cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
  • Hotel Palma Rima, Gambia
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
07.12 - 15.12
już od 2978 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.12 - 22.12
już od 2535 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Palma Rima
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Palma Rima
star 2

Gambia
Ocena hotelu Palma Rima:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Palma Rima:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 grudnia 2018

Hotel Palma Rima w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Gambia, Gambia

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

w pobliżu bary, sklepy i restauracje. Do Serrekundy ok. 6 km. Transfer z lotniska w Banjul ok. 30 minut.

Plaża

piękna, szeroka piaszczysta plaża ok. 400 m od hotelu. 

Wyposażenie

rozległy ośrodek składający się z budynku głównego i bungalowów położonych w tropikalnym ogrodzie. Do dyspozycji gości hol powitalny z recepcją, restauracja główna. Na zewnątrz znajduje się duży basen z tarasem słonecznym, barem przy basenie i brodzikiem. Parasole i leżaki przy basenie bez opłaty. www.palmarimahotel.com.

Kategoria lokalna

2 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2D): w budynku głównym, w większości z TV sat, klimatyzacja (za opłatą), sejf (Za opłatą), łazienka, WC, taras. Pokoje w bungalowach (A1-2E): wyposażone jak A2D.

Dzieci

brodzik.

Rozrywka

program animacyjny i sportowy. Okazjonalnie wieczorami muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty.

Sport

aerobik, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy.

Wyżywienie

ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadania i kolacje w formie bufetu.

All Inclusive

trzy posiłki. Przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest pomiędzy dwoma kurortami, Kotu i Kololi. W niedużej odległości od hotelu znajdziemy liczne kluby, bary, restauracje (m.in. znaną, lokalną dyskotekę Poco Loco). W odległości 3 km od hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe. Największe miasto Gambii - Serrekunda oddalone jest o ok. 6 km. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 30 min.
Plaża:

Do pięknej, szerokiej, drobnopiaszczystej plaży jest ok. 400 m. Serwis plażowy - przy lokalnej restauracji, wymagane zamówienie napoju lub jakiegoś dania z karty (wówczas bezpłatny).
Do dyspozycji gości:

Kompleks składający się z budynku głównego oraz bungalowów, rozmieszczony w rozległym ogrodzie z tropikalną roślinnością. Centralnym punktem hotelu jest nowy, duży basen, który wraz z rozległym tarasem słonecznym tworzy świetne miejsce do relaksu. Niedawno wyremontowana recepcja wraz z dużym lobby, restauracja główna, bar przy basenie, basen ze słodką wodą i oddzielny brodzik dla dzieci, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie (bezpłatnie).
Pokoje:

Hotel posiada 60 standardowych pokoi w budynku głównym i 92 w przestronnych, wygodnych bungalowach znajdujących się w zadbanym i ładnie zagospodarowanym ogrodzie. Większość pokoi z TV - sat. Pokoje wyposażone w łazienkę z WC, indywidualnie sterowaną klimatyzację (dodatkowo płatna, ok. 9 GBP/dzień, równowartość ok. 600 GMD/dzień), sejf (dodatkowo płatny ok 1,5 GBP/dzień + depozyt zwrotny 10 GBP) oraz taras. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka (bezpłatnie), konieczna wcześniejsza rezerwacja.
Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dokupienia obiadokolacji typu bufet.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel organizuje codzienne animacje i zajęcia sportowe: aerobik w wodzie, piłka wodna, szachy, rzutki, tenis stołowy. Hotel posiada salę fitness z bieżnią i przyrządami do ćwiczeń. Co kilka dni organizowany jest wieczorny show, dodatkowo na terenie hotelu funkcjonuje night klub. Hotel organizuje również wieczory z muzyką na żywo.
Internet:

Bezprzewodowy Internet Wi-Fi w lobby - bezpłatnie.
Kategoria lokalna:

**
Strona www:

www.palmarimahotel.com
Naszym zdaniem:

Hotel naszym zdaniem zasługuje na solidne 3 gwiazdki. Części ogólnodostępne są niedawno po remoncie. Rozległy, zielony teren i duży basen sprzyjają relaksowi i są wykorzystywane do prowadzenia licznych animacji na terenie obiektu. Palma Rima jest jednym z najczęściej wybieranych hoteli w Gambii. Zapraszamy!
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem technicznymw Barcelonie(na trasie WAW/BJL/WAW od 02.11.2018-21.12.2018), bezpośredni przelot samolotem czarterowym (na trasie WAW/BJL/WAW od 28.12.2018-30.03.2019), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Makasutu Culture Forest - Park przyrody Makasutu
Całodzienna wycieczka do bardzo dużego, zróżnicowanego Parku Przyrodu Makasutu, położonego nad brzegiem pięknego dopływu meandrującej rzeki Gambia. Na terenie tego parku znajdziemy wiele różnych ekosystemów. Sawanny, lasy mangrowe, afrykański busz i łąki to dom wielu gatunków zwierząt, m.in. spotkać tu można setki gatunków ptaków, 3 gatunki małp, warany, jelenie karłowate. W programie wycieczki tradycyjna obserwacja ptaków i zwierząt z lokalnych łódek, spacer po parku z przewodnikiem. Tutaj rowniez bedziemy mogli zobaczyc zbieranie ostryg. Następnie udamy się na lunch, gdzie będziemy mogli spróbować najlepszych, afrykańskich dań w tym regionie. Podczas lunchu pokaz lokalnych tańców z muzyką.
Cena ok. 45 EUR/os.

Roots
Rejs śladami Kunta Kinte, bohatera słynnego serialu Korzenie". Serial opowiada o korzeniach oraz losach pierwszych afroamerykańskich mieszkańcow USA. Wycieczkę rozpoczniemy w Banjul, skąd popłyniemy do Albredy, która niegdyś była francuskim punkten handlowym w epoce niewolnictwa. Zwiedzimy muzeum niewolnictwa, kościół, jeden z pierwszych w Gambii oraz flagę wolności. Następnie udamy się do Juffureh, wsi, w której znajduje się dom słynnego niewolnika, na podstawie którego losów, powstał serial. Następnie rejs łodzią na wyspę James, druga nazwa wyspa Kunta Kinteh. Znajduje się tu Fort James, który wraz z kilkoma historycznymi budowlami w pobliskiej Albredzie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Historia tej wyspy jest niezwykla i niestety jej istnienie jest zagrożone ze względu na stale podnoszący się poziom wod, które obmywają ruiny dawnego fortu. Rejs powrotny bo Banjul, transfer do odpowiednich hoteli.(na statku lunch, w cenie wycieczki).
Cena ok. 45 EUR/os.

Banjul
Wycieczkę do stolicy Gambii rozpoczniemy od odwiedzenia wioski rybackiej Bakau. Zatrzymamy się przy najbardziej ruchliwym porcie, gdzie będziemy mogli zobaczyć rybaków w trakcie wyładunku swoich połowów, kobiety w trakcie czyszczenia ryb, które są ważnym składnikiem lokalnej kuchni. Przejazd do Serrekundy, największego miasta Gambii, czas wolny na zakupy pamiątek. Następnie kierujemy się w stronę Banjul. Poznamy historię okolicy i miasta. Zatrzymamy się przy Muzeum Narodowym, gdzie poznamy więcej szczegółow na temat kultury, tradycji i tutejszych obyczajów. W trakcie spaceru po mieście zatrzymamy się na rynku św. Alberta. Przerwa na lunch w nowej restauracji Bachus, gdzie w formie bufetu podawane są najlepsze afrykańskie dania. Ostatnim punktem wycieczki jest łuk triumfalny Arch 22, z którego można podziwiać widok na całe miasto.
Cena ok. 35 EUR/os.

Uwaga!
Organizatorem wycieczek nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Gambii Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
"
Inne

Szczepienia
Żadne szczepienia nie są wymagane. Miejsca, które odwiedzamy praktycznie nie są zagrożone przez takie choroby jak żółta febra. WHO informuje jednak o profilaktycznych szczepieniach przeciwko żółtej febrze (jeden zastrzyk na 10 lat). Wyjątek stanowią klienci, którzy przybywają z krajów zagrożonych tą chorobą, wtedy wymagane jest szczepienie. W rejonie Senegalu, Gambii i Gwinei Bissau zalecana jest profilaktyka antymalaryczna (leki doustne, dodatkowo polecamy zabranie repelentów ze środkiem DEET, ubrań zakrywających ciało, szczególnie wieczorami i w nocy).
Waluta
1 dalasi GMD (1 EUR = ok. 50 GMD). Niewiele jest automatów obsługujących karty kredytowe, zaleca się więc zabranie gotówki. Euro (EUR), dolary amerykańskie (USD) oraz Franki Afrykańskiej Wspólnoty Finansowej (XAF) - środek płatniczy w krajach sąsiednich - uznawane są np. na targu lub przy zakupie pamiątek.
Czas
-2 godziny w stosunku do czasu polskiego
Wiza
W roku 2013 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz gambijskich dla obywateli Polski. Wymagana ważność paszportu min. 6 miesięcy od daty powrotu.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie ok. 5-10 EUR, woda 1 l. - ok. 0,5 EUR, piwo w barze ok. 1 EUR, kawa w kawiarni ok. 1 EUR
Elektryczność
Napięcie 220V/50 Hz. W większości hoteli wtyczki dostosowane do naszych urządzeń elektrycznych. Występują również wtyczki typu G (używanymi w Wielkiej Brytanii). Warto więc zaopatrzyć się w odpowiednią przejściówkę.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie na terenie całej Gambii. Koszty oraz dostępność prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Bezpieczeństwo
Gambia to kraj bardzo przyjazny turystom, jego mieszkańcy są bardzo mili, uprzejmi i nienachalni. Zdecydowanie dobrym kontaktom sprzyja obowiązujący tu język angielski, który w Gambii jest językiem urzędowym. Oczywiście zaleca się ostrożność i rozwagę, każdy hotel dysponuje sejfami, gdzie należy zdeponować dokumenty i wartościowe rzeczy.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwyczajowo wręcza się je bagażowym, kierowcom, kelnerom, obsłudze hotelu.
W regionie

Banjul -
stolica i czwarte co do wielkości miasto Gambii (największe jest pobliskie miasto Serrekunda), usytuowane na wyspie St. Mary (albo Banjul Island) u ujścia rzeki Gambii do Oceanu Atlantyckiego.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka R

Szukasz wakacji do Gambii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Gambia / Gambia

Opis oferty:

Przyjemny kompleks, położony pośród palm, jest ciekawą propozycją na romantyczne wakacje we dwoje lub w gronie rodziny. Centralnym punktem hotelu jest bardzo duży basen, otoczony tarasem słonecznym. Blisko stąd do piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem oraz do centrum największego miasta w Gambii - Serrekundy z licznymi klubami, barami i restauracjami. Dla najmłodszych przygotowano brodzik i plac zabaw, cała rodzina spędzi miło czas podczas hotelowych animacji.

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum SERREKUNDY, najbliższe sklepy, bary i restauracje ok. 100 m od hotelu; ok. 21 km od lotniska Bandżul.

PLAŻA:

Kotu Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

dwugwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1989 r., odnowiony w 2014 r., 60 pokoi w dwupiętrowym budynku głównym i 105 w bungalowach, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Rim - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia afrykańska i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy dyskotece, bar przy basenie, bar dla gości all inclusive; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; taras z widokiem na ogród, ogród; akceptowane karty kredytowe: Visa.

standardowy w budynku głównym:

2-os., ok. 25 m², skromny i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (płatna: ok. 10 EUR/dzień), łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizor, telefon; za opłatą: lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na ogród lub basen.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 200 m², gł. 1-2,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, brodzik, ok. 10 m², gł. 0,5 m, animacje dla dorosłych i dzieci: okazjonalnie występy artystyczne i muzyka na żywo, dyskoteka, plac zabaw dla dzieci; 18-dołkowe pole golfowe ok. 3 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Rim, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.00) w barze dla gości all inclusive; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0022/04463380-81, www.smartlinepalmarimahotel.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Mapa Hotelu Palma Rima

Opinie o Hotelu Palma Rima

Palma Rima - możliwości zakwaterowania:

1 os. bungalow
2 os. bungalow
2 os. pokoj standardowy (budynek glowny)
1 os. Pokój Standardowy (Budynek Główny)

Palma Rima - Możliwości wyżywienia:


Palma Rima - miasta wylotu:


Palma Rima - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Palma Rima? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00