cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
  • Hotel Solaris Beach Hotel Niko, Riwiera Makarska
1 / 36
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 24.09
już od 478 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.09 - 25.09
już od 438 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Solaris Beach Hotel Niko
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Solaris Beach Hotel Niko
star 4

Chorwacja: Riwiera Makarska
Ocena hotelu Solaris Beach Hotel Niko:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Solaris Beach Hotel Niko:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 września 2021

Hotel Solaris Beach Hotel Niko w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 50 m od żwirowej plaży
  • na terenie Solaris Beach Resort
  • ok. 6 km od centrum miasta Szybenik
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 50 m od żwirowej plaży
  • na terenie Solaris Beach Resort
  • ok. 6 km od centrum miasta Szybenik
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • sejf
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • parking: niestrzeżony, za opłatą
  • sale konferencyjne: 2

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

220

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu ok. 1,35 €/os./dzień
  • zakwaterowanie od 15:00, wykwaterowanie do 11:00
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: zewnętrzny, z wodą morską, leżaki
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, z wodą morską, wydzielona część basenu dla dzieci
  • jacuzzi: za opłatą, kryty, z wodą morską, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa
  • ręczniki: za opłatą

  • aquapark: w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, za opłatą, zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: za opłatą ok. 4 €/dzień, na zapytanie
    • basen dla dzieci: zewnętrzny, z wodą morską, wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • menu dla niemowląt
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • menu dla dzieci
    • animacje dla dzieci: w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu
     

    Sport i wellness

    W cenie
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • centrum wellness
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • pokój relaksacyjny
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne
    • solarium
    • jacuzzi
    • siłownia
    • minifutbol
    • minigolf
    • wypożyczalnia rowerów
    • tenis
    • nurkowanie

    rozrywka

    • dyskoteka/klub nocny
    • muzyka na żywo
    • pokazy
    • wieczory taneczne

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX2
    • 3-4 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na ogród lub dziedziniec
    • balkon
    • 2 oddzielne pokoje połączone drzwiami
    • klimatyzacja
    • telefon
    • minibar (płatny)
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • biurko
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    Pokój 2-osobowy w wersji ekonomicznej DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój wieloosobowy MZX1
    • 3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na ogród lub dziedziniec
    • balkon
    • klimatyzacja
    • telefon
    • minibar (płatny)
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • biurko
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    Pokój wieloosobowy z widokiem na ogród MZG1
    • 3-4 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • biurko
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DSX1
    • 2 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na ogród lub na dziedziniec
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • ogrzewanie: centralnie sterowane
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • room service
    • suszarka do włosów
    • biurko
    • telefon
    • Wi-Fi
    • prysznic
    • WC
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na ogród lub dziedziniec
    • klimatyzacja
    • minibar (płatny)
    • TV sat.
    • suszarka do włosów
    • biurko
    • telefon
    • Wi-Fi
    • prysznic
    • WC
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DSX2
    • 2 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na ogród lub dziedziniec
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • ogrzewanie: centralnie sterowane
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • room service
    • biurko
    • telefon
    • Wi-Fi
    • prysznic
    • WC
    • balkon

    Wyżywienie

    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja: a la carte, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, wysokie krzesełka dla dzieci
    restauracja „Dalmatian Ethno Village": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, bufet, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mediterranean Square": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, a la carte, za opłatą, na plaży, przy basenie

  • bary i inne: 3
  • klub na plaży „En Vogue Beach club": w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Chorwacja / Dalmacja

    Opis oferty:

    Idealne miejsce na aktywne, rodzinne wakacje! Świetnie położony, w otoczeniu pachnącego lasu piniowego dającego cień w upalne dni, oferuje serwis na wysokim poziomie i dobrą jakość usług. Goście chętnie spędzają czas przy ładnie zaprojektowanych basenach lub na tarasie restauracji z pięknym widokiem na morze i zielone wysepki. Atutem hotelu są komfortowe pokoje, wyposażone w niezbędne udogodnienia. Goście hotelu mogą korzystać z atrakcji na terenie kompleksu Amadria Park.

    POŁOŻENIE:

    w części hotelowej należącej do kompleksu Amadria Park, składającego się z 5 hoteli ze sklepami, restauracjami, barami, aquaparkiem, w otoczeniu śródziemnomorskiej przyrody, na terenie kompleksu: Aquapark Dalmatia z atrakcjami dla dzieci i dorosłych, skansen Dalmatian Etno Village z restauracją, plac Mediterranean Square z restauracją i tawerną, przystań skąd można popłynąć statkiem pirackim Galija Explorer Ship, wzdłuż całego kompleksu deptak; ok. 6,5 km od centrum SZYBENIKA, ok. 4,5 km od mariny w Szybeniku, ok. 17 km od Parku Narodowego Krka, ok. 49 km od Trogiru, ok. 110 km od Parku Narodowego Paklenica; ok. 62 km od lotniska w Splicie, ok. 80 km od lotniska w Zadarze; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    PLAŻA:

    White Beach, w centralnym punkcie całego kompleksu Amadria Park, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, dno miejscami kamieniste, zalecane obuwie ochronne, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 250 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/2 leżaki i parasol/dzień), przy plaży En Vogue Beach Club z barem swim-up i basenem nad brzegiem morza (wstęp dla osób powyżej 18 lat); Family Beach, przy hotelach Amadria Park Andrija i Amadria Park Jakov, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, miejscami w wodzie kamieniste podłoże, zalecane obuwie ochronne, ok. 800 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/2 leżaki i parasol/dzień); Banj Beach, publiczna, piaszczysto-żwirowa, na obrzeżach Szybenika, skąd podziwiać można panoramę miasta, ok. 10 km od hotelu, bez serwisu plażowego; ok. 800 m od Aquaparku Dalmatia (wstęp płatny: ok. 6-10 EUR/os.; dojście chodnikiem lub deptakiem wzdłuż plaży).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, należy do kompleksu Amadria Park, 220 pokoi, 1 budynek, 2 piętra, winda, całodobowa recepcja, restauracja, bar w lobby i na tarasie; sklep z pamiątkami, kantor; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji, parking (ok. 8 EUR/doba), pralnia, transfer lotniskowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express; goście mogą korzystać z udogodnień na terenie kompleksu Amadria Park.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 18-22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, minibar (płatny wg konsumpcji); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 4 EUR/doba); balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; basen infinity przy plaży (w En Vogue Beach Club, wstęp tylko dla osób powyżej 18 lat), nieregularny kształt, słona woda, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ograniczona ilość); siłownia (w hotelu Amadria Park Ivan, tylko dla osób powyżej 16 lat); za opłatą: basen dla dzieci i centrum Wellness & Spa w hotelu Amadria Park Ivan, centrum sportu: 3 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (piłki i rakiety tenisowe), boisko do piłki nożnej, boisko do koszykówki, siatkówka plażowa, badminton, minigolf, wypożyczalnia rowerów, Aquapark Dalmatia, sporty wodne na plaży.

    KONTAKT:

    00385/22361951, www.amadriapark.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Doskonale utrzymany hotel, należący do kompleksu Solaris, położony jest w piniowym lesie, tylko 6 km od centrum Sibenika (przystanek ok. 600 m od hotelu). Transfer z lotniska w Splicie trwa ok. 1 godz., transfer z lotniska w Dubrovniku trwa ok. 6 godz.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany przy pięknej, szerokiej, żwirowej i w niektórych miejscach kamienistej plaży. Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 10 EUR).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 - godz., parking (dodatkowo płatny, ok. 2 EUR/dzień), obszerne lobby, restauracja główna, bar, duży, pięknie zaaranżowany taras, basen z morską wodą (wypożyczenie ręczników kąpielowych 20 KN), sale kongresowe, sklep z pamiątkami, skrytki sejfowe dostępne przy recepcji (bezpłatne), kantor wymiany walut.
    Pokoje:

    Elegancko urządzone pokoje 2-osobowe (brak możliwości zamówienia dostawki, zniżki dla dzieci 10%, na normalnym łóżku). W pokojach: łazienka (prysznic, wc, suszarka do włosów), telefon, TV-sat, klimatyzacja (ind. bezpłatna), minibar (za dopłatą), oraz balkon.
    W pokoju typu standard można zamówić łóżeczko dla dziecka (4 EUR/dzień).
    Uwaga! Pokoje występują w dwóch standardach (patrz zdjęcia w katalogu):
    * economy - mniejsza powierzchnia pokoju (pow. pokoju z łazienką - wynosi 13m2), mały balkon, podwójne łóżko o szerokości 1,4 m
    * standard - większe pokoje (pow. ok.18 m2) z 2 łóżkami pojedynczymi (mogą być połączone), standardowy balkon.
    Reszta wyposażenia jest podobna.
    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bogatego bufetu. Możliwość dokupienia obiadokolacji.
    Program sportowy i animacyjny:

    Na terenie kompleksu Solaris: nadmorska promenada, turystyczna kolejka wożąca klientów wzdłuż plaży, restauracje, bary, kawiarnie, pizzeria, liczne lodziarnie i inne punkty gastronomiczne oraz sklepy z pamiątkami. Ponadto: aquapark, zjeżdżalnia do morza, statek piracki z klubem muzycznym na pokładzie, siłownia (na terenie hotelu Ivan), korty tenisowe, tenis stołowy, mini golf, kręgielnia, wypożyczalnia sprzętu wodnego przy plaży, boisko do koszykówki, siatkówki i piłki nożnej. Kompleks posiada SPA (basen wewnętrzny, fizykoterapia, gimnastyka, aerobic, masaże, zabiegi upiększające, a także własny port jachtowy (większość atrakcji na terenie kompleksu jest dodatkowo płatna). Na terenie kompleksu funkcjonuje wioska dalmatyńska z piekarnią, ekologiczną uprawą warzyw, destylarnią i doskonałą restauracją w stylu regionalnym. Gorąco polecamy!
    Internet:

    W lobby internet Wi-Fi - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.
    SPLIT + TROGIR - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
    DUBROWNIK - cena ok. 30 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
    MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.

    PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
    PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
    RAFTING - cena ok. 40 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.

    WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
    CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
    KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    CHORWACJA
    informacje ogólne
    Waluta
    HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Język urzędowy
    chorwacki
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Chorwacja
    Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
    Korcula
    Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
    Półwysep Pieljesac
    Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
    Makarska Riwiera
    Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
    Kasztelańska Riwiera
    Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
    Miasto Omis
    Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
    Lopud
    Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Chorwacja/Dalmacja

    Położenie

    Hotel Niko położony jest nad samym brzegiem morza i otoczony bujną roślinnością śródziemnomorską. Jest to jeden z pięciu hoteli kompleksu Solaris, jego specyficzne położenie zapewni Państwu komfortową i kameralną atmosferę, a jednocześnie będzie w bliskim sąsiedztwie wszystkich udogodnień ośrodka. Piękne plaże tematyczne, liczne restauracje, atrakcje sportowe i program animacji są po prostu w zasięgu ręki. Solaris Beach Hotel Niko z pewnością zapewni Państwu spokojny i relaksujący urlop. Położony ok. 50 m od plaży, ok. 5 km od centrum miasta Sibenik

    Plaża

    piaszczysto - żwirowa, leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    POKOJE w budynku głównym (DZ i DZE) klimatyzacja (centralna), TV, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), sejf, łazienka (prysznic, WC), suszarka do włosów, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, płatne), balkon

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne basen odkryty z wodą morską, leżaki i parasole przy basenie (bezpłatne), ręczniki (płatne), siatkówka, dzienne i wieczorne programy animacyjne, klub nocny/dyskoteka Płatne korty tenisowe, centrum fitness, sauna, masaż, wypożyczalnia rowerów, aquapark (osoby dorosłe 14euro/dzień w terminie 01.06-16.09; 10euro/dzień w terminie 01.04-31.05 i 15.09-31.10; dzieci 10euro/dzień w terminie 01.06-16.09; 6euro/dzień w terminie 01.04-31.05 i 15.09-31.10), tenis stołowy

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw i mini klub

    Wyżywienie

    BB - śniadania lub HB - śniadania i obiadokolacje.

    Restauracja i bary

    restauracja a la carte, bar/snack bar, bar przy basenie

    Dodatkowe informacje

    obiekt dysponuje 220 pokojami, recepcja, klimatyzacja, kantor, sklepik z pamiątkami, fryzjer, internet WiFi (płatny), sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, taxa klimatyczna płatna miejscu, ok. 1EUR/dzień, parking na terenie całego resortu Solaris płatny, ok. 4EUR/dzień.

    Adres

    22000 Sibenik - Zablace, Chorwacja


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Solaris Hotel Niko

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Sibenik

    Region

    Dalmacja Północna

    Kod

    ZAD46003 FH

    Liczba pokoi

    220

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    Na skraju kompleksu, w pobliżu przystani jachtowej.

    Opis

    Popularny i dobrze wyposażony, restauracja z tarasem, bar z tarasem, hol z miejscami do siedzenia i WLAN, mały sklep z pamiątkami, basen z wodą morską (ok. 400 m kw.) z leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe (za kaucją), usługi plażowe (płatne), winda, parking (częściowa opłata).

    Wyżywienie

    Bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji 2 posiłków (H) dodatkowo bufet wieczorny.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Przyjemne i przytulne, ok. 17 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, minibarem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem. Sejf w recepcji.

    Pokój typ 1

    DUA = z 2 łóżkami.

    Pokój typ 2

    DUY / EUY = pokój ekonomiczny, takie samo wyposażenie jak w DUA, ale mniejsze, ok. 13 m kw., mały balkon i ograniczona dostępność.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    DU = takie samo wyposażenie jak w DUA, ale bardziej przestronne.

    Pokój typ 4

    FUA = pokój rodzinny, ok. 22 m kw., z dwuosobową kanapą.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = animacja dzienna i wieczorna oraz program rozrywkowy dla dzieci i dorosłych (od połowy czerwca do połowy września). Za opłatą = bilard, rzutki, siłownia (w Hotelu Ivan), tenis stołowy, mini golf 'Pirate Adventure', 4 korty tenisowe (mączka), siatkówka, koszykówka, piłka ręczna, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży (lokalni dostawcy). Wellness-centrum odnowy biologicznej z 2 basenami ze słoną wodą, 4 basenami słodkowodnymi z przeciwprądem, dyszami do masażu, jacuzzi, łaźnia turecka, kilka saun, solarium, masaże, salon kosmetyczny z różnorodnymi zabiegami i zabiegami.

    Dla dzieci

    Idealny dla rodzin = pokój rodzinny, top zniżki dla dzieci, osoba samotnie podróżująca z dzieckiem, Andrija Summer Kids Club od 4 do 11 lat (ok. 15.6 do 7.9, 6 x tygodniowo, godz. 9-21.45), mini disco, klub dla nastolatków od 12 do 17 lat, bar dla dzieci, brodzik, restauracja, masaże dla dzieci w strefie wellness, plac zabaw, aquapark (za opłatą), zjeżdżalnie wodne (za opłatą), wynajem wózków dziecięcych (po wcześniejszym zgłoszeniu).

    Warto wiedzieć

    Centrum handlowe oddalone ok. 3 km.

    Pies

    Niedozwolony.

    Parking / Garaż

    Za opłatą.

    Taxa klimatyczna

    Do zapłaty na miejscu

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP308102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Chorwacja,Sibenik

    Położenie

    Obiekt położony na terenie kompleksu Solaris Holiday Resort, 50 metrów od morza i zaledwie 6 km od Szybenika

    Pokoje

    Pokoje standardowe posiadają klimatyzację,telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. W każdym z nich znajduje się ponadto prywatna łazienka z prysznicem

    Sport i relaks

    W ramach oferty sportowej ośrodek oferuje :kort tenisowy, tenis stołowy, piesze wycieczki, jazda na rowerze, nurkowanie, minigolf, centrum fitness, spa i centrum odnowy biologicznej, wypożyczalnia rowerów, plac zabaw dla dzieci

    Możliwości zakwaterowania

    pokój jednoosobowy, dwuosobowy , dwuosobowy z dostawką dla dziecka, dwuosobowy z dostawką z dwójką dzieci


    Kompas

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CHORWACJA - DALMACJA

    Położenie

    w kompleksie Solaris, około 6 km od centrum Šibenika. Beach Hotel Niko jest jednym z pięciu hoteli Kompleksu Solaris (Beach Hotel Jure 4*, Beach Hotel Jakov 3*, Beach Hotel Niko 3*, Solaris Hotel Ivan 4*, Kids Hotel Andrija 4*).

    Plaża

    oddalona o ok. 50 m, 5 plaż tematycznych o łącznej długości 4 km; sztucznie wysypywana plaża piaszczysta (w centralnej części ośrodka), żwirowo-kamienista, miejscami betonowa. Leżaki i parasole (odpłatnie).

    Basen

    odkryty dla dorosłych i brodzik dla dzieci z morską wodą. Możliwość korzystania z odkrytych basenów przy pozostałych hotelach kompleksu (w cenie). Baseny kryte na terenie ośrodka i zjeżdżalnie wodne (odpłatnie). Aquapark czynny w sezonie (odpłatnie).

    POKÓJ 2-OSOBOWY, EKONOMICZNY (1AB)

    klimatyzacja, mini-bar (odpłatnie), SAT-TV, telefon, suszarka do włosów, łazienka/WC, balkon (pokój posiada łóżko francuskie 140x190 cm).

    Wyżywienie

    śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (w godz. 19.00-21.00).

    Ośrodek dysponuje

    restauracja "Trattoria", "Sibinium" i "Mediterraneo", wioska dalmatyńska "Dalmatian Ethno Village", bar "Solaris SteakHouse", cukiernia "SweatDreams", bar przy plaży "Lagoon", cocktail bar "Palma Beach Club", bar nocny "Ivan", wellness i spa (odpłatnie), wymiana walut, parking (odpłatnie), sklep z pamiątkami, bankomat, łódź "Galija".

    - zajęcia dla dorosłych

    salsa, tenis stołowy, aqua-aerobic, zumba, pilates, joga, gry zespołowe, kino letnie, itd.

    - mini-klub dla dzieci od 3 do 11 lat "Solarko" (6 dni w tygodniu 2 x dziennie od 10:00 do 12:00 oraz od 17:00 do 19:00)

    gry rekreacyjne, gry rozwijające kreatywność, filmy, śpiewy i tańce i inne.

    Sport

    odpłatnie: mini-golf "Solaris Pirate Adventure", centrum sportowe: 4 korty tenisowe, szkółka tenisa, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kryte boisko do piłki nożnej, boisko do piłki koszykowej, wypożyczalnia rowerów, kręgle, wypożyczalnia sprzętu do sportów wodnych (m.in. jet ski, rowery wodne, kajaki, windsurfing), szkółka nurkowania.

    Zwierzęta

    niedozwolone

    Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

    15:00 / 11:00

    Ocena Kompasu

    ***

    *ZNIŻKA ZA WCZESNĄ REZERWACJĘ

    -10% przy dokonaniu rezerwacji przed 28.02.

    WARUNKIEM SKORZYSTANIA Z PROMOCJI JEST PŁATNOŚĆ

    zaliczka 30% przy rezerwacji / dopłata do całości - 10.03.

    *ZNIŻKA (WEEKEND MAJOWY)

    -10% zniżki na pobyt w terminie 28.04.-07.05. / min. 3 noce

    *ZNIŻKA (WIELKANOC)

    -10% zniżki na pobyt w terminie 01.04.-22.04. / min. 3 noce * Zniżki łączą się ze sobą.

    Cena zawiera

    zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

    DOPŁATY NA MIEJSCU

    - parking płatny 4 EUR/dzień w sezonie A,B,C, 7 EUR/dzień w sezonie D - bilet wstępu do wellness na terenie ośrodka (sauny, basen) - bilet do aquaparku

    - łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

    4 EUR/dzień

    INFORMACJE DODATKOWE

    - przy jednej osobie pełnopłatnej w pokoju 1/2 (typ S), dziecko od 3 do 11 lat -40%.

    - min. długość pobytu

    2 noce w sezonie A; 3 noce w sezonie B, 4 noce w sezonie C, 5 nocy w sezonie D

    - pobyt poniżej min. długości pobytu (na zapytanie)

    dopłata +10% do ceny zakwaterowania w sezonie A,B, +20 % w sezonie C,D

    - możliwy dzień przyjazdu

    każdy dzień tygodnia


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

    Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

    W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

    Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 


    Logos Tour

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KRAJ

    CHORWACJA

    CHORWACJA-SIBENIK-NIKOHotel Niko 3*Jeden z 5 hoteli kompleksu wypoczynkowego Solaris Resorts. Otoczony sosnowym lasem, 50 m od morza i 6 km od Sibenika. Posiada 220 klimatyzowanych pokoi Do dyspozycji gości przy hotelu - basen otwarty z morską wodą, plac zabaw dla dzieci, sklep z pamiątkami, mini bary, kantor, rent a car. W recepcji można skorzystać z sejfu oraz przyłącza do internetu.SŁOWACJANajpiękniejsze miejscowości wypoczynkowe i uzdrowiska naszego południowego sąsiada, leżą po malowniczej, południowej stronie Tatr. Słowacja przyciąga turystów i wczasowiczów zarówno zimą, jak i latem oferując doskonałą bazę turystyczną.ŚIBENIKPiękne, zabytkowe miasto o ponad 900-letniej historii, położone w środkowej Chorwacji. Dzisiejszy Ĺ ibenik tętni życiem artystycznym i kulturalnym. Kompleksy Solaris są uznawane za najlepsze w Chorwacji ośrodki rodzinne.UWAGA !Pokoje 2-osobowe z możliwością dostawki, każdy ma łazienkę, balkon, TV SAT, telefon, klimatyzację, mini bar.Śniadania i kolacje (szwedzki stół). Napoje do kolacji płatne.Dojazd własny.Turnusy tygodniowe od soboty do soboty, w okresie od czerwca do września.W PLN od osoby za turnus tygodniowy.30% zaliczki przy podpisaniu umowy, dopłata do 100% na 21 dni przed wyjazdem.Terminy

    18.06 - 25.06.2016, 1730.00 PLN25.06 - 02.07.2016, 1730.00 PLN02.07 - 09.07.2016, 2260.00 PLN20.08 - 27.08.2016, 2260.00 PLN27.08 - 03.09.2016, 1730.00 PLN03.09 - 10.09.2016, 1730.00 PLN


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

    Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.


    Net Holiday

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    CHorwacja/Dalmacja

    Lokalizacja

    Chorwacja - Sibienik, w kompleksie Solaris Beach Resort, w odległości ok. 6 km od centrum miasta, kilka minut spacerem od Aquaparku, skansen dalmatyński i wioska etniczna ok. 1,4 km od hotelu, ok. 14 km do wodospadów Krka

    Hotel

    trzygwiazdkowy, elegancki, otoczony piniowym lasem, położony ok. 100 m od żwirowej plaży, leżaki parasole dodatkowo płatne, na terenie hotelu klimatyzowane restauracje, bary, kawiarnia, bezpłatne WiFi w lobby, sejf na recepcji, basen zewnętrzny z wodą morską, Solaris Aquapark - 6 zjeżdżalni, wstęp płatny - dorośli/ok. 15 EUR/dzień, dzieci poniżej 5 roku życia/ok. 10EUR/dzień, strefa Wellness w hotelu Ivan płatna ok. 20 EUR za wstęp (wstęp dla gości powyżej 16 roku życia), wstęp na kryty basen w hotelu Ivan płatny ok. 13 EUR, parking płatny 8 EUR/dzień (01.07.-01.09.2018) i 5 EUR/dzień (poza sezonem), łóżeczko dziecięce 4 EUR/dzień (konieczna wcześniejsza rezerwacja), siatkówka plażowa, animacje dzienne i wieczorne (w sezonie), plac zabaw, mini disco, korty tenisowe, sporty wodne na plaży

    pokoje

    standardowe - 2 os. z możliwością 1 dostawki dla 1 lub 2 dzieci do 12 lat, klimatyzacja centralna, łazienka z prysznicem lub wanna, suszarka, TV SAT, mini bar (płatny), telefon, balkon rodzinne - dwupokojowe połączone drzwiami, przeznaczone dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci do 12 lat , klimatyzacja centralna, łazienka z prysznicem lub wanna, suszarka, TV SAT, mini bar (płatny), telefon, balkon

    Wyżywienie

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne)

    Oficjalna kategoria

    3 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.solarishotelsresort.com

    Doba hotelowa

    od godz. 15.00 do godz. 11.00 dnia następnego

    Atuty

    - Solaris Aqua Park - dogodna lokalizacja - hotel otoczony lasem piniowym


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    OnHolidays

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Sibenik

    OPIS

    4-gwiazdkowy hotel Niko położony jest w resorcie Solaris tuż przy żwirowej plaży. Otoczony jest pięknym ogrodem z bujną, śródziemnomorską roślinnością, gdzie najmłodsi mogą się bawić na placu zabaw i w basenie. Na dorosłych czeka w tym czasie strefa wellness, gdzie odprężą się, wyciszą i zrelaksują. Doskonała lokalizacja hotelu pozwala gościom w pełni cieszyć się także pozostałymi atrakcjami resortu Solaris, które znajdują się nieopodal obiektu.

    POŁOŻENIE

    Odległość do centrum miejscowości - ok. 5 km od Sybenika Odległość do plaży - ok. 100m

    HOTEL

    Liczba pokoi - 220 Do dyspozycji gości - Główna restauracja, Lobby bar, Sklep, Basen odkryty, Oddzielny brodzik dla dzieci, Ogród, Leżaki nad basenem, Parasole nad basenem, Kantor. Dodatkowo płatne - Parking, SPA, Sauna, WIFI

    WYŻYWIENIE

    2 posiłki dziennie

    POKOJE

    2-osobowy (TWI 1 OV) - powierzchnia ok. 18 m2, Układ - 2 łóżka 90x190cm. Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Sejf Za dopłatą - Minibar Maks. obłożenie - 2 2-osobowy (TWI 2 OV) - powierzchnia ok. 22 m2. Układ - 2 łóżka z dodatkowymi dwoma rozkładanymi fotelami (szer.80cm) lub jedną sofą (szer.140cm). Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Sejf Za dopłatą - Minibar Maks. obłożenie - 4


    Sumada Travel

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***/hotel

    Region

    Dalmacja Środkowa

    POŁOŻENIE

    do plaży ok. 100 m, do centrum Szybenika ok. 3 km.

    PLAŻA

    Ok.80 m od hotelu, oddzielona nadmorską promenadą, leżaki i parasole płatne (ok. 7 eur/dzień).

    HOTEL

    restauracje, 2 bary, 2 windy, pralnia (dodatkowo płatna). Leżaki i parasole przy basenie gratis, na plaży za opłatą. WLAN za opłatą. Parking płatny (ok. 4eur/dzień).

    POKOJE

    dwuosobowe z możliwością dostawki (ok.18m2rozkładany fotel), wszystkie klimatyzowane, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV SAT, mini bar (dodatkowo płatny) oraz balkon. Pokoje rodzinne - dwuosobowy pokój z dostawką w formie rozkradanej kanapy (140x190 cm), klimatyzowany, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV SAT, mini bar (dodatkowo płatny) oraz balkon.

    WYŻYWIENIE

    śniadanie (07:00-09:30), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne.

    na terenie obiektu znajduje się kilka basenów zewnętrznych z morską wodą, zjeżdżalnie wodne, Za dodatkowa opłatą

    boiska do: piłki nożnej, koszykówki i siatkówki plażowej, 9 kortów tenisowych, miejsce do gry w kręgle, mini golf, tenis stołowy, możliwość wypożyczenia rowerów, sporty wodne na plaży, bary na plaży, gdzie wieczorami odbywają się animacje i wieczorki muzyczne. W skład kompleksu wchodzi również Centrum Odnowy Biologicznej , które proponuje - 6 krytych basenów (w tym 2 z morską wodą) z hydromasażami, gejzerami i wodospadami, salon piękności, terapie relaksujące, masaże, saunę, formowanie sylwetki, zabiegi kosmetyczne, aromaterapię, manicure, pedicure, depilacje, solarium, jogę.(dodatkowo płatne).

    Kategoria lokalna

    ***

    KONTAKT

    0038522361951

    http

    //www.solarishotelsresort.com

    CENA OBEJMUJE

    7 noclegów w wybranym obiekcie, wyżywienie zgodnie z opisem hotelu, ubezpieczenie KL i NNW +CP Signal Iduna oraz taksę klimatyczną (8 eur/os. dor., dzieci 12-18 lat - 4 eur, dziecko do 12 lat gratis). .

    CENA NIE OBEJMUJE

    obowiązkowej składki na turystyczny fundusz gwarancyjny 10 zł/os.).


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Chorwacja/Zadar

    Opis

    Hotel Niko to trzygwiazdkowy obiekt należący do kompleksu hotelowo - rozrywkowego Solaris, będącego jednym z największych i najpopularniejszych miejsc wypoczynkowych w tej części Wybrzeża Dalmatyńskiego. Obiekt zlokalizowany jest w sosnowym lesie przy szerokiej, zagospodarowanej, żwirowej plaży. Na terenie wioski hotelowej dostępna jest cała gama atrakcji zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, np: wypożyczalnia sprzętu wodnego, zjeżdżalnia do morza, kręgielnia, statek piracki z klubem muzycznym, boiska do gry, a także liczne bary, lodziarnie oraz sklepy z pamiątkami. Hotel posiada przytulnie urządzone pokoje wyposażone w najpotrzebniejsze udogodnienia oraz przestronną restaurację serwującą smaczne dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej. Atrakcje dostępne na terenie tego rodzinnego kompleksu pozwolą w pełni cieszyć się wakacyjnym urlopem.

    Lokalizacja

    w Szybeniku, ok. 50 m od plaży, ok. 6 km od centrum , ok. 70 km od lotniska, ok. 100 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 218, restauracje: 1, lobby, internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, tereny zielone, parking (płatny), ogród, wymiana walut, fryzjer, bankomat, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty z wodą morską, parasole i leżaki bezpłatne.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem Typ pokoju - STANDARD: pokoje dla max. 2 osób.

    Plaża

    prywatna, żwirowo-kamienista, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport na plaży

    kajaki (płatne), narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    piłka nożna, siatkówka, koszykówka, nauka nurkowania (płatna), centrum fitness (płatne), aerobik, SPA (płatne).

    Rozrywka

    muzyka na żywo, animacje.

    Dla dzieci

    łóżeczko dziecięce (płatne) ok, krzesełka w restauracji, animacje.

    Informacje dodatkowe

    Internet w lobby płatny ok. 5EUR/dzień.
    Parasole i leżaki na plaży płatne ok. 5EUR/dzień/komplet.
    Korty tenisowe ok. 100 m od hotelu - ok. 7EUR/h.
    Salon piękności oraz fryzjer ok. 400 m od hotelu; boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej ok. 500 m od hotelu.

    Cena zawiera

    OFERTA DOJAZD WŁASNY

    • hotel z wybraną formą wyżywienia

    OFERTA Z PRZELOTEM

    • Ryanair: przelot z małym bagażem podręcznym (istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego lub bagażu głównego)
    • LOT: przelot z bagażem podręcznym 8 kg (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego)
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko
    • zakwaterowanie zgodnie z ofertą
    • ubezpieczenie

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    • W przypadku przelotu tanimi liniami (Ryanair), cena nie zawiera dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os. przez cały rok oraz dodatkowego bagażu podręcznego do 10 kg w cenie 150 zł/2 strony/os. lub bagażu rejestrowanego do 10 kg w cenie 200 zł/2 strony/os.

    • Cena nie zawiera także opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.
    • W przypadku linii LOT, dopłata do bagażu rejestrowanego - 400 PLN / os.
    • w zależności od hotelu może zostać pobrana opłata klimatyczna 1,35 € / os. / dobę

    Obsługa na miejscu

    Brak opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CHORWACJA

    Położenie

    w kompleksie Amadria Park, około 6 km od centrum Šibenika.

    Plaża

    oddalona o ok. 50 m, 5 plaż tematycznych o łącznej długości 4 km; sztucznie wysypywana plaża piaszczysta (w centralnej części ośrodka), żwirowo-kamienista, miejscami betonowa. Leżaki i parasole (odpłatnie).

    Basen

    odkryty z morską wodą. Leżaki (w cenie / ograniczona liczba).Basen kryty w centrum Wellness & Spa obok Hotelu Ivan (odpłatnie). Aquapark czynny w sezonie (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Hotel posiada łącznie 220 pokoi.

    POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI (21CGB / 63578)

    ok. 18 m2, klimatyzacja, internet WiFi (w cenie), mini-bar (odpłatnie), SAT-TV, telefon (odpłatnie), suszarka do włosów, łazienka/WC, balkon / dostawka o wymiarach 75 x 190 cm.

    Wyżywienie

    brak. Możliwość śniadania w formie bufetu i/lub obiadokolacji za dopłatą.*wyżywienie BB i HB jest możliwe jeśli zostanie wykupione dla wszystkich osób w pokoju.*godziny oraz forma posiłków może ulec zmianie w trakcie sezonuW związku z epidemią COVID-19 nie wszystkie proponowanie udogodnienia oraz serwisy przedstawione w opisach obiektów będą dostępne na miejscu.Spowodowane jest to obostrzeniami wprowadzonymi przez Rząd Chorwacji w celu ochrony zdrowia turystów.

    Ośrodek dysponuje odpłatnie

    restauracje, bary, wioska dalmatyńska "Dalmatian Ethno Village", klub przy plaży z basenem "En Vogue", cukiernia "SweatDreams", bary i sklepy "Mediterranean Square", Centrum Wellness SPA, sklep z pamiątkami.

    W/przy Hotelu Niko (odpłatnie)

    restauracja, lobby bar, parking, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami, wymiana walut, sejf w recepcji, wycieczki fakultatywne.

    Ośrodek dysponuje w cenie

    w Hotelu Niko: internet WiFi, całodobowa recepcja.

    Animacje dla dzieci na terenie ośrodka (w sezonie)

    mini-klub dla dzieci od 3 do 11 lat (w godz. 10:00-12:00 i 17:00-19:00, 6 x w tygodniu), zabawy rekreacyjne, warsztaty, mini-dyskoteka "Solarko", filmy, śpiewy i tańce, turnieje sportowe, pilates, joga, kino pod gołym niebem, show (fajerwerki, występy taneczne, itp.).*oferta ośrodka może ulec zmianie w trakcie sezonu

    Sport

    odpłatnie: mini-golf, korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boisko do gier zespołowych, wypożyczalnia rowerów.

    Zwierzęta

    niedozwolone.

    Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

    15:00 / 11:00

    Ocena

    ***Tłumaczenie kodów pokoi


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Ten otoczony drzewami hotel wchodzi w skład doskonale zagospodarowanego kompleksu Solaris Beach z mnóstwem atrakcji; różnorodne wybrzeże, baseny, korty, boiska, restauracje, bary, strefa spa, aquapark, sklepy, a nawet drewniany wrak statku z restauracją. Świetne miejsce na rodzinny wypoczek bez cienia nudy.  

    Położenie

    Na malowniczym półwyspie, przy żwirowej plaży (leżaki i parasole płatne), 6 km od znanego kurortu Šibenik (odpłatne przejazdy busem hotelowym), ok. 60 km od lotniska (Split). 

    Wyposażenie

    Recepcja, restauracja z tarasem, kilka barów, parking płatny 8 euro/dzień (01/07-31/08/2020) i 5 euro/dzień w terminie 01/09-30/10/2020.  Hotel znajduje się w świetnie zagospodorowanym kompleksie (5 hoteli, kamping, restauracje, bary, sklepy, centrum wellness, centrum sportowe, marina, wioska dalmatyńska, aquapark). 

    Pokoje

    Twin Room DZ - łóżko double lub twin z możliwością dodatkowego łóżka, widok na ogród lub dziedziniec, z balkonem, centralnie sterowana klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf. Powierzchnia - ok. 18 m kw. Family Room FZ - 2 pokoje połączone wewnętrznymi drzwiami, z łóżkami double lub twin,  widok na ogród lub dziedziniec, z balkonem, centralnie sterowana klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf. Twin Room Low Cost DZT - wielkość pokoju SGL, widok na atrium, łóżko 140x190cm, balkon ok 1,5m2, centralna klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon. Twin Room [Garden View] DZG - łóżko double lub twin z możliwością dodatkowego łóżka, balkon (widok na ogród lub dziedziniec), centralnie sterowana klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf. Family Room [Garden View] FZG - pokój z 1 lub 2 łóżkami dla dorosłych i łóżkiem dodatkowym dla 2 dzieci, balkon (widok na ogród lub dziedziniec,), centralnie sterowana klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf. Twin Room Single Use D1 - widok na atrium, łóżo 140x190cm, balkon ok 1,5m2, centralna klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje (bufety), napoje do kolacji płatne

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym (leżaki, parasole bezpłatnie), siatkówka, animacje w dzień, szeroka oferta odpłatnego centrum sportowego: fitness centre, sporty wodne, korty tenisowe, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, badminton, wypożyczalnia rowerów. Basen wewnętrzny (5,30 euro/dzień/dorośli, 2,70 euro/dzień/dzieci 3-12 lat). Wejściówka do wellness&wpa w hotelu Ivan - powyżej 16 roku życia 15euro/wejście (30/08-25/10/2020), 20 euro/wejście (28/06-29/08/2020). Wejscie do Aquapark Dalamatia - 01/06 - 15/09 : osoba dorola 15,90 Eur, 01/05 do 31/05 i 16/09 - 31/10 10,60 Eur, dzieci ponizej 90 cm gratis, dzieci od 90 cm wzrostu do 120 cm:  01/06 - 15/09 : 11,90 eur, 01/05 do 31/05 i 16/09 - 31/10 : 6,65 Eur

    Dla dzieci

    Brodzik, w czasie wysokiego sezonu miniklub (bezpłatnie), a w hotelu Andrija - odpłatnie. Łóżeczko dla niemowlaka - opłatnie 4 euro/dzień, w ramach dostępności. Basen dla dzieci w Wellness&Spa w hotelu Ivan - 3-16 lat -  8 euro/wejście (30/08-25/10/2020), 13,30 euro/wejście (28/06-29/08/2020). Wodny plac zabaw na plaży i Aquapark Dalmatia na terenie kompleksu - odpłatnie.

    Uwagi

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny). Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego (płatne osoby powyżej 12 roku życia).

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizz Air

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usługi już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą:- 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 550 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Ten otoczony drzewami hotel wchodzi w skład doskonale zagospodarowanego kompleksu wakacyjnego z mnóstwem atrakcji; różnorodne wybrzeże, plaże, baseny, korty, boiska, restauracje, bary, strefa spa, aquapark, sklepy, a nawet drewniany wrak statku z restauracją. Świetne miejsce na rodzinny wypoczek bez cienia nudy.  

    Położenie

    Na malowniczym półwyspie, przy żwirowej plaży (leżaki i parasole płatne), 6 km od znanego kurortu Šibenik (odpłatne przejazdy busem hotelowym), ok. 60 km od lotniska (Split). 

    Wyposażenie

    Lobby z bezpłatnym Wi- Fi, recepcja, restauracja z tarasem, bar w lobby, pralnia, parking płatny 8 euro/dzień (01/07-31/08/2021) i 5 euro/dzień w terminie 26/04-30/06 i 01/09-30/10/2021. Hotel znajduje się w świetnie zagospodorowanym kompleksie (5 hoteli, kamping, restauracje, bary, sklepy, 2 ośrodki spa&wellness, centrum sportowe, marina, wioska dalmatyńska, aquapark). 

    Pokoje

    Twin Room DZ - pokój 2-osobowy; balkon (widok na ląd), centralnie sterowana klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon, sejf. Powierzchnia - ok. 18 m kw.Twin Room [Garden View] DZG -  balkon (widok na ogród), centralnie sterowana klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf. Powierzchnia - ok. 18 m kw.Twin Room Low Cost DZT - widok na atrium, łóżko 140x190cm, bez balkonu, centralna klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon. Powierzchnia - ok. 14 m kw., skromniejszy standard.Family Room FZ - 2 pokoje połączone wewnętrznymi drzwiami (z łóżkami double lub twin),  balkon lub taras (widok na ląd), centralnie sterowana klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon, sejf. Powierzchnia - ok. 36 m kw.Family Room [Garden View] FZG - pokój z 1 lub 2 łóżkami dla dorosłych i łóżkiem dodatkowym dla 2 dzieci, balkon lub taras (widok na ogród), centralnie sterowana klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat, telefon, sejf. Powierzchnia - ok. 36 m kw.Twin Room Single Use D1 - widok na atrium, łóżo 140x190cm, balkon ok 1,5m2, centralna klimatyzacja, minilodówka, TV sat, telefon, sejf.

    Wyżywienie

    RO - bez wyżywieniaBB - śniadania w formie bufetówHB - śniadania i kolacje (bufety), napoje do kolacji płatne

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym (leżaki, parasole bezpłatnie), siatkówka, animacje w dzień, szeroka oferta odpłatnego centrum sportowego: fitness centre, sporty wodne, korty tenisowe, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, badminton, wypożyczalnia rowerów. Na terenie kompleksu 2 odpłatne osrodki spa&wellness. Basen wewnętrzny w hotelu Ivan (5,30 euro/dzień/dorośli, 2,70 euro/dzień/dzieci 3-12 lat).Bilety do wellness&spa w hotelu Ivan - powyżej 16 roku życia 15 euro/wejście. 

    Dla dzieci

    Brodzik, w czasie wysokiego sezonu miniklub (bezpłatnie), a w hotelu Andrija - odpłatnie. Łóżeczko dla niemowlaka - opłatnie 4 euro/dzień, w ramach dostępności.Basen dla dzieci w Wellness&Spa w hotelu Ivan, wodny plac zabaw na plaży i Aquapark Dalmatia oraz minigolf a'la piracki na terenie kompleksu - odpłatnie.

    Uwagi

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego (płatne osoby powyżej 12 roku życia).

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizz Air

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Gdańsk- 10 kg w cenie 360 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 700 PLN/sztukaKatowice- 10 kg w cenie 330 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 620 PLN/sztukaWarszawa- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 500 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 650 PLN/sztukaWrocław- 10 kg w cenie 360 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 700 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 150 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji może wiązać się z wyższą cenami.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Aktualizacja z dnia 01.07.2021Zgodnie z rozporządzeniem opublikowanym przez władze RCh 30.06.2021 w późnych godzinach popołudniowych warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie unijnego certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają unijnego certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach;albonie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dnialbozaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albopotwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca,albozaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi unijny certyfikat COVID lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami, lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie będą spełniały jednego z wyżej wymienionych warunków, przy wjeździe na terytorium Republiki Chorwacji zostaną automatycznie skierowane Policję Graniczną na dziesięciodniową kwarantannę, która może zostać skrócona po otrzymaniu negatywnego wyniku testu PCR/antygenowego, wykonanego już na terenie Chorwacji.Osoby, które w drodze do RCh przejeżdżały przez kraje spoza UE/strefy Schengen mają obowiązek wykazania, że ich podróż do Chorwacji odbywała się bez zbędnego zatrzymywania się.Z powyższego nie dotyczy m.in.:- osób przejeżdżających przez RCh tranzytem (i dalej obowiązuję 12-godzinny limit czasowy)- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn biznesowych- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn rodzinnych.Źródło: https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20granica%20-%20nova%2030.06.2021..pdfWięcej informacji:  https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Nowe zasady wjazdu do Chorwacji obowiązujące od 2.06.2021 r.Uprzejmie informujemy, że zgodnie z decyzją chorwackich władz od dnia 02.06.2021 r. granicę państwową RCh przekroczyć mogą osoby, które:* okażą nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE;* posiadają zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień, o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni;* przeszły COVID-19 i przyjęły pierwszą dawkę szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 180 dni - w takim przypadku należy okazać zaświadczenie o przebyciu choroby oraz zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V), a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 42 dni;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 84 dni;* przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.* posiadają unijny cyfrowy zielony certyfikat Covid-19;* dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie spełniają żadnego z ww. wymogów zostaną zobowiązane do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji, tj. przesłaniu go na adres mailowy przejścia granicznego, przez które dana osoba wjeżdżała na terytorium RCh i otrzymaniu stosownego sms-owego potwierdzenia od chorwackich służb.Z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu zwolnione są m.in:* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji UWAGA! Nie ma wzoru takich zaproszeń lub potwierdzeń.* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Więcej informacji na stronach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji:https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.UWAGA!Przypominamy, że placówka nie weryfikuje dokumentów, które mają być okazywane podczas przekraczania granicy państwowej: prawidłowość takich dokumentów może potwierdzić wyłączne straż graniczna. Tylko straż graniczna może interpretować zarządzenia odnoszące się do zasad przekraczania granicy. Wszelkie pytania z tego obszaru należy kierować (w j. angielskim lub chorwackim) bezpośrednio na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Wypełnienie formularza na platformie EnterCroatia jest zalecane, ale nie jest obowiązkowe. Ponieważ jest to narzędzie chorwackiej straży granicznej problemy/zapytania dotyczące wypełniania formularza należy kierować na adres uzg.covid@mup.hr (nie do ambasady) - korespondencja w j. angielskim lub chorwackim.Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na stronach:https://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-w-warunkach-pandemii-najczesciej-zadawane-pytaniahttps://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-najczesciej-zadawane-pytanie Aktualizacja z 22.04.2021Do Republiki Chorwacji zostaną wpuszczone osoby posiadające negatywny test PCR lub szybki test antygenowy na SARS-CoV-2 nie starszy niż 48 godzin (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania)Osoby, które wjechały na podstawie szybkiego testu antygenowego, a będą przebywać w Chorwacji dłużej niż 10 dni, mają obowiązek powtórzenia testu przed upływem dziesiątego dnia (dotyczy wyłącznie testów antygenowych), licząc od dnia wykonania testu okazanego na granicy. Rezultat powtórzonego testu należy wysłać na adres e-mail przejścia granicznego, w którym podróżujący przekroczył granicę państwową RCh.Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE. Lista: https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdfJeśli osoba wjeżdżająca do Chorwacji nie okaże na granicy negatywnego wyniku testu, zostanie zobowiązana do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji.Osoby zwolnione z okazania negatywnego testu:* osoby posiadające zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień (bez względu na rodzaj szczepionki), o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni* osoby, które przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. Więcej informacji na stronie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211; UWAGA! Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.* dzieci do lat siedmiu (nieukończonych!) - przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu;* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji; nie istnieje ogólnie przyjęty wzór czy schemat zaproszenia;* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Wszelkie zapytania dotyczące np. rodzajów zaświadczeń o przebytej chorobie, dopuszczalnej treści zaświadczeń o przyjeździe w celach służbowych, możliwości wjazdu bez testu tj. zakwalifikowania do kategorii zwolnionych z tego obowiązku należy kierować do Chorwackiej Policji Granicznej, gdyż tylko w jej w gestii leży interpretacja zarządzeń dotyczących przekraczania chorwackiej granicy państwowej. Korespondencję, w j. chorwackim lub angielskim, należy kierować na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211;Lista laboratoriów, w których można zrobić test PCR: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763Aby ułatwić procedury zachęcamy do korzystania ze specjalnej aplikacji https://entercroatia.mup.hr/ która umożliwia załatwienie online - jeszcze przed wjazdem na terytorium Chorwacji - formalności związanych z przekroczeniem granicy.* Aplikacja dostępna jest w języku polskim.* Po przesłaniu danych przez aplikację, turyści otrzymają drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia od Policji Granicznej oraz wszystkie rekomendacje chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego.* Aplikacja jest prosta w obsłudze, a skorzystanie niej pomoże uniknąć kolejek na granicach i maksymalnie skrócić kontrolę graniczną. Goście, którzy nie skorzystają z aplikacji, będą mogli dopełnić formalności na przejściach granicznych.Szczegółowe informacje dotyczące aktualnej sytuacji epidemiologicznej, obostrzeń oraz zasad podróżowania znajdują się na stronach internetowych:https://www.gov.pl/web/chorwacjahttps://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212https://www.koronavirus.hr/enhttps://civilna-zastita.gov.hr/Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Środkowa Dalmacja, Chorwacja

    Położenie

    spokojne, do plaży żwirowo -piaszczystej ok. 100 m, do centrum ok. 3 km. Do Sibenika ok. 6 km. Transfer z lotniska w Splicie ok. 75 min.

    Plaża

    do plaży żwirowo -piaszczystej ok. 100 m.

    Wyposażenie

    cześć resortu Amadria Park (dokładny opis resortu przy Amadria Park Hotel Andrija), 220 pokoi, restauracje, 2 bary, 2 windy, pralnia (dodatkowo płatna). Leżaki i parasole przy basenie gratis, na plaży za opłatą. WiFi gratis (szybki internet za opłatą). Basen.

    Wyżywienie

    śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu.

    Internet

    WLAN gratis (high speed za opłatą).

    Zakwaterowanie

    prysznic z wanna, WC, klimatyzacja, telefon, TV-sat, minibar, sejf, suszarka, balkon. A1E/2E: pokój 2- os., (ok. 14 m kw.), balkon z widokiem na atrium. A2A: (ok. 17 m kw.) z widokiem na dziedziniec lub ogród. Dodatkowo dostawka (75cm x 190 cm). A2B: (ok. 18 m kw.). A2D: bardziej przestronne (ok. 22 m kw.), z dużym łóżkiem dodatkowym (140 cm x 190 cm). A2C: pokój rodzinny, 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, (ok. 36 m kw.).

    Sport

    koszykówka, badminton, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów, 3 korty tenisowe, centrum sportów wodnych.

    Wellness

    za opłatą strefa wellness.

    Dzieci

    plac zabaw, mini klub (3-11 lat).

    Opłata klimatyczna

    ok. 1,35 EUR/dzień/os.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat ok. 4 EUR/dzień. Rezerwacja w biurze podróży. Opłata na miejscu.

    Parkowanie

    ok. 8 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    10% zniżki do 28.02.

    Zniżki

    1-2 dzieci (do 11 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Solaris Beach Hotel Niko

    Opinie o Hotelu Solaris Beach Hotel Niko

    Solaris Beach Hotel Niko - możliwości zakwaterowania:

    pok. 2-os. z dostawką, klimatyzacja, balkon (21CGB / 63578)
    pok. rodzinny (2 pok. połączone), klimatyzacja, balkon (C2CGB / 81931)
    1os pokój B, ATRIUM
    family room fz
    family room [garden view] fzg
    2 os. pokój B
    2 os. pokój B, ATRIUM
    2 os. pokój z 1 dostawką B
    2 os. pokój z 2 dostawkami B
    twin room dz
    twin room low cost dzt
    Twin Room Single Use D1
    Twin Room (Garden View) DZG
    4os pokój
    standard room balcony
    Standard Room Garden View Balcony
    standard singleuse room balcony

    Solaris Beach Hotel Niko - Możliwości wyżywienia:


    Solaris Beach Hotel Niko - miasta wylotu:


    Solaris Beach Hotel Niko - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Solaris Beach Hotel Niko? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00