Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
  • Hotel Mellieha Bay, Malta
1 / 26
Udogodnienia hotelu Mellieha Bay
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mellieha Bay
star 4

Malta
Ocena hotelu Mellieha Bay:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mellieha Bay:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2018

Hotel Mellieha Bay w ofercie Biura podróży:

Wygoda Travel

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Zatoka Mellieha Bay Piaszczysta plaża Dla rodzin z dziećmi

Jednym zdaniem

Mellieha Bay Hotel, położony w malowniczej, północnej części Malty, w pięknym ogrodzie, z dostępnem do prywatnej, piaszczystej plaży.

Opis miejscowości

Mellieha to niewielka miejscowość na wschodnim wybrzeżu Malty, ok. 30 km od stolicy wyspy Valletty. Spokojny kurort z przyjemnymi knajpkami i hotelami, który swoją popularność wśród turystów zawdzięcza przede wszystkim miłej atmosferze oraz pięknej piaszczystej plaży, uważanej za najlepszą na całej wyspie - Mellieha Beach, z bardzo łagodnym zejściem do morza, co sprawia, że jest idealnym miejscem wypoczynku dla rodzin z dziećmi.

Budynek

4-gwiazdkowy obiekt położony na rozległym terenie, w pięknym ogrodzie, z dostępem do prywatnej, niewielkiej, piaszczystej plaży. Oferuje swoim gościom łącznie 313 pokoi (165 pokoi typu standard i 148 pokoi typu superior). Ok. 4 km do centrum Mellieha. Pprzystanek autobusowy ok. 5 minunt spacerem od hotelu. Oficjalna kategoria lokalna: ****.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek (możliwe łóżko piętrowe), łazienka z prysznicem i WC, TV sat, klimatyzacja, telefon, mini bar (odpłatnie), balkon lub taras, Wi-Fi (odpłatnie). Wszystkie pokoje posiadają widok na morze.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 h, restauracja, lobby bar, bary przy basenach, 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, basen wewnętrzny, 2 korty tenisowe, sala fittness, przechowalnia bagażu.

Plaża

Prywatna, niewielka, piaszczysta. Parasole i leżaki w cenie. 

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje lub opcja All inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w wyznaczonych barach i godzinach.

Cena zawiera

Zakwaterowanie wg oferty * wyżywienie wg oferty * przelot wraz z transferem lotnisko-hotel-lotnisko * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT.

Uwaga

Limity bagażowe: Gdańsk: Wizzair, bagaż podręczny max 10 kg/os. (42 x 32 x 25 cm), bagaż rejestrowany max 23 kg/os. (dla rezerwacji od 14.08.2015.) Warszawa: Air Malta, bagaż podręczny max 5 kg/os., bagaż rejestrowany max 20 kg/os.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Witamy Mellieha Bay Hotel w Mellieha. Hotel położony jest 200 m od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salon, sklepy, salon fryzjerski, recepcję i salę konferencyjną. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Personel mówi po angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 2 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko MLA (26 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pralnię, usługę budzenia, sejfy, concierge, serwis pokojowy, pokojówki, kantor i usługi prasowania. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: sekretariat, usługi tłumaczeniowe i dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje minigolfa, tenis stołowy, bilard, strzelanie z łuku i program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, tenis i koszykówka. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, euroczek, Diners Club, karta Visa, American Express, EC, czeki podróżne i JCB. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje. Napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje, przekąski pomiędzy posiłkami, nocna przekąska, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godz. 10:00 - 24:00

Bagaż

Kraków / Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Gdańsk i Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 170 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 250 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta, Malta

UWAGA!

Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wys. 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.Connected Service w języku polskim w okresie zimowym. 

Położenie

spokojne, na obrzeżach miejscowości Mellieha, nad zatoką kąpielową.

Plaża

niewielka, piaszczysta, przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. Bar przy plaży (tylko w okresie letnim). 

Wyposażenie

313 pokoi rozmieszczonych na 4 piętrach. Hol powitalny z recepcją, windy, sejfy (za opłatą), kącik TV, restauracja główna, 2 bary, sklep. Na zewnątrz znajduje się kompleks 2 basenów ze słodką wodą, taras słoneczny oraz nowa restauracja (trattoria i pizzeria). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe przy basenach w cenie. www.melliehabayhotel.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3A): ok. 20 m2, klimatyzacja, minibar (za opłatą), TV sat., telefon, zestaw do kawy/herbaty, balkon. Wanna, WC, suszarka. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-3D): przestronniejsze (1 pomieszczenie), wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu gratis.

Sport

basen kryty. Za opłatą: bilard, tenis. 

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-24:00. Przekąski w lobby barze w godz. 12-17:30 oraz 22-24:00.

Święta/Sylwester

przy rezerwacji all inclusive menu świąteczne 24.12, 25.12, sylwestrowe 31.12, noworoczne 1.01 w cenie. 

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Atur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Lokalizacja

w malowniczej, północnej części wyspy, przy prywatnej plaży, wśród zieleni otaczających ogrodów, jednocześnie zaledwie kilka kroków o najpiękniejszej piaszczystej plaży na wyspie - Zatoka Ghadira. W niedalekiej odległości centrum miejscowości Mellieha (ok. 3 km) z licznymi butikami, restauracjami i tawernami. Kilkanaście minut spacerem od hotelu oddalony jest niewielki port skąd w łatwy i szybki sposób można dostać się na sąsiednie malownicze wysepki Comino i Gozo.

Hotel

komfortowy, rozległy, wakacyjny kompleks hotelowy składający się z 5 sekcji, zachwyca zielenią i spokojem ogrodów oraz lokalizacją w malowniczej zatoce. Do dyspozycji gości: elegancki hol powitalny, recepcja, lobby z kącikami wypoczynkowymi, TV lounge, restauracja główna, lobby bar, cafeteria, w sezonie głównym bar przy basenie, płatny room service, butik, sala konferencyjna, punkt wymiany walut, kącik internetowy (lokalne opłaty), miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty)

Liczba pokoi

313 - eleganckie, wygodnie wyposażone, utrzymane w śródziemnomorskim stylu, z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, ogrzewanie (w okrsie jesienno-zimowym), TV, telefon, płatny mini bar, płatny sejf, balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci (możliwe wspólne spanie).

Sport/rozrywka

2 baseny odkryte z tarasami słonecznymi położone w hotelowych ogrodach (leżaki, parasole bezpłatnie); podgrzewany basen kryty (dostępny w sezonie jesienno-zimowym); kącik gier, tenis stołowy, bilard, rzutki, łucznictwo (lokalne opłaty); fitness, kort tenisowy (lokalne opłaty); w sezonie głównym cykliczne programy animacyjne dla dzieci i dorosłych; sporty wodne na plaży (dostępne sezonowo, lokalne opłaty)

Dzieci

brodzik, plac zabaw

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania, obiadokolacje, możliwość dopłaty do pakietu All inclusive

Kategoria lokalna

****

Uwaga

Hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7 dni w tygodniu. Spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta (w sezonie zimowym z wyłączeniem weekendów).


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta

Opis

Malownicze położenie w pobliżu jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie, Wszystkie pokoje z widokiem na morze, Pięknie utrzymany ogród, w którym znajdują się 2 baseny wraz z brodzikami, Smaczna kuchnia, Bezpłatny dostęp do Wi-Fi na terenie całego obiektu,

Lokalizacja

w miejscowości Mellieha, przy prywatnej plaży, ok. 200 m od publicznej plaży, ok. 25 km od lotniska, ok. 1 km od przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

liczba pokoi - 313, restauracje - 1, lobby bar, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, fryzjer, night club, centrum konferencyjne.

Basen

2 baseny odkryte (każdy z wydzieloną częścią dla dzieci), parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty (z podgrzewaną wodą).

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, ogrzewanie przez klimatyzację, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet bezprzewodowy, telefon, taras/balkon, radio, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci. Łóżko piętrowe dla dzieci jako dostawka. Wszystkie pokoje z widokiem na zatokę/morze.

Plaża

prywatna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole, leżaki.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

koszykówka, wodny aerobik, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, łucznictwo, aerobik, kręgle, rzutki.

Rozrywka

muzyka na żywo, karaoke, program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, menu, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. obowiązkowej dopłaty do kolacji wigilijnej (24/12) 100zł/os. (dzieci 50zł/os.) oraz sylwestrowej 140zł/os. (dzieci 70zł/os.).

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w głównej restauracji; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach o wyznaczonych porach.

Informacje dodatkowe

Popeye Village Fun Park (www.popeyemalta.com) - ok. 3 km od hotelu.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 55x40x23cm) lot Ryanair (FR). 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary 55x40x20cm) + 1 mała torebka (35x20x20cm) lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Rainbow

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Rozległy hotel, położony tuż przy znanej zatoce Mellieha, która oferuje największą piaszczystą plażę na całej wyspie! Wokół hotelu znajduje się dobrze utrzymany ogród, a w odległości kilkuset metrów rezerwat przyrody. Ok. 200 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, a lotnisko w Luqi - ok. 25 min jazdy.
Plaża:
Hotel posiada prywatną piaszczystą plażę w niewielkiej zatoczce (zejście po schodkach, leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie). Dodatkowo - publiczna plaża w zatoce Mellieha oddalona jest o ok. 200 m (serwis plażowy ok. 8 EUR/dzień, na plaży kilka klubów i barów).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz. z sejfami, windy, pralnia, sklep, stoisko z pamiątkami. Hotel posiada restaurację główną (kuchnia międzynarodowa, bufet), pizzerię, a także 5 barów - Lobby Cafe, klimatyczny Limelight Lounge, 2 bary przy basenie oraz bar przy tarasie słonecznym Water's Edge. Ponadto goście korzystać mogą z dwóch basenów zewnętrznych i brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Dostępny także basen wewnętrzny.
Pokoje:
Hotel posiada ponad 300 wygodnie urządzonych pokoi 2-osobowych z możliwością pojedynczej dostawki (dla dziecka lub osoby dorosłej), wyposażonych w: indywidulanie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, łazienkę (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) oraz minibar i sejf (płatne dodatkowo). Wszystkie pokoje mają widok na morze (pokoje położone na parterze mają ograniczony widok na morze).
Wyżywienie:
Śniadania oraz kolacje w formie bufetu serwowane w restauracji głównej. Organizowane są wieczory tematyczne, np. barbeque.
Program sportowy i animacyjny:
Animacje i gry prowadzone w ciągu dnia wokół jednego z basenów. Bezpłatnie dostępne są: siłownia, pokój gier oraz łucznictwo. Za dopłatą można skorzystać z kortów tenisowych, centrum sportów wodnych oraz nurkowania.
Internet:
Na ternie ogólnodostępnym płatny dostęp do internetu WiFi. Ponadto za dodatkową opłatą dostęp do internetu przewodowego.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.melliehabayhotel.com/
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy hotel, kaskadowo położony nad zatoką Mellieha, otoczony bujną zielenią. Fantastyczna kuchnia, własna piaszczysta plaża oraz pokoje z widokiem na zatokę! Idealny wybór dla par i grup przyjaciół.

Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień 2-7
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 8
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Malta - informacje ogólne
Waluta
EUR. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki
Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.
Wiza
Obywatele Polski mogą przebywać na Malcie na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu (pobyt do 90 dni).
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.
Poczta
Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,75 EUR, pocztówka od 0,50 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy pocztowe czynne są zazwyczaj od 09:00 do 12:00 i od 14:00 do 17:00.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR). W wielu hotelach są także standardowe gniazdka.
Telefony
Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Malty. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie
Valletta
Stolica Malty, położona malowniczo na półwyspie pomiędzy dwoma zatokami - Grand Harbour i Marsamxett Harbour, wzniesiona przez joannitów w połowie XVI wieku wg systemu hippodamejskiego, optymalizującego wykorzystanie powierzchni miasta, a także ułatwiającego obronę przed najeźdźcami. Dzięki takiemu rozwiązaniu w mieście zachowało się wiele zabytków - miasto jest jednym z najbardziej zagęszczonych obszarów zabytkowych na świecie i zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Nad miastem góruje kopuła Bazyliki Matki Boskiej Karmelitańskiej dookoła której umiejscowione są liczne zabytkowe pałace i wille. Obecnie centrum Valletty jest sercem rozrywkowo-kulturalnym wyspy - pośród klimatycznych knajpek i restauracji, wciśniętych w wąskie uliczki miasta, organizowane są festiwale i imprezy.
St. Julian's
Niewielka miejscowość położona na północ od Valletty, nad zatoką Spinola Bay, będąca w przeszłości wioską rybacką. Aktualnie stanowi centrum życia nocnego wyspy - w dzielnicy Paceville znajduje się wiele stylowych i luksusowych barów, klubów muzycznych i dyskotek, otwartych do białego rana. Tutaj także można spróbować swojego szczęścia w licznych kasynach.
Mdina
Położona w centralnej części wyspy niewielka miejscowość, która była pierwszą stolicą Malty. Architektura miasta to połączenie stylu normańskiego oraz barokowego - przyjemnie tutaj "zgubić się" w gąszczu wąskich uliczek, które zaskakują mieszczącymi się przy nich willami, kościołami czy pałacami. Teren miasta wyłączony jest z ruchu kołowego (poza pojazdami uprzywilejowanymi), dzięki czemu panuje tu cicha, spokojna atmosfera, a Mdina określana mianem "cichego miasta".
Wyloty z:
Warszawy, zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Valletta - stolica wyspy
Półdniowa wycieczka do stolicy Malty - Valletty. Zwiedzanie rozpoczniemy od wizyty w Ogrodzie Barrakka, umiejscowionego w dawnym Bastionie św. Piotra i Pawła. Niezwykłe ogrody, utworzone pod koniec XVII wieku, są ulubionym miejscem rodzinnych spotkań Maltańczyków. Rozpościera się z nich zachwycająca panorama miasta i zatoki Grand Harbour. Dalej wizyta w Konkatedrze Św. Jana, z bogato zdobionymi ołtarzami, znanym obrazem Carravaggia - Ścięcie Św. Jana Chrzciciela oraz muzeum katedry z imponującą kolekcją arrasów. Spacer wąskimi uliczkami Valletty, przy których mieszczą się historyczne pałace i wille. Wycieczkę zakończymy wizytą w "Malta Experience", gdzie zobaczymy multimedialne show ukazujące historię wyspy. (Cena ok. 40 EUR).
Wyprawa do Wioski Popeye'a
Zapraszamy do spędzenia popołudnia w Sweetheaven - magicznej wiosce nieustraszonego marynarza Popeye'a, znanego z musicalu i kreskówki. Wioska powstała specjalnie na potrzeby filmu i aktualnie funkcjonuje jako skansen i park rozrywki. Podczas wizyty będziemy mieli okazję wybrać się w mini rejs łodzią po zatoce, aby podziwiać imponujące klify, otaczające wioskę, zobaczyć przedstawienia kukiełkowe opowiadające historie Popeye'a i jego przyjaciół, skorzystać z wodnych zjeżdżalni i trampolin czy odpocząć na trasie słonecznym. Podczas spaceru po wiosce można spotkać bohaterów filmu i zrobić z nimi pamiątkowe zdjęcie! (Cena ok. 25 EUR).
Wycieczka na wyspę Gozo
Całodniowa wyprawa na drugą co do wielkości w archipelagu Wysp Maltańskich - Gozo. Przeprawa promowa do niewielkiej miejscowości Mgarr, skąd rozpoczniemy zwiedzanie wyspy. Zobaczymy m.in. wizytówkę wyspy, czyli imponujący most skalny Azur Window oraz zatokę w Xlendi z górującą nad nią wieżą obserwacyjną z XVII w. W stolicy wyspy, Victorii, zatrzymamy się przy średniowiecznej cytadeli oraz barokowej katedrze Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny. Czas wolny na lokalnym targu. (Cena ok. 60 EUR)
Mdina - "miasto ciszy"
Całodniowa wycieczka do dawnej stolicy wyspy - Mdiny. Położona w centralnej części wyspy, na wzgórzu, stanowiła idealne miejsce do założenia średniowiecznego miasta, które łatwo było bronić przed najeźdźcami. Dzięki temu ocalało wiele zabytkowych budynków, a miasto zachowało unikalny klimat. Wąskie uliczki, które wyłączone są z ruchu kołowego, przy których mieści się wiele średniowiecznych i barokowych budynków, a przy nich klimatyczne knajpki i restauracje, przyciągają licznych turystów. Po południu przejazd do miejscowości Dingli, gdzie będziemy podziwiać zapierające dech w piersi klify. (Cena ok. 50 EUR).
Wieczór maltański
Wieczór z lokalną historią i kuchnią! Spróbuj lokalnych przysmaków - potrawki z królika czy koziego sera, a także zapoznaj się z burzliwą i długą historią Malty. Dodatkowo pokazy tańca i muzyka na żywo. (Cena ok. 50 EUR).
Tajemnice Grand Harbour (wycieczka morska)
Półdniowy rejs po zatoce Grand Harbour, podczas którego poznamy burzliwą historię wyspy i będziemy mieli okazję z zupełnie innej perspektywy obronną zabudowę Valletty. Najpiękniejsze widoki i relaksacyjna atmosfera - fantastyczne połączenie! Podczas wycieczki lunch na łodzi dodatkowo płatny. (Cena ok. 30 EUR).
Maltańska przygoda (jeep safari i rejs katamaranem)
Całodzienna wyprawa - szansa na poznanie wszystkich 3 wysp należących do Malty! Dzień zaczniemy wyjazdem (kilkuosobowe jeepy) w kierunku przeprawy promowej na Gozo. Objazd wyspy - malowniczy most skalny Azure Window, a także urocze zatoki z lazurową wodą, nad którymi górują wieże strażnicze i katedry. Przejazd do mariny - ciąg dalszy wycieczki realizowany catamaranem Spirit of Malta. Podpłyniemy do znanej Blue Lagoon przy wyspie Comino - przerwa na kąpiele w morzu i snorkeling. Dalej rejs do Valletty wzdłuż malowniczego wybrzeża wysp, zachwycającego swoimi klifami i zatokami. W trakcie wycieczki lunch i napoje. (Cena ok. 80 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Traveliada

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Malta

Lokalizacja

Miejscowość Mellieha w północnej części Malty, przy plaży, 6 km od przystanku komunikacji publicznej, ok. 25 km od lotniska, 3 km od centrum miasta.

Wyposażenie hotelu

restauracja, bar przy basenie, lobby bar, lobby, recepcja, sklep z pamiątkami, taras, parking, ogród, wymiana walut, fryzjer, night club, centrum konferencyjne, siłownia. Płatny - room service, Wifi, pralnia/czyszczenie chemiczne.

Plaża

zagospodarowana, prywatna, piaszczysta, z parasolami i leżakami.

Basen

Hotel dysponuje 2 basenami odkrytymi, bezpłatne parasole i leżaki, a także basen kryty z podgrzewaną wodą.

Pokoje

W hotelu znajduje się 313 pokoi. Pokoje standard to pokoje dla max. 3 osób dorosłych. Wyposażone w indywidualnie regilowaną klimatyzację, ogrzewanie przez klimatyzację, telewizję satelitarną, telefon, taras/balkon, radio, mini lodówka, suszarkę do włosów, łazienkę z wanną i prysznicem. Dodatkowo płatne - wifi, sejf, mini bar, internet bezprzewodowy.

Wyżywienie

HB oferuje - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All Inclusive oferuje - śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach o wyznaczonych porach.

Sport i rozrywka

koszykówka, aerobik wodny, tenis ziemny, łucznictwo, aerobik, kręgle, rzutki. Na plaży za dodatkową opłatą sporty wodne - łódka banan, narty wodne, windsurfing, rower wodny, żeglowanie i nurkowanie. Muzyka na żywo, karaoke, program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

menu, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, opiekunka - dodatkowo płatna na zapytanie.

Uwagi

Oferujemy pomoc przy wynajęciu samochodu. Prosimy o kontakt z konsultantem rezerwacje@traveliada.pl

Opłata klimatyczna

Z dniem 1 kwietnia 2016 roku wszyscy dorośli turyści przyjeżdżający na Maltę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania lub wykwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 0,5€ za dobę a jej maksymalna wysokość będzie wynosić 5€ za pobyt. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Cena zawiera

przelot samolotem, opłatę za transport bagażu podręcznego, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, noclegi, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie KL i NNW.

Cena nie zawiera

opieki rezydenta, opłaty klimatycznej, opłaty za transport bagażu głównego, wydatków własnych.

Informacja

Ceny ofert są aktualizowane raz dziennie. Ostateczna cena może ulec zmianie po wyczerpaniu promocyjnych cen biletów. W celu jej potwierdzenia prosimy o skontaktowanie się z naszymi konsultantami. Oferty realizowane tanimi liniami lotniczymi Wizz Air lub Rynnair zawierają w cenie bagaż podręczny. Bagaż rejestrowany należy dodatkowo zamówić u Konsultanta Traveliada.pl.


Almatur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Opis

Tajemnicze megality wpisane na światową listę UNESCO, urokliwe zatoki i porty rybackie, wczesnochrześcijańskie katakumby, owiany legendą zakon Joanitów. Malta - to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym , między Sycylią a Afryką. Przez wieki Malta była niezdobytą twierdzą Zakonu Kawalerów Maltańskich, w trakcie II wojny światowej - strategicznym przyczółkiem sił alianckich. Wielowiekowa i burzliwa historia wyspy oraz wpływy różnych kultur pozostawiły na Malcie wiele architektonicznych perełek. Ze względu na liczne zabytki mówi się, że Malta to jedno ogromne muzeum pod gołym niebem. Na przybywających tu turystów czeka wyjątkowy klimat, ciekawie ukształtowane wybrzeże, przepiękne plaże, malownicze zatoczki oraz gościnni mieszkańcy wyspy. W czystych wodach można podziwiać bujną faunę i florę. Przy plażach znajdują się centra sportów wodnych na czele z popularnym tu nurkowaniem oraz wiele restauracji, barów i dyskotek. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty. Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015).

Program

Pobyt wypoczynkowy na Malcie. Możliwość wykupienia dodatkowo płatnych wycieczek fakultatywnych.

Program fakultatywny

Przykładowy program dodatkowo płatny: Valetta – (wycieczka półdniowa). Stolica Malty i jedno z najpiękniejszych miejsc w basenie M.Śródziemnego. Rozmiar i piękno tego miasta zdumiewają i zachwycają przyjezdnych. Podczas spaceru zobaczymy m. in.: Górne Ogrody Barrakka, monumentalną katedrę św. Jana i wiele innych ciekawych miejsc. Koszt ok. 40 EUR. Malta i Comino (wycieczka całodniowa z lunchem) – w trakcie rejsu zobaczymy Valettę, Grand Harbour Entrance, przepłyniemy poprzez najpiękniejsze zatoki Malty takie jak: St. Thomas, Island, Peter’s Pool, Marsaxlokk, Blue Grotto. Pobyt na Blue Lagoon, następnie w kolejności zatoki: Mellieha, St. Paul Island, Salina i St. Julian. Koszt ok. 55 EUR. Blue Lagoon i świątynie - pierwszym przystankiem na trasie jest wspaniała Blue Grotto. Wizyta w typowej, rybackiej wiosce Marsascala. Po południu jaskinie Ghar Dalam, gdzie znajdują się kości prehistorycznych zwierząt, które żyły ponad 170 000 lat temu. Na koniec Świątynie Hagar Qim. Koszt ok. 50 EUR. Jeep Safari Malta – w godzinach porannych ruszamy jeepami odkrywać Maltę. Po drodze zobaczymy Red Tower, Popey Village. Następnie przejazd do Golden Bay, dalej Mdina, gdzie zrobimy przerwę na lunch. Po lunchu klify ze wspaniałymi widokami, Blue Grotto i Fishing Village. Koszt ok. 60 EUR.

Zakwaterowanie

Mellieha Bay Hotel **** Położenie: W rozległym kompleksie ogrodowym przy małej piaszczystej plaży należącej do hotelu, z widokiem na Mellieha Bay i miejscowość Mellieha. Do miasta ok. 3 km, raz dziennie sprzed hotelu kursuje autobus liniowy do Valetta. Plaża: Bezpośrednio przy hotelu

Wyżywienie

HB - bufet śniadaniowy i kolacyjny. Pokoje: Telefon, TV-satelitarna, radio, klimatyzacja (lipiec/sierpień), suszarka, wanna, WC, balkon. Część pokoi z widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty.Możliwość dostawki dla trzeciej i czwartej osoby dorosłej (zniżka 350 PLN/tydzień/osoba). Zniżka dla dwójki dzieci (2-12 lat) 700 PLN/tydzień/dziecko. Możliwość wykupienia pokoju 1 osobowego. Sport i rekreacja: Kompleks basenów. Odpłatnie: 2 utwardzane korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, bilard. Centrum sportów wodnych: odpłatnie windsurfing, żeglowanie (również nauka), narty wodne, rowery wodne, kajaki, kursy nurkowania PADI (również w języku polskim). Klub nocny, programy animacyjne. Dla dzieci:Brodzik, plac zabaw Wyposażenie: Komfortowy hotel, dysponuje 313 pokojami w 5 budynkach połączonych ze sobą, windą. Hotel oferuje recepcję z odpłatnymi sejfami, świetlicę z telewizją, kącikiem internetowym, sklepem, salonem fryzjerskim, barem, restauracją z częścią dla niepalących, sklepem z kawą, pralnią. Na zewnątrz kompleks basenów z wodą morską i oddzielny brodzik dla dzieci i bar. W miesiącach letnich czynne jest oprócz tego kąpielisko z dwoma basenami, brodzikiem oraz barem, w którym w południe serwowane są przekąski. Duży taras słoneczny, bezpłatne parasole, leżaki, serwis ręczników na plaży i przy basenie. Bar na plaży. Poza czerwcem, lipcem i sierpniem czynny jest kryty basen. http://www.melliehabayhotel.com/

Zakwaterowanie

7 noclegów

Wyżywienie

Śniadania i Obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Opcja dokupienia All Inclusive (700 PLN/os.dorosła/tydzień, 350 PLN/dziecko 2-12 lat/tydzień).

Transport

Przelot samolotem linii Air Malta na trasie: Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów. Wylot z Warszawy o 12:30, przylot na Maltę o 15:20. Wylot z Malty o 08:55, przylot do Warszawy o 11:40. Transfer busem z/na lotnisko na Malcie. Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa - Okęcie przy stanowisku Almaturu, w Hali Odlotów.

Ubezpieczenie

Signal Iduna S.A. Opieka rezydenta.

Cena obejmuje

Zakwaterowanie i wyżywienie, transport, transfery z/na lotnisko na Malcie, opiekę rezydenta, ubezpieczenie. Cena podstawowa nie zawiera: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu, taksy klimatycznej 0,5 EUR/dzień (max. 5 EUR/pobyt).

Uwagi praktyczne

Pobyty sobota/sobota, pierwsze świadczenie: śniadanie drugiego dnia imprezy(niedziela), ostatnie świadczenie: kolacja w dniu poprzedzającym wylot. Malta należy do UE i można  podróżować  na  podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas jest taki sam jak w Polsce. Elektryczność: 220V. Gniazdka mają 3 bolce jak w Wielkiej Brytanii, konieczny adapter. Przykładowe  ceny: bilet autobusowy ok. 2 EUR/przejazd, zestaw „fast food” ok. 6 EUR, napój ok. 1,5 EUR. Filmy: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qAv7vCpZkb8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w miejscowości Mellieha, słynącej z pięknych plaż i dobrze skomunikowanej z resztą wyspy. Centrum Mellieha ok. 3 km, przystanek autobusowy znajduję się w pobliżu hotelu. Lotnisko 25 km od hotelu.

PLAŻA

Hotelowa nieduża piaszczysta plaża znajduje się w bezpośrednio przy hotelu.200 m od hotelu znajduje się popularna piaszczysta plaża Ghadira Bay. Leżaki i parasole za opłatą.

HOTEL

Piękny hotel w rozległym ogrodzie, oferuje doskonały serwis i malownicze widoki, polecany dla wszystkich klientów, także dla rodzin z dziećmi. Jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania całej wyspy.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, winda, restauracja, restauracja a la carte, bar, bar plażowy, kantor, taras słoneczny, wypożyczalnia rowerów, sala TV, klub nocny, sklep, parking, pralnia, fryzjer, WiFi,

INTERNET

WiFi za opłatą.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Dostępna sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Recepcja, lobby, winda, restauracja, restauracja a la carte, bar, bar plażowy, kantor, taras słoneczny, wypożyczalnia rowerów, sala TV, klub nocny, sklep, parking, pralnia, fryzjer, WiFi,

DLA DZIECI

Plac zabaw dla dzieci, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

ZAKWATEROWANIE

Liczba pokoi: 313 Pokój standard: klimatyzacja, balkon, łazienka z prysznicem/wanną i WC, suszarka do włosów, telefon, TV Sat, mini bar, sejf, zestaw do kawy/herbaty.Pokoje family większe, jednopomieszczeniowe z czterema pojedynczymi łóżkami, wyposażone jak pokoje standard.

WYŻYWIENIE

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo FB: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata,  lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.  

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.melliehabayhotel.com

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg, bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko prywatnym samochodem (do 4 os.) lub komfortowym busem /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej płatnej przy zakwaterowaniu w hotelu - 0,50 EUR/os.dorosła (powyżej 18 lat)/dzień (ograniczonej do  5 euro/os), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej płatnej przy zakwaterowaniu w hotelu - 0,50 EUR/os.dorosła (powyżej 18 lat)/dzień (ograniczonej do  5 euro/os), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Net Holiday X

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Facilities

Enjoying an exclusive location close to Malta's largest sandy beach, this hotel is an ideal base to explore Mellieha with its first class restaurants, bars, shops and beautiful historical sites. The bird sanctuary Ghadira Natural Reserve is only a 10-minute walk away. One of the main attractions in Malta – the Popeye Village Fun Park - is just a 7-minute drive from the hotel. The charming Mediterranean-style units offer superb sea-views from the balcony or patio. In order for the guests to feel right at home, rooms are furnished with air-conditioning, satellite TV, minibar, as well as complementary tea and coffee making facilities and free WiFi Internet. The hotel offers two outdoor swimming pools and a heated indoor pool, as well as a fitness room and a bowling green for the sports enthusiasts. The on-site restaurant serves local cuisine in an informal, yet wonderful atmosphere.

Category

4

Address

GHADIRA
MLH 9065 MELLIEHA
E-mail: reservations@melliehabayhotel.com
Website: www.melliehabayhotel.com

Contact

Phone: 0035623570000
Booking phone: 0035623573009
Management phone: 0035623570000
Fax number: 0035621573844

GPS

35.975283,14.351509


Mapa Hotelu Mellieha Bay

Opinie o Hotelu Mellieha Bay

jest okey, zasluguje na swoje 4gw. lokalizacja bardzo spokojna wiec polecam na spokojne wakacje albo dla starszych albo dla nurkow, bo odrazu w hotelu mozna ukonczyc kurs nurkowy. ja nie probowalem ale jest. jedzenie dobre choc spodziewalem sie dan typowo z Malty. do pokoi, standardu i obslugi nie mam zadnych zastrzezen. ogolnie super, jeszcze ze Mellieha Bay ma super cene tym bardziej warto sie skusic

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Mellieha Bay - możliwości zakwaterowania:

standard singleuse standard seaview balcony
standard standard seaview balcony
standard promotion standard seaview balcony
DBL standard sea view
Pok. Family sea view
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Family Room Sea View
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze Telewizor Telefon
standard [sea view] sv
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
POK 3 OS SEA VIEW
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
pokoj standardowy
pokoj standardowy
Pokój jednoosobowy
DZ,Std,Balkon,Meerblick
DZ,BkoT,Meerblick
DZ/Meerbl/Sparpreis
Pokój 2 osobowy z dostawką
Pokój 2 osobowy z 2 dostawkami
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
EZ,BkoT,Meerblick
Familienzimmer/BkoT/M
Pokój 1 osoobowy

Mellieha Bay - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Mellieha Bay? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00