cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
  • Hotel Iliada Beach, Korfu
1 / 37
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.05 - 29.05
już od 675 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 06.10
już od 664 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iliada Beach
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Iliada Beach
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Iliada Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iliada Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Hotel Iliada Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

KORFU/GRECJA

Wyposażenie

• recepcja • kantor • sejf: za opłatą, płatność gotówką • sala TV • ogród • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie • terminal internetowy: płatność gotówką, za każde użycie od 1.50 € • pralnia: za opłatą • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

Karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

54

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie, na zapytanie

Sport i wellness

W cenie • siatkówka plażowa

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 18 m2 • widok na ogród/na ląd • ostatni, częściowy remont w 2017 roku • klimatyzacja: płatność gotówką, za dzień ok. 5 €, maj - październik, indywidualnie sterowana • lodówka: w cenie • Wi-Fi: w cenie • w budynku głównym • telefon • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2 os. • widok na ogród/widok na ląd • ostatni częściowy remont w 2018 roku • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • sejf • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • Wi-Fi • kapcie • w budynku głównym • telefon • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie: codziennie 08:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 20:00 - 21:30, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu (3-daniowe menu)

Śniadania • śniadanie: codziennie 08:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu

Restauracje i bary • restauracje: 3
• restauracja "A la carte restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, a la carte, za opłatą, płatność gotówką, maj - październik, codziennie 11:00 - 23:00, z tarasem, na plaży
• główna restauracja "Main restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, maj - październik, codziennie 20:00 - 21:30
• restauracja "Breakfast hall": bufet, w cenie, maj - październik, codziennie 08:00 - 10:00, z klimatyzacją

• bar "Main Bar": maj - październik, codziennie 10:00 - 00:00, za opłatą, płatność gotówką


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne:

Iliada Beach Hotel w Gouvia posiada 54 pokoi i został odnowiony w 2015 roku. Hotel położony jest tuż przy plaży żwirowej. Miasta położone najbliżej hotelu to Gouvia (50 m) i Corfu Town (7 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, lobby i recepcję. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku i francusku. Płatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży. W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, centrum miasta, dyskoteka, supermarket, przystanek autobusowy, bary/restauracje i informacja turystyczna. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Corfu old Town (8 km), Gouvia Marina (400 m), Paleokastritsa (15 km) i lotnisko CFU (6 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik.

Udogodnienia:

Hotel oferuje sejfy i pralnię. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Śniadanie w godz. 08:00 - 10:00 : kontynentalny. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

Dodatkowe Informacje:

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Wyżywienie

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 160 PLN (wyloty od 01.05 - 15.06 oraz od 01.10 - 31.10) / 180 PLN (wyloty od 16.06 - 30.09) - 20 kg - 230 PLN (wyloty od 01.05 - 15.06 oraz od 01.10 - 31.10) / 240 PLN (wyloty od 16.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja

Kraj

Korfu

Warto podkreślić

- W pobliżu zatoki Gouvia- Bliskość miasta Korfu- Krótki transfer z lotniska- Kameralna atmosfera- Restauracje a la carte przy plaży (płatna)

Okiem Grecosa

Ten położony niedaleko zatoki Gouvia kameralny hotel to doskonała propozycja dla wszystkich chcących zasmakować prawdziwej Grecji. Przyjazna atmosfera, a także uśmiechnięta obsługa zapewnią swoim gościom niezapomniane wakacje.

Położenie

• przy plaży• ok. 300 m od przystanku autobusowego• w pobliżu sklepy, bary, tawerny• ok. 7 km od lotniska

Plaża

• przy hotelu• kamienista• leżaki i parasole (płatne, ok. 5 EUR/dzień)

Hotel

• 2 budynki jednopiętrowe otoczone ogrodem• recepcja 24h z lobby• 3 restauracje (w tym 1 a la carte, przy plaży) • 2 bary (płatne) - główny i przy plaży• Wi-Fi (bezpłatne)• kącik TV• kącik internetowy (płatny, ok. 1,50 EUR/1,5 godz.)• sejf w recepcji (płatny, ok. 1,50 EUR/dzień) • 54 pokoje, kategoria lokalna 3*• Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej

Pokoje

Standard• 2-3 os. (ok. 18 m2)• dostawka dla 3. osoby• Wi-Fi (bezpłatne)• klimatyzacja indywidualna (bezpłatna)• TV-SAT, telefon• lodówka• łazienka z prysznicem, suszarka• balkon lub tarasSuperior• 2-os. (ok. 18-21 m2)• odnowione na sezon 2019• zestaw do kawy i herbaty, czajnik• sejf (płatny)• pozostałe wyposażenie jak w pokojach standard

Dostępne typy pokoi

• Standard 2-3 os. (ok. 18 m2)• Superior 2os. (ok. 18-21 m2)

Wyżywienie

• śniadania kontynentalne (bufet)• obiadokolacje (serwowane) za dopłatą

Dla dzieci

• wysokie krzesełka w restauracji• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)• Dzieci pobyt zniżka - 1. dziecko do 12 lat

Cena obejmuje

Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR)

Cena nie obejmuje

Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka. 
Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu, 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Sympatyczny, nieduży, rodzinnie prowadzony hotel, świetnie usytuowany przy plaży, otoczony śródziemnomorską roślinnością. Wspaniały personel, zadbane wnętrza, ciekawa architektura, piękne widoki, relaksujący klimat.  

Położenie

Przy żwirowo-kamienistej plaży, ok. 7 km od lotniska. W pobliżu są sklepy, tawerny, inne hotele, przystanek autobusowy. 

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i sejfami (płatne ok. 1,5 euro/dzień), bezpłatne Wi-Fi, odpłatny punkt internetowy, kącik telewizyjny, restauracja główna z tarasem, restauracja z barem przy plaży, salon śniadaniowy, room service (11.00-23.00), wypożyczalnia samochodów i rowerów. 

Pokoje

Twin room - sypialnia, łazienka, klimatyzacja, telefon, Wi-Fi, mała lodówka, telewizor TV sat, zestaw do przygotowania kawy/herbaty. Powierzchnia pokoju - ok. 18 m kw.plus balkon lub taras z widokiem na ląd.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetówHB - śniadania (bufety) i kolacje (podawane do stołu: przystawka, danie główne, deser)

Sport i rozrywka

Bez infrastruktury sportowo-rekreacyjnej. 

Dla dzieci

Bez infrastruktury dla dzieci.

Uwagi

Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR.Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 kluczeOferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Podatku turystycznego płatnego bezpośrednio w hotelu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakietu SPORT.

Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami LOT, WizzAirm Ryanair oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie te działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Przelot LOT: jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. Bagaż główny za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztukaDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami (indywidualna wycena).Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system bez gwarancji, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Przelot Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą:- 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa- 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z KrakowaWIZZ Priority - jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Przelot Ryanair: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje:- pierwszeństwo wejścia na pokład - pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 210 PLN/os.- bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztukaDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

Aktualizacje COVID-19

ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 18.05.2021 r.)Poniższe informacje pochodzą z greckiej strony rządowej https://travel.gov.gr/Mogą ulec zmianie. Przed przyjazdem do Grecji sugerujemy kontakt z biurem podróży lub przewoźnikiem realizującym przelot/przewóz w celu uzyskania aktualnych informacji. W razie wątpliwości zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Ambasadą Republiki Greckiej w Warszawie https://www.mfa.gr/missionsabroad/en/poland-en/about-us/contact.htmlInformacje dotyczą osób podróżujących z terytorium Polski. W celu uzyskania informacji dotyczących protokołu wjazdu z innych państw sugerujemy kontakt z właściwą dla miejsca rozpoczęcia podróży grecką ambasadą. Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.WJAZD DO GRECJIOd dnia 14 maja 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed przyjazdem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci które ukończyły 5 lat), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 pełnych dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia wydane przez uprawniony organ publiczny, nie wymaga się zaświadczenia o negatywnym wyniku testu PCR. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Dowód negatywnego wyniku testu nie jest wymagany, jeśli podróżny wyzdrowiał z COVID w ciągu ostatnich 9 miesięcy. Można to udowodnić przedstawiając zaświadczenie wydane przez organ publiczny lub certyfikowane laboratorium. Inną opcją jest przedstawienie pozytywnego wyniku testu molekularnego PCR, wykonanego maksymalnie  2 miesiące przed przybyciem i wcześniej niż 9 miesięcy przed przybyciem. Wszystkie zaświadczenia powinny zostać wydane w języku zrozumiałym dla greckich władz granicznych.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji. Podróżni i osoby im towarzyszące u których stwierdzono obecność wirusa SARS CoV2 zostaną objęci izolacją w hotelach kwarantannowych, gdzie zostaną poddani dalszym testom PCR w celu potwierdzenia wstępnej diagnozy. Podróżni będą przebywać w warunkach kwarantanny przez co najmniej 10 dni. Koszty zakwaterowania w hotelach kwarantannowych pokrywa państwo greckie.Kraje, z których dozwolony jest wjazd na powyższych warunkach bez konieczności późniejszej samoizolacji to: kraje UE i strefy Schengen, USA, Wielka Brytania, Izrael, Serbia, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Nowa Zelandia, Australia, Korea Południowa, Tajlandia, Rwanda, Singapur, Federacja Rosyjska, Macedonia Północna, Kanada, Białoruś, Bahrajn, Katar, Chiny, Kuwejt, Ukraina i Arabia Saudyjska.Obywatelom spoza UE zdecydowanie zaleca się wybranie bezpośrednich lotów do Grecji. W każdym innym przypadku podróżni powinni przestrzegać wymogów kraju, w którym się zatrzymują.PLF i QR code - pozostaje utrzymany bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojej podróży na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Formularz należy wypełnić co najmniej 24 godziny przed odprawą (zalecamy jednak wcześniejsze rejestrowanie podróży). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy odprawie biletowej oraz przy przekraczaniu granicy z Grecją (drogą powietrzną, lądową i morską). Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować.  W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR.Podróżnym nieposiadającym kodu QR linie lotnicze mogą odmówić wejścia na pokład samolotu. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo nałożyć na podróżnego grzywnę w wysokości 500 euro.W sprawach związanych funkcjonowaniem PLF i generowania kodów QR proszę kontaktować się z infolinią greckiego Ministerstwa Ochrony obywatela dzwoniąc na numer: +30 215 560 51 51.ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 05.05.2021 r.)Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.Od dnia 19 kwietnia 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia, nie wymaga się zaświadczneia o negatywnym wyniku testu PCR, ale zaświadczenia o szczepieniu. Zaświadczenie o szczepieniu powinno zawierać przynajmniej następujące informacje: imię i nazwisko, rodzaj/nazwę podanej szczepionki, daty podania dawek, oznaczenie wystawcy szczepienia. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Świadectwa szczepień preparatami Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA) również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR. Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji.Ponieważ Grecja przygotowuje się do oficjalnego rozpoczęcia sezonu turystycznego 14 maja, w związku z czym rząd poownie otworzy:- plaże - z zachowaniem zasad dystansu społecznego - muzea i kina plenerowe - wydarzenia kulturalne na żywo i pokazy na terenach zewnętrznych zostaną otwarte od 28 maja Również restauracje i kawiarnie zotały otwarte do godziny 22:45 z wykorzystaniem wyłącznie terenów zewnętrznych.Aktualizacja 19 kwietnia 2021 r.Osoby przyjeżdżające do Grecji (w tym dzieci powyżej 5. roku życia) muszą mieć ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem.Osoby, które otrzymały szczepienia (tj. minęło 14 dni od podania drugiej dawki szczepienia) nie muszą okazywać wyniku testu, ale konieczne jest przedstawienie odpowiedniego świadectwa szczepienia.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Świadectwa szczepień Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA), również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Podróżny, który odmówi - może nie zostać wpuszczony na terytorium Grecji.Wymagany jest obowiązek posiadania formularza PLF, szczegóły na stronie: www.travel.gov.gr Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl

Tranzyt przez Niemcy

TRANZYT PRZEZ NIEMCY (aktualizacja z 23.01.2022)Niemieckie Ministerstwo Zdrowia wyróżnia dwa obszary ryzyka:1. obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Listy te są co tydzień uaktualniane: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Risikogebiete/Risikogebiete_aktuell_en.pdf?__blob=publicationFileWymogi dotyczące tranzytu z krajów wysokiego ryzyka (zarówno wylot z Polski jak i powrót do Polski). Tranzyt musi odbyć się możliwie najszybciej, nie później niż w ciągu 24 godz., co do zasady bez noclegu i zbędnych postojów (dozwolony krótki postój na parkingu/stacji benzynowej).W przypadku podróży lotniczej wymagane wypełnienie formularza lokalizacyjnego na stronie www.einreiseanmeldung.de Podróżni są zobowiązani posiadać jeden z poniższych dokunentów (wydrukowany i przetłumaczony na jęz. niemiecki, angielski, francuski, hiszpański lub włoski):- negatywny wynik testu (PCR, antygenowy, RT-LAMP lub TMA) wykonany nie wcześniej niż 48 h przed rozpoczęciem podróży (czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku). Testy muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia, tj. czułość 80%, swoistość 97%.- certyfikat osoby zaszczepionej. Od ukończenia pełnego cyklu szczepień (podanie drugiej dawki w przypadku szczepionek dwudawkowych) musi minąć minimum 14 dni (z 14. dniem włącznie). Ważność certyfikatu szczepienia wynosi 1 rok od podania ostatniej dawki. Od 1 lutego ważność ta będzie wynosiła 9 miesięcy (270 dni)Osoba, która jednorazowo przyjęła preparat Janssen (Johnson & Johnson) od 15.01.2022 nie jest uznawana za zaszczepioną. W celu uznania za osobę zaszczepioną konieczne jest przyjęcie drugiej dawki (Johnson & Johnson, lub Pfizer lub Moderna)- certyfikat ozdrowieńca;  jest ważny od 29 dnia po przebytej chorobie i do 90 dnia po przebytej chorobie.Powyższe wymogi nie dotyczą dzieci w wieku poniżej 6 lat.Po przylocie z obszaru występowania mutacji wirusa (Virusvariantengebiet) nie ma możliwości opuszczenia lotniska i udania się do Polski drogą lądową. Konieczne posiadanie negatywnego wyniku testu PCR (48 godz. przed wjazdem do Niemiec) dla wszystkich (również zaszczepionych i ozdrowieńców) powyżej 6. roku życia. Na lotniskach i w samolotach należy używać maseczek medycznych (FFP2, KN95, N95) lub maseczek chirurgicznych. Przyłbice, maski FFP2 z zaworem, chusty oraz szale nie są dozwolone. Maseczkę należy wymieniać co 3 godziny. Podczas odprawy sprawdzane są rodzaje maseczek oraz ich liczba. Brak odpowiedniej maseczki skutkuje odmową wejścia na pokład samolotu. Prosimy o śledzenie informacji na temat warunków wjazdowych / tranzytu na stronach: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyhttps://www.lufthansa.com/xx/en/flight-information.html#accordion-item-section--942695689  (temat Information for passengers on flights to Germany, dział Passengers with an international connecting flight in Frankfurt or Munich are requested to observe the following points).

Powrót do Polski

POWRÓT DO POLSKIKARTA LOKALIZACJI PODRÓżNEGOOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpKWARANTANNA W POLSCEOd 15 grudnia każda osoba przed przylotem do Polski spoza strefy Schengen musi wykonać test na COVID-19 (PCR lub antygenowy) wykonany w ciągu 24 godzin przed przekroczeniem granicy, licząd od momentu wykonania testu. Dotyczy to wszystkich podróżnych: i zaszczepionych i niezaszczepionych. Od 18 grudnia testu nie muszą posiadać dzieci, które nie ukończyły 5. roku życia.Test można zrobić przed wylotem do Polski albo na niektórych polskich lotniskach (przed odprawą paszportową):Warszawa  https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html?_sm_au_=iHVTqSb6L6SPbsKRJf17vK0T8QQJ4&dm_i=32AP,186OY,1YAU9T,4RIHL,1Katowice  https://www.katowice-airport.com/pl/nasze-lotnisko/aktualnosci/117 Wrocław https://airport.wroclaw.pl/testy-na-covid-19-na-lotnisku/Poznań https://poznanairport.pl/testy-covid/testy-po-przylocie/Lublin https://www.airport.lublin.pl/wazne-informacje W związku z rozporządzeniem Rady Ministrów, od 01.12. 2021 obowiązują przepisy dotyczące kwarantanny po przylocie do Polski;W przypadku przybycia z państw nienależących do strefy Schengen lub niebędących państwem członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) podróżni muszą odbyć obowiązkową 14- dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu PCR na koronawirusa, wykonany nie wcześniej niż 8. dnia po przylocie do Polski.Poza tym z kwarantanny zwolnienione są osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiejb) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi.Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.Szczegóły:https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

Formularz Passenger Locator Form (PLF)

Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair, EasyJet

Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.//Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300PLN/sztukaUWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8585c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Warszawa- 10 kg w cenie 380 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 550 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 710 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 160 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Katowice- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 720 PLN/sztuka- WIZZ Priority w cenie 110 PLN/osoba w dwie stronyWybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.///Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony):Kraków-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 180zł/osobaPasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Poznań-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 180zł/osobaWarszawa Modlin-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 180zł/osobaWrocław-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 180zł/osobaBerlin- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 450 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 210zł/osobaWybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///Lecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 400PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 450 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku, gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy, można go dokupić za dopłatą, której wysokość zostanie wyceniona za prośbę Klienta.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny lub anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Covid 19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z pandemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej. Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/, a także z informacjami zawartymi na naszej stronie internetowej: https://bestreisengroup.pl/bezpieczne-wakacje.html 

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za wizę (jeśli jest wymóg jej wykupienia), opłat klimatycznych (jeśli jest wymóg ich opłacenia), podatków turystycznych (jeśli jest wymóg ich opłacenia), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Hotel info

śródziemnomorska architektura, bujna zieleń ogrodu, grecka gościnność, a przede wszystkim sąsiedztwo plaży stwarza wyjątkowe miejsce nieskrępowanego wypoczynku. Przyjemny, kameralny obiekt to doskonałe miejsce dla wszystkich pragnących zasmakować prawdziwie greckich wakacji. Sprzyja temu także atmosfera i niezwykły koloryt nadmorskiej miejscowości Gouvia. Spacerując tętniącą życiem ulicą zamów frappe w jednym z lokalnych barów lub zasmakuj wyśmienitej greckiej kuchni w jednej z tradycyjnych, nadmorskich tawern. Do zakupu pamiątek zachęcają tutejsi sprzedawcy, życzliwym uśmiechem zapraszając do swych kramików. Bliskość miasta Korfu z jego niezlicznymi atrakcjami to kolejny atut hotelu. Dojechać można tu łatwo komunikacją lokalną. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Gouvia, pierwsza linia brzegowa, przy plaży, w pobliżu bary, tawery, restauracje, ok. 8km od centrum miasta Korfu, przystanek komunikacji lokalnej ok. 300m od hotelu. Lotnisko Korfu ok. 8km.

Plaża

przed hotelem (przejście przez nadmorską uliczkę), kamienista, naturalna, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

54 pokoje, 2 budynki otoczone ogrodem, 1piętro, recepcja 24h, kameralne lobby, kącik TV, restauracja - sala śniadaniowa, bar na świeżym powietrzu, sezonowy snack bar z tarasem oraz restauracja a la carte i bar z widokiem na plażę, zieleń ogrodu, płatny kącik internetowy, płatny sejf w recepcji, w okolicy miejsca parkingowe.

Pokój

prosty, podstawowo wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), minibar/lodówka, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Opcje wyżywienia

- śniadania kontynentalne (BB)- śniadania, obiadokolacje (HB)

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą - numer alarmowy z językiem polskim. W zależności od sezonu i ilości gości posiłki mogą być serwowane w postaci menu.

Nasza opinia

kameralny, prosty obiekt, którego niezwykłym atutem jest sąsiedztwo plaży i bliskość miasta Korfu. Nieskrępowana atmosfera, miła obsługa.220508

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczejEasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kgi max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

Ważne

Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Iliada Beach Hotel w Gouvia posiada 54 pokoje na 2 piętrach. Hotel położony jest tuż przy plaży żwirowej. Miasta położone najbliżej hotelu to Gouvia (10 m) i Corfu Town (7 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację i recepcję. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, angielsku i niemiecku. Płatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, bary/restauracje, dyskoteka, informacja turystyczna, placówka medyczna, postój taksówek, supermarket i centrum miasta. Odległość od hotelu

Gouvia Marina (400 m), Corfu old Town (8 km) i Paleokastritsa (15 km).

Hotel oferuje pralnię i sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji

24h.

Śniadanie w godz. 08:00 - 10:00

styl amerykański, kontynentalny. W hotelu znajdują się 2 restauracje. zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

Sport i Rozrywka

Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 15 km.

Dodatkowe Informacje

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iliada Beach to kameralny hotel usytuowany blisko tętniącego życiem miasta Korfu ze sklepami, barami i tawernami, a także blisko plaży. Polecamy zarówno osobom pragnącym wypocząć w rodzinnej, greckiej atmosferze, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży, blisko zatoki Gouvia i stolicy wyspy - miasta Korfu
  • rodzinna atmosfera
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Iliada Beach Hotel w Gouvia posiada 54 pokoi na 2 piętrach. Hotel położony jest tuż przy plaży żwirowej. Miasta położone najbliżej hotelu to Gouvia (10 m) i Corfu Town (7 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację i recepcję. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, angielsku i niemiecku. Płatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, bary/restauracje, dyskoteka, informacja turystyczna, placówka medyczna, postój taksówek, supermarket i centrum miasta. Odległość od hotelu: Gouvia Marina (400 m), Corfu old Town (8 km) i Paleokastritsa (15 km).

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię i sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Śniadanie w godz. 08:00 - 10:00 : styl amerykański, kontynentalny. W hotelu znajdują się 2 restauracje. zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

Sport i Rozrywka:

Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 15 km.

Dodatkowe Informacje:

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Iliada Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji

Opinie o Hotelu Iliada Beach

Iliada Beach - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy
dbl standard pokój 2-osobowy dbl superior
POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI STANDARD
Twin Room
standard premium
standard singleuse premium
standard superior gardenview
standard triple premium
Pokój standard Pontiglio
Pokój 1-os. standard
Pokój superior
Pokój standardowy

Iliada Beach - Możliwości wyżywienia:


Iliada Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iliada Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00