cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
  • Hotel Ramla Bay, Malta
1 / 84
Ocena
hotelu:
4.6 / 5

Hotel Ramla Bay
star 4

Malta
Ocena hotelu Ramla Bay:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ramla Bay:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0

Hotel Ramla Bay w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Melliehy
  • ok. 30 km od lotniska
  • bezpośrednio przy plaży

polozenie

  • ok. 5 km od centrum Melliehy
  • ok. 30 km od lotniska
  • bezpośrednio przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja 
  • winda
  • bankomat w hotelu
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami 
  • minimarket
  • jubiler
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą 
  • parking: niestrzeżony, w cenie 
  • sale konferencyjne: 9

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

479

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 0,50 €/os./dzień 
  • zakwaterowanie od 14;00, wykwaterowanie do 11:00 
  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: w cenie, zewnętrzny, z wodą morską
  • basen: kryty, ze słodką wodą, podgrzewany
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, z wodą morską
  • ręczniki: za opłatą
  • leżaki: w cenie 
  • łóżko plażowe: w cenie 
  • Dla dzieci

    • opieka nad dziećmi: za opłatą 
    • wysokie krzesełka dla dzieci 
    • miniklub: od 4 do 12 lat, w cenie 
    • animacje dla dzieci: od 4 do 12 lat
    • pokój gier i zabaw 
    • animacje dla nastolatków 

    Sport i wellness

    W cenie
    • łaźnia parowa 
    • siłownia 
    Płatne
    • strefa spa: 16+
    • masaże

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Apartament APX1
    • 2-4 os.
    • ok. 70 m2
    • widok boczny na morze
    • w bocznym budynku, nowy budynek
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • ogrzewanie: indywidualnie sterowane
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • żelazko, deska do prasowania
    • aneks kuchenny, lodówka: w cenie, płyta kuchenna, kuchenka mikrofalowa, ekspres do kawy, ekspres do kawy, zestaw do parzenia kawy/herbaty, czajnik elektryczny, toster, stół jadalny
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • radio
    • oddzielny prysznic
    • deszczownica
    • wanna
    • WC
    • 2 łazienki
    • lusterko kosmetyczne
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • czajnik elektryczny
    • wanna
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • WC
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3
    • 2 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym, od strony północnej
    • klimatyzacja: w cenie
    • ogrzewanie: w zależności od sezonu
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • wanna lub prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • WC
    Suita SUX1
    • 2-4 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze, widok boczny na morze
    • w bocznym budynku, nowy budynek
    • klimatyzacja: w cenie
    • ogrzewanie: indywidualnie sterowane
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • ekspres do kawy, zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • radio
    • prysznic
    • deszczownica
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • 2 łazienki
    • suszarka do włosów
    • lusterko kosmetyczne
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ląd
    • w głównym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    •  wybrane lokalne napoje alkoholowe
    •  wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    •  śniadanie: codziennie, w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu  
    Śniadania
    •  codziennie, w formie bufetu  
    Bez wyżywienia Wyżywienie we własnym zakresie (opcja dostępna tylko w przypadku rezerwacji pokoju APX1).Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Horizon Buffet Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, bufet, wliczone w all inclusive, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Alang Alang": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, rezerwacja wymagane, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „Piatto Nero": rodzaje kuchni: włoska, regionalna, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie, a la carte, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 3
  • lounge bar „Sunset Lounge"
  • bar przy zewnętrznym basenie „SeaBreeze Pool Bar"
  • kafeteria 

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Malta/Malta

    Informacje Ogólne

    Witamy Ramla Bay Resort w Mellieha. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Valletta (21 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, sklepy, mini market i klimatyzację. W 6-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, włosku, francusku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada basen ze słoną wodą oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko MLA (25 km), Ghadira Nature Reserve (5 km), dyskoteka (4 km) i Merieha War Shelters (500 m). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji.

    Sport i Rozrywka

    Ramla Bay Resort posiada spa, masaże wodne, saunę i słoneczny taras. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy.

    Dodatkowe Informacje

    Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Malta

    Opis

    • Fantastyczne położenie, na północnym brzegu wyspy z pięknym widokiem na wysepki Gozo i Comino
    • Przestronne pokoje z balkonem
    • Duża restauracja serwująca urozmaicone dania
    • 3 baseny wraz z brodzikiem dla dzieci

    Lokalizacja

    w Marfa/Mellieha, przy plaży, ok. 5 km od centrum, ok. 25 km od lotniska, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 280, restauracje: 1, bary: 1, recepcja 24h, lobby, ogród, taras słoneczny, bar przy basenie, snack bar, wypożyczalnia rowerów, parking, mini market, , brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    3 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatnie; basen kryty (podgrzewany); brodzik dla dzieci. 

    .

    Pokoje

    taras/balkon, telewizja satelitarna, telefon, suszarka do włosów, sejf (płatny), klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych), zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze). 

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, leżaki i parasole w cenie, ręczniki (depozyt).

    Sport na plaży

    sporty wodne (płatne, w sezonie letnim).

    Sport i fitness

    sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, masaże (płatne), SPA (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), pokój gier (płatny), tenis ziemny, tenis stołowy.

    Rozrywka

    okazjonalnie program artystyczny, animacje dzienne i wieczorne

    Dla dzieci

    mini klub, plac zabaw, opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. Cena nie zawiera obowiązkowej dopłaty do obiadu świątecznego 25.12 150zł/os. (dotyczy tylko Gości z opcją All Inclusive), obiadu noworocznego 1.01 240zł/os (dotyczy tylko Gości z opcją All Inclusive) oraz kolacji wigilijnej 24.12 150zł/os. dzieci 80zł (dotyczy Gości z opcją HB i AI) i kolacji sylwestrowej 31.12 240zł/os. dzieci 120zł/os. (dotyczy Gości z opcją HB i AI).

    Informacje dodatkowe

    W maju i czerwcu na ternie hotelu mogą być prowadzone prace remontowo-budowlane. Obiekt dokłada jednak wszelkich starań aby nie zakłócało to Państwa wypoczynku.

    Świadczenia

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami).

    W cenie bagaż podręczny:
    lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg - 250zł/szt./2 strony

    lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony lub bagażu głównego o wymiarach do 10kg - 200zł/szt.

    lot Air Malta (KM): bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg

    lot Lufthansa (LH), LOT (LO): bagaż podręczny do 8kg i wymiarach 55 x 40 x 23 cm

     

     

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

    RYANAIR:
    - bagaż 20kg 300zł/2 strony;

    - bagaż 10kg (rejestrowany) 55 cm x 40 cm x 20 cm 200zł/2 strony

    WIZZAIR:

    - bagaż 10kg 55 cm x 40 cm x 20 cm 250zł/2 strony;

    - bagaż 20kg 400zł/2 strony

    LUFTHANSA i PLL LOT:

    - bagaż do 23kg 300zł/2 strony

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji.

    Na Malcie  wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi ok. 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    kontakt telefoniczny w j. polskim


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Piaszczysta plaża Malownicze położenie Wysoki standard

    Jednym zdaniem

    Kilka kroków od piaszczystej plaży i krystalicznie czystego morza, piękny widok na pobliskie Gozo i Comino, doskonała kuchnia - Ramla Bay Resort to gwarancja udanego wypoczynku.

    Opis miejscowości

    Marfa - niewielka miejscowość turystyczna na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy.  Znajduje się tutaj nieduży port, z którego można popłynąć na pobliskie wysepki: Comino i Gozo. Do stolicy wyspy, Valletty, jest stąd ok. 30 km.

    Budynek

    Obiekt położony w północnej części wyspy, w spokojnym otoczeniu, w odległości ok. 25 km od lotniska oraz ok. 3 km od miejscowości Mellieha, gdzie znajdują się liczne restauracje, bary i sklepy. Oficjalna kategoria lokalna: ****.

    Pokoje

    Stylowo urządzone, przestronne, klimatyzowane 2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek. Dostępne typy pokoi: comfort, comfort z widokiem na morze i panoramic z widokiem na morze. Pokoje comfort - w każdym znajduje się: łazienka z WC i suszarką do włosów, TV sat, telefon, sejf (odpłatnie), balkon lub taras. Pokoje comfort z widokiem na morze - wyposażone tak, jak pokoje comfort posiadające dodatkowo widok na morze. Pokoje panoramic z widokiem na morze  - usytuowane na wyższych piętrach; w każdym znajduje się: łazienka z WC i suszarką do włosów, TV sat, telefon, sejf (odpłatnie), czajnik elektryczny, balkon lub taras.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, bar, bar przy basenie, restauracje, wi fi w lobby oraz w pokojach (bezpłatnie), winda, mini market, pralnia, 3 baseny zewnętrze ze słoną wodą (leżaki i parasole przy basenach w cenie), centrum wellness: basen, sauna, łaźnia parowa, siłownia oraz odpłatnie: zabiegi kosmetyczne, masaże.

    Plaża

    Piaszczysta z kamienistym zejściem do morza, bezpośrednio przy hotelu (leżaki i parasole w cenie).

    Wyżywienie

    Śniadania lub śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Dostępna również opcja All Inclusive. All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:00) i kolacje (18:30-21:30) w formie bufetu, przekąski (11:00-12:30 oraz 14:3018:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godz. 11:00-23:00. Dodatkowo dla Klientów z opcją All Inclusive: mini bar uzupełniony o soki, wodę, lokalne wino oraz piwo w dniu przyjazdu, rejs na wyspę Comino (1 raz w trakcie pobytu), transfer busem hotelowym do miejscowości Mellieha (z wyjątkiem niedziel i dni świątecznych), korzystanie z rowerów wodnych i kajaków oraz 10% zniżki na zabiegi w SPA.

    Cena zawiera

    Zakwaterowanie wg wybranej oferty * wyżywienie wg oferty * przelot wraz z transferem lotnisko-hotel-lotnisko * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna *  podatek VAT.

    Uwaga

    Limity bagażowe: Gdańsk: Wizzair, bagaż podręczny max 10 kg/os. (42 x 32 x 25 cm), bagaż rejestrowany max 32 kg/os. Warszawa: Air Malta, bagaż podręczny max 5 kg/os., bagaż rejestrowany max 20 kg/os.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Logos Tour

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KRAJ

    MALTA

    OPIS

    MALTA - MELLIEHA - HOTEL RAMLA BAY RESORTHotel RAMLA BAY RESORT 4*Hotel położony w Mellieha, w niewielkiej zatoczce, daleko od zgiełku cywilizacji. Posiada 280 przestrzennych pokoi w stylu śródziemnomorskim, z których rozpościera się widok na morze, wyspę Comino oraz Gozo. Hotel ma własną piaszczystą plażę, czynną w sezonie (w zależności od pogody - od maja do października). Ponadto oferuje bezpośrednie transfery na Błękitną Lagunę na Comino oraz do pobliskiego miasteczka (w opcji All Inclusive - transfery bezpłatnie). Hotel posiada 3 baseny zewnętrzne, 1 wewnętrzny, bar przy basenie, lobby bar, 2 restauracje, siłownię i SPA, centrum sportów wodnych i centrum nurkowe.MALTAWyspa leżąca w samym sercu Morza Śródziemnego zachwyca bogatym i barwnym dziedzictwem kulturowym. Wypełniona jest zabytkami liczącymi ponad siedem tysięcy lat. Znajdują się tu m.in. najstarsze na świecie świątynie megalityczne. Malta to również piękne krajobrazy, liczne zatoki z malowniczymi formacjami skalnymi oraz szeroka oferta kulturalna. Klimat Malty pozwala na korzystanie z wypoczynku niemal przez cały rok. Wszystko to dostarczy wiele niezwykłych wrażeń na największej wyspie wchodzącej w skład

    archipelagu Wysp Maltańskich.UWAGA !Pokoje 1- i 2-osob., łazienka, klimatyzacja, TV SAT, sejf i mini bar (za dopłatą), zestaw do robienia kawy i herbaty, telefon, suszarkę, balkon lub taras.Śniadania i kolacje w formie bufetu.Turnusy tygodniowe. Na zapytanie możliwość wykupienia krótszego pobytu.30% kwoty rezerwacji przy podpisaniu umowy, dopłata do 100% na 35 dni przed wyjazdem.Dla dzieci do 2 lat - gratis; dla dzieci 2-12 lat (w pokoju z dwoma osobami dorosłymi) - pierwsze dziecko gratis; drugie dziecko 25% zniżki.Osoba w pokoju 1-osob. 1300 PLN/turnus - w lipcu i sierpniu, 850 PLN/turnus - w pozostałych terminach. Pokój z widokiem na morze - 300 PLN/turnus/osoba. Pakiet All inclusive - 900 PLN/turnus/osoba dor., 500 PLN/turnus/dziecko.Obowiązkowe Signal Iduna, KL (15 000 EUR), NW (7000 PLN), bagaż (800 PLN) - dodatkowo płatne 25 PLN.Taksa turystyczna w cenie.Kwota zaliczki może się zmienić w zależności od aktualnych cen biletów lotniczych.W PLN od osoby, w pokoju 2-osob, za turnus tygodniowy.Na zapytanie przeloty międzynarodowe liniami Ryanair z Krakowa lub Wrocławia (za dopłatą - około 600-900 PLN w zależności od aktualnych cen przewoźnika).Za dopłatą 135 PLN/osoba (przy min. 2 os. dor.); transfer lotnisko-hotel-lotnisko, anglojęzyczny opiekun po przylocie i przed wylotem z Malty, powitalny zestaw informacyjny + spotkanie powitalne i dwie wizyty anglojęzycznego rezydenta.Terminy

    07.05 - 14.05.2016, 1650.00 PLN28.05 - 04.06.2016, 1950.00 PLN04.06 - 11.06.2016, 1950.00 PLN11.06 - 18.06.2016, 1950.00 PLN18.06 - 25.06.2016, 1950.00 PLN02.07 - 09.07.2016, 2550.00 PLN09.07 - 16.07.2016, 2550.00 PLN16.07 - 23.07.2016, 2550.00 PLN23.07 - 30.07.2016, 2550.00 PLN30.07 - 06.08.2016, 2550.00 PLN06.08 - 13.08.2016, 2550.00 PLN13.08 - 20.08.2016, 2550.00 PLN20.08 - 27.08.2016, 2550.00 PLN27.08 - 03.09.2016, 2550.00 PLN


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

    Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.


    Atur

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    MALTA

    HOT DEAL

    - bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - rezydent z językiem polskim - transfery

    Hotel info

    Wyjątkowe położenie na cyplu, bezpośrednio nad brzegami Ramla Bay, w otoczeniu malowniczych widoków i dziewiczej przyrody. Komfortowy, przestronny kompleks z zadbanym ogrodem i doskonałą strefą relaksu. To wyjątkowe miejsce na wyspie. Elegancja, wygoda, bogate zaplecze i liczne udogodnienia gwarantują wspaniały relaks i wypoczynek. Kameralna, piaszczysta plaży, czy kompleks hotelowych basenów z tarasami słonecznymi to propozycja dla miłośników błogiego lenistwa. Dla bardziej aktywnych turystów przygotowano fitness i kort tenisowy, a amatorzy smacznej kuchni z pewnością zasmakują dań serwowanych w hotelowej restauracji. Wieczór umilą hotelowe animacje lub muzyka na żywo, a także atmosfera Sunset Lounge Baru serwującego kolorowe cocktaile i drinki. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Mellieha, spokojna lokalizacja nad brzegiem zatoki Ramla. Miejscowość Mellieha z licznymi sklepami, restauracjami, barami ok. 5 km. W niedalekiej odległości od hotelu przystań promowa skąd można udać się na siostrzane wyspy Gozo i Comino. W pobliżu hotelem przystanek komunikacji lokalnej, którą podróżować można po Malcie. Lotnisko w Luqa ok. 30 km.

    Plaża

    prywatna, niewielka, piaszczysta przed hotelem. Leżaki bezpłatnie (sezon letni).

    Hotel

    281 pokoi, hol powitalny, lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna z show cooking i tarasem, bar, sezonowa restauracja a la carte, sezonowy bar przy basenie i na plaży,, zaplecze konferencyjne, butik, wymiana walut, płatny kącik internetowy, miejsca parkingowe.

    Pokój

    wygodny, elegancko urządzony, klimatyzacja, ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), mini lodówka, płatny sejf, balkon lub taras. Widok na morze lub okolicę. Pokoje typu SEA VIEW - z frontalnym lub bocznym widokiem na morze. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne z morską wodą (sezon letni), duże tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Podgrzewany basen kryty (sezon zimowy), tenis stołowy, fitness. Płatne: kącik gier, kort tenisowy, centrum Spa z sauną, łaźnią parową, masażem, bogatą ofertą zabiegów kosmetycznych i rekreacyjnych. Cykliczne programy animacyjne i wieczory z muzyką na żywo.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw (sezon letni)

    Opcje wyżywienia

    - śniadania - śniadania, obiadokolacje - all inclusive

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7.WAŻNE: Informujemy, iż na terenie obiektu prowadzone są prace renowacyjne, rozbudowa kompleksu,co może wpłynąć na komfort Państwa wypoczynku

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm (zabierany do luku bagażowego); opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - taksa klimatyczna płatna na Malcie - 0,5 EUR/os/dzień, opłata max 5 EUR/os (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie Hotel położony w miejscowości Marfa, nad Zatoką Mellieha w północnej części wyspy. Z hotelu rozciąga się malowniczy widok na pobliskie wyspy - Gozo i Comino. W niewielkiej odległości od hotelu znajduje się miasteczko Sweethaven. Pokoje 186 pokoi wyposażonych w indywidualnie regulowaną klimatyzację, balkon, łazienkę z suszarką do włosów, sejf, minibar, telefon, TV satelitarną, radio z budzikiem Do dyspozycji gości Całodobowa recepcja, bezpłatny parking, prywatna plaża, restauracja, bar/lounge, kawiarnia, basen otwarty i kryty, bar przy basenie, brodzik dla dzieci, fitness, Spa, masaże, łaźnia parowa, sauna, salon piękności, room service, centrum biznesowo-konferencyjne, dostęp do internetu, kantor wymiany walut, sklep z upominkami, usługi pralnicze, concierge, turystyczne, ślubne, bilard, sala gier, videoteka, opiekunka do dziecka, klub dla dzieci, opieka medyczna. Możliwość uprawiania niezmotoryzowanych sportów wodnych, nurkowania z rurką i głębinowego, wypożyczenia roweru, parasailingu. Opcja All Inclusive obejmuje Posiłki 3 x dziennie (śniadania, lunche, kolacje) wraz z napojami bezalkoholowymi i lokalnym piwem oraz innymi napojami alkoholowymi (do godz. 23), przekąski pomiędzy posiłkami, korzystanie z niezmotoryzowanych sportów wodnych (kajaki, rowerki wodne), leżaków przy basenie i na plaży, tenisa stołowego, bilardu, centrum fitness, łaźni parowej, sauny, jacuzzi, 1 wycieczki łodzią na wyspę Comino (od czerwca do września), aerobiku, lekcji salsy, klubu dla dzieci, brodzika dla dzieci, animacji wieczornych i rozrywki na żywo

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy Warszawa - Malta-Warszawa (w kwocie min. 1050 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat), Kraków-Malta-Kraków (w kwocie min. 750 PLN/os. dorosła i dziecko w wieku 2-16 lat), lub Wrocław-Malta-Wrocław (w kwocie min. 800 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat),transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, ubezpieczenie NW i KL i bagaż

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, napoi do obiadokolacji, wydatków własnych, napiwków.

    UWAGI

    1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą 2. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, ALL - All Inclusive 3. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 4. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Nekera

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    MALTA

    Położenie

    spokojne, na cyplu. Do miejscowości Mellieha, z licznymi restauracjami, sklepami i punktami rozrywki ok. 5 km.

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za opłatą (dostępne tylko w okresie letnim). Bar na plaży "Mojito Beach" (za opłatą).

    Wyposażenie

    479 pokoi, łącznie z pokojami typu suite w nowym skrzydle hotelowym, otwartym w 2016 roku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, restauracja w nowym skrzydle hotelowym, bar, minimarket. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny z wodą morską, rozległy taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenach w cenie; ręczniki kąpielowe za opłatą.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe Comfort : klimatyzacja (VI-IX), telefon, TV sat., sejf (za opłatą), lodówka, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze. Pokoje – wariant ekonomiczny : położone na najniższym piętrze; wyposażone jak pokoje comfort. Pokoje Deluxe z widokiem na morze : nowe, nowocześnie urządzone, przestronniejsze. Dodatkowo ręcznik kąpielowy, kapcie oraz minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, poza tym wyposażone jak pokoje comfort. Suite z widokiem na morze: położone w nowym skrzydle hotelowym. Pomieszczenie dzienno-sypialne z rozkładaną sofą oraz sypialnia, 2 łazienki jedna z wanną, druga z prysznicem), minibar uzupełniany codziennie o napoje orzeźwiające, poza tym wyposażone jak pokoje comfort.

    Sport

    siłownia (wstęp dla Gości od 16 lat). Za opłatą: bilard, kort tenisowy, rejsy na wyspę Comino, nurkowanie oraz sporty wodne na plaży.

    Wellness

    basen kryty, łaźnia parowa, sauna. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże w Spa.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, w określonych godzinach), pokój gier. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    animacje w dzień i wieczorem.

    Wyżywienie

    ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Goście pokoi de luxe spożywają śniadania i kolacje w nowej restauracji hotelowej, w nowym skrzydle. All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne i wybrane markowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11-12:30, 14:30-17:00. Po południu kawa, ciasto, kanapki. Minibar uzupełniony o napoje orzeźwiające, wodę, lokalne wino i piwo w dniu przyjazdu. Dodatkowo dla Gości all inclusive rejs na wyspę Comino.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    TOP Touristik

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Informacje o destynacji

    Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

    Ważne informacje

    Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

    Cena zawiera

    Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

    Położenie

    Hotel znajduje się w ośrodku Marfa, bezpośrednio przy piaszczystej plaży "Ramla Bay". W odległości około 4 km znajduje się wiele sklepów oraz lokali rozrywkowych. Najbliższa atrakcją jest schron przeciwlotniczy "Mellieha War" (500 m npm). Najbliższe miasto to Valletta (21 km). Odległość od lotniska MLA to około 22 km.
    Adres: 
    Hotel Ramla Bay 
    Triq ir-Ramla, Marfa, L/O Mellieha, MLH 7100 - Malta  
    Tel: +356 2281 2281 
    Web: www.ramlabayresort.com 

    Wyposażenie

    Hotel ten został wzniesiony w 1965 roku. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 280 pokoi. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z szatni, sejfu, kantoru wymiany walut i bankomatu. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu (odpłatnie). Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów (odpłatnie). Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Pokoje dysponują łóżkiem typu queen size oraz sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Aneks kuchenny dla osób samodzielnie się stołujących jest optymalnie wyposażony w lodówkę, minilodówkę, kuchenkę mikrofalową i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne, pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Podróżnym pragnącym zachować formę również w czasie urlopu polecamy tenisa ziemnego oraz rower / rower górski za dodatkową opłatą. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak przejażdżki na bananie wodnym i spływy kajakowe oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing, jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, kanadyjki, żeglowanie i nurkowanie. Studio fitness, jak również za opłatą tenis stołowy i bilard stanowią część oferty sportowo-wypoczynkowej hotelu. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę, łaźnię parową, salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą spa i zabiegi masażu. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym program animacyjny, miniklub i kasyno.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Obiekt oferuje przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Podatki – Malta

    Szanowni Państwo informujemy, iż na terenie państwa Malta od dnia 01.07.2016 obowiązuje w hotelach oraz kwaterach turystycznych nowy podatek turystyczny. Powyższy podatek płatny jest bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu.
    Stawka podatku wynosi 0,50 Euro/osoba/noc – niezależnie od standardu zakwaterowania.
    Podatek płatny jest maksymalnie do wysokości 5 Euro za pobyt i dotyczy osób powyżej 18 roku życia. Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

    Check-in / Check-out

    Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
    - zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
    - kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
    Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
    Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
    W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
    Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

    Kaucja w hotelach - Deposit

    Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

    Informacje odnośnie przelotów samolotem

    Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
    W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*).
    + Ryanair (FR) (data lotu od 15.01.2018 do 31.10.2018): 55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.
    ++ Ryanair (FR) Uwaga zmiany !!! (data lotu od 01.11.2018):
    Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x20x25 cm, max. 10 kg (od 01.11.2018).
    Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład):  od 70 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x20x25 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x20 cm, usługa dodawana jest dla całej rezerwacji.
    Bagaż rejestrowany: 265 – 400 PLN/ 1 szt. 20 kg w obi e strony. Bagaż odprawiany przed kontrolą bezpieczeństwa przy stanowisku check-in.
    + Wizz Air (W6): 55x40x23 cm, 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.
    ++ Air Malta (KM): Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
    *Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
    Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
    Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
    www.vcms.eu/upload/getbyid/250517/Airlines_Policies.pdf


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Usytuowany na północnym wybrzeżu Malty, malowniczy kurort Ramla Bay Resort jest uważany za jeden z najlepszych hoteli w swojej kategorii na wyspie. Z Hotelu rozciąga się widok na sąsiednie wyspy Gozo i Comino. Do najbliższego miasteczka Mellieha, gdzie znajdują się bary, restauracje itp. ok. 4 km, do La Valetty około 17 km.

    PLAŻA

    Hotel położony bezpośrednio przy niewielkiej, piaszczystej plaży.

    HOTEL

    Hotel pięciogwiazdkowy wyremontowany w 2005 roku.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    recepcja całodobowa, 2 restauracje, bar przy plaży, bezpłatny parking

    INTERNET

    Wi-Fi bezpłatnie w pokojach oraz w większości miejsc ogólnodostępnych.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Na terenie hotelu znajduje się w pełni wyposażone sala konferencyjna.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny z brodzikiem, basen kryty, animacje dla dorosłych, siłownia Odpłatnie: SPA, sporty wodne na plaży

    DLA DZIECI

    plac zabaw dla dzieci, łóżeczko (na zamówienie przed przyjazdem), mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, animacje dla dzieci i nastolatków, brodzik, wysokie krzesełka w restauracji.

    ZAKWATEROWANIE

    280 pokoi. Standard Country View: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, zlokalizowane w budynku głównym, z widokiem na ląd. Wyposażenie: łazienka (WC, suszarka, wanna/prysznic), klimatyzacja, TV Sat, Wi-Fi, sejf (płatny). mini bar (płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon. Standard Sea View: dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, zlokalizowane w budynku głównym, z widokiem na morze. Wyposażenie jak pokoje Standard Country View. Deluxe Sea View: dwuosobowe, zlokalizowane w nowowybudowanym skrzydle hotelu, o powierzchni ok 30m2. Wyposażenie: łazienka (WC, suszarka, wanna/prysznic), klimatyzacja, TV Sat, Wi-Fi, sejf (bezpłatny). mini bar (uzupełniony w dniu przylotu), zestaw do parzenia kawy i herbaty, szlafrok i kapcie, balkon.

    WYŻYWIENIE

    BB - śniadanie. HB- śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB - śniadanie, obiad i kolacja. Napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne. ALL INCLUSIVE - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski między posiłkami, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Triq Ir-Ramla, Il-Melliea, Malta http://www.ramlabayresort.com/

    CENA

    OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT, opiekę polskojęzycznego rezydenta na miejscu (nie obejmuje Gozo).  Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: eco taxy 0,5 e dzień / os dorosła płatna na miejscu w recepcji, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair:10kg/20kg LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Malta

    Opis

    Fantastyczne położenie, na północnym brzegu wyspy z pięknym widokiem na wysepki Gozo i Comino, Przestronne pokoje z balkonem, Duża restauracja serwująca urozmaicone dania, 3 baseny wraz z brodzikiem dla dzieci,

    Lokalizacja

    w Marfa/Mellieha, przy plaży, ok. 5 km od centrum, ok. 25 km od lotniska, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 280, restauracje - 1, bary - 1, recepcja 24h, lobby, ogród, taras słoneczny, bar przy basenie, snack bar, wypożyczalnia rowerów, parking, mini market,, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    3 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatnie; basen kryty (podgrzewany); brodzik dla dzieci. .

    Pokoje

    taras/balkon, telewizja satelitarna, telefon, suszarka do włosów, sejf (płatny), klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych), zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze). 

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, leżaki i parasole w cenie, ręczniki (depozyt).

    Sport na plaży

    sporty wodne (płatne, w sezonie letnim).

    Sport i fitness

    sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, masaże (płatne), SPA (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), pokój gier (płatny), tenis ziemny, tenis stołowy.

    Rozrywka

    okazjonalnie program artystyczny, animacje dzienne i wieczorne

    Dla dzieci

    mini klub, plac zabaw, opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. obowiązkowej dopłaty do obiadu świątecznego 25.12 150zł/os. (dotyczy tylko Gości z opcją All Inclusive), obiadu noworocznego 1.01 240zł/os (dotyczy tylko Gości z opcją All Inclusive) oraz kolacji wigilijnej 24.12 150zł/os. dzieci 80zł (dotyczy Gości z opcją HB i AI) i kolacji sylwestrowej 31.12 240zł/os. dzieci 120zł/os. (dotyczy Gości z opcją HB i AI).

    Informacje dodatkowe

    W maju i czerwcu na ternie hotelu mogą być prowadzone prace remontowo-budowlane. Obiekt dokłada jednak wszelkich starań aby nie zakłócało to Państwa wypoczynku.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 150zł/2 strony. lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 90zł/szt./2 strony; lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie. UWAGA. Obsługa niedostępna w terminie 5-12 grudnia oraz 18-31 stycznia. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko dedykowany jest tylko Klientom Ecco Holiday, co znacznie skraca czas podróży i umożliwia dotarcie do celu w możliwie najkrótszym czasie.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel, świetnie usytuowany nad morzem w spokojnej okolicy,  oferujący wiele atrakcji rekreacyjnych i sportowych. Jeden z niewielu hoteli z własną piaszczystą plażą. Doskonałe miejsce na rodzinne wakacje.

    Położenie

    W północnej części Malty, przy piaszczysto-żwirowej plaży (serwis plażowy płatny), 5 km od miejscowości Mellieha (sklepy, bary, dyskoteka), 30 km od lotniska.  400 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, ok. 2 km  - przystań promowa.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja,  winda, bezpłatne  Wi-Fi, sklep, bankomat, dwie restauracje główne (Horizon i Terramar - bufety) z widokiem na zatokę, włoska restauracja Piatto Nero z tarasem, Bnin Eatery (przysmaki wegańskie, bez glutenu, żywność sezonowa, wino organiczne),  letni bar przy plaży, letni bar przy basenie, bar kawiarniany przy spa, bar w lobby, koktail bar (widok na wyspę Comino).

    Pokoje

    Standardowe (budynek główny) z balkonem lub tarasem, wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację, TV sat, telefon, sejf (płatny), minibar (na życzenie, płatny), Wi-Fi. Twin country view - pokoj z widokiem na okolicę. Twin sea view - pokój z widokiem na zatokę. Delux room - w nowe,j eleganckiej części hotelu (Atrium Wing), duży balkon (widok na zatokę), darmowy sejf, minibar uzupełniony bezpłatnie w dniu przybycia, w łazience szlafroki i kapcie.  Apartamenty (ok. 70 m kw.) usytuowane na niższych piętrach nowej części (Atrium Wing), mają łazienkę, sypialnię, pokój dzienny z sofą i wyposażoną kuchnię (kuchenka, czajnik, mikrofalówka, toster. zlew, naczynia itp.), duży balkon lub taras (widok na zatokę), 2 telewizory, telefon, bezpłatny sejf, Wi-Fi, minibar (na życzenie uzupełniany, płatny).

    Wyżywienie

    BB - śniadania HB - śniadania i kolacje All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole.  Bez wyżywienia

    Sport i rozrywka

    Trzy owalne baseny zewnętrzne z wodą słoną  i otaczające je tarasy słoneczne (od maja do października), basen wewnętrzny  (podgrzewany zimą) w budynku głównym, sporty wodne (np. kajaki, narty wodne, łodzie, motorówki, żaglówki,  windsurfing, deski: wake board, stand up paddle board), centrum nurkowe (snorkeling, nurkowanie głębinowe, kursy), wyprawy wędkarskie, rejsy itp. W hotelu działa strefa spa & wellness (basen wewnętrzny, sauna, hammam, jacuzzi, masaże), siłownia.  W sezonie letnim program rekreacyjny. 5 km od hotelu znajduje się kino, a 20 km - aquapark.

    Dla dzieci

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, obowiązkowego podatku turystycznego (0,50 EUR za dzień/osobę pełnoletnią; płatne bezpośrednio w hotelu).

    Informacje o lotach liniami Wizzair / Ryanair / Air Malta

    Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 650 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 100 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 300 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Air Malta: Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych Air Malta dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dodatkową opłatą (kalkulacja indywidualna w zależności od terminu). Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Ramla Bay Resort

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Mellieha

    Region

    Mellieha

    Kod

    MLA20021 FH

    Liczba pokoi

    479

    Zalety

    Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Spokojnie, na wąskim cyplu, bezpośrednio nad morzem, z własnym odcinkiem plaży, z widokiem na wyspy Gozo i Comino. Centrum Mellieha ok. 3,5 km, przystanek autobusowy ok. 300 m.

    Opis

    Komfortowy i nowoczesny, restauracja główna z tarasem i widokiem na morze, restauracja a la carte (jeśli pozwalają na to warunki pogodowe), bar, hol, sala TV, kawiarenka internetowa, internet, kiosk, winda, taras słoneczny z 3 basenami (od maja do października), parking ,

    Wyżywienie

    Śniadanie w formie bufetu w cenie. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo obiadokolacja w formie bufetu. Przy rezerwacji all inclusive (I) = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. 11-20 przekąski, 14.30-17 kawa / herbata, ciasto, 11-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, po przyjeździe jednorazowe napełnienie minibaru winem domowym, piwem i napojami bezalkoholowymi, codzienny transfer autobusem do Mellieha (z wyjątkiem niedziel / świąt),10% zniżki na zabiegi spa.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Przyjemnie i atrakcyjnie urządzone pokoje, ok. 24 m kw., z łazienką lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, radiem, tel., TV, zestawem do parzenia kawy / herbaty, lodówką, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem.

    Pokój typ 1

    DJ / EJ = pokoje dwuosobowe / jednoosobowe od strony lądu.

    Pokój typ 2

    DJM = pokoje dwuosobowe z widokiem na morze.

    Pokój typ 3

    DJB = pokoje dwuosobowe deluxe, w nowej części budynku, z sejfem, po przyjeździe jednorazowe napełnienie minibaru napojami bezalkoholowymi.

    Pokój typ 4

    WJ = suity ok. 60 m kw., w nowej części budynku, oddzielna część dzienna / sypialna, 2 łazienki, szlafrok, kapcie, sejf, balkon.

    Pokój typ 5

    AJ = apartamenty tak samo wyposażone i zlokalizowane jak WJ, dodatkowo z aneksem kuchennym.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = sauna, kryty basen (dla dzieci tylko o określonych porach), subtelna animacja, muzyka na żywo 5 x w tygodniu. Za opłatą = łaźnia parowa, zabiegi spa, masaże, surfing, żeglarstwo, wypożyczalnia motorówek, rowerów wodnych / kajaków, narty i skutery wodne, nurkowanie.

    Dla dzieci

    Top-zniżka dla dzieci i dla singla z dzieckiem, opiekunka do dziecka na zamówienie (za opłatą), brodzik dla dzieci, mini klub 4-12 lat (5 x w tygodniu).

    Taxa klimatyczna

    Do zapłaty na miejscu podatek ekologiczny dla gości od 18 lat.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP309102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Malta, Malta

    Położenie

    spokojne, na cyplu. Do miejscowości Mellieha, z licznymi restauracjami, sklepami i punktami rozrywki ok. 5 km.

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za opłatą (dostępne tylko w okresie letnim). Bar na plaży "Mojito Beach" (za opłatą).

    Wyposażenie

    281 pokoi. W listopadzie 2016 oddane zostało do użytku nowe skrzydło hotelowe z pokojami typu suite. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, restauracja, bar, minimarket. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny z wodą morską, rozległy taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenach w cenie; ręczniki kąpielowe za opłatą. www.ramlabayresort.com

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne i wybrane markowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11-12:30, 14:30-17:00. Po południu kawa, ciasto, kanapki. Minibar uzupełniony o napoje orzeźwiające, wodę, lokalne wino i piwo w dniu przyjazdu.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe Comfort (1-3A): klimatyzacja (VI-IX), telefon, TV sat., sejf (za opłatą), lodówka, zestaw do kawy/herbaty, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): położone na najniższym piętrze; wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje Deluxe z widokiem na morze (2E): nowe, nowocześnie urządzone, przestronniejsze. Dodatkowo ręcznik kąpielowy, kapcie oraz minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Suite z widokiem na morze (2-4F): położone w nowym skrzydle hotelowym. Pomieszczenie dzienno-sypialne z rozkładaną sofą oraz sypialnia, 2 łazienki jedna z wanną, druga z prysznicem), minibar uzupełniany codziennie o napoje orzeźwiające, poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

    Święta/Sylwester

    przy rezerwacji 2 posiłków i all inclusive menu świąteczne 24.12, 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

    Sport

    siłownia (wstęp dla Gości od 16 lat). Za opłatą: bilard, kort tenisowy.

    Wellness

    basen kryty, łaźnia parowa, zimny prysznic, sauna. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże w Spa.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, w określonych godzinach), pokój gier. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    animacje w dzień i wieczorem.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.Connected Service w języku polskim w okresie zimowym.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Malta, Malta

    Położenie

    spokojne, na cyplu. Do miejscowości Mellieha, z licznymi restauracjami, sklepami i punktami rozrywki ok. 5 km.

    Plaża

    naturalna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie, ręczniki kąpielowe za opłatą. Bar na plaży "Mojito Beach" (za opłatą).

    Wyposażenie

    281 pokoi. Wiosną 2016 r. otwarte zostanie nowe skrzydło hotelowe. Hol powitalny z recepcją, windy, restauracja, bar, minimarket. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny z wodą morską, rozległy taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenach w cenie; ręczniki kąpielowe za opłatą. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (8 pokoi). www.ramlabayresort.comUWAGA: prace związane z rozbudową hotelu trwać będą do 31.08.2016 roku. Należy liczyć się z niedogodnościami oraz możliwym hałasem (szczególnie w miesiącach maj-czerwiec). Jeden basen zewnętrzny (dla dorosłych) oraz kort tenisowy będą niedostępne.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe Comfort (1-3A): klimatyzacja (czerwiec - wrzesień, w określonych godzinach), telefon, TV sat., sejf (za opłatą), lodówka, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje Superior z panoramicznym widokiem na morze (2-3C). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): położone na najniższym piętrze; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Deluxe (2E): nowe, nowocześnie urządzone, przestronniejsze, z widokiem na morze. Dodatkowo czajnik do kawy/herbaty, ręcznik kąpielowy, kapcie oraz minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, czerwiec - wrzesień, 5 x na tydz. w określonych godzinach), pokój gier. Opieka nad dzieckiem za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WiFi w lobby, wielu miejscach publicznych i w pokojach gratis.

    Sport

    siłownia (wstęp dla Gości od 16 lat). Za opłatą: bilard, kort tenisowy, rejsy na wyspę Comino (w zależności od pogody), nurkowanie oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży (kajaki, rowery wodne, narty wodne, banan wodny).

    Wellness

    basen kryty, łaźnia parowa, zimny prysznic, sauna. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże w Spa.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 10-12:30, 14:30-18:30. W ciągu dnia kawa, ciasto, kanapki. Minibar uzupełniony o napoje orzeźwiające, wodę, lokalne wino i piwo w dniu przyjazdu. Dodatkowo dla Gości all inclusive rejs na wyspę Comino (1 x na pobyt), wynajem rowerów wodnych lub kajaków, transfer hotelowym busem do miejscowości Mellieha (z wyjątkiem niedziel i dni świątecznych) oraz 10% zniżki na zabiegi w spa.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    • spokojnie położony hotel
    • piękny widok na wyspy
    • Gozo i Comino
    • hotelowa, piaszczysta plaża
    • 3 baseny z morską wodą
    • bogata oferta sportów wodnych


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Maltę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Malta, Malta

    UWAGA!

    Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.

    Położenie

    spokojne, na cyplu. Do miejscowości Mellieha, z licznymi restauracjami, sklepami i punktami rozrywki ok. 5 km.

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za opłatą  (dostępne tylko w okresie letnim). Bar na plaży "Mojito Beach" (za opłatą).

    Wyposażenie

    479 pokoi, łącznie z pokojami typu suite w nowym skrzydle hotelowym, otwartym w 2016 roku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, restauracja w nowym skrzydle hotelowym, bar, minimarket. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny z wodą morską, rozległy taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenach w cenie; ręczniki kąpielowe za opłatą. 

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe Comfort (1-3A): klimatyzacja (VI-IX), telefon, TV sat., sejf (za opłatą), lodówka, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (2-4B). Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): położone na najniższym piętrze; wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje Deluxe z widokiem na morze (2E): nowe, nowocześnie urządzone, przestronniejsze. Dodatkowo ręcznik kąpielowy, kapcie oraz minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Suite z widokiem na morze (2-4F): położone w nowym skrzydle hotelowym. Pomieszczenie dzienno-sypialne z rozkładaną sofą oraz sypialnia, 2 łazienki jedna z wanną, druga z prysznicem), minibar uzupełniany codziennie o napoje orzeźwiające, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. 

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Goście pokoi de luxe (2E) i Suite (2F) spożywają śniadania i kolacje w nowej restauracji hotelowej, w nowym skrzydle. 

    Sport

    siłownia (wstęp dla Gości od 16 lat). Za opłatą: bilard, kort tenisowy, rejsy na wyspę Comino, nurkowanie oraz sporty wodne na plaży.

    Wellness

    basen kryty, łaźnia parowa, sauna. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże w Spa.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, w określonych godzinach), pokój gier. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    animacje w dzień i wieczorem.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne i wybrane markowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11-12:30, 14:30-17:00. Po południu kawa, ciasto, kanapki. Minibar uzupełniony o napoje orzeźwiające, wodę, lokalne wino i piwo w dniu przyjazdu. Dodatkowo dla Gości all inclusive rejs na wyspę Comino (1 x na pobyt), wynajem rowerów wodnych, transfer do miejscowości Mellieha (z wyjątkiem niedziel i dni świątecznych).

    Wcześniej = taniej

    do 31.03.19 10% zniżki.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis (dopłata do wyżywienia) lub zniżka procentowa. 

    Polecamy

    Spokojnie położony hotel, chętnie rezerwowany we wczesnym okresie. Przepiękny widok na wyspy Gozo i Comino. Hotelowa, piaszczysta plaża. Nowe skrzydło hotelowe z komfortowymi suitami.


    Mapa Hotelu Ramla Bay

    Opinie o Hotelu Ramla Bay

    4.6
    zdecydowanie polecam

    naprawdę bardzo przyjemny hotel na letni wypoczynek :) kilka basenów, piękny przestronny pokój z widokiem na morze (wykupiliśmy w biurze zwykły ale można dopłacic na recepcji), codziennie sprzątany, super jedzenie w restauracji uzupełniane na bieżąco, codziennie animacje, aerobic, joga, pokazy, i jeszcze do tego bardzo miła obsługa :) i z Ramla Bay można łatwo dopłynąć na Gozo czy wsiąść w autobus i jechać w inną część Malty, ogólnie super wybór na wakacje dla każdego! :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Masz pytania o Hotel Ramla Bay? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00