Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Resort Andrija, Riwiera Makarska
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.08 - 29.08
już od 1099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.10 - 31.10
już od 479 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Solaris Beach Resort Andrija
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Solaris Beach Resort Andrija
star 4

Chorwacja: Riwiera Makarska
Ocena hotelu Solaris Beach Resort Andrija:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Solaris Beach Resort Andrija:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2022

Hotel Solaris Beach Resort Andrija w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Chorwacja / Dalmacja

Opis oferty:

Pierwszy tematyczny hotel dla dzieci w Chorwacji, inspirowany podwodnym światem! Bajkowe postacie z morskiego świata są motywem przewodnim wystroju hotelu, we wnętrzach i na fasadzie można znaleźć delfiny, żółwie morskie, a nawet syreny. Na miejscu jest przygotowana część dla dzieci w restauracji ze specjalnym menu, pokój zabaw i miniklub prowadzony przez profesjonalny zespół animatorów. Świetny basen i bliskość plaży sprawia, że jest to doskonałe miejsce na rodzinne wakacje. Goście hotelu mogą korzystać z licznych udogodnień sportowo-rekreacyjnych całego kompleksu Amadria Park.

POŁOŻENIE:

w części hotelowej należącej do kompleksu Amadria Park składającego się z 5 hoteli ze sklepami, restauracjami, barami, aquaparkiem, w otoczeniu śródziemnomorskiej przyrody, na terenie kompleksu: Aquapark Dalmatia z atrakcjami dla dzieci i dorosłych, skansen Dalmatian Etno Village z restauracją, plac Mediterranean Square z restauracją i tawerną, przystań, skąd można popłynąć statkiem pirackim Galija Explorer Ship, wzdłuż całego kompleksu deptak; ok. 6 km od centrum SZYBENIKA, ok. 4,5 km od mariny, ok. 17 km od Parku Narodowego Krka, ok. 49 km od Trogiru, ok. 110 km od Parku Narodowego Paklenica, ok. 62 km od lotniska w Splicie; ok. 80 km od lotniska w Zadarze; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, miejscami dno kamieniste, zalecane obuwie ochronne, ok. 50 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/2 leżaki i parasol/dzień); White Beach, w centralnym punkcie całego kompleksu Amadria Park, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, dno miejscami kamieniste, zalecane obuwie ochronne, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/2 leżaki i parasol/dzień), przy plaży En Vogue Beach Club z barem swim-up i basenem nad brzegiem morza (wstęp dla osób powyżej 18. roku życia); Family Beach, przy Amadria Park Hotel Andrija i Amadria Park Hotel Jakov, pubiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, miejscami w wodzie kamieniste podłoże, zalecane obuwie ochronne, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/2 leżaki i parasol/dzień), ok. 250 m od hotelu; Banj Beach, publiczna, piaszczysto-żwirowa, na obrzeżach Szybenika, skąd podziwiać można panoramę miasta, bez serwisu plażowego, ok. 12 km od hotelu; ok. 400 m od Aquaparku Dalmatia (płatny; dojście chodnikiem lub deptakiem wzdłuż plaży).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, wchodzi w skład kompleksu Amadria Park, zbudowany w latach 70., całkowicie odnowiony w 2019 r., 243 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, recepcja dla dzieci (czynna w wyznaczonych przez hotel godzinach), restauracja główna Andrija - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 restauracje á la carte (kuchnia śródziemnomorska) na terenie całego kompleksu Amadria Park: Frutti di Mare (na Mediterranean Square), Sibinium, Bongos (w Amadria Park Hotel Andrija), Trattoria (w Amadria Park Hotel Jure), bar, bar przy basenie; taras z widokiem basen; sklep z pamiątkami, wymiana walut na recepcji; bezpłatny internet bezprzewodowy, za opłatą: opiekunka do dziecka, parking, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 21 m², nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, za opłatą: sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski; ;

rodzinny superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 24 m², wyposażenie jak w pokoju rodzinnym; balkon (stolik i krzesełka); pokój rodzinny superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen Andrija, nieregularny kształt, słona woda, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją, basen dla dzieci, słodka woda, nieregularny kształt; basen infinity przy plaży White Beach (w En Vogue Beach CLub, wstęp tylko dla osób powyżej 18. roku życia), nieregularny kształt, słona woda; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, dyskoteka; za opłatą: Aquapark Dalmatia (ok. 6-10 EUR/os./dzień), centrum sportu: 3 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, boisko do piłki nożnej, boisko do koszykówki, siatkówka plażowa, badminton, minigolf, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży, centrum wellness & spa w Amadria Park Hotel Ivan: basen kryty, słodka woda; płatne: zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, masaże, zabiegi relaksacyjne i odnowa biologiczna (m.in. kąpiele w mleku, aromatyczne masaże, opcja VIP), sauna, łaźnia turecka, hammam.

KONTAKT:

0038/522364951, www.amadriapark.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel należy do kompleksu Amadria, położony jest w piniowym lesie, ok. 6 km od centrum Sibenika ( przystanek ok. 600 m od hotelu). Transfer z lotniska w Splicie trwa ok. 1 godz., transfer z lotniska w Dubrowniku trwa ok. 6 godz. Orientacyjny adres i numer kontaktowy dla Klientów z dojazdem własnym - Hoteli Solaris 86, Sibenik, 22000, Chorwacja, +385 22 364 951.
Plaża:

Obiekt zlokalizowany przy pięknej, szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 10 EUR).
Do dyspozycji gości:

Hotel stworzony i wyposażony specjalnie dla rodzin z dziećmi. Motywem przewodnim wystroju wnętrz jest świat bajek. W tym bajkowym świecie znalazły miejsce specjalne punkty obsługujące tylko małych klientów, specjalna recepcja, czy restauracja dla dzieci.
Recepcja 24 - godz.(wystrój wnętrz przyjazny i specjalnie zaaranżowany dla najmłodszych), restauracja hotelowa ze specjalnie wydzieloną częścią dla dzieci (niskie, kolorowe stoliki, bezpieczne naczynia, sztućce), pizzeria, apertif bar, kawiarnia, bar na plaży, kącik dla mam wyposażony w mikrofalowkę, steliryzator i blender, sklepik z pamiątkami i artykułami dziecięcymi, kantor wymiany walut. Basen zewnętrzny dla dorosłych (leżaki przy basenie - bezpłatne) i brodzik dla dzieci z morską wodą. W sezonie letnim animacje dla najmłodszych, mini klub Solarko". Za dodatkową opłatą istnieje możliwość skorzystania z centrum Solaris Wellness & SPA w hotelu Ivan.
Pokoje:

W każdym pokoju jest łazienka z prysznicem i wc, suszarka do włosów, klimatyzacja, sejf, TV-sat, mini bar (korzystanie dodatkowo płatne), telefon. Hotel oferuje różne typy pokoi:
Pokój standardowy z łóżkiem piętrowym
- o pow. 22 m2 z łóżkiem podwójnym lub pojedynczymi oraz piętrowym łóżkiem dla dzieci, z balkonem i widokiem na ogród.
Pokój standardowy z dostawką
- o pow. 22 m2 z łóżkiem podwójnym lub pojedynczymi z balkonem i widokiem na ogród.
Pokój rodzinny z łóżkiem piętrowym
- o pow. 23,5 m2 z łóżkiem podwójnym lub pojedynczymi oraz piętrowym łóżkiem dla dzieci. z balkonem i widokiem na ogród.
Pokój typu single
- o pow. 16m2 z łóżkiem małżeńskim o wymiarach 160 cm x 210 cm lub 2 łóżkami typu twin o wymiarach 90 cm x 210cm.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu, w tym bufet specjalnie dla dzieci.
Program sportowy i animacyjny:

Na terenie kompleksu Solaris znajduje się nadmorska promenada, turystyczna kolejka wożąca klientów wzdłuż plaży, restauracje, bary, kawiarnie, pizzeria, liczne lodziarnie i inne punkty gastronomiczne oraz sklepy z pamiątkami. Ponadto: aquapark, zjeżdżalnia do morza, statek piracki z klubem muzycznym na pokładzie, siłownia (na terenie hotelu Ivan), korty tenisowe, tenis stołowy, mini golf, kręgielnia, wypożyczalnia sprzętu wodnego przy plaży, boisko do koszykówki, siatkówki i piłki nożnej. Kompleks posiada SPA (basen wewn., fizykoterapia, gimnastyka, aerobic, masaże, zabiegi upiększające, a także własny port jachtowy (większość atrakcji na terenie kompleksu jest dodatkowo płatna). Na terenie kompleksu funkcjonuje wioska dalmatyńska z piekarnią, ekologiczną uprawą warzyw, destylarnią i doskonałą restauracją w stylu regionalnym. Gorąco polecamy!
Internet:

Hotel oferuje darmowe Wifi na terenie całego obiektu.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Najlepsza oferta dla rodzin z dziećmi! Cały projekt tego hotelu stworzony jest dla dzieci i ich potrzeb. Dzieci na pewno nie bedą się w nim nudziły, bo oprócz atrakcji specjalnie stworzonych dla nich, znajdą tu na pewno wielu rówieśników.
"

Program

Dzień 1

Dojazd do hotelu własnym transportem.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, wyjazd.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port.
Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO.
W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok.30 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach.
Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady.
Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej
Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok.40 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR
Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR
Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej.
W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

CHORWACJA
informacje ogólne

Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.

Czas
Taki jak w Polsce.
Język urzędowy

chorwacki

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.

Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.

Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.

Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.

Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.

Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.

Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Chorwacji trwa od 15 czerwca do 15 września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Chorwacja/Dalmacja

Położenie

Solaris Beach Resort Andrija to najlepszy hotel dla rodzin, zapewni niezapomniane wakacje dla najmłodszych, jak i ich rodziców, sprawi, że każda minuta wypoczynku pełna będzie zabawy i śmiechu. Radość, szczęście i bezpieczeństwo dzieci to priorytety dla pracowników hotelu. Oprócz parku wodnego Solaris, miniaturowego golfa, plaży i pociągu jeżdżącego po całym kompleksie Solaris, jest także centrum odnowy biologicznej z kącikiem dla dzieci, który oferuje m.in. masaże i manicure. Położony ok. 50 m od plaży, łagodne zejście do morza, 5 km od centrum miejscowości

Plaża

żwirowa, leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

POKOJE w budynku głównym z widokiem na ogród (DZE, FZ-pokój z dwoma normalnymi łóżkamu i jednym piętrowym i FUT-dwa połączone pokoje dwuosobowe) klimatyzacja (centralna), TV SAT, telefon, internet WiFi (płatny), minibar, łazienka z prysznicem, z suszarką do włosów, WC, sejf, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, bezpłatne), balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

SPORT, RELAKS, ROZRYWKA Bezpłatne basen odkryty z wodą morską (leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki płatne), siatkówka, animacje dzienne i wieczorne, klub nocny/dyskoteka Płatne korty tenisowe, fitness, masaż, sauna, aquapark (osoby dorosłe 14euro/dzień w terminie 01.06-16.09; 10euro/dzień w terminie 01.04-31.05 i 15.09-31.10; dzieci 10euro/dzień w terminie 01.06-16.09; 6euro/dzień w terminie 01.04-31.05 i 15.09-31.10), wypożyczalnia rowerów, tenis stołowy

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub

Wyżywienie

BB - śniadania lub HB - śniadania w godz. 07:00-10:00 i obiadokolacje w godz. 19:00-21:00

Restauracje i Bary

restauracja a la cartr, bar/snack bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

hotel idealny dla rodzin z dziećmi, recepcja, kantor, sklep z pamiątkami, internet Wi-Fi (płatny), parking na terenie obiektu (płatny 4EUR/dzień), taxa klimatyczna płatna miejscu, ok. 1 EUR/dzień

Adres

22000 Sibenik - Zablace, Chorwacja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Nekera

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA

Położenie

w kompleksie Amadria Park, około 6 km od centrum Šibenika.

Plaża

oddalona o ok. 50 m, 5 plaż tematycznych o łącznej długości 4 km; sztucznie wysypywana plaża piaszczysta (w centralnej części ośrodka), żwirowo-kamienista, miejscami betonowa. Leżaki i parasole (odpłatnie).

Basen

odkryty. Leżaki (w cenie / ograniczona liczba).Basen kryty w centrum Wellness & Spa obok Hotelu Ivan (odpłatnie). Aquapark czynny w sezonie (odpłatnie).

Zakwaterowanie

Hotel posiada łącznie 243 pokoje.

POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI (21CG / 84301)

ok. 22 m2, klimatyzacja, internet WiFi (w cenie), mini-bar (odpłatnie), sejf (w cenie), SAT-TV, telefon (odpłatnie), suszarka do włosów, łazienka/WC, okno francuskie lub balkon francuski / dostawka dla dziecka do 11 lat o wymiarach 80 x 180 cm.

Wyżywienie

brak. Możliwość dokupienia śniadania w formie bufetu i/lub obiadokolacji w formie bufetu.*wyżywienie BB i HB jest możliwe jeśli zostanie wykupione dla wszystkich osób w pokoju.*godziny oraz forma posiłków może ulec zmianie w trakcie sezonuW związku z epidemią COVID-19 nie wszystkie proponowanie udogodnienia oraz serwisy przedstawione w opisach obiektów będą dostępne na miejscu.Spowodowane jest to obostrzeniami wprowadzonymi przez Rząd Chorwacji w celu ochrony zdrowia turystów.

Ośrodek dysponuje odpłatnie

restauracje, bary, wioska dalmatyńska "Dalmatian Ethno Village", klub przy plaży z basenem "En Vogue", cukiernia "SweatDreams", bary i sklepy "Mediterranean Square", Centrum Wellness SPA, sklep z pamiątkami.

Przy Amadria Park Kids Hotel Andrija (odpłatnie)

restauracja z częścią dla dzieci, bar przy basenie, opieka nad dziećmi, możliwość wypożyczenia wózka, sklep dla dzieci, sklep z pamiątkami, wymiana walut, wycieczki fakultatywne, parking.

Ośrodek dysponuje w cenie

w Hotelu Andrija: internet WiFi, całodobowa recepcja, kącik dla matek z mikrofalówką, kuchenką, sterylizatorem i blenderem.

Animacje dla dzieci na terenie ośrodka (w sezonie)

mini-klub dla dzieci od 3 do 11 lat (w godz. 10:00-12:00 i 17:00-19:00, 6 x w tygodniu), zabawy rekreacyjne, warsztaty, mini-dyskoteka "Solarko", filmy, śpiewy i tańce, turnieje sportowe, pilates, joga, kino pod gołym niebem, show (fajerwerki, występy taneczne, itp.).*oferta ośrodka może ulec zmianie w trakcie sezonu

Sport

odpłatnie: mini-golf, korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boisko do gier zespołowych, wypożyczalnia rowerów.

Zwierzęta

niedozwolone.

Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

15:00 / 11:00

Ocena

****Tłumaczenie kodów pokoi


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Best Reisen

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Świetne miejsce na rodzinny wypoczynek; morze, plaża, tereny spacerowe, mnóstwo atrakcji dookoła, ładna okolica, 2 baseny, ciekawe zajęcia dla dzieci, oryginalnie zaaranżowany minigolf ze statkiem pirackim i wulkanem, kolorowe, marinistyczne motywy, urozmaicona kuchnia, tuż przy aquaparku.

Położenie

Na terenie dużego, pełnego atrakcji kompleksu (5 hoteli, kamping, restauracje, bary, sklepy, centrum wellness, centrum sportowe, marina, wioska dalmatyńska, aquapark), kilkadziesiąt metrów od piaszczysto-żwirowej plaży (leżaki i parasole płatne) z płytką wodą (dno czasem kamieniste, więc przydatne specjalne obuwie), 6 km od centrum miasta Szybenik (odpłatne przejazdy busem hotelowym), ok. 60 km od lotniska Split.  

Wyposażenie

Recepcja, lobby z bezpłatnym Wi-Fi,  restauracja główna, bar, minimarket, sklep z pamiątkami, punkt wymiany walut, parking (odpłatny, ok. 60 HRK/dzień). Na terenie kompleksu są bary, restauracje, sklepy itp.

Pokoje

Family Room Balcony FZO - pokój z łóżkiem małżeńskim/lub 2 pojedynczymi oraz piętrowym łóżkiem dla dzieci, z balkonem (widok na park), klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon, Wi-Fi, możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci.Family Room FZG - pokój rodzinny z balkonem francuskim. Na wyposażeniu: łazienka, TV sat, minibar (płatny), klimatyzacja, Wi-Fi. Możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci. Family Room Typ A FZA - pokój z łóżkiem małżeńskim/lub 2 pojedynczymi oraz piętrowym łóżkiem dla dzieci, bez balkonu lub balkon francuski, widok na park, klimatyzacja, minibar, TV sat, telefon, Wi-Fi. Możliwość zakwaterowania 2+2.Family Accomodation Balcony FUO - 2 pokoje z łóżkiem małżeńskim/lub 2 pojedynczymi oraz piętrowym łóżkiem dla dzieci, połączone ze sobą drzwiami wewnętrznymi. Na wyposażeniu: klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon, Wi-Fi, 2 łazienki z prysznicem, balkon lub taras. Możliwość zakwaterowania maks. 4 osób dorosłych i 4 dzieci.Twin Room DZ - 2-osobowy pokój bez balkonu, łazienka, klimatyzacja, Wi-Fi, minibar (płatny), TV sat. Twin Room (1 additional bed) DZ1 - pokój bez balkonu, możliwość dostawki, okno z widokiem na park, klimatyzacja, Wi-Fi, minibar (płatny), TV sat, telefon, możliwość dostawki.

Wyżywienie

RO - samo zakwaterowanieBB - śniadaniaHB - śniadania i kolacje w formie bufetu, napoje do kolacji płatne

Sport i rozrywka

Dwa baseny o owalnym ksztłacie z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki odpłatne), siatkówka plażowa, w pobliżu odpłatny ośrodek sportowy (piłka nożna, koszykówka, piłka ręczna, badminton, korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, minigolf, wypożyczalnia rowerów).  Bilet wstępu dla osób powyżej 16 lat do centrum wellness & spa w hotelu Ivan - odpłatne  - od 15 euro/osoba.Basen wewnętrzny - od 5,30 euro za osobę dorosłą/dzień, dzieci 3-12 lat - od 2,70 euro/dzień. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka, menu dla dzieci, miniklub, zajęcia z animatorami, sala zabaw, minigolf Pirate Adventure (płatny), wodny plac zabaw na plaży (płatny), łóżeczko dla niemowląt (na zapytnie, w ramach dostępności, bezpłatnie).Basen dla dzieci (3-16 lat) w centrum wellness & spa w hotelu Ivan - odpłatne.Na terenie kompleksu, tuż przy hotelu Andrija znajduje się odpłatny park wodny Dalmatia.

Uwagi

Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego.

Informacje o lotach liniami LOT, WizzAir

Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Gdańsk- 10 kg w cenie 360 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 700 PLN/sztukaKatowice- 10 kg w cenie 330 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 620 PLN/sztukaWarszawa- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 500 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 650 PLN/sztukaWrocław- 10 kg w cenie 360 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 700 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 150 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji może wiązać się z wyższą cenami.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

Aktualizacja z dnia 01.07.2021Zgodnie z rozporządzeniem opublikowanym przez władze RCh 30.06.2021 w późnych godzinach popołudniowych warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie unijnego certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają unijnego certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach;albonie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dnialbozaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albopotwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca,albozaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi unijny certyfikat COVID lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami, lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie będą spełniały jednego z wyżej wymienionych warunków, przy wjeździe na terytorium Republiki Chorwacji zostaną automatycznie skierowane Policję Graniczną na dziesięciodniową kwarantannę, która może zostać skrócona po otrzymaniu negatywnego wyniku testu PCR/antygenowego, wykonanego już na terenie Chorwacji.Osoby, które w drodze do RCh przejeżdżały przez kraje spoza UE/strefy Schengen mają obowiązek wykazania, że ich podróż do Chorwacji odbywała się bez zbędnego zatrzymywania się.Z powyższego nie dotyczy m.in.:- osób przejeżdżających przez RCh tranzytem (i dalej obowiązuję 12-godzinny limit czasowy)- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn biznesowych- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn rodzinnych.Źródło: https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20granica%20-%20nova%2030.06.2021..pdfWięcej informacji:  https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Nowe zasady wjazdu do Chorwacji obowiązujące od 2.06.2021 r.Uprzejmie informujemy, że zgodnie z decyzją chorwackich władz od dnia 02.06.2021 r. granicę państwową RCh przekroczyć mogą osoby, które:* okażą nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE;* posiadają zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień, o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni;* przeszły COVID-19 i przyjęły pierwszą dawkę szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 180 dni - w takim przypadku należy okazać zaświadczenie o przebyciu choroby oraz zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V), a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 42 dni;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 84 dni;* przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.* posiadają unijny cyfrowy zielony certyfikat Covid-19;* dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie spełniają żadnego z ww. wymogów zostaną zobowiązane do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji, tj. przesłaniu go na adres mailowy przejścia granicznego, przez które dana osoba wjeżdżała na terytorium RCh i otrzymaniu stosownego sms-owego potwierdzenia od chorwackich służb.Z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu zwolnione są m.in:* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji UWAGA! Nie ma wzoru takich zaproszeń lub potwierdzeń.* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Więcej informacji na stronach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji:https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.UWAGA!Przypominamy, że placówka nie weryfikuje dokumentów, które mają być okazywane podczas przekraczania granicy państwowej: prawidłowość takich dokumentów może potwierdzić wyłączne straż graniczna. Tylko straż graniczna może interpretować zarządzenia odnoszące się do zasad przekraczania granicy. Wszelkie pytania z tego obszaru należy kierować (w j. angielskim lub chorwackim) bezpośrednio na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Wypełnienie formularza na platformie EnterCroatia jest zalecane, ale nie jest obowiązkowe. Ponieważ jest to narzędzie chorwackiej straży granicznej problemy/zapytania dotyczące wypełniania formularza należy kierować na adres uzg.covid@mup.hr (nie do ambasady) - korespondencja w j. angielskim lub chorwackim.Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na stronach:https://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-w-warunkach-pandemii-najczesciej-zadawane-pytaniahttps://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-najczesciej-zadawane-pytanie Aktualizacja z 22.04.2021Do Republiki Chorwacji zostaną wpuszczone osoby posiadające negatywny test PCR lub szybki test antygenowy na SARS-CoV-2 nie starszy niż 48 godzin (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania)Osoby, które wjechały na podstawie szybkiego testu antygenowego, a będą przebywać w Chorwacji dłużej niż 10 dni, mają obowiązek powtórzenia testu przed upływem dziesiątego dnia (dotyczy wyłącznie testów antygenowych), licząc od dnia wykonania testu okazanego na granicy. Rezultat powtórzonego testu należy wysłać na adres e-mail przejścia granicznego, w którym podróżujący przekroczył granicę państwową RCh.Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE. Lista: https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdfJeśli osoba wjeżdżająca do Chorwacji nie okaże na granicy negatywnego wyniku testu, zostanie zobowiązana do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji.Osoby zwolnione z okazania negatywnego testu:* osoby posiadające zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień (bez względu na rodzaj szczepionki), o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni* osoby, które przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. Więcej informacji na stronie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211; UWAGA! Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.* dzieci do lat siedmiu (nieukończonych!) - przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu;* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji; nie istnieje ogólnie przyjęty wzór czy schemat zaproszenia;* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Wszelkie zapytania dotyczące np. rodzajów zaświadczeń o przebytej chorobie, dopuszczalnej treści zaświadczeń o przyjeździe w celach służbowych, możliwości wjazdu bez testu tj. zakwalifikowania do kategorii zwolnionych z tego obowiązku należy kierować do Chorwackiej Policji Granicznej, gdyż tylko w jej w gestii leży interpretacja zarządzeń dotyczących przekraczania chorwackiej granicy państwowej. Korespondencję, w j. chorwackim lub angielskim, należy kierować na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211;Lista laboratoriów, w których można zrobić test PCR: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763Aby ułatwić procedury zachęcamy do korzystania ze specjalnej aplikacji https://entercroatia.mup.hr/ która umożliwia załatwienie online - jeszcze przed wjazdem na terytorium Chorwacji - formalności związanych z przekroczeniem granicy.* Aplikacja dostępna jest w języku polskim.* Po przesłaniu danych przez aplikację, turyści otrzymają drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia od Policji Granicznej oraz wszystkie rekomendacje chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego.* Aplikacja jest prosta w obsłudze, a skorzystanie niej pomoże uniknąć kolejek na granicach i maksymalnie skrócić kontrolę graniczną. Goście, którzy nie skorzystają z aplikacji, będą mogli dopełnić formalności na przejściach granicznych.Szczegółowe informacje dotyczące aktualnej sytuacji epidemiologicznej, obostrzeń oraz zasad podróżowania znajdują się na stronach internetowych:https://www.gov.pl/web/chorwacjahttps://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212https://www.koronavirus.hr/enhttps://civilna-zastita.gov.hr/Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sunshine

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Chorwacja/Zadar

OPIS HOTELU

Lokalizacja- miejscowość: Sibenik- położony na terenie Solaris Beach Resort z pięcioma plażami i wybrzeżem o długości 4 kilometrw- odległość od plaży: bezpośrednio (ok. 50 m)- odległość od centrum : 5kmPlaża- 5 prywatnych plaży: 1 piaszczysta, 4 żwirkowe- leżaki, materace, parasole - dodatkowo płatneHotel- ilość gwiazdek: 4- ilość pokoi: 239- składa się z 3-piętrowego budynku głwnego- hotel udekorowany typowo dla dzieci- ilość basenw: 1 basen zewnętrzny z wodą morskąUdogodnienia- goście hotelu Andrieja mogą korzystać z infrastruktury całego ośrodka Solaris Beach Resort- na terenie kompleksu: centrum fitness, Solaris Aquapark (6 zjeżdżalni, wodne atrakcje i gry, leniwa rzeka, ratownik; wstęp płatny: dorośli/ok. 14E/dzień, dzieci poniżej 5 roku życia/ok. 10E/dzień), jacuzzi, Solaris Wellness & SPA (masaże, łaźnia turecka, sauna, zabiegi), punkt wymiany walut, supermarket, sklepy z pamiątkami, marina jachtowa, wypożyczalnia rowerw, parking (płatny ok 4 EUR/dzień)Internet - WI FI w lobby odpłatniePokoje - wyposażenie: łazienka, suszarka do włosw, klimatyzacja, Sat TV, mini bar (płatny), sejf (płatny), telefon, balkonRestauracje i bary- Restauracje: restauracja głwna

- Bary

Terrace Bar, bar przy basenie- na terenie kompleksu: Dalmatian Ethno Village Restaurant, Grill Restaurant, Trattoria Mediterraneo, Captain's Club, Fast Food, Sweet Dream Palace, lodziarnia, Garden Bar, 7 barw na plaży Wyżywienie - Half Board- posiłki: śniadanie, obiadokolacja - napoje dodatkowo płatneRozrywka- animacje w ciągu dnia- muzyka na żywo i wieczorki taneczne- wieczorki folklorystyczne- Dalmacka Etno-wioska- dyskotekaSporty- bezpłatne: siatkwka plażowa, boccia, pin pong, boisko do piłki nożnej i koszykwki,- płatne: korty tenisowe, golf, mini-golf, kręgle, sporty wodne i nurkowanieDla dzieci- recepcja dla dzieci- restauracja i posiłki dla dzieci- kącik Mamy - z piecykami, mikserami i sterylizatorami- sklepik dla dzieci- mini klub 4-12 lat- wysokie krzesła w restauracji- plac zabaw i pokj zabaw- brodzik- animacje- maskotka Solarko- kącik Play Station- opiekunka na życzenie (płatna)Strona internetowa - www.solarishotelsresort.com/solaris-kids-hotel-andrijaAdres: Solaris d.d., Hoteli Solaris 86, HR-22 000 Šibenik


Kompas

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA - DALMACJA

Położenie

w kompleksie Solaris, około 6 km od centrum Šibenika. Hotel, w którym jedynymi gośćmi VIP są dzieci. Kids Hotel Andrija jest tematycznie zaprojektowany dla dzieci - temat przewodni - podwodny świat. Kids Hotel Andrija jest jednym z pięciu hoteli Kompleksu Solaris (Beach Hotel Jure 4*, Beach Hotel Jakov 3*, Beach Hotel Niko 4*, Solaris Hotel Ivan 4*, Kids Hotel Andrija 4*).

Plaża

oddalona o ok. 100 m, 5 plaż tematycznych o łącznej długości 4 km; sztucznie wysypywana plaża piaszczysta (w centralnej części ośrodka), żwirowo-kamienista, miejscami betonowa. Leżaki i parasole (odpłatnie).

Basen

odkryty dla dorosłych i brodzik dla dzieci z morską wodą. Możliwość korzystania z odkrytych basenów przy pozostałych hotelach kompleksu (w cenie). Baseny kryte na terenie ośrodka i zjeżdżalnie wodne (odpłatnie). Aquapark czynny w sezonie (odpłatnie).

POKÓJ 2-OSOBOWY (SWB)

klimatyzacja, mini-bar (odpłatnie), SAT-TV, telefon, suszarka do włosów, łazienka/WC.

Wyżywienie

śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (w godz. 19.00-21.00).

Ośrodek dysponuje

restauracja "Trattoria", "Sibinium" i "Mediterraneo", wioska dalmatyńska "Dalmatian Ethno Village", bar "Solaris SteakHouse", cukiernia "SweatDreams", bar przy plaży "Lagoon", cocktail bar "Palma Beach Club", bar nocny "Ivan", wellness i spa (odpłatnie), wymiana walut, parking (odpłatnie), sklep z pamiątkami, bankomat, łódź "Galija".

- zajęcia dla dorosłych

salsa, tenis stołowy, aqua-aerobic, zumba, pilates, joga, gry zespołowe, kino letnie, itd.

- mini-klub dla dzieci od 3 do 11 lat "Solarko"(w sezonie)

gry rekreacyjne, gry rozwijające kreatywność, filmy, śpiewy i tańce i inne.

Sport

odpłatnie: mini-golf "Solaris Pirate Adventure", centrum sportowe: 4 korty tenisowe, szkółka tenisa, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kryte boisko do piłki nożnej, boisko do piłki koszykowej, wypożyczalnia rowerów, kręgle, wypożyczalnia sprzętu do sportów wodnych (m.in. jet ski, rowery wodne, kajaki, windsurfing), szkółka nurkowania.

Zwierzęta

niedozwolone

Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

15:00 / 11:00

Ocena Kompasu

****

ZNIŻKA ZA WCZESNĄ REZERWACJĘ

-10% przy dokonaniu rezerwacji przed 28.02. w terminie pobytu do 10.06. i od 09.09.

-10% w terminie pobytu

01.04.-22.04. (ostatni dzień pobytu) / min. pobytu 3 noce

-10% w terminie pobytu

28.04.-08.05. (ostatni dzień pobytu) / min. pobytu 3 noce *Zniżki łączą się ze zniżką za wczesną rezerwację, obowiązują wyłącznie na zakwaterowania.

Cena zawiera

zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

- parking

4 EUR/dzień w sezonie A,B,C; 8 EUR/dzień w sezonie D. - bilet wstępu do wellness na terenie ośrodka (sauny, basen) - bilet wstępu do aquaparku

- łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

GRATIS

- min. długość pobytu

2 noce w sezonie A; 3 noce w sezonie B, 4 noce w sezonie C, 5 nocy w sezonie D

- pobyt poniżej min. długości pobytu (na zapytanie)

dopłata +10% do ceny zakwaterowania w sezonie A,B, +20% w sezonie C,D

- możliwy dzień przyjazdu

każdy dzień tygodnia.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 


AlfaStar

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Chorwacja,Dalmacja i wyspy

Położenie

Hotel położony w miejscowości Sibenik, w odległości 50 m. - 100 m. od plaży i ok. 7 km. od najbliższego centrum miasta. Hotel naselije Solaris b.b., Sibienik 220000 Zakwaterowanie o godz 15:00; wykwaterowanie o godz: 11:00

Hotel

Hotel wybudowany w 2011 roku, wyremontowany w 2012 roku. Składa się z 239 pokoi i apartamentów oraz 72 pokoi rodzinnych. Położony w dzielnicy turystycznej. Na terenie hotelu znajduje się basen zewnętrzny, brodzik dla dzieci - woda morska; bar, restauracja, kantor, sklepik, salon masażu, centrum SPA, solarium, fryzjer, sala gimnastyczna, sauna. Hotel prowadzi animacje dla dzieci i dorosłych na wysokim poziomie. Można korzystać z bezprzewodowego internetu (dodatkowo płatny). W pobliżu hotelu plaża kamienista. Parking dodatkowo płatny.

Pokoje

Pokoje klimatyzowane z balkonami lub tarasami, wyposażone w TV SAT, lodówkę, sejf w pokoju, telefon. W łazience suszarka, prysznic oraz ręczniki.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie HB - śniadania i obiadokolacje.

Sport i relaks

Do dyspozycji gości centrum nurkowe, tenis stołowy, mini golf, wypożyczalnia sprzętu wodnego, boisko do piłki siatkowej, boisko do piłki plażowej, boisko do koszykówki oraz wypożyczalnia rowerów.

Dodatkowe informacje

Hotel nie akceptuje zwierząt.

Możliwości zakwaterowania

Pokój jednoosobowy; pokój dwuosobowy; pokój dwuosobowy z możliwością dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka; pokoje łączone dla dwóch osób dorosłych z możliwością dwóch dostawek.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Chorwacja/Dalmacja

Lokalizacja

Chorwacja - Sibienik, w kompleksie Solaris Beach Resort,w odległości około 6 km od centrum miasta Sibienik

Hotel

czterogwiazdkowy, polecany dla rodzin z dziećmi, położony około 50 metrów od żwirowo - piaszczystej plaży, leżaki parasole dodatkowo płatne, na terenie hotelu klimatyzowana restauracja, aperitif bar, sala telewizyjna, sala konferencyjna, kantor, płatne WiFi w lobby i barze, sejf na recepcji, basen zewnętrzny z wodą morską, brodzik dla dzieci oraz Solaris Aquapark - 6 zjeżdżalni, wstęp płatny - dorośli/ok. 15EUR/dzień, dzieci poniżej 5 roku życia/ok. 10EUR/dzień, strefa wellness w hotelu Ivan płatna ok. 20 EUR za wstęp (wstęp dla gości powyżej 16 roku życia), wstęp na kryty basen w hotelu Ivan płatny ok. 13 EUR, parking płatny 8 EUR/dzień (01.07.-01.09.2018) i 5 EUR/dzień (poza sezonem), łóżeczko dziecięce gratis (możliwe tylko w pokojach 4 os), animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, siatkówka plażowa, ping pong, minigolf, koszykówka, sporty wodne na plaży

Pokoje

standardowe - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek - dla dzieci łóżka piętrowe, klimatyzacja, łazienka z prysznicem, TV SAT, minibar (płatny), telefon, pokoje z balkonem za dodatkową dopłatą ekonomiczny - 2 os. identyczne wyposażenie jak pokoje standard, ale o mniejszym metrażu i z mniejszą łazienką rodzinny - z możliwością zakwaterowania od 4 do 5 os, składa się z dwóch połączonych ze sobą pokoi, w jednym łóżko małżeńskie, w drugim łóżko piętrowe + dostawka, pozostałe wyposażenie identyczne jak w pokoje standardowe

Wyżywienie

HB śniadanie i obiadokolacja ( napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo)

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.solarishotelsresort.com

Doba hotelowa

od godz. 15.00 do godz. 11.00 dnia następnego

Atuty

- Solaris Aqua Park - udogodnienia dla dzieci - świetna lokalizacja - specjalne menu dla dzieci


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


OnHolidays

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Sibenik

OPIS

Hotel Andrija w Sybeniku to najlepszy wybór na wakacje z dziećmi, by zapewnić im niezapomniane wrażenia. Pokój gier i zabaw, kącik PlayStation, restauracja i recepcja tylko dla dzieci, hotelowe maskotki czy specjalny letni klub animacyjny to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na najmłodszych. Obiekt położony jest tuż przy plaży i posiada piękny ogród z basenem i jacuzzi. Dodatkowe atrakcje stanowią zlokalizowane nieopodal aquapark i liczne restauracje i bary, gdzie skosztować można tradycyjnych przysmaków regionu.

POŁOŻENIE

Odległość do centrum miejscowości - ok. 5 km od Sybenika Odległość do plaży - ok. 100m

HOTEL

Liczba pokoi - 239 Do dyspozycji gości - Główna restauracja, Inne restauracje, Lobby bar, Dyskoteka, Sklep, Basen odkryty, Oddzielny brodzik dla dzieci, Miniklub, Ogród, Animacje, Leżaki nad basenem, Parasole nad basenem, Kantor Dodatkowo płatne - Parking, Basen kryty, Siłownia, SPA, Sauna, WIFI

WYŻYWIENIE

2 posiłki dziennie

POKOJE

2-osobowy (TWI 1 OV) - powierzchnia ok. 16 m2. Układ - Pokój dwuosobowy z dwoma łóżkami 80x190cm oraz rozkładanym fotelem (80x190cm). Łóżka 1-os. - 2, Możliwe Dostawki - 1. Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Suszarka, Sejf. Pokój bez balkonu. Za dopłatą - Minibar Maks. obłożenie - 3 Większy 2-osobowy (DBL 2 OV) - powierzchnia ok. 28 m2. Układ - Pokój dwuosobowy z łóżkiem 180x210cm oraz łóżkiem piętrowym (dolne 80x180cm, dolne 100x180cm). Łóżka 2-os. - 1, Możliwe Dostawki - 2. Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Sejf. Pokój bez balkonu. Za dopłatą - Minibar Maks. obłożenie - 4 4-osobowy (CNTD OV) - powierzchnia ok. 32 m2, Układ - Dwa pokoje dwuosobowe połączone drzwiami. Łóżka 1-os. - 4, Możliwe Dostawki - 2. Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Sejf Za dopłatą - Minibar Maks. obłożenie - 6


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Amadria Park Hotel Andrija

Kategoria

****

Miejscowość

Sibenik

Region

Dalmacja Północna

Kod

ZAD46004 FH

Liczba pokoi

243

Zalety

Top zniżki dla dzieci.

Położenie

Na skraju kompleksu, pomiędzy hotelami Amadria Park Ivan i Jakov, obok aquaparku.

Opis

Pomysłowo zaprojektowany hotel dla dzieci nawiązujący do tematu 'morza', restauracja z tarasem, bar z tarasem, hol z miejscami do siedzenia, WLAN, mały sklep z pamiątkami, basen z wodą morską (ok. 600 m kw.) z leżakami i parasolami, ręczniki plażowe (za kaucją), usługi plażowe (płatne), winda, parking (częściowo za opłatą).

Wyżywienie

Bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji 2 posiłków (H) dodatkowo bufet wieczorny.

Pokój typ 1

DH = przyjemne i komfortowe, ok. 18 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, WLAN, minibarem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), sejfem.

Pokój typ 2

DHY = pokoje ekonomiczne, wyposażone jak DH, ale nieco mniejsze i niska dostępność.

Pokój typ 3

FH = pokoje rodzinne jak DH, ale bardziej przestronne, z podwójnym łóżkiem i podwójną kanapą lub łóżkiem piętrowym.

Pokój typ 4

FU = pokoje rodzinne jak DH, ale bardziej przestronne, z podwójnym łóżkiem i łóżkiem piętrowym i dodatkowo z balkonem.

Pokój typ 5

FUA = zakwaterowanie rodzinne w 2 pokojach rodzinnych (FU) z drzwiami łączącymi.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie = animacja dzienna i wieczorna oraz program rozrywkowy dla dzieci i dorosłych (od połowy czerwca do połowy września). Za opłatą = bilard, rzutki, siłownia (w Hotelu Ivan), tenis stołowy, mini golf 'Pirate Adventure', 4 korty tenisowe (mączka), siatkówka, koszykówka, piłka ręczna, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży (lokalni dostawcy). Wellness-centrum odnowy biologicznej z 2 basenami ze słoną wodą, 4 basenami słodkowodnymi z przeciwprądem, dyszami do masażu, jacuzzi, łaźnia turecka, kilka saun, solarium, masaże, salon kosmetyczny z różnorodnymi zabiegami i zabiegami.

Dla dzieci

Idealny dla rodzin = pokój rodzinny, top zniżki dla dzieci, osoba samotnie podróżująca z dzieckiem, Andrija Summer Kids Club od 4 do 11 lat (ok. 15.6 do 7.9, 6 x tygodniowo, godz. 9-21.45), mini disco, klub dla nastolatków od 12 do 17 lat, bar dla dzieci, brodzik, restauracja, masaże dla dzieci w strefie wellness, plac zabaw, aquapark (za opłatą), zjeżdżalnie wodne (za opłatą), wynajem wózków dziecięcych (po wcześniejszym zgłoszeniu).

Warto wiedzieć

Centrum handlowe oddalone ok. 3 km.

Pies

Niedozwolony.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

RP308102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Środkowa Dalmacja, Chorwacja

Położenie

spokojne, ok. 6 km do centrum Sibenika. Przy plaży o dł. 4 km. Do kompleksu należy najładniejsza w Adrii piaszczysto -żwirowa plaża. Leżaki i parasole za opłatą.

Plaża

do kompleksu należy najładniejsza w Adrii piaszczysto -żwirowa plaża (ok. 4 km dł.). Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

bardzo popularny rodzinny resort w okolicach Sibenika, składa się z 5 hoteli: Ivan 4* (49554), Jure 4* (49558), Niko 3*, Andrija !4*(49553) i Jakov 3* (49557). Resort Solaris: różnego typu restauracje i bary (m.in. Tratoria, Mediterraneo, Steakhouse, Beach Bar, cukiernia Sweet Dream, sklep z pamiątkami, kącik internetowy (za opłatą), etniczna wioska dalmacka, WiFi w lobby gratis (20 min, szybki internet za dopłatą). Duży zadbany ogród, baseny, Aquapark (za opłatą), leżaki i parasole w cenie (na plaży za opłatą).

Wyżywienie

śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu.

Internet

WLAN w lobby gratis (20 min, high speed za dopłatą).

Zakwaterowanie

prysznic, WC, suszarka, klimatyzacja, TV sat., tel., mini bar (za opłatą), WLAN (za opłatą), sejf. A2G: pokój 2 -os., (ok. 16 m kw.), 2 pojedyncze łóżka, balkon francuski. A2E: pokój 2-os., (ok. 21 m kw.), od strony ogrodu, balkon francuski. A2F: pokój rodzinny, (ok. 21 m kw.), z podwójnym łóżkiem i łóżkiem piętrowym, balkon francuski. A2D: pokój rodzinny jak 2F, (ok. 23 m kw.), z balkonem. A2B/A3B/A4B: 2 pokoje 2-os. połączone drzwiami, (ok. 47 m kw.), balkon, od str. ogrodu.

Sport

siatkówka, boiska do piłki nożnej, aqua aerobik, Za opłatą: pole golfowe, 9 kortów tenisowych, kręgle, siłownia, badminton, bogata oferta sportów wodnych, Aquapark ( 6 zjeżdżalni, wodospady, lazy river, wiele innych atrakcji dla dorosłych i dzieci).

Wellness

za opłatą: basen kryty w centrum wellness, sauna (wstęp od 17 lat).

Dzieci

mini klub w sezonie w godz. 9-17:00, 6 x tydz., przed i po sezonie 3 x tydz.), zjeżdżalnia wodna, trampolina, mini disco, malowanie twarzy, rodeo i wiele innych atrakcji. Za opłatą: aquapark.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia, wieczorem program wieczorny, wieczór folklorystyczny, muzyka na żywo, disco (w sezonie).

Opłata klimatyczna

ok. 1,35 EUR/dzień/os. od 18 lat (12-17 lat: 50% zniżki).

Łóżeczko dla dziecka

maks. liczba os. nie może zostać przekroczona nawet o 1 dziecko do 2 lat w pokoju A2G, A2E.

Parkowanie

ok. 8 EUR/dzień (do 30.06 i od 01.09 ok. 5 EUR/dzień).

Zwierzę domowe

nie.

Dla gości Neckermanna

pakiet SPA dla dorosłych (w hotelu Ivan) w specjalnych cenach: ​w terminie 01.07.-01.09. 20 EUR/os., pozostałe terminy 15 EUR/os. Dla dzieci "Kids pool day- tickets" wstęp na baseny w Wellness Center dla dzieci 3 -15 lat w specjalnych cenach: w terminie 01.07.-01.09. 13,30 EUR/os., pozostałe terminy 8 EUR/os.

Zniżki FIRSTBOOK

10% zniżki przy rez. do 28.02.

Zniżki

1-4 dzieci (do 11 lat): pobyt gratis (zniżki procentowe w pokojach jednoosobowych).

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.