambia - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Senegambia? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00