Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
  • Hotel Plevna, Malta
1 / 53

Hotel Plevna
star 3

Malta
Ocena hotelu Plevna:
3.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Plevna:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.6 / 5
Średnia z 1 opinii

Hotel Plevna w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Silema ze sklepikami i barami
  • nieopodal hotel główna ulica handlowa z markowymi sklepami
  • duży basen z widokiem na zatokę

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta

Opis

Ten kameralny hotel położony jest w spokojnej mieszkaniowej dzielnicy, z której w zaledwie 5 minut można dotrzeć do centrum Sliemy z licznymi restauracjami, sklepami oraz miejscami rozrywki. W odległości 200 m od hotelu rozpoczyna się urokliwa promenada, prowadząca do St. Julian's, określanego często jako centrum życia nocnego na wyspie. Do pozostałych miejscowości łatwo dojechać autobusem lub dopłynąć promem, z którego można podziwiać widoki na malownicze zatoczki oraz okoliczne miasteczka. Komfortowo urządzone pokoje wyposażone są w nowoczesne udogodnienia, a miła obsługa stara się, aby pobyt na terenie hotelu był mile wspominany przez długie lata.

Lokalizacja

w miejscowości Sliema, ok. 200 m od plaży, ok. 300 m od centrum.

Wyposażenie

liczba pokoi - 100, restauracje - 1, snack bar, internet bezprzewodowy, kawiarnie, recepcja 24h, taras słoneczny, parking (płatny), przechowalnia bagażu.

Basen

basen odkryty z wodą morską, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci z wodą morską.

Pokoje

klimatyzacja, ogrzewanie przez klimatyzację, telewizja satelitarna, sejf (płatny), suszarka do włosów, zestaw do parzenia kawy/herbaty, mini lodówka Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób.

Plaża

prywatna, kamienista, bar service, prysznic.

Sport i fitness

rzutki, bilard (płatny).

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji

Informacje dodatkowe

Hotelowy klub plażowy zlokalizowany w odległości 200 m od hotelu czynny od 1.05 do 15.10. w godz. od 09.00 do 17.00 oraz od 09.00 do 18.00 od czerwca do sierpnia. Parking płatny, czynny od pon. - sob. w cenie 2,5 EUR/dobę oraz 1 EUR w niedzielę; Internet w strefach ogólnodostępnych bezpłatny.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny (max. wymiary 42x32x25cm) lot Ryanair (FR). 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary 55x40x20cm) + 1 mała torebka (35x20x20cm) lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 10kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 15kg 250zł/2 strony, - bagaż 20kg 350zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 23kg 500zł/2 strony AIR MALTA - - bagaż główny 20kg w cenie Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy możliwe dopłaty do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Silema ze sklepikami i barami
  • nieopodal hotel główna ulica handlowa z markowymi sklepami
  • duży basen z widokiem na zatokę

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta

Strefa

Active, Economy

Lokalizacja

w spokojnej okolicy miejscowości Sliema z lokalnymi sklepami i tawernami centrum - ok. 300 m stolica wyspy Valetta- ok. 6 km z mnóstwem zabytków, sklepów, pubów i restauracji lotnisko - ok. 11 km

Plaża

w odległości ok. 200 m od hotelu, kamienista, przy plaży znajduje się hotelowy beach club funkcjonujący w sezonie letnim od maja do października z dużym basenem, leżakami i parasolami (płatne w opcji BB i HB ok. 5 EUR komplet 2 leżaki i parasol, bezpłatne w opcji All Inclusive), bar przy basenie, sporty wodne przy plaży, nie opodal rozpoczyna się urokliwa promenada, prowadząca do St. Julian's, określanego jako centrum życia nocnego na wyspie

Hotel

trzygwiazdkowy, kameralny miejski hotel, oferuje 100 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym z windami, w odległości 300 m od ścisłego centrum z barami i restauracjami, w pobliżu galeria handlowa, sklepy znanych marek oraz port jachtowy

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, sala konferencyjna dla 60 osób, pralnia, możliwość wynajęcia samochodu, możliwość wypożyczenia żelazka, ręczniki plażowe (ok. 2 EUR), przechowalnia bagażu, parking (płatny), w pobliżu sklepy z pamiątkami, pasaż handlowy, punkty usługowe

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, WiFi w pokojach płatne (ok. 3 EUR/90 min)

Pokoje

2 - os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon, TV SAT, klimatyzacja centralna, lodówka, sejf (płatny ok. 1,8 EUR/dzień oraz 10 EUR depozyt), czajnik elektryczny, kawa i herbata (dla Gości z opcją All Inclusive)

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa lobby bar/main bar bar przy plaży / beach club

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

odkryty basen z wodą morską przy plaży z leżakami i parasolami czynny w sezonie letnim, tarasy słoneczne, kącik telewizyjny w hotelowym barze, rzutki, okazjonalnie wieczory firmowe oraz muzyka na żywo

Płatne

sporty wodne oraz centrum nurkowe przy plaży, bilard, leżaki oraz parasole przy basenie dla Gości nie objętych formułą All Inclusive

Dla dzieci

brodzik z wodą morską przy plaży, plac zabaw przy plaży, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-09.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-13.30 obiadw formie bufetu bądź serwowane w restauracji głównej, przystawki, danie główne i deser, lokalne napoje orzeźwiające typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne piwo oraz wino białe i czerwone 12.30-13.30 odmaja do października lekki lunch serwowany w Beach Bar, sałatki, dania typu fastfood, lody, ciastka, lokalne napoje bezalkoholowe, piwo, wino białe i czerwone 18.00-20.00 kolacja w formie bufetu bądź serwowana w restauracji głównej, kuchnia międzynarodowa z elementami kuchni lokalnej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce, lokalne napoje orzeźwiające typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne piwo oraz wino białe i czerwone 09.00-17.00 od maja do października lekkie przekąski typu kanapki, ciasta, ciasteczka, serwowane w barze Beach Club oraz lokalne napoje orzeźwiające typu cola, fanta,sprite, soki ( za wyjątkiem świeżo wyciskanych lub butelkowanych), piwo, wino białe i czerwone, oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych 12.30-13.30 oraz 18.00-23.30 (od maja do października tylko w godzinach wieczornych) lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, wino czerwone, wódka, gin, whisky, rum oraz drinki serwowane w lobby bar - leżaki, materace i parasole przy basenie od maja do października - kawa i herbata w pokoju

Nasza ocena

Pokój *** Położenie ***+ Wyżywienie *** Sport \ Rozrywka ***+

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona www hotelu

www.plevnahotel.com

Atuty

- basen przy plaży z widokiem na zatokę - dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy - promocyjna cena na sezon 2016 - nieopodal galerii handlowych i markowych sklepów - świetne położenie blisko plaży oraz centrum rozrywkowej miejscowości

Valetta

Okazja do poznania stolicy wyspy wraz z profesjonalnym przewodnikiem. Valetta wpisana na listę UNESCO nadal posiada unikatowy charakter średniowiecznego miasta. Zobaczyć tam będzie można tętniące życiem ulice, ogrody Barraca skąd rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na zatokę i port, katedrę św. Jana w której znajduje się słynny obraz Caravaggia "Ścięcie św. Jana Chrzciciela" a także muzeum katedralne z flamandzkimi arrasami. W programie również jest Pałac Wielkiego Mistrza z XVI wieku, który obecnie jest budynkiem parlamentu oraz kinowe i multimedialne show w ciekawy sposób opisujące ponad 7 tysięcy lat historii Malty. Cena ok. 32 EUR/os.

Mdina

Całodzienna wycieczka do niezwykłego "miasta ciszy" - Mdiny, dawnej stolicy Malty. Otoczona murami średniowieczna twierdza obronna przez wiele lat była określana jako "Miasto Ciszy", ponieważ jej wąskie uliczki nie pozwalały na ruch kołowy. Obecnie w tych budynkach pełnych historii znajdują się bary, restauracje i wiele atrakcji turystycznych. Podczas spaceru wąskimi, krętymi uliczkami można będzie podziwiać imponujące bastiony, z których rozpościera się rozległy widok na wyspę. Następnie przechodząc przez "Bramę Greków" udamy się na przedmieścia Mdiny, do miejscowości Rabat słynącej z labiryntu katakumb mieszczącego się pod poziomem ulic. Po lunchu wizyta w Ogrodach Botanicznych San Anton oraz przejazd do miejscowości Mosta sławnej dzięki okazałej Kopule kościoła Santa Marija Assunta. Na końcu przejazd do miejscowości Ta'Qali gdzie można będzie zaobserwować jak powstaje maltańskie rzemiosło oraz wybrać się na zakupy. Cena ok. 46 EUR/os.

Wyspa Gozo

Wycieczka na pobliską i trzykrotnie mniejszą od Malty wyspę Gozo. Po 20-minutowej przeprawie promowej da się zauważyć, iż pomimo podobieństw zarówno pod względem historycznym jak i zabudowy, Gozo posiada swój całkowicie odrębny charakter. Jest mniej zurbanizowaną, bardziej zieloną oraz malowniczą wyspą, z licznymi dolinkami i płaskimi pagórkami, a horyzont naznaczają kopuły kościołów. Podczas wycieczki odwiedzimy wyrastający z morza, niezwykły łuk skalny, zwany Lazurowe Okno, starożytną cytadelę w stolicy wyspy -Victorii, oraz kurort Xlendi z malowniczą zatoczką. Kolejną atrakcją jest udział w widowisku kulturowym ukazującym historię Gozo na przestrzeni wieków. Będzie także czas wolny na zakupy, w szczególności warto polecić zakup wyrobów wełnianych oraz ręcznie robionych koronek, z których słynie ta niewielka wysepka. Cena ok. 57 EUR/os.

Trzy miasta na wschodzie

Vittoriosa, Cospicua i Senglea to jedno z najbardziej czarujących miejsc na Malcie. Wycieczka rozpoczyna się przejazdem przez Cospicue do miejscowości Vittoriosa - najmniej zniszczonego i najciekawszego miasta z całej trójki gdzie będzie możliwość spaceru przez urocze, wąskie uliczki przy których znajduje się wiele historycznych budowli oraz kościołów. Kolejnym punktem programu jest stare nabrzeże oraz krótki rejs po uroczych portowych zatoczkach słynnych byłych brytyjskich doków. Na końcu wizyta w Senglei gdzie znajduje się słynna wartownia Senglea Point Vedette, z której roztacza się wspaniała panorama Valletty oraz fortu St. Angelo. Cena ok. 28 EUR/os.

Jeep Safari Malta

Dzień pełen atrakcji podczas emocjonującego przejazdu jeepami które zabiorą nas do tych części wyspy, które są rzadko odwiedzane przez turystów jak i tych bardziej znanych co pozwoli nam zobaczyć całą Maltę "w pigułce". Odwiedzimy Red Tower w Mellieha, wioskę Popeye, zatokę Golden Bay, miasto Mdina, Imtahleb, Rabat, klify Dingli, zobaczymy jaskinie morskie BlueGrotto z lazurową wodą i wioskę rybacką Marsaxlokk. W okresie letnim będzie także możliwość skorzystania z kąpieli morskich. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 55 EUR/os.

Funpark i wytwórnia zabawek Playmobil

Prawdziwa frajda dla dzieci i młodych duchem. Rodziny na wakacjach, którzy chcą się rozerwać z pewnością powinny zarezerwować wycieczkę donowego zakładu jednego z największych na świecie producentów zabawek Playmobil. Jest to druga co do wielkości na świecie fabryka tej marki i jedyny zakład produkcyjny gdzie można rzeczy wiście zobaczyć na żywo jak zabawki są wykonywane. Po wycieczce z przewodnikiem, można cieszyć się zabawą w Play mobil Fun Parki skorzystać z poczęstunku. Cena ok. 26 EUR/os.

Hagar Qimi i Muzeum geologiczne

Magia starożytności Malty zostanie wyjaśniona w Hagar Qim, głównym prehistorycznych miejscu Malty, z widokiem na błękitne morze i wyspę Filfla. Hagar Qim to megalityczne świątynie liczące 6000 lat stanowiące najstarsze na świecie wolnostojące budowle wzniesione ręką człowieka wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Kolejny punkt to Limestone Heritage czyli muzeum, w którym maltański historyk Vincent Zammit wyjaśnia geologiczny charakter wyspy. Jest narratorem opowieści na temat maltańskiej kultury i postępu na przestrzeni wieków zobrazowanej przy pomocy kamienia wapiennego, budynków, pomników czy przedmiotów z niego wykonanych, których wiek sięga 5000 lat. Podczas wycieczki dla chętnych za opłatą krótki rejs do słynnych jaskiń morskich Blue Grotto z lazurową wodą. Cena ok. 24 EUR/os. Wycieczki organizowane są przez lokalne agencje turystyczne. Podane ceny wycieczek fakultatywnych są orientacyjne, a program ramowy. Szczegółowe informacje przekażą rezydenci na spotkaniach informacyjnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Silema ze sklepikami i barami
  • nieopodal hotel główna ulica handlowa z markowymi sklepami
  • duży basen z widokiem na zatokę

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w spokojnej mieszkaniowej dzielnicy oddalonej ok 300m od centrum miejscowości Selima. W odległości 200m od hotelu znajduje się promenada, prowadząca do St. Julian's. Stolica wyspy Valetta oddalona jest ok. 6km, lotnisko ok. 11km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 200m; kamienista. Przy plaży znajduje się hotelowy Beach Club (czynny od maja do października w wyznaczonych godzinach oraz w zależności od warunków pogodowych): basen z wodą morską, brodzik dla dzieci z wodą morską, leżaki i parasole (za opłatą ok. 7 EUR komplet 2 leżaki i parasol, bezpłatnie w opcji All Inclusive), snack bar (za opłatą, bezpłatnie w opcji All inclusive, czynny od czerwca do września); ręczniki plażowe za kaucją.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Kameralny, doskonały jako baza wypadowa.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, punkt wymiany walut, usługa pralni (odpłatnie). Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen z wodą morską w Beach Club. Odpłatnie: sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik z wodą morską przy plaży, plac zabaw przy plaży, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 100 wygodnych pokoi. Pokój typu Twin Without Balcony: bez balkonu Pokój typu Twin With Balcony: z balkonem Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV/SAT, telefon, mała lodówka, sejf (za opłatą), zestaw do kawy i herbaty.

WYŻYWIENIE

BB: śniadanie w formie bufetu. HB: śniadanie i kolacja w formie bufetu. FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 11.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

INFORMACJE DODATKOWE

www.plevnahotel.com

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg (możliwość dokupienia bagażu do 20kg), bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko prywatnym samochodem (do 4 os.) lub komfortowym busem /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.


Atur
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Silema ze sklepikami i barami
  • nieopodal hotel główna ulica handlowa z markowymi sklepami
  • duży basen z widokiem na zatokę

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

OFERTA ATUR - HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Hotel Info

Personel tego kameralnego hotelu stara się by pobyt tutaj upłynął w miłej, wakacyjnej atmosferze. 3-gwiazdkowy, tradycyjny maltański hotel usytuowany w spokojnej, rezydencjalnej dzielnicy Sliemy. Wystarczy kilka kroków i znajdziemy się nad brzegiem morza. Tutejsza nadbrzeżna promenada (ok. 3 km) prowadzi aż do miejscowości St. Julian, słynącej z życia nocnego wyspy. Centrum Sliemy znajduje się w odległości 5 minutowego spaceru. To gwarne miejsce z licznymi sklepami, restauracjami i kafejkami, gwarantuje udaną rozrywkę i dobre zakupy. W okresie letnim goście hotelu mogą korzystać z klubu plażowego. Nad skalistym brzegiem morza przygotowano tarasy słoneczne i basen z wodą morską. Jest tutaj również sezonowy bar z myślą o tych, którzy wybrali pobyt z pakietem all inclusive. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Sliema, mieszkalna dzielnica miejscowości, ok. 150m od nadbrzeżnej promenady, krótki spacer dzieli hotel od centrum miejscowości z licznymi barami, restauracjami i sklepami. W niedalekiej odległości od hotelu przystanek komunikacji lokalnej, ok. 900m początkowy przystanek autobusów turystycznych hop-on, hop-off oraz przystań tramwaju wodnego do Valetty. Lotnisko w Luqa ok. 10 km.

Plaża

ok.200m hotelowy klub plażowy (sezon letni), tarasy słoneczny na skalnym nabrzeżu, basen z morską wodą. Plaże piaszczyste w północnej części wyspy.

Hotel

100 pokoi, hol powitalny, lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna, bar i cafeteria, sezonowy wine & snack bar, kącik TV, taras słoneczny na dachu hotelu, sala konferencyjna, płatny kącik internetowy

Pokój

wygodny, funkcjonalnie urządzony, klimatyzacja, ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, mini lodówka, płatny sejf. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

klub plażowy (sezon letni) - basen zewnętrzny z morską wodą, taras słoneczny. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Taras słoneczny na dachu hotelu. Cykliczne wieczory z muzyką. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w okolicy

Dzieci

brodzik w ramach klubu plażowego

Opcje wyżywienia

-śniadania -śniadania, obiadokolacje -all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / 12:30-13:30 oraz 18:00-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7, spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta.

Nasza opinia

Kameralny, maltański obiekt słynący z gościnności i wakacyjnej atmosfery. Miejska lokalizacja w Sliemie i letni klub plażowy nad brzegiem morza to duże atutu hotelu. Promocyjne ceny i dobry serwis. 141003

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Malcie - 5 EUR/os/pobyt (nie dotyczy dzieci 0-18 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Plevna to kameralny hotel usytuowany w centrum miasteczka Silema. Polecamy ze względu na dogodną lokalizację do zwiedzania wyspy, położenie niedaleko galerii handlowych i markowych sklepów oraz centrum stolicy wyspy - La Valetta. Polecamy dla aktywnych Klientów pragnących zwiedzić wyspę, a także miłośnikom życia nocnego.


Mapa Hotelu Plevna

Opinie o Hotelu Plevna

Hotel dla niewymagających. Jego największym atutem jest położenie w atrakcyjnej okolicy, w pobliżu atrakcyjna promenada, sklepy, bary, plaża kawałek dalej. W Plevna pokoje są zaniedbane pomimo codziennego sprzątania wyglądają po prostu nieciekawie. Jedzenie ubogie, radzę brać same śniadania. Tak więc polecam dla niewymagających albo jako miejsce wypadowe na wycieczki po Malcie czy nurkowanie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.6

Plevna - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokoj dwuosobowy
Nocleg

Plevna - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Plevna? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00