Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
  • Hotel Odessa Beach, Ayia Napa
1 / 24
Udogodnienia hotelu Odessa Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Odessa Beach
star 4

Cypr: Ayia Napa
Ocena hotelu Odessa Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Odessa Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 października 2018

Hotel Odessa Beach w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko długiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej miejscowości Protaras
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, siłownia, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

Cypr/Protaras

All Inclusive

Warto podkreślić

- W centrum miejscowości Protaras - Blisko piaszczystej plaży - Należy do znanej sieci hotelowej Tsokkos Hotels

Okiem Grecosa

Hotel jest znakomitą propozycją dla osób pragnących spędzić wakacje we dwoje. Bliskość piaszczystej plaży i centrum miejscowości Protaras zagwarantuje moc atrakcji i beztroski wypoczynek.

Położenie

• ok. 150 m od morza • w centrum Protaras • lotnisko w Larnace ok. 45 km

Plaża

• ok. 150 m od hotelu • długa, szeroka, piaszczysta • 10 minut spacerem od malowniczej Plaży Figowej • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (ok. 7 eur/dzień/2 osoby) • oznaczona Błekitną Flagą

Hotel

• cześciowo odnowiony na 2017 r. • budynek główny • 2 restauracje- Calypso (kolacje, kolacje, kuchnia międzynarodowa) i Ulysses (śniadania i lunche) • 2 bary w lobby i przy basenie • Wi-Fi (10 eur/dzień) • 3 windy • recepcja (24h) • 208 pokoi • pokoje przystosowane dla niepełnosprawnych (za potwierdzeniem) • kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-3 os. (ok. 20 m2) • dostawka dla 3. osoby • klimatyzacja (bezpłatnie) • Wi-Fi (odpłatnie) • TV-SAT, telefon • lodówka, czajnik • sejf (odpłatnie) • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras

Wyżywienie

• All Inclusive • strój formalny do kolacji All Inclusive • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • przekąski, lody • kawa, herbata, ciasto • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 24.00 • wizyta w restauracji a la carte (1 raz/tydzień) • wymagane noszenie bransoletek

Pełen relaks

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • tenis stołowy • animacje hotelowe • siłownia • piłka siatkowa Odpłatnie • centrum SPA, masaże • kort tenisowy • sporty wodne na plaży

Dla dzieci

• basen • wysokie krzesełka w restauracji • pokój gier • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • opiekunka (odpłatnie)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Cypr - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko długiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej miejscowości Protaras
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, siłownia, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Larnaca, Cypr

Położenie

ok. 200 m od centrum Protaras. Restauracje, bary, sklepy oraz przystanek autobusu liniowego w pobliżu hotelu. Telefoniczna opieka rezydenta.

Plaża

piaszczysta, oddalona ok. 150 m od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

208 pokoi na 4 piętrach. Hol powitalny z recepcją, windy, sala TV, restauracja bufetowa, restauracja a la carte, bary, sklepy. W ogrodzie basen ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. www.tsokkos.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

nowocześnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): od strony lądu, klimatyzacja, TV sat., sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (1-3C). Z widokiem na morze (2-3D). Pokoje rodzinne (2-3E): przestronniejsze (1 pokój z dodatkowymi dwoma łóżkami), boczny widok na morze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), pokój zabaw.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami, muzyka na żywo, wieczory folklorystyczne.

Dostęp do internetu

Wi Fi na terenie obiektu bez opłat, kącik internetowy za opłatą.

Sport

siatkówka plażowa, siłownia, tenis ziemny (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy. Za opłatą: bilard, sporty wodne oraz kursy nurkowania oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wellness

za opłatą: masaże, sauna, whirlpool.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Do wyboru opcja obiadu lub kolacji. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

All Inclusive

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Przekąski w godz. 10:30-12:00, 14:30-17:00, 22-23:00. Po południu lody.

Wcześniej = taniej

do 28.02.15 12% ZNIŻKI, 1.03-30.04.15 10% ZNIŻKI.

Dni gratis

7=6,14=12 w terminie 1.05-17.05.15, 13.10-31.10.15.

Zniżki

DLA DZIECI 2-14 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • nowoczesne, przestronne wnętrza
  • idealna lokalizacja na spokojny jak i aktywny wypoczynek
  • jakość gwarantowana przez sieć Tsokkos Hotels


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko długiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej miejscowości Protaras
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, siłownia, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Należący do znanej i cenionej sieci hotelowej Tsokkos Hotels obiekt usytuowany jest w samym sercu miejscowości Protaras, tuż przy promenadzie skupiającej liczne restauracje, bary, dyskoteki i sklepiki. W niedalekiej odległości znajduje się przystanek autobusowy (można stąd łatwo dostać się do Ayia Napy oraz Paralimni). Międzynarodowe lotnisko w Larnace oddalone jest od hotelu o ok. 60 km.
Plaża:
Publiczna, piaszczysta plaża oddalona jest o ok. 150 m od hotelu (dojście lokalną drogą). Serwis plażowy - płatny dodatkowo (ok. 7,5 EUR/dzień/komplet: 2 leżaki + parasol).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., punkt wymiany walut, windy, pralnia. Hotel posiada 2 restauracje: Calypso (kolacje, kuchnia międzynarodowa) i Ulysses (śniadania i lunche), lobby bar Royal Marine oraz bar przy basenie Ithaki. Goście mogą korzystać z dużego basenu zewnętrznego o nieregularnym kształcie oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, natomiast ręczniki kąpielowe dostępne są za depozytem (10 EUR/sztuka).
Pokoje:
Hotel dysponuje ponad 200 pokojami mieszczącymi się w 4-piętrowym budynku. Standardowe pokoje 2-osobowe, klimatyzowane (indywidualnie sterowana klimatyzacja), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów), minibar i sejf (płatne dodatkowo), TV-sat, telefon oraz balkon.
Wyżywienie:
Śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30) w restauracji Ulysses oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji Calypso. Dodatkowo: przekąski dostępne w barach (10:30-12:00 14:30-17:00 oraz 22:00-24:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (w wyznaczonych barach w godzinach 10:00-24:00).
Program sportowy i animacyjny:
Animacje prowadzone w ciągu dnia i wieczorami - gry i zabawy, waterpolo, quizy oraz pokazy na żywo. Ponadto siłownia i tenis stołowy, a za dodatkową opłatą, tenis ziemny, sauna oraz masaże.
Internet:
Internet w lobby i pomieszczeniach ogólnodostępnych bezpłatny, w pokojach płatny (ok. 10EUR/dzień, 24 EUR/tydz. )
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.tsokkos.com
Naszym zdaniem:
Dobry wybór dla par i grup przyjaciół - położony blisko rozrywek proponowanych przez Protaras oraz blisko ładnej, piaszczystej plaży.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.3/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/cypr-larnaka-wypoczynek/odessa-hotel

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Dotyczy oferowanych wycieczek lokalnych na Cypr Północny: Turecka Republika Cypru Północnego nie jest uznawana przez Unię Europejską jako samodzielne państwo. W związku z powyższym na jej terytorium brak jest opieki konsularnej nad obywatelami Rzeczypospolitej Polskiej. Najbliższa placówka dyplomatyczna znajduje się na terenie Cypru Południowego: Ambasada RP w Nikozji (Nikozja, Kennedy Avenue 12/14, Office 601, 1087 Tel. +35722753517, +35722668415). Rezydenci Biura Podróży Rainbow sprawują kompleksową opiekę na klientami wypoczywającymi na terytorium Cypru Północnego. Klienci są także standardowo ubezpieczeni przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe Europa S.A. Loty realizowane są w następujący sposób: wylot z lotniska w Polsce do międzynarodowego lotniska w Antalyi w Turcji kontynentalnej, następnie z Antalyi do Ercanu jako wewnętrzny lot krajowy na terenie Turcji. Obecnie turyści, którzy chcą przemieszczać się pomiędzy terenami tzw. "Tureckiej Republiki Cypru Północnego" a terenami Republiki Cypryjskiej muszą przekroczyć Zieloną Linię w wyznaczonych miejscach. Są to m.in.: Yeslirmak, Bostanci, Mehetan, Beyarmudu, Akyar w okolicy Famagusty oraz przejście na Ledra Street w Nikozji - przejście tylko piesze na starówce. Przejście odbywa się na podstawie ważnego paszportu lub dowodu osobistego (zaznaczamy, iż w drodze powrotnej należy okazać ten sam dokument, który był okazywany uprzednio).
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek
fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
CYPR - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki
Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.
Wiza
Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej. Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Republiki Cypryjskiej do 90 dni jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przed wyjazdem z Polski należy upewnić się, czy dokument jest ważny, w dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości (szczególną uwagę należy zwrócić na aktualność zdjęcia).
Czas
+ 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.
Poczta
Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,55 EUR, pocztówka od 0,30 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy państwowe, w tym poczta, czynne są jedynie do 12:30.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).
Telefony
Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie
Larnaka
Jest to ważny ośrodek turystyczny oraz port, będący jedną z najchętniej wybieranych miejscowości wypoczynkowych na wyspie. Przyciąga turystów z całego świata znakomitymi hotelami, szerokim wyborem restauracji i tawern oraz malowniczą, szeroką plażą z towarzyszącą jej promenadą. W mieście znajdują się ważne zabytki, podkreślające wielowiekową historię tego regionu: pozostałości po starożytnym Kition, będącym greckim państwem-miastem, cerkiew św. Łazarza z XI w., pochodzący z XVI w. fort turecki oraz meczet Hala Sultan, będący jedną z najważniejszych świątyni islamu. W niedalekiej odległości od miasta znajduje się słone jezioro, gdzie w okresie zimy i wiosny schronienie znajduje się wiele gatunków ptaków, m.in. flamingi.
Protaras
Niewielka miejscowość turystyczna położona we wschodniej części wyspy, około 60 km od Larnaki. Protaras znane jest ze swoich szerokich plaży pokrytych złotym piaskiem, zwłaszcza z słynnych Fig Tree Bay czy Flamingo, posiadających tzw. "błękitną flagę". Plaże na Cyprze są ogólnie dostępne, a serwis plażowy dodatkowo płatny. Centralną częścią miejscowości jest promenada skupiająca liczne restauracje, bary i kawiarnie - to tutaj toczy się życie nocne turystów.
Ayia Napa
Jeden z najbardziej znanych na wyspie kurortów turystycznych, będący dawniej niewielką osadą rybacką. Położony około 40 km na wschód od Larnaki, rozciąga się na kilkanaście kilometrów wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego. Ayia Napa przyciąga turystów pięknymi, piaszczystymi plażami, w tym najbardziej znaną - Nissi Beach oraz bujnym życiem nocnym. Centrum miejscowości to niezliczone kluby, dyskoteki, restauracje i bary, które przybywającym tu turystom nie pozwalają się nudzić! W Ayia Napie znajduje się także jeden z największych w całej Europie parków wodnych - WaterWorld, wyglądem nawiązujący do mitologii greckiej, a w niewielkiej odległości od miasta położony jest malowniczy park naturalny Cape Greco.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
WYCIECZKI LOKALNE
Śladami Afrodyty & Mitów i UNESCO
Wycieczka śladami mitów i legend, która pozwoli poznać południowe wybrzeże Cypru, począwszy od zwiedzenia ruin Kurionu - miejsca kultu religijnego w czasach antycznych, przez najważniejsze miejsce na wyspie - Petra Tou Romiou, czyli plażę, na której według podań wyłoniła się bogini piękna i miłości - Afrodyta, aż do Paphos, jednego z głównych miast wyspy. W nim udamy się do Parku Archeologicznego wpisanego na listę UNESCO, gdzie odkryjemy przepiękne mozaiki podłogowe, znane na cały świat. W Paphos przewidziany jest czas wolny, w trakcie którego można przejść nadmorską promenadą lub zasiąść w którejś z wielu restauracji i kawiarenek. W drodze powrotnej zatrzymamy się w lokalnym sklepiku, gdzie czeka nas poczęstunek cypryjskimi słodkościami. Orientacyjna cena: 55 EUR.
Górskie skarby - Omodos, Skiranou i ośla farma + Limassol
Wycieczka, która zaprowadzi nas w same serce Cypru - zapierające dech w piersiach Góry Trodos. W trakcie pełnego atrakcji dnia, udamy się do wioski Skiranou, gdzie znajduje się ośla farma. Jest to miejsce, które spodoba się nie tylko dzieciom, ale i dorosłym. Poza osiołkami, zobaczyć będzie można w muzeum figur woskowych, jak przed laty wyglądało życie mieszkańców wyspy oraz poczuć się jak prawdziwy Cypryjczyk, własnoręcznie wyrabiając chleb. Na farmie znajduje się najstarsze drzewo oliwne na wyspie. Następnym punktem programu jest piękna wioska Omodos, zanim jednak tam się udamy, czeka nas przystanek w Limassol z największym portem tranzytowym na Morzu Śródziemnym. Po zwiedzeniu miasta, udamy się do niezwykle malowniczo położonego Omodos, znajdującego się na winnym szlaku Cypru. W tradycyjnej wiosce,czeka nas degustacja słynnego wina Comandaria oraz wizyta w najsłynniejszym klasztorze Kikkos. W klasztorze zobaczyć będzie można jedną z najważniejszych ikon na świecie - ikonę Maryi Dziewicy, która zgodnie z wierzeniami, została napisana ręką Św. Łukasza. Orientacyjna cena: 55 EUR.
Cypr Północny - Famagusta, Kyrenia i Bellapais
Wycieczka w niedostępne do niedawne terenu Cypru, które od 1974 roku znajdują się pod okupacją turecką. W ciągu całodniowej wycieczki, udamy się do Famagusty, w której sercu znajduje się urokliwe stare miasto oraz królująca nad nim Katedra Św. Mikołaja, przemieniona w Meczet Mustafy Lali Paszy. Wchodząc na mury obronne okalające miasto, zobaczymy panoramę całego miasta. W Famguście przejedziemy wzdłuż tzw. Miasta duchów- Varoshy, dzielnicy niegdyś tętniącej życiem, pełnej hoteli, dziś będącej terenem zamkniętym, wymarłym, pilnowanym przez wojsko tureckie. Następnie udamy się do ruin Salaminy, antycznego miasta Cypru, największego i najbogatszego w Vwieku p.n.e., które pełniło rolę stolicy wyspy. Po zwiedzeniu wschodniej części wyspy, udamy się w kierunku północnego wybrzeża, trasa będzie wiodła przez góry - czekają nas niezapomniane widoki! Po przejechaniu gór, przystanek w tradycyjnej wiosce Bellapais, która słynie z klasztoru augustiańskiego, będącego najlepiej zachowanym przykładem gotyku na wyspie. Punktem kulminacyjnym wycieczki będzie Kyrenia z majestatyczną twierdzą. Po jej zwiedzeniu, czas wolny będzie można przeznaczyć na relaks w urokliwym porcie lub zakupy. Orientacyjna cena: 75 EUR.
NIKOZJA - Jedyna taka stolica na świecie
Podróż do jedynej na świecie stolicy, podzielonej pomiędzy dwa różne Państwa. Jest to wycieczka, w trakcie której zwiedzimy stolicę Cypru, przez środek której przebiega linia demarkacyjna, oddzielająca część południową, należącą do Republiki Cypru od północnej, na której znajduje się tzw. Turecka Republika Cypru Północnego. Z pilotem przejdziemy przez granicę, aby móc zobaczyć na własne oczy, jak różnią się te dwa regiony, z całkowicie odmienną kulturą oraz religią. Na stronie północnej udamy się m.in. do Katedry Św. Jana, dziś - Meczetu Selimiye, a w czasie wolnym będzie można udać się na kryty bazar, gdzie kupić można rozmaite pamiątki. Orientacyjna cena: 50 EUR.
Wyprawa w góry 4x4: Trodos Jeep Safari
Fascynująca wycieczka samochodami ternowymi, doskonała dla poszukiwaczy przygód. Swoboda, jaką daje samochód terenowy z doświadczonym kierowcą, najlepiej widoczna jest w górach. W czasie wyprawy zobaczymy m.in. tamę Arminou i most Jelefos. Jeżdżąc po górskich bezdrożach dotrzemy na szczyt widokowy najwyższego cypryjskiego szczytu - góry Olympus (1951 m n.p.m.). W programie czeka nas również odpoczynek we wiosce Omodos oraz lunch w postaci meze. Orientacyjna cena: 80 EUR.
Dzień na morzu: Rejs statkiem Discovery
Rejs statkiem rozpoczyna się w malowniczym porcie Agia Napa. Stamtąd, będziemy płynąć wzdłuż wybrzeża, odwiedzając podwodne jaskinie w Agia Napa, Przylądek Cavo Greko, Zatokę Konnos, Zatokę Drzewa Figowego, oraz plaże w miejscowości Kapparis. Popłyniemy również w okolice miasta duchów w Famaguście - Varoshę, skąd będzie na nią najlepszy widok. Dodatkowo, w trakcie rejsu przygtowany będzie lunch w postaci Barbeque, gdzie będzie można posmakować tradycyjnych cypryjskich smaków - zjeść souvle (grillowane mięso), sałatkę, tzatzyki, ser halloumi oraz chleb. Orientacyjna cena: 36 EUR.
Wieczór Cypryjski - Wino, taniec i… pyszne jedzenie!
To wszystko czeka na nas w trakcie wieczoru cypryjskiego, który odbywa się w tradycyjnej tavernie we wiosce Sotira. Zobaczymy pokaz tańców cypryjskich, a następnie tancerze zaproszą do tańca i nas. Będzie to uczta dla oczu i uszu, ale i nie zabraknie pysznego jedzenia, dlatego cały czas serwowane będzie meze - rozmaite dania podawane na osobnych talerzykach, dzięki którym będzie można poznać prawdziwą kuchnię cypryjską. Pragnienie gasić będzie wino białe i czerwone oraz woda. Orientacyjna cena: 37 EUR.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek
fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

CYPR - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki
Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.
Wiza
Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej. Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Republiki Cypryjskiej do 90 dni jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przed wyjazdem z Polski należy upewnić się, czy dokument jest ważny, w dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości (szczególną uwagę należy zwrócić na aktualność zdjęcia).
Czas
+ 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.
Poczta
Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,55 EUR, pocztówka od 0,30 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy państwowe, w tym poczta, czynne są jedynie do 12:30.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).
Telefony
Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie
Larnaka
Jest to ważny ośrodek turystyczny oraz port, będący jedną z najchętniej wybieranych miejscowości wypoczynkowych na wyspie. Przyciąga turystów z całego świata znakomitymi hotelami, szerokim wyborem restauracji i tawern oraz malowniczą, szeroką plażą z towarzyszącą jej promenadą. W mieście znajdują się ważne zabytki, podkreślające wielowiekową historię tego regionu: pozostałości po starożytnym Kition, będącym greckim państwem-miastem, cerkiew św. Łazarza z XI w., pochodzący z XVI w. fort turecki oraz meczet Hala Sultan, będący jedną z najważniejszych świątyni islamu. W niedalekiej odległości od miasta znajduje się słone jezioro, gdzie w okresie zimy i wiosny schronienie znajduje się wiele gatunków ptaków, m.in. flamingi.
Protaras
Niewielka miejscowość turystyczna położona we wschodniej części wyspy, około 60 km od Larnaki. Protaras znane jest ze swoich szerokich plaży pokrytych złotym piaskiem, zwłaszcza z słynnych Fig Tree Bay czy Flamingo, posiadających tzw. "błękitną flagę". Plaże na Cyprze są ogólnie dostępne, a serwis plażowy dodatkowo płatny. Centralną częścią miejscowości jest promenada skupiająca liczne restauracje, bary i kawiarnie - to tutaj toczy się życie nocne turystów.
Ayia Napa
Jeden z najbardziej znanych na wyspie kurortów turystycznych, będący dawniej niewielką osadą rybacką. Położony około 40 km na wschód od Larnaki, rozciąga się na kilkanaście kilometrów wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego. Ayia Napa przyciąga turystów pięknymi, piaszczystymi plażami, w tym najbardziej znaną - Nissi Beach oraz bujnym życiem nocnym. Centrum miejscowości to niezliczone kluby, dyskoteki, restauracje i bary, które przybywającym tu turystom nie pozwalają się nudzić! W Ayia Napie znajduje się także jeden z największych w całej Europie parków wodnych - WaterWorld, wyglądem nawiązujący do mitologii greckiej, a w niewielkiej odległości od miasta położony jest malowniczy park naturalny Cape Greco.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

WYCIECZKI LOKALNE
Śladami Afrodyty & Mitów i UNESCO
Wycieczka śladami mitów i legend, która pozwoli poznać południowe wybrzeże Cypru, począwszy od zwiedzenia ruin Kurionu - miejsca kultu religijnego w czasach antycznych, przez najważniejsze miejsce na wyspie - Petra Tou Romiou, czyli plażę, na której według podań wyłoniła się bogini piękna i miłości - Afrodyta, aż do Paphos, jednego z głównych miast wyspy. W nim udamy się do Parku Archeologicznego wpisanego na listę UNESCO, gdzie odkryjemy przepiękne mozaiki podłogowe, znane na cały świat. W Paphos przewidziany jest czas wolny, w trakcie którego można przejść nadmorską promenadą lub zasiąść w którejś z wielu restauracji i kawiarenek. W drodze powrotnej zatrzymamy się w lokalnym sklepiku, gdzie czeka nas poczęstunek cypryjskimi słodkościami. Orientacyjna cena: 55 EUR.
Górskie skarby - Omodos, Skiranou i ośla farma + Limassol
Wycieczka, która zaprowadzi nas w same serce Cypru - zapierające dech w piersiach Góry Trodos. W trakcie pełnego atrakcji dnia, udamy się do wioski Skiranou, gdzie znajduje się ośla farma. Jest to miejsce, które spodoba się nie tylko dzieciom, ale i dorosłym. Poza osiołkami, zobaczyć będzie można w muzeum figur woskowych, jak przed laty wyglądało życie mieszkańców wyspy oraz poczuć się jak prawdziwy Cypryjczyk, własnoręcznie wyrabiając chleb. Na farmie znajduje się najstarsze drzewo oliwne na wyspie. Następnym punktem programu jest piękna wioska Omodos, zanim jednak tam się udamy, czeka nas przystanek w Limassol z największym portem tranzytowym na Morzu Śródziemnym. Po zwiedzeniu miasta, udamy się do niezwykle malowniczo położonego Omodos, znajdującego się na winnym szlaku Cypru. W tradycyjnej wiosce,czeka nas degustacja słynnego wina Comandaria oraz wizyta w najsłynniejszym klasztorze Kikkos. W klasztorze zobaczyć będzie można jedną z najważniejszych ikon na świecie - ikonę Maryi Dziewicy, która zgodnie z wierzeniami, została napisana ręką Św. Łukasza. Orientacyjna cena: 55 EUR.
Cypr Północny - Famagusta, Kyrenia i Bellapais
Wycieczka w niedostępne do niedawne terenu Cypru, które od 1974 roku znajdują się pod okupacją turecką. W ciągu całodniowej wycieczki, udamy się do Famagusty, w której sercu znajduje się urokliwe stare miasto oraz królująca nad nim Katedra Św. Mikołaja, przemieniona w Meczet Mustafy Lali Paszy. Wchodząc na mury obronne okalające miasto, zobaczymy panoramę całego miasta. W Famguście przejedziemy wzdłuż tzw. Miasta duchów- Varoshy, dzielnicy niegdyś tętniącej życiem, pełnej hoteli, dziś będącej terenem zamkniętym, wymarłym, pilnowanym przez wojsko tureckie. Następnie udamy się do ruin Salaminy, antycznego miasta Cypru, największego i najbogatszego w Vwieku p.n.e., które pełniło rolę stolicy wyspy. Po zwiedzeniu wschodniej części wyspy, udamy się w kierunku północnego wybrzeża, trasa będzie wiodła przez góry - czekają nas niezapomniane widoki! Po przejechaniu gór, przystanek w tradycyjnej wiosce Bellapais, która słynie z klasztoru augustiańskiego, będącego najlepiej zachowanym przykładem gotyku na wyspie. Punktem kulminacyjnym wycieczki będzie Kyrenia z majestatyczną twierdzą. Po jej zwiedzeniu, czas wolny będzie można przeznaczyć na relaks w urokliwym porcie lub zakupy. Orientacyjna cena: 75 EUR.
NIKOZJA - Jedyna taka stolica na świecie
Podróż do jedynej na świecie stolicy, podzielonej pomiędzy dwa różne Państwa. Jest to wycieczka, w trakcie której zwiedzimy stolicę Cypru, przez środek której przebiega linia demarkacyjna, oddzielająca część południową, należącą do Republiki Cypru od północnej, na której znajduje się tzw. Turecka Republika Cypru Północnego. Z pilotem przejdziemy przez granicę, aby móc zobaczyć na własne oczy, jak różnią się te dwa regiony, z całkowicie odmienną kulturą oraz religią. Na stronie północnej udamy się m.in. do Katedry Św. Jana, dziś - Meczetu Selimiye, a w czasie wolnym będzie można udać się na kryty bazar, gdzie kupić można rozmaite pamiątki. Orientacyjna cena: 50 EUR.
Wyprawa w góry 4x4: Trodos Jeep Safari
Fascynująca wycieczka samochodami ternowymi, doskonała dla poszukiwaczy przygód. Swoboda, jaką daje samochód terenowy z doświadczonym kierowcą, najlepiej widoczna jest w górach. W czasie wyprawy zobaczymy m.in. tamę Arminou i most Jelefos. Jeżdżąc po górskich bezdrożach dotrzemy na szczyt widokowy najwyższego cypryjskiego szczytu - góry Olympus (1951 m n.p.m.). W programie czeka nas również odpoczynek we wiosce Omodos oraz lunch w postaci meze. Orientacyjna cena: 80 EUR.
Dzień na morzu: Rejs statkiem Discovery
Rejs statkiem rozpoczyna się w malowniczym porcie Agia Napa. Stamtąd, będziemy płynąć wzdłuż wybrzeża, odwiedzając podwodne jaskinie w Agia Napa, Przylądek Cavo Greko, Zatokę Konnos, Zatokę Drzewa Figowego, oraz plaże w miejscowości Kapparis. Popłyniemy również w okolice miasta duchów w Famaguście - Varoshę, skąd będzie na nią najlepszy widok. Dodatkowo, w trakcie rejsu przygtowany będzie lunch w postaci Barbeque, gdzie będzie można posmakować tradycyjnych cypryjskich smaków - zjeść souvle (grillowane mięso), sałatkę, tzatzyki, ser halloumi oraz chleb. Orientacyjna cena: 36 EUR.
Wieczór Cypryjski - Wino, taniec i… pyszne jedzenie!
To wszystko czeka na nas w trakcie wieczoru cypryjskiego, który odbywa się w tradycyjnej tavernie we wiosce Sotira. Zobaczymy pokaz tańców cypryjskich, a następnie tancerze zaproszą do tańca i nas. Będzie to uczta dla oczu i uszu, ale i nie zabraknie pysznego jedzenia, dlatego cały czas serwowane będzie meze - rozmaite dania podawane na osobnych talerzykach, dzięki którym będzie można poznać prawdziwą kuchnię cypryjską. Pragnienie gasić będzie wino białe i czerwone oraz woda. Orientacyjna cena: 37 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko długiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej miejscowości Protaras
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, siłownia, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Cypr/Famagusta

Informacje Ogólne:

Odessa w Protaras posiada 209 pokoi i został odnowiony w 2010 roku. Plaża piaszczysta znajduje się w odległości jedynie 150 m od hotelu, a miasto Paralimni oddalone jest o 7 km. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Ayia Napa (10 km). Pozostałe miasta: Larnaca (50 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada 3 windy, salon, kiosk, lobby, sklepy, recepcję, salę konferencyjną i klimatyzację. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po rosyjsku i angielsku. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko LCA (50 km), Waterworld Waterpark (18 km), Ayia Napa Monastery (10 km), lotnisko PFO (180 km), Cavo Greco National Park (8 km), Profitis Elias Church (2 km) i dyskoteka (100 m). W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, bary/restauracje, przystanek autobusowy, informacja turystyczna i postój taksówek. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługi prasowania, pralnię, usługę budzenia, usługi opiekunki, serwis pokojowy, kantor, concierge i pokojówki. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Sport i Rozrywka:

Odessa posiada łaźnię parową, saunę i masaże wodne. W ramach aktywności hotel oferuje sala gier i program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i tenis. Lokalne firmy oferują sporty wodne takie jak narciarstwo wodne. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Bagaż

Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 414 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 282 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 510 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 372 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 414 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 282 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 510 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 372 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Shoenefeld (SXF) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 260 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko długiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej miejscowości Protaras
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, siłownia, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel usytuowany jest w samym sercu miejscowości Protaras, tuż przy pięknej promenadzie. Blisko przystanek autobusowy ok 100m. Lotnisko w Larnace oddalone jest od hotelu o ok. 50 km.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta plaża oddalona jest o ok. 150 m od hotelu. leżaki i parasole platne (ok. 7EUR/dzień). Plaża oznaczona Błekitną Flagą.

HOTEL

kategoria lokalna 4* Budynek główny cześciowo odnowiony na 2017 roku. Znakomitą propozycją dla osób pragnących spędzić wakacje we dwoje. Bliskość piaszczystej plaży i centrum miejscowości Protaras zagwarantuje moc atrakcji i beztroski wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24h, lobby, punkt wymiany walut, windy, pralnia. 2 restauracje, 2 bary w lobby i przy basenie.

INTERNET

Wi-Fi odpłatnie na terenie całego hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny ze słodką wodą, tenis stołowy, animacje hotelowe, siłownia, piłka siatkowa Odpłatnie: centrum SPA, masaże, kort tenisowy, sporty wodne na plaży

DLA DZIECI

basen, wysokie krzesełka w restauracji, pokój gier, łóżeczka dla niemowląt(na życzenie), opiekunka (odpłatnie)

ZAKWATEROWANIE

208 pokoi Standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 17 m, zadbany, elegancki, klimatyzowany, łazienka, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy i herbaty, sejf, balkon (stolik i krzesełka; suszarka). Pokoje z bocznym lub bezpośrednim widokiem na morze wyposarzone tak jak pokój standardowy.

WYŻYWIENIE

All Inclusive Premium: śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu (kuchnia międzynarodowa). Ponadto przekąski pomiędzy posiłkami, lody, wieczorne snacki i kanapki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00). 

INFORMACJE DODATKOWE

www.tsokkos.com

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: BEZ OPIEKI REZYDENTA Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.DOJAZD WŁASNY: BEZ OPIEKI REZYDENTA Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie.   

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20 kg od 300 do 500 PLN (w zależności od kierunku i terminu) Ryanair: 20 kg ok. 300 PLN EasyJet: 15 kg ok. 350 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm Ryanair: 20kg EasyJet: 15kg, ktory nie powinien przekraczać całkowitego wymiaru (to znaczy długość + szerokość + wysokość) 275 cm LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair: 10kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23cm Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Odessa Beach to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, w miejscowości Protaras ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Tsokkos Hotels to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Cyprze.


Mapa Hotelu Odessa Beach
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Ayia Napa)

Opinie o Hotelu Odessa Beach

Odessa Beach - możliwości zakwaterowania:

standard standard seaview balcony or terrace
standard standard balcony or terrace
standard singleuse standard
family room standard lateralseaview balcony or terrace
standard standard lateralseaview balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokój standard

Odessa Beach - Możliwości wyżywienia:


Odessa Beach - miasta wylotu:


Odessa Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Odessa Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00