Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
  • Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria), Riwiera Turecka
1 / 15
Udogodnienia hotelu Side Star Elegance (ex. Asteria)
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria)
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Side Star Elegance (ex. Asteria):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Side Star Elegance (ex. Asteria):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 stycznia 2019

Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria) w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony kaskadowo na bardzo dużym, zielonym terenie, zaledwie ok. 3 km od centrum pięknego Side (dogodny dojazd lokalnym transportem), ok. 70 km od lotniska w Antalyi. Do każdego poziomu hotelu dojeżdża winda. Hotel należy do sieci Side Star.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy pięknej, prywatnej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży dostępne bezpłatnie.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, lobby, windy, restauracja główna, restauracje a'la carte: rybna, turecka, chińska, włoska (każda dostępna raz na pobyt, wymagana rezerwacja), 8 barów m.in.: lobby bar, przy basenie, na plaży, snack bar, kawiarnia, 3 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.) i jeden relaksacyjny (dla os. pow. 18 lat), brodzik dla dzieci, basen kryty. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie dostępne bezpłatnie.


Pokoje:

W hotelu znajduje się 499 pokoi zlokalizowanych w budynku głównym i 2 budynkach bocznych. Pokoje standardowe (pow. ok. 22-28 m2) - dla max. 3 osób dorosłych (dostawka w formie rozkładanego łóżka lub sofy). Pokoje są bardzo elegancko urządzone i wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (uzupełniany codziennie: napoje bezalkoholowe i piwo), serwis do przygotowania kawy i herbaty, balkon. Na zamówienie możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat bezpłatnie. Pokoje standardowe z tarasem (pow. ok. 28 m2) - zlokalizowane w budynku głównym, dla max. 3 osób dorosłych (dostawka w formie rozkładanego łóżka lub sofy). Wyposażone jak pokoje standardowe. Posiadają widok na morze oraz duży, umeblowany taras (leżaki, leżanka tarasowa). Pokoje Eco są mniejsze, wyposażenie jak w pokoju standardowym. Na potwierdzenie: Pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (pow. ok. 33 m2) zlokalizowane zarówno w budynku głównym jak i bocznym, dla max. 4 osób (dostawki w formie normalnych łóżek). Wyposażone jak pokoje standardowe. Pokoje rodzinne 2-poziomowe (pow. ok. 75 m2) zlokalizowane w budynku bocznym, dla max. 4 osób dorosłych i dziecka, (dostawki w formie normalnych łóżek). Wyposażone jak pokoje standardowe. Pokoje z dostępem do basenu (pow. ok. 24 m2) zlokalizowane w budynku głównym, dla max. 3 osób dorosłych (brak możliwości kwaterowania dzieci). Wyposażone jak pokoje standardowe. Suity - (pow. ok. 35 m2) zlokalizowane w budynku głównym, dla max. 3 osób dorosłych (dostawka w formie rozkładanego łóżka lub sofy). Wyposażone jak pokoje standardowe.


Wyżywienie:

Ultra All inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:00-21:30). Przekąski w snack barze (12:30-15:00), placki gozleme, gofry, lody, podwieczorek, nocna przekąska (23:00-06:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole oraz część alkoholi importowanych w lobby barze 24 h, i w pozostałych barach w godz. otwarcia. Płatne dodatkowo: świeżo wyciskane soki, część importowanych napoi alkoholowych.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bogaty program animacji dziennych i wieczornych, organizowane są także wieczorki tematyczne, dyskoteka, muzyka na żywo. Zabawy przy basenie, aqua aerobik, tenis (wypożyczenie sprzetu i oświetlenie kortu płatne dodatkowo), siatkówka plażowa, siłownia, sauna, tenis stołowy, bilard, rzutki, dla dzieci: plac zabaw, mini klub, mini dyskoteka. Za opłatą: masaże w centrum SPA.


Internet:

W lobby, w pokojach i przy basenie Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie. Internet powyżej prędkości 2Mb płatny dodatkowo.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.sidestarhotels.com



Naszym zdaniem:

Największym atutem hotelu jest wysoki standard i szeroki wybór typów pokoi, co pozwala dopasować ofertę do potrzeb każdego Klienta oraz bardzo bogaty Ultra All Inclusive. Hotel polecamy zarówno parom chcącym spędzić wypoczynek w romantycznej atmosferze, jak i rodzinom z dziećmi, ze względu na piękną plażę i bogaty program animacyjny.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE
- cena ok. 65 EUR Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.

ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.

WIECZÓR TURECKI
- cena ok. 40 EUR Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.

KAPADOCJA
- cena ok. 129 EUR Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.

ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW
- cena ok. 55EUR Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.

HAMAM
- cena ok. 25 EUR Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.

ZIELONY KANION
- cena ok. 55 EUR Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.

JEEP SAFARI
- cena ok. 39 EUR Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.

MORSKA WYPRAWA
- cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.

RAFTING
- cena ok. 35 EUR Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.

DELFINARIUM
- cena ok. 35 EUR Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!

NURKOWANIE
- cena ok. 55 EUR Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!

MANAWGAT
- cena ok. 42 EUR Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.

ODKRYJ ALANYĘ
-cena ok. 42 EUR Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne

Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie

Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.

Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.

Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

- Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orex

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1987 roku, odnowiony w 2015, usytuowany na powierzchni 42.000 m², składa się z budynku głównego oraz dwóch bugynków bocznych; do dyspozycji gości: restauracja główna z tarasem, 4 restauracje A la carte (rybna, turecka, chińska, włoska – raz na pobyt kolacja gratis, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja), 8 barów, 2 baseny głowne (jeden z 2 zjeżdżalniami), basen relaksacyjny (tylko dla dorosłych), 2 baseny dla dzieci, 10 sal konferencyjnych, sala kinowa

Położenie

Kumkoy, ok. 3 km od Side, ok. 71 km od lotniska w Antalyi, ok. 81 km od centrum Antalyi

Plaża

prywatna, piaszczysta plaża o długości ok. 70 m znajduje się bezpośrednio przy hotelu; serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace, ręczniki) 

Zakwaterowanie

499 pokoi: 176 pokoi standardowych z widokiem na ląd (ok. 23-28 m2, w tym 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych), 189 pokoi standardowych z widokiem na morze (ok. 23-28 m2), 18 pokoi typu suite z widokiem na morze (ok. 35 m2, w budynku głównym, 2 oddzielne sypialnie), 13 pokoi rodzinnych dublex z bocznym widokiem na morze (ok. 75 m2, w budynku bocznym, 2 oddzielne sypialnie, jacuzzi, taras), 22 pokoje swim up – lagoon (ok. 24 m2, w budynku głównym z tarasem, pokoje tylk dla dorosłych), 23 pokoje rodzinne z widokiem na morze (ok. 33 m2, 2 oddzielne sypialnie), 10 pokoi rodzinnych z widokiem na basen (ok. 33 m2, 2 oddzielne sypialnie), 43 pokoje deluxe standard z tarasem (ok. 28 m2, w budyndku głównym, pełny/boczny widok na morze); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie lub indywidualnie, SAT TV, sejf (bezpłatny), minibar (codziennie uzupełniany w bezpłatne napoje bezalkoholowe oraz piwo), Wi-Fi (bezpłatne), szlafrok (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, laminat, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie (07.00-10.00), późne śniadanie (11.00-11.00), lunch (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30), przekąski w ciągu dnia (13.30-15.00, 15.00-17.00), nocne przekąski (23.00-06.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (w wybranym barze w wyznaczonych przez hotel godzinach); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i  bezalkoholowe bezpłatne; dodatkowo płatne: pozostałe napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane, restauracje A la carte

Sport i rozrywka

animacje, łaźnia parowa, grota solna, bilard, muzyka na żywo, łaźnia turecka, sauna, tenis stołowy, aerobik, aqua-aerobik, siłownia, siatkówka plażowa, water polo, kort tenisowy (w ciągu dnia), boccia, rzutki, warcapy, koszykówka, dyskoteka, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

masaże, pralnia, fotograf, lekarz, room service, wszystkie sporty wodne na plaży, sprzęt do tenisa, oświetlenie kortu, lekcje tenisa, kręgle, kafejka internetowa, playstation, piłkarzyki, centrum handlowe, wypożyczalnia samochodów

Dla dzieci

masaże, pralnia, fotograf, lekarz, room service, wszystkie sporty wodne na plaży, sprzęt do tenisa, oświetlenie kortu, lekcje tenisa, kręgle, kafejka internetowa, playstation, piłkarzyki, centrum handlowe, wypożyczalnia samochodów

www

www.sidestarhotels.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

- kategoria Exim Tours 5* - kategoria Lokalna 5*

Położenie

- przy plaży, przejście przez promenadę - ok. 3 km od centrum Side - ok. 70 km od lotniska w Antalyi  

Plaża

- prywatna, piaszczysta - leżaki, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne) - certyfikat Blue Flag

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 25 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, sejf, Internet Wi-Fi - mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe i piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Standardowy (Balcony - Terrace) - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, posiada taras Pokój Familijny (2 Bedrooms) - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój standardowy

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny, 2 zjeżdżalnie - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, step, gimnastyka wodna - siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, bilard - programy animacyjne, przedstawienia tematyczne, muzyka na żywo, dyskoteka - kort tenisowy Płatne - kręgle, gry elektroniczne - spa, masaże - oświetlenie kortu tenisowego i sprzęt do tenisa - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- 2 brodziki, mini klub, junior klub, zacieniony plac zabaw, trampolina

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia i lody, nocne przekąski Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są 24H w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z każdej restauracji a' la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 4 restauracje a' la carte: włoska, chińska, turecka i rybna - 8 barów, m.in: w lobby, bar przy basenie, na plaży, w dyskotece

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 1987 roku, wyremontowany w 2015 roku - dysponuje 499 pokojami w budynku głównym i dwóch budynkach typu Anex - internet Wi-Fi w części miejsc publicznych (bezpłatny) - mini market, sklepiki, jubiler, fryzjer - www.sidestarhotels.com

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 20 USD..


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras • główny basen (zewnętrzny, ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października) • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października) • basen relaksacyjny (zewnętrzny, czynny w terminie od kwietnia do października) • basen kryty (ze słodką wodą, podgrzewany, czynny w terminie od listopada do lutego) • amfiteatr

Wyposażenie

• Wi-Fi (przy recepcji/w lobby, w barze i przy basenie, płatne) • leżaki (przy basenie krytym, w cenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

 

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • butik • fryzjer • sklep z pamiątkami • lekarz • pralnia (płatna) • parking (w cenie) • kantor (w recepcji) 

Karty

Visa, MasterCard 

Liczba pokojów

499

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.

• hotel wyremontowany w 2015 roku

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw (4-11 lat) • łóżeczko dla dzieci (na zapytanie, wymagana rezerwacja, w cenie) • wózek dziecięcy (za depozytem) • wysokie krzesełka • miniklub dla dzieci (4-11 lat) • międzynarodowe animacje dla dzieci (4-11 lat) • minidyskoteka • basen dla dzieci (zewnętrzny, ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października)

Sport i wellness

W cenie • łaźnia parowa • sauna fińska • hammam • pokój relaksacyjny • sala fitness/siłownia 

 

Płatne • strefa spa & wellness (8

00-18:00, dla gości w wieku 16+) • masaże • zabiegi pielęgnacyjne • zabiegi kosmetyczne • kort tenisowy • oświetlenie kortu tenisowego • wypożyczalnia rakiet do gry w tenisa ziemnego

Rozrywka

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• międzynarodowy program animacyjny

• lekki program animacyjny

• wieczory tematyczne

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• muzyka na żywo kilka razy w tygodniu

• boccia

• boccia w cenie

• dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2-3 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 33 m2 • w budynku bocznym • na parterze • od strony basenu • 2 pokoje połączone drzwiami • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • szlafroki (płatna) • kapcie • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia herbaty/kawy • pokój całkowicie odnowiony w 2015 roku

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 23 m2 • widok na morze • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • szlafroki (płatne) • kapcie • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia herbaty/kawy • pokój całkowicie odnowiony w 2015 roku

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 2-4 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • 2 pokoje połączone drzwiami • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • szlafroki (płatne) • kapcie • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia herbaty/kawy • pokój całkowicie odnowiony w 2015 roku

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-3 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienny • sypialnia • sofa • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • szlafroki (płatne) • kapcie • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • sejf (w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia herbaty/kawy

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 23 m2 • widok na ogród lub park • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • szlafroki (płatne) • kapcie • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia herbaty/kawy • pokój całkowicie odnowiony w 2015 roku

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
• późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
• obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
• kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
• przekąski: 14:00 - 15:30
• przekąski o północy: 23:00 - 06:00
• ciasto
• wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary • restauracje: 5
• główna restauracja "ELEGANCE RESTAURANT": rodzaje kuchni: międzynarodowa; bufet, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "ITALIAN A LA CART": rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "TURKISH A LA CART": rodzaje kuchni: turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "FISH A LA CART": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "CHINESE A LA CART": rodzaje kuchni: chińska; a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci

• bary i inne

4
• bar w lobby: 10:00 - 00:00
• bar na plaży: kwiecień - październik
• cukiernia: 11:00 - 17:00
• bar "DUDEN BAR": kwiecień - październik


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Sun&Fun

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Riwiera Turecka

Położenie

Centrum Side ok 3 km Lotnisko w Antalya 81 km

Plaża

Prywatna hotelowa plaża bezpośrednio przy hotel Leżaki i parasole bezpłatne Ręczniki plażowe bezpłatne

Opis

Recepcja Restauracja główna, 8 barów 4 Restauracje a la Carte ( wymaga wczesniejszej rezerwacji ) 5 basenów , zjezdzalnie Pralnia Lekarz odplatnie Mini club, plac zabaw, mini disco Wypozyczalnia samochodów odplatnie Sklep 10 sal konferencyjnych Jubiler, optyk Honorowane karty kredytowe Parking

Internet

Bezpłatne Wi-Fi na terenie obiektu

Pokoje

Pokój Dwuosobowy ( 23-28 m2 ) Centralna klimatyzacja Łazienka z prysznicem oraz suszarką do włosów Telewizor, telefon Sejf bezplatny Minibar Wi-Fi bezpłanie 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych Balkon lub taras Pokój Family ( 33 m2 ) Dwa pomieszczenia Wyposażenie takie samo jak w pokoju Standard

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: aerobik, gimnastyka, fitness, siatkowka plażowa, kort tenioswy, boccia, rzutki, tenis stołowy, billard, wieczorne animacje Odpłatnie: kręgle, gry komputerowe,  rakieta do tenisa, oświetlenie kortu,  sporty wodne

Wyżywienie

Wyżywienie Ultra All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski, przystawki, desery i napoje. Przekąski serwowane są również w godzinach nocnych tj. 23:00 - 06:00. Napoje alkoholowe lokalne i importowane serwowane dla osób powyżej 18 roku życia.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wezyr

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Side Zlokalizowany przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, dzięki czemu możemy bezpiecznie się bawić ze swoimi pociechami. Niedawno odnowiony hotel zachęca do zamieszkania w przytulnych pokojach, na terenie znajdziemy baseny, centrum SPA a dla dzieci brodzik i mini klub. Tylko kilka minut jazdy dzieli hotel od popularnej nadmorskiej miejscowości Side, gdzie można spędzić pamiętne chwile z rodziną lub z przyjaciółmi.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

1987 r. Odnowiony w 2015 r Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 8 barów, room service (płatny), pralnia (płatna), windy, 10 sal konferencyjnych, 2 zjeżdżalnie wodne (otwarte w godzinach 09:00-12:00;14:30-17:00), 3 baseny odkryte. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 70 m długości, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi. Dojście do plaży przez ulicę. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w UAI.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym i sześciopiętrowym aneksie: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje ekonomiczne dla max 3 os. , pokoje lagoon dla max 2 os. (tylko dla pełnoletnich Gości, taras z dostępem do współdzielonego basenu) , pokoje deluxe terrace dla max 3 os. , suity dla max 3 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje rodzinne dublex dla max 5 os. (dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących) , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, 4 restauracje a'la carte, 8 barów Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (12:30-15:00), podwieczorek (11:00-17:00) i lody (10:00-12:00, 13:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, późny posiłek (22:00-06:00) serwowany w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (bezpłatne, na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte - jedna wizyta w każdej z restauracji w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. chińska, włoska, turecka, rybna

z myślą o dzieciach

animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-11 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, klub dla nastolatków 12-16 lat (w szczycie sezonu), plac zabaw, brodzik krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), animacje

w cenie

siłownia, sauna, łaźnia turecka, animacje (siatkówka plażowa, aerobik, szachy, rzutki), dyskoteka (w wybrane dni tygodnia), kino (w wybrane dni tygodnia), tenis stołowy, koszykówka

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, kręgle, bilard, kort tenisowy, oświetlenie kortu, lekcje tenisa, sporty wodne na plaży (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:05

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mapa Hotelu Side Star Elegance (ex. Asteria)

Opinie o Hotelu Side Star Elegance (ex. Asteria)

Side Star Elegance (ex. Asteria) - możliwości zakwaterowania:

standard double standard
standard double standard balcony or terrace
standard singleuse standard
standard single w.child standard
SWIM UP ROOM 3PAX
standard best-price double standard
family room 2 bedrooms standard seaview
standard double standard poolview
standard double standard seaside
standard singleuse standard seaside
standard single w.child standard seaside
family room 2 bedrooms standard poolview
STANDARD ROOM LAND VIEW 1PAX
PROMO ROOM 3PAX
STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
STANDARD ROOM SEA VIEW 1PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
MAISONETTE TYPE B (SEA SIDE) 3PAX
PROMO ROOM 2PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy z tarasem
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
2 os. pokoj rodzinny 2-pomieszczeniowy z widokiem na basen (na potwierdzenie)
2 os. pokoj rodzinny 2-pomieszczeniowy z widokiem na morze (na potwierdzenie)
2 os. pokoj rodzinny 2-poziomowy (na potwierdzenie)
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z tarasem
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
2 os. pokoj z dostepem do basenu (na potwierdzenie)
STANDARD TERRACE ROOM 3PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS POOL VIEW 4PAX
MAISONETTE TYPE B (SEA SIDE) 2PAX
STANDARD TERRACE ROOM 2PAX
MAISONETTE TYPE B (SEA SIDE) 4PAX
SWIM UP ROOM 2PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 2PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS POOL VIEW 3PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS POOL VIEW 2PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 4PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 3PAX
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
ecr economy room
MAISONETTE TYPE B (SEA SIDE) 5PAX
frlv family room lv
frsv family room sv
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
srlv standard room lv
srlv standard room lv
srlv standard room lv
srsv standard room sea view
Suita z widokiem na morze

Side Star Elegance (ex. Asteria) - Możliwości wyżywienia:


Side Star Elegance (ex. Asteria) - miasta wylotu:


Side Star Elegance (ex. Asteria) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Side Star Elegance (ex. Asteria)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00