cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
1 / 29
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 1941 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.06 - 08.06
już od 1729 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Nefeli
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Nefeli
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Nefeli:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Nefeli:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2022

Hotel Nefeli w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Platanias
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • w centrum Platanias
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 200 m do plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • żwirowa
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • fryzjer
  • lekarz
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

140

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: maj - październik; w zależności od sezonu, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • plac zabaw
  • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
Płatne
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

rozrywka

  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ogród/widok na ląd
  • w bocznym budynku
  • pokój dzienno-sypialny
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • telefon
  • sypialnia
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • ekspres do kawy Nespresso
  • czajnik elektryczny
  • szlafroki: w cenie
  • sypialnia
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, regionalna,  bufet, show cooking, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby: w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 01:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie: w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 01:00, za opłatą
  • bar przekąskowy: w zależności od sezonu, codziennie 12:30 - 15:00, za opłatą
  • kawiarnia „Lounge Cafe": za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: codziennie 19:00 - 23:00, na zapytanie rezerwacja wymagana, za opłatą, wybór z menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Obiekt położony na malowniczej wyspie Kreta zachęca niesamowicie atrakcyjnym wyglądem i wysokim standardem pokoi. Można tu wypocząć zarówno na plaży jak i aktywnie spędzać czas z atrakcjami, które oferuje hotel.

    lokalizacja

    5 km od Rethymno, 70 km od lotniska w Chania-CHQ. Hotel usytuowany na powierzchni: 5000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1985 r. Odnowiony w 2017 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    200 m od hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 6 budynkach:- 6 bungalowów (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- pokoje standardowe double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje superior double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Orexis", bar

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:30-10:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- siłownia- animacje wieczorne

    płatne

    - centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - DOSTĘPNE BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE- Jak często są sprzątane pokoje? - RAZ NA TYDZIEŃ- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 40GOŚCI NA 500 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, ROZPAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - TAKPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    09.11.2020 16:13

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiSPASiłownia

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Grecja/Kreta Zachodnia

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Platanes- Rethymnon- ok. 200 m od plaży- ok. 5 km od Rethymnonu- ok. 50 km od lotniska w Chanii- ok. 80 km od lotniska w Heraklionie

    Plaża

    - piaszczysto-kamienista, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój standardowy- ok. 20 m2- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf (płatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- zestaw do przygotowania kawy/herbatyPokój superior- ok. 20 m2- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf (płatny)- łazienka (prysznic z hydromasażem, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- zestaw do przygotowania kawy/herbaty- kapcie i szlafrok hotelowy- ekspres do kawy NespressoPokój rodzinny- 2 pomieszczenia- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf (płatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- zestaw do przygotowania kawy/herbaty

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie:- basen ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie- tenis stołowy- siłowniaPłatne:- masaże

    Dla dzieci

    - wydzielona część basenu dla dzieci- plac zabaw 

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- bar przy basenie, bar w lobby, snack bar

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1986 r., wyremontowany w 2017 r.- 140 pokojów- ogród- całodobowa recepcja z lobby- sala TV- internet Wi-Fi  (bezpłatny)- sejf na recepcji (płatny)- przechowalnia bagażu- sala konferencyjna- parking (bezpłatny)- najbliższy sklep ok. 50 m od hotelu- przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu- hotel nie przyjmuje zwierząt- www.nefeli-hotel.gr/ 

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

    Bagaż

    Lotnisko ChaniaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 280 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09)- 23 kg - 315 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław, Gdańsk (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  470 PLN- 32 kg -  620 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (LOT - samolot rejsowy);Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższaLotnisko HeraklionBerlin Brandenburg, Katowice, Warszawa (Corendon Airlines)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg;Gdańsk, Wrocław, Warszawa (Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 280 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09)- 23 kg - 315 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)Berlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 245 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa (Aegean)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 235 PLN (16.05-06.06) / 270 PLN (07.06-26.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Gdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  560 PLN- 32 kg -  665 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Kraków, Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  550 PLN- 32 kg -  660 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (LOT - samolot rejsowy);Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja

    Kraj

    Kreta zachodnia

    Warto podkreślić

    - całkowicie odnowiony na sezon 2017
    - w centrum rozrywkowego Platanes

    Okiem Grecosa

    Nowoczesny, elegancki hotel w samym centrum rozrywkowego Platanes z kameralną atmosferą. pierwszorzędną obsługą i znakomitą kuchnią, schlebiającą  gustom najbardziej wymagających gości. Niewątpliwym atutem hotelu jest jego lokalizacja.

    Położenie

    • 400 metrów od plaży
    • w miejscowości Platanes
    • lotnisko w Chanii około 70 km
    • lotnisko w Heraklionie około 80 km
    • blisko miejscowości Rethymnon

    Plaża

    • Nefeli Beach, około 200 metrów od hotelu
    • piaszczysto-żwirowa
    • leżaki i parasole (płatne 5 EUR/dzień)
    • ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Hotel

    • Kompleks 8 budynków i dwupiętrowy budynek główny
    • recepcja (24 h)
    • restauracja główna "Orexis" (kuchnia śródziemnomorska, grecka i kreteńska)• bar z przekąskami, restauracja a la carte (płatne)• bary przy basenie
    • Wi-Fi (bezpłatne)
    • 137 pokoi• lokalna kategoria 4*• Hotel nie jest przystosowany dla osób z niepełnosprawnością ruchową.

      Pokoje

      Standard
      • 2 -3 os. (ok. 20m2)
      • dostawka dla 3. osoby• Wi- fi (bezpłatnie)• klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie)• TV, telefon
      • sejf (płatny 10 eur/tydz.)
      • zestaw do kawy i herbaty• łazienka z wanną/prysznicem, suszarka• kapcie kąpielowe• żelazko (na życzenie)Superior• 2-3 os. (ok. 20m2)
      • dostawka dla 3 osoby• elegancki wystrój• Wi- fi (bezpłatnie)• klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie)• TV, telefon
      • sejf (płatny 10 eur/tydz.)
      • zestaw do kawy i herbaty Nespresso• łazienka z wanną/prysznicem, suszarka• szlafrok, kapcie kąpielowe• żelazko (na życzenie)Rodzinny• 2-4 os. (38 m2)
      • dostawka dla 3. i 4. osoby
      • 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami
      • zestaw do kawy i herbaty
      • sejf (płatny 10 eur/7dni)
      • klimatyzacja (bezpłatnie)
      • Wi-fi (bezpłatnie)

      Dostępne typy pokoi

      Standard
      • 2 -3 os. (ok. 20m2)
      Superior
      • 2-3 os. (ok. 20m2)
      Rodzinny
      • 2-4 os. (38 m2)
      • 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami

      Wyżywienie

      Śniadania i obiadokolacje:• śniadanie, kolacja: bufet• do kolacji obowiązuje strój formalny

      Pełen relaks

      Bezpłatnie
      • basen
      • tenis stołowy
      • siłownia
      • wieczorne show – 3 razy w tygodniuOdpłatnie:
      • centrum SPA

      Dla dzieci

      • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)
      • wysokie krzesełka w restauracji
      • plac zabaw
      • brodzik (wydzielona część basenu głównego)
      • opiekunka dla dzieci (odpłatnie)
      • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat
      • Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko do 13 lat

      Cena obejmuje

      Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

      Cena nie obejmuje

      Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu,  1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

      Informacje dodatkowe

      Uwaga!  W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

      Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

      Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


      7 islands

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Kategoria

      3.5

      Region

      Grecja/Kreta/Platanes k. Rethymnonu

      Opinia 7islands

      Hotel cieszący się pozytywnymi opiniami, oferujący bardzo dobry standard zakwaterowania. Zlokalizowany w centrum miasteczka Platanes, słynącego z bogatej infrastruktury gastronomicznej i rozrywkowej oraz malowniczej, szerokiej i piaszczystej plaży. Polecamy go w szczególności osobom młodym oraz parom. Jest to również idealna propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na pokoje rodzinne mogące zakwaterować 5 osób.

      Położenie

      Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum miasta Rethymnon, ok. 70 km od lotniska w Chanii, ok. 75 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

      Plaża

      Ok. 200 m od hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ulicę.

      Hotel

      Obiekt gruntownie odnowiony w 2007 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja. Odpłatnie: bar, Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.), kącik internetowy (ok. 3 euro/godz.). Kategoria lokalna 3*.

      Pokoje

      Hotel dysponuje 130 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, superior z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 3 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

      Wyżywienie

      2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

      Sport i rozrywka

      Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), siłownia. Odpłatnie: masaże, sporty wodne na plaży.

      Dla dzieci

      Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

      Kontakt do hotelu

      www.nefeli-hotel.gr / Tel.: 00 30 283 105 53 21


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

      Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

      Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

      Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


      Sun&Fun

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      KATEGORIA GRECKA

      ***

      KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

      SF3

      Położenie

      *    Hotel położony w miejscowości Platanias około 5,5 km od Rethymno oraz 88 km od lotniska w Heraklionie.

      Plaża

      *    Piaszczysto-żwirowa, publiczna 200 m od hotelu; serwis plażowy jest dodatkowo płatny; około 600 m od hotelu znajduje się prywatna hotelowa plaża z bezpłatnymi leżakami i parasolami, istnieje możliwość zorganizowania odpłatnego transportu do plaży.

      Zakwaterowanie

      *    130 pokoi rozmieszczonych w 8 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe, superior, family (dwa poziomy lub dwa pomieszczenia oddzielone drzwiami); *    Wyposażenie: telefon, sejf (płatny), telewizor, klimatyzacja (płatna), dostęp do Internetu (płatny), lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem/WC, suszarka do włosów, balkon lub taras.

      Restauracje i bary

      *    Restauracja główna; *    Bar z przekąskami przy basenie;

      Wyżywienie

      *    HB- śniadania i obiadokolacje; napoje są dodatkowo płatne.

      Sport i rozrywka

      *    Basen zewnętrzny z dostępem do leżaków i parasoli; *    Bezpłatnie: animacje, karaoke, rzutki, tenis stołowy; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

      Dla dzieci

      *    Brodzik dla najmłodszych i plac zabaw. Łóżeczka dla niemowląt dostępne są na zapytanie, możliwość odpłatnego wynajęcia anglojęzycznej opiekunki do dziecka.

      Pozostałe udogodnienia

      *    Klimatyzowane lobby z recepcją, kącik telewizyjny, kafejka internetowa (płatna), w bliskiej odległości znajdują się sklepy, restauracje i bary. Przystanek autobusowy 20m od hotelu.

      Naszym zdaniem

      *    Świetny 3* obiekt idealny dla młodych osób, którzy nastawiają się na zwiedzanie Krety. Elegancka restauracja, lobby oraz zadbane pokoje to niewątpliwe atuty hotelu.

      Strona internetowa

      *    www.nefeli-hotel.gr


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

      Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

      Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


      Mouzenidis Travel

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Region

      Kreta - Rethymnon

      Wyżywienie

      Half Board

      Opis

      Nowoczesny hotel, w wyspiarskim stylu. Składa się z 9 dwupiętrowych budynków. Przestronne wygodne pokoje, przyjemny teren, basen, restauracja, bary, siłownia, internet.

      Położenie

      Kurort Platanias, 5 km od Rethymnon, 90 km od międzynarodowego lotniska w Heraklionie.

      Pokoje

      130  pokoi: Doubles (25 m2), Double Superior (25 m2),  Family Room (45 m2).
      W pokojach: klimatyzator, telefon, dostęp do internetu ADSL (płatny), telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, suszarka, wanna/prysznic, balkon/taras.

      Double Superior : całkowicie odnowione 2012 r., nowe meble, telewizor LCD 32", prysznic z hydromasażem, anatomiczne, ekologiczne materace, szlafroki i kapcie, ręczniki plażowe, zestaw do kawy/herbaty.

      Family Room: dwa pokoje, niektóre w stylu mezonety. Sypialnia i salon.

      Dodatkowe łóżko - standardowe lub kanapa.
      Sprzątanie 6 razy w tygodniu. Zmiana ręczników codziennie. Zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

      Odległość od morza

      200 m


      Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

      Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

      Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

       

       



      Prima Holiday

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      POŁOŻENIE

      Hotel położony w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum Rethymnonu, w pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Międzynarodowe lotnisko w Chanii oddalone o ok. 70 km, a w Heraklionie ok. 78 km.

      PLAŻA

      Publiczna, piaszczysta plaża oddalona o ok. 200 m od hotelu. Parasole i leżaki dodatkowo płatne.

      HOTEL

      Trzygwiazdkowy kameralny kompleks hotelowy, składający się z budynku głównego i kilku budynków bocznych.

      DO DYSPOZYCJI GOŚCI

      Serwisy i usługi: całodobowa recepcja, lobby, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, bar przy basenie, bar.

      INTERNET

      Bezpłatne Wi-Fi na terenie lobby, kącik internetowy za opłatą.

      SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

      Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, mała siłownia.  Płatnie: sporty wodne na plaży

      DLA DZIECI

      brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla dzieci do lat 2 (na zapytanie)

      ZAKWATEROWANIE

      Pokoje dwuosobowe z możliowością 1 dostawki. Wyposażenie: łazienka(wanna/prysznic, WC, suszarka), klimatyzacja, TV, sejf za dodatkową opłatą, telefon, balkon.

      WYŻYWIENIE

      HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

      INFORMACJE DODATKOWE

      www.nefeli-hotel.gr

      CENA

      Cena PLN zawiera: bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych oraz podatku turystycznego. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/nocCena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

      WARUNKI WJAZDOWE

      dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

      Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

      Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


      Ecco Holiday X

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Wyposażenie

      Hotel zbudowany został w roku 1986. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 105 pokoi. Obiekt dysponuje 105 pomieszczeniami mieszkalnymi, znajdującymi się w budynku głównym i 2 budynkach pobocznych. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

      Pokoje

      Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

      Oferta sportowo-rozrywkowa

      Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest taras, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i zajęcia gimnastyczne. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

      Wyżywienie

      Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym dania dietetyczne. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu.

      Karty kredytowe

      W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, JCB i MasterCard.


      Best Reisen

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Naszym zdaniem

      Przyjemny, zadbany hotel w kreteńskim stylu. Kameralna atmosfera, blisko plaża, udogodnienia dla dzieci, gustowne wnętrza, wiele pozytywnych opinii na temat wyjątkowej obsługi. 

      Położenie

      Ok. 200 m od plaży, w Platanias, ok. 5 km od Rethymnonu, 80 km od lotniska w Heraklionie. Przy hotelu znajduje się tawerna grecka i przystanek autobusowy. 

      Wyposażenie

      Eleganckie lobby ze strefą wypoczynku i całodobową recepcją, Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu bezpłatne, restauracja (kuchnia grecka i międzynarodowa), snack bar przy basenie, bar w lobby, biblioteczka, sala konferencyjna, usługi concierge, bezpłatny parking.

      Pokoje

      Twin Room DZ - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie), indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), mała lodówka, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, balkon lub taras (widok na ogród lub basen). Powierzchnia - ok. 18 m kw.Twin Superior DS - bardziej elegancki pokój, większy (ok. 20 m kw.), dodatkowo ekspres do kawy i szlafroki.Family Room [1 bedroom] - sypialnia, pokój dzienny (połączone drzwiami wewnętrznymi), łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie), indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), mała lodówka, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, balkon lub taras (widok na ogród lub basen). Powierzchnia - ok. 35 m kw.

      Wyżywienie

      HB - śniadania (bufet), kolacje (bufet, napoje płatne)

      Sport i rozrywka

      Basen, taras słoneczny (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), siłownia, okazjonalnie w sezonie letnim wieczorna rozrywka, odpłatna strefa wellness (sauna, hammam, jacuzi, masaże, zabiegi kosmetyczne).  

      Dla dzieci

      Brodzik, plac zabaw, łóżeczko dla dzieci - na zapytanie, odpłatnie 5 Euro/dzień.

      Formularz Passenger Locator Form (PLF)

      Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

      Uwagi

      Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR.Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 kluczeOferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

      Cena zawiera

      Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

      Cena nie zawiera

      Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego.

      Aktualizacje COVID-19

      Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

      Informacje o lotach liniami Corendon Airlines, LOT Polish Airlines, Aegan Ailines, Ryanair, Easy Jet

      Corendon AirlinesUWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Grecji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.///LOT Polish AirlinesW cenie jest jedna sztuka bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za dopłatą- do 23kg - cena 250PLN/sztukaDodanie ww usług już po potwierdzeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Aegan AirlinesW cenie jest jedna sztuka bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za dopłatą- do 23kg - cena 310PLN/sztukaDodanie ww usług już po potwierdzeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Aegan Airlines: https://en.aegeanair.com/conditions-notices////Ryanair (BER-HER):W cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max 40cm x 20cm x 25cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Dodatkowe opcje za dopłatą:- pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 210 PLN/os.- bagaż rejestrowany 20kg - cena 420 PLN/sztukaDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Ryanair : https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///Easy Jet (BER-HER):W cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Dodatkowe opcje za dopłatą:- bagaż rejestrowany 15kg - cena 460PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 530 PLN/sztukaDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii  Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

      Formularz Passenger Locator Form (PLF)

      Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

      Aktualizacje COVID-19

      ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 18.05.2021 r.)Poniższe informacje pochodzą z greckiej strony rządowej https://travel.gov.gr/Mogą ulec zmianie. Przed przyjazdem do Grecji sugerujemy kontakt z biurem podróży lub przewoźnikiem realizującym przelot/przewóz w celu uzyskania aktualnych informacji. W razie wątpliwości zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Ambasadą Republiki Greckiej w Warszawie https://www.mfa.gr/missionsabroad/en/poland-en/about-us/contact.htmlInformacje dotyczą osób podróżujących z terytorium Polski. W celu uzyskania informacji dotyczących protokołu wjazdu z innych państw sugerujemy kontakt z właściwą dla miejsca rozpoczęcia podróży grecką ambasadą.  Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach. WJAZD DO GRECJIOd dnia 14 maja 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed przyjazdem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci które ukończyły 5 lat), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 pełnych dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia wydane przez uprawniony organ publiczny, nie wymaga się zaświadczenia o negatywnym wyniku testu PCR. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Dowód negatywnego wyniku testu nie jest wymagany, jeśli podróżny wyzdrowiał z COVID w ciągu ostatnich 9 miesięcy. Można to udowodnić przedstawiając zaświadczenie wydane przez organ publiczny lub certyfikowane laboratorium. Inną opcją jest przedstawienie pozytywnego wyniku testu molekularnego PCR, wykonanego maksymalnie  2 miesiące przed przybyciem i wcześniej niż 9 miesięcy przed przybyciem. Wszystkie zaświadczenia powinny zostać wydane w języku zrozumiałym dla greckich władz granicznych.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji. Podróżni i osoby im towarzyszące u których stwierdzono obecność wirusa SARS CoV2 zostaną objęci izolacją w hotelach kwarantannowych, gdzie zostaną poddani dalszym testom PCR w celu potwierdzenia wstępnej diagnozy. Podróżni będą przebywać w warunkach kwarantanny przez co najmniej 10 dni. Koszty zakwaterowania w hotelach kwarantannowych pokrywa państwo greckie.Kraje, z których dozwolony jest wjazd na powyższych warunkach bez konieczności późniejszej samoizolacji to: kraje UE i strefy Schengen, USA, Wielka Brytania, Izrael, Serbia, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Nowa Zelandia, Australia, Korea Południowa, Tajlandia, Rwanda, Singapur, Federacja Rosyjska, Macedonia Północna, Kanada, Białoruś, Bahrajn, Katar, Chiny, Kuwejt, Ukraina i Arabia Saudyjska.Obywatelom spoza UE zdecydowanie zaleca się wybranie bezpośrednich lotów do Grecji. W każdym innym przypadku podróżni powinni przestrzegać wymogów kraju, w którym się zatrzymują. PLF i QR code - pozostaje utrzymany bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojej podróży na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Formularz należy wypełnić co najmniej 24 godziny przed odprawą (zalecamy jednak wcześniejsze rejestrowanie podróży). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy odprawie biletowej oraz przy przekraczaniu granicy z Grecją (drogą powietrzną, lądową i morską). Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować.  W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR.Podróżnym nieposiadającym kodu QR linie lotnicze mogą odmówić wejścia na pokład samolotu. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo nałożyć na podróżnego grzywnę w wysokości 500 euro.W sprawach związanych funkcjonowaniem PLF i generowania kodów QR proszę kontaktować się z infolinią greckiego Ministerstwa Ochrony obywatela dzwoniąc na numer: +30 215 560 51 51.ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 05.05.2021 r.)Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.Od dnia 19 kwietnia 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia, nie wymaga się zaświadczneia o negatywnym wyniku testu PCR, ale zaświadczenia o szczepieniu. Zaświadczenie o szczepieniu powinno zawierać przynajmniej następujące informacje: imię i nazwisko, rodzaj/nazwę podanej szczepionki, daty podania dawek, oznaczenie wystawcy szczepienia. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Świadectwa szczepień preparatami Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA) również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR. Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji.Ponieważ Grecja przygotowuje się do oficjalnego rozpoczęcia sezonu turystycznego 14 maja, w związku z czym rząd poownie otworzy:- plaże - z zachowaniem zasad dystansu społecznego - muzea i kina plenerowe - wydarzenia kulturalne na żywo i pokazy na terenach zewnętrznych zostaną otwarte od 28 maja Również restauracje i kawiarnie zotały otwarte do godziny 22:45 z wykorzystaniem wyłącznie terenów zewnętrznych.Aktualizacja 19 kwietnia 2021 r. Osoby przyjeżdżające do Grecji (w tym dzieci powyżej 5. roku życia) muszą mieć ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem.Osoby, które otrzymały szczepienia (tj. minęło 14 dni od podania drugiej dawki szczepienia) nie muszą okazywać wyniku testu, ale konieczne jest przedstawienie odpowiedniego świadectwa szczepienia.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Świadectwa szczepień Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA), również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Podróżny, który odmówi - może nie zostać wpuszczony na terytorium Grecji.Wymagany jest obowiązek posiadania formularza PLF, szczegóły na stronie: www.travel.gov.gr Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl

      Informacje o lotach liniami Corendon Airlines, LOT Polish Airlines, Aegan Ailines, Ryanair, Easy Jet, WizzAir

      Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300PLN/sztukaW przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8579c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Lecąc z Aegan Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za dopłatą- do 23kg - cena 390PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Aegan Airlines: https://en.aegeanair.com/conditions-notices////Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Gdańsk- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 700 PLN/sztukaKraków- 10 kg w cenie 340 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 490 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 650 PLN/sztukaWarszawa- 10 kg w cenie 460 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 640 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 710 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 180 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.///Lecąc Ryanair (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 420 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 210zł/osobaPasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair : https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///Lecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 460PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 530 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunkiDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

      Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


      Oasis Tours

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Opis kontrahenta

      Hotel _HOTEL NEFELI położony jest ok. 1 km. 200 m od plaży. Centrum miasta oddalone jest o około 6 km. Hotel wyposażony jest w całodobową recepcję, Wi-Fi, salon fryzjerski, jacuzzi, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz posesji znajduje się ogród oraz basen (czynny przez cały rok). Dla dzieci jest również basen dla dzieci. Ponadto na zewnątrz znajduje się taras. Dla rozrywki hotel oferuje bibliotekę/czytelnię. Dla najmłodszych gości hotelowych przygotowano plac zabaw. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. Aby wyprać ubrania, istnieje usługa prania (za dodatkową opłatą). W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym. Zwierzęta, takie jak koty i psy, są akceptowane w hotelu (na życzenie).Catering Jako usługi cateringowe hotel oferuje niepełne wyżywienie. Śniadanie serwowane jest w formie bufetu. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. O dobre samopoczucie fizyczne dba bar przy basenie.Odległości    Lotnisko: ok. godz. 70KM/80KM m    Przystanek autobusowy: ok. godz. 50m mSport i rekreacja Jeśli chcesz zadbać o kondycję podczas wakacji, czeka na Ciebie siłownia. Sauna czeka na Ciebie w strefie wellness. Hotel oferuje również masaże. Twoje miejsce zakwaterowania oferuje usługę opieki nad dziećmi (za dodatkową opłatą), aby dorośli również mogli znaleźć czas na relaks. Hotel oferuje również pokój gier dla dorosłych.Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

      COVID 19

      Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

      DOKONANIE REZERWACJI

      Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

      HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

      W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

      RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

      1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

      CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

      Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.- standardowej opieki rezydenta.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

      POTWIERDZENIE REZERWACJI

      Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


      Neckermann HIT

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Kategoria

      ***

      Region

      Kreta/Heraklion, Grecja

      Położenie

      w miejscowości turystycznej Platanias, liczne sklepy, bary, restauracje i kawiarnie w pobliżu. Do centrum Rethymnonu ok. 6 km, przystanek autobusowy znajduje się blisko hotelu. Connected service w jęz. polskim.

      Plaża

      do piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza publicznej plaży ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Do prywatnego odcinka piaszczystej plaży hotelowej ok. 600 m kursuje bezpłatny bus hotelowy, leżaki i parasole bez opłaty.

      Wyposażenie

      przytulny, kameralny hotel z bardzo miłą atmosferą, odnowiony w 2007 r. oferuje 105 pokoi w budynku głównym oraz kilku dwupiętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: w budynku głównym recepcja, lobby hotelowe z TV-Sat, bar, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. www.nefeli-hotel.gr

      Kategoria lokalna

      B.

      Zakwaterowanie

      wygodnie i gustownie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą, 10 Eur/tydzień), lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2B): pokój mieszkalno-sypialny z oddzielną sypialnią lub w stylu maisonette (na dwóch poziomach), wyposażone jak pok. dwuosobowe. Pokoje superior (2-3C): kompletnie odnowione, prysznic z hydromasażem, zestaw do kawy/herbaty. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S).

      Dzieci

      mały plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

      Dostęp do internetu

      Wi-Fi, kacik Internetowy za opłatą.

      Sport

      tenis stołowy, mała siłownia. Za opłatą: masaże. W sezonie sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

      Wyżywienie

      Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

      Wcześniej = taniej

      do 30.04.16 15% zniżki.


      Neckermann

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Kategoria

      ****

      Region

      Kreta/Heraklion, Grecja

      Opis hotelu

      Hotel zbudowany został w roku 1986. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 105 pokoi. Obiekt dysponuje 105 pomieszczeniami mieszkalnymi, znajdującymi się w budynku głównym i 2 budynkach pobocznych. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

      Zakwaterowanie

      Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

      Sport i wypoczynek

      Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest taras, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i zajęcia gimnastyczne. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu.

      Wyżywienie

      Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym dania dietetyczne. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu.

      Akceptowane karty kredytowe

      W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, JCB i MasterCard.

      Uwagi dodatkowe

      Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

      Ważne informacje

      Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

      Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

      Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


      Mapa Hotelu Nefeli
      Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
      Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
      Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
      Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
      Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
      Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
      Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
      Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
      Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
      Filmy hotelu Nefeli:
      Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Nefeli
      https://youtu.be/fVkrw2m1bDQ

      Opinie o Hotelu Nefeli

      Nefeli - możliwości zakwaterowania:

      Room Economy
      Room Single
      Room Superior Double
      Room Double Balcony or Terrace
      Room Family 2 Rooms

      Nefeli - Możliwości wyżywienia:


      Nefeli - możliwa długość wypoczynku:


      Masz pytania o Hotel Nefeli? Zadzwoń lub napisz!

      Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00