cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
  • Hotel Kennedy Nova, Malta
1 / 21
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
03.06 - 10.06
już od 2519 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.06 - 24.06
już od 2429 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kennedy Nova
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Kennedy Nova
star 4

Malta
Ocena hotelu Kennedy Nova:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kennedy Nova:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 czerwca 2021

Hotel Kennedy Nova w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Witamy Kennedy Nova Hotel w Gzira. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację i recepcję. Personel mówi po angielsku. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko MLA (11 km) i dyskoteka (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, przystanek autobusowy i informacja turystyczna.

Udogodnienia

Hotel oferuje serwis pokojowy, sejfy i pralnię. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Kennedy Nova Hotel posiada saunę i spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness.

Dodatkowe Informacje

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Kraków / Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Gdańsk i Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 170 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 250 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Oasis Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Around 5 km from a beach lies the hotel Hotel Kennedy Nova. The nearest bars and restaurants can be found at a distance of around 1 km. The city centre is around 2 km away. Between the hotel and the city centre there is a shuttle bus (for a fee). A supermarket and other shops you reach after approx. 2 km. There is also a 24h shuttle service between the hotel and the airport (for a fee) 24h a day - transfer time approx. 30 minutes. In the surrounding a disco (approx. 3 km away) and a cinema (approx. 3 km) offer entertainment for holidaymakers. On the beach are beach towels for a fee available. To reach the beach a shuttle (for a fee) is provided 24 hours a day. The seasonally air-conditioned hotel is equipped with a 24h reception (check-in is possible around the clock), a lobby bar, Wi-Fi, internet access, a lift, showers and changing rooms as well as a first aid kit. In the outdoor area you will find a seasonally open pool (open all year), where you can rent pool towels for a fee and sun loungers and sun umbrellas are available for free. For children there is also a children's pool. Furthermore, you can relax outdoors on a roof terrace. You can store your valuables in the safe (extra fee), and your luggage in the hotel`s storage roomn. For very young guests, kid`s chairs, highchairs and cots can be provided. To clean your clothes there are a laundry service (extra fee) and an ironing service. If necessary, you can contact the medical centre (for a fee). Guests at the accommodation can get a wake-up call from the hotel personnel. The energy supply is 240 Volts. For conventions and other business meetings, the hotel offers a business centre as well as a conference area (extra fee) with a reception, secretary´s office, curtains, printer, scanner as well as a catering service. If you want to explore the holiday region, you can use the car and motorbike rental service close to the hotel (extra fee). In addition, the hotel sells tickets excursions. Smoking is permitted in the hotel. Pets like cats and dogs are allowed in the hotel (on request) . For guests on their honeymoon, the hotel has special offers such as a romantically-decorated room, special honeymoon packages, an extra large king size bed, romantic dishes in the restaurant, champagne, sparkling wine, a basket of fruit or flowers in the room. American Express and Euro/Master Card are accepted as means of payment. Due to its barrier-free facilities , such as a hotel door that can be opened manually, barrier-free entrances, wheelchair accessible rooms and a wheelchair accessible lift, the hotel is also suitable for wheelchair users. Catering As catering services the hotel offers half board, full board and breakfast only. Breakfast is offered continental, from the buffet, la carte or as brunch. Enjoy your lunch as a set meal or la carte. Dinner is also served as a buffet, as a set meal or la carte. All Inclusive Light includes cake & pastries as well as local alcoholic beverages. When booking all-inclusive, one meal in the la carte restaurant is included. For the meals, there are a buffet restaurant with terrace (gluten-free and vegetarian dishes) and the cafeteria, a 24h snackbar as well as the pool bar. The drinks menu of the hotel includes soft drinks, coffee and tea and beer. Distances * Nearest town: approx. 5 km * Airport: approx. 8 km * Bus stop: approx. 1 km * Nearest dentist: approx. 2 km * Pharmacy: approx. 1 km * Hospital: approx. 3 km * Nearest bank: approx. 2 km Sports & Leisure For cyclists there is a bicycle rental (extra fee). Beginners as well as advanced divers can improve their skills under water with an instructor at a diving school. A sauna (extra fee) awaits you in the wellness area. For child care there is a babysitter service (extra fee) in your place of accommodation. For the entertainment of adults live music is presented on certain days. Additional information The hotel has a total of 98 rooms. Check-in is possible from 1400 hrs, check-out until 1130 hrs. This hotel is gay-friendly.

COVID 19

Klienci wylatujący na Maltę są zobowiązani posiadać test z wynikem negatywnym na obecność koronawirusa. Testy typu PCR muszą być wykonane w ciągu 72 godzin przed przylotem na Maltę. Podróżni, którzy nie będą posiadać testu, mogą zostać poddani testowi po przylocie na Maltę i skierowani na kwarantannę - w takim wypadku ustają świadczenia zawarte w Umowie między Organizatorem a Klientem, który zostaje skierowany do wyznaczonego miejsca, w celu odbycia kwarantanny. Rząd Maltański nie pokrywa kosztów wyżywienia. Aktualne informacje dla turystów związane z Covid-19 można znaleźć na stronie: www.visitmalta.com/en/covid-19. W razie potrzeby uzyskania bardziej szczegółowych informacji można skorzystać z uruchomionej przez władze maltańskie specjalnej infolinii dla turystów: +356 2169 2447 lub wysłać zapytanie drogą mailową na adres: tourismcovid-19helpline@visitmalta.com. Szczegółowy wykaz nakazów i zakazów związanych z COVID-19 obowiązujących na Malcie dostępny jest na stronie: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/resources.aspx. Bieżące informacje na temat sytuacji epidemiologicznej, obowiązujących obostrzeń, zasad postępowania w związku z Covid-19 oraz warunków podróżowania z i na Maltę zamieszczane są również na stronie placówki w zakładce Aktualności.

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMIM LINIAMI LOTNICZYMI (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia), obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze.

PRZELOTY LINIAMI REJSOWYMI/TANIMI LINIAMI

Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Przykładowe warunki przewozów wybranych przewoźników: Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

RODZAJ OFERTY - USŁUGI

Oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny nie zawiera transferu lotnisko-hotel-lotnisko.


BestReisen

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel bardzo dogodnie usytuowany przy promenadzie, skomunikowany z innymi miejscami wyspy. Malownicze widoki na port, morze i miasto, basen na dachu, wiele atrakcji w okolicy. Świetna baza wypadowa na wycieczki.

Położenie

Tuż przy gwarnej promenadzie w Gzira, nieopodal miasta Sliema (można dojść do niego spacerem wzdłuż morza), ok. 12 km od lotniska, ok. 2 km od plaży. Niedaleko (ok. 500 m od hotelu) znajduje się przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z lobby (bezpłatne Wi-Fi), restauracja główna, bistro bar Seashore z częścią na zewnątrz, letni bar przy basenie, automat z napojami i przekąskami, room-service, sala konferencyjna, punkt wymiany walut, usługi pralnicze. Przy hotelu jest wypożyczalnia samochodów i motocykli.

Pokoje

Standardowe - klasycznie wyposażone; klimatyzacja, łazienka z wanną/prysznicem i suszarką, telewizor, odpłatnie: sejf, minibar, serwis do przygotowania kawy/herbaty, łącza internetowe.   City view room - dodatkowo balkon (widok na miasto). Harbour view room - dodatkowo balkon (widok na port).

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetu lub a'la carte HB - śniadania i obiadokolacje FB - śniadania, obiady i kolacje

Sport i rozrywka

Basen (czynny w sezonie letnim), sauna, okazjonalnie program rozrywkowy, dyskoteka. Niedaleko są ośrodki sportowe, bary, puby, 3 km od hotelu znajduje się kino.

Dla dzieci

Wydzielona część w basenie (czynny latem), wysokie krzesełka w restauracji, odpłatne łóżeczka niemowlęce (na zamówienie).

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci. 

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (info w kolejnym punkcie), wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, obowiązkowego podatku turystycznego (0,50 EUR za dzień/osobę pełnoletnią; płatne bezpośrednio w hotelu).

Informacje o lotach liniami Wizzair / Ryanair / Air Malta

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 650 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 300 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Air Malta: Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych Air Malta dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dodatkową opłatą (kalkulacja indywidualna w zależności od terminu). Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta

Opis

Hotel Kennedy Nova położony jest przy gwarnej promenadzie, w miejscowości Gżira, graniczącej z rozrywkową Sliemą. Nowoczesny obiekt dysponuje komfortowymi pokojami z klimatyzacją, telewizją kablową, mini barem oraz sejfem. Na hotelowym dachu zlokalizowany jest basen oraz taras z wygodnymi leżakami, a ponadto do dyspozycji Gości jest centrum fitness, jacuzzi, sauna oraz siłownia. Hotel dysponuje także restauracją oraz barem z przekąskami na słonecznym tarasie, z którego roztacza się piękny widok na port, przystań oraz bastiony Valletty. Obiekt stanowi doskonałe miejsce wypadowe do zwiedzania, co ułatwią doskonałe połączenia komunikacyjne z resztą wyspy.

Lokalizacja

w miejscowości Gżira, ok. 500 m od centrum , ok. 7 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi: 97, restauracje: 1, snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, wymiana walut, przechowalnia bagażu, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty (na hotelowym dachu), leżaki bezpłatne.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja kablowa, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju - STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.
STANDARD: pokoje dla max. 2 osób (z widokiem na morze).

Sport i fitness

masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), sauna (płatna), siłownia.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) .

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji. Cena nie zawiera obowiązkowej dopłaty do kolacji wigilijnej 24.12 (dotyczy Gości z opcją HB/FB) - 130zł/os. (dzieci 50%), kolacji sylwestrowej 31.12 - 180zł/os. (dzieci 50%) oraz obiadu w pierwszy dzień świąt 25.12 (dotyczy Gości z opcją FB) - 130zł (dzieci 50%) oraz w Nowy Rok 1.01 (dotyczy Gości z opcją FB) - 130zł (dzieci 50%).

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami).

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg - 250zł/szt./2 strony

lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony lub bagażu głównego o wymiarach do 10kg - 200zł/szt.

lot Air Malta (KM): bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg

lot Lufthansa (LH), LOT (LO): bagaż podręczny do 8kg i wymiarach 55 x 40 x 23 cm

 

 

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:
- bagaż 20kg 300zł/2 strony;

- bagaż 10kg (rejestrowany) 55 cm x 40 cm x 20 cm 200zł/2 strony

WIZZAIR:

- bagaż 10kg 55 cm x 40 cm x 20 cm 250zł/2 strony;

- bagaż 20kg 400zł/2 strony

LUFTHANSA i PLL LOT:

- bagaż do 23kg 300zł/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji.

Na Malcie  wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi ok. 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

kontakt telefoniczny w j. polskim


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Atur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Lokalizacja

centralnie, bezpośrednio przy gwarnej, nadbrzeżnej promenadzie, w miejscowości Gżira, graniczącej z rozrywkową Sliemą. W pobliżu hotelu liczne restauracje, bary, butiki oraz liczne dzienne i nocne rozrywki. Przystanek komunikacji miejskiej, dzięki której łatwo poruszać można się po wyspie ok. 30 m od hotelu

Hotel

nowoczesny i wygodny obiekt, pełen śródziemnomorskiego klimatu; do dyspozycji gości: recepcja z lobby, kącik telewizyjny, restauracja główna, cafeteria i bar, w sezonie bar przy basenie, salka konferencyjna, kącik internetowy (lokalne opłaty)

Liczba pokoi

98 - zadbane i wygodne z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV, telefon, płatnym minibarem i sejfem, balkon lub taras. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki.

Sport/rozrywka

niewielki basen z tarasem słonecznym (leżaki parasole bezpłatnie) na dachu hotelu, z którego rozpościera się piękny widok na port jachtowy i stolicę Valetta; sauna, jacuzzi, fitness (lokalne opłaty); w sezonie głównym cykliczne programy animacyjne i wieczorki z muzyką na żywo; bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w Sliemie.

Dzieci

brodzik

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty obiadokolacji

Kategoria lokalna

****

Uwagi

hotel objęty telefoniczną asystą rezydenta


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel jest centralnie usytuowany, przy popularnej promenadzie, która łączy eleganckie centrum handlowe Sliema Ferries z malowniczą przystanią jachtową w Ta'Xbiex. Z hotelu roztaczają się widoki na stolicę Malty, Vallettę oraz Sliema Creek. Obiekt ten położony jest blisko gwarnych kawiarenek na świeżym powietrzu, barów i restauracji przy nadmorskiej promenadzie. Hotel mieści się przy głównej trasie autobusów kursujących do Sliemy, St. Julians i Valletty, jednak prostszym i bardziej przyjemnym sposobem na dotarcie do stolicy Malty jest rejs niedrogim promem wzdłuż zatoki.

97 pokoi wyposażonych w

indywidualnie regulowaną klimatyzację, TV kablową/satelitarną, telefon, minibar, łazienkę, suszarkę do włosów, sejf, żelazko i deska do prasowania (na życzenie).

Do dyspozycji gości

Restauracja, bar/lounge, kawiarnia, całodobowa recepcja, basen otwarty i brodzik dla dzieci, winda, sejf, fitness, sauna, centrum biznesowe, opieka nad dziećmi, usługi pralnicze, kantor wymiany walut, wypożyczalnia rowerów.

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy Warszawa - Malta-Warszawa (w kwocie min. 1150 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat) lub Kraków-Malta-Kraków (w kwocie min. 750 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-16 lat), transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, śniadania, ubezpieczenie NW i KL i bagaż

CENA NIE ZAWIERA

dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą 2. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, FB - śniadania + lunche + kolacje


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta

Opis

Hotel Kennedy Nova położony jest przy gwarnej promenadzie, w miejscowości Gżira, graniczącej z rozrywkową Sliemą. Nowoczesny obiekt dysponuje komfortowymi pokojami z klimatyzacją, telewizją kablową, mini barem oraz sejfem. Na hotelowym dachu zlokalizowany jest basen oraz taras z wygodnymi leżakami, a ponadto do dyspozycji Gości jest centrum fitness, jacuzzi, sauna oraz siłownia. Hotel dysponuje także restauracją oraz barem z przekąskami na słonecznym tarasie, z którego roztacza się piękny widok na port, przystań oraz bastiony Valletty. Obiekt stanowi doskonałe miejsce wypadowe do zwiedzania, co ułatwią doskonałe połączenia komunikacyjne z resztą wyspy.

Lokalizacja

w miejscowości Gżira, ok. 500 m od centrum , ok. 7 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 97, restauracje - 1, snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, wymiana walut, przechowalnia bagażu, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty (na hotelowym dachu), leżaki bezpłatne.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja kablowa, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób. STANDARD - pokoje dla max. 2 osób (z widokiem na morze).

Sport i fitness

masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), sauna (płatna), siłownia.

Dla dzieci

opiekunka (płatna).

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji. obowiązkowej dopłaty do kolacji wigilijnej 24.12 (dotyczy Gości z opcją HB/FB) - 130zł/os. (dzieci 50%), kolacji sylwestrowej 31.12 - 180zł/os. (dzieci 50%) oraz obiadu w pierwszy dzień świąt 25.12 (dotyczy Gości z opcją FB) - 130zł (dzieci 50%) oraz w Nowy Rok 1.01 (dotyczy Gości z opcją FB) - 130zł (dzieci 50%).

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami). W cenie bagaż podręczny - lot Wizz Air (W6) - bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 150zł/2 strony. lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 90zł/szt./2 strony; lot Air Malta (KM) - bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony; WIZZAIR - - bagaż 20kg 300zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji. Na Malcie wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie). Gozo i Comino - kontakt telefoniczny z polskojęzycznym przedstawicielem na Malcie. UWAGA. Obsługa niedostępna w terminie 5-12 grudnia oraz 18-31 stycznia. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko dedykowany jest tylko Klientom Ecco Holiday, co znacznie skraca czas podróży i umożliwia dotarcie do celu w możliwie najkrótszym czasie.


Traveliada

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Malta

Lokalizacja

Hotel położony w miejscowości Gżira, ok. 500 m od centrum , ok. 7 km od lotniska.

Udogodnienia

W hotelu znajduje się 97 pokoi, 1 restauracja, snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (dodatkowo płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, wymiana walut, przechowalnia bagażu, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne oraz basen odkryty na hotelowym dachu (leżaki bezpłatne). Goście za dodatkową opłatą mogą korzystać z masażów, jacuzzi, centrum fitness, sauny i siłowni. Dla dzieci opiekunka za dodatkową opłatą.

Pokoje

Hotel dysponuje pokojami standard dla max. 3 osób i standard dla max. 2 osób (standard dla 2 osób z widokiem na morze). Wyposażenie - klimatyzacja, telewizja kablowa, sejf (dodatkowo płatny), mini bar ( dodatkowo płatny), telefon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

Wyżywienie

BB oferuje śniadania w formie bufetu. HB oferuje śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Uwagi

Oferujemy pomoc przy wynajęciu samochodu. Prosimy o kontakt z konsultantem rezerwacje@traveliada.pl

Opłata klimatyczna

Z dniem 1 kwietnia 2016 roku wszyscy dorośli turyści przyjeżdżający na Maltę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania lub wykwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 0,5€ za dobę a jej maksymalna wysokość będzie wynosić 5€ za pobyt. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Cena zawiera

przelot samolotem, opłatę za transport bagażu podręcznego, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, noclegi, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie KL i NNW.

Cena nie zawiera

opieki rezydenta, opłaty klimatycznej, opłaty za transport bagażu głównego, wydatków własnych.

Informacja

Ceny ofert są aktualizowane raz dziennie. Ostateczna cena może ulec zmianie po wyczerpaniu promocyjnych cen biletów. W celu jej potwierdzenia prosimy o skontaktowanie się z naszymi konsultantami. Oferty realizowane tanimi liniami lotniczymi Wizz Air lub Rynnair zawierają w cenie bagaż podręczny. Bagaż rejestrowany należy dodatkowo zamówić u Konsultanta Traveliada.pl.


TOP Touristik

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są aktualizowane i obowiązują w momencie zakładania rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania, oferty są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy koszt rezerwacji niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Kategoria

Kategoria lokalna 4 *  ZEA, 
Kategoria TOP Touristik 3,5 * 

Położenie

Hotel Kennedy Nova zapewnia doskonałą lokalizację tuż przy promenadzie w miejscowości Gżira, 10 minut spacerem od dworca autobusowego w Sliemie. Do lotniska ok 12 km.
Adres:
Hotel Kennedy Nova
116 The Strand,
Sliema Creek, Gzira GZR 1027, Malta
Tel: +356 2260 8899
Web: www.kennedynova .com

Wyposażenie

Hotel oferuje łącznie 98 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (dodatkowo płatne) .
Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących. 
W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi WI-FI w holu jest darmowe. Możliwe zmiany w przyszłości. W kwestii dodatkowych informacji prosimy kontaktować się z recepcją.  

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. W czasie wolnym poza studiem fitness, spa i solarium zapraszamy również do skorzystania z sauny (za dodatkową opłatą). Kolejnym udogodnieniem jest bogaty w gry i zabawy program zajęć dla dzieci.

Wyżywienie

Hotel oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Podatki – Malta

Szanowni Państwo informujemy, iż na terenie państwa Malta od dnia 01.07.2016 obowiązuje w hotelach oraz kwaterach turystycznych nowy podatek turystyczny. Powyższy podatek płatny jest bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu.
Stawka podatku wynosi 0,50 Euro/osoba/noc – niezależnie od standardu zakwaterowania.
Podatek płatny jest maksymalnie do wysokości 5 Euro za pobyt i dotyczy osób powyżej 18 roku życia. Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*). Podane ceny bagażu obowiązują do momentu zakupu rezerwacji lotniczej (biletu), cena bagażu po zakupie biletów zwiększa się.
+ Ryanair (FR) Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x20x25 cm, max. 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład):  od 70 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x20x25 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x20 cm, usługa dodawana jest dla całej rezerwacji (wszystkich pasażerów).
*Bagaż rejestrowany: 265 – 400 PLN / 1 szt. 20 kg w obie strony. Bagaż odprawiany przed kontrolą bezpieczeństwa przy stanowisku check-in.
+ Wizz Air (W6): Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x30x20 cm, max 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład): od 75 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x30x20 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x23 cm, usługa może być dodana dla poszczególnych pasażerów.
*Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 200 – 450 PLN.
++ Air Malta (KM): Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/260107/Airlines_Policies.pdf


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Hotel Kennedy Nova

Kategoria

****

Miejscowość

Sliema

Region

Malta

Kod

MLA20005 FH

Liczba pokoi

98

Zalety

Top zniżki dla dzieci.

Położenie

Tylko nadbrzeżna ulica odziela hotel od malowniczej promenady z widokiem na port jachtowy i miasto Valetta. Kilka minut pieszo do centrum miejscowości z barami i sklepami. Do najbliższej skalistej plaży ok. 500 m. Przystanek autobusowy naprzeciwko hotelu.

Opis

Elegancko urządzony, z dziedzińcem. Restauracja z kuchnią lokalną i międzynarodową, kawiarnia, bar, centrum biznesowe z punktem internetowym, WLAN w lobby i na tarasie na dachu, jacuzzi (za opłatą), winda, na dachu taras z ładnym panoramicznym widokiem, basen (ok. 11 x 5 m), leżaki, parasole i ręczniki przy basenie. Parkowanie w miejscach ogólnodostępnych.

Wyżywienie

Śniadanie w formie bufetu (G) wliczone w cenę. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H), dodatkowo wieczorem bufet.

Zakwaterowanie (pokoje)

Komfortowo urządzone, ok. 14 m kw., z łazienką lub prysznicem/WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, minibarem, sejfem do wynajęcia (ok. 1 EUR/dzień, kaucja ok. 35 EUR), klimatyzacją/ogrzewaniem (zależnie od sezonu), WLAN (za opłatą). Pokoje dla niepalących na zamówienie.

Pokój typ 1

DI/EI = Standard, pokój 2-os., od strony dziedzińca. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DIA = oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w pokojach standardowych (DI), ograniczona dostępność.

Pokój typ 3

DJM = pokój 2-os., z z balkonem i widokiem na morze.

Sport, rozrywka, wellness

Korzystanie z małej siłowni wliczone w cenę. Wellness - sauna za opłatą.

Warto wiedzieć

Przy rezerwacji na min. 7 nocy, dodatkowe świadczenia wliczone w cenę. Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

Transfery

Możliwość rezerwacji prywatnego transferu z / na lotnisko, w rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu, w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AW206102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta, Malta

UWAGA!

Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.Ważne! do końca września 2018 w pobliżu hotelu prowadzone będą prace budowlane. Należy liczyć się z hałasem i niedogodnościami. Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

centralne, bezpośrednio przy promenadzie nadbrzeżnej. Restauracje, sklepy i punkty rozrywki w pobliżu hotelu.

Wyposażenie

98 pokoi rozmieszczonych na 6 piętrach. Lobby z recepcją, winda, kącik TV, restauracja, bar. Na dachu hotelu znajduje się niewielki basen oraz bar. Leżaki, materace, parasole słoneczne w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.kennedynova.com

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI w lobby gratis, w pokojach za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV kablowa, telefon, balkon francuski. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (2B): z balkonem; wyposażone jak pok. 2A. Brak możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka. i infanta. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): brak balkonu, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (2-4C): 1 pokój (ok. 26 m2), balkon francuski, wyposażone jak pokoje 2A. Dla min. 4 osób.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

mała siłownia. Za opłatą: whirlpool i sauna.

Dzieci

zintegrowany brodzik (na dachu hotelu). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Wcześniej = taniej

do 31.01.18 15% zniżki, 1.02-31.03.18 11% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 1.06-15.06.18 (nie dot. pokoju 2-3S).

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malta, Malta

Położenie

centralne, bezpośrednio przy promenadzie nadbrzeżnej. Restauracje, sklepy i punkty rozrywki w pobliżu hotelu.

Wyposażenie

98 pokoi rozmieszczonych na 6 piętrach. Lobby z recepcją, winda, kącik TV, restauracja, bar. Na dachu hotelu znajduje się niewielki basen oraz bar. Leżaki, materace, parasole słoneczne w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.kennedynova.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV kablowa, telefon, balkon francuski. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (2B): z balkonem; wyposażone jak pok. 2A. Brak możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka. i infanta. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): brak balkonu, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (2-4C): 1 pokój (ok. 26 m), balkon francuski, wyposażone jak pokoje 2A. Dla min. 4 osób.

Dzieci

zintegrowany brodzik (na dachu hotelu). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

okazjonalnie muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI w lobby gratis, w pokojach za opłatą.

Sport

mała siłownia. Za opłatą: whirlpool i sauna.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • hotel miejski w śródziemnomorskim stylu
  • przepiękny widok na port jachtowy
  • polecany dla osób starszych, singli i par


Mapa Hotelu Kennedy Nova

Opinie o Hotelu Kennedy Nova

3.9
polecam

Przyjemny pobyt w hotelu Kennedy Nova wraz ze znajomymi w kwietniu 2015 roku. Wszystkie formalności związane z wyjazdem załatwione szybko i sprawnie. Przelot na Maltę i transfer sprawny. W internecie krążą opinię niepochlebne w tym hotelu, jednak my byliśmy zadowoleni. Lokalizacja świetna, wszędzie blisko, jedzenie smaczne, pokój dość spory, wyposażenie nie najnowsze ale sprawne. Obsługa miła, uprzejma, pomocna. Ogólnie polecam, pomimo drobnych wad hotelu (tj. nieciekawy widok z okna, mały basen, słabe wifi)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Kennedy Nova - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os. z widokiem na morze Double Harbour View
Pokój 2-osobowy Double Standard Comfort
SINGLE Single Standard Comfort
Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokoj dwuosobowy + 2x dostawka
pokoj 2-osobowy
pokoj 1osobowy

Kennedy Nova - Możliwości wyżywienia:


Kennedy Nova - miasta wylotu:


Kennedy Nova - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kennedy Nova? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00