cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
1 / 11
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.04 - 22.04
już od 914 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.10 - 26.10
już od 179 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Nefeli
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Nefeli
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Nefeli:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Nefeli:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2019

Hotel Nefeli w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

Warto podkreślić

- całkowicie odnowiony na sezon 2017 - w centrum rozrywkowego Platanes

Okiem Grecosa

Hotel Nefeli to połączenie dobrej obsługi i atrakcyjnej lokalizacji - w pobliżu piaszczystej plaży, w centrum kurortu, niedaleko zabytkowego Rethymnonu. Idealna baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy.

Położenie

• 400 metrów od plaży • w miejscowości Platanes • lotnisko w Chanii około 75 km • lotnisko w Heraklionie około 75 km • blisko miejscowości Rethymnon

Plaża

• około 400 metrów od hotelu • piaszczysto-żwirowa • leżaki i parasole (płatne)

Hotel

• Kompleks budynków bocznych i dwupiętrowy budynek główny • recepcja (24 h) • restauracja

• 2 bary

w lobby i przy basenie • Wi-Fi (bezpłatne) • 140 pokoje

Pokoje

Standard • 2 -3 os. (ok. 20m2) • dostawka dla 3. osoby • TV, telefon • klimatyzacja (bezpłatnie) • sejf (płatny 10 eur/tydz.) • zestaw do kawy i herbaty • Wi- fi (bezpłatnie) Superior • 2-3 os. (ok. 20m2) • dostawka dla 3 osoby • TV, telefon • klimatyzacja (bezpłatnie) • sejf (płatny 10 eur/7 dni) • zestaw do kawy i herbaty • Wi- fi (bezpłatnie) Rodzinny • 2-4 os. (38 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby • 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami • zestaw do kawy i herbaty • sejf (płatny 10 eur/7dni) • klimatyzacja (bezpłatnie) • Wi-fi (bezpłatnie)

Wyżywienie

• Śniadania i obiadokolacje

Pełen relaks

Bezpłatnie • basen • tenis stołowy • siłownia • wieczorne show - 3 razy w tygodniu

Odpłatnie

• centrum SPA

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • wysokie krzesełka w restauracji • plac zabaw • brodzik • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat • Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko do 13 lat

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

II. Etap promocji F!RST DEAL! 2019 14-30.11.2018

GRATIS - Gwarancja niezmiennej ceny - Bezkosztowa zmiana rezerwacji - Dziecko pobyt gratis PONADTO - Rabaty do 40% - Gwarancja najniższej ceny z Last Minute 25zł/os. - Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji 12zł/os. - Rabat 2% dla Stałych Klientów


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kreta


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3.5

Region

Grecja/Kreta/Platanes k. Rethymnonu

Opinia 7islands

Hotel cieszący się pozytywnymi opiniami, oferujący bardzo dobry standard zakwaterowania. Zlokalizowany w centrum miasteczka Platanes, słynącego z bogatej infrastruktury gastronomicznej i rozrywkowej oraz malowniczej, szerokiej i piaszczystej plaży. Polecamy go w szczególności osobom młodym oraz parom. Jest to również idealna propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na pokoje rodzinne mogące zakwaterować 5 osób.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum miasta Rethymnon, ok. 70 km od lotniska w Chanii, ok. 75 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

Plaża

Ok. 200 m od hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ulicę.

Hotel

Obiekt gruntownie odnowiony w 2007 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja. Odpłatnie: bar, Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.), kącik internetowy (ok. 3 euro/godz.). Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 130 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, superior z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 3 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), siłownia. Odpłatnie: masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.nefeli-hotel.gr / Tel.: 00 30 283 105 53 21


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

w miejscowości turystycznej Platanias, liczne sklepy, bary, restauracje i kawiarnie w pobliżu. Do centrum Rethymnonu ok. 6 km, przystanek autobusowy znajduje się blisko hotelu. Connected service w jęz. polskim.

Plaża

do piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza publicznej plaży ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Do prywatnego odcinka piaszczystej plaży hotelowej ok. 600 m kursuje bezpłatny bus hotelowy, leżaki i parasole bez opłaty.

Wyposażenie

przytulny, kameralny hotel z bardzo miłą atmosferą, odnowiony w 2007 r. oferuje 105 pokoi w budynku głównym oraz kilku dwupiętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: w budynku głównym recepcja, lobby hotelowe z TV-Sat, bar, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. www.nefeli-hotel.gr

Kategoria lokalna

B.

Zakwaterowanie

wygodnie i gustownie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą, 10 Eur/tydzień), lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2B): pokój mieszkalno-sypialny z oddzielną sypialnią lub w stylu maisonette (na dwóch poziomach), wyposażone jak pok. dwuosobowe. Pokoje superior (2-3C): kompletnie odnowione, prysznic z hydromasażem, zestaw do kawy/herbaty. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S).

Dzieci

mały plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Dostęp do internetu

Wi-Fi, kacik Internetowy za opłatą.

Sport

tenis stołowy, mała siłownia. Za opłatą: masaże. W sezonie sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 15% zniżki.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w miejscowości Platanias około 5,5 km od Rethymno oraz 88 km od lotniska w Heraklionie.

Plaża

*    Piaszczysto-żwirowa, publiczna 200 m od hotelu; serwis plażowy jest dodatkowo płatny; około 600 m od hotelu znajduje się prywatna hotelowa plaża z bezpłatnymi leżakami i parasolami, istnieje możliwość zorganizowania odpłatnego transportu do plaży.

Zakwaterowanie

*    130 pokoi rozmieszczonych w 8 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe, superior, family (dwa poziomy lub dwa pomieszczenia oddzielone drzwiami); *    Wyposażenie: telefon, sejf (płatny), telewizor, klimatyzacja (płatna), dostęp do Internetu (płatny), lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem/WC, suszarka do włosów, balkon lub taras.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    Bar z przekąskami przy basenie;

Wyżywienie

*    HB- śniadania i obiadokolacje; napoje są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny z dostępem do leżaków i parasoli; *    Bezpłatnie: animacje, karaoke, rzutki, tenis stołowy; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik dla najmłodszych i plac zabaw. Łóżeczka dla niemowląt dostępne są na zapytanie, możliwość odpłatnego wynajęcia anglojęzycznej opiekunki do dziecka.

Pozostałe udogodnienia

*    Klimatyzowane lobby z recepcją, kącik telewizyjny, kafejka internetowa (płatna), w bliskiej odległości znajdują się sklepy, restauracje i bary. Przystanek autobusowy 20m od hotelu.

Naszym zdaniem

*    Świetny 3* obiekt idealny dla młodych osób, którzy nastawiają się na zwiedzanie Krety. Elegancka restauracja, lobby oraz zadbane pokoje to niewątpliwe atuty hotelu.

Strona internetowa

*    www.nefeli-hotel.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Rethymnon

Wyżywienie

Half Board

Opis

Nowoczesny hotel, w wyspiarskim stylu. Składa się z 9 dwupiętrowych budynków. Przestronne wygodne pokoje, przyjemny teren, basen, restauracja, bary, siłownia, internet.

Położenie

Kurort Platanias, 5 km od Rethymnon, 90 km od międzynarodowego lotniska w Heraklionie.

Pokoje

130  pokoi: Doubles (25 m2), Double Superior (25 m2),  Family Room (45 m2).
W pokojach: klimatyzator, telefon, dostęp do internetu ADSL (płatny), telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, suszarka, wanna/prysznic, balkon/taras.

Double Superior : całkowicie odnowione 2012 r., nowe meble, telewizor LCD 32", prysznic z hydromasażem, anatomiczne, ekologiczne materace, szlafroki i kapcie, ręczniki plażowe, zestaw do kawy/herbaty.

Family Room: dwa pokoje, niektóre w stylu mezonety. Sypialnia i salon.

Dodatkowe łóżko - standardowe lub kanapa.
Sprzątanie 6 razy w tygodniu. Zmiana ręczników codziennie. Zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Odległość od morza

200 m


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

UWAGA!

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

w miejscowości turystycznej Platanias, liczne sklepy, bary, restauracje i kawiarnie w pobliżu. Do centrum Rethymnonu ok. 6 km, przystanek autobusowy znajduje się blisko hotelu.

Plaża

do piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza publicznej plaży ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Do prywatnego odcinka piaszczystej plaży hotelowej ok. 600 m kursuje płatny bus hotelowy, leżaki i parasole bez opłaty.

Wyposażenie

przytulny, kameralny hotel z bardzo miłą atmosferą, odnowiany na przestrzenie ostatnich kilku lat,  oferuje 105 pokoi w budynku głównym oraz kilku dwupiętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: w budynku głównym recepcja, lobby hotelowe z TV-Sat, bar, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. www.nefeli-hotel.gr

Dostęp do internetu

Wi-Fi, kacik Internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

B.

Zakwaterowanie

wygodnie i gustownie urządzone. Pokoje dwuosobowe (2-3A): telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą, 10 Eur/tydzień), lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2-4B): pokój mieszkalno-sypialny z oddzielną sypialnią lub w stylu maisonette (na dwóch poziomach), wyposażone jak pok. dwuosobowe. Pokoje superior (2-3C): prysznic z hydromasażem, zestaw do kawy/herbaty. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

tenis stołowy, mała siłownia. Za opłatą: masaże. W sezonie sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Dzieci

mały plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

okazjonalnie lekkie animacje, 3 razy w tygodniu.

Wcześniej = taniej

do 30.04.18 15% zniżki.

Dni gratis

7=6,14=12 w terminach: 30.04.-16.05.18, 05.10.-31.10.18

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum Rethymnonu, w pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Międzynarodowe lotnisko w Chanii oddalone o ok. 70 km, a w Heraklionie ok. 78 km.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta plaża oddalona o ok. 200 m od hotelu. Parasole i leżaki dodatkowo płatne.

HOTEL

Trzygwiazdkowy kameralny kompleks hotelowy, składający się z budynku głównego i kilku budynków bocznych.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Serwisy i usługi: całodobowa recepcja, lobby, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, bar przy basenie, bar.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi na terenie lobby, kącik internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, mała siłownia.  Płatnie: sporty wodne na plaży

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla dzieci do lat 2 (na zapytanie)

ZAKWATEROWANIE

Pokoje dwuosobowe z możliowością 1 dostawki. Wyposażenie: łazienka(wanna/prysznic, WC, suszarka), klimatyzacja, TV, sejf za dodatkową opłatą, telefon, balkon.

WYŻYWIENIE

HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

INFORMACJE DODATKOWE

www.nefeli-hotel.gr

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych oraz podatku turystycznego. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/nocCena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • taras 
  • basen (zewnętrzny, woda słodka, z zintegrowanym brodzikiem, maj-październik)

Wyposażenie

  • Wi-Fi 
  • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne) 
  • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

  • fryzjer 
  • lekarz 
  • usługi konsjerża 
  • parking (niestrzeżony, w cenie) 

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

140

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie od 12.00 
  • ostatnia całkowita renowacja hotelu w 2016 roku
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness 
Płatne
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne 

rozrywka

  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ogród lub ląd
  • w budynku bocznym
  • klimatyzacja (w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana)
  • 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami
  • sejf (płatny)
  • sofa
  • telefon
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen lub ogród
  • sofa
  • telefon
  • klimatyzacja (w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen lub ogród
  • ekspres do kawy nespresso
  • szlafroki
  • lustro kosmetyczne
  • klimatyzacja (w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)
Restauracje i bary główna restauracja
  • rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, regionalna
  •  bufet
  • show cooking
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wymagany odpowiedni strój

    bary i inne: 4

    bar w lobby
  • w zależności od sezonu, 10:00 - 01:00

    bar przy basenie
  • w zależności od sezonu, 10:00 - 01:00

    bar przekąskowy
  • w zależności od sezonu, 12:30 - 15:00

    kawiarnia „Lounge Cafe"
  • W okolicy

    • w centrum kurortu Platanes, w pobliżu restauracji i sklepów
    • ok. 5 km od miejscowości Rethymnon
    • ok. 200 m od publicznej, piaszczysto-żwirowej plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Mapa Hotelu Nefeli
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Nefeli:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Nefeli
    https://youtu.be/fVkrw2m1bDQ

    Opinie o Hotelu Nefeli

    Nefeli - możliwości zakwaterowania:

    SINGLE ROOM
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    DOUBLE ROOM BALCONY OR TERRACE
    Double Superior / _
    Double Room / Garden View
    Family Room 1 Broom / _
    Single Room / _
    Pokój standard
    FAMILY 2 ROOMS
    Pokój rodzinny
    POKÓJ SUPERIOR
    Pokój standardowy 1-os.
    Pokój superior

    Nefeli - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Nefeli? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00