cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
  • Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate, Dubaj
1 / 28
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.01 - 09.02
już od 3608 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.07 - 20.07
już od 1251 zł / os
Sprawdź

Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate
star 5

Emiraty Arabskie: Dubaj
Ocena hotelu Movenpick Ibn Battuta Gate:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Movenpick Ibn Battuta Gate:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 stycznia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 lipca 2022

Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Dubai

Położenie

Hotel znajduje się w spokojnej dzielnicy Dubaju, bezpośrednio przy centrum handlowym Ibn Battuta Mall. Plaża znajduje się 500 metrów od hotelu (serwis bezpłatny). Oddalony 15 minut spacerem od sztucznej wyspy Palm Jumeirah i 30 minut od lotniska.

Hotel

Pięciogwiazdkowy, luksusowy hotel urządzony w stylu orientalnym otwarty w 2010 roku. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, Wi-Fi w lobby (bezpłatne), basen kryty w hotelu, basen odkryty na terenie klubu plażowego, 5 restauracji, 2 bary, kawiarnia, room service (24h), centrum SPA (płatne), centrum fitness, pralnia (płatna), sklepy, kantor, wypożyczalnia limuzyn, parking, przechowalnia bagaży.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 396 pokoi. Pokoje typu Superior (35 m2), pokoje typu Deluxe (45 m2), pokoje typu Executive (35m2, dodatkowe udogodnia m.in. wstęp do Executive Lounge gdzie serwowane są śniadania, popołudniowe herbatki, drinki, w pokoju znajduje się ekspres do kawy, hotel oferuje też bezpłatny transfer na lotnisko). Wszystkie pokoje są wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic, suszarka do włosów), TV sat, telefon, Wi-Fi (bezpłatne), mini bar, sejf, balkony.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji BB (śniadania), HB (2 posiłki). Mistral - restauracja serwująca kuchnię międzynarodową; Chor Baazar - restauracja serwująca dania kuchni indyjskiej; West 14th - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej; Sicilia - restauracja serwująca dania kuchni włoskiej; Shanghai Chic - restauracja serwująca dania kuchni chińskiej; Moroc, Olive Tree - bary z przekąskami i napojami.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się centrum wellness, oferujące zabiegi na twarz i ciało, masaże relaksacyjne i w pełni wyposażone centrum fitness.

Atrakcje dla dzieci

Mini klub, Opiekunka do dziecka (płatna).

Strona internetowa

http://www.moevenpick-hotels.com/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

Kategoria

- kat. Exim Tours: 5*

- kat. lokalna

5*

Położenie

- ok. 10 minut jazdy od prywatnej plaży (dojazd hotelowym mini busem) - w centrum, przy Sheikh Zeyed Road - ok 30 km od lotniska w Dubaju

Plaża

- piaszczysta, prywatna - Oceana Beach Club (wydzielona część plaży Jumeirah Beach) - leżaki, materace i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - klimatyzacja indywidualna - LCD TV-Sat, telefon - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (płatny) - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - zestaw do parzenia kawy i herbaty

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne: - basen na dachu - basen przy plaży i lazy river w Ocena Beach Club - leżaki i parasole przy basenie

Płatne

- centrum spa, masaże, siłownia - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub 3-12 lat

Wyżywienie

BB: śniadanie w formie bufetu.

HB

śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Wyjątkowo w dniu 24.12.14 i 31.12.14 obiadokolacja będzie zastąpiona lunchem.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- restauracje a'la carte

włoska, chińska, indyjska, - bar przy basenie na tarasie na dachu - restauracja grillowa na plaży w Ocena Beach Club - drink bar - kawiarnia orientalna

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 396 pokojami - internet Wi-Fi (bezpłatny) - 11 sal konferencyjnych - przystanek metra i centrum handlowe Ibn Battuta Mall z kinem IMAX tuż obok hotelu - w pobliżu Dubai Marina I Palm Jumeirah - www.moevenpick-hotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe.UWAGA: Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych.

Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają

5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TOP Touristik

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo, chcielibyśmy poinformować, że klienci TOP Touristik, podczas pobytu na destynacjach, są obsługiwani przez anglojęzycznego lub rosyjskojęzycznego lub niemieckojęzycznego Przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są aktualizowane i obowiązują w momencie zakładania rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania, oferty są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy koszt rezerwacji niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Wyposażenie

Atmosfera każdego z naszych 396 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokojach znajdziecie Państwo ponadto obuwie domowe oraz prasę. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne, pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Studio fitness i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym dyskotekę, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Podatek turystyczny (Tourism TAX)

Od dnia 31.03.2014 w Zjednoczonych Emiratach Arabskich na terenie Emiratu Dubaj oraz Ras Al Khaimah obowiązuje podatek turystyczny. Podatek jest płatny bezpośrednio przez Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu, płatność w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój (sypialnie), noc i jest uzależniona od standardu hotelu:
5 gwiazdki: 20 AED (ok. 5 Euro)
4 gwiazdki: 15 AED  (ok. 4 Euro)
3 / 2 / 1 gwiazdki: 10 AED (ok. 3 Euro)
Podatek nie obowiązuje w następujących emiratach: Ajman, Sharjah, Fujairah, Umm al Quwain.
Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

Informacje wizowe

Od dnia 01.05.2015 pomiędzy Polską a Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi obowiązuje ruch bezwizowy. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Paszport tymczasowy nie jest dokumentem zezwalającym na wjazd do ZEA.
Jeśli mają Państwo jakąkolwiek starą pieczątkę lub wizę do Izraela w Państwa paszporcie nie ma żadnego problemu z wjazdem do Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Za powyższą informację nie ponosimy odpowiedzialności. Zasady dotyczące wjazdu do Zjednoczonych Emiratów Arabskich mogą się zmienić. Polecamy kontaktować się na bieżącą z Ambasadą Zjednoczonych Emiratów Arabskich (numer telefonu:  22 222 20 20).
Użyteczny link: https://polakzagranica.msz.gov.pl/

Ramadan

Okres Ramadanu przypada w terminie około 15.05.2018 – 14.06.2018. W okresie tym można spodziewać się utrudnień w funkcjonowaniu hoteli w ciągu dnia, aż do zachodu słońca. Przeważanie wszelkie posiłki oraz napoje w ciągu dnia podawane są w tym okresie w zamkniętych pomieszczeniach.

Kaucja w hotelach (Deposit)

W większości hoteli Klienci zobligowani są do uiszczenia kaucji:  od ok. 100 do ok. 300 AED (w zależności od standardu hotelu) za noc/pokój. Zwyczajowo jest to blokada na karcie kredytowej, w przypadku gdy Klienci uiszczą kaucję gotówką, zwrot odbywa się w lokalnej walucie. 1 AED = ok 1 PLN .

Osoby do lat 21   

Osoby podróżujące samotnie muszą mieć ukończone co najmniej 21 lat. Osoby poniżej 21 roku życia muszą podróżować z rodzicami.
Zgodnie z przepisami obowiązującymi w ZEA osobą pełnoletnią jest się po ukończeniu 21 roku życia.

Energia elektryczna (electricity)

W celu korzystania z urządzeń elektrycznych na wakacjach zaleca się zabranie ze sobą adaptera do kontaktu - dostępne w większości sklepów oraz w hotelach na miejscu.

Ważne - Przeloty nocne

W przypadku nocnych przelotów i przybyciu na miejsce o godzinie 04:00 i późniejszej, zameldowanie w hotelu nastąpi dopiero o godzinie 14:00.
W przypadku nocnych lotów powrotnych i wylotu do godziny 03:45 dnia następnego wymeldowanie z hotelu następuje o 12:00 dnia poprzedniego.
Istnieje możliwość przedłużenia doby hotelowej lub wcześniejszego zameldowania za dodatkową opłatą w zależności od dostępności pokoi po uprzednim zapytaniu w recepcji hotelowej.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Informacje odnośnie przelotów samolotem - Bagaż

+ FlyDubai (FZ): cena zawiera bagaż podręczny 7 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
+ W przypadku czarterów (np. Enter Air) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
+ W przypadku regularnych linii lotniczych na długich dystansach (międzykontynentalnych) na przykład: Emirates (EK), Air France (AF), KLM (KL), Lufthansa (LH), Swiss (LX), Austrian Airlines (OS), Ukraine Airlines (PS), Aeroflot (SU) cena zawiera bagaż podręczny 8 kg oraz bagaż rejestrowany min. 20 kg.
+ Wizz Air (W6): Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x30x20 cm, max 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład): od 75 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x30x20 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x23 cm, usługa może być dodana dla poszczególnych pasażerów.
*Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 350 – 450 PLN.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/260107/Airlines_Policies.pdf


Nekera

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

ZJEDNOCZONE_EMIRATY_ARABSKIE

Opis

DUBAI PARKS AND RESORTS to unikalny kompleks pięciu tematycznych parków rozrywki, które gwarantują szaloną zabawę, wspaniałą rozrywkę, a także niesamowite przeżycia i wrażenia, które na długo zapadną w pamięci całej rodzinie.

Nasz pakiet zawiera wstęp do 2 wybranych parków

 

MOTIONGATE Dubai - skupia rozrywkę z trzech największych Hollywoodzkich studiów filmowych

DreamWorks Animation, Columbia Pictures, Lionsgate, gdzie spotkać można największych i najpopularniejszych bohaterów filmowej akcji.Atrakcje parku obejmują min. jazdę niesamowitym rollercoasterem, wizytę w Hotelu Transylvania, multisensoryczny seans 4D, Zombieland Blast Off - skok z 58 metrów w dół, bitwę o Nowy Jork w stylu Ghostbusters, The Green Hornet - dla entuzjastów szybkości - przejazd Chryslerem, ekspedycja rzeką w stylu Meatballs, wizyta w wiosce Smurfów i związene z nią atrakcje, karuzela i rollercoaster z bohaterami Madagaskaru, camp Viking, podróż z bohaterami Shreka, akademia sztuk walki Kung Fu Panda i wiele, wiele innych. LEGOLAND DUBAI - świat zabaw i interaktywnej rozrywki wśród 40 tematycznych atrakcji, min. fabryka z klocków LEGO, wizyta w LEGO City, świat wyobraźni, gdzie zbudować można auta i roboty według własnego pomysłu, wizyta w średniowiecznym zamku LEGO, wśród rycerzy, księżniczek, smoków i bohaterów mitycznego Merlina, wizyta w Miniland - panoramie Dubaju, powstałej z klocków LEGO. Dla najmłodszych przygotowano atracje w ramach wizyty w dolinie DUPLO Valley. 

BOLLYWOOD PARKS DUBAI - pierwszy na świecie tego typu park rozrywki. Sześć tematycznych stref przeniesie Ciebie w klimat fascynującego Bollywood, gdzie wśród atrakcji czekają

Bollywood Skyflyer - swingująca w górę i w dół, z boku na bok, do góry nogami i w zmiennych kierunkach fantastyczna karuzela, Wheel of Stars - gondolowa karuzela, okraszona wizerunkami najpopularniejszych bohaterów Bollywoodu, interaktywne zabawy wśród scenerii i bohaterów popularnych bollywoodzkich filmów, przedstawienia i spektakle, które przeniosą Cię w świad Bollywoodu lat 70-tych i 80-tych, Stars on Step - pokaz popularnych tańców i piosenek, wizyta na planie filmowym w Bollywood Film Studios i wiele wiele innych. Na terenie każdego parku znajdują się restauracje, kawiarnie, street foody, toalety i sklepy z pamiątkami. Więcej informacji nt. parków na www.dubaiparksandresorts.com 

Położenie

w dzielnicy Jebel Ali, w pobliżu centrum handlowego Ibn Battuta Mall (ok. 600 m). Najbliższa stacja metra ok. 500 m. Dubai Marina, promenada The Wall oraz piaszczysta plaża Jumeirah Beach oddalone o ok. 4-5 km. (hotel zapewnia bezpłatny transfer do plaży). Port lotniczy w Dubaju (DXB) oddalony o 34 km. Park rozrywki Dubai Parks and Resorts oddalony o ok. 24 km. Dogodny dojazd komunikacją miejską lub taksówką (za dodatkową opłatą). 

Wyposażenie

 lukksusowy hotel o ciekawej, charakterystycznej architelturze i słynnej hotelowej bramie o wysokości 60 m. oferuje 396 pokoi rozmieszczonych na 10. piętrach. Do dyspozycji Gości: imponujący hol powitalny o orientalnym wystroju, całodobowa recepcja z miejscami do wypoczynku, windy, sejfy na recepcji, restauracja główna All Day Dining, 7 restauracji tematycznych (m.in. kuchnia międzynarodowa, bliskowschodnia, azjatycka, indyjska), kawiarnia marokańska, bar Revo, minimarket, sklepy z pamiątkami, bankomat, kantor wymiany walut, punkty usługowe. Na dachu hotelu znajduje się duży basen ze słodką wodą, taras słoneczny z przepiękną panoramą i bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

komfortowe, luksusowe pokoje dwuosobowe Premier: ok. 35 m2; klimatyzacja, TV-Sat., telefon, sejf, minibar (za opłatą), zestaw do parzenia kawy/herbaty, kącik wypoczynkowy, deska i żelazko do prasowania. Wanna, WC, suszarka, szlafrok. Pokoje dwuosobowe Deluxe: ok. 45 m2. Pokoje dwuosobowe Executive: ok. 35 m2, dodatkowo voucher wartości 100 AED na pokój / dzień do wykorzystania na posiłki i napoje w hotelu. Suite rodzinna: ok. 70 m2; pomieszczenie dzienno-sypialne i oddzilna sypialnia. Suite rodzinna Executive: ok. 70 m2; dodatkowo voucher wartości 100 AED na pokój / dzień do wykorzystania na posiłki i napoje w hotelu. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie, gratis. 

Sport i Wellness

siłownia. Za opłątą: bilard, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa oraz masaże w hotelowy Spa. 

Dzieci

basen dla dzieci, miniklub, animacje, pokój gier i zabaw, plac zabaw. 

Wyżywienie

bez wyżywienia, ze śniadaniem, z dwoma posiłkami lub z trzema posiłkami. Posiłki w formie bufetu. 

Kategoria Nekera

5 gwiazdki, kategoria lokalna: 5 gwiazdki. 

Opłata lokalna

20 AED os./dzień, płatna na miejscu w hotelu.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).

Mocne strony

- Wstęp do 2 parków rozrywki w cenie!


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Movenpick Ibn Battuta Gate Hotel w Jebel Ali posiada 396 pokoi i został odnowiony w 2010 roku. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Mall Of Emirates (8 km). Pozostałe miasta: DXB Airport (40 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, sklepy, lobby, salon, mini market i klimatyzację. W 10-piętrowym hotelu personel mówi po arabsku, włosku, niemiecku, rosyjsku, angielsku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada basen. W barze przy basenie można delektować się orzeźwiającymi napojami. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, dyskoteka, teatr, kino, bary/restauracje, przystanek autobusowy, postój taksówek, sklepy i dworzec kolejowy. Odległość od hotelu: lotnisko DWC (23 km) i lotnisko DXB (55 km). Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik, winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów. Movenpick Ibn Battuta Gate Hotel zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantyczną lokalizacją i widokami, romantycznymi kolacjami i romantyczną atmosferą.

Udogodnienia:

Hotel oferuje concierge, sejfy, serwis pokojowy, kantor, pralnię, opiekę medyczną, usługi prasowania i usługę budzenia. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajdują się 4 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje kolację.

Sport i Rozrywka:

Movenpick Ibn Battuta Gate Hotel posiada spa i łaźnię parową. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 10 km.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express, JCB i karta Visa. Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Opis hotelu

Atmosfera każdego z naszych 396 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokojach znajdziecie Państwo ponadto obuwie domowe oraz prasę. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne, pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Studio fitness i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym dyskotekę, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Opis hotelu

Atmosfera każdego z naszych 396 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokojach znajdziecie Państwo ponadto obuwie domowe oraz prasę. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne, pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Studio fitness i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym dyskotekę, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018.


Mapa Hotelu Movenpick Ibn Battuta Gate
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Dubaj)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

Opinie o Hotelu Movenpick Ibn Battuta Gate

Movenpick Ibn Battuta Gate - możliwości zakwaterowania:

pokój deluxe dwuosobowy

Movenpick Ibn Battuta Gate - Możliwości wyżywienia:


Movenpick Ibn Battuta Gate - miasta wylotu:


Movenpick Ibn Battuta Gate - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Movenpick Ibn Battuta Gate? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00