cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
  • Hotel Nefeli, Kreta
1 / 29
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.05 - 29.05
już od 3695 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.06 - 07.06
już od 1342 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Nefeli
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Nefeli
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Nefeli:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Nefeli:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 czerwca 2021

Hotel Nefeli w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Platanias
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • w centrum Platanias
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 200 m do plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • żwirowa
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • fryzjer
  • lekarz
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

140

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: maj - październik; w zależności od sezonu, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • plac zabaw
  • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
Płatne
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

rozrywka

  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ogród/widok na ląd
  • w bocznym budynku
  • pokój dzienno-sypialny
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • telefon
  • sypialnia
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • ekspres do kawy Nespresso
  • czajnik elektryczny
  • szlafroki: w cenie
  • sypialnia
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • deszczownica
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, regionalna,  bufet, show cooking, w cenie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby: w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 01:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie: w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 01:00, za opłatą
  • bar przekąskowy: w zależności od sezonu, codziennie 12:30 - 15:00, za opłatą
  • kawiarnia „Lounge Cafe": za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: codziennie 19:00 - 23:00, na zapytanie rezerwacja wymagana, za opłatą, wybór z menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Obiekt położony na malowniczej wyspie Kreta zachęca niesamowicie atrakcyjnym wyglądem i wysokim standardem pokoi. Można tu wypocząć zarówno na plaży jak i aktywnie spędzać czas z atrakcjami, które oferuje hotel.

    lokalizacja

    5 km od Rethymno, 70 km od lotniska w Chania-CHQ. Hotel usytuowany na powierzchni: 5000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1985 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    200 m od hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 6 budynkach: - 6 bungalowów (liczba pięter: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Orexis", bar

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:30-10:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy - siłownia - animacje wieczorne

    płatne

    - centrum SPA - masaż, sauna, jacuzzi - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - DOSTĘPNE BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Jak często są sprzątane pokoje? - RAZ NA TYDZIEŃ - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE I KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 40GOŚCI NA 500 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, ROZPAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - NIE - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - TAK PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    09.11.2020 16:13

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Siłownia

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny, zadbany hotel w kreteńskim stylu. Kameralna atmosfera, blisko plaża, udogodnienia dla dzieci, gustowne wnętrza, wiele pozytywnych opinii na temat wyjątkowej obsługi. 

    Położenie

    Ok. 200 m od plaży, w Platanias, ok. 5 km od Rethymnonu, 80 km od lotniska w Heraklionie. Przy hotelu znajduje się tawerna grecka i przystanek autobusowy. 

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby ze strefą wypoczynku i całodobową recepcją, Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu bezpłatne, restauracja (kuchnia grecka i międzynarodowa), snack bar przy basenie, bar w lobby, biblioteczka, sala konferencyjna, usługi concierge, bezpłatny parking.

    Pokoje

    Twin Room DZ - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie), indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), mała lodówka, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, balkon lub taras (widok na ogród lub basen). Powierzchnia - ok. 18 m kw. Twin Superior DS - bardziej elegancki pokój, większy (ok. 20 m kw.), dodatkowo ekspres do kawy i szlafroki. Family Room [1 bedroom] - sypialnia, pokój dzienny (połączone drzwiami wewnętrznymi), łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie), indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), mała lodówka, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, balkon lub taras (widok na ogród lub basen). Powierzchnia - ok. 35 m kw.

    Wyżywienie

    HB - śniadania (bufet), kolacje (bufet, napoje płatne)

    Sport i rozrywka

    Basen, taras słoneczny (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), siłownia, okazjonalnie w sezonie letnim wieczorna rozrywka, odpłatna strefa wellness (sauna, hammam, jacuzi, masaże, zabiegi kosmetyczne).  

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, łóżeczko dla dzieci - na zapytanie, odpłatnie 5 Euro/dzień.

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Informacje o lotach liniami Corendon Airlines, LOT Polish Airlines, Aegan Ailines, Ryanair, Easy Jet

    Corendon Airlines UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservations Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Grecji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. /// LOT Polish Airlines W cenie jest jedna sztuka bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem. Bagaż rejestrowany za dopłatą - do 23kg - cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usług już po potwierdzeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage /// Aegan Airlines W cenie jest jedna sztuka bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem. Bagaż rejestrowany za dopłatą - do 23kg - cena 310PLN/sztuka Dodanie ww usług już po potwierdzeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii Aegan Airlines: https://en.aegeanair.com/conditions-notices/ /// Ryanair (BER-HER): W cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max 40cm x 20cm x 25cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. Dodatkowe opcje za dopłatą: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 210 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg - cena 420 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii Ryanair : https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu /// Easy Jet (BER-HER): W cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. Dodatkowe opcje za dopłatą: - bagaż rejestrowany 15kg - cena 460PLN/sztuka - bagaż rejestrowany 23kg - cena 530 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii  Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Aktualizacje COVID-19

    Aktualizacja 19 kwietnia 2021 r.   Osoby przyjeżdżające do Grecji (w tym dzieci powyżej 5. roku życia) muszą mieć ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem. Osoby, które otrzymały szczepienia (tj. minęło 14 dni od podania drugiej dawki szczepienia) nie muszą okazywać wyniku testu, ale konieczne jest przedstawienie odpowiedniego świadectwa szczepienia. Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Świadectwa szczepień Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA), również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR. Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Podróżny, który odmówi - może nie zostać wpuszczony na terytorium Grecji. Wymagany jest obowiązek posiadania formularza PLF, szczegóły na stronie: www.travel.gov.gr  Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl

    Informacje o lotach liniami Corendon Airlines, LOT Polish Airlines, Aegan Ailines, Ryanair, Easy Jet, WizzAir

    Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą: jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). Bagaż rejestrowany za dopłatą: - bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 250PLN/sztuka W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8579c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage /// Lecąc Corendon Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg - jeden bagaż rejestrowany - waga do 20 kg, Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservations Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Grecji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. /// Lecąc z Aegan Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jedną sztukę bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem. Bagaż rejestrowany za dopłatą - do 23kg - cena 310PLN/sztuka Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii Aegan Airlines: https://en.aegeanair.com/conditions-notices/ /// Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony) Gdańsk - 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 700 PLN/sztuka Kraków - 10 kg w cenie 340 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 490 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 650 PLN/sztuka Warszawa - 10 kg w cenie 360 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 710 PLN/sztuka WIZZ Priority w cenie 120 PLN/osoba w dwie strony Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. /// Lecąc Ryanair (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony): - 20 kg (119x119x81cm) w cenie 420 PLN/sztuka Pierwszeństwo wejścia na pokład - 210zł/osoba Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm. Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualna Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Warunki przewozu linii Ryanair : https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu /// Lecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony): - bagaż rejestrowany 15kg - cena 460PLN/sztuka - bagaż rejestrowany 23kg - cena 530 PLN/sztuka Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3.5

    Region

    Grecja/Kreta/Platanes k. Rethymnonu

    Opinia 7islands

    Hotel cieszący się pozytywnymi opiniami, oferujący bardzo dobry standard zakwaterowania. Zlokalizowany w centrum miasteczka Platanes, słynącego z bogatej infrastruktury gastronomicznej i rozrywkowej oraz malowniczej, szerokiej i piaszczystej plaży. Polecamy go w szczególności osobom młodym oraz parom. Jest to również idealna propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na pokoje rodzinne mogące zakwaterować 5 osób.

    Położenie

    Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum miasta Rethymnon, ok. 70 km od lotniska w Chanii, ok. 75 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

    Plaża

    Ok. 200 m od hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ulicę.

    Hotel

    Obiekt gruntownie odnowiony w 2007 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja. Odpłatnie: bar, Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.), kącik internetowy (ok. 3 euro/godz.). Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 130 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), Internet Wi-Fi (ok. 3 euro/godz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, superior z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 3 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), siłownia. Odpłatnie: masaże, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.nefeli-hotel.gr / Tel.: 00 30 283 105 53 21


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA GRECKA

    ***

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF3

    Położenie

    *    Hotel położony w miejscowości Platanias około 5,5 km od Rethymno oraz 88 km od lotniska w Heraklionie.

    Plaża

    *    Piaszczysto-żwirowa, publiczna 200 m od hotelu; serwis plażowy jest dodatkowo płatny; około 600 m od hotelu znajduje się prywatna hotelowa plaża z bezpłatnymi leżakami i parasolami, istnieje możliwość zorganizowania odpłatnego transportu do plaży.

    Zakwaterowanie

    *    130 pokoi rozmieszczonych w 8 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe, superior, family (dwa poziomy lub dwa pomieszczenia oddzielone drzwiami); *    Wyposażenie: telefon, sejf (płatny), telewizor, klimatyzacja (płatna), dostęp do Internetu (płatny), lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem/WC, suszarka do włosów, balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna; *    Bar z przekąskami przy basenie;

    Wyżywienie

    *    HB- śniadania i obiadokolacje; napoje są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    *    Basen zewnętrzny z dostępem do leżaków i parasoli; *    Bezpłatnie: animacje, karaoke, rzutki, tenis stołowy; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    *    Brodzik dla najmłodszych i plac zabaw. Łóżeczka dla niemowląt dostępne są na zapytanie, możliwość odpłatnego wynajęcia anglojęzycznej opiekunki do dziecka.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Klimatyzowane lobby z recepcją, kącik telewizyjny, kafejka internetowa (płatna), w bliskiej odległości znajdują się sklepy, restauracje i bary. Przystanek autobusowy 20m od hotelu.

    Naszym zdaniem

    *    Świetny 3* obiekt idealny dla młodych osób, którzy nastawiają się na zwiedzanie Krety. Elegancka restauracja, lobby oraz zadbane pokoje to niewątpliwe atuty hotelu.

    Strona internetowa

    *    www.nefeli-hotel.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Rethymnon

    Wyżywienie

    Half Board

    Opis

    Nowoczesny hotel, w wyspiarskim stylu. Składa się z 9 dwupiętrowych budynków. Przestronne wygodne pokoje, przyjemny teren, basen, restauracja, bary, siłownia, internet.

    Położenie

    Kurort Platanias, 5 km od Rethymnon, 90 km od międzynarodowego lotniska w Heraklionie.

    Pokoje

    130  pokoi: Doubles (25 m2), Double Superior (25 m2),  Family Room (45 m2).
    W pokojach: klimatyzator, telefon, dostęp do internetu ADSL (płatny), telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, suszarka, wanna/prysznic, balkon/taras.

    Double Superior : całkowicie odnowione 2012 r., nowe meble, telewizor LCD 32", prysznic z hydromasażem, anatomiczne, ekologiczne materace, szlafroki i kapcie, ręczniki plażowe, zestaw do kawy/herbaty.

    Family Room: dwa pokoje, niektóre w stylu mezonety. Sypialnia i salon.

    Dodatkowe łóżko - standardowe lub kanapa.
    Sprzątanie 6 razy w tygodniu. Zmiana ręczników codziennie. Zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Odległość od morza

    200 m


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja

    Kraj

    Kreta zachodnia

    Warto podkreślić

    - całkowicie odnowiony na sezon 2017
    - w centrum rozrywkowego Platanes

    Okiem Grecosa

    Nowoczesny, elegancki hotel w samym centrum rozrywkowego Platanes z kameralną atmosferą. pierwszorzędną obsługą i znakomitą kuchnią, schlebiającą  gustom najbardziej wymagających gości. Niewątpliwym atutem hotelu jest jego lokalizacja.

    Położenie

    • 400 metrów od plaży
    • w miejscowości Platanes
    • lotnisko w Chanii około 70 km
    • lotnisko w Heraklionie około 80 km
    • blisko miejscowości Rethymnon

    Plaża

    • Nefeli Beach, około 200 metrów od hotelu
    • piaszczysto-żwirowa
    • leżaki i parasole (płatne 5 EUR/dzień)
    • ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Hotel

    • Kompleks 8 budynków i dwupiętrowy budynek główny
    • recepcja (24 h)
    • restauracja główna "Orexis" (kuchnia śródziemnomorska, grecka i kreteńska)• bar z przekąskami, restauracja a la carte (płatne)• bary przy basenie
    • Wi-Fi (bezpłatne)
    • 137 pokoi• lokalna kategoria 4*• Hotel nie jest przystosowany dla osób z niepełnosprawnością ruchową.

      Pokoje

      Standard
      • 2 -3 os. (ok. 20m2)
      • dostawka dla 3. osoby• Wi- fi (bezpłatnie)• klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie)• TV, telefon
      • sejf (płatny 10 eur/tydz.)
      • zestaw do kawy i herbaty• łazienka z wanną/prysznicem, suszarka• kapcie kąpielowe• żelazko (na życzenie)Superior• 2-3 os. (ok. 20m2)
      • dostawka dla 3 osoby• elegancki wystrój• Wi- fi (bezpłatnie)• klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie)• TV, telefon
      • sejf (płatny 10 eur/tydz.)
      • zestaw do kawy i herbaty Nespresso• łazienka z wanną/prysznicem, suszarka• szlafrok, kapcie kąpielowe• żelazko (na życzenie)Rodzinny• 2-4 os. (38 m2)
      • dostawka dla 3. i 4. osoby
      • 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami
      • zestaw do kawy i herbaty
      • sejf (płatny 10 eur/7dni)
      • klimatyzacja (bezpłatnie)
      • Wi-fi (bezpłatnie)

      Dostępne typy pokoi

      Standard
      • 2 -3 os. (ok. 20m2)
      Superior
      • 2-3 os. (ok. 20m2)
      Rodzinny
      • 2-4 os. (38 m2)
      • 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami

      Wyżywienie

      Śniadania i obiadokolacje:• śniadanie, kolacja: bufet• do kolacji obowiązuje strój formalny

      Pełen relaks

      Bezpłatnie
      • basen
      • tenis stołowy
      • siłownia
      • wieczorne show – 3 razy w tygodniuOdpłatnie:
      • centrum SPA

      Dla dzieci

      • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)
      • wysokie krzesełka w restauracji
      • plac zabaw
      • brodzik (wydzielona część basenu głównego)
      • opiekunka dla dzieci (odpłatnie)
      • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat
      • Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko do 13 lat

      Cena obejmuje

      Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

      Cena nie obejmuje

      Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu,  1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

      Informacje dodatkowe

      Uwaga!  W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

      Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

      Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


      Prima Holiday

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      POŁOŻENIE

      Hotel położony w miejscowości Platanes, ok. 5 km od centrum Rethymnonu, w pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Międzynarodowe lotnisko w Chanii oddalone o ok. 70 km, a w Heraklionie ok. 78 km.

      PLAŻA

      Publiczna, piaszczysta plaża oddalona o ok. 200 m od hotelu. Parasole i leżaki dodatkowo płatne.

      HOTEL

      Trzygwiazdkowy kameralny kompleks hotelowy, składający się z budynku głównego i kilku budynków bocznych.

      DO DYSPOZYCJI GOŚCI

      Serwisy i usługi: całodobowa recepcja, lobby, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, bar przy basenie, bar.

      INTERNET

      Bezpłatne Wi-Fi na terenie lobby, kącik internetowy za opłatą.

      SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

      Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, mała siłownia.  Płatnie: sporty wodne na plaży

      DLA DZIECI

      brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla dzieci do lat 2 (na zapytanie)

      ZAKWATEROWANIE

      Pokoje dwuosobowe z możliowością 1 dostawki. Wyposażenie: łazienka(wanna/prysznic, WC, suszarka), klimatyzacja, TV, sejf za dodatkową opłatą, telefon, balkon.

      WYŻYWIENIE

      HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

      INFORMACJE DODATKOWE

      www.nefeli-hotel.gr

      CENA

      Cena PLN zawiera: bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych oraz podatku turystycznego. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/nocCena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

      WARUNKI WJAZDOWE

      dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

      Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

      Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


      Ecco Holiday X

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Wyposażenie

      Hotel zbudowany został w roku 1986. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 105 pokoi. Obiekt dysponuje 105 pomieszczeniami mieszkalnymi, znajdującymi się w budynku głównym i 2 budynkach pobocznych. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

      Pokoje

      Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

      Oferta sportowo-rozrywkowa

      Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest taras, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i zajęcia gimnastyczne. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

      Wyżywienie

      Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym dania dietetyczne. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu.

      Karty kredytowe

      W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, JCB i MasterCard.


      Neckermann HIT

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Kategoria

      ***

      Region

      Kreta/Heraklion, Grecja

      Położenie

      w miejscowości turystycznej Platanias, liczne sklepy, bary, restauracje i kawiarnie w pobliżu. Do centrum Rethymnonu ok. 6 km, przystanek autobusowy znajduje się blisko hotelu. Connected service w jęz. polskim.

      Plaża

      do piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza publicznej plaży ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Do prywatnego odcinka piaszczystej plaży hotelowej ok. 600 m kursuje bezpłatny bus hotelowy, leżaki i parasole bez opłaty.

      Wyposażenie

      przytulny, kameralny hotel z bardzo miłą atmosferą, odnowiony w 2007 r. oferuje 105 pokoi w budynku głównym oraz kilku dwupiętrowych budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: w budynku głównym recepcja, lobby hotelowe z TV-Sat, bar, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. www.nefeli-hotel.gr

      Kategoria lokalna

      B.

      Zakwaterowanie

      wygodnie i gustownie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą, 10 Eur/tydzień), lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2B): pokój mieszkalno-sypialny z oddzielną sypialnią lub w stylu maisonette (na dwóch poziomach), wyposażone jak pok. dwuosobowe. Pokoje superior (2-3C): kompletnie odnowione, prysznic z hydromasażem, zestaw do kawy/herbaty. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S).

      Dzieci

      mały plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

      Dostęp do internetu

      Wi-Fi, kacik Internetowy za opłatą.

      Sport

      tenis stołowy, mała siłownia. Za opłatą: masaże. W sezonie sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

      Wyżywienie

      Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

      Wcześniej = taniej

      do 30.04.16 15% zniżki.


      Neckermann

      Szukasz wakacji do Grecji?

      zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

      Kategoria

      ****

      Region

      Kreta/Heraklion, Grecja

      Opis hotelu

      Hotel zbudowany został w roku 1986. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 105 pokoi. Obiekt dysponuje 105 pomieszczeniami mieszkalnymi, znajdującymi się w budynku głównym i 2 budynkach pobocznych. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

      Zakwaterowanie

      Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

      Sport i wypoczynek

      Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest taras, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i zajęcia gimnastyczne. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu.

      Wyżywienie

      Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym dania dietetyczne. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu.

      Akceptowane karty kredytowe

      W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, JCB i MasterCard.

      Uwagi dodatkowe

      Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

      Ważne informacje

      Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


      Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

      Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

      Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


      Mapa Hotelu Nefeli
      Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
      Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
      Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
      Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
      Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
      Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
      Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
      Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
      Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
      Filmy hotelu Nefeli:
      Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Nefeli
      https://youtu.be/fVkrw2m1bDQ

      Opinie o Hotelu Nefeli

      Nefeli - możliwości zakwaterowania:

      family room (1 bedroom) f1
      twin room dz
      twin superior ds
      Room Economy
      Room Single
      Room Superior Double
      Room Double Balcony or Terrace
      Room Family 2 Rooms
      Double Superior / _
      Double Room / Garden View
      Family Room 1 Broom / _
      Single Room / _
      Pokój standard
      Pokój rodzinny
      Pokój standardowy 1-os.
      Pokój superior

      Nefeli - Możliwości wyżywienia:


      Nefeli - możliwa długość wypoczynku:


      Masz pytania o Hotel Nefeli? Zadzwoń lub napisz!

      Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00