Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
  • Hotel Canifor, Malta
1 / 14
Udogodnienia hotelu Canifor
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Canifor
star 4

Malta
Ocena hotelu Canifor:
3.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Canifor:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Ocena hotelu:
3.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 stycznia 2019

Hotel Canifor w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Malta/Wyspa Malta

Położenie:

- 500 m od plaży- 150m od Bugibby - ok. 25 km od lotniska- w pobliżu sklepy, restauracji

Plaża:

- Plaża skalista 500m od hotelu

Pokoje:

Standard Balcony Standard 15-18m- klimatyzacja- TV, telefon- łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów)- balkon lub taras

Sport, Relaks, Rozrywka:

Bezpłatne- basen zewnętrzny, parasole i leżaki - basen kryty- bilard- piłkarzyki 

Dla dzieci

-brodzik

Wyżywienie

BB - śniadanie  HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu - napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne FB - śniadanie i obiad, kolacja w formie bufetu - napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w snack bar. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:00.

Restauracje i bary:

- restauracja główna -  bar

Dodatkowe informacje:

- odremontowany w 2005roku- wifi płatne ok 2EUR/godz- informacja turystyczna- obiekt dysponuje 167 pokojami 

Bagaż

Gdańsk, Kraków, Poznań, Wrocław, Wilno (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 210 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 220 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 212 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 300 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 212 PLN (wyloty od 10.01 - 15.03)/ 300 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 212 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) - 32 kg - 274 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 362 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 274 PLN (wyloty od 10.01 - 15.03)/ 362 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 274 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 282 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 372 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 282 PLN (wyloty od 10.01 - 15.03)/ 372 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 282 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) - 32 kg - 372 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 460 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 372 PLN (wyloty od 10.01 - 15.03)/ 460 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Świetna lokalizacja Baseny Nowość!

Jednym zdaniem

Hotel z basenem w spokojnej lokalizacji stanowi znakomitą propozycję na początek przygody z Maltą za rozsądną cenę. 

Opis miejscowości

Qawra to miejscowość turystyczna położona nad zatoką St. Paul's Bay, na wschodnim wybrzeżu Malty, ok. 18 km od stolicy wyspy Valetty. Choć dziś jest już praktycznie połączona z pobliską Buggibą, to jest tu o wiele spokojniej i kameralniej.  Przy nadmorskiej promenadzie można znaleźć tętniące życiem bary, puby i restauracje. Dodatkowym atutem jest znakomita lokalizacja blisko pętli autobusowej skąd dojedziemy do Valletty czy Mdiny. 

Budynek

Zadbany hotel, oferujący łącznie ok. 170 pokoi, położony w północnej części wyspy, w niedalekiej odległości od centrum miejscowości Bugibba-Qawra, ok. 16 km od stolicy wyspy - Valletty. W pobliżu hotelu znajduje się nadmorska promenada, terminal autobusowy oraz liczne sklepy, restauracje, bary oraz kluby. Oficjalna kategoria lokalna: ****.

Pokoje

Podstawowo wyposażone, klimatyzowane 2-osobowe, typu inland z możliwością jednej dostawki (pokój ekonomiczny z widokiem na miasto, ląd lub sąsiednie budynki), łazienka z wanną lub prysznicem i WC, suszarka do włosów, telefon , sejf (odpłatnie), mini-bar (odpłatnie). Pokoje typu family: bardziej przestronne z dodatkową sofą dla 2 osób. 

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny (leżaki i parasole słoneczne w cenie), basen wewnętrzny, recepcja, pokój gier, bar i TV w lobby, kawiarnia, restauracja, pizzeria, taras słoneczny, przechowalnia bagażu, Wi-Fi w recepcji (bezpłatne); odpłatnie: jacuzzi, sauna, masaże, fitness, sejf.

Plaża

Kamienista, publiczna, ok. 300 m od hotelu. Możliwość dojazdu komunikacją publiczną do okolicznych plaż (najbliższa ok. 10 min jazdy). Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Wyżywienie

Śniadania lub śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Dostępna również opcja All Inclusive. All Inclusive: śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad serwowany z menu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-23:00, przekąski w 15:30-16:00.

Cena zawiera

Zakwaterowanie wg oferty * wyżywienie wg oferty * przelot wraz z transferem lotnisko-hotel-lotnisko * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT.

Uwaga

Limity bagażowe: Gdańsk: Wizzair, bagaż podręczny max 10 kg/os. (42 x 32 x 25 cm), bagaż rejestrowany max 32 kg/os. Warszawa: Air Malta, bagaż podręczny max 5 kg/os., bagaż rejestrowany max 20 kg/os.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta, Malta

Położenie

spokojne, w dzielnicy Qawra. Do centrum St. Paul's Bay z barami, sklepami i restauracjami ok. 400 m. Przystanek autobusowy oddalony o ok. 50 m.

Plaża

skalisto-żwirowa, publiczna, oddalona ok. 200 m od hotelu.

Wyposażenie

hotel oferuje 170 pokoi na 6 piętrach. Klimatyzowany hol powitalny z recepcją, 2 windy, sala TV, klimatyzowana restauracja, 2 bary, kawiarnia. Na zewnątrz znajdują się niewielki basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki, materace i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.canifor.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

odnowione Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, lodówka (za opłatą), TV sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pok. dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, wysokie krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

3-5 x na tydzień muzyka na żywo. Możliwość rozrywki w centrum miejscowości.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, WiFi w strefie recepcji gratis.

Sport

mała siłownia, whirlpool, kryty basen. Za opłatą: bilard, sauna, masaże (na zapytanie).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad 4-daniowe menu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11-15:00, herbata, ciasto w godz. 15:30-16:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.15 20% ZNIŻKI, 1.02-30.04.15 10% ZNIŻKI

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 2.06-20.06.15

Zniżki

DLA DZIECI 2-14 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • spokojnie położony hotel średniej kategorii
  • popularny wśród Gości Neckermanna
  • odnowione pokoje w 2014 roku


Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta, Malta

UWAGA!

Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu. Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

spokojne, w dzielnicy Qawra, w niewielkiej odległości od popularnej promenady nadbrzeżnej. Do centrum miejscowości St. Paul's Bay z barami, sklepami i restauracjami ok. 400 m. Przystanek autobusowy oddalony o ok. 50 m.

Plaża

skalisto-żwirowa, publiczna, oddalona ok. 200 m od hotelu.

Wyposażenie

hotel oferuje 170 pokoi na 6 piętrach. Klimatyzowany hol powitalny z recepcją, 2 windy, sala TV, klimatyzowana restauracja, 2 bary, kawiarnia, pizzeria (czynna sobota - niedziela). Na zewnątrz znajdują się niewielki basen ze słodką wodą oraz taras słoneczny. Leżaki, materace i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.canifor.com

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, WiFi w strefie recepcji gratis.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

odnowione Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, lodówka (za opłatą), TV sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

mała siłownia, whirlpool na dachu hotelu, kryty basen. Za opłatą: bilard, sauna, masaże (na zapytanie).

Dzieci

2 oddzielne brodziki, wysokie krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

3-5 x na tydzień muzyka na żywo. Możliwość rozrywki w centrum miejscowości.

All Inclusive

śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad 4-daniowe menu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11-15:00, herbata, ciasto w godz. 15:30-16:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.17 20% zniżki, 1.02-30.04.17 10% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 3.06-23.06.17.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. Dopłata do all inclusive.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Traveliada

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Malta

Lokalizacja

ten przyjazny dla rodzin hotel położony jest w centrum miejscowości Qawra i wraz z Bugibba tworzy popularny, tętniący życiem kurort. Turkusowe wody Morza Śródziemnego są w odległości krótkiego spaceru w Zatoce Świętego Pawła, a wystawa Malta Classic Car Collection jest zaledwie siedem minut spacerem od hotelu. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajduje się również szeroki wachlarz sklepów, kawiarni, restauracji i środków transportu publicznego. Hotel oferuje funkcjonalne, skromne pokoje z balkonami z widokiem na basen lub ulicę, a goście mogą wybrać się na wspaniałe śniadanie w formie bufetu serwowane w głównej restauracji. W hotelu znajduje się również pizzeria, kawiarnia i bar, w którym goście mogą wypić drinka i zamówić lekkie przekąski. Połyskujące baseny kryte i odkryte, sala gier i plac zabaw dla dzieci oferują wspaniałe miejsce, aby odpocząć i zrelaksować się po ciężkim dniu. Idealne miejsce na wspaniały, rodzinny wypoczynek na Malcie.

Udogodnienia

klimatyzacja, 24-godzinna recepcja, szatnia, winda, sklep, ogród, siłownia, obsługa pokojowa

Wyposażenie pokoi

łazienka, suszarka do włosów, balkon, sejf, klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, minibar, lodówka, zestaw do parzenia kawy i herbaty

Wyżywienie

BB oferuje śniadania w formie bufetu. HB oferuje śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All Inclusive oferuje śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ciągu dnia.

Rozrywka i rekreacja

odkryty basen ze słodką woda, basen dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, salon gier,

Uwagi

Oferujemy pomoc przy wynajęciu samochodu. Prosimy o kontakt z konsultantem rezerwacje@traveliada.pl

Opłata klimatyczna

Z dniem 1 kwietnia 2016 roku wszyscy dorośli turyści przyjeżdżający na Maltę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania lub wykwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 0,5€ za dobę a jej maksymalna wysokość będzie wynosić 5€ za pobyt. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Cena zawiera

przelot samolotem, transport bagażu podręcznego, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, noclegi, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie KL i NNW.

Cena nie zawiera

opieki rezydenta, opłaty klimatycznej, opłaty za transport bagażu głównego, wydatków własnych.

Informacja

Ceny ofert są aktualizowane raz dziennie. Ostateczna cena może ulec zmianie po wyczerpaniu promocyjnych cen biletów. W celu jej potwierdzenia prosimy o skontaktowanie się z naszymi konsultantami. Oferty realizowane tanimi liniami lotniczymi Wizz Air lub Rynnair zawierają w cenie bagaż podręczny. Bagaż rejestrowany należy dodatkowo zamówić u Konsultanta Traveliada.pl.


TOP Touristik

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Położony niedaleko centrum miasta Bugibba i przystanków komunikacji miejskiej hotel Canifor znajduje się w spokojnej okolicy, zaledwie 300 metrów od promenady i skalistych plaż. Od lotniska oddalony ok 20 km. Adres: Canifor Hotel Triq In-Nikkri (Nakkri Road), St.Paul´s (Bugibba, Qawra), Malta Tel: +356 2158 2780 Web 1: www.canifor.com/CaniforHotel/CaniforHotel/tabid/1399/Default.aspx Web 2: www.canifor.com

Wyposażenie

Hotel oferuje 150 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wypożyczalnia samochodów, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, wentylator i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka i minilodówka. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). Do wyposażenia łazienek należą prysznic i wanna. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W czasie wolnym poza studiem fitness, spa i zabiegami masażu zapraszamy również do skorzystania z bilardu i sauny (za dodatkową opłatą).

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, AMEXCO i MasterCard.

Podatki – Malta

Szanowni Państwo informujemy, iż na terenie państwa Malta od dnia 01.07.2016 obowiązuje w hotelach oraz kwaterach turystycznych nowy podatek turystyczny. Powyższy podatek płatny jest bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Stawka podatku wynosi 0,50 Euro/osoba/noc – niezależnie od standardu zakwaterowania. Podatek płatny jest maksymalnie do wysokości 5 Euro za pobyt i dotyczy osób powyżej 18 roku życia.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika. ++++ W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*).

- Ryanair (FR)

55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.

- Wizz Air (W6)

55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.

- Norwegian (DY)

55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.

- Easyjet (U2)

55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. 

- LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY)  

55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 

- W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) )

cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg. Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji. ++++ Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu. Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż :  www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf 


Atur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - rezydent z językiem polskim - transfery

Hotel info

na północnym, spokojnym krańcu Malty, ze wszystkich stron otoczony błękitnymi wodami zatoki. Wyjątkowe położenie gwarantuje malownicze krajobrazy. Z jednej strony hotelu duże tarasy słoneczne i baseny z morską wodą "spoglądają" na malowniczą Paradise Bay z jej piaszczystą plażą. Z drugiej strony widok na lokalną przystań promową i siostrzane wyspy Gozo i Comino. Niezwykle łatwy dostęp do wyjątkowej Gozo to duży atut hotelu. To wyspa pełna uroku, wspaniałego klimatu i piękna. By móc odkrywać jej zakątki wystarczy 20-minutowy rejs promem, którego przystań położona jest zaledwie kilka kroków od hotelu. Przestronny kompleks hotelowy słynie z elegancji, dobrego serwisu, bogatego zaplecza i wyśmienitej kuchni. Czas relaksu umilają cykliczne hotelowe animacje lub muzyka na żywo, a do centralnej części Malty dostać można się komunikacją lokalną, której przystanek znajduje się przy hotelu. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Cirkewwa, spokojna lokalizacja na północnym skraju wyspy. W sąsiedztwie hotelu przystań promowa na Gozo. Przed hotelem przystanek komunikacji lokalnej, którą podróżować można po Malcie. Miejscowość Mellieha z licznymi sklepami, restauracjami, barami ok. 6 km Lotnisko w Luqa ok. 30 km.

Plaża

prywatna, niewielka, piaszczysta przed hotelem (dojście przejściem podziemnym pod nadbrzeżną drogą). Malownicza Paradise Bay z publiczną, piaszczystą plażą oddalona ok. 20 min spacerem.

Hotel

276 pokoi, hol powitalny, lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna z show cooking, bar, cafeteria, sezonowy bar na plaży oraz restauracja a la carte, zaplecze konferencyjne, butik, wymiana walut, płatny kącik internetowy, miejsca parkingowe.

Pokój

przyjemnie urządzony, klimatyzacja, ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, mini lodówka, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego). ). Pokój typu PROMO oferowany w specjalnej cenie mniejszy metraż, bez balkonu. Pokój sv- pokój z widokiem na morze.

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne z morską wodą (sezon letni), duże tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Podgrzewany basen kryty w wodą morską (sezon zimowy), tenis stołowy, fitness, wielofunkcyjne boisko sportowe. Płatne: bilard, kącik gier, kort tenisowy, masaż, sauna, Paradise Diving Centre (sezon letni). Cykliczne programy animacyjne u wieczory z muzyką na żywo.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw (sezon letni)

Opcje wyżywienia

- śniadania - śniadania, obiadokolacje - all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi lekkie snacki, przekąski lub słodycze / 11:00-23:00 napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwaga

Hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7.

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm (zabierany do luku bagażowego); opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Malcie - 0,5 EUR/os/dzień, opłata max 5 EUR/os (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Mapa Hotelu Canifor

Opinie o Hotelu Canifor

Ogólnie bardziej sanatorium niż hotel większość 50+ i wyżej wieczorki tańce wszystko podporzadkowane starszym ludziom.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.0

Ze względu na lokalizację, obsługę, super jedzenie hotel Canifor polecam. Nigdzie nie widziałem tak obfitych śniadań, co prawda typowo pod anglików, jednak mega różnorodne i smaczne. Obsługa miła i uśmiechnięta. Lokalizacja- na obrzeżach miasta, blisko do centrum, jednak cicho i spokojnie. Natomiast jestem bardzo zawiedziony standardem pokoju. Tak więc polecam niewymagającym albo jako bazę wypadową na Maltę.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: może być
3.6

Canifor - możliwości zakwaterowania:

Double or Twin STANDARD
3QJ
pokoj standardowy
MASTER SUITE SUPERIOR
OUTDOOR JACUZZI ROMANCE ROOM
Pokój 2 osobowy z dostawką
Pokój 2 osobowy z 2 dostawkami
Pokoj dwuosobowy
Pokój do pojedynczego wykorzystania z balkonem
Pokój z balkonem
Single Room

Masz pytania o Hotel Canifor? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00