cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
  • Hotel Riviera Resort, Malta
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
04.12 - 07.12
już od 535 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.12 - 07.12
już od 535 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Riviera Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Riviera Resort
star 4

Malta
Ocena hotelu Riviera Resort:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riviera Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Hotel Riviera Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony bezpośrednio nad brzegiem Morza Śródziemnego, w miejscowości Marfa, na półwyspie stanowiącym najbardziej na północ wysuniętą część wyspy. Obiekt znajduje się w niezwykle spokojnej okolicy, z dala od miejskiego zgiełku. Od sąsiedniej wyspy Gozo, hotel dzieli zaledwie 7 km, od Valetty ok. 28 km i od lotniska ok 25km.
Plaża:
Najbliższa plaża (prywatna) - Hola Beach znajduje się w odległości około 100 m od hotelu (leżaki, parasole i ręczniki plażowe - bezpłatnie). Plaża w zatoce Mellieha oddalona jest o ok. 3,5 km (serwis plażowy dodatkowo płatny ok. 10 EUR).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz. z sejfem, winda, wypożyczania samochodów, punkt wymiany walut, pralnia, sklepik z pamiątkami. Hotel posiada restaurację główną Mirasol, restaurację Sol e Mar Bistro (kuchnia śródziemnomorska) oraz kilka barów, w tym: Lobby Lounge, Charley Noble Cocktail Bar, Lookout Bar przy basenie oraz La Bodega Wine Bar. Ponadto goście korzystać mogą z 2 basenów zewnętrznych oraz brodzika dla dzieci, otoczonych rozległym tarasem słonecznym z widokiem na morze.
Pokoje:
Hotel posiada ponad 250 wygodnych pokoi 2-osobowych (z możliwością pojedynczej dostawki) wyposażonych w łazienkę (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów), klimatyzację, TV-sat (pilot do TV dostępny w recepcji za depozytem 20 EUR), telefon, minibar (uzupełniany na zamówienie, płatny), sejf (płatny dodatkowo ok. 3,5 EUR/dzień) oraz balkon. Dla rodzin 2+2 większe pokoje (dwupomieszczeniowe).
Wyżywienie:
Śniadania w formie bufetu serwowane w restauracji głównej. Możliwa dopłata do obiadokolacji lub All Inclusive obejmującego: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00) i kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej ponadto przekąski (10:00-12:30 i 15:00-17:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (09:00-00:00) we wskazanych barach. W ramach AI dodatkowo wizyta w jednej z restauracji a'la carte (raz na pobyt bezpłatnie).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel posiada bezpłatny kort do squasha (konieczna rezerwacja) oraz własne profesjonalne centrum Spa - Elysium Spa, oferujące szeroką gamę zabiegów kosmetycznych, pielęgnacyjnych i relaksacyjnych oraz saunę, basen wewnętrzny, jacuzzi i łaźnię parową (płatne dodatkowo). Ponadto znajduje się tutaj centrum sportów wodnych oraz centrum nurkowe.
Internet:
Na terenie ogólnodostępnym bezpłatny dostęp do internetu WiFi.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.rivierahotelmalta.com/
Naszym zdaniem:
Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek - hotel położony blisko piaszczystej plaży i z bogatym zapleczem sportowym. Dodatkowo dostępny program All Inclusive, pozwalający cieszyć się beztroskimi wakacjami!

Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady.
Dzień 2-7
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 8
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Malta - informacje ogólne
Waluta
EUR. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki
Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.
Wiza
Obywatele Polski mogą przebywać na Malcie na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu (pobyt do 90 dni).
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.
Poczta
Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,75 EUR, pocztówka od 0,50 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy pocztowe czynne są zazwyczaj od 09:00 do 12:00 i od 14:00 do 17:00.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR). W wielu hotelach są także standardowe gniazdka.
Telefony
Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Malty. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie
Valletta
Stolica Malty, położona malowniczo na półwyspie pomiędzy dwoma zatokami - Grand Harbour i Marsamxett Harbour, wzniesiona przez joannitów w połowie XVI wieku wg systemu hippodamejskiego, optymalizującego wykorzystanie powierzchni miasta, a także ułatwiającego obronę przed najeźdźcami. Dzięki takiemu rozwiązaniu w mieście zachowało się wiele zabytków - miasto jest jednym z najbardziej zagęszczonych obszarów zabytkowych na świecie i zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Nad miastem góruje kopuła Bazyliki Matki Boskiej Karmelitańskiej dookoła której umiejscowione są liczne zabytkowe pałace i wille. Obecnie centrum Valletty jest sercem rozrywkowo-kulturalnym wyspy - pośród klimatycznych knajpek i restauracji, wciśniętych w wąskie uliczki miasta, organizowane są festiwale i imprezy.
St. Julian's
Niewielka miejscowość położona na północ od Valletty, nad zatoką Spinola Bay, będąca w przeszłości wioską rybacką. Aktualnie stanowi centrum życia nocnego wyspy - w dzielnicy Paceville znajduje się wiele stylowych i luksusowych barów, klubów muzycznych i dyskotek, otwartych do białego rana. Tutaj także można spróbować swojego szczęścia w licznych kasynach.
Mdina
Położona w centralnej części wyspy niewielka miejscowość, która była pierwszą stolicą Malty. Architektura miasta to połączenie stylu normańskiego oraz barokowego - przyjemnie tutaj "zgubić się" w gąszczu wąskich uliczek, które zaskakują mieszczącymi się przy nich willami, kościołami czy pałacami. Teren miasta wyłączony jest z ruchu kołowego (poza pojazdami uprzywilejowanymi), dzięki czemu panuje tu cicha, spokojna atmosfera, a Mdina określana mianem "cichego miasta".
Wyloty z:
Warszawy, zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Valletta - stolica wyspy
Półdniowa wycieczka do stolicy Malty - Valletty. Zwiedzanie rozpoczniemy od wizyty w Ogrodzie Barrakka, umiejscowionego w dawnym Bastionie św. Piotra i Pawła. Niezwykłe ogrody, utworzone pod koniec XVII wieku, są ulubionym miejscem rodzinnych spotkań Maltańczyków. Rozpościera się z nich zachwycająca panorama miasta i zatoki Grand Harbour. Dalej wizyta w Konkatedrze Św. Jana, z bogato zdobionymi ołtarzami, znanym obrazem Carravaggia - Ścięcie Św. Jana Chrzciciela oraz muzeum katedry z imponującą kolekcją arrasów. Spacer wąskimi uliczkami Valletty, przy których mieszczą się historyczne pałace i wille. Wycieczkę zakończymy wizytą w "Malta Experience", gdzie zobaczymy multimedialne show ukazujące historię wyspy. (Cena ok. 40 EUR).
Wyprawa do Wioski Popeye'a
Zapraszamy do spędzenia popołudnia w Sweetheaven - magicznej wiosce nieustraszonego marynarza Popeye'a, znanego z musicalu i kreskówki. Wioska powstała specjalnie na potrzeby filmu i aktualnie funkcjonuje jako skansen i park rozrywki. Podczas wizyty będziemy mieli okazję wybrać się w mini rejs łodzią po zatoce, aby podziwiać imponujące klify, otaczające wioskę, zobaczyć przedstawienia kukiełkowe opowiadające historie Popeye'a i jego przyjaciół, skorzystać z wodnych zjeżdżalni i trampolin czy odpocząć na trasie słonecznym. Podczas spaceru po wiosce można spotkać bohaterów filmu i zrobić z nimi pamiątkowe zdjęcie! (Cena ok. 25 EUR).
Wycieczka na wyspę Gozo
Całodniowa wyprawa na drugą co do wielkości w archipelagu Wysp Maltańskich - Gozo. Przeprawa promowa do niewielkiej miejscowości Mgarr, skąd rozpoczniemy zwiedzanie wyspy. Zobaczymy m.in. wizytówkę wyspy, czyli imponujący most skalny Azur Window oraz zatokę w Xlendi z górującą nad nią wieżą obserwacyjną z XVII w. W stolicy wyspy, Victorii, zatrzymamy się przy średniowiecznej cytadeli oraz barokowej katedrze Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny. Czas wolny na lokalnym targu. (Cena ok. 60 EUR)
Mdina - "miasto ciszy"
Całodniowa wycieczka do dawnej stolicy wyspy - Mdiny. Położona w centralnej części wyspy, na wzgórzu, stanowiła idealne miejsce do założenia średniowiecznego miasta, które łatwo było bronić przed najeźdźcami. Dzięki temu ocalało wiele zabytkowych budynków, a miasto zachowało unikalny klimat. Wąskie uliczki, które wyłączone są z ruchu kołowego, przy których mieści się wiele średniowiecznych i barokowych budynków, a przy nich klimatyczne knajpki i restauracje, przyciągają licznych turystów. Po południu przejazd do miejscowości Dingli, gdzie będziemy podziwiać zapierające dech w piersi klify. (Cena ok. 50 EUR).
Wieczór maltański
Wieczór z lokalną historią i kuchnią! Spróbuj lokalnych przysmaków - potrawki z królika czy koziego sera, a także zapoznaj się z burzliwą i długą historią Malty. Dodatkowo pokazy tańca i muzyka na żywo. (Cena ok. 50 EUR).
Tajemnice Grand Harbour (wycieczka morska)
Półdniowy rejs po zatoce Grand Harbour, podczas którego poznamy burzliwą historię wyspy i będziemy mieli okazję z zupełnie innej perspektywy obronną zabudowę Valletty. Najpiękniejsze widoki i relaksacyjna atmosfera - fantastyczne połączenie! Podczas wycieczki lunch na łodzi dodatkowo płatny. (Cena ok. 30 EUR).
Maltańska przygoda (jeep safari i rejs katamaranem)
Całodzienna wyprawa - szansa na poznanie wszystkich 3 wysp należących do Malty! Dzień zaczniemy wyjazdem (kilkuosobowe jeepy) w kierunku przeprawy promowej na Gozo. Objazd wyspy - malowniczy most skalny Azure Window, a także urocze zatoki z lazurową wodą, nad którymi górują wieże strażnicze i katedry. Przejazd do mariny - ciąg dalszy wycieczki realizowany catamaranem Spirit of Malta. Podpłyniemy do znanej Blue Lagoon przy wyspie Comino - przerwa na kąpiele w morzu i snorkeling. Dalej rejs do Valletty wzdłuż malowniczego wybrzeża wysp, zachwycającego swoimi klifami i zatokami. W trakcie wycieczki lunch i napoje. (Cena ok. 80 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Witamy Aquis Riviera Resort w Mellieha. Hotel położony jest 1 km od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, klimatyzację, kiosk, winda, lobby, salę konferencyjną i salon. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po włosku, niemiecku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć motocykl i samochód. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą . Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko MLA (25 km).

Udogodnienia

Hotel oferuje usługę budzenia i sejfy. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

Sport i Rozrywka

Aquis Riviera Resort posiada masaże wodne, saunę i spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Malta

Opis

  • w spokojnej, północnej cześci wyspy z dala od miasta
  • tuż przy morzu i łódek odpływających na Comino
  • 2 baseny zewnętrzne
  • bezpłany internet bezprzewodowy

Lokalizacja

w Marfa, LABRANDA Riviera Hotel & Spa znajduje się w jednym z najlepiej zachowanych i malowniczych obszarów na północy Malty, w spokojnej okolicy nad brzegiem morza z widokiem na wyspy Comino i Gozo po drugiej stronie. Prom Gozo znajduje się zaledwie dwa przystanki autobusowe od hotelu. Największa piaszczysta plaża na Malcie i miasto Mellieha oddalone są od obiektu o zaledwie kilka przystanków autobusowych. Regularne autobusy łączą hotel z innymi miastami, w tym stolicą Valletta i Sliema.

Basen

dwa baseny odkryte (woda morska), parasole i leżaki bezpłatne, kryty basen z podgrzewaną wodą (sezonowo), brodzik dla dzieci (czasowo wyłączony z użytkowania)

Pokoje

Typ pokoju -

PROMO: promocyjne

STANDARD: z widokiem na ląd

STANDARD POOL VIEW: z widokiem na basen

STANDARD SIDE SEA VIEW: z bocznym widokiem na morze

Możliwość rezerwacji pokoi (na zapytanie):

- promocyjnych POOL VIEW/SIDE SEAVIEW (w niższych cenach niż standardowe)

- superior seaview

- rodzinnych

Plaża

brak plaży przy hotelu, niewielkie znajdują się przy sąsiednich hotelach: Paradise Bay i Ramla Bay, w odległości ok. 5 min jazdy autobusem (przystanek przy hotelu) znajduje się piaszczysta plaża w Mellieha Bay

Sport i fitness

Hotel szkołę nurkowania zatwierdzoną przez SSI, CMAS i PADI oferującą różne pakiety nurkowe do licznych wraków nurkowych i miejsc nurkowych znajdujących się w pobliżu.

Rozrywka

okazjonalnie program artystyczny, muzyka na żywo, animacje dzienne

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive

All Inclusive

śniadania (7:30-10:00), obiady i kolacje (18:30-21:30) w restauracji głównej, napoje do posiłków, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach i godzinach

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami).

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg - 250zł/szt./2 strony

lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony lub bagażu głównego o wymiarach do 10kg - 200zł/szt.

lot Air Malta (KM): bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg

lot Lufthansa (LH), LOT (LO): bagaż podręczny do 8kg i wymiarach 55 x 40 x 23 cm

 

 

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:
- bagaż 20kg 300zł/2 strony;

- bagaż 10kg (rejestrowany) 55 cm x 40 cm x 20 cm 200zł/2 strony

WIZZAIR:

- bagaż 10kg 55 cm x 40 cm x 20 cm 250zł/2 strony;

- bagaż 20kg 400zł/2 strony

LUFTHANSA i PLL LOT:

- bagaż do 23kg 300zł/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji.

Na Malcie  wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi ok. 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

kontakt telefoniczny w j. polskim


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Hotel położony w odległości ok. 4 km od miejscowości Mellieha, ok. 30 km od międzynarodowego lotniska na Malcie.

PLAŻA

oddalona ok. 100 m od hotelu, prywatna, niewielka, piaszczysto kamienista.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*. Elegancki czteropiętrowy hotel, położony na północnym krańcu wyspy. Z hotelu rozpościeraja się przepiekne widoki miedzy innymi na wyspę Gozo oraz Comino. Hotel polecany na rodziine wczasy lub też na wyjazd we dwoje.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracje i bary: restauracje główna, restauracja a la carte (dodatkowo płatna), lobby bar, bar przy basenie. Usługi bezpłatne: recepcja, taras słoneczny, Usługi płatne: room service, usługi pralni.

INTERNET

Bezpłatny internet Wi-Fi na terenie hotelu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatne: 2 baseny z wodą morską, leżaki i parasole przy basenie, basen kryty z wodą morską, siłownia. Płatne: centrum Spa, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

brodzik, opiekunka dla dzieci (na zapytanie i dodatkowo płatna).

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Standard z widokiem na basen, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej. Wyposażenie: łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV-Sat, telefon (połączenia poza hotel płatne dodatkowo), sejf, mini bar (dodatkowo płatny), widok na basen. Możliwość dopłaty do częściowego widoki=u na morze.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje lokalne bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w podanych przez hotel godzinach. W opcję all inclusive nie są wliczone świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz kawy typu expresso i po turecku.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.riviera.com.mt/

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, opiekę polskojęzycznego rezydenta na miejscu.  Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: eco taxy 0,5 e dzień / os dorosła płatna na miejscu w recepcji, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20 kg od 300 do 500 PLN (w zależności od kierunku i terminu) Ryanair: 20 kg ok 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm Ryanair: 20kgAir Malta - 20 kg (w cenie) LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair: 10kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23cm Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.Alr Malta - 10 kg (w cenie) Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

KonsorcjumPBP

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie Hotel Riviera Resort & Spa zlokalizowany jest w spokojnej, malowniczej północnej części Malty, nad samym morzem, przy niewielkiej piaszczystej plaży. Z hotelu rozciąga się wspaniały widok na wyspy Gozo i Comino. Hotel położony jest w miasteczku Marfa (24 km od lotniska), w odległości 2 przystanków autobusowych od przystani promowej na Gozo i kilkunastu minut jazdy od największej piaszczystej plaży w Mellieha. W pobliżu hotelu kursuje regularny autobus do głównych miejscowości wyspy - Sliemy, Valletty, Mdiny i St. Julians. W sezonie letnim sprzed hotelu odpływają łodzie na Comino, natomiast codziennie kursuje bezpłatny dla gości autobus hotelowy do Sliemy i Qawry. Pokoje 250 komfortowych pokoi z balkonem (z widokiem na okolicę, morze, basen i plażę), wyposażonych w indywidualnie regulowaną klimatyzację/ogrzewanie, łazienkę z suszarką do włosów, TV satelitarną, telefon, minibar i sejf (za dodatkową opłatą). Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych (na wózkach inwalidzkich). Do dyspozycji gości Całodobowa recepcja, parking (na ulicy), winda, prywatna plaża (100 m od hotelu), bar Hola Beach na plaży (czynny w sezonie letnim), restauracje, bistro, lobby bar/lounge, 2 odkryte baseny z wodą morską (czynne w sezonie letnim), brodzik dla dzieci i bar przy basenie (w sezonie letnim), leżaki/parasole na plaży i przy basenach (bezpłatne dla gości hotelowych), basen kryty z jacuzzi i basen z hydroterapią (zimą podgrzewane), szkoła nurkowania (z basenem treningowym), sporty wodne (za dodatkową opłatą), Spa, sauna, łaźnia parowa, sala fitness, masaże, room service, sale konferencyjne, kręgielnia, sklep z upominkami, kącik internetowy (za opłatą), kort do squasha, bezpłatny dostęp do WiFi w lobby i przy recepcji, programy animacyjne (w sezonie), rozrywka na żywo

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy Warszawa - Malta-Warszawa (w kwocie min. 1050 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat), Kraków-Malta-Kraków (w kwocie min. 750 PLN/os. dorosła i dziecko w wieku 2-16 lat), lub Wrocław-Malta-Wrocław (w kwocie min. 800 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat),transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, ubezpieczenie NW i KL i bagaż

CENA NIE ZAWIERA

dodatkowych posiłków, napoi do obiadokolacji, wydatków własnych, napiwków.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą 2. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, ALL - All Inclusive 3. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 4. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Najważniejsze cechy hotelu

Piaszczysta plaża Spokojna okolica Widok na Gozo i Comino

Jednym zdaniem

Idealna propozycja dla osób chcących wypocząć z dala od zgiełku i hałasu. Jest to również doskonała baza wypadowa do zwiedzania Malty oraz Gozo i Comino. 

Opis miejscowości

Marfa - niewielka miejscowość turystyczna na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy.  Znajduje się tutaj nieduży port, z którego można popłynąć na pobliskie wysepki: Comino i Gozo. Do stolicy wyspy, Valletty, jest stąd ok. 30 km.

Budynek

Obiekt dysponujący 250 pokojami, położony w północnej części wyspy, w spokojnym otoczeniu, w odległości ok. 25 km od lotniska oraz ok. 3 km od miejscowości Mellieha, gdzie znajdują się liczne restauracje, bary i sklepy. Oficjalna kategoria lokalna: ****.

Pokoje

Komfortowo urządzone, przestronne, klimatyzowane 2-osobowe z możliwością jednej dostawki. Do dyspozycji są pokoje z widokiem na okolice oraz z widokiem na basen (częściowo również na morze). W każdym pokoju znajduje się: łazienka z WC i suszarką do włosów, TV sat, telefon, mini bar (odpłatnie), sejf (odpłatnie), balkon lub taras. 

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 h, restauracja, bar, bar przy basenie, wi fi w recepcji oraz przy basenie (bezpłatnie), winda, mini market, pralnia, 2 baseny ze słoną wodą (leżaki i parasole przy basenach w cenie), brodzik dla dzieci, basen kryty, centrum wellness: basen, sauna, łaźnia parowa, siłownia oraz odpłatnie: zabiegi kosmetyczne, masaże. Na terenie hotelu znajduje się również Klub Nurkowy (za dodatkową opłatą). 

Plaża

Piaszczysta z kamienistym zejściem do morza, bezpośrednio przy hotelu (leżaki i parasole w cenie).

Wyżywienie

All Inclusive:  śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz  przekąski w wyznaczonych barach i godzinach.

Cena zawiera

Zakwaterowanie wg wybranej oferty * wyżywienie wg oferty * przelot wraz z transferem lotnisko-hotel-lotnisko * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna *  podatek VAT.

Uwaga

Limity bagażowe: Gdańsk: Wizzair, bagaż podręczny max 10 kg/os. (42 x 32 x 25 cm), bagaż rejestrowany max 23 kg/os. (dla rezerwacji od 14.08.2015.) Warszawa: Air Malta, bagaż podręczny max 5 kg/os., bagaż rejestrowany max 20 kg/os.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Malta

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko do lat 12 - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Marfa - niewielka miejscowość turystyczna z malowniczą zatoką, świetny punk wypadowy na pobliskie wyspy port - ok. 1,5kmdogodne połączenie promowe z wyspami Gozo i Camino Mellieha - ok. 5 km sanktuarium Malty stolica wyspy Valetta - ok. 20 km z licznymi zabytkami, sklepami, restauracjami, zabytkami lotnisko - ok. 25 km

Plaża

prywatna, zlokalizowana w niewielkiej zatoce przy hotelu ok. 100 m., jedna z najładniejszych na Malcie, piaszczysta z łagodnym i lekko kamienistym wejściem do wody, leżaki i parasole bezpłatne, przy plaży niewielki pomost ułatwiający zejście na głęboką wodę oraz bar, w hotelu profesjonalna szkoła nurkowa

Hotel

czterogwiazdkowy, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, położony tuż przy morzu z malowniczym widokiem na pobliskie wyspy Gozo i Comino, oferuje 250 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym z windami, polecamy amatorom pięknych widoków oraz nurkowania ze względu na bliskość słynnej Błękitnej Laguny

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, sala konferencyjna do 200 osób, sklepy z pamiątkami, mini pasaż handlowy, pralnia, możliwość wynajęcia samochodu oraz skutera, ręczniki plażowe bezpłatne za depozytem 5 EUR, przechowalnia bagażu, parking, udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych

Internet

bezpłatne WiFi w lobby i pokojach punkt Internetowy płatny ok. 3 EUR/godz.

Pokoje

2 - os., możliwość 1 lub 2 dostawek, ok. 24 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon, TV SAT, klimatyzacja centralna, lodówka z mini barem, sejf (płatny ok. 3,5 EUR/dzień), balkon lub taras, widok na morze dodatkowo płatny

Restauracje i bary

restauracja główna Mirasol - kuchnia międzynarodowa z elementami kuchni lokalnej restauracja Zelano- kuchnia orientalna Solemar bistro - dania a la carte lobby bar/lounge bar bar przy basenie /Lookout pool bar Charley Noble Cocktail Bar bar przy plaży (czynny w sezonie letnim za opłatą)

Wyżywienie

BB - śniadania w formie urozmaiconego bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie urozmaiconego bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

2 baseny zewnętrze z wodą morską z bezpłatnymi leżakami i parasolami, tarasy słoneczne, basen wewnętrzny sezonowo podgrzewany, dobrze wyposażona siłownia, tenis stołowy (sprzęt za depozytem), gry planszowe, jacuzzi wewnętrzne, animacje dzienne, fitness, aqua gym, piłka wodna, animacje wieczorne

Płatne

centrum Spa, sauna oraz łaźnia parowa (bezpłatne dla Gości z opcją All Inclusive),masaże, zabiegi upiększające i relaksacyjne, sporty wodne oraz centrum nurkowe

Dla dzieci

brodzik, basen kryty, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, mini klub (4 - 12 lat), mini disco, animacje dzienne i wieczorne, gry i zabawy

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie kontynentalne serwowane w restauracji głównej, słodkie bułki, dżemy i przekąski 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki 18.30-21.30 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 10.00-12.30 przekąski słodkie i słone serwowane w lobby bar 15.00-17.00 podwieczorek, przekąski oraz słodkości , kawa, herbata serwowane w lobby bar 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata soki owocowe; pomarańczowy, ananasowy, jabłkowy, brzoskwiniowy (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, lemoniada, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wódka, gin, whisky, brandy, rum, tequila, vermouth, irish cream, likiery, wino białe, wino czerwone, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar, pool bar, Charley Noble Cocktail Bar, Solemar bistro w godzinach ich funkcjonowania do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna oraz lokalne alkohole typu piwo, wino białe, wino czerwone - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - sauna, jacuzzi i łaźnia parowa, siłownia - międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie **** Sport / Rozrywka ****

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.rivierahotelmalta.com

Atuty

- piękne widoki na morze oraz wyspę Camino- doskonałe połączenie promowe z wyspą - rozległy resort z szeroką infrastrukturą dla dzieci i dorosłych - dobry standard dla wymagających Klientów - szeroki wybór alkoholi w ramach All Inclusive - położony bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z pomostem i barem

Valetta

Okazja do poznania stolicy wyspy wraz z profesjonalnym przewodnikiem. Valetta wpisana na listę UNESCO nadal posiada unikatowy charakter średniowiecznego miasta. Zobaczyć tam będzie można tętniące życiem ulice, ogrody Barraca skąd rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na zatokę i port, katedrę św. Jana w której znajduje się słynny obraz Caravaggia "Ścięcie św. Jana Chrzciciela" a także muzeum katedralne z flamandzkimi arrasami. W programie również jest Pałac Wielkiego Mistrza z XVI wieku, który obecnie jest budynkiem parlamentu oraz kinowe i multimedialne show w ciekawy sposób opisujące ponad 7 tysięcy lat historii Malty. Cena ok. 32 EUR/os.

Mdina

Całodzienna wycieczka do niezwykłego "miasta ciszy" - Mdiny, dawnej stolicy Malty. Otoczona murami średniowieczna twierdza obronna przez wiele lat była określana jako "Miasto Ciszy", ponieważ jej wąskie uliczki nie pozwalały na ruch kołowy. Obecnie w tych budynkach pełnych historii znajdują się bary, restauracje i wiele atrakcji turystycznych. Podczas spaceru wąskimi, krętymi uliczkami można będzie podziwiać imponujące bastiony, z których rozpościera się rozległy widok na wyspę. Następnie przechodząc przez "Bramę Greków" udamy się na przedmieścia Mdiny, do miejscowości Rabat słynącej z labiryntu katakumb mieszczącego się pod poziomem ulic. Po lunchu wizyta w Ogrodach Botanicznych San Anton oraz przejazd do miejscowości Mosta sławnej dzięki okazałej Kopule kościoła Santa Marija Assunta. Na końcu przejazd do miejscowości Ta'Qali gdzie można będzie zaobserwować jak powstaje maltańskie rzemiosło oraz wybrać się na zakupy. Cena ok. 46 EUR/os.

Wyspa Gozo

Wycieczka na pobliską i trzykrotnie mniejszą od Malty wyspę Gozo. Po 20-minutowej przeprawie promowej da się zauważyć, iż pomimo podobieństw zarówno pod względem historycznym jak i zabudowy, Gozo posiada swój całkowicie odrębny charakter. Jest mniej zurbanizowaną, bardziej zieloną oraz malowniczą wyspą, z licznymi dolinkami i płaskimi pagórkami, a horyzont naznaczają kopuły kościołów. Podczas wycieczki odwiedzimy wyrastający z morza, niezwykły łuk skalny, zwany Lazurowe Okno, starożytną cytadelę w stolicy wyspy -Victorii, oraz kurort Xlendi z malowniczą zatoczką. Kolejną atrakcją jest udział w widowisku kulturowym ukazującym historię Gozo na przestrzeni wieków. Będzie także czas wolny na zakupy, w szczególności warto polecić zakup wyrobów wełnianych oraz ręcznie robionych koronek, z których słynie ta niewielka wysepka. Cena ok. 57 EUR/os.

Trzy miasta na wschodzie

Vittoriosa, Cospicua i Senglea to jedno z najbardziej czarujących miejsc na Malcie. Wycieczka rozpoczyna się przejazdem przez Cospicue do miejscowości Vittoriosa - najmniej zniszczonego i najciekawszego miasta z całej trójki gdzie będzie możliwość spaceru przez urocze, wąskie uliczki przy których znajduje się wiele historycznych budowli oraz kościołów. Kolejnym punktem programu jest stare nabrzeże oraz krótki rejs po uroczych portowych zatoczkach słynnych byłych brytyjskich doków. Na końcu wizyta w Senglei gdzie znajduje się słynna wartownia Senglea Point Vedette, z której roztacza się wspaniała panorama Valletty oraz fortu St. Angelo. Cena ok. 28 EUR/os.

Jeep Safari Malta

Dzień pełen atrakcji podczas emocjonującego przejazdu jeepami które zabiorą nas do tych części wyspy, które są rzadko odwiedzane przez turystów jak i tych bardziej znanych co pozwoli nam zobaczyć całą Maltę "w pigułce". Odwiedzimy Red Tower w Mellieha, wioskę Popeye, zatokę Golden Bay, miasto Mdina, Imtahleb, Rabat, klify Dingli, zobaczymy jaskinie morskie BlueGrotto z lazurową wodą i wioskę rybacką Marsaxlokk. W okresie letnim będzie także możliwość skorzystania z kąpieli morskich. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 55 EUR/os.

Funpark i wytwórnia zabawek Playmobil

Prawdziwa frajda dla dzieci i młodych duchem. Rodziny na wakacjach, którzy chcą się rozerwać z pewnością powinny zarezerwować wycieczkę donowego zakładu jednego z największych na świecie producentów zabawek Playmobil. Jest to druga co do wielkości na świecie fabryka tej marki i jedyny zakład produkcyjny gdzie można rzeczy wiście zobaczyć na żywo jak zabawki są wykonywane. Po wycieczce z przewodnikiem, można cieszyć się zabawą w Play mobil Fun Parki skorzystać z poczęstunku. Cena ok. 26 EUR/os.

Hagar Qimi i Muzeum geologiczne

Magia starożytności Malty zostanie wyjaśniona w Hagar Qim, głównym prehistorycznych miejscu Malty, z widokiem na błękitne morze i wyspę Filfla. Hagar Qim to megalityczne świątynie liczące 6000 lat stanowiące najstarsze na świecie wolnostojące budowle wzniesione ręką człowieka wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Kolejny punkt to Limestone Heritage czyli muzeum, w którym maltański historyk Vincent Zammit wyjaśnia geologiczny charakter wyspy. Jest narratorem opowieści na temat maltańskiej kultury i postępu na przestrzeni wieków zobrazowanej przy pomocy kamienia wapiennego, budynków, pomników czy przedmiotów z niego wykonanych, których wiek sięga 5000 lat. Podczas wycieczki dla chętnych za opłatą krótki rejs do słynnych jaskiń morskich Blue Grotto z lazurową wodą. Cena ok. 24 EUR/os. Wycieczki organizowane są przez lokalne agencje turystyczne. Podane ceny wycieczek fakultatywnych są orientacyjne, a program ramowy. Szczegółowe informacje przekażą rezydenci na spotkaniach informacyjnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday X

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Wyposażenie

Hotel oferuje 349 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, bar, pokój zabaw dla dzieci, opieka nad dziećmi i sala konferencyjna. Dostępne w hotelu Wi-Fi (bezpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Zapraszamy do baru na plaży. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego bezpłatny.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon bądź taras stanowi dla gości doskonałą okazję do relaksu. Spokojny sen zapewni Państwu sofa. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienka posiada wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Dla gości dostępny jest podgrzewany basen kryty ze słoną wodą. Taras doskonale nadaje się na chwilę wytchnienia. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Pasjonatom sportu proponujemy boccię. Do programu sportów wodnych obiektu należą rower wodny, spływy kajakowe, nurkowanie i aerobik wodny. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart, squash i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa i salon piękności. Program animacyjny, muzyka na żywo i miniklub zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe, opcja all inclusive i All-Inclusive Special. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Cena zawiera/Cena nie zawiera

Cena zawiera: przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami).
W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): mały bagaż podręczny, istnieje możliwość dopłaty do drugiego (większego) bagażu podręcznego;
lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego do 10kg o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 90zł/szt./2 strony;
lot Air Malta (KM): bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg
Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.
DODATKOWO PŁATNE:
Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):
RYANAIR:
- bagaż 20kg 300zł/2 strony;
WIZZAIR:
- bagaż 20kg 300zł/2 strony
Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Komfortowy hotel idyllicznie usytuowany w jednym z najładniejszych miejsc północnej Malty, w spokojnej okolicy nad brzegiem morza, obok małej plaży  z widokiem na wyspy Comino i Gozo. Malownicze widoki, spokojna okolica, gustowne pokoje z balkonami, duże spa thalasso. Pełen relaks i dużo możliwości zwiedzania. 

Naszym zdaniem

Na północnym krańcu Malty, nad brzegiem morza, 4 km od miejscowości Melliea (bezpłatne przejazdy hotelowym busem, na miejscu zabytkowe budowle, barokowy kościół, sklepy, lokale gastronomiczne itd.), 3 km od parku rozrywki Popeye Village, 2 km od słynnych piaszczystych plaż Paradise Bay i Melliea Bay, ok. 30 km od lotniska. Do terminalu promowego, oddalonego o 1 km, można dojechać środkami transportu publicznego lub dojść 30 minut. Latem sprzed hotelu odpływają łodzie na Błękitną Lagunę. Niedaleko hotelu jest przystanek (autobusy do Valetty). 

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, bezpłatne Wi-Fi w miejscach publicznych, restauracja główna (dania kuchni regionalnej i międzynarodowej), restauracja azjatycka, włoska trattoria, restauracja libańska, bar z tarasem, bar w lobby, bar przy basenie, Caraiba Club (w tylnej części hotelu, tylko dla osób dorosłych), sale konferencyjne, zaplecze biznesowe, sklepik z pamiątkami, pralnia.  

Pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, telefon, minibar, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, bezpłatne łącza internetowe oraz łazienkę (prysznic, suszarka) i balkon. Większość pokoi oferuje piękny widok na morze, wyspy Comino i Gozo. Z innych roztacza się widok na spokojną okolicę. Twin - pokoje o powierzchni ok. 24 m kw., mogą pomieścić maksymalnie 3 osoby. Widok na morze, boczny widok na morze, widok na basen lub ląd. Family - pokoje rodzinne o powierzchni ok. 44 m kw., dwie sypialnie, możliwość zakwaterowania maksymalnie 4 osób. Widok na morze, basen lub ląd. Superior - pokoje o powierzchni 28 m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób. Widok na morze.  Junior suites - składają się z sypialni i części wypoczynkowej, powierzchnia - ok. 34 m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 4 osób. Widok na morze. Dla klientów zakwaterowany w pokojach typu Club darmowy wstęp na plażę Hola, dla pozostałych wstęp odpłatny.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, do posiłków głównych wino stołowe, woda, piwo, napoje, kawa, w barze All Inclusive napoje i lokalne alkohole serwowane do godz. 23.00.

Sport i rozrywka

Dwa baseny zewnętrzne z wodą morską, duży taras wypoczynkowy (leżaki, parasole, ręczniki, strefa chillout), siłownia, tenis stołowy, basen kryty z wodą morską, jacuzzi, sauna, łaźnia, odpłatnie: zabiegi hydroterapii i thalasoterapii, masaże itd., ośrodek nurkowy, gry elektronicznne. W sezonie (do października) gry i zajęcia rekreacyjne z animatorami, rozrywka wieczorna. 

Dla dzieci

Brodzik, w sezonie zajęcia dla dzieci, kids corner w restauracji.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci. 

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (info w kolejnym punkcie), wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, obowiązkowego podatku turystycznego (0,50 EUR za dzień/osobę pełnoletnią; płatne bezpośrednio w hotelu).

Informacje o lotach liniami Wizzair / Ryanair / Air Malta

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 650 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 300 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Air Malta: Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych Air Malta dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dodatkową opłatą (kalkulacja indywidualna w zależności od terminu). Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rivuera Resort na Malcie to duży, rozległy i elegancki kompleks hotelowy, zlokalizowany przy prywatnej plaży. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na morze i wyspę Camino. Hotel Riviera Resort polecamy także ze względu na bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 2 baseny odkryte i 1 wewnętrzny, sezonowo podgrzewany, dobrą bazę i szkołę nurkowania, tarasy słoneczne, bogatą opcję All Inclusive - ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem i dużym wyborem alkoholi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Marfie - niewielkiej miejscowości z malowniczą zatoką, tuz przy jednej z najładniejszych plaż na Malcie - piaszczystym z łagodnym zejściem do wody
  • piękne widoki na morze i wyspę Camino
  • duży resort z bogata infrastrukturą dla dzieci i dorosłych

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Malta, Malta

Opis hotelu

Labranda Riviera Premium Resort & Spa z widokiem na czatującą zatokę Marfa jest jednym z najlepiej zachowanych rejonów podmiejskich Malty. Hotel jest idealne położony, blisko miejsc do nurkowania i do miłego spędzania czasu. Hotel znajduje się w centrum Marfy, 450 m od plaży, 1,5 km od terminala promów Cirkewwa, 4,5 km od centrum Mellieha i 24 km od Międzynarodowego Lotniska Malty.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, salon, pokój gier, solarium, basen, kryty basen, miniklub (płatny), siłownię, spa (płatne), jacuzzi, saunę, bezprzewodowy Internet, salę zebrań/konferencyjną, windę i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w: telefon, TV, sejf, minibar (płatny), klimatyzację (centralna), ogrzewanie (centralne), zestaw do kawy/herbaty, suszarkę do włosów i łazienkę.

Pokoje Family i Superior posiadają także balkon/taras.

Pokoje Junior Suites posiadają balkon/taras i salon.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Informujemy, że klimatyzacja i ogrzewanie w pokojach są centralnie kontrolowane przez hotel, dlatego działają tylko w konkretnych godzinach w ciągu dnia (godziny mogą się różnić).

W przypadku wybrania opcji All Inclusive:

Pakiet All Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje takie, jak: napoje, piwo, wino, wodę, drinki alkoholowe (wszystkie z lokalnych marek).

Drinki serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. godz. 22.00-24.00).

Czas otwarcia różni się między hotelami.

W niektórych hotelach program rozrywkowy wliczony jest w cenę.

Adres: Marfa Bay, MLH02 Marfa, Malta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Riviera Resort

Opinie o Hotelu Riviera Resort

4.0
polecam

Jak na czterogwiazdkowy to hotel Riviera Resort ma trochę niedociągnięć, ale ogólnie jest okey. Jest położony przy ładnej zatoczce, w spokojnej okolicy, dobrze skomunikowanej z innymi miastami na Malcie. Pokoje trochę straszą, są nieodnowione a szkoda. Za to są ładne baseny i miła obsługa. Polecam jako dobrą alternatywę na wakacje nawet dla rodzin z dzieciaczkami

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Riviera Resort - możliwości zakwaterowania:

Budget Room (Land view) DOL
Pokój jednoosobowy z częściowym widokiem na morze
Family Room FZ
Twin Room (Land View) DZL
twin room [pool side view] dzp
Twin Room (Side Sea View) DZK
Twin Superior (Sea View) DSM
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój dwuosobowy z widokiem na basen
pokój dwuosobowy z częściowym widokiem na morze
Pokój jednoosobowy
Double Promo Room

Riviera Resort - Możliwości wyżywienia:


Riviera Resort - miasta wylotu:


Riviera Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Riviera Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00