cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Kaimah
1 / 51
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 25.09
już od 1089 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.08 - 03.09
już od 886 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island
star 5

Emiraty Arabskie: Ras Al Kaimah
Ocena hotelu Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2022

Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • niedaleko centrum handlowego Al Hamra Mall i pola golfowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • niedaleko centrum handlowego Al Hamra Mall i pola golfowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • parking: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna
  • usługi konsjerża

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

723

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • podatek turystyczny płatny na miejscu 20 AED za pokój/noc
  • depozyt płatny na miejscu ok. 250 AED/pokój/pobyt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • 7 basenów zewnętrznych: z regulowaną temperaturą, podgrzewane, w tym 2 baseny dla dzieci i kryty basen wyłącznie dla kobiet; leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • atrakcja wodna dla dorosłych – Tarzan Boat: m.in. trampoliny, platformy do skakania do wody
  • nowość: wydzielone kąpielisko na morzu 

Dla dzieci

  • 2 baseny dla dzieci 
  • statek piracki ze zjeżdżalniami i wodnymi atrakcjami
  • Chuckles Kids Club: dla dzieci 3-12 lat
  • pokój gier
  • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • centrum spa: jacuzzi, sauna, sauna parowa
  • siłownia
  • tenis stołowy 
  • siatkówka plażowa
Płatne
  • bilard
  • korty tenisowe 
  • oferta sportów wodnych
  • centrum spa wyłącznie dla kobiet: kryty basen, kryte jacuzzi, sauna, pokój relaksacyjny i kawiarnia

rozrywka

  • muzyka na żywo DJ

Pokoje

Pokój 2-osobowy Guest Room DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 35 m2
  • w budynku głównym lub budynku usytuowanym za willami
  • dodatkowe łóżko dla dziecka
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV
  • telefon
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • deska do prasowania i żelazko
  • sejf
  • Wi-Fi: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy Deluxe DZX3
  • 1-4 os.
  • w willi
  • dodatkowe łóżko dla dziecka lub 2 łóżka typu queen size, lub łóżko typu king size i 2 dodatkowe łóżka: w zależności od dostępności
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV
  • telefon
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • deska do prasowania i żelazko
  • sejf
  • Wi-Fi: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 06.30-11.00, w formie bufetu
  • obiad: 12.30-15.30, w formie bufetu
  • kolacja: 18.00-22.30, w formie bufetu
  • posiłki serwowane w restauracji głównej
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe: woda, soki, koktajle, piwa, wina, whisky, wódka, gin, zgodnie z kartą all inclusive, 12.00-00.00
  • przekąski: 13.00-16.00, w barze Boardwalk 
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 06.30-11.00, w formie bufetu
  • obiad: 12.30-15.30, w formie bufetu
  • kolacja: 18.00-22.30, w formie bufetu
  • posiłki serwowane w restauracji głównej: bez napojów  
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 06.30-11.00, w formie bufetu
    • kolacja: 18.00-22.30, w formie bufetu
    • posiłki serwowane w restauracji głównej: bez napojów
    Śniadania
    •  06.30-11.00, w formie bufetu
    Według programu All Inclusive Dine Around:
  • śniadanie: 06.30-11.00, w formie bufetu
  • obiad: 12.30-15.30, w formie bufetu
  • kolacja: 18.00-22.30: do wyboru w restauracji Al Majran lub w restauracji a la carte Meze lub Vespa
  • zamiast obiadu w formie bufetu goście mogą skorzystać z 60 AED/os. dorosła i 30 AED/dziecko na przekąski serwowane w restauracji Brasserie: 13:00-16:00 (z wyjątkiem piątków)
  •  napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe: woda, soki, koktajle, piwa, wina, whisky, wódka, gin, zgodnie z kartą all inclusive, 12.00-03.00
  • Restauracje i bary
  • restauracje: 7
  • restauracja bufetowa Al Marjan, za opłatą, w cenie dla gości z wykupioną opcją wyżywienia all inclusive
  • restauracja a la carte Brasserie: rodzaje kuchni: francuska, za opłatą
  • restauracja a la carte The Anchor, za opłatą
  • restauracja a la carte Vespa: rodzaje kuchni: włoska, za opłatą
  • restauracja Bay Club: dla gości z pakietem Bay Club, za opłatą
  • restauracja Meze: rodzaje kuchni: turecka i libańska, za opłatą

  • bary i inne: 5
  • 2 bary przy basenie: Boardwalk i Bayview
  • bar na dachu ShoFee: na 9. piętrze
  • shisha lounge bar Wavebreaker
  • kawiarnia Islander's Coffee House
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
  • wymagany odpowiedni strój w restauracjach
  • wymagana rezerwacja w restauracjach a la carte

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie / Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Opis oferty:

    Luksus, elegancja i najwyższy światowy poziom usług gwarantowany przez prestiżową sieć Hilton. Położony na sztucznej wyspie Marjan, przy piaszczystej plaży w zatoce to idealne miejsce na aktywne wakacje z rodziną. Szeroka oferta sportowo-rekreacyjna, animacje dla dzieci i dorosłych, nowoczesne centrum fitness i 2 baseny to tylko część atrakcji jakie czekają na miejscu. Bogaty wybór restauracji serwujących wyszukane dania kuchni międzynarodowej, włoskiej i francuskiej to raj dla smakoszy. Warto również wybrać się do aquaparku Ice Land i na zakupy do Al Hamra Mall lub słynnego Dubai Mall.

    POŁOŻENIE:

    na sztucznej wyspie MARJAN w Emiracie RAS AL KHAIMAH, najbliższe sklepy ok. 5 km od hotelu, ok. 10 km od Ice Land Waterpark ok. 5  km od centrum handlowego Al Hamra Mall, ok. 50 km od centrum Ras Al Khaimah; ok. 75 km od portu lotniczego w Dubaju, ok. 40 km od portu lotniczego w Ras Al Khaimah; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy do centrum handlowego Al Hamra Mall, płatny bus hotelowy do Dubai Mall, największego centrum handlowego w Dubaju (ok. 125 AED/os.).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2013 r., otwarty w 2014 r., rozbudowany w 2016 r., 485 pokoi, 17 budynków, w tym: budynek główny (8 pięter, 3 windy), wille (do 3 pięter, w każdym winda) i budynek boczny, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Al Marjan - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja The Anchor - obsługa kelnerska, kuchnia brytyjska i międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: Vespa - kuchnia włoska, Brasserie - kuchnia francuska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary, w tym przy basenie; kantor, sklep z upominkami, przechowalnia bagażu, parking; centrum konferencyjne dla 70 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w okolicach recepcji; za opłatą: internet w pokojach, punkt internetowy, room-service (24h), sejf w recepcji, opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf; za opłata: internet bezprzewodowy (ok. 40 AED/godz., ok. 80 AED/dzień, ok. 400 AED/tydz.), minibar (bezpłatnie 1 butelka wody na powitanie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 120 m², gł. maks. 1,4 m, basen dla dzieci, słodka woda, gł. maks. 0,3 m, zjeżdżalnie dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z płatnym oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, centrum fitness, rzutki, szachy, boccia, bilard, aqua aerobik, joga, zumba, taniec brzucha, badminton, siatkówka plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: centrum wellness: jacuzzi; zabiegi pielęgnacyjne, masaże; sporty wodne na plaży; pole golfowe ok. 5 km od hotelu.

    ALL INCLUSIVE :

    śniadanie (6.30-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-23.00); napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (12.00-24.00); jednorazowa zniżka w wysokości 60 AED/os. do wykorzystania w restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00971/72030000, www.doubletree3.hilton.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie /

    Opis oferty:

    Położony na sztucznej wyspie Marjan z prywatną, długą, piaszczystą plażą, oferuje najwyższy standard usług i serwisu gwarantowany przez renomowaną sieć Hilton. Architektura hotelu utrzymana jest w stylu arabskim, a eleganckie pokoje są przestronne i komfortowo urządzone. Polecany dla rodzin z dziećmi, na które czeka mnóstwo atrakcji: aquapark ze zjeżdżalniami, brodzik z zadaszeniem, miniklub, plac zabaw oraz urozmaicone animacje. Goście także chętnie korzystają z bogatej oferty restauracji, serwujących dania kuchni z całego świata. Idealny wybór dla najbardziej wymagających!

    POŁOŻENIE:

    na sztucznej wyspie Marjan, ok. 30 km od centrum RAS AL KHAIMAH; ok. 90 km od lotniska w Dubaju.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, ok. 650 m długości, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i elegancki, 723 pokoje, budynek główny: 8 pięter, 2 windy i kompleks kilkupiętrowych willi, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Marjan - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 12 restauracji á la carte (płatne), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy plaży, bar z widokiem na morze; sklep z biżuterią i pamiątkami, kantor; 3 sale konferencyjne, sala balowa dla 400 osób, taras z widokiem na baseny, ogród palmowy, bezpłatny punkt internetowy i internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy w budynku głównym:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m², stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród.

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów, gł. do 1,5 m, w tym: brodzik dla dzieci z zadaszeniem przeciwsłonecznym, gł. ok. 0,6 m, 2 baseny dla dzieci w tym aquapark ze zjeżdżalniami, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, siatkówka plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), animacje dla dzieci; za opłatą: centrum sportów wodnych: banan, narty wodne, rowery wodne, windsurfing.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.00-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej Al Marjan; napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (12.00-24.00) w wyznaczonych barach; zniżka 60 AED w restauracjach á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00971/72030000, www.hilton.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Naszym zdaniem

    Luksusowy hotel dla osób wymagających, szukających wypoczynku na fantastycznej plaży. Polecany szczególnie wszystkim miłośnikom wodnego szaleństwa w parkach wodnych.

    Strona www


    Zakwaterowanie


    Stoki


    Opinie klientów


    Położenie

    Hotel należący do znanej sieci hotelowej Hilton położony na pierwszej sztucznej wyspie - Marijan Island - emiratu Ras al Khaimah. Luksusowy pięciogwiazdkowy obiekt składa się z budynku głównego oraz kompleksu willi z którego rozpościerają się pięknym widoki na wody Zatoki Perskiej. Hotel położony jest ok. 30 minut drogi od centrum Ras al Khaimah. W niedalekiej odległości m.in. centrum handlowe Al Hamra (ok. 7 km), czy pole golfowe (ok 7,5km). Obiekt ddalony od międzynarodowego lotniska w Dubaju o ok. 80 km.

    Plaża

    Hotel usytuowany tuż przy plaży, dysponuje 650-cio metrowym odcinkiem prywatnej plaży z białym piaskiem.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, centrum biznesowe z zapleczem konferencyjnym, przechowalnia bagażu, opiekunka do dzieci, usługi prania i prasowania, sklep z pamiątkami. Na terenie hotelu znajduje się łącznie 13 restauracji oraz barów serwujących dania kuchni międzynarodowej, oraz tematyczne (m.in restauracje a'la carte z kuchanią francuską, włoską, turecką czy azjatycką). Dla gości dostępnych jest łącznie 7 basenów, w tym 2 dla dzieci i 1 wewnętrzny tylko dla kobiet.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania w hotelowej restauracji głównej w formie bufetu. Możliwość dopłaty do obiadokolacji (HB), obiadów oraz kolacji (FB) lub All inclusive (śniadanie, obiady i kolacje w formie bufetu oraz napoje alkoholowe w wyznaczonych barach - lokalne piwo, wino, whisky, wódka i gin). Restauracje a'la carte oraz napoje do posiłków dodatkowo płatne.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel dysponuje świetnie wyposażonym centrum SPA Eforea oferującym liczne zabiegi kosmetyczne oraz możliwość korzystania z sauny, jacuzzi (dodatkowo płatne), sala fitness, tenis stołowy, boisko do siatkówki plażowej oraz park wodny Tarzan boat. Dla dzieci klub, plac zabaw oraz mini park wodny w konwencji statku pirackiego Pirate Boat.

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby, w pokojach za opłatą ok 80 AED/doba.

    Kategoria lokalna

    *****

    Program

    Dzień Pierwszy

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 lub 3 godziny przed planowanym wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Wylot z Polski. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot do Emiratów Arabskich. Po przylocie odprawa celno-paszportowa i transfer do hotelu.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do godziny 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytuoraz pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy turystycznej(w hotelach 3* - ok. 10 AED za pokój za dobę, w hotelach 4* ok. 15 AED za pokój za dobęi 5* - ok. 20 AED za pokój za dobę), depozytóworaz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    City Tour - Dubaj

    Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto ZEA - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu autokarem główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wzbijającego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalifę. Będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Dalej trasa będzie nas wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. W Tym miejscu przewidzieliśmy również krótką podróż Monorail czyli kolejką wąskotorową prowadzącą na Palm Island. Zajedziemy także do Madinatu tzw « Dubajska Wenecja» gdzie przede wszystkim zrobimy zdjęcia na tle najsłynniejszego hotelu świata - Burj Al Arab .Zatrzymamy się również w Dubai Museum ,Saeed Sheikh House Al Maktoum, czyli pałacu jednego z dawnych władców z ekspozycją dot. historii Dubaju . Muzeum mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Kolejnym przystankiem będzie niezwykły, rozbudzający zmysły, targ przypraw i złota - Spice Souk Dubai & Gold Souk, gdzie tamtejsi kupcy handlują od wieków. Do tego urokliwego miejsca dopłyniemy tradycyjną taksówką wodną - Abrą.
    Cena ok. 130 USD/os.
    (Ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 140 USD/os.).

    Burj Khalifa

    Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie Dubaju ze wszystkich stron świata.
    Cena biletuok.60 USD/os.

    City Tour - Abu Dhabi

    Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Następnie udamy się do Heritage Village - wioski " muzeum", w której zapoznamy się z dawnym stylem życia mieszkańców, a także odwiedzimy targ z daktylami. Następnym punktem programu będzie wyspa Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia" gdzie w 2017r otwarto Muzeum Louvre z dziełami sztuki , własnymi oraz wypożyczonymi z paryskich muzeów Louvre czy Orsay. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World ,z najszybszym na świecie rollercoasterem, Formula Rossa.
    Cena ok. 140 USD/os.
    (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 175 USD/os.).
    OPCJE DODATKOWO PŁATNE :
    -BILET do Ferrari World - ok 95 USD/os.
    -BILET do Muzeum LOUVRE - ok 25 USD/os.
    *Osoby nie korzystające z opcji dodatkowych, mają ok 3h czasu wolnego w Yas Mall ( centrum handlowe ).

    Safari

    Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy zobaczenia z bliska wielbłąda.
    Cena ok. 85 USD/os
    . ( z FUJEIRY ok 105 USD/os.)

    Wild Wadi - park wodny

    Położony w samym sercu Dubaju, z niezapomnianym widokiem na Burj al Arab, stylizowany na podstawie opowieści o Juha, popularnej postaci z arabskiego folkloru park wodny! Oferuje ponad 30 zjeżdżalni i wiele atrakcji przybliżających tematykę Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wspaniała zabawa dla całej rodziny!
    Cena ok. 90 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Aquaventure Atlantis - park wodny

    Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnię ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami!
    Cena ok. 110 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Seaplane

    Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane!
    Cena ok. 499 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu)

    Ski Dubai

    Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów!
    Cena ok. 90 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Balloon

    Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni" których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa ok. 1 godziny w zależności od warunków pogodowych.
    Cena BILETU ok. 340 USD/os.

    La Perle

    Oszałamiający spektakl "La Perle"- wystawiany w kilku stolicachświata - połączenie gry światła i wody,budzącej podziw scenografii (z ruchomą sceną) z nadzwyczajnymi umiejętnościami kaskaderów, akrobatów i aktorów. Przedstawienie przenosi nas w krainę wodospadów, które płyną kilka metrów od miejsc na widowni, a także w tętniące życiem miasto będące tłem do imponującego występu motocyklowych kaskaderów w ogromnej metalowej perle. Całość oprawiona doskonale dobraną muzyką co gwarantuje niezapomniane wrażenia.
    Cena BILETU ok.99 USD/os.

    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "

    Inne

    Informacje ogólne

    Waluta

    1 dirham ZEA (AED) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1AED = ok. 1 PLN 1 EUR = ok. 4,5 AED 1 USD = ok. 3,65 AED. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów.
    Dolar amerykański (USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006 roku
    Napiwki
    Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
    Wiza

    22 marca 2014 rokuzostał zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
    Paszport
    Paszport (brak możliwości wyjazdu na paszporcie tymczasowym) powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
    Czas
    + 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
    Ubiór
    Przy zwiedzaniu miejsckultu religijnegozwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety muszą mieć długie rękawy oraz głowę okrytą chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji ok. 40-50 AED, piwo ok. 30 AED, kawa ok. 8-10 AED. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W większości hoteli (oprócz emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
    Elektryczność
    220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 1-2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Wylot z:
    Warszawy, Katowici Krakowa. Zbiórka na2 lub 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    W regionie

    Zjednoczone Emiraty Arabskie
    ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem i Arabią Saudyjską, od wschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
    Dubaj -
    jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
    Abu Dhabi
    - największy z emiratów ZEA, położony na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód Zatoki Perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
    Fujairah
    - niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.

    Depozyty w hotelach

    Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu. O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu.
    Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu:
    1. Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu.
    2. Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej.
    3. Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Od obywateli polskich nie jest wymagana wiza przy wjeździe do Emiratów Arabskich. Do wjazdu na terenEmiratów Arabskichwymagany jest paszportważny co najmniej 6 miesięcy od datyzakończenia wycieczki (powrotu).

    Wizy

    Od obywateli polskich nie jest wymagana wiza przy wjeździe do Emiratów Arabskich. Do wjazdu na terenEmiratów Arabskichwymagany jest paszportważny co najmniej 6 miesięcy od datyzakończenia wycieczki (powrotu).

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich trwa od początku listopada do połowy kwietnia.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Ras Al Khaimah Pięciogwiazdkowy Doubletree by Hilton Resort & Spa Marjan Island niebanalnie wita swoich gości czekoladowymi ciasteczkami z podpisem. Luksusowy ośrodek znajduje się w pobliżu centrum handlowego i rozrywkowego Marjan Island i Al Hamra Mall. Goście mają łatwy dostęp do szerokich pakietów sportowych i rekreacyjnych, w tym opcji golfa, żeglarstwa, lotnictwa i campingu na pustyni. Wszystkie zakwaterowania oferują balkon lub taras, z bezpośrednim dostępem do złocistej plaży.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, przestronne lobby, 5 basenów, 5 restauracji, kawiarnia, 3 bary, room service (24h, płatny), pralnia (płatna), sklepy, kantor, wypożyczalnia limuzyn, parking, 3 sale konferencyjne.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    Bezpośrednio przy plaży o długości 650 m, na sztucznej wyspie Marjan Island.

    pokoje

    Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini bar, zestaw do parzenia kawy, zestaw do prasowania, sejf, łazienkę (WC, wanna, prysznic, suszarka do włosów, waga), TV, telefon, balkony. Typy pokoi: w budynku: guest room (sypialnia, widok na ogród lub morze lub basen) , pokoje deluxe (sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na ogród lub morze) , pokoje bay club beach front , pokoje bay club sea front

    Wyżywienie

    5 restauracji, kawiarnia, 3 bary Al Marjan - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej;, Meze - restauracja serwująca dania kuchni tureckiej, Sanchaya - restauracja serwująca dania kuchni chińskiej, Vespa - restauracja serwująca dania kuchni włoskiej, Brasserie - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej, Bary serwujące napoje: The Lobby Lounge, The Anchor, Sho Fee Rooftop Bar

    śniadanie

    Formuła zawiera: śniadanie (06:30-11:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (06:30-11:00), obiadokolacja (18:30-23:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (06:30-11:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-23:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (12:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (06:30-11:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-23:00), przekąski (12:00-00:00) serwowane w pool barze, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    opiekunka (płatna, na życzenie), krzesełka i menu w restauracji, plac zabaw, zajęcia dla dzieci

    w cenie

    muzyka na żywo, muzyka puszczana przez DJ'a

    płatne

    centrum SPA tylko dla kobiet, salon piękności, centrum fitness, sporty wodne - kajaki, narty wodne, windsurfing, żeglarstwo, katamaran, motorówka

    dodatkowe informacje

    THE BAY CLUBcałodobowy bufet i korzystanie w basenu Infinity, dodatkowe udogodnienia dla dzieci, w pokojach na wyposażeniu łóżka King lub Double Queen, specjalne ceny na wyżywienia HB, nielimitowane wino i piwo do posiłków, pakiet ważny od 7.05 do 30.09. Nie dotyczy wyżywienia FB i AII

    Aktualizacja opisu

    19.07.2017 17:22

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA All Inclusive Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Kategoria

    Kategoria lokalna: 5*

    Kategoria Exim Tours

    5*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 35 km od Ras Al Khaimah - ok. 15 km od Ice Land Water Park - ok 75 km od lotniska w Dubaju

    Plaża

    - piaszczysta, prywatna - leżaki, materace, parasole, ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 32 m2 - klimatyzacja indywidualna - LCD TV-Sat, telefon, internet Wi-Fi - mini bar i sejf (płatne) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - żelazko i deska do prasowania - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 5 basenów - leżaki, materace, parasole przy basenie - siłownia, siatkówka plażowa, rzutki - muzyka na żywo, imprezy z DJ Płatne - salon spa - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - 2 brodziki, mini klub, plac zabaw - menu i wysokie krzesełka - łóżeczko dla niemowlęcia (na życzenie)

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne.

    FB

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne.

    All inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 12:00-24:00 w wybranych barach. Restauracje a'la carte płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - 2 restauracje a'la carte

    włoska, międzynarodowa

    - 3 bary

    przy basenie/plaży, w lobby, bar na dachu

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 485 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sklepy hotelowe, fryzjer - wypożyczalnia samochodów - punkt wymiany walut - 18-dołkowe pole golfowe Al Hamra Golf Club ok. 10 km od hotelu - sale konferencyjne - www.hilton.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają

    5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.

    Obsługa rezydenta

    Na miejscu Klienci są objęci opieką polskojęzycznego rezydenta, u którego mogą zarezerwować wycieczki fakultatywne (odbywają się w języku angielskim).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    BestReisen

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy, duży hotel sygnowany znaną marką. Dogodne usytuowanie, bogactwo kulinarne, ładna plaża, relaksująca atmosfera. Idealny wybór na plażowe wakacje w ZEA. 

    Położenie

    Na sztucznej wyspie Marjan, przy piaszczystej plaży, niedaleko sklepów, barów, ośrodków sportowych, 65 km od lotniska w Dubaju, 48 km od lotniska w RAK.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i barem, restauracja główna Al Marjan, restauracja włoska, Brasserie, bar przy basenie, bar arabski z sziszą na dachu (9 piętro), pub (czynny do godz. 02.00), punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, sklep z pamiątkami, pralnia, room-service.

    Pokoje

    Komfortowe, obszerne, klasycznie urządzone, klimatyzowane, z łazienką (wanna, kabina prysznicowa, suszarka do włosów), LCD TV sat, radiem, małą lodówką, minibarem, czajnikiem, balkonem. Pokoje Guest room mają ok 32 m.kw i nie ma możliwości wstawienia do nich dostawki, pokoje Deluxe mają ok 45 m. kw. W pokojach Deluxe możliwość zakwaterowanie 2 dorosłych i 2 dzieci. Dzieci nie otrzymują dostawek. Klienci otrzymują 1 łożko king size + sofa, która jest na stałe w pokoju (dla 1 dziecka) lub 2 łóżka queen size - i wtedy rodzice śpią na jednym łóżku, a dzieci na drugim. Doba hotelowa rozpoczyna się o ogdz 15:00, a kończy o 12:00. 

    Wyżywienie

    BB - Śniadania w formie bufetów. HB - Śniadania i lunche lub kolacje w formie bufetów. All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje; przekąska w barze przy basenie. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne. Formuła All Inclusive od 12:00 do 24:00.  Podczas trwania Ramadanu mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do: godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp.

    Sport i rozrywka

    5 basenów z regulowaną temperaturą, całodobowe fitness center, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, bilard, badminton, ośrodek spa - JOURI ROSE (tylko dla kobiet) z basenem wewnętrznym, sauną, łaźnią, jacuzzi, gabinetami zabiegowymi, sporty wodne (kajaki, rowery wodne, łodzie motorowe, parasailing), rejsy, muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    Brodzik, sala zabaw, zadaszony plac zabaw na świeżym powietrzu, wysokie krzesełka, dziecięce menu, możliwa odpłatna opiekunka.

    Przelot

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

    Wizy

    Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - tylko bagaż podręczny.  

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego Tourism Dirham Fee (20 dirhamów za noc za pokój, płatne na miejscu w recepcji), w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - bagażu rejestrowanego (możliwość wykupienia za dopłatą 720 zł/os do 20 kg w obie strony). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-500 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za noc za pokój w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) mogą otrzymać pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Nie posiadamy informacji o konkretnych wysokościach depozytu - jest to sprawa indywidualna przy każdej rezerwacji. Wszystko zależy od długości imprezy, rodzaju wyżywienia, recepcji. Klienci muszą to uzgodnić na recepcji. Mogą także poinformować hotel, że nie chcą płacić depozytu i proszą o opróżnienie minibaru i że w przypadku korzystania z płatnych usług będą płacić od razu gotówką - ale to muszą ustalić na recepcji. Nie jesteśmy w stanie potwierdzić na 100%, że dany hotel się na to zgodzi. Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.

    Informacje o lotach liniami Wizzair

    Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:     jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie)     do 6 sztuk bagażu odprawionego ważących mniej niż 32 kilogramy każda (bagaż główny za dopłatą)     towary kupione w sklepach bezcłowych na lotnisku po przejściu kontroli bezpieczeństwa Tylko pasażerowie z wykupioną usługą Wizz Priority będą mogli zabrać na pokład swój bagaż podręczny. W przypadku braku wykupionej usługi WIZZ Priority, przy bagażu podręcznym przekraczającym wymiary 40x30x18 cm musisz nadać go bezpłatnie przy stanowisku odprawy i odebrać przy taśmie bagażowej na lotnisku docelowym. Jeśli Twój bagaż podręczny jest mniejszy niż 40x30x18 cm, możesz zabrać go na pokład samolotu, ale musi on zostać umieszczony pod siedzeniem. Płyny można przewozić na pokładzie tylko w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml, zapakowane w przezroczystą torbę o pojemności 1 litra i wymiarach 20 x 20 cm, którą można uszczelniać wielokrotnie. Bagaż zostanie sprawdzony na lotnisku. Dodatkowe przedmioty na pokładzie    Na pokład możesz wnieść bezpłatnie te przedmioty:     płaszcz lub koc;,     telefon komórkowy;     coś do czytania na czas lotu;     dla dzieci do lat 2: jedzenie na czas lotu oraz składana spacerówka lub mała kołyska     para kul dla pasażerów z niepełnosprawnością ruchowąWIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), Twój bagaż podręczny na pewno będzie przewieziony w kabinie i będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład dodatkowej (+1) małej torby (torebki, torby na aparat lub laptopa), której wymiary nie przekraczają 40 x 30 x 18 cm i trzeba ją umieścić pod fotelem przed Tobą. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Położenie

    Hotel DoubleTree by Hilton Resort & Spa położony jest na wyspie Marjan, w pobliżu miejscowości Al Hamra. Niedaleko znajdują się liczne bary, restauracje i sklepy. Przy hotelu znajduje się prywatna piaszczysta plaża.

    Pokoje

    Wszystkie pokoje posiadają balkon lub patio, wyposażone są w w telewizor z płaskim ekranem, minibar oraz czajnik elektryczny. W łazience znajduje się wanna lub prysznic.

    Do dyspozycji gości

    Restauracje, bary (w tym jeden na dachu), strefa SPA, 5 basenów, centrum fitness.

    Cena zawiera

    przelot Warszawa- Dubaj - Warszawa w kwocie min. 2200 PLN/ osoba dorosła, transfer lotnisko- hotel- lotnisko, wyżywienie wg opcji hotelu, anglojęzyczną opiekę przedstawiciela lokalnego kontrahenta na miejscu, ubezpieczenie KL, NW oraz bagaż.

    Cena nie zawiera

    napiwków, wydatków własnych, dodatkowych posiłków, opłaty kliamatycznej, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

    Uwagi

    1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku jej niedostępności istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej za odpowiednią dopłatą. 2 Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych, oraz przerwy wakacyjnej), obowiązuje dopłata do biletu lotniczego, zgodnie z taryfą linii lotniczej na której został zarezerwowany przelot. 3. Oferta została skalkulowana z kursem 1 USD = 3,30 PLN. Ostateczne rozliczenie imprezy następuje na 30 dni przed wylotem zgodnie z kursem sprzedaży Banku PKO SA. 4. Pobyt w hotelach min. 3 noce. 5. Opisy hoteli dostępne są na stronie www.twojepodroze.com.pl 6. Oferta obowiązuje od 28.03.2014 do 15.09.14 i nie dotyczy wcześniejszych zgłoszeń. 7. Obowiązkowa dopłata do kolacji noworocznej - 201 usd/osoba


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Emiraty Arabskie/Khaimah

    Opis

    • Komfortowy hotel zlokalizowany na zyskującej coraz większą popularność "palmie" Marjan Island 
    • Prywatna, piaszczysta plaża
    • 5 basenów z regulowaną temperaturą wody
    • 5 hotelowych restauracji oraz shisha bar
    • Nowoczesne centrum fitness, korty tenisowe oraz pobliskie pole golfowe
    • Certyfikat doskonałości 2015 na TripAdvisor 

    Lokalizacja

    w Ras Al Khaimach, , przy plaży, ok. 75 km od lotniska w Dubaju, ok. 25 km od centrum Ras Al Khaimah, ok. 25 km od pola golfowego Al Hamra Golf Club, ok. 20 km od aquaparku Iceland Waterpark.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 275, restauracje: 5, bary: 3, baseny odkryte: 5, , recepcja 24h, room service 24h, centrum konferencyjne, wymiana walut, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), wypożyczalnia samochodów, , brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, taras/balkon, telewizor LCD, suszarka do włosów, internet bezprzewodowy (płatny), mini bar (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, zestaw do prasowania, ekspres do kawy Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu STANDARD (max. 3 osoby lub 2 dorosłych i 2 dzieci do 12 lat).

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole, leżaki.

    Sport na plaży

    motorowe sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    siatkówka plażowa, badminton, rzutki, centrum fitness, tenis stołowy, tenis ziemny, oświetlenie kortu tenisowego (płatne), bilard, SPA (płatne), jacuzzi (płatne), sauna (płatna).

    Dla dzieci

    2 baseny dla dzieci, plac zabaw, krzesełka w restauracji, menu dziecięce, opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu, zimne i ciepłe przekąski w ciągu dnia; napoje bezalkoholowe i lokalne alholowe w godzinach 11:00-24:00

    Świadczenia

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Dubaj - Polska (przelot bezpośredni lub z przesiadką), w przypadku wakacji łączonych z Malediwami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Male - Polska, wakacji łączonych z Seszelami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mahe - Polska, wakacji łączonych z Mauritius: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mauritius - Polska
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą
    • ograniczoną polskojęzyczną obsługę w Emiratach oraz anglojęzyczna podczas wypoczynku na Malediwach, Zanzibarze oraz Seszelach(w przypadku wakacji łączonych)

    Dodatkowo płatne

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych 
    • W przypadku wylotów z Katowic i Krakowa (oferta oznaczona m.in. znacznikiem Tanie Linie)
      - dopłaty do bagażu głównego 20kg - 500 zł/os.
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Od 01.11.2015 w Emiracie Ras Al Khaimah, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu zakupionego w biurze podróży.
    W innych emiratach - Sharjah, Abu Dhabi, Fujairah, Al Ain - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - ograniczona obsługa w jęz. polskim przez cały rok. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Wizy:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy, duży hotel sygnowany znaną marką. Dogodne usytuowanie, bogactwo kulinarne, ładna plaża, relaksująca atmosfera. Idealny wybór na plażowe wakacje w ZEA. 

    Położenie

    Na sztucznej wyspie Marjan, przy piaszczystej plaży, niedaleko sklepów, barów, ośrodków sportowych, 65 km od lotniska w Dubaju, 48 km od lotniska w RAK.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i barem, restauracja główna Al Marjan, restauracja włoska, Brasserie, bar przy basenie, bar arabski z sziszą na dachu (9 piętro), pub (czynny do godz. 02.00), punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, sklep z pamiątkami, pralnia, room-service.

    Pokoje

    Komfortowe, obszerne, klasycznie urządzone, klimatyzowane, z łazienką (wanna, kabina prysznicowa, suszarka do włosów), LCD TV sat, radiem, małą lodówką, minibarem, czajnikiem, balkonem. Pokoje Guest room mają ok 32 m.kw i nie ma możliwości wstawienia do nich dostawki, pokoje Deluxe mają ok 45 m. kw. W pokojach Deluxe możliwość zakwaterowanie 2 dorosłych i 2 dzieci. Dzieci nie otrzymują dostawek. Klienci otrzymują 1 łożko king size + sofa, która jets na stałe w pokoju (dla 1 dziecka) lub 2 łóżka queen size - i wtedy rodzice śpią na jednym łóżku, a dzieci na drugim.

    Wyżywienie

    BB - Śniadania w formie bufetów. HB - Śniadania i lunche lub kolacje w formie bufetów. All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje; przekąska w barze przy basenie. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne. Formuła All Inclusive od 12:00 do 24:00.  Podczas trwania Ramadanu mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do: godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp.

    Sport i rozrywka

    5 basenów z regulowaną temperaturą, całodobowe fitness center, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, bilard, badminton, luksusowe Eforea Spa (gabinety zabiegowe, hammam, sauna), sporty wodne (kajaki, rowery wodne, łodzie motorowe, parasailing), rejsy, muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    Brodzik, sala zabaw, zadaszony plac zabaw na świeżym powietrzu, wysokie krzesełka, dziecięce menu, możliwa odpłatna opiekunka.

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Bilety lotnicze na wyloty/powroty w weekend (piątek, sobota, niedziela) zazwyczaj są droższe. Zalecemy wykupywanie biletów z wylotami/powrotami od poniedziałku do czwartku. 

    Wizy

    Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nazwisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.   

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego tzw "RAK Tourism Dirham Fee" (20 aed za pokój za noc). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-500 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za noc za pokój w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) otrzymają pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    ZJEDNOCZONE_EMIRATY_ARABSKIE

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży, ok. 60 minut jazdy od Dubaju. W pobliżu centrum handlowo-rozrywkowe Al Hamra Mall. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 50 minut.Plaża: piaszczysta plaża o długości 450 m bezpośrednio przy hotelu.Wyposażenie: nowoczesny hotel z 240 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, lobby, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu i 2 restauracje a la carte. Bar przy basenie i bar na plaży. W ogrodzie 5 basenów oraz taras słoneczny zbezpłatnymi parasolami i leżakami. www.doubletree3.hilton.com.Wyżywienie: Ze śniadaniami lub 2 posiłkami.All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu.Internet: WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.Zakwaterowanie: Bay Club Beach Front z widokiem na morze (A1-3A): ok.45 m kw.; z TV, klimatyzacją, internetem, minibarem, sejfem, balkonem lub tarasem, z widokiem na morze. Bay Club Beach Front z dostępem do plaży (A1-3B).Sport: za opłatą sporty wodne na plaży.Wellness: za opłatą kryty basen, sauna, zabiegi i masaże w centrum spa.Dzieci: mini klub dla dzieci, plac zabaw.Kategoria lokalna: 5 gwiazdek.Cena zawiera: Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    na sztucznej wyspie Marjan, ok. 30 km od centrum RAS AL KHAIMAH; ok. 90 km od lotniska w Dubaju. 

    PLAŻA

    hotelowa, piaszczysta, ok. 650 m długości, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki. 

    HOTEL

    kategoria lokalna 5*Luksusowy i elegancki hotel, posiada 723 pokoje, zlokalizowane w budynku głównym (8 pięter, 2 windy)  i kompleksie kilkupiętrowych willi. Idealne miejsce na rodzinne wakacje. Dla najmłodszych gości przygotowano zajęcia w Chuckles Kids Club oraz statek piracki ze zjeżdżalniami i wodnymi atrakcjami. Dorośli mogą skorzystać z ciekawej oferty sportowej oraz zabiegów w strefie spa.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Marjan - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 12 restauracji la carte (płatne), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy plaży, bar z widokiem na morze; sklep z biżuterią i pamiątkami, kantor; taras z widokiem na baseny, ogród palmowy; za opłatą: room-service, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer; 

    INTERNET

    bezpłatny punkt internetowy i internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych 

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    3 sale konferencyjne, sala balowa dla 400 osób. 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    7 basenów, w tym: brodzik dla dzieci z zadaszeniem przeciwsłonecznym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, siatkówka plażowa; za opłatą: centrum sportów wodnych: banan, narty wodne, rowery wodne, windsurfing. 

    DLA DZIECI

    2 baseny dla dzieci w tym aquapark ze zjeżdżalniami, brodzik, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), animacje dla dzieci 

    ZAKWATEROWANIE

    standardowy: w budynku głównym: 2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m, stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;deluxe: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m, stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród. 

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Al Marjan; napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (12.00-24.00) w wyznaczonych barach; zniżka 60 AED w restauracjach la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive. 

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.hilton.com akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.  

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, bagaż (limit bagażu według oferty przewożnika), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera -  dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Taxa klimatyczna pobierana jest od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Opłata pobierana jest za pokój/za noc i uzależniona jest od standardu hotelu:: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi ok. 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy, nie może zawierać stempli izraelskich.Pasażerowie podrózujący z paszportm ukraińskim mogą zakupić wizę po przylocie do Emiratów.

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji https://www.strazgraniczna.pl/UWAGA!!Wszyscy pasażerowie podróżujący do Dubaju z dowolnego punktu wylotu (w tym z krajów GCC) muszą mieć ze sobą zaświadczenie o ujemnym wyniku testu PCR na obecność COVID-19 wykonanego nie wcześniej niż 72 godziny przed wylotem. Zaświadczenie musi dotyczyć testu przeprowadzanego metodą reakcji łańcuchowej polimerazy (PCR). Zaświadczenia dotyczące innych testów, w tym testu metodą przeciwciał oraz zestawów do wykonania w domu, nie są akceptowane w Dubaju. Aby się odprawić, podróżni muszą mieć ze sobą oficjalne, wydrukowane zaświadczenie w języku angielskim lub arabskim - wiadomości SMS i elektroniczne dokumenty nie są akceptowane. Zaświadczenia w innych językach są akceptowane, jeśli mogą być zatwierdzone w porcie wylotu.Uwaga! Pasażerowie przylatujący z Polski będą musieli poddać się kolejnemu testowi PCR na obecność COVID-19 po przylocie do Międzynarodowego Portu Lotniczego w Dubaju (test po przylocie jest bezpłatny) Dzieci poniżej 12. roku życia i pasażerowie ze średnim lub zaawansowanym stopniem niepełnosprawności nie muszą poddawać się testowi PCR na obecność COVID-19. Jednocześnie przypominamy o konieczności zapoznania się przed wylotem z dokładnymi wymogami obowiązującymi w porcie docelowej podróży, gdyż mogą mieć tam zastosowanie szczególne przepisy krajowe: https://www.emirates.com/pl/polish/help/covid-19/travel-requirements-by-destination/?#81338.Wszystkie bilety Emirates wystawione od 1 grudnia 2020 r. do odwołania są automatycznie objęte innowacyjnym ubezpieczeniem turystycznym od wielu ryzyk. Więcej informacji na stronie: https://www.emirates.com/pl/polish/before-you-fly/multi-risk-travel-insurance/ Wszyscy podróżujący po przylocie do Dubaju muszą pobrać aplikację COVID19 - DXB Smart App iOS-AndroidNa Lotnisku Chopina w Warszawie istnieje możliwość wykonania ekspresowych testów PCR przed wylotem z Warszawy - więcej informacji znajdą Państwo pod poniższym linkiem: https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html.Przypominamy również, że odprawa na loty Emirates rozpoczyna się 3 godziny przed rejsem. Prosimy o wszesne przybycie na lotnisko.Przy pobycie do RAS AL KHAIMA Klienci mają możliwość wykonania jednego bezpłatnego testu RT-PCR przed powrotem do Polski na terenie Emiratów. Oferta ważna do 31 marca 2021 r. włącznie. Aby wykonać bezpłatny test, wystarczy przedstawić paszport, bilet lotniczy i potwierdzenie rezerwacji hotelu (na co najmniej 2 noce) na terenie emiratu Ras Al Khaimah w jednej z placówek: RAK Medical Center - Al Hamra Mall (w godzinach 10.00 - 14.00) lub RAK Hospital (otwarty 24/7). Wyniki testów dostępne będą w ciągu 12-24 godzin. Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży, ok. 60 minut jazdy od Dubaju. W pobliżu centrum handlowo-rozrywkowe Al Hamra Mall. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 50 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża o długości 450 m bezpośrednio przy hotelu.

    Wyposażenie

    nowoczesny hotel z 240 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, lobby, restauracja serwująca posiłki w  formie bufetu i 2 restauracje a la carte. Bar przy basenie i bar na plaży. W ogrodzie 5 basenów oraz taras słoneczny zbezpłatnymi parasolami i leżakami.  www.doubletree3.hilton.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    Visa Card, American Express.

    Zakwaterowanie

    Bay Club Beach Front z widokiem na morze (A1-3A): ok.45 m kw.; z TV, klimatyzacją, internetem, minibarem, sejfem, balkonem lub tarasem, z widokiem na morze. Bay Club Beach Front z dostępem do plaży (A1-3B).

    Wyżywienie

    Ze śniadaniami lub 2 posiłkami.

    Sport

    za opłatą sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą kryty basen, sauna, zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    mini klub dla dzieci, plac zabaw.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island
    Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Ras Al Kaimah)
    Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
    Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
    Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
    Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
    Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
    Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

    Opinie o Hotelu Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island

    Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island - możliwości zakwaterowania:

    standard pokój dwuosobowy z możliwością dostawki dla dziecka do lat 12
    Deluxe DBL
    bay club [sea view] dbl
    Deluxe Room
    deluxe dbl
    Standard Pool View DBL
    Standard Sea View DBL
    family room [2 bedrooms] dbl
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    bay club room with sea view
    bay club room with beach access
    guest room with pool view
    guest room sea view
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    standard [pool view] dbl
    standard [sea view] dbl
    Pokój dwuosobowy
    Dvoulůžkový pokoj deluxe s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj deluxe
    Double room King bed - Accessible
    Guest Room Pool View pro 3 osoby
    Guest Room Pool View pro 2 osoby
    Pokój gościnny z widokiem na basen
    Junior Suite
    Pokój dwuosobowy (1 bed)
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
    Pokój dwuosobowy (1 bed) King bed - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (2 beds)
    Pokój dwuosobowy (2 beds) - Balkon
    Pokój dwuosobowy (2 łóżka) - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Balkon
    Pokój dwuosobowy - Club room
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój dwuosobowy - De Luxe Widok na ogród
    Pokój dwuosobowy - King - Balkon
    Pokój dwuosobowy - Widok na basen
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Poczwórny pokój
    Pokój trzyosobowy
    Suite
    Twin/Double room - Accessible

    Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island - Możliwości wyżywienia:


    Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island - miasta wylotu:


    Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00