cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
  • Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana), Morze Czerwone
1 / 10
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Udogodnienia hotelu Mexicana Sharm (Creative Mexicana)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana)
star 3

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Mexicana Sharm (Creative Mexicana):
3.9 / 5
Średnia z 35 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mexicana Sharm (Creative Mexicana):
  • Lokalizacja
    3.7
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.1
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    3.9
  • Jakość
    do ceny
    4.3
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Komfortowy, otoczony pięknym zielonym ogrodem z kwiatami, o ładnej architekturze, nieustająco cieszy się znakomitymi opiniami Gości. Lubiany za dobry serwis, przyjazną obsługę i świetną, wakacyjną atmosferę. Znany z dobrej kuchni dzięki stałej kontroli jakościowej produktów i dań zgodnie z międzynarodowymi normami. Przestronne, zadbane pokoje, z których część ma aneksy kuchenne, mogą wygodnie pomieścić całą rodzinę. Do dyspozycji Gości są dwie plaże: Palma - idealna do snurkowania i nurkowania, tylko kilka minut spacerem od hotelu - i bajkowa piaszczysta Mexicana, która spodoba się dzieciakom. Idealna równowaga jakość-cena!

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od Old Market, dzielnicy SHARM EL SHEIKH, ok. 6 km od centrum rozrywki Naama Bay, ok. 15 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh; płatny bus hotelowy do Naama Bay.

PLAŻA:

Palma, hotelowa, piaszczysta, przy rafie koralowej, tarasy na 3 poziomach, łagodne zejście do morza, polecana do nurkowania i snurkowania, zalecane obuwie ochronne, ok. 1,5 km od hotelu, dowóz busem hotelowym kilka razy dziennie w zależności od obłożenia hotelu; Mexicana, hotelowa, w zatoce, długa, piaszczysta, bardzo łagodne, piaszczyste zejście do morza, ok. 3 km od hotelu, dowóz busem 2 razy dziennie; na obu plażach bezpłatne parasole, leżaki, materace; na każdej pomost, natryski, bar z bezpłatnymi napojami bezalkoholowymi; bezpłatny dowóz hotelowym busem.

HOTEL:

w trakcie oficjalnej kategoryzacji, zadbany, zbudowany w 2000 r., odnowiony na przełomie 2008/2009 r., 9 budynków, 1 piętro, stylowe lobby, całodobowa recepcja, 4 restauracje: Sombrero - główna, z tarasem, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Alfredo - dania w formie bufetu lub á la carte, kuchnia włoska, dostępne foteliki dla dzieci, Steak House - á la carte, dania z grilla, dostępne foteliki dla dzieci, Pizza Corner - á la carte; bary: Amigos i Las Palmas - przy basenie, Abou-Nawas Bar & Pub w dyskotece, Marmar Oriental Cafe - fajka wodna; kącik telewizyjny, supermarket, butik, perfumeria, pamiątki, apteka, kantor, taras, ogród; za opłatą: kawiarenka internetowa, internet bezprzewodowy, room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - dziecko), ok. 35 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf, lodówka/minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 48 m², pokój dzienny z rozkładaną sofą i aneksem kuchennym, sypialnia z dodatkowym wc; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda: powierzchnia ok. 700 m², gł. 0,7-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, i ok. 200 m², gł. 0,4-1,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka, siłownia; plac zabaw dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, bilard, centrum nurkowe; centrum spa: różne rodzaje masażu, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00--10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata, ciastka (16.00--17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); raz w tygodniu orientalna kolacja w restauracji głównej; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00206/93661490, www.saharamexicana.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sharm El Sheikh

OPIS

Komfortowy i idealny na wakacje z całą rodziną. Na terenie znajdziemy wiele atrakcji zarówno dla gości aktywnych jak i dla tych, którzy chcą odpocząć w ciszy i spokoju. Doceniany za serwowane dania z kuchni lokalnej i międzynarodowej. Na plaży zlokalizowano centrum nurkowe dzięki któremu odkryjemy podwodne życie wśród rafy koralowej. Wypoczynek w tym hotelu będzie niezapomniany.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2002 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (4), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, baseny odkryte (2).

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

2 km od hotelu, prywazne!: leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 8 budynkach:8 bloków (liczba pięter: 2) Typy pokoi: pokoje standardowe: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (4)

śniadanie i obiadokolacja

śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:00) , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej, podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w barze nad basenem, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.włoska, śródziemnomorska

z myślą o dzieciach

animacje dla dzieci, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

korty do tenisa ziemnego (2), tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, siłownia, animacje , sauna, jacuzzi, dyskoteka

płatne

oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, bilard, centrum SPA, masaż, salon piękności

Aktualizacja opisu

02.04.2019 16:26

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orbis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Ras Um El Sid

 

Położenie:

na klifie, kompleks jednopiętrowych budynków w otoczeniu ogrodów, ok. 7 km od centrum i zatoki Naama Bay; do 2 hotelowych plaż (piaszczystej i skalistej z molo) dojazd bezpłatnym hotelowym busem

 

Do dyspozycji gości:

restauracje, bary, kącik orientalny z miejscem do palenia fajki – sisha; leżaki i parasole przy basenie bezpłatne

 

Sport i rozrywka:

2 baseny, kort tenisowy, tenis stołowy, bilard, sporty wodne na plaży

 

Zakwaterowanie:

pokoje 2-os., łazienka, telefon, TV, mini lodówka, klimatyzacja, balkon lub taras

2 dostawki dla dzieci do 12 lat, bezpłatne zakwaterowanie na 1. dostawce

 

Wyżywienie:

śniadania i kolacje, napoje do kolacji płatne dodatkowo.

 

Informacje dodatkowe:

  •  W dniu wyjazdu należy opuścić pokoje w godz. 10.00 - 12.00. Zapewniamy możliwość złożenia bagażu w przechowalni lub pokoju dyżurnym.
  • Ze względu na usytuowanie Sharm El Sheikh na pustyni w hotelach mogą wystąpić okresowe przerwy w dostawie wody.
  • Należy przestrzegać zasad higieny, myć owoce przed spożyciem, pić wyłącznie wodę butelkowaną.

 

Cena obejmuje:

  • Zakwaterowanie.
  • Transport.
  • Wyżywienie: śniadania i kolacje.
  • Pakiet ubezpieczeniowy.
  • Opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.
  • Podatek 7% VAT.

 

Cena nie obejmuje:

  • Opłat lotniskowych - 45 EUR płatne przy zakupie imprezy.
  • Kosztu wizy - 15 USD płatnej na lotnisku w Sharm El Sheikh.
  • Napojów do kolacji.

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

*** (ex. Creative Mexicana)

Położenie

Hotel Becam Mexicana to kompleks jednopiętrowych budynków, należący do egipskiej sieci Creative Hotel & Resorts. Hotel znajduje się wrejonie turystycznym Ras Um El Sid, ok. 6 km od centrum Naama Bay.

HOTEL OFERUJE

Hotel posiada 2 prywatne plaże: piaszczystą, na którą Gości dowozi bus hotelowy oraz skalistą oddaloną okilka minut; 3bary, restaurację główną oraz restaurację a la carte, restaurację ibar przy plaży, kantor wymiany walut, pomoc medyczną na życzenie, internet.

POKOJE

Hotel posiada 194 pokoje z łazienkami, klimatyzacją sterowaną indywidualnie, tv sat., sejfem, telefonem, lodówką, suszarką dowłosów, balkonem. Pokoje z widokiem na ogród lub basen.

Wyżywienie

Śniadania iobiadokolacje wformie bufetu lub pakiet All inclusive zawierający, 3 posiłki dziennie wformie bufetu - śniadanie w godz. 07:00-10:00, lunch w godz. 13:00-15:00 ikolację w godz. 19:30-21:30. Wciągu dnia wbarze dostępne są napoje bezalkoholowe oraz alkohole rodzimej produkcji, atakże wwyznaczonych porach herbata, kawa iciastka.

SPORT IROZRYWKA

2 baseny (wtym jeden zpodgrzewaną wodą wsezonie zimowym), tenis ziemny, boisko do piłki siatkowej, bilard, centrum nurkowe przy plaży. Hotel nie posiada animacji.

DZIECI

Plac zabaw, brodzik.

NASZYM ZDANIEM

Hotel polecany mało wymagającym Klientom, ceniącym sobie spokój.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis hotelu:

To kompleks 1 pietrowych budynków w turystycznym rejonie Ras Um El Sid.

 

Położenie:

Położony na klifie ok 6 km od centrum Nama Bye.

 

W hotelu:

4 bary : Alfredo Resturant , Abou Nawas , Las Palmas and Amgos Bar, Pralnia, Bus hotelowy dowożacy na prywatne plaże (1 piaszczysta druga skalista), Klub dla Dzieci, bilard, pralnia, kantor wymiany walut, sala gimnastyczna, centum nurkowe, sklep, mini market.

 

Pokoje:

dwuosobowe, sejf, TV, suszarka do włosów, klimatyzacja, telefon.

 

Wyżywienie:

All inclusive :śniadanie, obiad, kolacja, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • opłaty lotniskowe,
  • ubezpieczenie KL i NNW,
  • transfery,
  • pobyt w hotelu,
  • wyżywienie - ALL,
  • opiekę rezydenta,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej + 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie),
  • obowiązkowych dopłat za kolacje: wigilijną oraz sylwestrową.

 


Triada

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o hotelu:

Mexicana Sharm Resort to hotel raczej dla młodych ludzi, którzy lubią bawić się w barach i dyskotekach. Zaledwie krótka przejażdżka dzieli Gości od Naama Bay i centrum Sharm El Sheikh, w których znajdują się wszelkie formy nocnych rozrywek. Hotel położony jest na klifie Ras Om El Seid, z którego rozciąga się piękny widok na Morze Czerwone.

 

Położenie:

Hotel położony jest w odległości ok. 20 km od lotniska, ok. 6 km od Naama Bay, ok. 3 km od Old Market i ok. 1,5 km od plaży.

 

Hotel:

Oficjalna kategoria lokalna***. Hotel zbudowany w 2000 roku, oddany po renowacji w 2007 roku. Kompleks składa się z dziewięciu 2-piętrowych budynków w sumie oferuje 194 pokoje. Na terenie hotelu znajdują się: 2 baseny (w tym jeden sezonowo podgrzewany) i brodzik, 3 restauracje á la carte (dodatkowo płatne), Pizza Corner, Steak House oraz Alfredo Restaurant, 3 bary (Amigos Bar 10:00 – 22:00), w tym jeden przy basenie (Las Palmas Snack Bar 10:00 – 18:00) i jeden z dyskoteką (Abou - Nawas Disco and Bar 18:00 – 23:00). Ponadto dodatkowo płatne: sklepy z pamiątkami, punkt wymiany walut, 24 – godzinny room service, pralnia, pomoc medyczna oraz kafejka internetowa (ok. 4 USD/h). Codziennie w określonych godzinach kursują płatne busy do centrum miasta (ok. 2 USD/os.) oraz bezpłatne na plażę.


Pokoje:

1-, 2-osobowe z możliwością dostawki, z łazienką (wyposażoną w suszarkę) i oddzielną toaletą, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, TV, minibarem (dodatkowo płatny), sejfem i telefonem. Większość pokoi z balkonami lub tarasami, z widokiem na basen lub ogród. Kwaterowanie Klientów w poszczególnych częściach hotelu odbywa się w zależności od dostępności pokoi.


Posiłki:

System All Inclusive obejmuje 3 posiłki dziennie (w formie bufetu): śniadania w godz.07:00 - 10:00, lunch 13:00 - 15:00, kolacje 19:30 – 21:00. Lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe (świeżo wyciskane soki, wina musujące, woda gazowana, cappucino, espresso – dodatkowo płatne) serwowane są w plastikowych kubeczkach, w godz 10:00 – 23:00 (24.12 i 31.12 do godz. 18:00) w wyznaczonych przez hotel barach i restauracjach. Na plaży serwowane są jedynie napoje bezalkoholowe.


Dzieci:

Do dyspozycji dzieci hotel oddaje plac zabaw. Łóżeczka dla dzieci bezpłatne, wymagana wczesniejsza rezerwacja.

 

Rozrywka:

W hotelu organizowane są dyskoteki oraz dodatkowo płatny „Kącik orientalny” serwujący lokalne napoje alkoholowe i Shishe.

 

Sport i rekreacja:

W ofercie hotelu odpłatnie dostępne są: centrum nurkowe, bilard, korty do tenisa ziemnego, masaże (ok. 30-240 USD, w zależności od rodzaju).

 

Plaża:

Goście mają możliwość korzystania z dwóch prywatnych plaż (Mexicana - piaszczysta i Palma Beach - koralowa), znajdujących się przy hotelu Grand Sharm Resort, na które w określonych godzinach dowozi bezpłatny bus. Parasole przy basenie i na plaży bezpłatne. Ręczniki plażowe wydawane są bezpłatnie na podstawie kart ręcznikowych do godz 17:00.

 

Cena zawiera:

  • 7 noclegów
  • wyżywienie all inclusive
  • przelot samolotem
  • opieka polskojęzycznego rezydenta
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej płatnej na lotnisku

Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Sharm el Sheikh

Strefa

Active, Relax

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko do 14 lat - drugie dziecko do 7 lat

Lokalizacja

dzielnica Ras Om El Sied Hill centrum turystyczne Naama Bay - ok. 6 km dzielnica Soho - ok. 18 km centrum turystyczne Il Mercato - ok. 10 min. spacerem lotnisko - ok. 15 km

Plaża

prywatna, klienci mają możliwość korzystania z dwóch plaż. Palma prywatna, piaszczysta przy rafie koralowej, położona o 1,5 km od hotelu. Mexicana, długa i piaszczysta z łagodnym wejściem do morza oddalona o 3 km od hotelu.

Hotel

czterogwiazdkowy, wybudowany w 2000 roku a zmodernizowany w 2007, utrzymany w orientalnym klimacie z bardzo przyjazna wakacyjną atmosferą, oferuje 194 komfortowych pokoi rozmieszczonych w dwupiętrowych budynkach usytuowanych w pięknym zielonym ogrodzie.

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, sklepy z pamiątkami na zewnątrz, bezpłatny bus hotelowy na plaże, parking, punkt wymiany walut, apteka, akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express

Internet

Dodatkowo płatny - 1h 30$, 1 dzień 10$, 1 tydzień 30$

Pokoje

standardowe - 2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, telefon, TV SAT, sejf (bezpłatny), balkon lub taras, widok na basen lub ogród, miejsce do odpoczynku.

Restauracje i bary

restauracja główna Sombrero - z przepięknym tarasem, serwująca dania kuchni międzynarodowej restauracje a la carte - włoska Alfredo, Steak house z daniami z grilla (dodatkowo płatne) bary przy basenie- Amigos i Las Palma, Abou-Nawas Bar & Pub w dyskotece, Marmar Oriental Cafe - fajka wodna.

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny (1 sezonowo podgrzewane) z leżakami i parasolami, tenis stołowy, plac zabaw dla dzieci, kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, bilard, centrum nurkowe; centrum spa- różne rodzaje masażu, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne (dodatkowo płatne)

Płatne

sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże, centrum nurkowe oraz sporty wodne na plaży

Dla dzieci

Plac zabaw, mini disco, animacje dzienne i wieczorne, możliwość wypożyczenia bezpłatnego łóżeczka dla dzieci do lat 2,

Program All Inclusive

07.00-10.00 w restauracji Sombrero, śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 13.00-15.00 w restauracji Sombrero, obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór przystawek, sałatek, dań mięsnych, napoje typu cola, fanta, sprite, woda, lokalne piwo i wino 16.00-17.00 kawa, herbata, ciastka serwowane na tarasie obok restauracji głównej 19.00-21.00 w restauracji Sombrero, kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa espresso, cappuccino, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, gin, rum, wódka, brandy, whisky, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane barze przy basenie i lobby barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.mexicanasharm-resort.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ***

Atuty

- 2 piękne, piaszczyste plaże do wyboru - jedna z najlepszych raf koralowych w okolicy - bezpłatny bus do Naama Bay oraz Old Market - przepiękny zielony ogród - hotel odnowiony w 2007 roku

City Tour Sharm el Sheikh

Wieczorne zwiedzanie Sharm el Sheikh. W programie kościół, meczet oraz zakupy w sklepie wolnocłowym i na Old Market. Cena ok. 20 USD/os.

Jerozolima + Betlejem

Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie- zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. W przypadku transportu samolotem ok. 240 USD/os.

Petra

Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 260 USD/os.

Ras Mohamed

Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

Góra Mojżesza i klasztor Świętej Katarzyny

Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

Wyspa Tiran

Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Glass Boat

Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 25 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 30 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 155 USD/os.

Aquascope

Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem, dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

Wieczór Beduiński

Wycieczka quadami w Góry Synaj do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przy kolacji prezentacja orientalnego show (taniec brzucha, fakir, wirujący derwisz). Cena ok. 80 USD/2-os.quad

Abu Galum

Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 50 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Egipt - Sharm El Sheikh

Opis hotelu

Hotel Mexicana Sharm Resort (dawniej Sahara Mexicana Sharm Resort) to uroczy kompleks piętrowych budynków, zlokalizowany w rejonie turystycznym Ras Um El Sid. Ten nowoczesny hotel sieciowy gwarantuje komfortowy wypoczynek, serwis na wysokim poziomie oraz przyjazną obsługę. Goście hotelowi mogą korzystać z dwóch plaż. Do jednej z nich można dojść w kilka minut spacerem, do drugiej dojechać klimatyzowanym autobusem hotelowym. Bezpłatnym autobusem można dostać się także do pobliskiego Sharm El Sheikh. Hotelowe wnętrza wykończone są z typowym dla arabskiego stylu przepychem i dbałością o detale.





Lokalizacja:

w Sharm El Sheikh, ok. 1 km od plaży, ok. 25 km od lotniska, ok. 1 km od centrum handlowego.



Plaża:

prywatna, piaszczysta.



Sport i fitness:

tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), waterpolo, siłownia.



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

dyskoteka.



Dla dzieci:

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w ciągu dnia.





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera:

Opłat za wizę (15 USD / os), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka*

Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem.

*w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka



Obsługa:

polskojęzycznego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

liczba pokoi

194, restauracje: 3, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), lodówka, ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci.

Strona www

http://www.mexicanasharm-resort.com/

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Bee Free Holidays

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel

Zbudowany w 2000 roku, oddany po renowacji w 2007 roku. Kompleks składa się z dziewięciu 2-piętrowych budynków, w sumie oferując 194 pokoje.

Lokalizacja

Położony na klifie Ras Om El Seid, w odległości ok. 20 km od lotniska, ok. 6 km od Naama Bay i ok. 1,5 km od plaży.

Zakwaterowanie

Pokój typu Standard: dwuosobowy pokój z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej posiada klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, sejf, telefon, TV/SAT oraz mini bar za dopłatą. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

 

Wyposażenie i usługi hotelu

Recepcja, restauracja główna, 3 restauracje a la carte: Pizza Corner, Steak House oraz Alfredo Restaurant, 3 bary, w tym jeden przy basenie, dyskoteka, plac zabaw. Dodatkowo płatne: sklepy z pamiątkami i upominkami, pralnia chemiczna, wypożyczalnia samochodów, parking. Goście hotelowi mają do wyboru dwie prywatne plaże, do których dowożeni są kilka razy dziennie bezpłatnym busem hotelowym. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie: 2 baseny, brodzik dla dzieci, kort tenisowy, tenis stołowy,
Odpłatnie: bilard, aerobic, gimnastyka, sala fitness, Spa i centrum odnowy biologicznej, masaże, jacuzzi, sporty wodne na plaży.

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Cena zawiera (PLN):

  • bilet lotniczy
  • zakwaterowanie w hotelu
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta
  • wyżywienie wg opisu
  • podatek VAT
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych TU EUROPA SA)
  • opłaty lotniskowe i paliwowe

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku w Sharm El Sheikh - 15 USD

Sunshine

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*+ Egipt/Sharm El Sheikh

POłOżENIE

Niewielki hotel usytuowany na wzniesieniu Ras Um El Sid, w dzielnicy Hadaba, ok. 15 km od lotniska i 6 km od centrum rozrywkowego Naama Bay. Hotel posiada dostęp do 2 plaż w tym jednej z rafą koralową za opłatą i piaszczystą bezpłatną dla Gości hotelowych, do której kursuje bezpłatnie busik hotelowy. W pobliżu znajdują się apteka, sklepy, kawiarnie, 3 km od hotelu położone jest nowoczesne centrum El Mercato oraz ALF LEILA WA LEILA i aqua park przy Aqua Blu (5km). miła atmosfeta korzystne położenie kameralny hotel z niską zabudową saharamexicana.com

POKOJE

106 pokoi standardowych z możliwością jednej dostawki, 76 rodzinnych oraz 12 suitów z widokiem na basen lub ogród. Pokoje typu standard posiadają indywidualną klimatyzację, mini lodówkę, łazienkę z suszarką, sejf, telefon i TV SAT, taras lub balkon. Pokoje rodzinne (za dodatkową opłatą) posiadają indywidualną klimatyzację, sejf, łazienkę z suszarka, aneks kuchenny i salon, taras.Uwaga: W hotelach przeważają pokoje typu DBL zatem 2 osobowe standard. Wykupując więc pobyt dla trzech lub czterech osób w jednym pokoju należy liczyć się z tzw. dostawką, czyli wstawieniem do pokoju dodatkowego przenośnego lub składanego łóżka. Zmniejsza się też ilość miejsca w pokoju a tym samym komfort wypoczynku. Jeżeli Klientom zależy na przestrzeni i większym komforcie polecamy wykupić pokoje typu family (jeżeli hotel udostępnia w swojej ofercie).

DO DYSPOZYCJI GOśCI

Bezpłatny busik hotelowy na plażę, możliwość wypożyczenia bezpłatnie ręczników kąpielowych przy basenie, codziennie wieczorem transfer z hotelu do Naama Bay za wcześniejszą rezerwacją, wejście gratis w każdy piątek do HARD ROCK CAFE (wejściówka do odebrania w recepcji hotelowej).Za dodatkową opłatą: room service, sklepy, lekarz, wypożyczalnia samochodów, pralnia, salon odnowy biologicznej, salon piękności.

SPORT/ROZRYWKA/RELAKS

tenis stołowy.Za dodatkową opłatą: bilard oraz korty tenisowe, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

brodzik dla dzieci, plac zabaw.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna Sombrero, restauracja Steak House, restauracja Alfredo, bar Abou Nawas, snack bar Las Palmas, Pizza corner, Marmar cafe, Amigos bar.

WYżYWIENIE

Half Board śniadanie i obiadokolacje w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo) All Inclusive Śniadanie od 07:00 do 10:00 Lekki lunch/obiad od 13:00 do 15:00 Przerwa na kawę od 16:30 do 17:30 przy basenie Kolacja od 19:00 do 21:00 Wszystkie napoje alkoholowe lokalne, lokalne wino i piwo w kubkach plastikowych w godzinach od 10:00 do 23:00 w następujących barach: Las Palmas Bar od 10:00 do 18:00, Abou Nawas Pub od 18:00 do 23:00. Na plaży podawana jest tylko woda mineralna i napoje bezalkoholowe. All Inclusive kończy się w ostatni dzień wylotu o godz. 12:00. Dodatkowo płatne: mini bar, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino, kawa po turecku, napoje w butelkach, szisza, bar na plaży, restauracje a la carte: Pizza Corner, Steak House, restauracja Alfredo. Godziny serwowania posiłków i napoi mogą ulec zmianie w trakcie sezonu.

HOTEL POLECANY

osobom pragnącym spędzić aktywnie czas, także korzystając z uroków nocnego życia w Naama Bay.

CENA ZAWIERA

Przelot samolotem , zakwaterowanie w hotelu, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, opłatę lotniskową, wyżywienie wg. wybranej opcji, ubezpieczenie podstawowe Europa (KL-15.000 EUR, NW-1.500 EUR, bagaż-300 EUR), ubezpieczenia od chorób przewlekłych, podatek VAT , opieka rezydenta polskojęzycznego.

Cena nie zawiera

WIZY EGIPSKIEJ ok. 15$ (płatna na lotnisku w Egipcie),wycieczek fakultatywnych, ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i sportów ekstremalnych.

UWAGI ORGANIZATORA

Viva Club informuje, że czas trwania imprezy obejmuje pobyt oraz czas potrzebny na dotarcie do miejsca docelowego i powrót do Polski. Impreza rozpoczyna się wylotem z kraju i kończy w dniu przylotu do kraju. Pierwszy i ostatni dzień imprez z transportem lotniczym przewidziany jest na przelot, a nie na właściwy wypoczynek. Należy liczyć się z tym, że przeloty będą się odbywały w godzinach wieczornych lub nocnych. Długość pobytu zależy ściśle od godzin przylotu i wylotu, w rzeczywistości może zatem obejmować mniejszą ilość posiłków i noclegów. Ceny skalkulowano z uwzględnieniem godziny odlotów i przylotów oraz mając na uwadze faktyczną liczbę świadczeń jaką otrzymują klienci. Zakwaterowanie następuje po okazaniu voucheru. Doba hotelowa zaczyna się od godz. 14:00 w dniu przyjazdu i kończy do godz. 12:00 w dniu wyjazdu. Do tej pory pokoje powinny zostać opuszczone wraz z bagażami. W tym przypadku hotel od godz. 10:00 udostępnia odpowiednie pomieszczenie do przechowania bagażu do czasu transferu na lotnisko. Zasada ta obowiązuje również w przypadku, gdy rozpoczęcie podróży powrotnej do kraju jest zaplanowane w godzinach wieczornych a nawet po północy.

OFICJALNA STRONA INTERNETOWA

www.saharamexicana.com


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyzwoity hotel położony blisko Naama Bay z dobrym wyżywienie, miłą atmosferą i licznymi atrakcjami. Polecamy głównie dla osób młodych, preferujących aktywny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Urokliwy, skromny hotel na malowniczo zagospodarowanym terenie. Przystępna oferta cenowa.

Położenie

W Om El Seid Hill, około 15 km od lotniska, 6 km na południe od Naama Bay, 2 km do dwóch plaż (Terrazzina: piaszczysta, pulsująca życiem kurortowym, druga to Palma Beach: piaszczysto-kamienista z dostępem do rafy koralowej); bezpłatne kursy busem hotelowym. W pobliżu centrum kulturalne i gastronomiczne ALF LEILA WE LEILA , sklepy, gokardy oraz aquapark.

Wyposażenie

Restauracja główna Sombrero (bufety, barbeque), restauracja Steak House, restauracja włoska, pizzeria, 2 bary basenowe,  kawiarnia orientalna, pub, punkt wymiany walut, salon fryzjerski, pralnia, dostęp do Internetu.

Pokoje

Przytulne, standardowo wyposażone; łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, telefon, sejf, minibar, TV sat, klimatyzacja, balkon lub taras. Możliwość rezerwacji pokoju rodzinnego (sypialnia+pokój dzienny z sofą do spania) i executive suite (sypialnia, pokój dzienny, kuchnia z wyposażeniem).

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, w ciągu dnia przekąski, popołudniowa herbata, kawa, napoje i lokalne alkohole.

Sport i rozrywka

2 baseny z tarasem słonecznym, salon masażu, bilard, niewielka siłownia, sauna, jacuzzi, na plażach - sporty wodne i centrum nurkowania.

Dla dzieci

Brodzik, nieduży plac zabaw dla najmłodszych.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Mexicana Sharm (Creative Mexicana)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Mexicana Sharm (Creative Mexicana)

4.4
zdecydowanie polecam

Przyjemny hotel, pokoje sprzątano codziennie, jedzenie smaczne a baseny przyjemne.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.0
polecam

Dobry hotel.Położony na Hadabie.Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
2.7
odradzam

Położenie pokoju, nieciekawy widok,drzwi wejściowe oraz meble w pokoju bardzo brudne,lodówka cuchnąca moja wina nie dałem w paszporcie dolarów i za to zostałem ukarany na początek. Spotkanie z rezydentem zalecane wycieczki tylko zakupione u niego bo są super, kilka godzin spędzonych z przewodnikiem baardzo sympatycznym tylko co z tego jak jego barwne opisy były w języku dla nas niezrozumiałym ,stracone nadaremno 40 dolarów.Rezydent obiecał że do wyjazdu z hotelu będziemy mieli pełne All inclusive, niestety zdając klucze o 12 godz. odebrano nam opaski i tym samym resztę pobytu w hotelu mogliśmy tylko z zazdrością obserwować pijących i jedzących.Obsługa tylko łaskawa wobec anglików ich obsługiwano w pierwszej kolejności.Na koniec może ktoś z biura pofatygował by się i zobaczył '' higienę '' mycia naczyń w barach.Dziękujemy za ''pomoc'' pani Sylwi zastanawiam się kto jej płaci i kim Ona się ''opiekuje'' bo jej wyjaśnienia i pomoc była dla nas bezużyteczna.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.7
4.3
polecam

Fajny hotel, tylko do plaży daleko, ale mozna pojechać darmowym busikiem z hotelu, mogłyby co prawda jeździć częściej, ale spokojnie można wybrać się rano i wrócić na obiad. Są dwa baseny z wystarczającą liczbą leżaków i przyjemną muzyką. Hotel naprawdę niezły jak na 3*, po opowieściach spodziewałem się wszystkiego, ale było okej, obsługa zyczliwa i staranna. Pokoje codziennie sprzątane. Kuchnia hotelowa na czwórkę - smaczne dania, ale nie ma szalonego urozmaicenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.9
zdecydowanie polecam

Bardzo przyjemny hotel. Świetne pokoje, błyszczące czystością, nie ma problemów żeby dogadać się z obsługa o jego zmianę... Ogólnie obsługa na najwyższym poziomie. Przepiękny ogród wokół hotelu. Dość daleko od miasta, ale jeżdżą hotelowe busy i taksówki.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
2.6
odradzam

Zdjęcia hotelu robione przez profesjonalistów nie odzwierciedlają jego faktycznego stanu. Obsługa miła, ale wiadomo - w każdym stadzie znajdzie się czarna owca. U nas znalazły się dwie: barman przy dużym basenie (jednocześnie lodziarz) i kelner/barman w wieczornym barku (charakterystyczne, chomicze zęby wystające z ust). Ręczniki wymieniane codziennie, ale kuchnia monotonna, nawet kolacja sylwestrowa niczym nie różniła się od tego co było w ciągu tygodnia, a co lepsze - w ofercie jest uwzględniona za nią cena lecz na miejscu dowiedzieliśmy się, że napoje (nawet zwykła woda, nie mówię o alkoholu) są dodatkowo płatne, więc to jest powodem składania reklamacji w ITACE. Ci co byli z nami pewnie będą wiedzieć kto pisze tą opinię po krótkim podsumowaniu: SZAŁU NIE MA, DUPY NIE URYWA!!!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.6
3.9
polecam

Bardzo ładne ogrody, nocą romantycznie oświetlone. Czysto - brak zemsty. :-) Jedzenie - mnie smakowało, ale ja jestem niejadkiem. Personel hotelu uprzejmy, pomocny. Pokoje przestronne - ręczniki wymieniane codziennie. Brak animacji, trzeba samemu zorganizować sobie czas. Dwa baseny - jeden mniejszy z podgrzewany wodą, drugi duży - czyste. Sporo Polaków - personel próbuje mówić po polsku. Plaże z dowozem bezpłatnym busikiem - jedna z rafa koralową, druga w zatoce - wg mnie nieciekawa. Polecam osobom nastawionym na spokojny wypoczynek, potrafiącym sobie zorganizować czas.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
4.7
zdecydowanie polecam

Zdecydowania polecam ten hotel, byłam w nim 4lata temu. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona po przylocie do Mexicana Creative. Pokój super, czysto, świeżo, łazienka bardzo ładna i duża, pokoje wyposażone, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane codziennie. Jedzenie pyszne, jestem wybredna a bardzo dużo potraw mi smakowało, dużo owoców, sałatek, osobne stanowisko do robienia omletów, forma all inclusive extra. 2 baseny, jeden średni, drugi duży z wbudowanymi wysokimi tzw. taboretami na których można było siedzieć w basenie, chłodząc się w zimnej wodzie i popijając drinki z parasolką.- trochę słabe ale to przecież norma gdy wybieramy się na wycieczkę do muzułmańskich krajów Obsługa w porządku, praktycznie sami mężczyźni, bez uwag[ to że zgadują do młodych dziewczyn to chyba już nikogo nie zdziwi]:) Plaża co prawda oddalona od hotelu kawałek, ale nie ma co narzekać, codziennie bus hotelowy dowoził nas do plaży kilkanaście razy dziennie, hotel posiadał 2 plaże; jedna piaszczysta, druga do nurkowania, na plaży bary all inclusive Hotel otoczony pięknym ogrodem z cudownymi kwiatami Następnym plusem była mała ilość Polaków w tym hotelu co sprawiło że pobyt był udany, bez narzekania, zrzędzenia i stwarzania problemów, głownie turyści z Rosji, Anglii, Niemiec Polecam targ Nama Bay, można zrobić zakupy, od jedzenia po ciuchy, torebki itp Polecam ten hotel z Chęcią do niego wroćę

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.3
polecam

Wakacje w Egipcie spędziłam we wrześniu 2010roku. Pobyt w hotelu rozpoczął się niezbyt przyjemnie. W recepcji przy rejestracji był chaos, środek nocy, pełno ludzi, którzy przyjechali. Daliśmy łapówkę w zamian za ładny pokój. 50 dolarów. Dostaliśmy obrzydliwy apartament, z kuchnią i tarasem, przy dyskotece, nie mogliśmy odespać podróży! Następnego dnia po awanturze, którą wszczęliśmy u kierownika otrzymaliśmy piękny apartament w nowej części hotelu. I wtedy rozpoczęły sięprawdziwe wakacje w hotelu! Bardzo czysty, wielki apartament. Baseny czyste. Restauracja ładna, czysta i posiłki pyszne! Dojazd do plaży dobry, plaza piękna :)) Wakacje w Egipcie polecam ze względu na dobre ceny i pewną pogodę. Polecam również wycieczkę do Izraela, ale z miejscowego biura. Jest tam świetna przewodniczka P. Sabina :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3
3.3
może być

Przeciętny hotel, położony daleko od morza i jeszcze dalej od zatoki. Busy hotelowe jeżdżą , ale tylko dwa razy dziennie. Za czysty i w miarę porządny pokój trzeba zapłacić. Wyżywienie monotonne - codziennie takie same, zwłaszcza śniadania, na obiad bardzo mały wybór i z każdym dzniem pobytu coraz mniejszy. Animacji i innych atrakcji przez 7 dni w hotelu nie było wogóle, na plaży również nic sie nie działo - zero. W hotelu da się mieszkać i można miło spędzić czas na wypoczynku nad basenem albo na wycieczkach. Przeciętny hotel za przeciętną cenę.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3

Masz pytania o Hotel Mexicana Sharm (Creative Mexicana)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00