cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
  • Hotel Qawra Palace, Malta
1 / 12
Ocena
hotelu:
3.7 / 5
Najbliższy termin
25.11 - 28.11
już od 378 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.12 - 25.12
już od 268 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Qawra Palace
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Qawra Palace
star 4

Malta
Ocena hotelu Qawra Palace:
3.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Qawra Palace:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018

Hotel Qawra Palace w ofercie Biura podróży:

Prima Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony w miejscowości Qawra, ok. 22 km od międzynarodowego lotniska na Malcie. W pobliżu hotelu znajdują się skepy i restaruacje.

PLAŻA

Plaża skalista tuż przy hotelu.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*. Siedmiopiętrowy kompleks hotelowy, położony tuż nad brzegiem morza, przy promenadzie. Dobre jedzenie oraz pomocna i zawsze uśmiechnięta obsługa oraz położenie to główne atuty tego hotelu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracje i bary: restauracja główna, bar (bezpłatny dla gości all inclusive), restauracja włoska (dodatkowo płatna) Usługi bezpłatne: recepcja, winda, taras słoneczny, Usługi Płatne: sklepik z pamiatkami, fryzjer, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów.

INTERNET

internet Wi-Fi płatny dodatkowo.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatne: basen z wodą morską, leżaki i parasole przy basenie, mini golf. Płatne: pokój gier, kort tenisowy, centrum Spa, sporty wodne.

DLA DZIECI

brodzik z wodą morską.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Standard Inland o powierzchni ok. 22 m2, dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub osób dorosłych. Wyposażenie: łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV-Sat, telefon (połączenia poza hotel dodatkowo płatne), mini bar (dodatkowo płatny), balkow. Możliwość dopłaty do pokoi z widokiem na morze (mozliwa tylko jedna dostawka).

WYŻYWIENIE

BB: śniadania. HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne do obiadokolacji. All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w podanych przez hotel godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.qawrapalacemalta.com/

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, opiekę polskojęzycznego rezydenta na miejscu.  Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: eco taxy 0,5 e dzień / os dorosła płatna na miejscu w recepcji, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20 kg od 300 do 500 PLN (w zależności od kierunku i terminu) Ryanair: 20 kg ok 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm Ryanair: 20kgAir Malta - 20 kg (w cenie) LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair: 10kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23cm Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.Alr Malta - 10 kg (w cenie) Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta

Opis

W bliskiej odległości od rozrywkowej miejscowości Bugibba, Bezpośredni dostęp do morza, Wyjątkowa obsługa, nowoczesny wystrój wnętrz, Restuaracja z widokiem na Zatokę Salina oraz basen,

Lokalizacja

w miejscowości Qawra, przy plaży, ok. 700 m od centrum miejscowości Bugibba, ok. 16 km od lotniska, ok. 25 m od przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

liczba pokoi - 393, windy - 4, bar przy basenie, snack bar, lobby, internet bezprzewodowy (płatny), kawiarnie, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, night club, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

Basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci.

Pokoje

telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Plaża

prywatna, parasole, leżaki.

Sport i fitness

tenis ziemny (płatny), masaże (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna).

Rozrywka

muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. obowiązkowej dopłaty do kolacji wigilijnej 24.12 260zł/os., dzieci 130zł/os. (dotyczy Gości korzystających z opcji HB i All Inclusive) oraz obowiązkowej dopłaty do kolacji sylwestrowej 31.12 310zł/os., dzieci 155zł/os. (dotyczy Gości korzystających z opcji HB i All Inclusive).

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (kanapki, fast food) 11.00 - 21.00; kawa, herbata, ciasta, lody 11.00 - 23.00; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe od 11.00 do 23.00; animacje w ciągu dnia (dostępne w sezonie zimowym).

Informacje dodatkowe

Liczba pięter - 8. Zestaw do parzenia kawy/herbaty za dodatkową opłatą.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 80zł/2 strony. lot Ryanair (FR). do 31 października - 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary 55x40x20cm) + 1 mała torebka (35x20x20cm); lot Ryanair (FR) - Od 1 listopada - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 60zł/szt./2 strony; lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko dedykowany jest tylko Klientom Ecco Holiday, co znacznie skraca czas podróży i umożliwia dotarcie do celu w możliwie najkrótszym czasie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta

Opis

W bliskiej odległości od rozrywkowej miejscowości Bugibba, Bezpośredni dostęp do morza, Wyjątkowa obsługa, nowoczesny wystrój wnętrz, Restuaracja z widokiem na Zatokę Salina oraz basen,

Lokalizacja

w miejscowości Qawra, przy plaży, ok. 700 m od centrum miejscowości Bugibba, ok. 16 km od lotniska, ok. 25 m od przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

liczba pokoi - 393, windy - 4, bar przy basenie, snack bar, lobby, internet bezprzewodowy (płatny), kawiarnie, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, night club, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

Basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci.

Pokoje

telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Plaża

prywatna, parasole, leżaki.

Sport i fitness

tenis ziemny (płatny), masaże (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna).

Rozrywka

muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. obowiązkowej dopłaty do kolacji wigilijnej 24.12 260zł/os., dzieci 130zł/os. (dotyczy Gości korzystających z opcji HB i All Inclusive) oraz obowiązkowej dopłaty do kolacji sylwestrowej 31.12 310zł/os., dzieci 155zł/os. (dotyczy Gości korzystających z opcji HB i All Inclusive).

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (kanapki, fast food) 11.00 - 21.00; kawa, herbata, ciasta, lody 11.00 - 23.00; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe od 11.00 do 23.00; animacje w ciągu dnia (dostępne w sezonie zimowym).

Informacje dodatkowe

Liczba pięter - 8. Zestaw do parzenia kawy/herbaty za dodatkową opłatą.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 80zł/2 strony. lot Ryanair (FR). do 31 października - 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary 55x40x20cm) + 1 mała torebka (35x20x20cm); lot Ryanair (FR) - Od 1 listopada - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 60zł/szt./2 strony; lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko dedykowany jest tylko Klientom Ecco Holiday, co znacznie skraca czas podróży i umożliwia dotarcie do celu w możliwie najkrótszym czasie.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Witamy Qawra Palace Hotel w Qawra. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salon, recepcję, klimatyzację i winda. W 7-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku i włosku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć motocykl i samochód. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą . Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: Water Park (6 km), sklepy (10 km), Aquarium- From June (400 m), dyskoteka (800 m), lotnisko MLA (25 km), Mdina (8 km) i Valletta (10 km). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, informacja turystyczna, supermarket, bary/restauracje, przystanek autobusowy, postój taksówek i kino. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia

Hotel oferuje usługę budzenia, sejfy i kantor. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych i minigolfa. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 20 km.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje, pomiędzy posiłkami przekąski, lokalne napoje bezalkohlowe i alkoholowe dostępne bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

Bagaż

Kraków / Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Gdańsk i Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 170 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 250 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta, Malta

Opis hotelu

Hotel położony jest nad Morzem Śródziemnym przy kamienistej plaży, 1 km od kamienistej plaży i 9 km od piaszczystej plaży Golden Bay.

Hotel Qawra Palace z widokiem na Salina Bay znajduje się w mSalina Bayieście Qawra, tylko 1 km od Bugibby.

Udogodnienia i serwisy hotelu zawierają: całodobową recepcję, restaurację, bar, odkryty basen, jacuzzi, saunę i udogodnienia konferencyjne.

Pokoje gościnne wyposażone są w: klimatyzację, łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, TV, telefon, minilodówkę, sejf i balkon lub taras.

**Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.**

Adres: Qawra Coast Road, SPB1900 Qawra, Malta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Baseny Przy plaży Blisko centrum

Jednym zdaniem

Zadbany hotel oferuje wyjątkową obsługę, nowoczesny wystrój oraz bezpośredni dostęp do kamienistej plaży. 

Opis miejscowości

Qawra to miejscowość turystyczna położona nad zatoką St. Paul's Bay, na wschodnim wybrzeżu Malty, ok. 18 km od stolicy wyspy Valetty. Choć dziś jest już praktycznie połączona z pobliską Buggibą, to jest tu o wiele spokojniej i kameralniej.  Przy nadmorskiej promenadzie można znaleźć tętniące życiem bary, puby i restauracje. Dodatkowym atutem jest znakomita komunikacja miejska umożliwiająca dojazd do Valletty czy Mdiny.

Budynek

Czterogwiazdkowy, 8-piętrowy, nowoczesny hotel położny na północy wyspy w malowniczej miejscowości Qawra, zaledwie 700 m od centrum, w którym czynne są liczne restauracje, bary, winiarnie, kluby oraz sklepy. Oficjalna kategoria lokalna: ****.

Pokoje

Komfortowe, klimatyzowane 2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek, łazienka z wanną i WC, wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną oraz WC, suszarkę do włosów, telefon, TV sat, lodówkę oraz sejf (odpłatnie). Większość pokoi posiada balkon lub taras.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24h, restauracja, bar, basen zewnętrzny, basen wewnętrzny, brodzik dla dzieci, pokój gier, windy, kawiarnia, pizzeria, taras słoneczny, przechowalnia bagażu; odpłatnie: jacuzzi, sauna, masaże, sejf, Wi-Fi.

Plaża

Kamienista, ok. 50 m od hotelu. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Wyżywienie

Śniadania lub śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Dostępna również opcja All Inclusive. All Inclusive: śniadanie (07:30-10:30), obiady (12:30-14:00) i kolacja (17:45-20:45) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-23:00, przekąski 11:00-21:00.

Cena zawiera

Zakwaterowanie wg oferty * wyżywienie wg oferty * przelot wraz z transferem lotnisko-hotel-lotnisko * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT.

Uwaga

Limity bagażowe: Gdańsk: Wizzair, bagaż podręczny max 10 kg/os. (42 x 32 x 25 cm), bagaż rejestrowany max 23 kg/os. (dla rezerwacji od 14.08.2015.) Warszawa: Air Malta, bagaż podręczny max 5 kg/os., bagaż rejestrowany max 20 kg/os.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Atur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny + rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

położony nad brzegiem morza tuż przy promenadzie, w malowniczej miejscowości Qawra, ok. 15 minut spacerem od rozrywkowego centrum Bugibby pełnej sklepów, barów i restauracji; w sąsiedztwie hotelu przystanek komunikacji lokalnej skąd łatwo można udać się w najciekawsze zakątki wyspy; hotelowe tarasy bezpośrednio nad brzegiem morza

Hotel

przestronny obiekt z dobrym standardem usług; do dyspozycji gości: hol powitalny z recepcją, lobby, restauracja główna z malowniczym widokiem na zatokę, bar i cafeteria, w sezonie głównym bar przy basenie, butik, sala konferencyjna, night club; miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty)

Liczba pokoi

393 - wygodnie i funkcjonalnie wyposażone, z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów),TV, telefon, klimatyzacja, mini lodówka, płatny sejf, balkon. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki.

Sport/rozrywka

basen odkryty z tarasem słonecznym, w sezonie letnim ogród hotelowy, w miesiącach jesienno-zimowych basen kryty w mini centrum SPA, pokój gier z bilardem, masaż, sauna (lokalne opłaty); cykliczne programy sportowo animacyjne oraz wieczory z muzyką na żywo

Dzieci

brodzik

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji lub pakietu All inclusive

Kategoria lokalna

****

Uwagi

Hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7 dni w tygodniu. Spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta (w sezonie zimowym z wyłączeniem weekendów).

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny + rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

położony w samym sercu malowniczej miejscowości Bugibba tłumnie odwiedzanej przez turystów wizytujących na wyspie; w sąsiedztwie nadmorskiej promenady, licznych barów, tawern, sklepów, butików i klubów oraz zaledwie kilka kroków ok. 200m od plaży. Stolica wyspy Valletta zaledwie ok. 16 km.

Hotel

jeden z najpopularniejszych obiektów w regionie, kameralny, miejski hotel słynący z doskonałej lokalizacji i dobrego serwisu. Do dyspozycji gości: hol powitalny z recepcją, lobby bar z kącikami wypoczynkowymi, restauracja główna, taras rekreacyjny na dachu z skąd rozpościera się malowniczy widok na morze i okolicę

Liczba pokoi

82 - funkcjonalnie i wygodnie urządzone w śródziemnomorskiej kolorystyce z łazienką (WC, prysznic/wanna), TV, telefon, płatny sejf, balkon. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki.

Sport/rozrywka

sezonowo dostępny basen z tarasem słonecznym na dachu; doskonała baza wypadowa dla osób, chcących nurkować, zwiedzać i poznawać zabytki Malty

Dzieci

atrakcje kurortu oraz pobliskich miejscowości

Wyżywienie

bez wyżywienia, możliwość dopłaty do śniadań i obiadokolacji

Kategoria lokalna

***

Uwaga

Hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7 dni w tygodniu. Spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta (w sezonie zimowym z wyłączeniem weekendów).

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - przewóz bagażu rejestrowanego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Malcie - 5 EUR/os/pobyt (nie dotyczy dzieci 0-18 lat) - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm + bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm + bagaż rejestrowany do 15 kg - WizzAir (kod lotu W6) mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg


Mapa Hotelu Qawra Palace

Opinie o Hotelu Qawra Palace

3.7
może być

Hotel trochę starszy, tak raczej na 3 - 3.5 gw. Pokoje nieduże ze starym wyposażeniem, porządny remont zrobbiłby z hotelem Qawra Palace cuda! Bo ma super położenie - blisko do promenady, starówki, brzegu morza... Nie polecam raczej dla rodzin z dziećmi, a dla aktywnych "podróżników" . I jeszcze plusik za bardzo przyjemną hotelową restaurację. Wakacje na Malcie mogłyby być bardziej udane, ale poza wyborem hotelu bawiliśmy się świetnie

POLECAM:
ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.7

Qawra Palace - możliwości zakwaterowania:

standard singleuse standard balcony
standard singleuse standard seaview balcony
standard standard balcony
standard standard seaview balcony
standard quad standard
standard quad standard balcony
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoje z widokiem na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoje z widokiem na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój jednoosobowy
Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokój dwuosobowy z możliwością dostawek
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój dwuosobowy z widokiem na morze
Nocleg

Qawra Palace - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Qawra Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00